Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - lisbeth

Sivuja: 1 [2] 3
21
Terveys ja turvallisuus / Rokotuksista
« : 01.11.2006, 17:03:02 »
Intiassa ollessamme poikaystävä otti Twinrix-rokotteeseen kolmannen piikin (siis se mikä otetaan 6kk päästä) ja hinta pistämispalkkioineen oli noin 1/3 Suomen hinnasta. Tosin alkuun oli vaikeutta löytää apteekkari, joka sen lääke+piikki-paketin löysi jostain päin Varanasia. Onneksi meillä oli muistitikulla skannattuna sen lääkepaketin kannet, niitten avulla oli helpolmpi löytää juuri sama rokote.
Malariapillerit, aloituspakettia lukuunottamatta, ostettiin myös paikan päältä, huomattavasti halvemmaksi tuli.

22
Intia / Välimatkat Intiassa
« : 16.10.2006, 20:33:28 »
Snufkinille:
En pysty antamaan vinkkejä Nepalin suhteen, mutta jos sinne menon tavoitteena on päästä komeisiin vuoristomaisemiin niin se onnistuu vallan mainiosti Intiankin puolella. Itse emme reissullamme päässeet ihan pohjoiseen asti (Leh), koska tiet olivat poikki, mutta Spiti Valley jo tarjosi uskomattomat maisemat korkeimmillaan vähän alle 5 kilsan korkeudessa (Kazan buddha-luostari) ja nämä paikat ovat suht helposti saavutettavissa lyhyemmälläkin matkalla.

23
Kiitos Alppiruusu! Puit ajatukseni sanoiksi. Eli samassa veneessä tässä kaikki ollaan, turisteja yhtä kaikki!

24
Matkaseuraa / kyyti Tre-Kouvola/Lappeenranta
« : 10.10.2006, 23:06:46 »
En löytänyt mitään omaa ketjua aiheelle, joten olkoon täällä, itse asiaan:
Onko kukaan ajamassa pe 13.10 iltapäivällä Tampereelta Kouvolan tai Lappeenrannan suuntaan? N.30 v mieshenkilö tarvitsisi kyydin. Kimppakyyti-sivustoilta ei löytynyt ketään kyydin tarjoajaa. Matkustajan tavoittaa osoitteesta [email protected]

25
Lentomatkustus / Seuraavat Stockan hullut päivät?
« : 10.10.2006, 10:27:52 »
Stokkan mainos Aamulehdessä tänään:
Matkamyynnin ja Finnairin lentojen vuoronumeroita jaetaan ke-la klo 7.30-7.55 Kyttälänkadun ovelta.

26
Olipas houkuttelevan näköisiä kuvia! Paljonko kyseisessä paikassa makso sukellukset?

27
Meikäläisellä ei kans ollut minkäänlaisia oireita Intiassa eikä Thaimaassa. Jopa siitepölyallergiaan liittyvät ruoka-aineallergiat olivat "talviunilla" eli pystyin syömään esim.omenaa ja tomaattia, mitä en kumpaakaan pysty Suomessa raakana vetämään(ei ees luomuversio).
Me käppäiltiin 6kk pelkillä urheilusandaaleilla, tosin esim. 5000m korkeudessa olis maaston ja lämpötilan vuoksi oikeat kengätkin olleet tervetulleet. Mutta reissuun lähtiessä päätettiin, että sen mukaan mennään mihin niillä jalkineilla pääsee. Ehkä ens kerralla vaelluskamat muutenkin mukaan.

28
"Varmaan kaikki perähikiät eli pienet kuolevat kylät... Niitä löytyy joka kolkalta Suomesta. Äetsä on yksi hyvä esimerkki."

Miten niin Äetsä on tylsä paikka. About 5000 asukasta ja silti riittää iltalehtien otsikoita riittämiin, mm.tänään. Tai siellä oikeasti on niin tylsää,että paikallisten on pakko keksiä "omaa kivaa" ja odotella koska tulis piipaa-auto ja äksöniä
 :wink:

Itse äänestän ehdottomasti Poria. Myönnetään että kesällä se on ok, mutta loput 9 kk kaameeta masennusta aiheuttava ilmapiiri.

29
Intia / Yksin Intiaan, realismia vai tyhmyyttä?
« : 18.09.2006, 16:09:12 »
Tottahan toki Intiassa voi matkata yksinkin, monet sitä tekevät, mutta itsellä ei taitais olla intressejä matkata yksin naisena siellä. Oltiin 5 kk siellä poikaystäväni kanssa ja pidin kyllä kovasti siitä että oli miesseuraa omasta takaa. Välillä miesten käyttäytyminen länsimaalaista naista kohtaan ei ollut kovin miellyttävää. Mitään pahempaa ei sattunut ja niinkuin monesti on todettu: missä tahansa voi sattua ja tapahtua. Menoks vaan ja ihmisiin tutustumaan :). Ihania ihmisiä tulet varmasti tapaamaan.

30
Intia / Intian hotelleista
« : 14.09.2006, 20:10:29 »
Muistelisin vastanneeni Delhin hotelleista joskus aikaisemminkin, löytyiskö Delhi-hakusanalla jo jaettua informaatiota.

Mutta noin yleisesti oma kokemus Intian hotelleista oli, että aina kantsi käydä tsekkaamassa huoneen kunto, ennenkuin lupautui sen ottamaan. Tosin meidän käyttämät hotellit olivat sieltä halvimmasta päästä.

 Tähtiluokituksesta en osaa sanoa mitään, mutta voisin kuvitella että kovin on kirjaavaa käytäntöä  :D

31
Kans useempaan otteeseen joutunu noita juttuja keksiin ja tuntunut jo siltä että ei keksi mitään uutta. Mutta parin viikon päästä lähtevälle annetaan mielestäni loistava lahja eli mp3 soitin täynnä suomimusaa. Itsellä ainakin just musaa ollu ikävä Suomen ulkopuolella.

32
Lainaus käyttäjältä: "reetu."
toisaalta olen innoissani lähdössä seikkailemaan, tutustumaan uusiin ihmisiin ja keräämään kokemuksia, mutta aika-ajoin tulee  "sitten taas toisaalta... " fiilis ja miettii että pitäisikö sittenkin jäädä tänne.

Jos on tuollainen fiilis niin ehdottomasti reissunpäälle mars! Itellä oli sama mielessa "nuorempana" joka välissä kun ei ollut varmaa jatkaako opiskeluita yms. Sopivaa rakosta ei vaan tullut silloin, ja  niinpä asia jäi kytemään ja "kostautui" eli viime kesänä lähdin vakituisesta työpaikasta reppuelämään, pomolle heippa ja menoks. Eli nyt menet jos/kun on sopiva elämäntilanne ja haluakin tuntuu löytyvän! Tänne pääse aina takas, vaikka ekalla maitojunalla jos siltä tuntuu. Tsemiä!!

33
Terveys ja turvallisuus / Rokotuksista
« : 30.08.2006, 11:06:04 »
noniin, ehdit siis jo!
Hyvvee matkaa :)

34
Terveys ja turvallisuus / Rokotuksista
« : 30.08.2006, 11:04:42 »
laitan nyt omankin lusikkani tähän soppaan...
Voithan aina soittaa muiden paikkakuntien rokotuskeskuksiin ja kysyä sieltä asiantuntevalta henkilökunnalta ohjeita. Itse hankin viime kesänä Aasian reisssun rokotukset Tampereelta (http://www.tampere.fi/terveyspalvelut/neuvonta/rokotukset/index.html#erityisr) ja siellä ainakin oli osaavaa väkeä. Mitä eivät tienneet, ottivat selvää seuraavaan kertaan. Meille tyrkättiin hepatiitit, polion vahviste, lavantauti ja japanin aivokuume. Kaikkia näitä kyseisiä oli meidän käymillä alueilla (siis Intiassa lähinnä) eli tarpeeseen tuli. Keltakuumerokotetta ei heidän neuvojensa mukaan tarvinnut.

35
Yleinen / Paljonko olet palloa kiertänyt?
« : 20.08.2006, 22:58:13 »
ketjun aloituksesta löytyy kyseinen linkki :)

36
Yleinen / Mielenkiintoisin/hurjin taksikyyti?
« : 18.08.2006, 18:28:57 »
Kans harvoin tullu taksia reissussa käytettyä, mutta budapestissa vaihdossa ollessa oli tapana mennä taksilla yöllä baarista takas kämpille. Harrastimme turvallista versiota eli soitimme aina taksin ja menimme meidän nimellä varattuun autoon. Kerran olimme ilmeisesti ottaneet muutaman oluen totuttua enemmän koska hyppäsimme väärään taksiin, siis "pimeseen" taksiin, joka ei kuulunut millekään isolle firmalle.
Puolivälissä matkaa huomasin, että nyt kuski käänty väärästä risteyksestä. Varmistin että hän tietää minne mennään ja kaikki oli taas vähän aikaa kunnossa, kunnes taas mentoon ihan väärään suuntaan. Mittari raksutteli jo ihan omiaan ja suomeks sovittiin likkojen kans (siis 3 suom.tyttöö) että ei suostuta maksaan yhtään sen enempää kuin normaalisti. Loppujen lopuks huokasimme helpotuksesta kun pääsimme asuntolan pihaan. Mutta kun tuli maksun aika kuskin englanninkielentaito loppui kuin seinään.
Toinen takapenkillä istuvista lupas jäädä autoon selvittään asian ja me kaks muuta seistiin taksin vierellä.  Ilmeisesti kuski hermostu, kun autoon jääny kaveri alko uhkaileen poliisilla ja mä yritin tallentaa rekisterinumeroa kännykkääni, ja painoi kaasun pohjaan. Kaveri oli siis edelleen autossa. Onneks se joutu hidastaan kurvissa, mää nappasin takaoven auki ja jotenkin onnistuttiin saamaan kaveri sieltä ulos. Sitä ennen kuski kuitenkin ehti lyödä kaveria nyrkillä naamaan.
Että näin. Hieman oli vapinaa huomattavissa kun päästiin asuntolaan sisään.
Tiedän tiedän, tämänkin olisi voinut välttää kun olis ollu vähän skarpimmassa kunnossa, mutta hei, millä sitä sitten vanhana rehentelis lapsenlapsilleen :)

37
Yleinen / Paljonko olet palloa kiertänyt?
« : 17.08.2006, 11:22:58 »
Kiitos oivasta linkistä!! Itellä jämähti kans yhdeksään prossaan. Hienoa oli myös kartta, jossa näki visiteeratut alueet. (tosin en nyt venäjällä tai jenkeissä ole ihan noin laajalti tallustanut)

38
01. Oletko mies vai nainen? Roxanne
02. Kuvaile itseäsi: All Four Seasons
03. Mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta? Like a Beautiful Smile
04. Mitä ajattelet itsestäsi? De Do Do Do, De Da Da Da
05. Kuvaile kumppaniasi:You Were Meant For Me
06. Missä mieluiten olisit? On The Island
07. Kerro mitä haluaisit olla? It's Probably Me
08. Kuvaile kuinka elät: Round Midnight
09. Kuvaile kuinka rakastat: Mad About You
10. Jaa muutama elämän viisaus:  One World (Not Three)

39
Yleinen / Kuntoilu matkalla
« : 10.08.2006, 13:36:17 »
Yhdyn pitkälti edelliseen! Itsellä ei ole mitään kuntosalia vastaan, joskus jopa ollut töissä moisella, mutta enpä ole koskaan (aikuisiällä) ollut yhtä hoikassa ja timmissä kunnossa kuin 5 kk Intiareissun jälkeen. Paljon kävelyä, fillarointia ja jonkun verran joogaakin tuli kokeiltua (ei tarvitse isoa lääniä huoneen lattialta). Kropan tilaan tosin saattoi vaikuttaa myös hieman koetut matkaajan taudit...
Kukin tyylillään!!

40
Itsellä kanssa Treelta kämppä hakusessa ja kävin vilkasemassa auntohelpin sivuja, siellä oli paljon just kesäasunto ilmoituksia: www.asuntohelppi.fi/ilmoitukset/vuokrataan. Tsemppiä asunnonhakuun :)

Sivuja: 1 [2] 3