Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - lisbeth

Sivuja: [1] 2 3
1
Intia / Vs: Eläinten kohtelu
« : 13.07.2008, 22:45:11 »
Olen ollut aina enemmän eläin- kuin esim.lapsirakas, ja mulle kyllä suurinta tuskaa Intiassa tuotti juurikin eläinten kohtelu. Erityisen julmaa oli koirien käsittely (pentujen potkiminen kaaressa pois tieltä) ja välinpitämättömyys kärsiviä eläimiä kohtaan (puolet takaraivosta poissa, sisukset paistoi ulos). Alkureissusta toivoin että olisi ollut mukana ase, jolla päättää joidenkin eläinten kärsimys. Mutta niinkuin on monesti todettu, niin kaikkeen tottuu... ja jos ei muuta niin yrittää olla näkemättä ja ajattelematta asiaa. Ja todellakin jos vertaa ihmisten ja eläinten tilannetta, niin enemmän kai pitäisi olla huolissaan ihmisten "tuskasta", mutta minkäs teet kun on hieman kieroutunut ;)

2
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New Yorkin kaupat
« : 16.06.2008, 16:45:27 »
Century 21 Department Store, WTC montun laidalla.
Käsilaukkuja, arskoja, kenkiä ja järettömästi merkkivaatteita todella halvalla! Varaa tarpeeksi aikaa, varsinkin naistenosaston sovituskoppeihin on melkonen jono.

3
Intia / Pankkitili intiasta?
« : 18.02.2008, 12:54:56 »
Pari vuotta sitten tilanne ainakin oli se, että olisi pitänyt olla intian kansalainen tai vähintään työviisumi taskussa, jotta olisivat suostuneet tilin avaamaan. Mutta tämä tosiaan jo pari vuotta sitten ja kävimme muistaakseni vain yhdessä (kansainvälisessä) pankissa kyselemässä asiaa.

4
Intia / Lennot Intiasta Thaimaahan
« : 13.09.2007, 11:24:20 »
En osaa laittaa hienoa suoraa linkkiä, mutta tuolla joskus oli asiasta puhetta:
 Lentomatkustus > Lennot Intiasta Thaimaahan
Tosin ei kovin viriiliä ollut kyseinen keskustelu... :)

5
Olettekos kuulleet... / Rajoituksia Intiaan
« : 16.07.2007, 12:00:54 »
Voi olla että asia saatu jo järkättyä, mutta ainakin n.1,5 vuotta sitten ei mennyt paattia sri lankaan, eli lentäminen ainoa vaihtoehto. Itsekin piti siellä "poiketa", mutta samalla hintaa sai lennot Bangkokiin eli suunnitelmat sitten elivät taas. Intiassa nuo välimatkat on sen verran pidemmät että siellä ei niin vain kipaista naapurimaassa, tai sitten pitää olla aikataulutus kunnossa, toisin kuin meillä...

6
Tyhmät kysymykset / Tyhmiä kysymyksiä Intiasta
« : 11.07.2007, 10:43:27 »
Jos on lyhyt reissu kyseessä kannattaa liput hommata hyvissä ajoin, viim.pari päivää ennen lähtöä (siis luukulta tai netistä) koska junat ovat melko usein täynnä. Tosin siinäkin tilanteessa voi kirjoittaa kauniin Intiaa ylistävän kirjeen aseman "johtajalle" ja kertoa kuinka haluaisi nähdä vielä lisää tätä ihastuttavaa maata. Hän sitten voi hommata tarvitsemasi liput  :lol: Testasimme pari kertaa kun olimme jumissa paikassa missä emme halunneet olla pidempään ja toimi! Paremmin ainakin kuin lipputarkastajan lahjominen, joka ei toiminut niin hyvin...

7
Aasia / Yösija ja ruokaa paikallisilta?
« : 11.07.2007, 10:36:38 »
Ei ainakaan Intiassa pääse nälkään kuolemaan. 5kk reissulla majoitimme ja ravitsimme pääasiassa itsemme omalla kustannuksella, mutta melko usein sai ilmasetkin versiot. Olimme mm. viikonlopun sikhi-perheessä, syömässä eri kodeissa, liikkeissä ja koululla (missä pidimme myös extempore-luennon...) Varsinkin jos on vähän syrjässä normi-turistipaikoista, niin paikalliset ovat hyvinkin kiinnostuneita länkkäreistä. Osa tietenkin oli esim. siinä toivossa että olisimme voineet hommata heille viisumin Suomeen yms. mutta suurin osa ihan aidosti vain vieraanvaraisia. Rohkeasti vaan juttusille vaikkei yhteistä kieltä olisikaan niin voi saada hyviä makuja ja kokemuksia!

8
Intia / Hennatatuointi Intiassa
« : 11.07.2007, 10:25:56 »
Kadulla, halvalla, kenelle tahansa!

Itse otin hennatatuoinnin Delhissä Intiasta poislähtiessä. Kadulla oli pari jakkaraa ja muutama erittäin näppärä taiteilija. Erilaisia kuvavaihtoehtojakin oli ja tekivät kyllä hienoa jälkeä. Suosittelen! Kiva muisto vaikkei ikuisuuksia kestäkään.

9
Eurooppa / Wien, Bratislava ja Budapest
« : 05.04.2007, 17:15:15 »
Mentiin jokunen vuosi sitten Budapestista Wieniin paatilla ja junalla takas. Olihan siellä veden äärellä ihan kivasti katseltavaa, paatti vaan lähti niin aikaisin aamulla, että oli sumua koko alkumatkan ajan(ja matka taittui nukkuessa...) Mutta kun ilma kirkastu niin oli ihan kiva katsella näkymiä joen puolelta. Valitettavasti en muista hintaa/firmaa mitä käytimme, sori!

10
Tyhmät kysymykset / Tyhmiä kysymyksiä Intiasta
« : 22.03.2007, 10:53:33 »
Diu oli meidänkin Intian reissun positiivisimpia yllätyksiä. Hengailtiin siellä n.viikon verran ja nautimme kovasti saaren rauhaisasta ja rennosta ilmapiiristä. Aurinkoa ja hiekkaa riittää, paistatteluun suosittelen turistien kansoittamaa biitsiä, kymmenen paikallisen ympäröimänä ja tuijottamana voi tulla kiusallinen olo.
Paikassa on muutenkin kovasti nähtävää ja kaikki on suht helposti saavutettavissa polkupyörällä. Ja sieltä saa alkoholia ;) Se on  kielletty muualla Gujaratin osavaltiossa ja monet paikalliset tulevat Diuhun vetämään lärvit...
 (http://easytravelpage.com/liisarene Oct9-Oct13)

Purista ei ole ihan niin hyvää kuvaa. Ranta ja vesi siellä ei ole niin houkutteleva, tosin tähän mielipiteeseen vaikuttaa myös hieman kolea sää ja oma tauti. Mutta ihan kiva paikka tämäkin, edullista majoitusta oli vähän hankalampi löytää.

Yleisesti ottaen me ainakin viihdyttiin paremmin länsirannikolla.

11
Ters!
Oltiin tuollapäin syyskuussa 2005 ja vallan kommeeta oli! Manali on ihan ehdoton chillausmesta (vaikkei pössytteliskään), maisemat on upeat ja majoitus/ruokapaikkoja ei tarvitse etsiä. Me asusteltiin Old Manalin puolella, toinen kiva alue on Vashisht. Old Manali oli vaan vähän kätevämpi koska sieltä oli ihan siedettävä kävelymatka keskustaa. Manalista tehtiin kiekaus Spiti Valleyhin ja maisemat senkun parani. Aivan mielettömän hienon näköistä!
Mulla oli aika pahat oireet yli 3000 jälkeen, mutta siihenkin tottu muutaman päivän jälkeen. Yritettiin syödä jotain tibettiläisiä rohtoja "high altitude sicknessiin" mutta ihan perus särkylääkkeet tehos paremmin.
Meiän ei-niin-kiva-lukea-päiväkirjasta voi käydä vilasemassa lisää: http://easytravelpage.com/liisarene/   ,Sept. 5-16

12
Lentomatkustus / Lennot Intiasta Thaimaahan
« : 11.03.2007, 14:39:14 »
About vuosi sitten Delhi-Bangkok-Delhi AirIndialla maksoi vajaat 200e, mutta oltiin aika myöhään liikkeellä. Ostettiin liput suoraan AirIndian toimistosta, jäi turhat välikädet (ja -maksut) välistä. Silloin ei ollut isoa eroa mistä Intian kaupungista lensi.

13
Intia / Goa ja prätkäily
« : 06.02.2007, 20:51:17 »
Eipä siellä kukaan korttia kysellyt... Ja niinkuin Rapa-Ripa sano, luulen että poliisit kyllä sitten ottaa sillä päällä ollessaan haluamansa korvauksen oli sulla sitten mikä kortti tahansa.

14
Intia / Goalle lähes rahattomana
« : 06.02.2007, 20:47:17 »
Sinne vaan nautiskelemaan elämästä! Tosin tienestin makuun siellä voi olla hankala päästä. Palkkataso on todella alhainen, vaikkakin sen palkan saisi pääasiassa turisteilta. Siellä missä on turistit on tietty korkeemmat elinkustannukset jne... Mutta toki tonnillakin siellä jo tovin elelee ja todellakin nautiskelee kaikesta siitä mitä Intialla on tarjota. Jos sua kiinnostaa vaan oleilu niin siihen täydellinen ja halpa biitsi on Gokarnan Kuttle beach (monta eri kirjoitusasua olemassa)

15
Aasia / delhin lentokentällä yöllä
« : 02.01.2007, 22:04:47 »
Delhin lentokentällä ei ole kovin hyvät nukkumismahdollisuudet, mutta kyllä sielläkin kykenee yönsä viettämään. Kenttä on yllättävän pieni ja siellä on tosi pieni transit area: pari hassua pikkuputiikkia, kahvikoju, subway ja yläkerran ravintola. Jonkun sortin lounge on olemassa, mutta olisko se ollu jonkin tietyn lentoyhtiön asiakkaille ainoastaan... Hyvä puoli on se että yleisellä alueella on pehmeät nahkapenkit missä voi löhöillä ja ainakin n.vuosi sitten kun oltiin siellä 20h niin väkeä oli vähän, eli penkeille jopa pääsi ja kehtas olla vaakatasossa viemättä muilta tilaa. Eli kannattaa varautua aika puuduttavaan odotukseen, virikkeet aika vähissä.

16
Intia / pohjois-Intiaan helmikuussa!
« : 02.01.2007, 12:09:37 »
Varanasiin ehdottomasti! Menee top 5-listaan Intiassa visiteeramista paikoista. Oltiin siellä tasan vuosi sitten vaihtamassa vuotta :) Viileetä on iltaisin ja öisin, lämmintä mukaan!! Majoituimme Ganpati Guesthousessa (Meer Ghat) ja se ainakin oli sijainniltaan ihan loistava. Yöpaikkoja on siellä ihan vieri vieressä, eli varmasti löytyy huone varaamattakin
Ja pohjoisemmasta voisin suositella paikkaa nimeltään Dharamsala (Mc Leodganj),  tunnetaan myös nimella "Little Tibet", n.60% asukkaista on tiibettiläisiä, mukaanlukien itse Dalai Lama. Todellinen chill out-paikka.
Manali oli myös erittäin miellyttävä paikka. Tosin näissäkin kahdessa paikassa on jo aikas lailla muita länsimaalaisia, eli ei parhaita mahdollisia paikkoja jos haluaa niitä pakoon.
Varustusta miettiessä kannattaa varmaan uhrata hieman tilaa (ja kiloja) hyville kengille. Itsellämme oli vain urheilusandaalit mukana, pärjäs niilläkin (välillä villasukkien kera), mutta välillä harmitti ettei ollut parempia kenkiä patikoimiseen.
Joitan kuvia ja paljon (puuduttavaakin)tekstiä noista ja muista paikoista http://easytravelpage.com/liisarene/
Varanasi: Jan 1-3
Bodhgaya: Dec 22-26
Manali: Sept 5-7
Dharamsala, Mc Leodganj: Aug 30-Sept 4

17
Intia / Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« : 28.12.2006, 19:00:42 »
Me maksettiin keskimäärin 20e alle viiden kilon paketeista. Kirjapaketit huomattavasti halvempia. (asiasta puhetta jo jossain ketjussa aiemmin tällä kuulla)

18
Intia / Postipaketin lähettäminen Intiasta
« : 03.12.2006, 22:01:09 »
Kaikki Intiasta Suomeen lähettämämme paketit tulivat perille. Osa niistä oli avattu tullissa ja tsekattu päällisin puolin, mutta kaikki tavarat olivat mukana. Niinkuin jo mainittiin, kirjoja (jotka ovat Intiassa hävyttömän halpoja) voi lähettää huomattavasti halvemmalla kun tekee niistä ns. "book parcel"-paketin (joissakin kirjakaupoissa tekevät sen puolestasi).
Muuten paketin lähettäminen maksoi noin 20e (1000rp) 5 kiloon asti. Tavarat kannattaa ensin pakata itse esim.muovipussiin ja piukasti teipillä kiinni. Sitten mars räätälille, joka tekee siihen valkoisesta kankaasta pussukan ympärille ja pyydettäessä sinetöi sen (suosittelen!). Päälle tulee lappu, johon tulee luetteloida tavarat ja niiden noin arvo.
Kaikki paketit siis saapuivat Suomeen, mutta yllättävän moni korteista ja kirjeistä hukkuivat matkalle.

19
Intia / Huoneen hinnat Intiassa
« : 22.11.2006, 20:58:20 »
Heips! Edellisiin  yhtyen tuskin tarvitset varauksia tai ilmastointia. Meillä oli omalla reissullamme vain ekat yöt varattuna Delhistä ja muuten pärjättiin ilman varauksia komiasti! Paikkojen tasoista kun ei voi ikinä tietää etukäteen, mieluummin ottaa huoneen sitten vasta paikanpäällä "tupatarkastuksen" jälkeen. Hotelleja ja vapaita huoneita varmasti löytyy. Ja tuolla reitillä tammikuussa melko viileätä, illalla/yöllä fleece hyvä olla mukana, eikä huoneet ehdi päivän aikana niin paljon lämmetä että siellä tarvisi ilmastointia.
Aamupaloista ei ole kauheasti kokemusta, ei kuulunut meidän yöpaikkojen tarjontaan. Mutta noin yleisesti 3-4e aamupalasta kuulostaa aika paljolta, me maksettiin yleensä se hinta kahden hengen huoneesta/yö.

20
Terveys ja turvallisuus / Heliopar malarian ehkäisyyn
« : 15.11.2006, 20:19:45 »
Kyseistä lääkettä (ja Intian markkinoiden vastaavaa) tuli napsittua puolisen vuotta ilman mitään sivuvaikutuksia. Kerran viikossa vaan piti muistaa ottaa.

Sivuja: [1] 2 3