Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - poppis

Sivuja: [1] 2
1
Terve,

vaihtarivuoden ja muutaman lyhyemmän vierailun jälkeen edessä on nyt sitten pysyvämpi muutto tuonne lampaiden luvattuun maahan. Olin ain kuvitellut että opiskelu ei lukukausimaksujen vuoksi olisi mahdollista, mutta kun viimein uskaltauduin selvittelemään asioita vähän tarkemmin niin asiat sutjiutuivatkin mallilleen. Kallista lystiähän se on, muttei mitenkään mahdoton vaihtoehto, ja tammikuussa lähenkin Victoria Universityyn tekemään kolmen vuoden BoA-tutkintoa.

Eli mikäli haluat pidempiaikaista viisumia sinne Seelantiin eikä skilled immigrant onnistu niin opiskelijaviisumi on budjetista riippuen ihan näpsäkkä vaihtoehto. Kilroy Educationilla on sitäpaitsi kolme yhteistyöyliopistoa siellä ja heiltä saa ilmaiseksi opintoneuvontaa ja apua kun vaan soittaa ja varaa ajan.

2
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 18.03.2009, 12:38:49 »
Hei!
Sattuuko kukaan "pallontallaaja" seikkailemaan Pohjoissaarella huhtikuun alussa? Mitkä ovat teidän kokemustenne mukaan parhaat paikat siellä?

Meitsi lentää Uuteen-Seelantiin "lukulomalle" huhtikuun alussa, ja pakkohan sitä on suositella rakasta Wellingtonia, etenkin jos kyllästyt luontoturismiin ja haluat vähän kaupungin vilskettä. Cuba Streetillä nuorisokulttuuri kukoistaa. Kahvilaan nimeltä Espressoholiciin kannattaa mennä käymään, kaupungin kivoin kahvila sulkee ovensa huhtikuussa eli nyt on viimeinen mahdollisuus. Vivian Streetille aukeaa piakoin taas Watering Hole missä järkätään livemusaa mikäli sellainen kiinnostaa. Kannattaa varata paljon aikaa ja tutustua Wellyyn kiertelemällä jalan, jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Ihan perusjutuista niin Te Papa-museo kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa.

3
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Opiskelu Saksassa
« : 18.07.2008, 01:29:57 »
Etsiskelin haulla mutta eipä pahemmin ole tätä asiaa puitu.

Eli, onko Saksassa (mielellään Berlinissä tai Hampurissa) mahdollista opiskella suomeksi tai englanniksi? En tarkoita vaihtovuotta vaan ihan koko opiskeluhässäkkää. Millainen jatkokoulutussysteemi siellä on - yliopistoja, ammattikorkeita..? Paljonko ne suurinpiirtein kustantavat? Millainen on hakuprosessi, haetaanko pääsykokeilla vai esim. yo-arvosanoilla (kirjoitin E/L-paperit, onko niistä mitään hyötyä)? Kaikki informaatio on tervetullutta, opolta ei aikoinaan paljoa apua saanut ja Google petti taas kerran.

4
Vielä muutama lisäys...

4.Ykkösvaihtoehtoni ovat tällä hetkellä Glasgow ja Edinburgh, miten nämä eroavat toisistaan? Kumpaa suosittelisit?
5. Voiko pääainettaan vaihtaa kesken opintojen? Valinnanvaikeus on suuri, haluaisin lukea kirjallisuutta, vertailevaa kirjallisuutta, englannin kieltä ja kirjallisuutta humanistisella puolella. Ainekuvausten perusteella nuo kaikki ovat jotakuinkin samankaltaisia, miten valitsen sopivimman kun en itsekään oikein ymmärrä eroja? Mikä olisi soveltuvin journalismiin tähtäävälle? Lisäksi kokisin hyödyllisenä lukea jotain valtiotiedettä, onko se pääaineen ohella mahdottomuus?

5
Hei,

lueskelin tässä vastauksia ja ihan kiitettävästi infoa löytyi, mutta vielä muutamaan juttuun tarvitsisin vastausta.

1.Ainakin Edinburghing humanistinen puoli vaatii suomalaiselta hakijalta matikkaa "or an approved scienceä". Itse kirjoitin kielien lisäksi ainoastaan uskonnon ja filosofian, tarkoittaako tämä etten voi päästä sisään?
2.Mitkä Skotlannin yliopistoista nyt sitten ovat ne arvostetuimmat/parhaat? Luonnollisesti johtuu alasta, mutta luulisi jonkun yleispätevän rankinglistan olevan olemassa.
3.Voiko missään näissä ns. paremmissa yliopistoissa opiskella journalismia ihan aineena? Sille uralle tähtään, ja vaikka kirjallisuus/kieli/valtiotieteet olisikin hyvä pohja niin ihan puhtaat journalismiopinnot kiinnostavat eniten.

Kiitos jo etukäteen. Olen tämän kevään ylioppilas, plakkarissa kaksi ällää ja kolme eetä, toivon että riittää sisäänpääsyyn vaikken kuutta ainetta ehtinytkään kirjoittaa.

6
Matkaseuraa / Vs: Naisporukka kokoon!!
« : 04.05.2008, 01:07:28 »
En ole kovin aktiivinen pallontallaaja, haluaisiko joku vähän selventää tätä miittisysteemiä? Omassa sosiaalipiirissäni ei reissaaminen, etenkään reppu-sellainen, ole kovin suosittua ja olisikin mielenkiintoista päästä puheisiin enemmän matkustelevien kanssa. En kuitenkaan viitsi täysin vieraaseen seuraan pamahtaa jos kaikki muut ovat ennestään tuttuja, joka mainitsi jotain tapaamisesta "uusille" pallontallaajille..?

7
Hei,

muistoista ei löytynyt aiheesta kummemmin tietoa eli tehdään näin.

Olen pitkään pohtinut ulkomailla opiskelua ja USA olisi mieluisin vaihtoehto, (kuulema) korkeista lukukausimaksuista huolimatta. Kokemuksia tai tietoa etsiskelen seuraavista aiheista:

-Miten kouluihin haetaan, mitä koulutusvaihtoehtoja löytyy (yliopistojen yms.), miten vaikeaa on päästä sisään, mitä kautta pääsee tutkimaan eri vaihtoehtoja? Itselläni on koulutuspohjana ainoastaan lukio. Englantia puhun sujuvasti.

-Onko koulutus pätevä myös Euroopassa?

-Ne lukukausimaksut. Paljonko opiskelu suunnilleen kustantaa?

-Ikähaarukka kouluissa?

-Viisumit. Saako opiskelijaviisumilla tehdä töitä rahoittaakseen opintojaan? Mikäli ei, onko opiskelijaviisumin ohelle hankalaa saada työviisumi?

Tuossa taisi olla tärkeimmät. Kaikki info aiheesta on hyvin tervetullutta, en oikein tiedä miten päästä hankkeen kanssa edes alkuun (lukioni opinto-ohjaajasta ei ollut pahemmin apua).

8
Kanada ja Yhdysvallat / Opiskelu jenkkilässä
« : 13.03.2008, 10:08:06 »
Hei,

muistoista ei löytynyt aiheesta kummemmin tietoa eli tehdään näin.

Olen pitkään pohtinut ulkomailla opiskelua ja USA olisi mieluisin vaihtoehto, (kuulema) korkeista lukukausimaksuista huolimatta. Kokemuksia tai tietoa etsiskelen seuraavista aiheista:

-Miten kouluihin haetaan, mitä koulutusvaihtoehtoja löytyy (yliopistojen yms.), miten vaikeaa on päästä sisään, mitä kautta pääsee tutkimaan eri vaihtoehtoja? Itselläni on koulutuspohjana ainoastaan lukio. Englantia puhun sujuvasti.

-Onko koulutus pätevä myös Euroopassa?

-Ne lukukausimaksut. Paljonko opiskelu suunnilleen kustantaa?

-Ikähaarukka kouluissa?

-Viisumit. Saako opiskelijaviisumilla tehdä töitä rahoittaakseen opintojaan? Mikäli ei, onko opiskelijaviisumin ohelle hankalaa saada työviisumi?

Tuossa taisi olla tärkeimmät. Kaikki info aiheesta on hyvin tervetullutta, en oikein tiedä miten päästä hankkeen kanssa edes alkuun (lukioni opinto-ohjaajasta ei ollut pahemmin apua).

9
Aasia / Viisumit ja muut paperit!
« : 07.12.2007, 21:04:15 »
Viisumiasiaa meitsilläkin, tosin aika selväksihän tästä threadista on asiat käyneet.

Mietinkin vaan että miten kannattaisi lennellä. Maat joissa aion piipahtaa ovat Vietnam, Kambotsea ja Thaikut ja jatkolento eteenpäin olisi Bangkokista. Noin viisumimielessä, kannattaako ensin lentää Thaimaaseen, sieltä Vietnamiin ja Kambotsean kautta takaisin? Jos oikein ymmärtäisin tämä mahdollistaisi viisumeiden hankkimisen tien päällä (Vietnamin Bangkokista ja kaksi muuta sitten rajoilla jos tarvis).

10
Aasia / Lentolippujen osto Aasiassa?
« : 07.12.2007, 20:26:33 »
Lainaus käyttäjältä: "sixtus"
Jos oot Australian Itä-rannikolle sattumalta suuntaamassa niin siinä tapauksessa kandee liput hommata Airasialta. Avasivat nimittäin parisen kk sitten välin KL-Gold Coast, joka kustantaa karvan päälle 200€ suunta.

Muuten en osaa auttaa, kun ei kokemusta löydy:)


Itseasiassa olen todennäköisesti menossa suoraan Uuteen-Seelantiin, mutta jos parilla huntilla Aussilaan asti pääsee niin saattaisi olla halvempaa pyöriä siellä hetki ja ostaa paikanpäältä jatkolento kiwimaahan. Kiitos vinkistä. :D

11
Aasia / Lentolippujen osto Aasiassa?
« : 07.12.2007, 14:53:42 »
Taidan olla hakukonevammainen kun en aiheesta pahemmin juttua löytänyt.

Eli, olen lähdössä Suomesta Vietnamiin/Thaimaaseen noin kuukaudeksi ja sieltä jatkamassa Oceaniaan. Kannattaako koko reitin lennot ostaa valmiiksi Suomesta (esim. Kilroyn felixible) vai saako Thaimaasta (Bangkokista) halvemmalla? Suomesta varaamisessa olisi se hyvä puoli että sen voisi tehdä hyvissä ajoin, ja täten säästää rahaa. Jos suoraan Bangkokista ostaisi se taas antaisi enemmän vapautta ajankohdan suhteen ja (tämä lienee suurin syy) puskaradiossa kuuluu juttuja että sieltä saisi lennot huomattavasti halvemmalla kunhan ei lentopäivämäärän suhteen ole turhan tarkka.

Miten itse olette toimineet? Mikä on osoittautunut halvimmaksi vaihtoehdoksi, entä muuten parhaaksi (luotettavuus, itse ostoprosessi jne.)?

12
Lainaus käyttäjältä: "tirmo"
Kannettava tietokone mukaan reilille

Var så god!  :wink:


Merci, löytyihän tuolta jotain. Kyseinen ketju kuitenkin käsitteli reppureissaamista läppärin kanssa, kun taas itse olen asettumassa siihen viimeiseen määränpäähän (kuulostaapa kohtalokkaalta) ihan pidemmäksi aikaa. Vaihtoehtona olisi tietysti ostaa joku vanha rotisko paikanpäältä, kirjoittamiseen sitä lähinnä tarvitsen, mutta ei meitsikään nyt niin miljonääri ole että matkabudjetista tuollainen ihan kevyesti irtoaa...

13
Hei,

miten teiltä on onnistunut läppärin kanssa matkaaminen? Itse olen Aasian kautta menossa Uuteen-Seelantiin, ja lopullisessa määränpäässä olisi läppäri tarpeen, mutta vähän mietityttää sen konkkaaminen pitkin Thaimaata ja Laosta (ylimääräistä painoa/varastu- ja vaurioriski).

Olen myös harkinnut sen postittamista etukäteen, onko tälläinen edes mahdollista? Normipostillahan sitä ei voi lähettää, tunnetusti paketteja ei käsitellä kovin helläkätisesti, onkohan muita (luotettavia) vaihtoehtoja edes olemassa?

Ja lopuksi, suurin osa lentoyhtiöistä sallii käsimatkatavaroihin vain yhden laukun. Läppäriä tuskin voi ruumaan nakata, miten olette onnistuneet sen koneeseen saamaan? Muiden käsimatkatavaroiden feidaaminen ei oikein ole vaihtoehto.

Tackar och bockar.

14
Australia ja Oseania / Uusi-seelanti?
« : 06.11.2007, 18:28:12 »
Lainaus
tervetuloa tanne vaan! miksi muuten Wellington? itse en sinne muuttaisi mistaan hinnasta :)


Kiitos vinkeistä. Asustelin vuoden Wellingtonin lähiseuduilla eli siellä on "perhettä" ja tuttavapiiri, ja lisäksi olen ihan mahdottoman rakastunut kaupunkiin - sopivan kokoinen, monipuolinen kulttuurielämä, mukavat ihmiset ja ilmapiiri ja hyvä basecamp jos haluan etelä-saarelle lähteä tutkimaan. Hassua, itse en taas missään nimessä haluaisi asua Aucklandissa. :D Jotenkin liian kolkko ja kasvoton kaupunki, ja ihmiset tuntuvan olevan vahvasti ryhmittyneitä etnisyyden mukaan. Tai ehken vaan viettänyt siellä tarpeeksi aikaa päästäkseni ensivaikutelmaa syvemmälle. Ihan mielenkiinnosta, mikset itse haluaisi Wellingtonissa asustaa?

15
Opiskelijaviisumia ei ymmärtääkseni ole kauhean vaikea saada jos vaan opintopaikka löytyy, itse en ole kauheasti aiheeseen syventynyt (liian kallista).

Milloin ajattelit lähteä reissuun? Ollaan ilmeisesti samassa tilanteessa, olisi mielenkiintoista (ja hyvällä tsägällä jopa hyödyllistä) vaihtaa tietoja asian tiimoilta vaikka sähköpostitse ja ehkä sitten siellä Uudessa-Seelannissakin olisi jonkinlainen Suomi-kontakti kun pitää päästä itkemään paskaa ilmaa ja vittumaista immigration-politiikkaa. :D

16
Australia ja Oseania / Uusi-seelanti?
« : 03.11.2007, 12:46:51 »
Hejsan hopsan,

ladotaan tähän nyt sitten kaikki kysymykset jotka ovat paluun jälkeen pyörineet mielessä (vietin kesän Uudessa-Seelannissa).

I.Haluan muuttaa Uuteen-Seelantiin väliaikaisesti, ja W&H-viisumi on suunnitelmissa. Olen siitä vähän omalaatuinen reissaaja että tykkään asettua yhteen paikkaan pidemmäksi aikaa, tasaisin väliajoin maisemaa vaihdellen sensijaan että menisin Nuuskamuikkus-tyylillä pitkin poikin. Asumisjärjestelyt ja sensellaiset eivät tuota ongelmia, mutta haluaisin sisäyttää vuoteen jotain akateemistakin. Yliopisto ei tule kysymykseenkään (liian kallis, liian pitkä opiskeluaika) - mitä muuta vaihtoehtoja löytyy? Järjestetäänkö sielläpäin minkään alan kursseja (olen aika moniruokainen) jotka ovat lyhyempikestoisia eivätkä kukkarolle ihan älyttömän raskaita?

II.Työnteosta: oletteko noudattaneet sitä kolmen kuukauden sääntöä (vai pystyykö sitä edes kiertämään)? Onko kukaan siirtynyt W&H-viisumilta suoraan työviisumille jos paikka on löytynyt (onko tämmöinen edes mahdollista, täytyykö pompata Ausseihin anomaan sitä)? Minkä alan duuneja isoista kaupungeista löytyy?

III. Olin vaihtarina '05 opiskelijaviisumilla, ei kai tämä vaikuta W&H-viisumin saamiseen?

IV. Paljonkos meitä suomalaisia asustelee Wellingtonissa? Olisi mielenkiintoista jutella samanhenkisten ihmisten kanssa jotka jo ovat sinne päässeet. Työnteosta, kulttuurista, Wellingtonin yöelämästä, musiikkiskenestä, extremeurheilusta ja pomppimisesta muualla, jatkosuunnitelmista, yleisestä vitutuksesta immigrationin kanssa...

V. Elämiskulut kaupungissa, mikä lienee meno/tulo-suhde (mikäli siis töissä käyt)?

Tossa kai noi tämän hetken oleelliset, eiköhän tässä lisää pohdittavaa jossain vaiheessa ilmene. Tackar.

17
Lentomatkustus / Jäikö Uusi-Seelanti haaveeksi?
« : 03.11.2007, 12:20:37 »
Hei,

kyselläänpä nyt tässä kun lennot on kuitenkin aiheena.

Lähden ensi syksynä W&H-viisumilla Uuteen-Seelantiin, ei vielä mitään havaintoja kauanko aion siellä viipyä ja jatkosuunnitelmat haluaisin pitää mahdollisimman avoimina (Aussit ja Etelä-Amerikka kiinnostaa mutten tosiaankaan tiedä riittääkö budjetti/kiinnostaako enää sitten). Tilanteessani olisi tietysti mukavinta ostaa pelkkä menolippu, mutta nyt kun olen noita hintoja katsellut niin huomasin että pelkkä meno on lähes menopaluun hintainen (älytöntä). Miten te muut olette tehneet? Onhan Kilroylla tuo flexible-vaihtoehto, mutta sekin vaatii jonkinlaista tietoa tulevasta. Kuulin myös villejä teorioita ihmisistä jotka menon halutessaan ovat ottaneet vain lennon johonkinpäin Aasiaa ja sieltä ostaneet halvan lipun Oceaniaan, kellään kokemuksia/tietoa? Keskustelua ja neuvoja aiheesta, merci.

18
Lainaus käyttäjältä: "Athelas"
Niin mutta siinähän se onkin kun ei ole minkään alan ammattilainen... Esimerkiksi englanninopettajaksi ei olisi pitkä matka, mutta koulu on niin pirun kallista siellä päin maailmaa... Mutta sain tuossa juuri postia amerikkalaiselta ystäväpariskunnalta, heillä on huoneita alivuokrattavana isosta talostaan ja lisäksi haluavat auttaa mua työpaikan saannissa. Ja tosiaan jos kaikki muu menee pieleen niin sitten WH:lla maahan ja toivoo että löytää puolison 12 kk sisään, hehheh!


Ollaan melko samassa tilanteessa, itsekin vietin Wellingtonissa vuoden '05 ja loppukesästä '08 suunnittelen muuttavani Uuteen-Seelantiin, tällä hetkellä todennäköisesti vuodeksi W&H-viisumilla (ei se mukavin vaihtoehto mutta itselleni ainoa mahdollinen). Ihan sitä vaan että tuon puolisojutun varaan ei kannata laskea (vaikka läppää heititkin), immigrations NZ:llä on todella kovat vaatimukset partneriviisumin myöntämiseen. Tutkiskelin tätä itse kun viime kesänä olin käymässä (oli muutamia kavereita jotka ihan tosissaan olisiat tarjoutuneet leikkiin mukaan), mutta siihen vaaditaan m.m. todistusaineistoa siitä että pariskunta on asunut yhdessä oliko se nyt vuoden vai kaksi. Pelkkä avioliitto ei siis riitä. Muistaakseni tuo aika oli jopa kaksi vuotta, mikä sinänsä vaikuttaa melko ihmeelliseltä kun W&H-viisumilla maassa pystyy oleskelemaan vain vuoden ja sen jälkeen muun viisumin saaminen on aikamoisen urakan takana...

Ei kannata rakastua Uudessa-Seelannissa. Liian kaukana, seuraa vaan sydänsuruja. Nim. Kantapään kautta

19
Lainaus käyttäjältä: "Jeda"
Ikähaarukka on 16-21 vuotta. Kaikki sitä vanhemmat ovat joko jatko-opiskelijoita, vaihtareita tai henkilökuntaa. Opiskelu aloitetaan 16 tai 17 vee ja se on pakkotahtinen 3 tai 4 vuotta.


Herranjestas, eli kun yli kaksikymppisenä lähtisin niin saisi sitten kökötellä luennoilla alaikäisten kanssa. Mitään havaintoja vaihtareiden määrästä? Suosivatko vaihtarit jotain tiettyä yliopistoa vai meneekö ihan summassa?

20
Myönnettäköön että mietin toisinaan vähän turhia muttakun kiinnostaa niin pirusti ja kysymällähän se selviää.

Eli, pähkinänkuoressa: minkäikäisiä opiskelijat Skotlannin (etenkin Edinburghin) yliopistoissa ovat?

Kysyn ihan siksi että itse olen ajatellut sinne lähteä opiskelemaan, mutta ennen sitä haluan kyllä reissata ihan muutaman vuoden. Mietinpä siis että kuinka pitkä aika minulla on lusmuiluun aikaa ellen halua sitten yliopistolla olla sitä vanhempaa ikäluokkaa. Ja kyllä, tämä on minulle melko oleellinen tekijä, en ole ikinä sopeutut hyvin hirveästi itseäni nuorempaan porukkaan.

Sivuja: [1] 2