Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kirsil

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 15
41
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Uskonto
« : 03.11.2005, 10:00:00 »
Lainaus käyttäjältä: "sipuli"
oma henk.koht mielipide on kyllä että jos kirkkoon kuuluu pelkän tavan vuoksi niin kannattaisi miettiä pikkusen tarkemmin


Olen varmaan vastannut tähän topiciin jo aiemmin, mutta kun on niin pitkä etten jaksa tarkistaa. Itse pohdin pitkään kirkosta eroamista ja tulin siihen tulokseen, etten ainakaan vielä eroa. Syynä se, että kirkko tekee myös paljon hyvää, ihmisten auttamiseen liittyvää työtä, johon mielelläni verovarani sijoitan. Tosin kirkko voisi auttaa vielä enemmän kuin nyt, sillä rahaa heillä kyllä on.
Uskon kanssa ratkaisullani ei ole mitään tekemistä. En usko, enkä halua kirkkohäitä ja jos lapsia saan, en heitä tod. näk. mihinkään uskontokuntaan liitä. Eniten kirkossa v*ttaa vanhoillisuus ja suvaitsemattomuus, ja kykenettömyys olla tavallisen ihmisen arjessa mukana. En ymmärrä miksei kirkko instituutiona voisi uudistua (onhan niin tehty ennenkin, Luther ja muut...) , sillä eihän se uskoa mihinkään muuta, tai Jumalaa sinänsä. Toisaalta, kun itse ei edes usko niin paha lähteä arvostelemaan.

Voi olla että ratkaisuni vielä muuttuu, ja eroan, mutta tällä hetkellä se on tämä.

42
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Sensuuri Suomessa
« : 17.10.2005, 10:22:27 »
Lainaus käyttäjältä: "The Knitter"
jatkaen: moniko on tullut ylipäänsä miettineeksi kriittisesti niinkin yksinkertaista asiaa kuin Iso-Britannian todellisia syitä liittoutua Neuvostoliiton kanssa?


Onko sulla joku teoria? Kai se johtui yhteisestä vihollisesta. Ja sitäpaitsi Iso-Britannialla oli ihan yhtä kiire saada etupiiriinsä Skandinavia kuin Saksallakin. Neuvostoliitto olisi auttanut tämän tavoitteen saavuttamisessa, jos Talvisota olisi ollut niin helppo nakki kuin Stalin luuli. No, saksalaiset ehtivät ensin ja vielä tarjosivat apuaan NLää vastaan.

Baltian väestöstä;
Käsitykseni mukaan Latvian väestöstä tapettiin noin puolet ja hävikki "korvattiin" venäläisillä. Tästä johtunee Latvien nykyinen suuri venäläisten osuus väestöstä. Viron ja Liettuan väestö säilyi paremmin, joten heillä osuus ei ole tuo 50 %. Paljon kuitenkin.

Miehityksestä;
Suomen säästyminen miehitykseltä johtui juurikin siitä, että Stalinilla oli hieman tärkeämpi sota tuossa alempana Euroopassa käynnissä ja panokset laitettiin sinne. Kai hän sodan loputtua oli niin tyytyväinen voitostaan Saksasta, että päätti että Suomalaiset saavat pitää itsenäisyytensä. Huhujen mukaan hän sanoi Jaltalla, että niin sisukkaasti taistellut kansa ansaitsee itsenäisyytensä. Että ilmeisesti ihan Stalinin herkän hetken ansiosta tässä ollaan itsenäisinä porskuteltu. Ja kai hän tavallaan haki myös lännen hyväksyntää ja ajatteli, että pystyy luomaan paremmat suhteet sinne, jos hän luopuu Suomen miehityksestä.

Sotataktiikasta;
Sen lisäksi, että on helpompi puolustaa kuin hyökätä, tuttu maasto antaa tuollaisessa perinteisessä sodassa paljon hyötyä. Käsittääkseni Stalinin sotilaat tuotiin Suomen rajoille jostain Kaukaasiasta, siis jostain missä ei esim. ikinä ole lunta tai pakkasta.  Kai Stalin ajatteli, että heillä ei ole ainakaan mitään sympatioita Suomea kohtaan, toisin kuin esim. inkeriläisillä. Vaan on Suomen talvi voinut olla aikamoinen järkytys, eikä silloin taisteluvalmiuskaan ole varmaan ollut mitä parhain.

43
Voisin äidin kanssa lähteä minne vain, mutta en varmaankaan rantalomalle. Äiti on niissä vieraillut ihan tarpeeksi ja itsekin sen verran, että ne on nähty. Kulttuuri kiinnostaa enemmän.

Ongelma tässä ei ole äiti, vaan isä. Hän ei puhu kieliä eikä oikeastaan halua lähteä minnekään muualle kuin rantalomille. Äiti on niin kiltti, ettei vaadi mitään. Ja kahdestaan minun kanssani reissuun, ja isä jäisi kotiin, ei , ei se tule kuulonkaan! En oikein ymmärrä vanhempieni parisuhdetta, mutta kai se sitten toimii. Itsellä menisi hermo siihen touhuun päivässä. Äiti voi korkeintaan lähteä Tallinnaan työkavereiden kanssa päiväksi, ja siitäkin isä osoittaa mieltään päivätolkulla. Joten, valitettavaa mutta totta, taitaa reissuni äidin kanssa kahdestaan jäädä haaveeksi.

44
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Sensuuri Suomessa
« : 12.10.2005, 10:37:28 »
Lainaus käyttäjältä: "tico"
Aihe saattaa olla jollain mittakaavalla nuori Suomessa mutta tapa jolla asiaan suhtaudutaan on mielestani outo, "aikaa on kulunut vasta 15 vuotta joten emme odota aiheesta kriittisia tutkimuksia kunnes viimeinenkin tuona aikana elanyt, jollain tavalla yhteiskunassa vaikuttanut taho on kuollut. Vasta silloin avaamme arkistomme ja keskustelemme asiasta avoimesti".


Kyse ei varmaankaan ole siitä, että aihe ei kiinnostaisi, vaan ennemminkin siitä että vaikeita asioita on helpompi tarkastella pidemmän ajan kuluttua. Tietysti tarkastelua vaikeuttaa silloin se, että aikalaismuistoja ei ole enää niin paljon. Eikä tämä ole ainut Suomen kansakunnan käsittelemätön trauma, esim. kansalaissotaa (tai millä nimellä sitä ikinä halutaankaan kutsua) ei ole kunnolla käsitelty vieläkään, vaikka se on varmasti vaikuttanut syvästi ihmisten mieliin ja heidän jättämään perintöön.

Lainaus käyttäjältä: "tico"
Saako suomessa vielakaan keskustella avoimesti Neuvostoliiton vankileireista joista osa oli vain kivenheiton paassa Suomen rajasta? Juuri niita jotka toimivat GULAG:n alaisuudessa, joissa tuntematon maara myos Suomen kansalaisia vietti aikaansa?
Kuuluko koulujen opetussuunnitelmaan lahihistorian kohdalle osio "Suomen ulkopoliittiset virheet" seka "Suomi osana Neuvostoliiton etupiiria", tai "Suomi osana Neuvostoliittoa?"


Varmaankin saa keskustella, mutta ei haluta keskustella.
Luuletko että esim. Venäjällä käsitellään heidän tekemiään virheitä kovin objektiivisesti? Tai muissa itäblokin maissa? Tai USAssa? Jokaisella valtiolla on jotain, mistä ei haluta puhua. Ei Ruotsissakaan varmaan opeteta, että he olivat valloittajia ja sortajia keskiajalla.

Lapsia ja kansalaisia halutaan varjella. Ajatellaan, että asiat unohtuvat, kun niistä ei puhuta. Joskus unohtuvatkin, mutta yleensä kansakunnan muisti on pitkä.  

Lainaus käyttäjältä: "tico"
"Pysahtyneisyyden vuodet" taitaa olla kaantamatta muille kielille?


Kirja on vasta ilmestynyt. Vaikea uskoa, että se kiinnostaisi hirveästi Suomen rajojen ulkopuolella.

Lainaus käyttäjältä: "tico"
Kuvittelin etta politiikan tekijoissa olisi ollut hieman enemman selkarankaa seista sanojensa takana seka esiintya omilla nimillaan. Puhumattakaan kirjan paahenkilosta jonka olisi kuvitellut - sillakin uhalla etta esiliina tahriintuu - ottavan kannan ja myontavan tekemansa virheet. Vaan eipa nain kaynyt.


Joo, omilla nimillä kyllä pitäisi pystyä esiintymään, sillä politiikka on julkista ja tekojensa takana pitäisi pystyä seisomaan. Jollain lailla kuitenkin ymmärrän Koivistoa, että hän puolustaa sitä politiikkaa, jota hän silloin teki ja katsoi sen silloin Suomen etujen mukaiseksi. Hän on kuitenkin aina Kekkosen pääministeri ja lojaali sille politiikalle, vaikka sitä nyt kuinka kritisoitaisiin. Hän ei selittele, enkä oikeastaan näe mitään syytäkään. Virheiden myöntäminen ei muuttaisi mitään, ja toisaalta tuntuisi hassulta alkaa selittelemään silloisia ratkaisuja. Jälkiviisas on aina niin helppo olla.

45
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Sensuuri Suomessa
« : 11.10.2005, 09:25:46 »
Varmasti on tehty joitain tutkimuksia, mutta ei varmaan kovin paljon, koska aihe on vielä sen verran nuori (n. 15v). Mielenkiinto tälläisiiin syntyy vasta myöhemmin.

Aivan varmasti opetuksessa oli vielä 80-luvulla neuvostopositiivinen vire. Se, onko se tehnyt meistä yhtään sen tyhmempiä tai vaikutuksille alttiimpia, en osaa sanoa. Sen ajan koululaisista on tullut niin perusporvareita kuin vasemmistolaisia, joten mitään suuremman luokan peruuttamatonta ongelmaa en asiassa näe. Ei tietenkään ole hyvä lapsille pakkosyöttää mitään ideologiaa, mutta ainahan sitä, joka on vallassa, yritetään buustata. Sitä tapahtuu aivan varmasti myös nykyään. Ja sensuurista nyt puhumattakaan. Ei tarvitse olla median ammattilainen huomatakseen tämän. Tälläkin palstalla on puhuttu sotien ja katastrofien uutisoinnista, joka on västämättä puolueellista.

Tottakai opettajan ideologia ja mielipiteet heijastuvat myös opetukseen. Exäni aina manasi, ettei tullut äidinkielenopettajansa kanssa toimeen, koska tämä kuului suomi-neuvostoliittoseuraan. Samoin työkaverini on kertonut, kuinka hänen opettajansa löi nyrkkiä pöytään eikä hyväksynyt vastalauseita väitteelle, että suomalaiset piirittivät Leningradia. Lastenlauluista suosituimpia olivat tietenkin venäläiset klassikot Kulkukauppias ja Kalinka. Ja siitä huolimatta suurimmasta osasta meistä tuli ihan taviksia.

Neuvostopropangandasta (jos sitä nyt tapahtui) huolimatta koin lapsuuteni itäeurooppalaiset piirretyt ja animaatiot, lelut ja pelit oikein viihdyttävinä. Ladat ja venäläinen elektroniikka olivat arkipäivää. Nyt on toisin, mutta onko paremmin? Ei voi tietää. Sirpin ja vasaran tilalla on nyt "sponsored by coca cola". Minkä kuvan se maailmasta antaa? Huonomman vai paremman?

P.S Juhani Suomen uusin kirja "Pysähtyneisyyden vuodet-Mauno Koiviston aika" käsittelee suomen ulko-ja sisäpolitiikkaa 80-luvun alkupuolella. Vaikka Koivistoa on pidetty Neuvostoliittoon kumartamisen lopettajana, Suomi tarjoaa kirjassaan hieman toisenlaisen näkemystä.

46
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kielenhuoltoketju
« : 07.10.2005, 13:18:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Astrosus"
Lisäksi ihan vähän kiusaa se, että neitokainen kokkailee kutrit valtoimenaan, on se kiva noukkia hiuksia sieltä carne sin chilistä ;).


Mä olen kiinnittänyt juuri tähän samaan asiaan huomiota. Hiukset kiinni kun kokataan!

47
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kielenhuoltoketju
« : 06.10.2005, 10:05:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Siskon työkaverille (tiedän, kuulostaa lähteen puolesta urbaanilegendalta) taas kuulemma jossain rantalomakohteessa vastaan suomennettu ruokalista, josta  bongattiin legendaarinen "välilihapihvi" (välikyljystä luultavasti/toivottavasti haettu).


Putosin  :lol:

48
Lainaus käyttäjältä: "Pimiento"
Ihan pakko sanoa, mutta mielestäni vastuu omasta alkoholinkäytöstä on viime kädessä jokaisella itsellään. Ei kauppiaalla tai valmistajalla, eikä myöskään yhteiskunnalla.


Suomessa kuitenkin yhteiskunta maksaa alkoholin liikakäytöstä koituvat haitat. Tällöin ymmärrän, että valtio haluaa myös estää näitä haittoja tehokkaasti.

Kokonaan toinen asia onkin, onko tämä keino oikea ja ja kuuluuko ylipäätään yhteiskunnan maksaa...ei keskustella siitä tässä...

49
Lainaus käyttäjältä: "socalled7"
Ostaako joku, esim. kirsil, olutta ruokakaupassa käydessään ihan holtittomiä määriä vain sen takia, että ne oluet ovat siellä? Ei vai? No, miksi sitä viiniäkään pitäisi sitten yhtäkkiä riehaantua ostamaan. Outoa logiikkaa.


Itse pidän viiniä ruoka- ja seurajuomana, olutta sauna- ja kännäysjuomana ja viinaa lääkitys-ja kännäysjuomana. En osta olutta hullunlailla vaikka sitä onkin tarjolla, koska en juo sitä ruuan kanssa. Viiniä sensijaan ostan ruuan seuraksi. Lähikauppani vieressä ei ole Alkoa ja viiniä ei siten tule juotua arki-iltaisin ruuan kanssa, koska Alkoon ei viitsi erikseen lähteä. Jos viinit olisivat kaupassa, voisin herkemmin/useammin napata pullon mukaani->käyttö lisääntyy.

Tämä nyt on tälläista hypotettista pohdiskelua. En ole viettänyt pitkiä aikoja ja ns. arkielämää maassa, josta saa viinejä kaupasta, joten en tiedä miten oikeasti toimisin. Tottakai ihmisillä on erilaisia alholinkäyttötottumuksia. Sellaiselle, joka käyttää alholia vähän tai ei koskaan "vedä perseitä", asiassa ei varmaankaan ole mitään ongelmaa eikä se toisi muutoksia juotavaan määrään. Täytyy myöntää, että en kuulu kumpaankaan ryhmään ja ajattelen asiaa omasta näkökannastani.

50
Mun mielestä jonkunnäköinen "holhoaminen" on ihan hyvästä. Oma käyttö ainakin lisääntyisi, jos viiniä olisi saatavilla ruokakaupasta. Varsinkin, jos ne keksisivät laittaa viiniä esim. puolen litran tai litran pahvitönäköihin (sopiva annos yhdelle tai kahdelle ilta-aterialla nautittavaksi). En tiedä sitten tiedä olisiko se hyvä vai huono...voi olla, että ei tarvitsisi vetää perseitä viikonloppuna, jos viikolla tissuttelisi. Toisaalta, jos sekä viikolla tissuttelee että vkonloppuna vetää perseet (mikä olisi omalla kohdallani hyvinkin todennäköistä), käyttö lisääntyisi ja "ongelmakäytön" rajat paukkuisivat. Hankala homma...kyllä se olisi mukava saada viiniä (ja muitakin alkoholeja) kaupan hyllyltä, mutta väistämättä käyttö lisääntyisi...

Kaikista ikävintä tässä holhouksessa on oluen myyntikielto klo 21 jälkeen. Miksi ei saisi myydä niin kauan kuin kauppa on auki? Sama kai se on, saako olutta klo 23 vai klo 21. Tuntuu naurettavalta ryntäillä lähikioskille minuuttia vaille jännittäen, että myyköhän ne vielä vai ei...

Hinnoista; Olut on melkein ilmaista ja viinakin halpaa (ainakin siihen verrattuna mihin ennen on totuttu). Ja näissä artikkeleissa on varmasti suomessa myös suurin kulutus. Olen myös sitä mieltä, että vahvojen verotusta voisi nostaa ja mietojen laskea.

Ennenkaikkea ravintoloiden alkoholihintojen tulisi laskea. Pitäisi houkutella ihmiset ravintoloihin juomaan, jossa juominen on valvottua ja kansantaloudellisesti hyödyllistä (työpaikat tms.). Ja kaikenlisäksi vielä sosiaalista ja mukavaa.  Kotona kun juodaan niin tulee näitä kaikenmaailman mattinykäsiä.

51
Lainaus käyttäjältä: "Äärijäbä"
Mutta silti, kyllä nyt lentoasemalla pitäisi yksi automaatti olla... :roll:


Tää ei liity Tampereeseen mitenkään, mutta tiedoksi vain, että myöskään Ryanairin Vesteråsin kentällä ei ole automaattia. Siinä sitten ihmettelemään että millä maksaa bussi kun kruunuja ei tietenkään ole...pirun itsepäiset ruotsalaiset saisivat jo liittyä euroon. Nooh, onneksi kortit kävivät.

52
Mä kyllä ymmärsin Jutzin pointin tuossa Uskoo/Ei usko -asiassa. "Uskotko jumalaan" on eri kysymys, kuin "Uskotko jumalan olevan olemassa" .

Minä vastaisin molempiin ei, päinvastoin kuin Juzt.

Ymmärrän myös lähetystyön pointin, sillä tottakai siitä "ilosanomasta" haluaa kertoa eteenpäin. Pakottamalla ketään ei saa uskomaan, ei edes alkuperäisheimoja. Tottakai ihminen sanoo uskovansa, jos se auttaa leipäpalan saamiseen, mutta tuskin nykyaikana avun saaminen on siitä kiinni. Ja jos lähetystyöntekijät jokatapauksessa levittävät ilosanomaansa, on parempi että he myös tekevät paikanpäällä jotain ihmisten auttamiseksi.

Toisaalta taas, vaikka uskon omaan ideologiaani feminismiin (joka voidaan todeta tarpeelliseksi liikkeeksi ihan tutkimusten/tilastojen perusteella eikä ole pelkkä uskonasia), en kuitenkaan tuo sitä esille  jos kukaan ei siitä halua kuulla. Ts. en tuputa ideologiaani kenellekkään paitsi kysyttäessä. Mielipiteeni toki kerron, mutta en koe että minun tulisi "käännyttää" joku feministiksi, jos hän ei sitä näe tarpeelliseksi. Nimittäin ihmisten mielipiteisiin vaikuttaminen on aika työlästä ja energiaavievää, ei sitä ihan huvikseen tee.

53
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kansantanssit
« : 13.09.2005, 09:33:19 »
En ole tanssin ammattilainen, vaan harrastaja, joten tietämykseni ja mielipiteeni perustuu ainoastaan näkö- ja kuulohavaintoihin. Tottakai ymmärrän, että Euroviisut ovat showta, eivätkä sinällään edusta puhdasta maan kansantanssikulttuuria. En pidä Euroviisuja minään tanssin oppiainestona. Jotain päätelmiä asuista ja tyylistä voi kuitenkin tehdä, ja mielestäni etenkin itäisemmän euroopan dantsut muistuttavat usein kotimaistamme. Siis verrattuna esim. juuri flamencoon, rivitanssiin, itämaiseen tanssiin tai afrikkalaisiin tansseihin.

54
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kansantanssit
« : 12.09.2005, 10:36:21 »
Täällä yksi Flamenco-harrastaja. Kipinää en kyllä varsinaisesti ole saanut matkaillessani Espanjassa, se on mun mielestä muuten vaan niin makeeta. Nuorempana olisin halunnut harrastaa suomalaisia kansantansseja, mutta en saanut ketään kaveriksi ja silloin ei riittänyt uskallus mennä yksin mukaan (ilman paria). Nykyään Flamenco ja viimeisimpanä innostuksena Klassinen baletti vievät ajan, joten se ei enää ole ajankohtaista.

Flamencohan on hyvin suosittua kulttuureissa, jossa tunteita ei perinteisesti näytetä, kuten skandinaviassa ja Japanissa. Siinä sitä voi sitten tanssin avulla purkaa kaikki tunteensa, hyvät ja ikävämmät.

Totta on, että tanssiharrastus on kallis verrattuna esim. lenkkeilyyn, itsekin jouduin opiskeluajaksi keskeyttämään. Tosin ei se sen kalliimpi ole kuin muutkaan ulkopuolista ohjausta ja välineitä vaativat harratukset.

Flamencohan on kokonainen kulttuuri, siihen kuuluu tanssin lisäksi kitaran soitto ja etenkin laulu, joka on huimaa. Espanjan kielen ymmärtäminen on eduksi, vaikka en itsekään sitä puhu/ymmärrä.

Mun mielestä eurooppalaiset kansantanssit ovat hyvin lähellä toisiaan, samaa viulunvingutusta ja tanhuamista se on muuallakin, siis ainakin jos katsoo näitä Euroviisujen kansantanssiesityksiä. Flamenco poikkeaa näistä, mutta sehän onkin vain yhden alueen kulttuuri, ei koko Espanjan.

Itämainen tanssihan on myös hyvin suosittua. Luulen tosin, että se mitä täällä suomessa opetetaan, on yhdistelmä erilaisista tansseista, eikä minkään tietyn maan tai alueen kansantanssi. Samoin Afro-tanssi on varmaan vastaavanlainen. Ja onhan teinien keskuudessa suositut Reggae-tanssi ja Hip Hop/Street Dance myös tavallaan kansantansseja.

55
Olen linja-autoillut klassikkoreitin Tallinnasta Varsovaan  ja sitten Amsterdamista Lontooseen. Ja kerran Tallinnasta Riikaan edestakaisin. Kaikki matkat on taittuneet mukavasti hienoissa busseissa ilman hämminkiä. Harmitti vain kun Amsterdamista Lontooseen matkatessa auto joutui odottelemaan eurotunnelin päässä tunnin verran (yöllä), jonka aikana en saanut nukuttua. Sitten kun bussi ajoi junaan niin nukahdin ja heräsin vasta jossain Englannin nummilla. Jäin siis paitsi "bussilla junassa" kokemuksesta, mutta ilmeisesti kyyti oli tasaista ja mukavaa, kun en herännyt.

56
Iso-Britannia / Minne Lontoossa
« : 06.09.2005, 14:13:31 »
Lainaus käyttäjältä: "Orangensaftkonzentrat"
Lainaus käyttäjältä: "hile"
Kuulinpas sellasta huhua, etta olisivat sulkemassa Camden Townin marketit ja rakentamassa tilalle hotelleja n. 10vko kuluttua. Voisinpas kayda varmistamassa taman asian paikanpaalla.


Mikähän on nykyinen tilanne? Vieläkö sieltä kannattaa mennä etsimään kirppareita?


Heinäkuussa kävin ja ainakin mun mielestä roinaa oli vaikka millä mitalla (vaatteita, kenkiä, laukkuja, antiikkia, ruokaa, taidetta jne.). Jos varsinaisesti etsii taidetta tai antiikkia tai muuta sisustuskamaa, niin kantsii käydä lauantaisin Portobello Roadilla. Ei siis läheskään niin iso kuin Camden Town, mutta mielstäni edustaa sellaista "Notting Hill"-elokuva- Lontoota, jos sellaiseen tunnelmaan haluaa päästä.

57
Lainaus käyttäjältä: "hile"
Ei reissuissa eika myoskaan kotimaassa/asuinmaassa ole tapana hypella sangysta sankyyn..Reissussa varsinkaan, on paljon muutakin (parempaa??) tekemista ja nain naisena en koe kauhean turvalliseksi menna jonkun tuntemattoman jannun luokse tai paastaa ketaan kampilleni..


Joo, reissussa on kyllä aina niin paljon muutakin tekemistä, että on jäänyt noi puuhastelut ihan kotimaahan. Paitsi tietty jos olen ollut vakituisen kumppanin kanssa reissussa. Ja kyllä se puutostauti iskee niin naiseen kuin mieheenkin (varsinkin humalassa), että silloin pääsee noi turvallisuusnäkökohdat unohtumaan. Lähtökohtaisesti (ja suurimmaksi osaksi) ihmiset on kuitenkin rehellisiä, siitähän on pakko lähteä, että ylipäänsä pystyy kehenkään tutustumaan?

58
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kansallislaulut
« : 06.09.2005, 13:52:45 »
Lainaus käyttäjältä: "Expat"
Lainaus käyttäjältä: "hile"
En muista koska olisin maamme laulun edes viimeksi kuullut ja sanoja en kylla osaa yhtaan!

Ja kehtaat tuon vielä tunnustaa? Viimeksi Maamme-laulu kuului pari viikkoa sitten varmasti siellä saarellakin suorassa tv-lähetyksessä kun Räikkönen voitti englantilaistallin autolla Turkin GP:n.
Herra siunaa Kuningatarta sensijaan lienee sinulla hyvin hallussa?


No ihan pakko sanoa Expat, että sinäkin osoitat sitä "isänmaallisuuttasi" hieman erikoisesti. Haukut Suomea joka käänteessä (korkea verotus, "kommunismi", päättäjät idiootteja,  naiset on rumia, kulttuuri köyhää jne.). Kiinnostaisi kuulla, että mikä Suomessa on mielestäsi sellaista, jota varten Maamme-laulun laulat? Mielestäni isänmaallisuus on muutakin kuin suomalaisen sotilaan toimien ylistämistä. Minusta on tekopyhää ja ristiriitaista sanoa, että laulat Maamme-laulun ilolla, kun muuten kirjoituksesi suomesta ovat kaikkea muuta kuin kehuvia.

Ei sillä, en minäkään ymmärrä miten joku ei voi muistaa Maamme-laulun sanoja (edes suomeksi).

59
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kansallislaulut
« : 02.09.2005, 16:27:01 »
OT;

Finlandia oli kansallislauluna Biafra-nimisellä Afrikan valtiolla, jota ei enää ole. Voi tietty olla, että on jollain muullakin...

Kyllä minä mielelläni Maamme-laulun laulaisin, jos joku sen haluaisi kuulla. Tosin laulunlahjani ovat olemattomat, että ei sitä varmaan ainakaan kukaan sävelestä tunnistaisi minun laulamanani.

Finlandia on kyllä kaunis, mutta myös vaikeampi. Maamme-Vårt Land on helpompi laulaa yhteislauluna, esim. urheilukilpailuissa. Tosin pidän Finlandian sanoituksesta enemmän, siinä on mukana ylpeyttä ja arvokkuutta, kun Maamme-laulun sanoitus on sitä perinteistä itsesääli-suomea. (vrt. "...on maamme köyhä ja köyhäksi jää...")

60
Kyllä, ja olen ollutkin. Asian täytyy vain olla lähellä sydäntä. Tosin semmoisia asioita, joiden puolesta jaksaa raahautua mukaan, on itsellä loppujenlopuksi aika vähän.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 15