Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teekissa

Sivuja: [1] 2 3
1
Aasia / Vs: Taipei / Taiwan, kannattaako lähteä?!
« : 08.01.2019, 11:47:33 »
Vietin toukokuussa nelisen viikkoa Taiwanissa, ja rakastuin! Pakko päästä vielä takaisin joskus! Neljässä viikossa tuli tsekattua Taichung (jonne oli lento Hongkongista), Hsinchu (jossa yövyin vanhassa Hakka-talossa), Taipei, Jinguashi (yövyin vanhassa hiilikaivostyöläisen mökissä), Keelung, Matsun saaret (Nangan-Beigan-Daqiu), Hualien, Taitung, Kaohsiung ja Tainan. Paljon jäi vielä näkemättä. Vastaan mielelläni kysymyksiin jos sellaisia tulee mieleen!

Tuo Taipei-Hualien-junaväli on tosiaan suosittu, ja jos haluaa kulkea välin expressjunalla niin lippu pitänee ostaa etukäteen, ainakin viikonloppuisin. Mutta lähijunia kyllä kulkee, niillä matkaaminen on vaan hitaampaa.

2
Hellurei Malesian-matkaajat! Kaipailisin vinkkejä. Tarkoituksena olisi matkustaa toukokuussa Malesian itärannikolle. Tällä hetkellä eniten kiinnostusta ovat herättäneet Perhentian, Tioman sekä Kecil. Matkustusaikaa saarille olisi yhteensä n. 12 vrk. Riittäisikö tämä aika kahdelle saarelle, vai meneekö kiirehtimiseksi? Matkustamme pariskuntana, toiveena olisi etenkin "rento meininki", snorklailu, rannoista nauttiminen. Bileet eivät ole etsinnässä, mutta rento istuskelu lasillisen äärellä iltaisella kylläkin. Muut matkustajat eivät haittaa, mutta ylikansoitetut rannat eivät ole etsinnässä. Mitä saarista siis suosittelisitte näillä toiveilla ja aikatauluilla? Mikäli Perhentian olisi sopiva kohde, kumpi saarista soveltuisi meille paremmin? Minkälaista säätä olisi odotettavissa ja onko sademäärillä suurta eroa ko. saarilla tuohon vuodenaikaan?

Kiitos paljon!
Mulla on kokemusta Tiomanilta ja Kapasilta toukokuulta 2015, eli hetki on jo vierähtänyt. Mutta tykkäsin Tiomanista tosi paljon! Suosittelen majapaikaksi erityisesti Swiss Cottage Tiomania, on kävelymatkan päässä lautalta (ja kaupoista/ravintoloista), heillä on kivoja bungaloweja rannalla. Aiemmin lähistöllä oli myös viihtyisä rantabaari. Silloin ei ainakaan ollut turisteja liikaa, ja kivaa kun saarella asuu paikallisiakin. Skootterinkin saa vuokrattua. Itse kävin veneellä snorklailemassa ja oli upea kokemus!

Kapasilla taas on erilaisia majapaikkoja ripoteltu saarelle, mutta siellä ei asu paikallisia. Jos ymmärsin oikein niin paikalliset uskovat saarella kummittelevan, minkä vuoksi siellä asuu vain näitä majapaikan pitäjiä. Ruokailu tapahtuu näiden majapaikkojen ravintoloissa. Snorkailu rannalla oli kivaa, mutta muutoin paikka tuntui itsestä vähän sieluttomalta. Toki tapasin matkallani myös ihmisiä jotka tykkäsivät Kapasista.

Itse lähtisin Tiomanille takaisin koska tahansa  :)

3
Lähi-itä / Vs: Doha, Qatar
« : 24.11.2017, 09:00:51 »
Olenko ymmärtänyt oikein että Qatariin ei tarvitse enää hakea viisumia etukäteen, vaan Suomen passilla saa oleskella maassa 90 päivää?

4
Morje, eli marraskuun loppuun varattuna lennot hong kongiin tarkoitus olla siellä 3-4päivää ja sieltä olis tarkoitus jatkaa matkaa,  mutta ei oikeen osaa päättää minne suuntaisi niinpä kysyn täältä mihin te menisitte 20 päiväksi hong kongin jälkeen? Vaihtoehtoina miettinyt filippiinejä, malesiaa, kambodzaa, laosia jne suositelkaa vaihtoehtoja.... :D

Ja tähän samaan syssyyn voisi kysyä suositeltavia kohteita lokakuun puoleen väliin viikoksi...

Kiitos jo etukäteen:)
Jatkoin viime joulukuussa Hongkongista Vietnamiin, sain sieltä todella edulliset lennot  Da Nangiin HK Expressillä. Olen kierrellyt myös Malesiaa, ja tykkäsin maasta todella paljon! Tosin tuohon aikaan taitaa olla sadekausi itärannikolla, jolla on parhaat paratiisisaaret. Mutta kumpikaan näistä ei varmasti olisi huono vaihtoehto :) Vietnamista pääsisi myös kätevästi Kambodan puolelle.

5
Aasia / Vs: Taipei / Taiwan, kannattaako lähteä?!
« : 08.06.2017, 12:52:42 »
Suunnitteilla olisi kolmen/neljän viikon reissu Taiwaniin ensi vuoden toukokuussa, osuu samaan aikaan Mazu-festivaalin/pyhiinvaelluksen kanssa, joka vaikuttaisi olevan iso juhla. Onkohan tuolloin kallista matkustaa ja vaikea löytää majoitusta? Onko kokemuksia? Muutenkin otan mielelläni vastaan Taiwanissa reissanneiden suosituksia, erityisesti siitä mistä löytyisi viehättävin/leppoisin saari jolla snorklailla  :)

6
Aasia / Vs: Cameron Highlands/Tanah Rata
« : 02.05.2017, 08:32:50 »
Majoituspaikoista: mulla oli varattuna jokin ihan kivan oloinen, edullinen paikka, mutta heti huoneeseen tultuani tein perus ludetsekkauksen ja niitä löytyikin kuolleina saumoista. Kävin myös jonkin toisen paikan patjan syynäämässä, ja sieltäkin löytyi jotain tummia tahroja saumoista. Päädyin lopulta Father's Guest House -nimiseen paikkaan, ja se oli oikein siisti ja kiva, suosittelen!

edit: Niin ja siis Tahan Ratassa vietin pari vuotta sitten nelisen yötä.

7
Lähdin itse pari vuotta sitten samanlaisena ummikkona yksin Singaporeen ja Malesiaan. Jonkin verran olin suunnitellut jo etukäteen. Rajamuodollisuudet olivat mulle outoja, kun en ollut sellaisiin aikaisemmin joutunut, mutta aina joku ihana paikallinen nappasi mut mukaan haahuilemasta  ;D Sanoisin siis että rohkeasti vaan, hengitellen! Moni asia vie vähän kauemmin aikaa kun sekoilee ympäriinsä, mutta mikäs kiire sitä lomalla on. Näille voi sitten naureskella itsekin jälkeenpäin.

8
Aasia / Vs: Malesia
« : 02.02.2017, 15:12:19 »
Onko kokemuksia Kapas-saaresta?! Lähinnä snorklaus kiinnostaa. Pienihän tuo on ja palvelut taitaa olla aika minimissä, mutta vähän tuntuu löytyvän tietoa. Tarkoitus olisi viettää viikon verran jollain saarella. Tiomanilla on käyty ja Perhentian tiedän, on vaihtoehtona, mutta jotenkin kiinnostaisi joku muu. Redang taitaa olla melkoisen turistisoitunut? Muut pienet saaret vaikuttavat yhden resortin pakettimatkapaikoilta. Ihanne olisi kauniit rannat ja snorklausmahdollisuus suoraan rannalta.

Toinen vaihtoehto olisi sitten Borneo, Sabah, mutta onko siellä millaisia saaria tai snorklauskohteita? Tunku Abdul Rahmanin alueella ollaan käyty,  eikä jäänyt mitenkään erikoisena mieleen. Aika paljon pelastusliiveillä kelluvia turisteja. Jotenkin olen saanut käsityksen, että ne KK:n lähialueilla sijaitsevat saaret olisivat myös sitä samaa, päiväretki-tai pakettireissukohteita. Vai enkö vain ole löytynyt sitä oikeata :)

Semporna ei tule kyseeseen, kun ei olla sukeltajia ja pari lastakin mukana. Vaikka en usko että oltaisiin sieppaajille mikään unelmakohde, niin jotenkin kuitenkin arvelluttaa sinne suunnalle meneminen  ;D Langkawi taas ei vaikuta kuitenkaan snorklausten suhteen niin hienolta kuin nuo muut saaret.

Kiitos ja kumarrus jos jollain olisi jotain kommentoitavaa noista Malesian saarista!
Vietin pari vuotta sitten kolme yötä Kapasilla. Saarella ei tosiaan ole palveluita, joten käteistä mukaan. Jäin itse etsimään majoitusta siitä kaiketi isoimmalta rannalta, johon vene jätti ensimmäiseksi. Saarella ei asu paikallisia, vaan siellä on näitä erilaisia bungalow- yms. majapaikkoja. Illalla jumputti kolmesta eri suunnasta musiikki. Paikalla oli isoja kaveriporukoita jotka ryypiskelivät viereisessä ravintolassa. Ei ollut yhtään mun mieleen kyseinen saari, tosin ehkä jostain vähän sivummasta voisi löytää hiljaisemman kohteen. Mutta jos pelkkä snorklaaminen ratkaisee, niin mielestäni Kapasilla oli heti rannan tuntumassa paremmat snorklailuvedet kuin Tiomanilla. Summa summarum: sivummalta majoitus, ellei halua nimenomaan menoa ja meininkiä, ja snorklaaminen kyseisellä saarella on ihan jees kokemus.

9
Tasan kaksi viikkoa  8)

10
Hei!

Tarkoitus olisi lähteä Joulukuussa parin viikon reissulle mahdollisesti kaukomaille!
Pidän luonnosta, snorklaamisesta, uimisesta sekä yleisestä palloilusta ja uusien paikkojen ihmettelystä. Aasiassa etenkin kiehtoo temppelit, eläinlajisto ja rehevä luonto. Edellistä kokemusta Aasiasta ei siis ole, ja kyseessä ensimmäinen matka yksin!
Olen seikkailuhenkinen, lähden reissuun repun kanssa ja haluan tutkia uusia paikkoja, enkä jumittaa samoissa maisemissa pitkään.

Budjetti luokkaa 1.5k sisältäen kaiken. Lennot vie toki suuren osan, mutta halvimmat majoitukset kelpaa hyvin ja syön mielelläni halvalla.
Mietinnässä ollut etenkin Thaimaa, Sri Lanka ja Singapore.
Thaimaan plussat luonto ja laaja tarjonta aktiviteetteja.
Sri Lanka houkuttaa myös luonnon ja nähtävyyksien perusteella, sekä halpuuden.
Singaporessa olisi hauska viettää joulu ja uusivuosi, mutta onko niin paljon nähtävää seikkailunhaluiselle?
Mites Malesia? Itärannikolla taitaa olla tuolloin sadekausi, eli siellä ei oikein snorklailla (harmi kyllä, nimittäin ihania saaria löytyy), mutta länsirannikollakin voisi olla kaikkea kivaa. Tai matkaat Thaimaa-Malesia-Singapore? Toki pari viikkoa on lyhyt aika. Singapore on vähän kallis, mutta jos tykkää korkeista rakennuksista, niin aivan huikea paikka.

11
65 yötä Hongkongiin ja Vietnamiin 8)

12
Ai Turkishillakin maksaa exit-paikat? On ilmeisesti sitten niin kalliit, ettei kukaan niitä ota. Kesällä lensin Tallinna - Istanbul- Tokio Turkish Airlinesilla ja lähtöselvityksessä kysyin tiskiltä exit-paikkoja. Sain kummallekkin lennolle ilman mitään lisämaksuja. Liput otin expedialta, halvimmat mitä löysin.
Kyllä, ainakin jos yrittää etukäteen valita paikkoja Turkishin nettisivuilta. Toisaalta kyseisen palvelun nimi taitaa olla "Seat Sale" ::) Sivu kyllä väittää että osan paikoista saisi valita ilmaiseksi, mutta niitä ei vaan ollut jäljellä. Mutta hyvä että järjestyi, sulla ja mulla!

13
Googlettelin ja useampi muukin oli tuskaillut Turkishin paikkavarausten kanssa. Mulla tosiaan näytti siinä paikkavalinnassa punaista kaikki muut paitsi nuo hirmuisan kalliit varauloskäyntipaikat. Laitoin sitten Twitterissä viestiä Turkish Airlinesin HelpDeskille, ja alle tunnissa he ilmoittivat että mulle on nyt varattu ikkunapaikat kaikille lennoille  ;D Tosin yksi näistä oli rivillä 13, enkä edes Turkishin omilta sivuilta löytänyt kyseisestä konetyypistä riviä 13, mutta toivotaan että se sieltä löytyy kuitenkin!

Muoks: Näemmä Turkishilla on kaksi Boeing 777-300ER -konetta, joista toisesta löytyy rivi 13.

14
Olen varannut jo aikoja sitten lennot joulu-tammikuulle Istanbulin kautta Hongkongiin Turkish Airlinesilla. Olisin halunnut varata istumapaikat (Cathaylla onnistui netissä helposti ja ilmaiseksi) mutta sanoo vaan että kaikki paikat on varattu, ja pitkän matkan lennoille on enää Exit row -paikat jäljellä joista pitäisi maksaa 70 euroa ylimääräistä. Voiko olla että kaikki paikat on jo ennalta määrätty? Olisin halunnut ikkunapaikat  :'(

15
Aasia / Vinkkejä Vietnamiin joulukuulle
« : 25.04.2016, 12:24:29 »
Olen lentämässä Da Nangiin joulukuussa pariksi viikoksi, jouluaatto ja uusivuosi menee maassa. Tarkoitus ei olisi aivan älyttömästi kiertää, mutta eniten mietityttää että missä viettäisi uv:n ja miten etelään haluaa lähteä. Da Nangissa ajattelin viettää pari yötä, useamman yön Hoi Anissa lepäilemässä ja siitä jatkaa rannikkoa alas. Nha Trang tai Jungle Beach kiinnostaisivat, mutta jääkö jotain olennaista kokematta jos en tuon pidemmälle etene? Olisiko sisämaassa jotain mielenkiintoista mitä kannattaisi tsekata? Lennän Vietnamiin Hongkongista, joten suurkaupungit (lähinnä HCMC) voin jättää väliin. Kiitos vinkeistä jo etukäteen :-*

16
Aasia / Vs: Hongkongista vietnamiin
« : 30.03.2016, 10:29:18 »
Mulla on myös lennot Hongkongiin ennen joulua, ja lennän jouluksi ja uv:ksi Vietnamiin. Ostin lennot juuri tuonne Da Nangiin  :) Ehkä lähempänä olisi ollut edullisempaa, mutta en halunnut riskeerata kun mitä aiemmin seurasin hintoja niin maksoi reilut 200 euroa Hanoihin/HCMC:yyn.

17
Taiwanissa ei vaan joulun aikaan ole kovin lämmin, että jos sitä rantaelämää kaipaa, niin kannattaa siihen varautua, että lämpötila ei välttämättä nouse yli 20 asteen. Etelä-Vietnamissa taas on varmasti lämmintä.
Niin mä vähän tsekkailin, ja ajattelin että ehkä mä lähden joskus erikseen biitsilomalle. Käsittääkseni Hongkongissakaan ei ole talvella mitenkään älyttömän lämmin, joten muutenkin joutuu pakkaamaan vähän vaatekertaa mukaan.

18
Jeps, just ne. Juuri bongasin Skyscannerista 133 euron lennot Da Nangiin Vietnamiin, mutta tavallaan päätin jo että ehkä Taiwan kiinnostaisi kuitenkin enemmän...  ::)

19
Ihan ensimmäisenä kannattaa tunnustaa se tosiseikka, että ne kaikkein halvimmat lennot eivät löydy joulun aikaan Hong Kongista yhtään mihinkään. Esim. nimenomaan Singaporesta pääsee jatkamaan jo halvemmalla. Ainakin kannattaa pitää pää kylmänä ja odotella rauhassa. Itse hermostuin ja ostin kohtuuttoman hintaiset lennot Vietnamiin, samaa väliä olisi myöhemmin päässyt ostamaan reilusti alle kahdensadan euron.

Mutta Vietnamia sinällään suosittelen lämpimästi! Kansainvälisiä lentoja lennetään Hanoihin, Da Nangiin (itse lensin sinne) ja etelään HCMC:in ja käsittääkseni myös Phu Quocille. Alle kahden viikon reissulle et edes tarvitse viisumia. Tosin nuo kaipaamasi snorklausvedet voivat Vietnamissa olla vähän hakusessa...
Joo, tiedossa on että ei ole edullisimmasta päästä lennot, mutta kun lennot Honkongiin olivat niin edulliset niin ei haittaa vaikka jatkolippu kustantaisikin hieman (mielellään kyllä max 400 e). Mitä nyt katselin niin toistaiseksi sellaiset 370 euroa kustantaa lennot Hanoihin tai HCMC:iin. Ajattelin odotella jos tulisi jotain tarjouksia, mutta varmaan viimeistään kesällä varailen.

Indonesiaan (Balille) saisi kans suht hyvään hintaan, ja aikoinaan olisin sinne halunnutkin tosi paljon, mutta lukenut niin paljon huonoja kokemuksia että vähän tuntuu riskipeliltä lähteä sinne.

Edit: Niin ja unohtui tärkein, eli KIITOS VASTAUKSESTA  ;D

20
Minne lentäisitte Hongkongista pariksi viikoksi jouluksi ja uudeksivuodeksi? Ostin halvat lennot, perilläoloaika kolme viikkoa josta kaksi haluaisin viettää jossain muualla kuin suurkaupungissa. Ehkä eniten houkuttelisi rantaelämä ja snorklaaminen, mutta pieni ympäriinsä matkustaminenkaan ei olisi haitaksi. Vietnamia ja Taiwania olen harkinnut, mutta vaikea päättää  ;D

Aikaisemmin olen käynyt Singaporessa ja Malesiassa ja molemmista paikoista tykkäsin superpaljon.

Sivuja: [1] 2 3