Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Majakka

Sivuja: 1 [2]
21
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: parhaat matkalaukut?
« : 01.05.2013, 16:39:15 »
Kiitos hyvästä ja perusteellisesta vastauksesta!  :)

Itseäni on myös mietityttänyt tuo materiaalin löysyys: jos laukku kerran puristuu jonkin verran kasaan, eivätkö kaikki vaatteet mene silloin ihan ryttyyn? Samoin vetoketju joutuu kyllä tosi koville laukun painon takia. Lisäksi tuo sateenkestävyys oli hyvä huomio. Toisaalta noissa malleissa houkuttelisi juuri keveys perinteisiin koviin laukkuihin verrattuna sekä laukkujen päädyssä oleva kantokahva.

Itselläni on tällä hetkellä Samsoniten lentolaukku B' Lite Fresh ja iso Aeris Comfort, jota suosittelitkin. Molemmat ovat kaksipyöräisiä.

B' Lite Fresh on tosi kätevä käytössä: sitä voi vetää huoletta mukulakivikaduilla, lumessa, raitiovaunukiskojen yli jne. Lisäksi siinä on kantokahva päädyssä. B' Lite Freshiä saa kuitenkin vain pehmeänä eikä sitä viitsi laittaa lentokoneen ruumaan.   

Aeris Comfortiin olen muuten ollut oikein tyytyväinen, mutta kantokahvan puuttuminen laukun päädystä tekee siitä vähän kömpelön. Esim. ennen liukuportaita joutuu monesti pysähtymään ja kääntämään laukun toiseen asentoon, koska kantokahva on vain laukun sivulla. Toisaalta keskikokoinen malli olisi ehkä vähän helpommin käännettävissä. Nelipyöräistä Aeris Comfortia en halua ostaa, koska siinä on aika huonot pyörät. 22
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: parhaat matkalaukut?
« : 26.04.2013, 23:18:08 »
Olen hankkimassa keskikokoista, kovaa matkalaukkua. Hyviä vaihtoehtoja voisivat olla Samsoniten Cubelite tai Rimowan Salsa/Salsa Air. Mitä noista suosittelisitte ja miksi?   

23
Lentomatkustus / Vs: Seuraavat Stockan hullut päivät?
« : 15.04.2013, 19:11:25 »
aika epäuskoisena jonotin kolme tuntia, että saan juuri oikeat liput.

Tampereella jonottaminen asiakaspalvelutiskille kesti 1,5 tuntia lauantaina aamupäivällä. Nettipiste veti nopeammin. Minäkin olin tyytyväinen, että sain haluamani liput.

24
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - liikkuminen
« : 07.04.2013, 08:40:15 »
Itse ottaisin startegiaksi oysteriin rahaa, ja liikkuminen mahdollisimman paljon busseilla. Lontoon bussiverkosto on mahtava, kattava ja pysakeilla kartat ja kaikkea. Busseista myos nakee tosi hyvin, ilmaista sightseeinging.

Metro on kuitenkin paljon nopeampi kuin bussi. Itse en halua tuhlata kallisarvoista loma-aikaa bussissa istumiseen ruuhkissa. Maisemia näkee ihan kävellessäkin, ja Lontoossa tulee väkisinkin käveltyä paljon, kuten missä tahansa suurkaupungissa.

25
Tyhmät kysymykset / Vs: Visan debit-kortti
« : 23.02.2013, 12:38:52 »
Supersaverissa ei voi maksaa S-Pankin verkkopankkimaksulla. Jos Visa kuitenkin toimii maksutapana, hyvä niin.

Supersaver voisi olla varteenotettava vaihtoehto. Olin oikein tyytyväinen sen käyttöön silloin, kun olin vielä Osuuspankin asiakas. Osuuspankista vain oli pakko vaihtaa S-Pankkiin, kun palvelumaksut nousivat niin korkeiksi. Osuuspankissa maksoin lopulta 60 euroa vuodessa pelkästä verkkopankin ja pankkikortin käytöstä. S-Pankin käyttö ei maksa mitään, joten käytän mielelläni palvelumaksuista säästyvät rahat vaikka reissaamiseen!

Kiitos vastauksista!

26
Tyhmät kysymykset / Vs: Visan debit-kortti
« : 16.02.2013, 22:34:19 »
Minulla on S-Pankin Visa debit -kortti. Tietääkö kukaan, voiko sillä ostaa lennot ja hotellin erikseen tai pakettina jostakin (luotettavasta ja hyvin toimivasta) nettimatkatoimistosta?

Tiedän, että nettimatkatoimistoissa voi maksaa verkkopankin kautta, mutta ikävä kyllä S-Pankin verkkopankki ei yleensä kuulu vaihtoehtoihin. Laskulla maksettaessa on taas monesti maksimiraja 1 000 euroa, joka tulee aika nopeasti vastaan, jos aikoo viipyä esim. 1-2 viikkoa Lontoossa?

27
Olettekos kuulleet... / Vs: CheapSleep Hostels Helsinki
« : 08.07.2012, 16:13:17 »
Kesä onkin Suomessa alennussesonkia hotelleissa. Suomi ei ole turismimaa, vaan työmatkailu- ja konferenssimaa.

Enpä oikein usko, että Suomessa on vaikea saada asiakkaita hotelleihin kesällä. Suomihan on pullollaan erilaisia kesätapahtumia eikä aina ole mahdollista majoittua sukulaisten ja ystävien luona. Kaikki ulkomaiset turistitkaan eivät välttämättä halua tulla tänne talvisaikaan, jolloin on kylmää ja pimeää, vaan nimenomaan kesällä.

28
Yleinen / Vs: UNESCO:n maailmanperintökohteet
« : 07.07.2012, 18:50:05 »
AUSTRIA:

1. Historic Centre of the City of Salzburg
2. Palace and Gardens of Schönbrunn
3. Hallstatt-Dachstein / Salzkammergut Cultural Landscape
4. Wachau Cultural Landscape
5. Fertö / Neusiedlersee Cultural Landscape
6. Historic Centre of Vienna
   
CZECH REPUBLIC:

7. Historic Centre of Prague
   
ESTONIA:

8. Historic Centre (Old Town) of Tallinn

FINLAND:

9. Fortress of Suomenlinna

FRANCE:

10. Mont-Saint-Michel and its Bay
11. Palace and Park of Versailles
12. Paris, Banks of the Seine
13. The Loire Valley between Sully-sur-Loire and Chalonnes

GERMANY:

14. Hanseatic City of Lübeck
15. Cologne Cathedral
16. Upper Middle Rhine Valley

GREECE:

17. Acropolis, Athens
18. Archaeological Site of Delphi
19. Sanctuary of Asklepios at Epidaurus
20. Archaeological Site of Olympia
21. Monasteries of Daphni, Hosios Loukas and Nea Moni of Chios
22. Archaeological Sites of Mycenae and Tiryns

HOLY SEE:

23. Vatican City

ITALY:

24. Historic Centre of Rome, the Properties of the Holy See in that City Enjoying Extraterritorial Rights and San Paolo Fuori  le Mura
25. Etruscan Necropolises of Cerveteri and Tarquinia

POLAND:

26. Cracow's Historic Centre
27. Auschwitz Birkenau, German Nazi Concentration and Extermination Camp (1940-1945)
28. Historic Centre of Warsaw
29. Castle of the Teutonic Order in Malbork

SWEDEN:

30. Hanseatic Town of Visby
31. Agricultural Landscape of Southern Öland

UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND:

32. Westminster Palace, Westminster Abbey and Saint Margaret's Church
33. Tower of London
34. Old and New Towns of Edinburgh
35. Heart of Neolithic Orkney
36. Liverpool – Maritime Mercantile City

Pakkohan minunkin oli oma listani laatia! Itse asiassa tässä ovat vain ne kohteet, joissa muistan varmasti käyneeni. Lapsena tuli kierrettyä paljonkin historianopettajaäidin kanssa ympäri Eurooppaa  ;D, joten ihan jokaista kirkkoa ja edes kaupunkia en muista enää nimeltä! Kaikilta matkoilta ei ole myöskään valokuvia. Ainakin Saksasta ja Ranskasta puuttuu useampia kohteita, joissa olen todennäköisesti ollut, Tsekistä ja Puolastakin varmaan jokunen.

Lähivuosina aion keskittyä Britannian, Italian ja Ranskan koluamiseen, joten sieltä saan sitten kätevästi uusia kohteita. Tosin mitään pakkomiellettä minulla ei ole kerätä näitä maailmanperintökohteita. Satunpahan vain olemaan kiinnostunut kulttuurista ja historiasta!
   


   
   


29
Miksi kielen oppimiseen pitäisi olla vain käytännön syitä? Eikö syyksi voi riittää, että kieli on kaunis tai se, että on kiinnostunut kyseisen kielialueen kulttuurista. Mikään kulttuuri kun ei aukea kunnolla ilman kieltä.

Olen ihan samaa mieltä. Olisi kyllä tosi vaikea motivoida itseä opiskelemaan jotain kieltä, jos ei olisi yhtään kiinnostunut siitä tai ko. kielialueen kulttuurista. Pelkkä hyötynäkökulma, raha tai miljoonat kielenpuhujat, eivät riittäisi minulle perusteeksi. Kielen opiskelu vielä yleensä vaatii suhteellisen paljon aikaa ja vaivaa.

Minulle tärkeimmät kielet - tässä järjestyksessä - ovat:
1. englanti
2. italia
3. ranska
4. saksa
5. ruotsi

Kaikkia näitä kieliä olen aikoinaan lukenut koulussa ja suorittanut niissä yo-kokeet, paitsi italiaa, jonka yo-kokeen aion tehdä ensi vuoden syksyllä. Olen nyt tosin päättänyt keskittyä noiden kolmen ensiksi mainitun kielen hiomiseen. Minkään uuden kielen opiskelua en halua enää aloittaa. Näillä mennään!  :D

30
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 04.07.2012, 00:41:42 »
1. Suomi
2. Ruotsi
3. Viro
4. Iso-Britannia (Englanti ja Skotlanti)
5. Ranska
6. Italia
7. Vatikaani
8. Saksa
9. Itävalta
10. Puola
11. Tsekki
12. Kreikka
13. Yhdysvallat
14. Meksiko

Nämä maat eivät ole missään aika- tai tärkeysjärjestyksessä. Pelkkiä välilaskuja en ole ottanut mukaan. Monissa maissa olen käynyt useita kertoja. 

31
Olettekos kuulleet... / Vs: CheapSleep Hostels Helsinki
« : 03.07.2012, 23:44:28 »
Lisäksi tykkään, että paikassa on joku vähän katsomassa perään, ettei vieraat rellestä keskenään. Jos valittavana olisi kaksi suunnilleen samanlaista hotellia, niin menisin siihen missä on henkilökuntaa.

Samaa mieltä. Tärkeintä on saada kunnon yöunet.

70 euroa huoneesta, jossa ei ole välttämättä edes kylpyhuonetta, on kyllä liian paljon. Olen saanut Sokos-hotellista, Helsingistä, huoneen kanta-asiakastarjouksesta alle 50 euroa/yö ja vielä keskellä kesää.

32
Oman kokemukseni mukaan WSOY:n sanakirjat ovat laadukkaampia ja luotettavampia kuin Gummeruksen sanakirjat.

Itse käytän matkoilla WSOY:n taskusanakirjoja. Ne eivät paljon paina. Niissä on kunnon sivut. WSOY:n sanakirjoissa on myös hyvä fontti ja niistä löytyy ääntämisohjeet sekä erilaisia hyödyllisiä liitteitä, kuten ruokasanastot. 

33
Yleinen / Vs: Reissuaiheisia elokuvia
« : 11.06.2012, 21:16:29 »
Kaksi Venetsia-aiheista elokuvaa:

- Luchino Viscontin Morte a Venezia (Kuolema Venetsiassa) on pakollista katsottavaa kaikille kauneuden rakastajille

- Paul Schraderin The Comfort of Strangers (Muukalaisia Venetsiassa) on kylmäävä kuvaus brittipariskunnasta, joka ajautuu väärään seuraan. Terveellinen muistutus matkailun vaaroista!  :o

34
Yleinen / Vs: Reissuaiheisia elokuvia
« : 11.06.2012, 20:16:38 »
Bertoluccin Under the Sheltering Sky (?), no anyway se Marokko-leffa on tosi hyvä, ja visuaalisesti suorastaan häikäisevä. Ja Marokossa reissanneelle ainakin hauskaa bongata tuttuja maisemia :)

Bertoluccin The Sheltering Sky, suomeksi Suojaava taivas, on tosiaan erinomainen elokuva. Löytyy omasta dvd-hyllystäni, vaikka en ole Marokossa käynytkään. Myös Paul Bowlesin romaani kannattaa lukea.

Sivuja: 1 [2]