Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SPH

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Lähi-itä / Vs: Doha, Qatar
« : 12.02.2017, 20:13:38 »
Niin saako sen Qatarin viisumin ostaa kentalta, ja saako sen maksaa luottokortilla?

Onko taksit kentalta luotettavia vai kannattaako katsella muualta?

Viisumin saa kentalta, 100 QAR ja maksu luotto-/pankkikortilla. Taksi ovat luotettavia seka kantalta etta kaupungilta otettaessa, kentalta lahtiessa loydat taksit (Karwa) kavelemalla tullin jalkeen vasemmalle.

2
"Helpoimmat" lapsen kanssa varmasti Uruguay, Argentiina ja Chile, emme ole kohdanneet haasteita myöskään Perussa.

3
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 15.09.2012, 23:08:19 »
Yleensä rattaat tulevat koneen ovelle ja ovat monasti myös vaihtokentällä käytössä, mutta koneen ovelta ne pakataan ruumaan.

En tiedä onko kysyjä lähdössä vai tulossa vaihdon kanssa, mutta noin viisitoista kertaa alle 2-vuotiaan kanssa Helsinki-Vantaalta lähteneenä olemme saaneet KERRAN rattaat mukaamme lähtöselvityksestä pidemmälle...Kaikilla muilla kentillä puolestaan aina, kun näin olemme halunneet.

Toisaalta rattaiden odottelu portilla voi vain hidastuttaa vaihtoa, joten kantoreppu käsimatkatavaroihin ja lapsi kantoon :)

http://www.cdgfacile.com/1/guide-de-laeroport/se-deplacer-dans-laeroport/by-foot-terminal-2/

4
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 02.07.2012, 20:11:37 »
Kokeillaan nyt tätäkin kautta, eli sattuisiko joku olemaan Slovenian Mariborissa tai Sarajevossa juuri nyt - Tarvihtisi hieman apua lippuasioissa  ;D?

5
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 10.06.2012, 18:21:48 »
En tiedä oliko jo täällä huomattu, mutta Finskillä Chongqing 199€ + 5000 pistettä Tallinnasta. 19 päivää jäljellä, matkustus 1.11.2012-31.3.2013.

https://www.finnair.com/EE/GB/offers

6
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 16.03.2012, 01:16:48 »
kerro sitten miten kävi!

Ilmottelen kyllä! Aloitan nyt samanaikaisesti kokeilemaan TravelPartneria, luottoyhtiötä sekä matkavakuutusta - Katsotaan millä mielellä ovat liikenteessä! Viimeisimpänä vaihtoehtona sitten ne epätodennäkäisimmät eli Hahn ja aerolineas...Kiitos kaikille!

7
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 14.03.2012, 22:48:33 »
Ostitteko liput luottokortilla? Jos näin oli, niin kannattaa kysellä myös korttifirman kanta asiaan: teille on selvästikin myyty paskaa, joten kannattaa selvittää josko ainakin osan tappioista voisi kaataa luottoyhtiön niskaan.

Luottokortilla aina, täytyypi yrittää tätäkin reittiä! Ja Carrier on tosiaan HR lipulla...

Kasailen tässä erinäisiä papereita ja lausuntoja taistelua varten ja jokseenkin alkoi v*tuttamaan Aerolineaksen vastaus: "...due to Aerolineas Argentinas' technical - operative reasons.". Kentällä puhuttiin täysin muita syitä, joilla pyrittiin välttelemään vastuuta, infottiimpa vielä Montevideonkin henkilökuntaa kuinka meitä tulee kohdella - Se paistoi niin läpi! Nyt sitten, kun ketään ei ole infottu pelin hengestä, niin vastaus onkin vihdoin totuuden mukainen.

Kyllähän tässä on kaikki katastrofin ainekset ilmassa, jos taisteluun joudutaan lähtemään Aerolineasta eikä vaikka Hahnia vastaan! Kiitos kaikille anyway ja tipsata saa aina, jos mieleen jotain tulee.

8
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 14.03.2012, 00:52:07 »
Seuraava tarina olkoon varoittava esimerkki muille miten ei kannata toimia, mutta samalla kaikki vinkit jatkon suhteen ovat tervetulleita!

Ostimme tammikuussa lennot TravelPartnersin nettisivuilta Buenos Airesista kahdella vaihdolla haluamaamme määränpäähän, ensimmäinen lento Montevideoon Aerolineas Argentinasilla, josta seuraavat kaksi lentoa LAN:lla - Kaikki lennot samalla lipulla. Jo etukäteen muuttunut aikataulu huoletti Montevideon kohdalla, sillä vaihtoaika oli kutistunut vain puoleentoista tuntiin ja aikaisempiin lentoihin perustuen Aerolineaksen lennot olivat tapansa mukaan aina vähintään tunnin myöhässä.

Lennot olivat kuitenkin samalla lipulla, joten emme etukäteen murehtineet suuremmin. Koitti tämän viikon maanantai ja olimme checkkaamassa itseämme Ezeizan kentällä sisään, kunnes tiskillä selvisi että tiukan aikataulun lisäksi matkatavarat tulisi lähtöselvittää uudelleen Montevideossa - Tämä johtui siitä, että Aerolineaksen systeemin kautta tavararoita ei voinut selvittää LAN:n lennolle. Lentokentällä juoksimme yhdessä vuoden ikäisen lapsemme kanssa A- ja C-terminaalin välillä etsien sekä LAN:n että AR:n kanssa ratkaisua selvästi eteen tulevaan pulmaan, käytiimpä keskustelua vielä TravelPartnersinkin kanssa puhelimitse. Lentoyhtiöiden (molempien) vastaus selvittelyihin oli, että he eivät lippuun pääse käsiksi, koska liput olivat Han Air:n lippuja eikä kummankaan mielestä ostamaamme yhteyttä olisi saanut edes myydä. TravelPartnersin puolelta taasen todettiin, että he eivät lipulle voi mitään tehdä vaan vastuu oli lentoyhtiöillä.

Luottaen lippumme voimaan päätimme luonnollisesti yrittää ostamallamme yhteydellä, mutta tapansa mukaan jo kentällä lennon ilmoitettiin myöhästyvät 50 minuuttia. Tiedon tullessa olimme jälleen yhteydessä Aerolineaksen asiakaspalvelupäällikköön (?), joka kiihkeästi parveili lähtöporttimme luona. Lisäksi TravelPartnersilta saamiemme ohjeiden mukaan vaadimme heitä uudelleen reitittämään meidät jo Ezeizalta, sillä myöhästymisen seurauksena vaihdon tiedettiin olevan mahdoton. Vastaus oli kuitenkin edelleen sama: Meillä on velvollisuus vain Montevideoon asti, joten emme tule asialle mitään tekemään - Emme myöskään tule järjestämään uutta lentoa Montevideosta eteenpäin.

Päästessämme vihdoin Montevideoon, oli lentomme tunti 30min myöhässä ja katselimme bussista LAN:n koneen rullaamista kohti määränpäätään. Päästyämme kentältä ulos aloitimme seuraavan taistelun, johon kuului useita soittoja LAN:lle ja kiihkeitä keskusteluja Aerolineaksen lipunmyynnissä olevan henkilön ja hänen esimiehensä kanssa. Kahden tunnin jälkeen luoksemme saapui Aerolineaksen paikallinen johtaja, joka vain espanjaa puhuen totesi kaiken olevan nyt järjestetyn yhdessä LAN:n kanssa! Hienoa, kiitin miestä ja kanssani aikaisemmin kilpaa kiihtynyttä Aerolineaksen lipunmyyjää.

Draamassa oli kuitenkin vielä yksi kaari, joka selvisi check-innin yhteydessä: Työntekijät olivat päättäneet siirtää vastuuta eteenpäin reitittämällä meidät vain Santiagoon asti! Toisinsanoen meillä oli nyt liput Santiagoon (ei määränpää) ja paluu alkuperäisestä kohteestamme - Matkaa kaupunkien välillä 1000km! Puhelin käteen, soitto LAN:lle ja sama tarina - Olkaa yhteydessä matkatoimistoonne, me emme voi lipulle tehdä mitään, Aerolineaksen myöhästyminen ei ole meidän vikamme. Selitin jälleen saman tarinan, jonka jälkeen sain vastaukseksi lentoyhtiön saman tarinan. Oltuamme kentällä kuusi tuntia, joista kaksi-kolme tuntia taistellen oikeuksistamme päätimme luovuttaa ja jäädä Montevideoon, sillä Santiagossa olisi odottanut sama taistelu, jonka lopputuloksen jo arvasimme. Lisäksi lapsemme ja koko lomamme kannalta aikaa oli jo hukattu tarpeeksi - Todennäköisesti tarinamme suurin virhe rahallisesti, mutta henkisesti ainakin jollakin tasolla helpottava!

Lopputulos on siis, että olemme nyt Montevideossa nauttimassa Uruguaysta, kun samalla satoja euroja maksaneet lentomme ovat pelkkää ilmaa. Lisäksi varatut viisi yötä hotellissa jäävät hotellin omaan kassaan, samoin kuin vuokraamamme auton veloitus. Rahallinen tappio on kohtuullinen! Kukaan ei vastuuta asiastamme halunnut ottaa, vaan meidät haluttiin siirtää kaupungista toiseen muiden ihmisten pompotettavaksi ja riesaksi, väsyneenä ja pienen lapsen kanssa olo oli ajoittain melko "syvältä"!

Todennäköisesti tulevan tappelun kannalta suurin virheemme oli jättää Santiagon lento käyttämättä, jolloin kaikki tulkitsevat meidän luopuneen oikeudesta lippuumme - Realiteetti olisi kuitenkin ollut, että lopputuloksena olisimme saaneet itse järjestää myöhemmän paluumme Buenos Airesiin...

Olisiko kenelläkään mitään tipsiä siitä millä "kärjellä" ja kenen suuntaan tämä loputon valitus menetetyistä rahoista pitäisi aloittaa? Periaatteessa ymmärtäisin, että olemme sopimussuhteessa TravelPartnersin kanssa, mutta toisaalta uudelleen reitittämisen velvollisuus olisi pitänyt olla Aerolineaksella? Olemme jo asennoituneet siihen, että rahoja emme tule koskaan näkemään, mutta lupasimme kyllä koko perheen voimin tehdä kaikkemme, jotta olemme tämän vuoden kettumaisimmat valittajat.

Hyvät vinkit ovat tervetulleita - Tänään maistuu pari ylimääräistä Pilseniä!

9
Toinen jäljellä, saa tarjota!

10
Niitä on kaksi myynnissä, yksi siellä ja yksi täällä.

11
Myynnissä kerran reissussa käytössä ollut 70 litran Eye Mountaineer Adventure-rinkka, joka on kunnoltaan täysin uudenveroinen. Rinkan väritys on musta-harmaa, yläosassa on tilava tasku ja lisäksi rinkan pohjalle pakatut tavarat saa kätevästi ulos esimerkiksi avaamalla alhaalla olevan vetoketjun.

Kangas on kestävää ja laadukasta polyesteriä sekä lisäksi rinkassa on sisäinen tukirunko. Lantio-ja olkavöitä voi luonnollisesti säätää istumaan kunkin kantajan selälle.

Rinkkoja on kaksi kappaletta ja myyn ne yhdessä tai erikseen. Rinkoista joudumme nyt luopumaan lapsen myötä lisääntyneen tavaramäärän vuoksi, mutta rinkoilla on elinikää uudessa perheessään vielä varmasti pitkään!

http://imageshack.us/f/832/p8140143.jpg/

HP:70€/tarjous -> YV:llä

12
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 02.05.2011, 11:04:39 »
MV riittää

13
Aeroflotin sivuilla lukee näin: Beginning November 15 2009, the flights operated by Aeroflot and Aeroflot partners are being transferred from Sheremetyevo Terminals 1, F (2), and C to TERMINAL D (3).

08.07.2010 (Thursday)    SU183/184    Kiev (KBP)
   SU185/186
   SU527/528    Shanghai (PVG)
   SU571/572    Beijing (PEK)
   SU573/574    


Eli uskon kyllä virallisia sivuja että lähtee Terminaali D:stä. Hyvä että koneen vaihtoon ei kauan mene. Täytyy kysyä josko Helsingin päästä saa boardingpassin Pekingin koneeseen ja mahdollisesti turvatarkastukseen jonkun fast track lipun tms. ettei tarviste kauan jonottaa.

Noin luki meilläkin vahvistuksessa, vaan Pekingin koneet lähtevät poikkeuksetta F-terminaalista edelleen...

http://www.svo.aero/en/timetable/today/?text=beijing

14
Moi.

Tuli bongattua tämä triidi googlen haulla. Kesäkuussa olisi reissu Pekingiin Aeroflotilla ja vaihto Moskovan kautta. Vaihtoaika hirvittää kun kone pitäisi Helsingistä saapua kello 21:30 ja Pekingin lento lähtee 22:25 eli vaihtoaikaa on hurjat 55 minuuttia  :o

Mitenköhän tuohon aikaan illasta on jonoa transit tiskille tai turvatarkastukseen ? Pitäisikö jo henkisesti varautua siihen että Pekingin lentoon ei ehdi vai onko saumaa ? Ilmeisesti enään illalla ei ole muuta lentoa Pekingiin vaan seuraava lento on taas seuraavana päivänä. Voiko Aeroflot buukata minut vaikka jatkolennolle Bangkokin kautta Pekingiin tms. ei nimittäin huvittaisi viettää lomasta seuraavaa 24 tuntia lentokentällä. Ilmeisesti lentoyhtiö on velvollinen maksamaan hotellin jos myöhästyy lennolta ?

Näköjään Helsingin ja Pekingin koneet lähtee samasta D-terminaalista eli ei ainakaan terminaaleja tarvitse vaihtaa.

Viikko sitten samaiseen vaihtoon meni sylilapsen kanssa reilu 15 minuuttia, kun vaihdoimme konetta ja terminaalia (F -> D) - Tuon tunnin pitäisi kyllä hyvin riittää, kunhan Helsingin kone on ajallaan. Lisäksi nykyään (ainakin kohdallamme) BB't saa jo Helsingistä, mikä nopeuttaa vaihtoa. Uskoisin muuten myös, että Pekingin kone tulee lähtemään ja saapumaan F-terminaaliin D:n sijasta...

15
Aasia / Vs: Kambodza
« : 19.12.2010, 16:52:03 »
Googlausta olen jo asian tiimoilta harjoittanut, mutta ajattelin kysyä mikäli foorumin jäseniltä löytyisi omakohtaisia hyviä kokemuksia asiasta.

Kannattaa vaikka pyytää paikanpäällä tuktuk-kuskia viemään jonnekin lastenkotiin, ettei kaikki vieraile vain niissä muutamassa hehkutetussa paikassa - Moni paikka tarvitsee kipeästi apua. Tuliaisina kannattaa viedä ruokaa, tarvikkeita, leluja tms - kuski auttaa näidenkin hankinnassa ja tinkaamisessa. En muista yhtään missä itse kävimme, mutta kokemusta ei kyllä koskaan unohda..

16
Saatiin boarding passit jatkolennolle Helsinkiin vasta Moskovasta, peri Venäläiseen tapaan homma oli hoidettu äärimmäisen sekavasti. Transfer tiskialue oli älyttömän pieni, eikä mitään jonotussysteemiä.. Meni boardingpasseja odotellessa jotain tunnin luokkaa... Mutta onneks teillä on pitkä vaihtoaika ;)

Tätäpä hain, koska sama oli myös itselläni viime kevään Istanbulin lennoilla...Takaisin tullessa on kokonaista 1h ja 5min vaihtoaikaa, joten saattaapi jäädä paluu ihan omille reiteilleen - Onneksi on sentään samalla lipulla lennot! Ei vain kiinnostaisi yötä viettää kentällä, jos myöhemmin illalla ei Helsinkiin enää ennätä...

17
Mahtaako kukaan tietää viimeisintä hintaa transitviisumille Venäjällä? Huhtikuussa Helsinki-Peking-Helsinki Flotilla ja mennessä vaihtoaika kymmenen tunnin luokkaa - Ei huvittaisi kentällä kulutella moista aikaa!

Thomez, Saitteko boarding passit jatkolennoille jo tehdessänne chekkausta Helsingissä/Pekingissä vai pitääkö näitä huhuilla vasta Moskovan tiskillä?

18
Onhan se tietysti hienoa, että vaihtoehdot lisääntyy, mutta komppaan edellistä. Jos haluaa tietää millaista on matkustaa ahtaasti, huonon palvelun ja feikkihymyn saattelemana, niin siitä vaan. Alkaahan taas Finskikin maistua    ;)

Eri! Ainakin Deltalla homma on ollut kyllä kaikkea muuta ja niihin todellisiin naamanvääntäjiin on kyllä tullut törmättyä Finskin lennoilla paljon useammin..

19
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 26.09.2010, 19:24:51 »
www.airasia.com lentää Shenzhenistä ja Hong Kongista eteenpäin esim. BKK tai KUL...

Edit. Taitaa lähteä vain Shenzhenistä, ei nyt ehdi kauhiasti tutkia  ;D

20
FinPro voisi olla hyvä lähde syvemmälle analyysille?

Sivuja: [1] 2 3 ... 8