Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vilviis

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9
81
Yleinen / Maailman kaunein kaupunki?
« : 05.03.2007, 16:46:36 »
Lainaus käyttäjältä: "IC"
Ehdoton ykkönen on Krakova! Mitenkä sen perustelisi; todella sympaattinen ilmapiiri ja kauniita rakennuksia. Ikävä on suuri tuonne toivottavasti taas tulevaan "kotikaupunkiin".

Budapest on jäänyt myös sydämeen, kuten Riikakin. Niissä on vain sitä "jotakin".


Huonot perustelut. Myönnä vaan että sinua Krakovassa kiinnostaa jokin muu kauneus kuin rakennukset  8)

82
Yleinen / Reissaajan Helvetti?
« : 05.03.2007, 16:40:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Nakke"
Lainaus käyttäjältä: "vilviis"

Mutta kyllä, mielestäni matkailu on kivaa ja näin luulin sen olevan myös muiden kohdalla. Näin ei taidakaan olla jos matkaillaan optimaalisesti, kuten Nakke. Hän uhraa varojaan matkailuun vaikkei se olekaan kivaa. Ihme masokisteja tämäkin foorumi täynnä.

Mikä sitten matkailusta tekee kivaa. Mielestäni kovinkin tyhmä kysymys mutta lähinnä itsellä kyllä matkailussa viehättää tuo arjesta irtautuminen kun on opiskelupaineet vielä riesana täällä koto-Suomessa.  
Edit: kielioppi.


Mina en matkusta irtautuakseni arjesta, koska yleensa omissa reissuissani se arki koittaa myos matkoilla.. Opiskelu ja tyonteko esimerkiksi taalla Thaimaassa ei ole ollut yleensa hauskaa(vaikka thait tekevat kaikkensa etta se sellaista olisi), monesti jopa stressaavaa ja turhauttavaa mutta ah, niin antoisaa!
Ma en jaksaisi(haluaisi) matkustaa kuukausikaupalla ympari maapalloa, vaan mielummin oleskelen yhdessa maassa ja pyrin elaman mahdollisimman "normaalia" elamaa.

Sitten on eri asia jos ollaan lomalla, niinkuin nyt taalla Pattayalla, niin toki taalla on erittain hauskaa, paljon hauskempaa kun missaan muualla!
Uusiin kulttuureihin tutustuminen on hienoa ja voin kertoa etta jos tutustuu thaikulttuuriin ja esimerkiksi Pattayan baarityttoihin, Thaimaan prostituutio saattaa ruveta nayttamaan hieman erilaiselta, kuin milta se nayttaa siella Suomessa.
Kaikki puheet siita kuinka lansimaiset miehet kayttavat naisia hyvakseen Pattayalla ja tukevat rikollisuutta jne., ovat itseasiassa aika nauretavia.


Homma selvä. Itse käsitän kuitenkin matkailun ja opiskelun ulkomailla kahdeksi eri asiaksi.

83
Naapurin puuhuoneessa halkopinon päällä tullut yksi yö nukuttua.

84
Yleinen / Maailman kaunein kaupunki?
« : 04.03.2007, 21:03:33 »
Kiva aihe. Mainitsen jotain suosikkejani

Tirana:
http://membres.lycos.fr/viperpms/manu/images/tirana%20couleur2.jpg

Venetsia:
http://pictures.exploitz.com/Burano---Colourful-Scene-photo--_smgpx10001x15643x193b255e8.jpg

Buenos Aires(vaikken käynyt vielä olekaan):
http://www.eveandersson.com/photos/argentina/680083-buenos-aires-la-boca-large.jpg

En osaa linkittää noita kuvia fiksummin, mutta noista voi päätellä millaiset rakennukset minua viehättää. Ja onhan Pariisikin tosi kaunis.

85
Yleinen / Reissaajan Helvetti?
« : 04.03.2007, 11:38:53 »
Lainaus käyttäjältä: "hapan korppu"


Vilviis - ilman sarvia ja hampaita: Luulen, etta jos sina puolestaan vastaisit kysymykseen, etta mika sinulle tekee matkailusta "helvetin kivaa", niin saisimme hiukan vertailupohjaa? Tietenkin ymmartaen, etta toisen helvetti on toisen taivas...


Meneepä filosofiseksi heti näin aamulla, ja vielä sunnuntaina. No yritetään.

Omassa viestissä tuli kovasti yleistettyä, mutta lähinnä halusin tuoda esille oman näkemykseni siitä kun joku matkailijaguru alkaa määrittelemään mikä on optimaalista matkailua ja mikä ei. Optimaalinen matkailu, voisinpa jonakin päivänä itsekin toteuttaa sellaista. Suurta ja merkityksellistä.

Mutta kyllä, mielestäni matkailu on kivaa ja näin luulin sen olevan myös muiden kohdalla. Näin ei taidakaan olla jos matkaillaan optimaalisesti, kuten Nakke. Hän uhraa varojaan matkailuun vaikkei se olekaan kivaa. Ihme masokisteja tämäkin foorumi täynnä.

Mikä sitten matkailusta tekee kivaa. Mielestäni kovinkin tyhmä kysymys mutta lähinnä itsellä kyllä matkailussa viehättää tuo arjesta irtautuminen kun on opiskelupaineet vielä riesana täällä koto-Suomessa. Paikan päällä koen suurta nautintoa tutustuessani uusiin ihmisiin. Nimenomaan yksin matkustaessa tämä on kohdallani se matkailun suola. Olen niitä jotka taputtavat hospitalityclubia ja vastaavia hymyillen selkään. Ihmisten jälkeen minua lähinnä matkustellessa kiinnostaa paikallinen musiikki, ruoka ja jalkapallo. Ja moni muu asia oluesta maan historiaan. Mutta tosiaan matkustelen vain itseäni varten, kasvihuonekaasuista kovinkaan välittämättä. Se,   näyttääkö matkailuni kanssatallaajan mielestä optimaaliselta, ei kiinnosta minua laisinkaan.

Edit: kielioppi.

86
Yleinen / Reissaajan Helvetti?
« : 03.03.2007, 12:01:52 »
Lainaus käyttäjältä: "Nakke"
Lainaus käyttäjältä: "vilviis"
Lainaus käyttäjältä: "Nakke"

Eika siina mitaan pahaa, mutta jos sanotaan etta matkailu avartaa, niin tama ei siina mielessa ole mitaan optimaalista matkailua :?


Hei. Voisitko kertoa tällaiselle amatöörille mikä on optimaalista matkailua?

Itse en näe matkoilleni sen suurempaa tarkoitusta ja tavoitetta, usein ihan riittää se että matkailu on vaan niin helvetin kivaa..


Ma matkustan koska mun mielesta vieraisiin kulttuureihin tutustuminen on todella mielenkiintoista..  Se ei monesti ole hauskaa eika kivaa, mutta sanoisinko maaailamankuvaa avartavaa..  Ma kerroin minka takia matkustan ja syy ei ole se, etta se on kivaa.. Matkusta sa minka takia haluat, ei ollut tarkoitus ruveta vaittelemaan parhaista matkustustavoista.


Mutta vastaatko kysymykseeni.

87
Lainaus käyttäjältä: "Kuh'n"
Mitenkäs Sloveniassa tuo tippauskulttuuri ravinteleissa?


Harvemmin siellä tippiä annetaan, varsinkaan paikallisten keskuudessa. Mutta jos se palvelu nyt poikkeuksellisesti miellyttää niin voi siihen sen 10% ekstraa maksaa. Kyllä ne senkin ihan ymmärtää. Mutta aika vastaava kulttuuri siis kuin Suomessa sen suhteen.

88
Yleinen / Reissaajan Helvetti?
« : 03.03.2007, 11:16:34 »
Lainaus käyttäjältä: "Nakke"

Eika siina mitaan pahaa, mutta jos sanotaan etta matkailu avartaa, niin tama ei siina mielessa ole mitaan optimaalista matkailua :?


Hei. Voisitko kertoa tällaiselle amatöörille mikä on optimaalista matkailua?

Itse en näe matkoilleni sen suurempaa tarkoitusta ja tavoitetta, usein ihan riittää se että matkailu on vaan niin helvetin kivaa. En viitsi tästä sen enempää jauhaa. Jokainen tavallaan.

89
Mogwai - Rock Action

Löydänkö koskaan parempaa levyä?!

90
Italia / Rooma
« : 23.02.2007, 17:06:32 »
Lainaus käyttäjältä: "CVNS94"
Olen ollut Roomassa yhden yön hostellissa, se oli kävelymatkan päässä Stadio Olimpicolta. Hostellin ja alueen nimeä en muista. Ei mikään parhaasta päästä ollut paikka, mut hyvin sai nukuttua.


Tämä on malliesimerkki hyvästä, informaatiota lisäävästä kommentista.

91
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Mita lautasella ?
« : 22.02.2007, 22:17:10 »
Huh. Nyt on opiskeltu muutama päivä sellasta tahtia, että ei ole ehtinyt paljon syömiseen keskittyä. Huomisen tentin jälkeen palkitsen itseni pizzalla ja mahdollisimman monella oluella. Tekee hyvää ajatellakin.

92
Balkanin maat / kroatia
« : 22.02.2007, 22:11:20 »
En kyllä suosittele EuroDomino-lippua välttämättä Kroatiaan. Maan sisäiset junayhteydet ovat todella vajaavaiset. Toki voitte laskea mitä maksaisi junaliput Ljubljanasta Zagrebiin ja Zagrebista Splitiin tuon lipun kanssa ja ilman sitä. Rijekasta kun ei enää junalla sitten Ljubljanaan pääsekään. Jos sinulla on Kroatian EuroDomino-lippu, joudut maksamaan Ljubljana-Zagreb välistä pelkästään puolet.

Ja ellet ole käynyt aikaisemmin Ljubljanassa tai Zagrebissa niin melkeinpä itse varaisin myös näille kaupungeillemyös hieman aikaa. Mun mielestä tosi upeita kaupunkeja molemmat. Split taas on sellainen paikka jossa itse en kauheesti aikaa viettäisi vaan lähtisin nopeesti lautalla saaristoon; Bracille, Hvarille, etc.

Itsekin piti tonne taas lähteä kesällä mutta töiden takia jää väliin.

93
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Slovenia in my mind
« : 21.02.2007, 19:16:41 »
No jos vielä jotain kertoisin.

Sloveniassa on laki, jonka mukaan yliopistoissa kaikki kurssit on tarjottava Slovenian kielellä. Näin ollen englanninkieliset kurssit on suunnattu pelkästään vaihtareille. Tästä syystähän noi kurssit pakkaa olemaan aika lastenleikkiä jotta jokainen keskiverto erasmuslainen vajaavaisella englanninkielentaidolla pääsee kursseista läpi. Tosin näissä kursseissa luennoitsijat ovat yleensä hyviä ja heidän englanninkielentaito on hyvä.

Periaatteessa vain kaksi yliopistoa maasta löytyy ja ehdottomasti tuota Ljubljanan yliopistoa suosittelen niistä. Huomattavasti enemmän englanninkielisiä kursseja tarjolla. Yksi loistava puoli Sloveniassa opiskelussa on se, että valtio tukee opiskelijoiden ruokailua ravintoloissa. Eli voit joka kuukausi ostaa kuponkeja eri ravintoloihin, Ljubljanassa vaihtoehtoja oli 150 ja mukana kaikki parhaat raflat. Nämä kupongit maksavat vajaasta eurosta muutamaan euroon ja tällä saat usein alkukeiton, salaatin, pääruoan ja jälkkärin. Aivan upea systeemi. Tuli syötyä pari kertaa päivässä sitten rafloissa.

Ljubljanassa kulttuurielämä on myös paljon monipuolisempaa kuin Mariborissa. Ja myöskin vaihto-oppilaita on useimmista maista jolloin tunnelma on huomattavasti kansainvälisempi. Ja mikä parasta, Ljubljanasta löytyy Metelkova mesto. http://www.metelkova.org/indexe.htm

Mariboristakin löytyy hieman vastaavaa. Jugoslavian entiseen armeijaleipomoon perustettu vaihtoehtoalue jossa muutamia hyviä klubeja, second hand bookstorea yms. Tosin auki vain viikonloppuisin, koska kävijöitä ei riitä. www.pekarna.org

Muuten Maribor on hyvinkin kuollut paikka, monet paikallisista opiskelijoista asuvat läheisissä kaupungeissa ja poistuvat aina illoiksi koteihinsa. Kadut hiljenevät täysin kauppojen mentyä kiinni kuudelta. Ruokakaupat sulkevat ovensa pääosin jo seitsemältä. No, laskettelumahdollisuudet siellä ovat hyvät.

94
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Slovenia in my mind
« : 21.02.2007, 11:27:02 »
Lainaus käyttäjältä: "npeltone"
Nostelen tätä ketjua ylöspäin ja pyydän samalla kaikkia Sloveniassa ja erityisesti Mariborissa vierailleita kirjoittamaan vielä lisätietoja mahdollista vaihto-opiskelua varten. Olisin halukas kuuleemaan kokemuksia, jos joku on ollut vaihdossa Mariborissa. Opinnoista eniten kiinnostavat juuri nuo edellisen kirjoittajan mainitsemat käytt.tdk:n kurssit ja huonon slovenian kielen takia englannin kielisten kurssin anti ylipäänsä. Helmikuun loppuun mennessä pitäisi täyttää hakemukset ja suuntana on Eurooppa (Slovenia, Maribor tällä hetkellä kiinnostaisi eniten).


Vietin Mariborissa syksyn vaihto-oppilaana. Opiskelin kuitenkin kauppatieteellisessä tiedekunnassa ja en tutustunut keneenkään, joka olisi käyttäytymistieteitä siellä opiskellut. Englanninkielisiä kursseja oli ainakin omassa tiedekunnassa kovin vähän, teknillisessä oli joitain ja lakitieteellisessä taisi olla hieman ememmän. Muuten voin Mariborista kertoa vaikka yv:llä lisää.

Voin sanoa vaan että todella pikkukaupunkimainen ja uinuva kaupunki. Jos joku on siellä Lentin festivaalien aikaan käynyt, niin voi olla muodostunut turhan valoisa kuva kaupungista. No se on tietty mistä tykkää mutta itse olen viihtynyt Ljubljanassa paljon paremmin. Näissä kahdessa kaupungissa on eroa kuin yöllä ja päivällä.

95
Lainaus käyttäjältä: "paupi"
Onkos teillä jo kokemuksia tästä lentoreitistä? Missä päin mahtaa lentokenttä olla, kuinka helposti löytää esim. hostellin tai juna-aseman lähistöltä vai onko välimatkaa suhteessa saman verran kuin esim. tuo Hahn-Frankfurt (80 km?)?


Tuo google on näppärä vehje. www.airport-bremen.de

Bremen Airport lies only 3.5 kilometres from the city centre and is within easy reach by car as well as by public transport.

96
Italia / Rooma
« : 18.02.2007, 19:22:00 »
Kolmen päivän lippu atacilta löytyy myös. Toimii siis kaikissa julkisissa ja hintaa taisi olla noin 10-12euroa. Eli itseasiassa hinta hyvin pitkälti samaa luokkaa kuin Helsingissä.

97
Eurooppa / junien hinnat Itä-Euroopassa?
« : 10.02.2007, 00:07:32 »
Lainaus käyttäjältä: "juspu"
Lainaus käyttäjältä: "Ipi"
Osaako kukaan sanoa mitään junien/bussien hinnoista Sloveniassa?

Lähinnä olisin kiinnostunut Ljubljana-Piran (tai muu Pirania lähellä oleva rannikkokaupunki) -välistä

Kyllä tuolle välille ainakin löytyi hinnat Slovenske zeleznicen sivuilta. Piraan (Piraniin?) ei näy juna kulkevan mutta viereiseen Koperiin kulkee. Menolippu kustantaa 7,30 euroa, paitsi jos on alle 26-v niin hinta on 5,11 euroa.


Jep Slovenian rautatieyhtiön sivut on hyvät ja toimivat. Tosin tota >26-alennusta ei saa ellei ole ostanut yhtiöltä etukorttia joka maksaa melkein 20euroa. Junamatka Koperiinhan kestää sen pari-kolme tuntia ja siitä menee vielä sen 30min bussilla Piraniin. Itse vuokrasin Ljubljanasta auton päiväksi, maksoi 30euroa ja ajoin Piraniin tunnissa. Firma joka vuokraa noin pilkkahintaan autoja on Slorent. Ainakin Ljubljanan tärkeimmistä hostelleista löytyy firman esitteet.

98
Eli työt kutsuu kesällä Helsingissä jälleen ja taas olisi kämpän haku edessä. Lähinnä siis mahdollisimman edullisesti eli pelkkä huonekin mulle riittää hyvin. Ajankohta olisi taas noin toukokuun puolesta välistä elokuun loppuun mutta siitähän voidaan neuvotella.

Ja mahdollisimman läheltä keskustaa sen huoneen tai yksiön tosiaan haluaisin löytää. Viime kesänä onnistui näppärästi tätä kautta niin vastaavat ovat toiveet nytkin. Oon ihan kiva edelleen.

Kaikki ehdotukset otetaan kiitollisena vastaan. Maili on [email protected]

99
Terveys ja turvallisuus / Ryöstely reisssuilla
« : 05.02.2007, 21:21:46 »
Lainaus käyttäjältä: "wilu"
Lainaus käyttäjältä: "groupie"
Tosiaan Espanja ja etenkin Barcelona vaikuttavat olevan rosvojen lempiseutua.


Jostain luinkin, että aivan tilastollisestikin tätä olisi tutkittu ja Barcelona olisi taskuvarkaitten kakkossuosikki Euroopassa heti erään ranskalaissuurkaupungin jälkeen, jonka nimeä en kyllä tähän hätään muista, kyseessä ei kuitenkaan Pariisi.


Joo ainakin jonkin luottokorttiyhtiön mukaan Las Ramblas -katu on varmin paikka tulla ryöstetyksi Euroopassa. Onhan niitä vaarallisimpia paikkoja paljon, mutta kun tuo katu nyt vaan sattuu olemaan kaikkina vuorokauden aikoina täynnä sinisilmäisiä turisteja. Ja tuo Ranskan suurkaupunki on Marseille.

Eipä ollut itselläkään mitään ongelmia Barcelonassa kun siellä viikon yksikseni pyörin. Kohdallani varmaan paras suojatekijä on se, että en välttämättä näytä kannattavalta ryöstökohteelta.

100
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Mita lautasella ?
« : 01.02.2007, 18:37:23 »
Lainaus käyttäjältä: "laystage"
Meidän perheessä on vaikea päätös edessä... Jääkaapissa olisi loistavanmakuisen perusmätön, eli makaroonilatikon ainekset. Toisaalta Helsingin parhaassa ravintolassa (Weeruska) on bliniviikot lopuillaan. "Niin monta bliniä kuin jaksat" kuulostaa todella houkuttelevalta annokselta :)


Weeruska on todellakin loistava paikka.

Itse tuli tehtyä Pääkalloa, riittää joksikin aikaa:

800g jauhelihaa
2-3 sipulia
valkosipulia
2 prk tomaattipyrettä
1,5 säkkiä makaronia
mausteita

Opiskelijaruokaa..  :D

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9