Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - poppis

Sivuja: 1 [2]
21
Moi,

kiva että joku muukin on samassa tilanteessa. Itse olen ens syksynä lähdössä Aasian kautta Uuteen-Seelantiin tod.näk. W&Hlla muttei ole vielä aavistustakaan kuinka kauan aion siellä hengata. Sieltä Australiaan ajaksi x (taas W&Hlla, jos sitä vaan voi Uudesta-Seelannista käsin anoa) ja sieltä lattareiden kautta kotiin jos rahat riittää. Laskeskelin että pirun kallis reissuhan tosta tulee, eli saattaa ne lattarit jäädä ihan haaveeksi. Itsekään en haluaisi paluulippua ostaa, on tullut huomattua että suunnitelmat muuttuu reissussa radikaalisti, mutta kyllähän se ilmeisesti halvemmaksi tulisi ostaa Suomesta kaikki kerralla.

Noni, eihän tässä nyt mitään vinkkejä ollut, kunhan oli taas pakko avautua siitä miten "vapaa" reissaaminen ei loppupeleissä olekaan kovin vapaata.

22
Tiedän että tutkimalla varmaan löytyisi vastaus tähänkin mutta myönnetään nyt että olen saamaton ja laiska. Eli, kertauksen vuoksi:

Kuinka monta kertaa W&H-viisumia voi hakea? Onko mitään tekijöitä jotka estäisivät uuden saannin? Ei kai vaan ole niin että pahimmat pelkoni käyvät toteen ja sen voi saada ainoastaan kerran? Voiko uutta anoa suoraan toisen perään, entä täysin erikseen?

Tiedän kyllä että sitä voi saada jatkettua mikäli tietyt kriteerit täyttyy, mutta itse en ainakaan aio olla hedelmänpoiminnassa sitä vaadittavaa aikaa.

Saakohan tästä nyt mitään selvää? Nojoo, kaikki tieto ja neuvot otan kiitollisena vastaan.

23
Moi,

en tosiaan tosta opiskeluviisumista ole ihan satavarma mutta sanoisin että kyllä sä sillä pääset jo tuolloin lähtemään.

Mikäli ei kuitenkaan onnistu, hanki vaan ihan perus turistiviisumi noille päiville, joko netistä tai matkatoimistolta, ei ole mikään iso homma kunhan hoitaa ajoissa.

24
Australia ja Oseania / Re: Työviisumi Oseaniaan (ei WH)
« : 02.08.2007, 10:29:04 »
Asustelin Wellingtonissa jo vuoden opiskeluviisumilla vuonna keppi, ja palasin juuri parin kuukauden reissulta samaisesta paikasta eli varmuus muuttoinnosta kyllä on. Vaikea sanoa miksi, siinä maassa vaan on sitä jotain, rakkautta ensisilmäyksellä.

Kiitokset linkeistä, pitää tutkiskella mahollisuuksia.

25
Australia ja Oseania / Työviisumi Oseaniaan (ei WH)
« : 01.08.2007, 10:34:02 »
Terve,

koitin jo haulla etsiskella aihetta muttei napannut eli tehdään näin.

Haluan muuttaa Australiaan/Uuteen-Seelantiin, mahdollisesti jopa ihan pysyvästi. Work&Travel-viisumi on toki kätevä reppumatkaajalle, mutta tarkoitus olisi aloittaa ihan uusi elämä toisella puolella maapalloa, ja tärkeä osa tätä olisi vakituinen duuni (Work holidayllahan saa olla yhdessä paikassa korkeintaan kolme kuukautta). Onko kellään kokemuksia aiheesta? Ilmeisesti esim. vuoden työluvan saaminen on pirun vaikeaa, mutta mikä olisi kannattavin tapa yrittää? Kuulin jostain että työpaikka pitäisi olla valmiina, mutta sehän on lähes mahdotonta (kuka nyt palkkaisi ketään ilman kunnollista haastattelua). Jakakaa ihmeessä kaikki tietonne ja niksinne.

Ps. Löytyykö Helsingistä Oseanian lähetystöä?

26
Australia ja Oseania / Re: Sydney, surffaaminen talvella
« : 28.04.2007, 14:26:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Tapsa"
Lainaus käyttäjältä: "poppis"
Hej på er,

olen piipahtamassa (kuten aiemminkin on tullut mainittua) Sydneyssä tuossa heinäkuussa ja mieli tekisi surffaamaan. Ikinä en ole lajia testannut, eli opettajan kanssa olisi tarkoitus aloitella. Onko tämä ollenkaan mahdollista? Surffaako jengi talvella? Entä onko Sydneyssä hyvät mahdollisuudet kyseiseen lajiin? Mieluiten menisin jonkunlaiselle kolmen päivän intensiivikurssille, ehdotuksia?


Tjena, tjena,

Ainakin Bondi ja Manly biitseillä voi Sydneyssä surffata, mutta jos aaltoja, on niin on myös varmasti jengiä; ja varmaankin myös opetusta löytyy. Aaltojen määrästä/swellistä ei oo mitään hajua, mutta luulis että sen verran ois että pääse ainakin kokeilemaan.

Jos on aikaa enemmän, niin kannattaa mennä jonnekin useamman päivän(4-6 päivää) surffileirille, joita järjestetään viikottain ympäri vuoden.


Kiitos infosta. Ei sattuisi olemaan tietoa mistä näitä kursseja voisi etukäteen varata? Varmistaisin että mahtuu messiin.

27
Australia ja Oseania / Surffaus Balilla/Ausseissa
« : 24.04.2007, 12:55:41 »
Hej på er,

olen piipahtamassa (kuten aiemminkin on tullut mainittua) Sydneyssä tuossa heinäkuussa ja mieli tekisi surffaamaan. Ikinä en ole lajia testannut, eli opettajan kanssa olisi tarkoitus aloitella. Onko tämä ollenkaan mahdollista? Surffaako jengi talvella? Entä onko Sydneyssä hyvät mahdollisuudet kyseiseen lajiin? Mieluiten menisin jonkunlaiselle kolmen päivän intensiivikurssille, ehdotuksia?

28
Australia ja Oseania / Sydney heinäkuussa 2007
« : 17.01.2007, 23:58:33 »
Terve,

olen kaikkia neuvoja uhaten päättänyt hylätä Suomen kesän ja lähteä pariksi kuukaudeksi palelemaan Uuteen-Seelantiin. Kotimatkalla ajattelin kuitenkin piipahtaa Ausseissa (pari-kolme viikkoa), tarkemmin ottaen Sydneyyn. Mietinkin tässä lähinnä hostellivarauksia. Heinäkuuhan ei ole mitään ruuhkaisinta turistiaikaa, eli uskaltaisikohan reissuun lähteä varaamatta hostellia? Kun ei mitään maksukortteja oikein löydy eli netin kautta homma menee aika hankalaksi.

Entä kannattaako lähteä Sydneytä kauemmaksi elämyksiä hakemaan? Enintään kolme viikkoa siis aikaa ja budjettiin ei oikein sovi lentely sinne tänne, onko bussilla mitään järkeä lähteä ja jos on niin minne?

Ja sitten muihin asioihin. Te, jotka Sydneyssä olette enemmänkin liikkuneet, osaisitteko suositella hyviä menomestoja? Ei mitkään vaahtobileet yms. kiinnosta, enemmänkin tekisi mieli päästä näkemään paikallisia keikkoja, hyviä rokkihenkisiä pubeja tai muuten vaan käymisen arvoisia mestoja. Päivätekemiset löydän varmaan ihan itse (museot yms) mutta matkaoppaiden suosittelemiin baareihin en kyllä mene kirveelläkään.

Ps. Jos joku muuten siellä sattuu samoihin aikoihin liikuskelemaan niin opas on aina tervetullut. 19-vuotias tyttölapsi Helsingistä siis reissuun lähdössä.

29
Pohjoismaat / Visby
« : 11.05.2006, 18:55:53 »
Kävinpä tuossa kuukaus sitten, melko lyhyt vierailu mutta eipä siellä järjettömästi koettavaa ollutkaan. Ja sitten vähän ruusuja ja risuja.

Plussaa: Kaunis pieni kaupunki, uskomattoman herttaista arkkitehtuuria ja vanhoja rakennuksia. Kodikas ilmapiiri ja älyttömän mukavia ihmisiä. Mielenkiintoinen historia, aiheesta kiinnostuneelle suosittelen museota Fornsalen (kannattaa mennä opastetulle käynnille). Kohtalaisen pienet välimatkat, paikallisetkin liikkuvat lähinnä pyörillä. Paljon mukavia kahviloita ja pikkuputiikkeja.

Miinukset: Yöelämää ei ole nimeksikään, etenkään jos arki-iltana haluaa jotain tehdä. Tekeminen loppuu kesken jo parissa päivässä kun lähes kaikki on nähty (ellei mene kiertoajeluille muualle Gotlantiin). Historiallisilla paikoilla on vähän turha käydä ilman opasta tai hyvää opaskirjaa, suurta muuria lukuunottamatta ei paljoa ole jäljellä (eli lähinnä kivikasoja). Julkinen liikenne todella huonoa. Suuri osa liikkeistä kiinni turistikauden ulkopuolella.

Ymmärtääkseni Visby on ikäänkuin Ruotsin Hanko, eli kesäkaupunkina parhaimmillaan (itse en ole käynyt tosiaan kuin kerran tuossa loppukeväästä). Silloin tosin turisteja lappaa joka suunnasta. Kannattaa siellä varmaan kerran käydä, ihan kelpo paikka mutten varmaan uudestaan mene pariinkymmeneen vuoteen.

30
Itse olisin lähdössä samoille alueille heti kesäkuun alussa kahdeksi viikoksi (näillä näkymin yksin), eli jos haluat aikaistaa lähtöäsi kahdeksalla päivällä niin I'm in. :)

31
Itse olen vasta ihan juniori, 18, mutta olisi hienoa jos viitsisit ellei muuten niin vaikkapa etukäteen suositella parhaita mestoja Melbournessa (itse en ole koskaan ennen käynyt).

32
Eli olen tuossa ensi vuoden alussa menossa muutamaksi kuukaudeksi moikkaamaan kavereita Uuteen-Seelantiin, mutta kun nyt sinne asti lennän niin ajattelin piipahtaa joko Brisbanessa, Sydneyssä tai Melbournessa. Viikon ajattelin siellä viettää, joko heti matkan alussa (eli heti uudenvuoden jälkeen) tai ihan helmikuun lopussa (jolloin lentäisin sitten sieltä kotiin Helsinkiin). Kyllähän siellä ihmisiin tutustuu, mutta matka-/hengausseura ei silti olisi pahitteeksi. Ihmiset, katukulttuuri, yöelämä ja rentoutuminen kiinnostavat turistinähtävyyksiä ja hirveän aikataulutettua lomaa enemmän. Jos siis joku samanhenkinen tyyppi siellä silloin liikkuu niin hienoa, vielä parempi olisi tavata joku joka vielä tuntisikin hieman mestoja ja osaisi näyttää parhaat paikat.

Edit: Tämä varmaan kuuluisi Matkaseuraa-osioon mutta arvelin tästä tavoittavani paremmin kohderyhmän, siirtäkää jos siltä tuntuu.

33
Tammikuussa 2007 olisi lähtö Uuteen-Seelantiin, muutamaksi kuukaudeksi menossa. Finskiltä kattelin lippuja, alle parin tonnin ei sen kautta pääse. Osaisiko kukaan suositella mitään halvempaa? Entä kuinka aikaisin kannattaa varata? Jos varaan lennon suoraan Uuteen-Seelantiin, tuleeko se halvemmaksi kuin Suomesta Australiaan (siellä voisin oleskella vajaan viikon) ja sieltä sitten eteenpäin? En kysele laiskuuttani tai tyhmyyttäni, vaan ihan siksi että ihmisiltä saa yleensä parempaa infoa kuin lentoyhtiöiden sekavilta nettisivuilta (pikkupräntti jaa aina huomaamatta).

Miten haen viisumin Australiaan (käsittääkseni siellä tarvitsee yli päivän kestävään oleskeluun lomaviisumin)?

Entä onko kukaan hakenut Suomesta käsin "kesätöitä" (eli tammi-helmikuusn aikaan) Uudesta-Seelannista? Kun ei ihan toimettomana viitsisi kahta kuukautta olla, mutta ilman suhteita on työn löytyminen todella vaikeaa. Entä tarvitaanko työviisumi alle kolmen kuukauden työsuhteeseen? Kuinka suuri prosessi sellaisen hankkiminen on?

34
Hei,

haluaisin viettää kesällä kuukauden tai pari jossainpäin Eurooppaa, mieluiten Englannissa ja vieläpä Lontoossa. Jonkunlainen majoitus ja töitäkin pitäisi täältä käsin löytää (ei ole varaa lomailla koko kesää). Englantia puhun sujuvasti joskin Uusi-Seelantilaisella aksentilla, eli kielen ei pitäisi olla ongelma. En kuitenkaan tiedä yhtään mistä aloittaa tai keltä kysyä neuvoa, eli käännynkin pallontallaajien puoleen. Kenelläkään kokemuksia tällaisesta, tai edes jotain puskaradion kautta kuultuja vinkkejä? Kaikki on tervetullutta, kiitos jo etukäteen.

35
Australia ja Oseania / Uusi- Seelanti
« : 21.12.2005, 04:27:25 »
Uusi-Seelanti on kylla ihan uskomattoman kaunis maa, itse olen asustellut nyt vuoden verran Wellingtonissa ja tammikuussa takaisin Suomeen. Mutta siis, itse asiaan:

Etela- ja pohjoissaari ovat kuin yo ja paiva, molemmat omalla tavallaan upeita. Etelassa kyllakin enemman sita henkeasalpaavaa luontoa josta Uusi-Seelanti on kuuluisa.

Kaikoura on kylla ihan must, ja siella uinti delfiinien kanssa on kuulema aivan uskomaton kokemus (itse en paassyt kokeilemaan, reissu peruttu myrskyn takia).

Auckland kannattaa vain kesaisin (in my opinion), etenkin jos tykkaat maata paivat rannalla ja juhlia yot.

Rotorua on kokemus, paljon mahdollisuuksia tutusta maorikulttuuriin ja rikkihajuunkin tottuu. Taupo taas omasta mielestani on jokseenkin tylsa, itse en muutamaa paivaa kauemmin siella ole viettanyt.

Queenstownissa olin vain kolme paivaa mutta ehdottomasti menen uudestaan joskus tulevaisuudessa. Kauniit maisemat, kotoisa tunnelma ja tietysti xtremeurheilua laidasta laitaan (jos haluaa hypata bungyn, Queenstown is the place to do it).

Ja tietenkin Wellington. Erittain tuulista enemman kuin usein, mutta mukava paikka. Paljon ystavallisia ihmisia.

Useasti olen myos kuullut mielenkiintoisen vaitteen: mita etelammaksi Uudessa-Seelannissa menet, sita ystavallisempia ihmiset ovat. Tieda sitten onko totta vai ei.

Sivuja: 1 [2]