Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - lakritsifiguuri

Sivuja: [1]
1
Yleinen / Säästäminen
« : 16.08.2007, 12:14:47 »
Jokunen kuukausi on hostelleissa tullut vietettyä ja myös työskenneltyä, siinä huomaa hyvin miten paljon tavallisen travellerin selän takana tapahtuu mitä ihmeellisempiä kusetuksia, varkauksia.
Jotkut hostellit sallivat pitkäaikaisempia asukkeja...

Tästä syystä on omalla kohdalla hommat joskus mennyt siihen että vaikka oli rahaa hostelliin tajusin että asuessani kadulla säästän yli 100 euroa viikossa ja jatkoin tätä hommaa pari viikkoa kunnes löysin itselleni paremman paikan yöpyä. Löysin itselleni isosta kerrostalosta yleisen sohvan jolla kuosin pahimmat univelat, suihkua pystyi käyttämään rannalla ja tavarat sai helposti piiloon. Yhtä kokemusta jälleen rikkaampana, jälkikäteen voi todeta että hyvä päätös.

2
Julkinen pelaa kaupunkialueella ihan hyvin. Metrolla pääsee kätevästi liikumaan ytimessä, junilla kauemmas, eikä bussikaan ole sen erikoisempi. Ennenkaikkea, että liikkuminen julkisella on halpaa, eikä autoa ollenkaan monimutkaisempaa. Päinvastoin ei tarvitse kirota ruuhkaa ja parkkeeraus tuo aina lisäkuluja, päänsärkyä paikan haussa, eikä ole mitenkään halpaa lystiä.

3
Yleinen / Palautumisongelmia...?
« : 17.12.2006, 11:42:45 »
Paljon olisi sanottavaa, mutta toistelisin vain muiden hyviä pointteja.

Yksi asia ylitse muiden kuitenkin häiritsee.

Minne katoaa se positiivisuus, energisyys, sosiaalisuus? Alle viikossa olen havainnut useampaan kertaan sen kaiken katoavan kuin pieru saharaan.
Onko kyseessä yksinkertaisesti e-vitamiinin, eli auringon puute vai johtuuko tämä NeuvostoSuomi-kulttuurista, joka on kuitenkin omanlainen ja hyvin erilainen.

4
Jäi mainitsematta Gary Sinise+muu CSI NY:n tutkijaryhmä.

5
Lentomatkustus / Finnair vs muut yhtiöt
« : 13.05.2006, 10:45:03 »
Tykkään tästä aiheesta, pääsee taas kertomaan mielipiteitä omakohtaisista kokemuksista.


Lainaus
Ei siellä MD-11 turistiluokassa ole todellakaan kivaa mihinkään Singaporeen tai Pekingiin istua. Ja itse kun satun Pekingissä asumaan niin vältän kyllä Finnairia sen sadastalvisten koneiden takia. Kokeilkaapa vaikkapa Asiana Airlinesia tai ihan SAS:n mannertenvälistä niin eroa on aika paljon.

Olen lennellyt jokusen tuhannet kilometrin myös sisäisiä lentoja ja valitettavasti Finnairin monopoli-aseman vuoksi en ole kovin montaa yhtiötä päässyt käymään läpi. Blue1 tuntui minusta mielekkäämmältä yhtiöltä. Nuoremmat lentoemot, nahkapenkit ja enemmän tilaa. Uudemmat koneet ja siistimpi kokonaisuus jättivät minuun vaikutuksen blue1:ssa.

Siinä kohtaa Finnairin heikkoudet huomaa kun lentelee mannerten välisiä lentoja. Ensimmäinen iso miinus tulee henkilökohtaisten monitoreiden puutteesta. 10 tunnin lennoilla huomaa miten tuskallista on istui Finnairin ahtaissa penkeissä ja pienellä jalkatilalla ilman omaa viihdettä. Ruudulta tulee satunnaisesti joku katsottava elokuva, useinmiten kuitenkin ihan kaikkea muuta.
Muilla firmoilla, myös maan sisäisillä lennoilla löytyy jokaiselle oma skriini ja kaukosäädin, että voi valita lukuisista kanavista itselleen mielekkään, sekä tietysti ne pasianssit ja pokerit mitkä löytyvät kaukosäätimen painamuksella.

Henkilökunnan palvelualttuis, tai paremminkin sen puute näkyy Finnarilla näkyvästi läpi. Yhtiölle on tullut varmasti palautetta ja tätä pyritään muuttamaan, mutta tällä hetkellä olen huomannut lähinnä vain väkinäistä ystävällistä asiakaspalvelua. Teennäisyyden huomaa kyllä heidän naamastaan. No, se on kulttuuriero.

Pieni henkilökohtainen tila sapettaa ainakin minua. Penkit ovat todella ahtaat ihan normaalikokoisellekkin.
Ruokakaan ei ole mitään hirveää herkkua. Perinteisesti pakastesämpylä, pakastejuustoviipale ja mädäntynyt suolakurkku. Ruokakin maistuu pakasteruoalta ja näkee, että kyseessä on säästöyritys.

Yritäppä olla mukavasti näiden olosuhteiden alla se 10 tuntia.

Miksi muuten Finnairin pitkillä lennoilla on WC:n edessä aina jono?
Seuraavan asian vuoksi minun pitäisi ehkä vain nauraa, mutta Finnairin asiakaskunta, jonka kanssa sitten lennät on tavallisesti tavis-suomalainen perhe tulossa viikon paratiisilomaltaan. Heidän kokemuksiaan on mukava kuunnella ja vaihtaa kuulumisia(vaikka se monelle on tähän asti ollut aika väkinäistä).
Kohteesta tietämättömyys sapettaa sitten minua. Viikon pakettiloman jälkeen ollaan niin että kaikki on nähty ja kaikki tiedetään. Näillekin aluksi vain hymyilee, mutta muutaman lentotunnin jälkeen alkaa pinna kiristyä :D

Lainaus

Suurin miinuspuoli Finnarissa on kuitenkin naurettavan huono pistesysteemi, lentäminen ei palkitse lähellekään samalla tahdilla kuin pitäytyminen Star Alliancen puolella

Ja pistesysteemin hankaluus. Itselläni jäi ilmoittamatta boonuskortin numero(onko e-bookersin kautta edes mahdollista?) ja jälkikäteen pyytävät lähettämään lippua toimistoon, jotta boonukset kilahtavat tilille. Siis tässä tapauksessa boarding pass.
Netin kautta ei ainakaan toiminut bonus-pisteiden kerryttäminen, tiedä sitten miksi.

Lyhyelle matkalle finnair on mielestäni ihan OK, alempaa keskitasoa. Minä pyrin vain välttelemään tämän yhtiön palveluita jos mahdollista. Lennän mielummin Lontooseen tai Pariisiin vaihtamaan konetta ulkomaalaiseen kuin Helsingistä 10 tunnin pyräys lopulliseen kohteeseen.

Finnair vetoaa tietysti suomalaisiin kotimaisuudellaan ja naiivisti asiakaskunta pysyy vankkana, joten suuriin parenteluihin ei ole edes tarvetta.

Joku juttu oli vielä..ehkä se tulee jossain vaiheessa mieleen.
Ah, viimesyksynä oli kohua polttoaineiden hinnan noususta. Öljyn ja bensan hinta kuitenkin laski pahimmasta huipustaan, mutta Finnair pystyi silti nostamaan 70-80 eurolla lipun hintoja ja pyrkivät perimään tämän lomakohtelaisilta jälkikäteen erillisellä laskulla.
Muut yhtiöt eivät tehneet hintoihin mitään muutoksia. Finnair onnistui vetämään roiman 10-20% hinnankorotuksen. Onko joku asiasta paremmin perillä?

6
Lainaus
Ympari vuoden, lahestulkoon jatkuvasti yhta pahana. Valittomasti reissun jalkeen on vahan helpompaa jonkun viikon, kun voi viela imeskella sita reissumuistotikkaria. Sitten alkaa taas poltella.

Aika osuva myös minun kohdalla. Tosin kaipuu reissuun alkaa välittömästi kun joutuu astumaan ulkomailla koneeseen, olen kai vain luonnoltani riippuvainen muualla olosta. On aina tietenkin mukava nähdä perhettä ja kavereita, mutta siinä se suurinpiirtein on. Suomessa ei ole töitä, ei ole rahaa, on vain stressi sen rahan saamiseksi seuraavalle reissulle.

7
Paris Hilton kruisaili autollaan kuolettavan hitaasti ohi, keräsi huomiota ja tuijotti ihmeellisen hauskan häijyllä ilmeellään paparetseja jotka olivat tässä kohtaa vielä ihan minun selän takana. Kaksi sekunttia myöhemmin ryhmä kuvaajia juoksee auton perässä joka tietysti piruuttaan kaasuttaa kahta kovempaa karkuun.
Ehkä toistaiseksi mieleenpainuvin tapahtuma.

Muita: Donald Trump, Jack Nicholson, Samuel L. Jackson, Pamela Anderson, Britney Spears, Denzel Washington, Ludacris, Ice Cube, Whoopie Goldberg, George Clooney jne jne. loputon luettelo.

8
Feikkihenkkarit, 50$.

9
Yleinen / Avartaako matkailu?
« : 09.12.2005, 10:17:03 »
Lainaus
paradoksaalisesti sopeutuminen ei avartanut ja auttanut ymmärtämään erilaisuutta vaan pikemminkin vahvisti entisiä ennakkoluuloja.

Mistä nämä ennakkoluulot pohjautuvat? Ja ettei olisi näin, että olisit lähtenyt varauksellisin ajatuksin, hieman etäisyyttä pitävänä muualle katsomaan miltä se näyttää? Tietenkin tässä kohtaa voi tulkita, että tajuntaa laajentavat kokemukset muista kulttuureista ovat lähinnä vain ennakkoluuloja vahvistavia tekijöitä.

10
Yleinen / Avartaako matkailu?
« : 25.11.2005, 12:53:33 »
Lainaus
palailen asioihin myöhemmin tänään, jos sydän kestää.

No nyt olet ainakin rehellinen sekä itsellesi että meille :lol:

11
Yleinen / Avartaako matkailu?
« : 25.11.2005, 11:30:42 »
Lainaus
Matkustamalla voi toki kerätä monenlaisia kokemuksia aivan niin kuin elokuvia katsomallakin. en ymmärrä sitä, kuinka siirtyminen paikasta toiseen ja erilaisten ihmisten tapaaminen auttaisi avartamaan maailmankuvaa. Kokemukset kun vain vangitsevat. Niiden purkaminen avartaa.


Lainataan sitten avauspostista pieni heitto

Lainaus
inhoan irtolaisuutta, sitä, ettei ole paikkaa, mihin asettua.

Lainaus
En myöskään pidä uusien ihmisten tapaamisesta tai päämäärättömästä oleskelusta.

Lainaus
kaihtaa vierasta ja tarrautuu tuttuun.


Näistä paistaa läpi pari kornia läppää. Tahallista tai tahatonta tiedä sitten.

12
Lainaus
Onko kentältä pitkäkin matka esim. bussiasemalle?

On.

En ole varma montako greyhound-asemaa L.Asta löytyy, lähin taitaa olla Hollywoodissa, mutta pääasema(useammin San Diegoon) löytyy osoitteesta 1716 E 7th St. Eli ydinkeskustasta itään.
Lähellä I-10 ja Alamedaa.
Helpoimmalla taidat päästä kun otat vihreän, sinisen ja punaisen metron eli LAXlta Union Stationille, josta kävellen etelään kilometrin verran Alameda st:ia pitkin. Bussikin taitaa kulkea unionilta tuonne, sitä en tiedä miten usein.
Comptonista lähtee myös ajoittain busseja (305 N Tamarind Ave,  Compton, CA 90220). Lentokentältä vain muutama metropysäkki.

Hintoja/aikatauluja osoitteessa greyhound.com

13
Kanada ja Yhdysvallat / LA
« : 17.11.2005, 17:38:15 »
Hmm..hyvin kirjattua pohdintaa.

Hollywood.
Urbaani taistelutanner 45 minuutista mitä oudompien ihmisten välillä. Kylmiä itsensä viihdebisnekselle huoranneita zombeja. Kieltämättä feikein kaupunginosa. Hollywood on kuitenkin paikka joka yhdistää ihmisiä joilla on konkreettinen päämäärä, joten mahdotonta olla törmäämättä tutustumisen arvoisiin ihmisiin, ystäviäkin löytyy kun jaksaa etsiä.

Satunnainen uzin pauke south centralissa on pientä kaiken tuon paskan rinnalla. Hollywoodin kaoottisuutta on vaikea kuvailla sanoin, se pitää kokea.

14
Staplesin edustalla on peli-iltana lipunmyyjiä 'scalpereita' jotka pyytävät kympin- ehkä pari enemmän kuin ovh-hinta. Voit aina siis nojautua noihin kavereihin jos lippuja ei saa. Nelikymppinen, paljon puhuva, rento musta mies pyörii tuolla muunakin aikana, kysy häneltä jos ticketmasterin kautta ei onnaa.

Metrolla, sekä bussilla pääsee Staplesin edustalle riippuen ihan mistä päin tulee. Bluelinella pääsee ihan Staples Centerin viereen. Redlinella 7th/metro ja kilometrin verran kävelyä tai sitten jatkoyhteys eli blueline ja yhden pysäkin verran etelään.

Hallin lähistöllä on parkkipaikkoja muutamankymmenn neliökilometrin verran, keskusta on täynnä parkkitiloja(kilometrin kävelyvaraus jos ei läheltä saa). Saat ujuttaa paikasta sitten sen 5-15$. Figueroa alas Staplesilta Venice blvdlle päin(motarisiltoja kohti), tuolta löytyy 5$ paikkoja pelin ajaksi, porukka liputtaa sinua sisään joten huomaamatta et ainakaan ohi pääse. On vielä ihan hallin lähellä ja tuosta pääsee kätevästi pääteille, mikäli niitä pitkin tulit.

Noin tunti ennen peliä olisi hyvä olla hallilla, vältät ruuhkan ellei sitä ennestään ole mikä ei olisi yllätys.. paluu on sitten toinen juttu.

Sivuja: [1]