Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - samperi666

Sivuja: [1] 2
1
Yleinen / Vs: Matkailuvuoteni 2017
« : 30.12.2017, 07:34:54 »
Tänä vuonna kerty matkapäiviä ensimmäistä kertaa kokolailla 365. Vietnam, Thaimaa kahdesti, Burma, Singapore, Malesia, Australia, Indonesia, Brunei, Filippiinit, Englanti, Suomi, Romania, Tanska, Qatar, Sri Lanka ja lopulta Intia. Suomenkin lasken matkailumaaks tässä tapauksessa, koska oli ensimmäinen kerta kotomaassa kolmeen vuoteen, eikä taidettu viikkoa pidempään pysyä putkessa samassa paikassa. Ens kesänä uusiks!

2
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 23.12.2017, 16:18:40 »
Candolim Goa. Mukissa gin tonic. 2,5 viikkoa vielä ennen Australiaa. Jaloviina loppu just kai. Jouluja kaikille!

3
Intia / Vs: Tekisikö joku Goan kävijä palveluksen?
« : 23.12.2017, 16:02:22 »
Just nähtii yks pannutus tossa Candolimissa aiemmin tänään. Käyttäkää nyt hyvät ihmiset sitä pottaa huolimatta siitä onko pakko. Tulee aika pirun pahannäköstä jälkeä pienilläkin nopeuksilla. Toki mikään ei varmasti saa samanlaista vapauden tunnetta aikaiseksi kuin omat aivot levällään goalaisella tiellä, mutta...

4
Aasia / Vs: Sri Lanka
« : 13.11.2017, 06:10:32 »
Tässä omat kaks senttiä aiheesta, just oltii Sri Lankassa kuukauden päivät ennen ku hypättiin Intiaan vajaa 2 viikkoa sitten. Ykkösluokan junavaunut on (tai oli) ilmeisesti KAIKKI jossain rempassa, eikä niitä näkyny missään. Kandysta Colomboon ois teoriassa pystyny varaamaan istumapaikan, mutta sitä varten ois pitäny olla helvetin aikasin asemalla - etukäteen tuleville päiville ei paikan varaaminen ainakaan joka junaan onnistu.

Joillain reiteillä (ehkä kaikilla, ei varmuutta muista paitsi Colombo-Kandy) menee InterCity-luokan junia, joissa ei oo muita ku varattuja paikkoja. Jos on paljon roinaa messissä, suosittelisin sitä, syystä että:

1) Ne junat ei voi myydä loppuun, vaan ne ammutaan niin täyteen ku vaan  mahdollista, ja sitte heitetään vielä muutama tyyppi bonuksena kyytiin.
2) Kuten joku jo mainitsiki, ekat tyypit on hypänny kyytiin varaamaan paikkoja jo ennen ku juna on ees pysähtyny, saati kukaan päässy haluamallaan pysäkillä ulos.
3) Kiireisimpiin aikoihin istumapaikkojen saaminen on muutenki nihkeetä, etenki jos ei lähde liikkeelle päättäriltä. Ite seisottii Kandysta Colomboon junaillessa ekat kaks tuntia kamojen kanssa käytävällä, ku kamat saati omat perseet ei vaan mihinkää muualle mahtunu.

Niissä vaunuissa on kyllä sellasia säilytyslokeroita ja sellaset perusmallin overhead-hyllyt, jotka saattaa helposti olla aivan täysin tukossa. Näin ainakin omalla kohdalla.

Positiivisia puolia oli aikataulussa pysyminen, nehä oli lähes aina lähes ajallaan! Sen lisäks ihan täydessä junassa seisoskellessa kaatuminen on helvetin hankalaa, kun ei oo tilaa liikkua mihinkään suuntaan. Ei siis huolta ajoittain hieman pomppusista rataosuuksista! Ja halpaaha lystiähän se junailu tosiaan on. Lisäks maisemat on tosi jees monessa kohtaa, eikä oo ees paskasia ikkunoita peittämässä näkymiä (paitsi sateella ne laitettii aina kiinni).


Jossain 40 maassa on tullu reissattua (mukaan lukien Itä-Timoria lukuun ottamatta kaikki Kaakkois-Aasian maat), eikä äkkiseltään kyllä tuu mieleen ku Kambodza, missä julkisilla matkaaminen on ollu rasittavampaa ku Sri Lankassa. Mutta kyllä sen silti kestää!

5
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 26.08.2017, 20:04:38 »
Kiitos kaikille jeesistä! Onks noi Kandysta (tai Colombostakin?) hommatut viisumit single vai multi-entry? Nyt on jo lentoja buukattu eteenpäin siinä määrin, ettei se 90 päivän oleskelu ainakaan ekalla pätkällä tuu ihan täyteen omalla kohdalla kuitenkaan, mutta mitäs jos sinne haluaiski takasin? Puolivuotinen multi-entry toimis varmaan just loistavasti, mutta katsotaan!

6
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 12.08.2017, 08:54:58 »
Mahtaakohan kenelläkään olla kokemuksia, kauanko on lähiaikoina kestäny käsittely jos on hakenu suoraan lähetystöstä? Tai onnistuuko vuoden turistiviisumin hommaaminen Sri Lankasta? Lähtöön on aikaa vielä kuukauden päivät ja Intiaan meno vasta parin kuukauden päästä (Sri Lanka välissä), mutta pienimuotonen ongelma muodostuu siitä, kun on yks pari reissua tässä välissä, millon tarvii passin messiin.

Syyskuussa ois aikaa melkolailla tasan viikko hommata  viisumit, ennen ku ensimmäinen lento nousee. Lähetystön sivut sanoo että 3-4 päivää pitäs mennä, 3-4 viikkoa jos hakee postilla, mutta mahtaakohan pitää kutinsa? Jos ei muuta niin lisää taaloja tiskiin pikakäsittely, mutta iskee aina nuukuus etenki viisumien kanssa...

7
Aasia / Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« : 04.06.2017, 06:58:53 »
Hoioi, terveisiä Menolta. Ei taida kyllä olla auringonlaskun jälkeen enää ns. virallista paattia Trawanganilta takasin, ainooks vaihtoehdoks jäis buukata joku paatti siitä rannalta. Se onki sitte toinen homma, miten suositeltavaa se on, etenkin jos on pienissä sekavuustiloissa. Varmaan seiffimpi ratkasu buukata joku mesta yheks yöks Trawanganilta, se ei varmaan kokonaisbudjettia kauheesti kasvata.


8
Aasia / Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« : 19.05.2017, 02:46:06 »
Uberit ei tosiaan pahemmin kentälle tuu, ite kokeiltii just tiistaina kaks kertaa, ja molemmilla kerroilla kuski hylkäs kyydin. Muualla saarella sen kai pitäs toimia ihan ok. Ei tosin kokeiltu, vaikka ois varmaan pitäny.. Ekana iltana päätettiin kävellä ravintolasta takasin hotellille ja samalla matkatavarat keveni yhen puhelimen ja lompakon verran.

Gileille pystyy buukkaamaan varmaan jokaisesta matkatoimistosta tai majapaikasta reissun joko menona tai meno-paluuna, myö tultii Lembonganille Scoot Cruisesilla, joka on mm. Travelfishin mukaan sieltä turvallisimmasta päästä. Ei ylitäyteen ängettyjä paatteja ja pelastusliivejäkin löytyy tarvittaessa! Niiltä pystyy myös buukkaamaa reissun netissä ja maksamaan kortilla/Paypalilla. Hintaan sisälty nouto hotellilta Balilta ja ne kaiketi kyydittää myös mestoille määränpäässä, jos ootte buukannu valmiiks.

VisaE toimi ihan hyvin ainaki Maybankin automaateissa, varmaan muissakin. Automaateissa on kuitenkin usein nostoraja, enkä ainakaa ite onnistunu saamaan ku 3 miljoonaa rupiaa/nostokerta, eli aavistuksen yli 200 euroo. Meitsin pankki ainaki velottaa melko tuntuvasti ulkomaan nostoista ja sen lisäks paikalliset pankitki varmaan ottaa niistä oman palkkionsa, joten Suomesta nostaminen ja perillä vaihtaminen ei välttämättä oo mun mielestä huono idea, jos haluu päästä mahdollisimman halvalla.

Vaihtokurssit heitteleeki sitte mestoittain, mutta paikotellen ne on ihan kelvollisia. Meillä jäi paikallisia dollareita viikon Aussi-visiitiltä, ja vaihettii ne täällä. Virallisen kurssin mukaan 1 AUD = ~9940 IDR, silmiin sattuneista kursseista päätellen keskimäärin niistä maksetaa 9800. Jos tolla erotuksella laskee vaihtavansa vaikka 500 AUD, tulis takkiin 7 dollaria eli vajaa 5 euroa. Omalla kohdalla yks automaattireissuki maksaa enemmän riippumatta siitä, paljonko nostaa.

Euron ja jenkkidollarien kurssit tuntu vaihtelevan aikalailla samalla tavalla, vaikkei niin paljoa tullu kyllä kiinnitettyä huomiota, kun ei ollut tarvetta. Kusetuksen riski on tietysti aina olemassa, joten kannattaa tsekata aika tarkkaan, paljonko sitä rahaa oikeesti tulee tiskin toiselta puolelta.

9
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 16.04.2017, 12:17:43 »
Retro Bar, Yangon. Lasissa Myanmar-olut.

10
Intia / Vs: Jalokivihuijaus eli Gem Scam
« : 08.04.2017, 19:11:13 »
Oon vaan kuullu, sanotaan nyt tutun tutusta, joka kyseiseen huijaukseen haksahti Bangkokissa, eikä ees kovin montaa vuotta sitten. Turistipoliisin ja onnekkaan tuktuk-kuskin numeron muistamisen (tais olla vahingossa jossain valokuvassa) ansiosta rahatki palautu lopulta takasin.

Mutta mielenkiintonen ilmiö toi toki on, ja ehkä se tuomittujen alhainen määrä johtuu siitä, ettei moni kusetetuksi tullut kehtaa julkisesti sitä myöntää ja todeta koko maailman edessä että niin, näinkin fiksu ja koulutettu sekä kokenut matkaaja haksahtaa vuosikymmeniä vanhaan huijaukseen. Muista maista en niin tiedä, mutta Thaimaan tapanahan on julkaista kuvia sekä uhreista että syytetyistä/syyllisistä nimineen päivineen kaikissa mahdollisissa medioissa.

Erikoista on mun mielestä myös uhrien valikoiminen. Vaikka yleinen oletus (tässäkin on oletus oletuksen sisällä) tuntuu olevan se, että valkoihoisilla ihmisillä on enemmän rahaa, on varmasti jokaisella enemmän backpacker-huudeilla heiluvalla huseeraajalla tiedossa myös se, että valtaosa siitä jengistä vetää aika minimibudjetilla. Eihän keneltäkää persaukiselta pysty kusettamaan tuhansia euroja, kyllä ne sen varmasti tietää. Niinku tietää myös ne persaukiset ite.

Itteäni, ja varmasti jokaista muutaki pykälääkään enempää matkustanutta on joskus kusetettu jossain - ehkä tietämättä tai tajuamatta sitä itse - mutta kenties pienemmässä mittakaavassa. Siinä missä uhrit on uhreja aina, on silti mun mielestä ihan perusteltua kysyä että: mitä vittua?

Jos nyt ajattelee asiaa niin että Reino, 24, on säästänyt matkaa varten 10 000 euroa ja suunnittelee olevansa puoli vuotta jossain, vaikka Intiassa. Yhtenä päivänä kotikylän nakkikioskilla vastaan astelee pari kolme ihan helvetin mukavaa tyyppiä, pyytää päiväkaljalle ja lupaavat vielä tarjotakin. Reino on jo lomatunnelmissa joten totta helvetissä, messiin vaan.

Tämän jälkeen toverukset kertovat uskomattomasta tilaisuudesta sijoittaa moottorisahojen äänenvaimentimiin, sillä huomenna Kärcher julkistaa suuren kohun saattelemana uutuuden, joka vetää maton koko alan jalkojen alta. Mutta hyshys, tästä ei tiedä vielä kukaan. Pistä kymppitonni lapaseen tänään, ja saat sen tuplana huomenna takasin. Voit sitte matkustaa vaikka vuoden, eikä tarvi säästää yhtään kauempaa.

Miten moni tuohon lähtee? Miksi kukaan toimisi eri tavalla ulkomailla? Uskomaton ilmiö, jota mietin joka kerta kun nään ihmisiä ajamassa ilman kypärää mopoilla Aasiassa. Ei se lämpö pehmitä sitä asfalttia yhtää sen enempää ku Suomessakaan, eikä se pehmennä sitä pudotusta niistä pilvilinnoistakaan. Tietysti auringon alla on ehkä kivempaa olla PA ja koditon ku talvisessa kotimaassa, mutta silti.

11
Jos on aikaa (eli ei tarvi lentää), pääsee Ban Nakasangilta muutamassa tunnissa Pakseen, ja Paksesta puolestaan muutamassa tunnissa (rajamuodollisuuksista riippuen) rajan yli Uboniin, ja sieltä yöjunalla/bussilla Bangkokiin, Paksen matkatoimistot kyllä myy lippuja Bangkokiinkin, mutta oma veikkaus ois että bussinvaihto on eessä Ubonissa kuitenkin. Varmaa tietoa ei oo, oon ite aina menny kyseisen välin bussi+juna-kombolla. Lienee kätevämpi vaihtoehto ku Kambodzan läpi suhaaminen ja säästää sen viisumin hinnan, jos siis tarkotus on nimenomaan suunnata Changille eikä hengailla Kambodzassa laisinkaan.

12
Aasia / Vs: Kaakkois-Aasian matkabudjetti
« : 08.04.2017, 07:42:41 »
Ite koittaisin saada kasaan ainaki 1000€/matkakuukausi, ehkä enemmänkin jos mahdollista. Vuoden reissu on aika pitkä ja matkasuunnitelmat vaihtuu aivan varmasti jo ennen lähtöä ja sen jälkeen, joten ite en ostais ku menolennon. Paluun voi sitte buukata reissun päältä, kun alkaa hahmottumaan mihin asti ne rahat riittää/millon tekee mieli lähtee takasin.

Pikavilkasulla esimerkiks Bangkokiin tai Kuala Lumpuriin pääsee joulukuussa 300-400 eurolla, ja molemmista pääsee halutessaan Air Asialla tai muilla halpiksilla mihin tahansa Aasiassa. Lentojen lisäks tietysti vakuutukset/rokotukset/muut hankinnat saattaa lisätä alkukustannuksia.

Täältä löytyy myös budjettikeskustelua http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=33451.msg373415#msg373415

13
Aasia / Vs: Rokotukset Kaakkois-Aasiaan
« : 08.04.2017, 06:06:38 »
Molemmat hepatiitit ny ainakin, Japanin aivokuumeeseenhan on olemassa nykyään myös yhden rokotteen setti, saatavuudesta Suomessa en kyllä tiedä mitään. Ite otettii noitten lisäks myös lavantauti- ja rabiespiikit, koska ei ollu juuri havaintoa mihin ollaan menossa. Malarianestolääkityksen suhteen löytynee kaks koulukuntaa, ite ei syödä koska: 1) suoja ei kuitenkaan oo 100% 2) mahdollisia sivuvaikutuksia 3) pitäs muistaa syyä se pilleri 4) paskalla säkällä sieltä nasahtaa eri tyyppinen malaria, kun mitä vastaan se lääkitys on.

Rokotteissa säästää pitkän pennin ottamalla ne esimerkiks Bangkokissa, tosin sehä voi olla vähän ongelmallista jos tiedossa on vaan kuukauden reissu. Mutta hintavertailun vuoks kerrottakoon, että myö maksettii 3000 THB eli noin 80e noista yllä mainituista rokotteista, johon lisäks vielä oma MPR-rokotteen buusteri kun oli päässy unohtumaan. Tämä siis yhteensä kahdelle. 

14
Aasia / Vs: Myanmar (Ex-Burma)
« : 29.03.2017, 06:57:17 »
Hoi kaikki lähiaikoina Burmassa viihtyneet!

Mitenkäs tarkkoja siellä nykyään ollaan dollareitten kunnosta kyateihin vaihtaessa? Ilmeisesti automaatteja (jotka hyväksyy eurooppalaisia kortteja) on nykyään melko paljon, mutta kelattii silti varautua X määrällä dollareita. Neljä vuotta sitte se oli ainaki hel-le-ve-tin tarkkaa, jokaista seteliä syynättiin pitkään ja hartaasti ja pienimmätki taitokset ja muut viat tuli ilmi - ja kurssi muuttu näitten seteleitten osalta toki olennaisesti huonommaks.

Jos joku on ylittänyt maarajan Mae Sotista Myawaddyyn, niin kiinnostais myös tietää mahtaako lähistöllä olla järkeviä rahanvaihtopisteitä (epäilen) vai oiskohan vaan parempi maksaa tiensä dollareilla eteenpäin ja vaihtaa Mawlamyineen päästessä.

Mahtaakohan bahtit kelvata ja jos, niin minkälaisella kurssilla? Ei oo juuri Thaimaahan enää asiaa tällä reissulla niin johonkin noi ois hassattava tai sit pitää vaa vaihtaa dollareihin.

Kiitsa jo etukäteen jos joku osaa kertoa!

15
Thaimaa / Vs: Ehdotuksia Krabille
« : 12.03.2017, 15:34:58 »
Ei perkele mee kuva läpi ku liian iso tiedosto ja oon liian käsi että osaisin pienentää puhelimella. Bondille halvin oli 500 mitä tossa tuli vastaan.

16
Thaimaa / Vs: Vinkkejä kolmanteen reissuun thaimaassa
« : 09.03.2017, 13:58:25 »
Johan Bangkokissa riittää nähtävää parille viikolle, saarilla varmasti vierähtää sama aika silmänpäyksessä ja sitte havahtuu siihen faktaan että mitäs vittua minä täällä teen, kun kapteeni ilmoittaa sään Helsingissä olevan niin paska ettei usko todeksikaan ja lentoemo lämmittää kaatamalla sylin täyteen Kulta-Katriinaa.

Mutta asiaan, mitäpä haluatte tehdä? Sehän se reissua tahdittaa. Sukeltelua, kreisibailaamista, hammokissa pötköttelyä? Kohta joku tulee ja sanoo että menkää Trangin saarille, ja on täysin oikeassa.

17
Thaimaa / Vs: Ehdotuksia Krabille
« : 09.03.2017, 09:05:03 »
Railaylle tais olla 200thb menopaluu, loput jotain satoja bahteja. Voin kattoo kohta tai ottaa kuvan ku seuraavan kerran meen tollasen kioskin ohi. Jos sul on majotus buukattu valmiiks, voit koittaa diilata varmaa sitä kautta kuljetuksen kentältä. Ao Nangilla näyttävät myyvän 150thb kyytiä kentälle. On siellä taksejaki, mittarilla ajavista en tiedä.

18
Tässä on meitin budjetoinnit tai no rahankulutus yleisesti tältä osaa. http://www.borrowedworld.com/lets-talk-about-money-and-other-numbers/ 1500e/kk kahelle kuulostaa kyllä munkin mielestä vähintään riittävältä, tunnetusti joinain päivinähän sitä rahaa ei mee juuri nimeksikään, ja niitä päiviä on kiittäminen taas siinä vaiheessa kun kulutusvaihde on nytkähtänyt vahingossa sniiduilusta parin väliin jääneen vaihteen kautta täyden mittakaavan tuhlausgaloreen.

Jos kyseessä on rehdisti loma, jonka aikana rahaa ei tuu, kannattanee ehkä säästää vähä ylimäärästä pahan mielen välttämiseksi. Siistimpää tulla takasin reissussa niin ettei oo aivan persaukinen kuitenkin, ja jos on, on ainakin ollut millä mällätä.

19
Mulla meni ekalla vajaan 4kk reissulla noin 30 euroo päivässä keskimäärin, johon sisälty kaikki lennoista alkaen. Sillon tuli pyörittyä Laosissa, Thaimaassa (pääosin Bangkokissa), Vietnamissa ja Burmassa. Omalta osalta hommaa vähän helpotti majotus Bangkokissa, kun sattu asumaan kaveri siellä ja pystyin punkkaamaan sen luona ilmaseks.

Oli itse asiassa just suunnitelmissa tehdä katsaus nykysen reissun kuluihin ja kirjotella blogipostaus, nyt on takana reilu kuukausi Thaimaata, kolmisen viikkoo Laosissa ja reilu kuukausi Vietnamia. Erotuksena tietysti se, että ekalla reissulla olin yksin ja nyt vaimokkeen kanssa, eli kokonaiskulut on luonnollisesti tällä kertaa vähän isommat, mutta per perse laskettuna varmaan aika samoissa mennään. Laitan lisäinfoa kun laskelmat on tehty!

20
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 29.01.2017, 10:19:46 »
Cheers Pub, Nha Trang. Ilmeisesti ainoo paikka koko kylässä joka näyttää tennistä selostuksella eikä jumalattoman kovalla soivan jynkkyteknon säestyksellä.

Sivuja: [1] 2