Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kutyakaparó

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 01.10.2009, 16:09:17 »
Ihan hyviä tarjouksia LH:lla! Helmikuun lopulta maaliskuun alkuun Dubai 345.09e ja sai vielä paluumatkalle 5 tunnin ajan Mynkkenin keskustaan.

Dubaissa reilun viikon aikana saattaa suu kuivua aavikon läheisyydessä, joten helpotusta saa, kun ehtii mukavasti Mynkkenin keskustaan (Tal 7) Schneiderin olutravintolaan Aventinukselle tai Aventinus Weizen-Eisbockille. Voi tietty olla menemättä Mynkkeniin ja nauttia Freisingissa (bussilla MVV 635 10 min.) maailman vanhimman panimon (Weihenstephan) suojissa Weissea ja possunpotkaa.  Dubaissa nautintoihin kuulunee mm. moderni arkkitehtuuri ja täyteläinen tee, ehkäpä hiekka-aavikolla yöpyminen.

62
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 07.09.2009, 20:40:30 »
Hetki sitten seikkailtuani Unkarin rautateiden (MÁV) aikataulusivuilla http://www.mav-start.hu/english/index.php  tuli ilmi, että ainakin nykyään
pikajunat etelään (esim Pécs, Siófok)  lähtevät Itäiseltä assalta eli Keleti  pu:lta, niin myös yllättäen länteenkin (Györiin).

Balatonin pohjoisrannalle (Balatonfürediin) päsee junalla joko Eteläiseltä eli Déli pu:lta tai Itäiseltä. Kannattaa katsoa lähtöpaikka em. unkarilaiselta sivustolta ennemmin kuin vaikka itävaltalaiselta sivustolta.

Kelenföld on oiva lähtöpaikka junamatkalle, vaikkapa lentoasemalta saavuttaessa. Silloin ei tarvitse suhata keskustaan ja sieltä taas takaisin, säästää aikaa ja rahaa. Kaiken lisäksi voi vielä tutustua Kelenföldin assaan, joka tuo A Kaurismäen elokuvat miljöineen mieleen. Siellä on valmisteltu uutta metroassaa ja -linjaa jo vuosia, ilmeisesti ei valmistukaan ihan vähään aikaan...

63
Eurooppa / Vs: juna/linja-auto budapest-siofok??
« : 12.05.2009, 17:26:39 »
Eteläiseltä asemalta eli Déli pu.-nimiseltä lähtee päivittäin 13 ja itäiseltä eli Keleti pu.-nimiseltä rautatieasemalta 4 junaa Siófokiin. Tämä perustuu tämän hetken aikatauluihin ja arkipäivälähtöihin. Molemmat asemat sijaitsevat kätevästi M2 eli punaisen metrolinjan varrella; Déli pu. on  vieläpä toinen pääteasema.

Jos aikoo lähteä suoraan Budapestin lentoasemalta Balatonille, niin silloin kannattaa ottaa Zona Taxi  (24 euroa/auto, lisätietoja www.bud.hu -sivulta) ja pyytää kyytiä Budapestin Kelenföld-nimiselle asemalle. Siellä kaikki Balatonin junat pysähtyvät, eikä tarvitse vaivautua Budapestin keskustaan tai valtavalle rautatieasemalle. Tosin siellä ilmeisesti M4-linjan rakennustyöt haittaavat jonkin verran. Mutta aikaa säästyy ja junalipussa muutama forinttikin!

64
Eurooppa / Vs: juna/linja-auto budapest-siofok??
« : 10.05.2009, 11:06:10 »
Tässä Unkarin VR:n (MÁV) sivu, josta löytyy niin aikataulut kuin hinnatkin.
http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/xslms/index?language=2

65
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 28.10.2008, 22:04:14 »
Käsittääkseni (en siis ole varma) tuo kone seisoi pirkkalassa koko päivän korjattavana? eli olisi siis tullut aamulla ainakin lähes aikataulussa mutta ei sitten voinutkaan enää nousta ennen jotain huoltohommia?

tämän käsityksen sain kun itse matkasin Frankfurtiin Bremeniläisten vielä jäädessä kentälle odottamaan..
Kyllä. Kone seisoi lentokentällä koko päivän ja me matkustajat lentoasemalla, osa pääsi istumaan kahvioon, suurin osa ei.  Lentokone siirrettiin pois terminaalin edestä sivummalle. Kone tuli aikataulussa Bremenistä ja Tre-Pirkkalassa ilmeni tekninen vika kuulutuksen mukaan. Joku "fiksu" matkustaja tiesi kertoa, että Ryanair säästää eikä käytä suomalaisia lentokoneasentajia, joten tarvittava varaosa ja asentaja tulivat muualta, tässä tapauksessa Lontoosta Frankfurt-Hahnin kautta Tre-Pirkkalaan. Varaosa tuotiin juhlavasti sinisessä makuupussin kokoisessa pussukassa Frankfurt-Hahnin lennolta (työasuisen) asentajan kädessä.

66
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 26.10.2008, 20:34:25 »

Ryanairissa riittää ihmettelemistä :)

RyanAirissa riittää tosiaan ihmettelemistä! Se on totta! Tuo tuli mieleen viime keskiviikkona, kun Bremenin lento viivästyi aluksi 30 minuuttia ja lopulta vaivaiset 8 (kahdeksan) tuntia. Armollisesti tarjottiin ruhtinaallinen viiden euron kuponki kahvioon. Tällä rauhoittui kuluttavirasto?

Tre-Pirkkalassa kahdeksan tunnin odotus on elämys! Luulimme sen olevan ainutlaatuinen kokemus, mutta ikävä kyllä kahvion henkilökunta romutti tuon... Ei kuulemma ollenkaan ainutlaatuista. Tuo on hyvä muistaa niin jakoyhteyksien kuin matkalukemisen kannalta.

Vähän säälitti useampaa liikemiestä, jotka olivat edellisenä päivänä varanneet lentonsa (meno 220 euroa) aikataulun mukaan aikaisen saapumisen Pohjois-Saksaan takia. Enemmän säälitti niitä, jotka olivat Bremenistä eteenpäin aikovia. He saivat ostaa upouudet lennot, upouuteen hintaan.

67
Eurooppa / Vs: Kielikurssille Unkariin
« : 12.06.2008, 18:26:33 »
Szia!
Koska et ole saanut viestejä tuoreista kokemuksista, niin kerronpa jotain 25 vuoden takaa. Silloin asuttiin asuntolassa neljän hengen huoneissa. Kämppäkaverini olivat mielenkiintoisia; viereisessä sängyssä (oik.) Ukrainassa unkarinkieliseen radioon juttuja tekevä vanhempi toimittaja, jonka kanssa yön hiljaisina tunteina hiljaa toisia häiritsemättä keskusteltiin maailman menosta ja hän kertoi Tartossa viettämistään päivistä. Viereisessä sängyssä vasemmalla nukkui Jugoslaviasta kotoisin oleva iäkäs herrasmies, joka joka aamu ilahdutti meitä muita noin kello kuusi huuliharpunsoitolla. Soitto oli haikeaa ja niin oli muitten mielikin siihen aikaan aamulla... Neljäs oli Romaniasta kotoisin oleva nuori opiskelija, jonka kanssa en päässyt vaihtamaan sanakaan. Silloin en ymmärtänyt, mutta nykyään hyvinkin ymmärrän hänen vaiteliaisuutensa.
Opiskeluryhmäni (haladó) oli myös érdekes, sillä suomalaisten lisäksi siellä oli myös kolme puolalaista nuorta opiskelijatarta ja kanadalaissuomalainen nuori mies.
Siihen aikaan ei opiskelijavaihto ollut vielä yhtä tiivistä kuin nykyään, joten olin ihmeissäni, kun saatoin tulla toimeen em. kanssa unkariksi. Samoin kommunikointi muidenkin ympäri maapalloa olleiden kanssa sujui - unkariksi! Ainoa ryhmä, joiden kanssa en päässyt kontaktiin olivat italialaiset. He viihtyivät hyvin keskenään- italiaa puhuen.
Meille esitettiin Debrecenissä kaikki silloiset uudet hienot unkarilaiset elokuvat, tutustuimme kulttuuriin muutenkin. Retkiä tehtiin runsaasti. Silloin opin tuntemaan Kalákan musiikin ja pari vuotta myöhemmin isännöin heitä Suomessa ja sen jälkeen ovat useasti majoittuneet luonani ja minä heidän kotonaan.
Nykyään muistellessa hyvälle mielelle tulee, kun muistelee kuinka opiskelimme iltaisin läksyjämme mm. silloisen Szabadság-ravintolan sisäpihalla olutta juoden. Mitä nuoret suomalaiset miehet opiskelivat ulkona ulkoa? Unkarilaisia lastenloruja! Oli tarjoilijoilla hyvät ilmeet! Nämä lorut jäivät niin hyvin mieleen, että vieläkin ne tulevat muistista. Edelleenkin monet unkarilaiset tutut ja tuntemattomat tulevat niitä lausuessani hyvälle mielelle! Szép volt!

68
Yleinen / Futismatkailu
« : 28.02.2008, 21:58:10 »
Oli mielenkiintoinen ottelu, tunnelma upea alussa, kun Bilbao meni johtoon, mutta sitten hyytyi ja selvästi näkyi kumpi joukkue on La Ligan kärjessä. Bilbaon yksi TV-kanavista näytti seuraavana iltana miten Villarreal pallotteli toisella puoliajalla yli minuutin ja muistaakseni 33 syöttöä omilleen...  Villarrealin Senna oli kentän Herra ja Hidalgo.  Liput olivat  mielestäni hieman halvemmat kuin edellä on mainittu. San Mames on vielä käymisen arvoinen, sillä kentän ja katsomon välissä ei ole juoksuratoja, katkarapuleipiä ei löytynyt ja mielestäni vierailijoillekin annetaan kunnioitusta.

69
Lentomatkustus / Brussels Airlines:n Privilege-ohjelma
« : 08.08.2007, 10:37:45 »
Minuakin on tämä Brussels Airlinesin Privilege-ohjelma kiinnostanut ja olenkin jo muutaman Eurooppa-lennon pisteillä (20 000) tehnyt, tosin aina Brysselin kautta.

Joskus on saanut laadittua niin hyvän aikataulun, että on ehtinyt lentoa vaihtaessa Brysselissä junalla keskustaan ja nauttimaan Hyvän Oluen, jos toisenkin.  

Onko kenellä kokemusta siitä, että voiko esimerkiksi Rysselin Lentolinjojen 20 000 pisteellä saada Finnairin vapaa Eurooppa-lento?

70
Yleinen / Haaste: Sijoita kaupungit kartalle!
« : 03.08.2007, 00:26:30 »
1. Kokonaisvirheesi? 1358 km
2. Paras osumasi  Budapest 5 km
3. Huonoin osumasi?  Moskova 163 km
4. Montako alle 50 km?  14

Hauska koe. Kartta hieman isompana saattaisi antaa tarkemman tuloksen, koska nyt on milleistä kiinni vaikkapa Lissabon.

71
Eurooppa / Unkariin
« : 18.06.2007, 20:28:25 »
Wilulle tiedoksi, että Pécsistä saa hyvin tietoja kaupungin virallisilta sivuilta www.pecs.hu, kielivaihtoehtojakin on. Siellä on  mahdollisuus virtuaalikäyntiinkin.

Harmi, että olet menossa heinäkuun puolella, koska siellä on juuri nyt parhaimmillaan menossa upea festivaalikausi, joka kestää koko kesäkuun. Riemut alkoivat Teatterikesällä ja nyt Tuomiokirkon edessä ja sivuilla on kymmeniä ruoka- ja juomakioskeja (ei eineksiä ja viinikin 0-30 km säteeltä). Eikä tässä vielä kaikki! Joka ilta useampi (ilmainen)  konsertti  ulkoilmassa! Muutamana vuonna paikalla olleena voin kertoa, että siellä on ollut hyvä meno! Näillä kinkereillä oli aikaisemmin osuva nimikin; Taide- ja gastronomiafestivaalit. Kulttuurimenoista lisää: www.pkkinfo.hu

Pécs on yliopistokaupunki jo vuodesta 1367 ja Isonkirkon edessä olevalla aukiolla on YK:n suojelukohde eli varhaiskristyttyjen hautoja, kappeleita, kirkkoja ym. roomalaisajoilta. Keskustorilla (Széchenyi térillä) mielenkiintoinen moskeijan näköinen rakennus, joka sisätiloillaan yleensä yllättää kävijän. Kisgallerialleriasta voi ostaa postikortteja, joissa on aiheena jopa suomalaisia julisteita!

Heinäkuussa yhden päivän aikana suosittelen tutustumista pääkävelykatuun (Királyutca) ja Tuomiokirkkoon. Kirkosta on voinut ostaa sellaisen lipun, jolla kierroksen jälkeen voi käydä piispankellarissa maistelemassa viinejä. Tällä tavalla pääsee ainakin yhteen viinikellariin. Parasta olisi tietty mennä vaikkapa junalla Palkonyan tai Villánykövesdin kylään ja nauttia kellarissa upeita punaviinejä ja itsetehtyjä makkaroita, paprikalevitteitä, salaatteja ym... Juna-aikataulut kertoo Elvira; www.elvira.hu.

Kaipasit tietoja tiskin alta... Yksi sellainen maan alta voisi olla Tuomiokirkon edessä olevan aukion alla. Muinaisten roomalaisten rakennelmien alla on nimittäin kuohuviinitehtaan varastot monessa kerroksessa, sinne pääsee kierrokselle hyvällä onnella. Mielenkiintoinen paikka maistiaisineen. Jos et kierrokselle pääse, niin käy syömässä komeasti, mutta edullisesti ko. firman ravintolassa, jossa viimeistään (näkki)leipää tarjottaessa  ymmärrät minkämaalaisessa omistuksessa kuohuviinifirma on...

72
Eurooppa / Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 08.02.2006, 21:32:01 »
* Amsterdam 4
* Ateena 3
* Belgrad 1
* Berliini 4
* Bern 4
* Bratislava 1
* Bryssel 3
* Budapest 5
* Bukarest 1
* Dublin 4
* Helsinki 4
* Kiova 1
* Kööpenhamina 3
* Lissabon 4
* Ljubljana 2
* Lontoo 5
* Madrid 3
* Monaco-Ville 2
* Moskova 2
* Nikosia 2
* Pariisi 4
* Praha 3
* Riika 2
* Rooma 5
* San Marino 2
* Sofia 2
* Tallinna 2
* Tukholma 4
* Valletta 3
* Vatikaani 4
* Varsova 2
* Wien 3
* Zagreb 2

Sivuja: 1 2 3 [4]