Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Majava

Sivuja: 1 [2] 3
21
Thaimaa / Vinkkejä Bangkokin reissulle?
« : 11.05.2006, 12:15:26 »
Shangri-La! Tietääkseni siellä sellainen drinksukin on, mutta kyllä, tarkoitin sitä hotellia.

Toisaalta en muista ihan varmaksi oliko se juuri se hotelli... No joku prkl kallis kuitenkin!

22
Thaimaa / Vinkkejä Bangkokin reissulle?
« : 11.05.2006, 07:48:11 »
Bangkokin pakolliset:

- Packpacker-helvetti Khao San Roadilla
- Muuten vaan helvetti Patpongilla
- Aito Thai-meninki temppeleissä (myös muissa kun siinä isossa
Grand Palacessa) ja katukuppiloissa
- Ostostaivas MBK
- Jos rahat (ja vaatetus) antaa myötä niin drikki Shangri-La (tms.) hotellin kattoterassilla

Ja kaikki kannattaa tehdä muutamassa päivässä, ja sitten sinne rannalle!

23
Sain varattua lennot, seuraavanlaisella yhdistelmällä:

2.12 HKI - Pariisi - Miami (jossa kolmen päivän breikki)

Miami - San Pedro Sula, Honduras (josta maitse La Ceiban kautta Utilaa, jossa aikaa viettää noin 10 päivää)

La Ceiba - San Pedro Sula - San Salvador - Managua, Nicaragua (josta Nicaraguassa viikko ja jouluksi Costa Ricaan, mieluusti jonnekin Karibian puolelle)

6.12 San Jose - Miami -HKi

Aikaa siis puolivuotta tuskasesti odottaa... voih voih! Mutta odottaminen on puoli nautintoa... (niin varmaan). Miten kestää matkan odotus? No onneksi on kesällä jotain pieniä Euroopan pistoreissuja.

Heittäkäähän sielläpäin käyneet vinkkejä jos mieleen tulee jotain!

24
Varasin eilen ensi joulukuuksi lennot Hki-Miami-San Pedro Sula (Honduras) - Managua (Nicaragua) ja San Jose (Costa Rica) - Miami -HKI.

Mikä on paras tapa malttaa odottaa???

25
Varusteet ja pakkaaminen / Suomen lippu
« : 03.05.2006, 13:27:14 »
Ikinä ei kukaan ole kyllä "Suomi" nimitystä tiennyt (no ehkä Ruotsissa ja Virossa). Aika usein joutuu myös korjaamaan, ettei ole Englannista vaan Finlandista...

Lippua en kyllä laita rinkkaan, joskus on sellanen fiilis, ettei välttämättä halua toisten suomalaisten kanssa jutella, joten ilman lippua pääsee "karkuun". Useimmiten maamiesten tapaaminen on toki ihan kivaa.

26
Mistä olette Väli-Amerikan kävijät ottaneet lentoja tuonne kohteisiin. Ja paljonkon on yleensä maksanut. Tuosta vierestä ebookersiltä tsekkasin pikaisesti ensi talvelle lentoa niin noin 1150 € menopaluu American Airlinesillä. Kohtuullinen hinta?

Miten muuten kulkeminen ja rajanylitykset Costa Rica - Nicaragua ja Honduras - Nicaragua ovat kokemustenne mukaan menneet?

Kitoos!!

27
Espanja / Carrer Nou de la Rambla
« : 20.03.2006, 19:23:13 »
Aina ei auta ulkonäkökään ryöstetyksi tulemisen estämiseksi. Kysykää vaikka Halmeen Tonilta Barcelonan reissun jälkeen :D . Mitähän nekin kaverit piripäissään miettivät?

No, todellisuudessa itse en ole ko. kaupungissa kohdannut mitään muista suurkaupungeista poikkeavaa tällä ryöstörintamalla, mutta en olekaan perehtynyt syvällisesti tilastoihin.

28
Espanja / Barcelona Majoitus
« : 20.03.2006, 19:15:32 »
Tämä oli mielestämme hyvä, puolessävälissä Ramblaa. Ultra siisti, yställistä porukkaa, mutta seinät aika ohuet, joten pyydä sisäpihan puolelta.

http://www.hostalopera.com/eng/hostal.asp

29
Yleinen / Parasta matkamusiikkia
« : 17.03.2006, 14:30:30 »
Jotenkin näillä etelän merten rannoilla soi joka paikassa Bob Marley. No, sitä ei tarvitse siis itse ottaa mukaan. Kotona en ikinä kuuntele ko. musaa, mutta jotenkin se vaan kuuluu siihen fiilariin kun auringonlaskussa kittaa bisseä...

30
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Costa Ricaan
« : 17.03.2006, 11:14:37 »
Hei

Onko kukaan käynyt Costa Rican Tyynenmeren puoleisilla Cocos saarella. On ilmesesti vähän niinkuin Galapagos, eli kaukana, asumaton ja matkat prkl:n kalliita. Mutta kun itse sukeltelen ja suunnittelen matkaa sinne suunnille niin ajattelin jotakin spessua...
Mutta onko kellään mitään kokemuksia asiasta?

31
Lentomatkustus / Vaihtoaika Heatrown lentokentällä
« : 14.03.2006, 15:44:33 »
Lainaus

Ei passin, vaan henkilollisyyden tarkastaminen. UKn ja Schengenin valilla on sopimus jonka mukaan myos minka tahansa sopimusmaan myontama kuvallinen henkilotodistus kay matkustusdokumentiksi.


Tarkennus vielä tähän, että muistakaa:

virallinen henkilötodistus = virallinen matkustusasiakirja, joita ovat passi ja EU-henkilötodistus, ei esim. ajokortti, kuvallinen kela-kortti, plussa-kortti tai kirjastokortti

Uusi ajokortti varsinkin on hämäävä, kun siinä on ne EU-tähdet ja kaikki, mutta ei siis virallisesti kelpaa. Itse olen kuitenkin silläkin päässyt aina koneeseen (esim. Barcelona), kun passi on ollut muilla mailla...

32
Aasia / sukelluskurssi akselilta thaimaa-indonesia
« : 14.03.2006, 15:37:55 »
Perussääntönä lienee, että paljoa alle 200 € ei Padin OWD-kurssia tai vastaavaa saa. Kurssien ja koulujen pitäjät ovat usein länkkäreitä ja kuluja koituu myös rekisteröimismaksuista jne. Jos hinta on reilusti alle, niin sitten on jotain epäilyttävää esim. kamojen kunnossa, vakuutuksissa tms. Ei ehkä kannata säästää paria kymppiä tässä asiassa.

Sinänsä esim. Taikut on hyvä paikka käydä kurssi: edulliset hinnat, yleensä osaava henkilökunta, makeet mestat jne...

33
Väli-Amerikka ja Karibia / Sukelluskurssi
« : 14.03.2006, 10:57:13 »
Virallisen sukelluslisenssin (esim Padin OWD) saamiseen yleensä tarvitaan noin neljän päivän kurssi. Siihen sisältyy teoria, allas tms. harjoittelu ja 4 oikeeta sukellusta. Tosin paikallisia virityksiä varmaan on, mutta peruskonsepti tuo.

Hinta on noissa "ei-niin-rikkaissa" etelän-maissa noin 200-300 euroa. Aina ei kannata ottaakaan sitä ihan halvinta, vaan tsekkaa hieman paikan, varusteiden, veneen, instructorin ym. kuntoa ennen kuin tekee diilin. Hyvästä opettajasta (esim. kielitaito, innostavuus, kokemus) kannattaa kyllä maksaa parikymppiä enemmän. Sukeltamisen ja kurssien hinta on myös näissä maissa melko kova, ainakin jos vertaa muuhun hintatasoon.

Suosittelen, että jos aikoo suorittaa kurssin ulkomailla niin tutustuu asiaan etukäteen vaikka lainaamalla kirjastosta PADIN OWD manuaalin tai CMAS P1 manuaalin. Tai ostaa. Löytyy varmaan sekä suomeksi että englanniksi (englanti on siinä mielessä hyvä, että osaa heti alan termit sillä kielellä kun niitä ainakin tämänlainen sukellusmatkaaja yleensä käyttää). Näin osaa jo etukäteen orientoitua, tietää mitä on tulossa, mihin kiinnittää huomiota firmaa valittaessa ja voi jo hieman harjoitella teoriakoetta varten (ei vaikea!)

Tervetuloa mahtavan harrastuksen pariin!

PS. Varoituksen sana, jos oikeesti rupeaa tykkäämään lajista, niin tulevaisuuden matkojen suunnittelua ja suuntautumista rajoittaa aina se, että miten siellä pääsee sukeltamaan... :lol:

34
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 08.03.2006, 10:10:10 »
Pitkäksi viikonlopuksi Barcelonassa riittää näitä "perus-turisti-nähtävyyksiä" hyvin. Ne kannattaa tsekata jostakin oppaasta jos sellaiset kiinnostavat. Kyllähän se Sagrada Familia on aika must. Itse tykkäsin, että kaikista parasta oli istahtaa johonkin kahvila/ravintola/tapas-mestaan ja katsella elämän menoa. Näitä on kaupunki pullollaan ja niitä kannattaa yleensä etsiä hieman siitä Ramblasin ulkopuolelta, niin saa enemmän rahoille vastinetta. Parc Guell on kans aika kiva...

El Ravalista saa muuten mielettömän hyvää pita-kebabia  :D, esim. jos lähtee siitä Oopperan kulmalta Sant Pau'ta pitkin kulkemaan niin tulee hyviä mestoja. Tunnistat paikat siitä, että luulet olevasi Pohjois-Afrikassa.

Ota hyvät kengät mukaan, käveltävää ja nähtävää on tosiaan paljon  :wink:

35
Aasia / Mirissan ja Unawatuna (Sri Lanka) nykykondis
« : 28.02.2006, 15:32:50 »
Onko joku taatelintallaajista käynyt Mirissassa, Unwatunassa, Gallessa jne. Lankalla viime aikoina? Itse olin siellä ennen tsunamia. Kuvissa ja raporteissa tsunamin jälkeen näytti tosi pahalta. Mutta miten ovat seudut toipuneet vuoden aikana?

Kiinnostaisi kovasti, paljon on alueelta muistoja, mutta vähän tietoa nykytilanteesta.

36
Vedenpitäviä pusseja löytyy ainakin partio-/eräkaupoista, urheiluliikkeistä ja puhelinliikkeistä (luonnollisesti lähinnä kännyköille). Eli tarjontaa mutta kokemukset itselläkin vähäiset kuinka ne toimii.

37
Väli-Amerikka ja Karibia / Meksiko vai Guatemala?
« : 28.02.2006, 11:34:04 »
Lisäkysymys väliin:

Itse kanssa tuonne suunnille menossa, mutta espanjan kielen taito on terminatorin tasolla. Tuleeko ongelmia?

38
Tyhmät kysymykset / Rannalla
« : 28.02.2006, 09:36:43 »
Kannattaa katsoa joku luotettavan näköinen tyyppi, jolle vinkkaa, että viitsisitkö katsoa. Kannattaa valita vaikka vastakkaista sukupuolta, niin ei tiedä mitä siitä kehkeytyy...

39
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Swedish...
« : 28.02.2006, 09:32:11 »
Niinpä, no onhan ne rennompia ja enemmän nautiskelijoita (olen sitä paitsi asunut Roitsissa 12 vuotta!!!!!)

Suomi ai taida olla edes vaihtoehtona, joku muu tekee kaiken aina paremmin? Esim. Irkkujen kaljankittaus??

40
Kiitos, kiitos, Olen varautunutkin matkan suunnitteluun yhtä paljon aikaa kun toteuttamiseen :)

Sivuja: 1 [2] 3