Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jamie92

Sivuja: [1]
1
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Elokuvat
« : 19.07.2015, 12:05:10 »
Omia suosikkileffoja ovat myös nämä:

Once Upon A Time in America
Ehdottomasti parhain gangsterileffa, omasta mielestä tämä Sergio Leonen viimeinen elokuva on paljon parempi kuin vaikka Kummisetä. Once Upon A Time in America ei ihannoi väkivaltaa tai gangsterielämää mitenkään, vaan on aiemminkin realistinen kuvaus kieltolain ajan rikollisista ja New Yorkin alamaailmasta. Yksikään elokuvan päähenkilöistä ei ole oikein ihailtava hahmo, vaan kaikki ovat melko raakoja tappajia. Lisäksi leffa perustuu osittain 1900-luvun rikollismaailman oikeasti kokeneen kirjailija Harry Greyn kirjaan "The Hoods".

Hohto
Stanley Kubrickin leffat kuuluvat muutenkin suosikkeihin, mutta Hohto on varmaan parhaimpia. Ensinnäkin, toisin kuin aluksi ehkä luulee, ei kyseessä ole vain outo kauhuleffa, vaan varmaan elokuvahistorian moniselitteisimpiin kuuluva teos. On hyvin vaikea sanoa mistä leffa loppujen lopuksi kertoo. Mahdollisesti se on allegoria Amerikan alkuperäiskansojen kansanmurhalle. Ja salaliittoteoreetikot sanovat että elokuvassa Kubrick kertoo kuinka hän osallistui Apollo-kuulentojen kuvamateriaalin väärentämiseen. Mutta hyvin mielenkiintoinen (ja omasta mielestä ihan helvetin aavemainen ja nerokas) piirre on tämä:

https://www.youtube.com/watch?v=TzH_2g0w_2o


2
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Elokuvat
« : 19.07.2015, 11:51:14 »
Battle Royale - Ihan hyvä, Nälkäpelin japanilainen isä ja äiti. Raakahan tuo on, kuten japanilaiset leffat yleensäkin. Tästähän tuo Nälkäpelin idea on siis kopioitu.

Battle Royale on yksi parhaista leffoista jonka olen nähnyt. Ja on sitä tullut aika monta leffaa nähtyä. BR on kenties parhaimpia sodanvastaisia elokuvia. Koska sotahan on melko lailla samanlainen asia kuin leffan "kisat". Sodassakin laitetaan joukko nuoria ihmisiä tappamaan toisiaan, ilman että heillä olisi mitään henkilökohtaista syytä tehdä niin.

3
Luin kerran tyypistä nimeltä U Dhammaloka ja kyseessä taisi olla kyllä aika moinen travelleri: https://en.wikipedia.org/wiki/U_Dhammaloka

Tyyppi siis syntyi joskus 1800-luvun puolivälissä Irlannissa, mutta päätyi buddhalaiseksi munkiksi Burmaan. Elämänsä aikana Dhammaloka reissasi myös muualla asiassa, kuten Japanissa ja Singaporessa. Tyyppi oli myös Brittiläisen imperialismin ja kristinuskon kriitikko ja jonkinlainen varhainen vapaa-ajattelija, minkä takia hän joutui syytetyksi kolonialistioikeuden eteen. Lopulta Dhammaloka kuitenkin katosi vuoden 1914 tietämillä, eikä kellään ole varmaa tietoa hänen kohtalostaan. Täytyy kyllä sanoa että aika moinen elämä tyypillä oli ja nykytermeillä Dhammalokaa voitaisiin pitää kovan luokan travellerina.

Toinen kovan luokan travalleri oli amerikkalainen kirjailija ja kulkuri Jack Black: https://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Black_%28author%29.
Hän kirjoitti matkoistaan ja junakulkurin, hobon, elämästään kirjan You Can't Win, mikä kannattaa ehdottomasti lukea.

Sitten on syytä vielä mainita beat-kirjailijat, kuten Jack Kerouac, Allen Ginsberg ja William S. Burroughs, joiden teksteistä löytyy oikeaa travellerihenkeä. Etenkin Kerouac kirjoitti vahvasti omaelämäkerrallista proosaa roadtripeistään USA:n halki.

4
14/20, eli tuon testin mukaan olen introvertti. Matkustan kyllä mieluiten jonkun kanssa, koska itselle on hyvin vaikeaa lyöttäytyä joidenkin vieraiden ihmisten seuraan ja pelkkä yksinolo ei kuitenkaan ole kovin nautinnollista pitkän päälle. Toki jos matkustaa jonkun kanssa, niin on hyvä välillä pitää taukoa ja tehdä jotain itsenäisesti.

5
Yleinen / Minne mennä talvella?
« : 04.07.2015, 01:02:31 »
Nyt on sellainen tilanne että koko talven viettäminen Suomessa tuntuu kauhistuttavalta ja hajottavalta. Vielä ei ole reissubudjettia kasassa, mutta jos vain jostain sitä rahaa saa, niin pakko lähteä jonnekin pakoon talvea. Aikataulu olisi varmaan joulu-tammi-helmikuu. Reissun pituus voisi olla noin kuukausi. Kysymykseksi jää että minne mennä? Olen miettinyt aiemmin Kaakkois-Aasiaa, missä monet kaverit on käyneet.

Vaatimuksiin ja toiveisiin kuuluu ainakin:
-Lämpimyys, mieluiten päivisin 20-30 astetta
-Matala hintataso
-Mahdollisimman halvat lennot (mieluiten alle tonni)
-Hyvät rannat
-Ei liikaa tungosta tai överiturismia
-Mieluiten pienempi kaupunki, tarkoitus on rentoutua eikä bilettää jatkuvasti ja kaupunkilomia on tullut pidettyä
-Hyvä ruoka ja juoma
-Osaan puhua suomen lisäksi vain englantia ja jonkin verran espanjaa, joten olisi hyvä jos kohdemaassa pärjäisi niillä.

Minne ehdottaisitte että minun kannattaisi suunnata jos toivon noita asioita? :) Ja olen matkustelun suhteen vielä aika noviisi, pitkiä reissuja eksoottisiin maihin en ole tehnyt aiemmin.

6
Olen aina ollut kiinnostunut matkustelusta. Jonkinlainen "kaukokaipuu" on aina vaivannut mieltä :) Ja lapsena tuli reissattua vanhempien mukana jonkin verran. Ja jotenkin vaan itsellä on vahvasti sellainen fiilis että jos sitä asia on niin että elää vain kerran, niin on maailmaa syytä nähdä. Eikä pelkkä Madventuresien katselu auta, pitää päästä itse paikan päälle. Pakko vain nähdä ja kokea maailmaa vielä kun voi!

7
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 01.07.2015, 17:16:55 »
No, vähän päälle parikymppinen "aloittelija" kun olen, niin ei ole vielä hirveän monessa maassa tullut maleksittua:

1.Ruotsi
2.Norja
3.Tanska
4. Viro
5. Latvia
6. Saksa
7. Ranska
8. Espanja
9. Portugali
10. Italia
11. Kreikka
12. Iso-Britannia
13. Hollanti

8
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 30.06.2015, 22:57:22 »
Barcelona oli mahtava paikka, varmaankin oma suosikki Euroopan suurkaupungeista. Nähtävää olisi varmaan useammaksikin viikoksi. Itseä viehätti etenkin Barri Gotic ja sen sivukujat. Ihmisten positiivisuus yllätti myös, monesti kun suurkaupungeissa ei välttämättä (etenkään kovan talouslaman aikaan) ole kovin lämmin tunnelma. Ja vaikka Barcelona onkin monin paikoin ihan överisti turistinen, ei se haitannut kun löysi sivukujilta ne parhaat, paikallisten suosimat baarit ja ravintolat. Ja muuten drinkit (joita tuli muutama otettua), olivat ihan helvetin hyviä ja usein halpoja :)

Rahaa kului odotettua vähemmän vaikkei mitenkään säästeliäästi eletty. Hostellissakin asuin matkaseuralaisen kanssa yksityishuoneessa, taisi olla noin 16e/yö. Halpaa siis Euroopan tasolla. Kaiken kaikkiaan päiväbudjetti oli siinä 30 euron paikkeilla. Rahaa meni reilusti vähemmän kuin oletin.

Vaikka monet varoittelevatkin taskuvarkaista, ei itseltä tai matkakumppanilta varastettu mitään. Emmekä olleet mitenkään supervarovaisia (rahat lompakossa taskuissa ja muut kamat olkalaukussa) ja iltaisinkin tuli liikuttua. Barcelonassa yllätti myös julkisen liikenteen täsmällinen toimivuus; bussit ja metro kulkivat aina ajallaan (samaa ei voi sanoa Suomesta ja VR:stä) ja viiden päivän Barcelona-kortti oli hyvä hankita. Kaikin puolin oli noiden asioiden suhteen melko helppo reissu, palvelut pelasivat hyvin.

Minuksena voi ehkä mainita melun ja väentungoksen määrän. Etenkin La Ramblalla ja sen lähistöllä (hostelli oli yhdellä Ramblan sivukujalla). Ja nukkuminen oli ainakin itselle mahdotonta ilman korvatulppia. Eli jos melu ja tungos haittaa hirveästi, kannattaa ehkä jättää Barcelona väliin tai asua jossain kaukana keskustasta.

9
Olettekos kuulleet... / Vs: Totuus maailmasta
« : 30.06.2015, 22:38:50 »
Noinhan se on. Kaikesta maailmalla tapahtuvasta p*skasta huolimatta elämme nyt monessa mielessä koko maailmanhistorian vaurainta ja suhteellisen rauhallistakin aikaa. On varmaan hyvä matkailijankin muistaa se jos maailman vaarallisuus pelottaa.

10
Maailma yllättää - mainio kartta johon voit itsekin merkitä esim. turvattomia paikkoja.
http://maptionnaire.com/fi/312/

Omien positiivisten ja negatiivisten merkintöjen lisäily suotavaa, mutta toivottavasti kukaan ei spämmää tarkoituksella. Vinkki: laittakaa kommentteihin paikan nimi, niin helpottaa luettavuutta/paikannusta huomattavasti.

En kyllä oikein luota tuohon, koska monesti samasta paikasta on täysin päinvastaisia mielipiteitä ja se voi olla merkitty turvalliseksi ja turvattomaksi samaan aikaan. Ja aika lailla kaikki perustuu pelkkiin yksilöllisiin kokemuksiin. Eikä tosiaan usein ole kovin tarkkaa kuvausta siitä miten ja missä tietyt asiat ilmenivät.

11
Yleinen / Vs: Yksin matkustaminen
« : 19.06.2015, 12:29:20 »
Omalla kohdallani en usko että yksin matkustaminen, ainakaan pitkiä aikoja, olisi hyvä idea. Joskus olen suunnitellut meneväni reissuun yksinäni, mutta sitten olen perunut suunnitelmat. Ajatus on vain jotenkin, no, yksinäinen...Vaikka kyllähän sitä tien päällä tutustuisikin jonkin verran muihin, mutta itse en ole sellainen ihminen joka helposti lyöttäytyisi vieraiden seuraan. Ei niin että olisin jotenkin anti-sosiaalinen, mutta ei vaan jotenkin ole koskaan luonnistunut, ei ainakaan jos on vain vähän aikaa tutustua toisiin. Mielummin lähden reissuun jonkun tutun ihmisen kanssa. Ja voihan sitä silloinkin matkata yksinään jonkin aikaa ja pitää omia päiviä, erossa matkakumppanista.

Itselle on myös tärkeää se että voi uusia paikkoja nähdessä jutella niistä heti kaverin kanssa. Ja jotenkin tutun ihmisen läsnäolo vähentää omassa tapauksessa hermostuneisuutta ja panikointia (mihin olen joskus taipuvainen). Sitten on myös se, että jos on kahdestaan tai porukalla liikkeellä, niin ei tule niin helposti ryöstetyksi tai kusetetuksi. Kaveri lisää turvallisuudentunnetta. Kaksi on yleensä vahvempi kuin yksi.

Mutta kaikilla on kai oma tapansa ja mieltymyksensä.

12
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 18.06.2015, 20:34:40 »
Joo, olisi siis tarkoitus sunnuntaina lähteä Suomen kylmää ja vähälumista kesää pakoon Barcelonaan erään viehättävän seuralaisen kanssa :) Hostelli on varattua, on Ramblasin sivukadulla. Tätä ketjua lukiessa tuli kyllä vähän sellainen fiilis että olisi varmaan voinut ottaa hostellin jostain muualtakin, ihan vaan yöunien vuoksi...

Mutta joo, mitä suosittelette että Barcelonassa kannattaisi tehdä? Tai mitkä on siellä käyneiden suosikkimestoja? Itsellä on melko lyhyt reissu kyseessä, vain 5 päivää. Itseä ja matkaseuralaistani kiinnostaa aika paljon kulttuuri (sitä lienee aika paljon!), eikä niinkään rantaelämä tai biletys.

Onko jotain muita käytännön vinkkejä? Onko paljon ukottajia ja jos on, niin mistä tunnistaa?

Kiitos jo etukäteen neuvoista :)

Sivuja: [1]