Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - NikoElias

Sivuja: [1]
1
Aasia / Vs: Bali ja I Love Bali
« : 27.05.2013, 13:55:23 »
Todella paljon on joo kusestusta. Ylipäätänsä Indonesiassa tuntuu olevan tämä maantapa, että kaikista yritetään vedättää. Jopa pyykinpesussakin saa olla tarkkana, ettei maksa triplahintoja. Paikoitellen erittäin ahdistavaa ja rasittavaa, kun koko ajan pitää olla hereillä.

2
Juu hyttysverkko ehdottomasti mukaan Suomesta. Tai riippuu tietenkin tarviiko sitä loppupeleissä ollenkaan. Itse ostin Suomesta verkon ja otin mukaan, mutta en kertaakaan käyttänyt (olin reissussa 6kk). Ja usein guesthouseilla saattaa olla oma hyttysverkko jo valmiina sängyn yläpuolella. Ja jos ei ole, niin sen oman verkon virittäminen on vittumaista, kun katossa ei ole sitä koukkua. Ylipäätänsä, harvoin niitä ötököitä on niin perkeleesti, että nukkuminen ilman verkkoa olisi mahdotonta.

En toisaalta kyllä tajunnut tuota ulkona nukkumista riippumatossa, kun Indonesiassa se majoitus ei maksa juuri ollenkaan  :D Omalla kuistilla voi tietenkin aina nukkua jos siltä tuntuu. Toki jossain pahimmissa perserysissä, kuten Balin Kutalla majoitus kustantaa automaattisesti enemmän. Mutta en usko, että jossain Kutalla on edes järkevää nukkua ulkona ilman varsinaista majoitusta.

Riippumaton voi hommata reissusta, mutta jos kunnollisen maton haluaa (=Ticket to the Moon), niin aina se maksaa. Osti sitten täältä tai Indoista. Ja jos ei ole aivan turistikohteissa, niin kunnon maton löytäminen voi olla yllättävän vaikeaa. Eli melkein senkin voi Suomesta jo ennakkoon hommata, niin ei tartte senkään takia stressata. En sitten tiedä, onko tuollasia yhdistelmäriippumattoja, joissa on jo samassa hyttysverkko viritetty? Reissulla ei ainakaan tullut eteen.

3
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 27.05.2013, 13:31:22 »
Gili Menolla tuli oltua kolme viikkoa tuossa muutama kuukausi sitten. Mukava saari ja todella rauhallinen. Jonkin verran oli itikoita iltaisin eli pitkähihaista joutui laittamaan, mutta malarialääkitystä en käyttänyt. Muille saarille en jaksanut raahautua, mutta reissukaveri kävi tsekkaamassa ne ja totesi, että aivan erilaisia ja paljon enemmän turisteja. Totesi Gili Menon olevan paras.

Näki tuolla Menolla lapsiakin. Yksikin perhe, jolla oli muutama lapsi mukana. Mitään ongelmia ei näyttänyt olevan. Erittäin turvallinen saari, vaikka mitään sairaalaa siellä ei todellakaan ole. Toki, enemmänhän tuolla oli pariskuntia hoidattamassa suhdettaan romanttisesti auringonlaskua tuijottaen jne. Sopii niille, jotka haluavat paeta kaikkea melua ja häsläystä. Jos sitten haluaa enemmän menoa, niin onhan siellä nuo kaksi muutakin saarta.

Uimaankin pääsee. Paljon on tietenkin kuollutta ja elävää korallia. Mutta eiköhän sieltä löydy joku kohta, missä pystyy lapsetkin uimaan. Virtauksista joku puhui, mutta ainakaan itselläni ei ollut mitään ongelmaa vaikka snorklasinkin melko pitkällä muutamaan otteeseen. Liian pitkälle ei tietenkään pidä mennä, se on selvää.

4
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 27.01.2013, 12:40:55 »
Mites nama viisumiasiat menevat Indoissa? En ole nyt selvaa varmuutta saanut, tuntuu etta jokaisella on oma tarinansa. Eli Kuala Lumpurista hankin 60 paivan viisumin tanne Indoihin. Ajattelin kuitenkin sen kolme kuukautta taalla viettaa.

Eli tarviiko tassa kahden kuukauden jalkeen lahtea visarunille vai pystyyko viisumia pidentamaan viela kuukaudella jotenkin ilman maasta poistumista?

5
Matkapäiväkirjat / Vs: Pallontallaajien reissublogit
« : 20.01.2013, 17:06:05 »
Tallaista videoblogia on tullut pidettya ylla oman reissuni aikana:
https://www.facebook.com/pages/Matkap%C3%A4iv%C3%A4kirja/291910067589224

Lahinna kavereille tarkoitettu sivu, mutta nakojaan levinnyt hiukan laajemmalle, joten samapa tama on tanne laittaa. Videoissa on patkia paaosin Laosista ja Kambodzasta. Seuraavat videot tulevat Indonesiasta.

6
Aasia / Vs: Kambodza
« : 29.12.2012, 10:52:13 »
mitaan uutisia Otres beachilta? just lonely beachilla, koh changilla ja Otresille olis tarkoitus tammikuun alussa. Onks chiilia vai biletta vai molempia? Lonely beach ihan tukossa majoituksien osalta mut ei o liikaa jengia mun makuun!
Talla hetkella majailen juuri Otresilla. Reilu viikko tullut makoiltua. Rauhallista on, vaikka majoituksen suhteen onkin suht taytta. Jonkinlaisia bileitakin taitaa valilla olla, mutta ei mitenkaan hairitsevasti. Bungalowit maksaa sen 15-25 dollaria yolta (sesongin takia hiukan nostaneet hintoja puheiden mukaan). Itse maksan guesthousen privaattihuoneesta omalla vessalla 12 dollaria. Taitaa olla halvimmasta paasta, vaikkakin kuulemma yhdessa paikassa tarjotaan karuilla oloilla viidellakin dollarilla majoitusta.

Suosittelen. En tieda jaksanko siirtya taalta enaa mihinkaan ennen uuttavuotta. Saaret houkuttaisivat, mutta en tieda jaksanko maksaa 20 dollaria pelkasta lauttamatkasta sinne. Kuitenkaan tuskin juuri eroaa tasta Otresista. Tyhjaa rantaa kun taalla on aivan tarpeeksi sita haluavalle.

7
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 25.12.2012, 10:00:09 »
Nyt tarvittaisiin vinkkeja.

Talla hetkella olen Kambodzassa rannikolla. Tarkoitus olisi uudenvuoden jalkeen pikkuhiljaa siirtya kohti Indonesiaa. Aikaa olen varannut koko loppureissun ajan eli about 3 kuukautta. En ole viela ehtinyt hirvesti perehtya reittivalintaan, joten siihen niita vinkkeja otettaisiin vastaan.

Minne lennot olisi jarkevin ottaa ja mista? Phnom Penhista ajattelin lentaa, mutta vahan nihkealta nayttaa vaihtoehdot ainakin Air Asialla. Voihan tuota Thaimaankin puolelta koukata ja menna junalla lahemmaksi rajaa.

Lahinna kuitenkin juuri tuota reittia ajattelin. Mista kannattaisi aloittaa, niin ettei tule turhaa juoksemista edes-takaisin? Kotiinkin kun on jossain vaiheessa palattava ilman etta maksaa itseaan kipeaksi. Ja tosiaan trekkausta, sukellusta ja pelkkaa ajantappamista rannalla yms. ajattelin eli ihan perussettia.

8
Mites nuo postitukset tanne ulkomaille kannattaa hoitaa? Tarkoitus olisi muutama kirja Suomesta tanne saada. Paljon maksaa, miten kauan kestaa ja minne noita pakettaja yleensa saa tilattua? Talla hetkella pyorin Kambotzassa.

Arvioitu kuljetusaika Kambodzaan:
Exprès-Pikakirje: 7-9 työpäivää
Priority: kirje / maksikirje / kirjattu kirje 7-9 työpäivää, paketti 16 työpäivää
Economy: kirje / maksikirje 13-18 työpäivää

Edullisinta on lähettää kirjeenä Economy-luokassa. Kirjeen kokorajoitus on 250 mm x 400 mm x 30 mm, eli esim. kaksi alle 3 cm paksuista pokkaria saa hyvin menemään kirjeenä jos ne pakkaa vierekkäin (ei päällekkäin). Muutaman kirjan lähetys maksanee niiden koosta riippuen jotain alle kilon economy-kirjeen (8,50 €) ja parin kilon paketin (32 €) väliltä. Postin hinnastot: http://posti.fi/hinnatjaohjeet/

Tämä siis siinä tapauksessa, jos Suomessa on joku lähettämässä kirjoja. Kirjakaupat eivät välttämättä toimita ulkomaille, tai hinnoittelevat toimituskulut miten haluavat.

Jos sinulla ei ole osoitetta mihin lähettää (hostelli tms.), niin ilmeisesti pääpostissa on myös poste restante -palvelu.

Kiitoksia tasta. Kuulostaa kylla turhan vittumaiselta ja saatamiselta, mutta pitaa nyt katsella. Muutaman englanninkielisen kirjan poistin tuosta paikallisesta kojusta, mutta mielellaan sita lukisi aidosti kiinnostavia kirjoja.

9
Aasia / Vs: Laos
« : 14.12.2012, 16:46:25 »
Laos on kylla kaunis maa. Kaksi kuukautta tuli pyorittya ja pelkkaa hyvaa sanottavaa. Pohjoisen kauniit vuorimaisemat, Etelan leppoisa meno, 4000 saarta jne. Mielellaan menee uudestaankin.

Don Detilla on muuten aivan helvetisti suomalaisia :D Hyva paikka silti, vaikkakin tulee olemaan parin vuoden paasta jo aivan erilainen mesta.

10
Aasia / Vs: Kambodza
« : 14.12.2012, 16:41:04 »
Angkor Watin temppelialueella kayty tanaan. Valitettavasti on sanottava, etta menee kylla heittamalla taman reissun tahan astiseksi aallonpohjaksi. Pettymys. Aivan saatanasti turisteja ja meno muutenkin kaoottinen. Menin seitseman aikaan aamulla ja jo tuolloin lippujonot olivat jarkyttavat.. olisi ilmeisesti pitanyt menna jo joskus puoliviiden pintaan. Mutta eipa tuohon aikaan jaksa minkaan kivien takia herata. Temppeleilla porukkaa oli myos aivan helvetisti liikaa. Ei mitaan tunnelmaa, aivan hirveaa paskaa.

Tama Siem Riep on myos aika vasynyt paikka. Sama kuin Euroopassa olisi.

Huomenna otan bussin alle ja jatkan matkaa.

11
Mites nuo postitukset tanne ulkomaille kannattaa hoitaa? Tarkoitus olisi muutama kirja Suomesta tanne saada. Paljon maksaa, miten kauan kestaa ja minne noita pakettaja yleensa saa tilattua? Talla hetkella pyorin Kambotzassa.

12
Aasia / Vs: Laos
« : 17.10.2012, 13:42:27 »
Joo täällä Vang Viengissa on tällä hetkellä todella rauhallista. Kaikki nuo joen varrella olleet juottolat on suljettu. Pitää tuoda omat bisset mukanaan, jos haluaa vetää brenkkua tubeilun yhteydessä. Mutta ei siinä mitään, hyvä täällä on rauhoittua Bangkokin ja Vientianen jälkeen.

13
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi
« : 04.10.2012, 23:39:32 »
Kiitti infosta! Helvetin hyvää duunia, että joku jaksaa nähdä näiden eteen aidosti vaivaa.

Itse otin kanssa liput "hat yai - kuala kangsar" -sektorille tälle kuulle. En sitten todellakaan tiedä, että riittävätkö nämä junaliput minkäänlaisiksi todisteiksi maasta poistumiselle. Jos nyt sitten kuitenkin käy niin, etteivät virkailijat anna nousta koneeseen, niin sitten on ostettava ne halvat liput vaikka Hanoihin. Vedetään sitten se matkasuunnitelma uusiksi.

Mutta kokeillaan nyt tätä. Toivottavasti ei osu natsivirkailijaa kohdalle. Silti, on tämä byrokratia paikoitellen niin absurdia hommaa.

14
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi
« : 03.10.2012, 20:21:51 »
Itsekin olin laittanut tuon junalipun varaan, mutta ilmeisesti ei nyt sitten suostu toimimaan. Perseestä.

Ja tosiaan, lentoliput on Bangkokiin ensi viikolle. Takaisintulolentoja ei ole. Miten tässä nyt kannattaa toimia? Vetää riskillä Helsinki-Vantaalle ja jos eivät päästä koneeseen, niin ostaa jonkun halvan lennon sieltä? Vai pitäiskö tuo lento ostaa jo nyt? Mutta jos Suomesta pääsee lentoon, niin ilmeisesti sen jälkeen voi huokaista helpotuksesta? Vai tarkistavatko ne tuolla Thaimaassakin vielä jotain?

Tarkoitus olisi tuosta nyt kuitenkin Laosiin jatkaa melkein suoraan junalla, joten mitään älyttömiä summia ei viitsi alkaa maksamaan.

15
Aasia / Vs: Laos
« : 23.09.2012, 18:11:52 »
Mites tuolla Laosissa menee nuo viisumiasiat siinä tapauksessa, että viipyy maassa yli kuukauden putkeen? Tarkoitus olisi siis lokakuusta lähtien maata kiertää. Hyvin todennäköisesti yli kuukauden tuolla tulee pyörittyä.

Olisi myös mielenkiintoista kuulla vinkkejä mestoista. Alkuun pitäisi päästä Bangkokista junalla Vientianen läheisyyteen, josta olisi tarkoitus jatkaa pohjoiseen päin Vang Viangia ja Luang Prabangia kohti. Nämä nyt kuitenkin tiettävästi ovat suhteellisen turistirysiä, joten mielellään näkisi jotain muutakin. Mites tuo Ruukkujen tasanko? Phonsavan?

Alaspäin tullessa sitten Mekong-jokea pitkin kaikessa rauhassa kohti Kambodzhaa. Vietnam myös hyvin mahdollinen. Liikaa en ole kuitenkaan tehnyt suunnitelmia, turha miettiä liian pitkälle. Aikaa ja rahaa kun on ainakin vuodeksi. Todennäköisesti paluu Suomeen tapahtuu kuitenkin jo keväällä; mielummin sitä keväällä tulee tänne takaisin kuin vasta pahimpaan kaamosaikaan.

Sivuja: [1]