Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sipris

Sivuja: [1] 2 3 ... 29
1
Pohjoismaat / Vs: Huippuvuorille
« : 07.01.2017, 12:21:46 »
Suunnitelmissa olisi matka tämän vuoden aikana huippuvuorille.

Onko eri retkijärjestäjiä paljon ? Huolmasin täällä paljon linkkejä mutta ne ovat kovin vanhoja.

Onko muita retkivaihtoehtoja kun moottorikelkat, huskyt ja meriretket? sekä nuo mainitut kaivoskylät? Pääseekö esim. tarpeeksi maksamalla näkemään jääkarhuja?

Osaako joku kertoa kokemuksia tuosta mainitusta leirintäalueesta? Aiemmin täällä mainittu sohvasurffaus, onko siitä kertoa kokemuksia? Airbnb asuntoja näyttäisi olevan myös tarjolla, kokemuksia siitä?
2
Tyhmät kysymykset / Vs: Etelä-Afrikka
« : 30.04.2016, 12:20:21 »
Vietin viikon yksin Kapissa, palasin aina pimeän tullen hostellille koska hostellini oli tiellä joka johti Table Mountainille ja tiellä tapahtui paljon ryöstöjä.
Kun menin julkisilla yksin katsomaan pingviinejä, minua ohjeistettiin turisti-infossa, että viimeinen metro takaisin jolla uskaltaa vielä kulkea on se mikä lähtee 4-5 välillä.
Kävelin päiväsaikaan yksin keskustassa joka paikkaan ja tunsin oloni turvalliseksi. Ainut oli kun lähdin kävellen kulkemaan alueelle missä on Old Biscuit Mill, tunsin pian idean hölmöksi ja käännyin ympäri ja hyppäsin julkisiin.

Itse Old Biscuit Mill on alueella missä on paljon graffitteja joita halusin käydä kuvaamassa. Hostellini sanoi, että alue on ok päiväsaikaan mutta pieni kuumotus siel oli kun pari ihmistä tuli kyseleen ja vihjaileen, että minun ei kannattaisi olla siellä yksin.

Sanoisin, että turisti alueet on päiväsaikaan todella ok mutta poikkeamiseen niiltä alueilta kannattaa kysyä neuvoa ja vinkkejä paikallisilta.

3
Afrikka / Vs: Junalla Afrikkaa halkomaan?
« : 07.11.2015, 19:59:12 »
Olen mennyt Johannesburgista Kappiin junalla ja voin suositella. Juna on siisti ja reissu kestää reilu vuorokauden. Hintakin oli edullinen.

Zimbabwen läpi menin myös ja juna ei ollut yhtä mukava kokemus. Rämisevä, likainen ja haiseva.

4
Afrikka / Vs: Etelä-Afrikka
« : 21.08.2015, 14:59:34 »
Yhdyn tuohon paikallisten ylivarovaisuuteen. Asuin Pretoriassa, vietin iltaa paljon Joburgissa ja seikkailin pitkin poikin. Vuokraisäntäni piti minua hulluna kun tykkäsin kävellä Pretorian keskustassa keskellä päivää. Harrastin myös pitkiä matkoja viikonloppuina autoillen sillein, että saatoin saapua paikalle hotelliin/hostelliin vasta puolenyön aikoihin/jälkeen ja tätä pidettiin usein sekopäisenä käytöksenä.


Menin junalla Joburgista Kappiin ja hytissäni oli kaksi muuta naista, toinen oli reissannut kyseistä väliä ennenkin paljon, toinen oli ihan rikki ja huomasi, että hän pelkäsi. Matkan lopuksi hän sanoi '' ei tää ollutkaan niin paha. ''.

Minulle ei puolen vuoden aikana tapahtunut mitään ikävää, vaikka monien paikallisten ystävien mielestä käyttäydyin turvattomasti.

Yhtä pahaa rasismia en ole muualla nähnyt, tummaihoisen kollegani kanssa sain usein kuulla sekä valkoisilta, että mustilta, että meidän ei tulisi viettää aikaa yhdessä. Suomalainen miespuolinen ystävä sai myös huutia Afrikaner nuorelta joka luuli häntä britti alkuperää olevaksi paikalliseksi, eli valkoisessakin väestössä rasmismia...

Itse ihastuin täysin Joburgiin. Toki se oli välillä pelottava ja alueet rajattu missä aikaa vietin mutta jokin siinä kaupungissa viehätti. Kävin walking toursilla ja yllätyin kun suurin osa osallistujista oli valkoisia, Joburgin läheltä tulevia jotka ei vaan uskaltanut/tiennyt minne uskaltaa yksin mennä. Eli, jos on mahdollista, pysähdy Joburgissa, käy Apartheid museossa ja tee tosiaan vaikka jokin walking tour. Tai vieraile Sowetossa.5
Afrikka / Vs: Mosambik: Viisumi rajalta vaiko etukäteen?
« : 14.07.2015, 11:11:32 »
Mun reissu oli jo toissa vuotena mutta Pretoriasta sain silloin viisumin tosi kätevästi, tänään jätin hakemuksen ja huomenna noudin.

6
Afrikka / Vs: Etelä-Afrikka
« : 09.07.2015, 09:18:31 »
Kapissa kannattaa ottaa lentokentältä bussi, maksaa muistaakseni noin reilu 5 euroa, menee joku noin puolisen tuntia ehkä ja tosi siisti ja turvallinen. Lähtee heti lentokentän edestä. Muutenkin tämä ''uusi'' bussilinja on todella kätevä, siisti ja turvallinen.

Taksia käytin kerran myöhemmällä ajalla lyhyeen matkaan, ei ollut niin halpa kun odotin mutta ei nyt voi kalliiksikaan sanoa...

7
Afrikka / Vs: Etelä-Afrikka
« : 08.07.2015, 10:10:17 »
Hei,

Itse matkustin kyseisellä linjalla pari viikkoa sitten....en tajunnut, että matka sinne kestää niin kauan metrolla ja lähdin kapista vasta yhden jälkeen ja meinasi tulla kiire valoisalla takaisin.

Hostellissa sanottiin, että se on päiväaikaan ihan fine, kuhan seuraa, että ei jää vaunuun yksin ja matkustaa ykkösluokassa.

Perillä menin turisti-infoon katsomaan paluu aikatauluja ja henkilökunnan jäsen sanoi, että ei ikinä ole itse matkustanut viiden jälkeen lähtevällä, eikä suosittele, etenkään nyt kun on low season.

Takas lähtiessäni metro ei mennytkään simons townista asti, ja oli bussikuljetus parin aseman päähän....siellä sit en tiennyt kuinka nopeasti metro lähtee ja juoksin ekaan vaunuun mihin ennätin...totesin sen olevan kakkosluokka, herätin siellä selvästi huomiota mutta voi olla, että oli parempi olla ruuhkasessa kakkosluokassa kuin hiljaisessa ykkösessä missä olisi voinut olla vaara jäädä vaunuun yksin.

Mutta tosiaan, jos kovin myöhään menee, kannattaa ehkä harkita majoittumista Simons Towniin.

8
Afrikka / Vs: Zimbabwe & valuutta
« : 28.05.2015, 22:23:46 »
Otat dollareita mukaan. Zimbabwen valuutta on US dollari. Tai siis kaikki ''isot valuutat''. Olin Victoria putouksilla 2v sitten ja käytin dollareita ja Etelä-Afrikan randeja, toki Eurotkin kävi. Paikalliset automaatit sylkee siis dollareita, nostin rahaa useaan otteeseen ainakin  putousten lähellä.

9
Afrikka / Vs: Victorian putouksilla käyneitä
« : 10.03.2014, 13:44:20 »
Kävin putouksilla noin vuosi sitten, lensin Etelä-Afrikasta Livingstoneen ja yövyin Jollyboys Backpackers hostelilla joka oli mukava hostelli. Kentältä matkustin taksilla. Kävin katsoo putoukset Sambian puolelta ja kiersin lähialueen parit turistikojut ja tylsistyin joten siirryin Zimbabwen puolelle.

Zimbabwen puolella en muista paikan nimeä jossa yövyin mutta hostellissa oli paljon rennompi ja railakkaampi meno kuin Sambian puolella. (voin kaivaa nimen myöhemmin jos sinua se kiinostaa) Tuntu että Zimbabwen puolella oli paljon enemmän aktiviteetti tarjontaa, itse jätin tosin kaiken väliin.

Kävin siis putoukset molemmilta puolilta ja tavarat oli repussa. (maaliskuu) Reissun jälkeen oli Lonely Planet yksi yhteen juuttunut klöntti ja kännykkä rikki. Koin Zimbabwen vähän kalliimmaksi dollareiden takia ja olin kuullut että pitää olla käteistä mutta itse nostelin huoletta ja hyvin automaateista rahaa. Putouksien sanoisin olevan ehdottomasti paremmat Zimbabwen puolelta.
10
Afrikka / Vs: Nigeria: Afrikan helmi vai hirviö?
« : 08.07.2013, 13:25:36 »
Viisuminen sinne kyllä saa ajalle mitä pyytää mutta ainakin aikoinaan rajaviranomaisilla oli tapana antaa leima vain 2vk tai 1kk.....Pidennyksestä en sinäänsä tiedä enempää kun se hoidettiin puolestani mutta muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen se vei...

11
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - ruokailu ja ravintolat
« : 20.02.2013, 11:11:15 »
Hei, osaako kukaan suositella mitään huippua brunch paikkaa?

12
Afrikka / Johannesburg- Victoria Falls
« : 20.02.2013, 11:05:28 »
Olisin kysellyt kokemuksia, oletteko mennyt Botswanan vai Zimbabwen läpi? Kuinka matka sujui? Bussien varauksen helppous/vaikeus? Olen kuullut kehuja junasta Bulawayo-Victoria Falls pätkälle mutta on epäselvää kulkeeko se (Ainakin kallis juna johannesburgista Vic-Fallseille tuntuisi kulkevan ja menee samoja raiteita)?
Mielekkäitä majoitus/pysähdys paikkoja välillä (bulawayo?)?

13
Afrikka / Vs: 9h pysähdys Johannesburgissa
« : 20.02.2013, 09:26:04 »
Hei,
Et kerro onko Johannesburg päiväsi viikonloppu vai arki...Kaupungin tapahtumat ja tekeminen muuttuu tosi paljon, viikonloput on täynnä markkinoita ja toreja...

Newtownin kirpputoria ei huhun mukaan enään valitettavasti kai ole. Mutta siinä läheisyydessä on Museum Africa joka on käymisen arvoinen museo ja jos museoista tykkää, sielä saa kulutettua monta tuntia.  Newtownin alue on ok kävellä ympäriinsä, kunhan ei kovin pitkälle lähde.

Jos raaskit vuokraa auton kentältä, Soweto on käymisen arvoinen, yksin sielä ei kenties kannata missä tahansa hiippailla mutta pääkasu Villakazi str. on ok mennä ilman opastakin ja sielä on mm. Mandelan vanha talo.

Apartheid museo on matkalla Sowetoon periaatteessa ja monien mielestä Johannesburgin ykkös kohde. Kannattaa käydä.

Rosebank on kätevä koska sinne pääsee Gautrainilla mutta ei kovin kummoinen. Ostoskeskus jossa perus turisti craft market, tosin viikonloppuisin sieläkin on parempi rooftop market joka on fuusio ruokatori/craftmarket/kirpputori.

Gautrainilla ei suositella menoa Park Stationille ellei tiedä tarkalleen mihin sieltä jatkaa, sen ympäristössä kävelyä ei suositella..

14
Olen harrastanut tätä jonkun verran..

Aasiassa se on vaikeeta kun joissain maissa pitää kirjoittaa jo rajalla hotelli (toki siihen voi sen hilton kirjoittaa mutta silti vähän ikävä jos ei ole yhtään katsonut) Japanissa kirjoitin Asokoro Capsule Hotel ja ei kyselty..toki se siinä rajalla aiheutti turhan ja tarpeettoman kuumotuksen.

Länsi Afrikassa (Ghana, Benin, Togo) varaaminen tuntu niin työläältä että katsoin aina hostellin valmiiksi ja pamahdin sinne..kertaakaan ei tainut olla liian täyttä.

Etelä-Afrikassa oli tapana ajella niin pitkälle kun ennättää ja matkan varrella varata jotain joka osoittautui huonoksi kun maassa harrastetaan aikaisia nukkumaanmenoaikoja ja usein ihmeteltiin miksi tulee niin myöhään (ilta 9-11) ilman varausta..

Intia/Nepal akselilla tuli tavaksi tehdä varaus kun tuntu että halvimmissa vaihtoehdoissa aina täyttä...Tosin Delhissä mulla oli myös vakiohostelli mihin tykkäsin vain myös pamahtaa paikalle. Toki myös kun menin keralaan pieneen paikkoihin mitkä oli ''yksi tie rannalla'' oli mukava mennä ilman varausta ja vähän katsoo mikä olisi hinta-laatu suhteeltaan mukavin.
15
Afrikka / Vs: Etelä-Afrikka
« : 15.02.2013, 10:09:45 »
Luottokortit ja electron nostot onnistuu lähes kaikkialla että itse en paljon käteistä kantelisi...ja sit jos sitä on niin ei kyllä ole väliä onko se dollareita vai euroja.

16
Terveys ja turvallisuus / Vs: Pitkät vakuutukset
« : 01.10.2012, 17:17:19 »
Olen lähdössä taas yli 3kk reissuun ja kilpailutin suomalaiset vakuutusfirmat lähes kaikki.
Fennia oli ehdottomasti halvin ja kakkosena lähivakuutus. Tryg ei myöntänyt yli 90 päiväisiä.

17
Suurlähetystöt toimii kai tuossa tilanteessa tosi eri tavoin...

Yleensä, ne vain auttaa yhteydenpidossa Suomeen jotta joka auttaisi
laittamalla rahaa westernunion tms kautta...

Usein, lähetystöllä on yhteistyö lähetystö maassa jos siellä ei ole Suomen
lähetystöä, usein nämä tuppaavat olemaan pohjoismaisia...

18
Terveys ja turvallisuus / Vs: lariam/doksisykliini...?
« : 13.02.2011, 08:15:40 »
En ole kuullut tästä pistojälki jutust mutta itse esittäisin toisen samanlaisen jutun,
eräs Afrikkalainen lääkäri kertoi mulle että A veriryhmä olisi alttiimpi malarialle...

Hän kertoi tämän sen jälkeen kun eräs ystävä sairasti viisi malariaa seitsemän kuukauden aikana...

Itse en doxy:st palanu vaikka olen aika vaalea....sain vaan paremman rusketuksen.. ;)

19
Harmilliista, itse juuri luovuin asunnostani kun en jaksanut alkaa etsimään ulkomailta vuokralaista...

Mutta en kerkeä nyt itse etsiin linkkiä ja linkittämään, etsi helsingin yliopisto, ilmoitustori...siellä on usein lyhyt kestoisia kämppiä tarjolla...

20
Intia / Vs: Tietoliikenne Intiassa
« : 13.02.2011, 07:45:38 »
Vihjaan myös tälläistä, hävitin puhelimeni jossa vodaphone prepaid.

Uusi sim maksoi vain 15 r, vanha numero säilyi ja sain vielä uudelle kortille
saldoni!

Olin erittäin yllättynyt kuinka helppo juttu asia oli!

Sivuja: [1] 2 3 ... 29