Pohjois-Intia & Nepal

 (Luettu 23132 kertaa)

koomatti

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Pohjois-Intia & Nepal
« : 05.08.2003, 21:19:22 »
Terve,

Palkkapäivä takana ja tuli varattua lennot Delhiin. Neljä viikkoa olisi kaikenkaikkiaan aikaa, siitä on tarkoitus kierellä kolmen viikon edestä Pohjois-Intiaa ja viikon verran hassata Nepalin pikavisiittiin.

Karkea matkasuunnitelma on olemassa ja nettiä plarattu, mutta kertokaahan kokeneemmat hyviä vinkkejä ja kokemuksia ko. alueelta!

Anonymous

 • Vieras
Re: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #1 : 06.08.2003, 15:55:44 »
Yksi vinkki on. älä anna hujata Delhissä! Todennäköisesti joudut jonkinmoiseen pyöritykseen, kun paikallinen "travelagenttien" kerma yrittää erottaa sinua rahoistasi. Yritä pärjätä ilman välikäsiä, kun saavut paikalle. Joka kerran kun joku vie sinut, joskus puoliväkisin, jonnekkin häviät rahaa. Etsi matkaoppaasta hotelli, johon haluat yöksi ja pyri sinne, äläkä usko heitä jotka väittävät sen palaneen eilen. Junaliput maksaa uskomattoman vähän. Ota tämä huomioon, jos ostat niitä välikäsien kautta. Aina kun maksuksi pyydetään dollareita, eikä rupioita on syytä hälytyskellojen soida, jos et ole rikas.

Minua itseäni huijattiin raskaasi, vaikka olin toista kertaa
Kuukauden aikana suosittelisin väljää reissusuunnitelmaa. Matka Nepaliin kestää kauan ja vie voimia. Kyllä sinne ehtii, mutta. . .

Joka tapauksessa Pohjois-Intia on mahtava mesta matkata ja toivotan elämysrikasta reissua. Tämän varoituksen sanan vaan halusin antaa..

j.

Retu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #2 : 04.09.2003, 10:56:11 »
Moikat!

Mihin päin Pohjois-Intiaa suuntaat?

Esim Dharamsalaan pääset helpoiten ottamalla alle yöbussin. Näitä lähtee esim. Majnu Ka Tillan (New Tibetan Colony) {lausutaan suurin piirtein masnu ka tilla} alueen vierestä. Tuolta alueelta löydät myös matkatoimistoja, joista voit ostaa bussiliput ko. bussiin. (Jos sulla on yhtään matkapahoinvointitaipumusta, suosittelen yrittämään varausta etupenkkiin; matka on suhteellisen pomppuinen ja vauhti kova...).

Manju Ka Tilla on vähän Delhin ulkopuolella Yammuna-joen rannalla (riksa noin 80 rupiaa) ja sieltä löytyy mukavia, suht'edullisia hotellejakin. Suosittelen, sillä Delhi saattaa muuten olla aika paljon kaikkea... Lentokentältä saa pre-paid takseja, jotka vie sinne, minne haluat.  Palvelun tarjoajia ja muita yrittäjiä on Delhi puolillaan, joten niiden kanssa kannattaa olla varovainen (kuten edellisessä mailissa jo sanottiinkin) Yli-ennakkoluuloiseksi (=vainoharhaiseksi) ei kannata ruveta, vaan kannattaa muistaa, että joukossa on rehellistäkin porukkaa.  Sovi hinnat etukäteen, älä maksa etukäteen ainakaan koko summaa jne. Terveen järjen käyttö sallittu!

Junalippujen hinnat vaihtelevat aika paljon luokasta riippuen, mutta edullisessa 2 luokan sleeperissä/ chair-luokissa pärjää hyvin!


Mistä aiot mennä Nepaliin yli? Viisumi maksoi muistaakseni 20-25euroo viime kesänä ja valokuva tarvittiin (vaikka Lonely Planet sanoo muuta...) Passin valokopiosta leikattu kuitenkin kelpasi ainakin silloin.

Jos kerrot suunnitelmistasi vähän tarkemmin, niin osaan ehkä antaa vinkkejä vähän tarkemmin. Tai kysy, niin mie vstaan :)

-Retu

koomatti

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #3 : 04.11.2003, 23:13:26 »
No niin, neljän viikon reissu on nyt valitettavasti enää vain hyvien muistojen joukossa. Reissu meni ilman suurempia kommelluksia, vaikkakin hermot olivat kertaan jos toiseenkin aika kovalla koetukselle intialaisten kanssa, eikä yksi EU-Intia -painimaaottelukaan ihan kaukana ollut ;-)

Lopullinen reitti muodostui joukosta tavan turistirysiä. Intian puolella kiersimme reitin Delhi - Jaipur - Agra - Varanasi. Varanasista sitten Gorakhpurin ja Sunaulin kautta Nepaliin. Katmandussa hengailimme jokusen päivän ja sieltä sitten Pokharan kautta vaellukselle. Takaisin Intiaan tultiin jälleen Sunaulin kautta.

Kun tässä saan itseäni niskasta kiinni, voisin julkaista pienen matkakertomuksen ja valokuvia reissusta. Älkää pidättäkö hengitystä ;-)

Ja jos joku on lähdössä samalle suunnalle ja on kiinnostunut kysymään jotakin tai haluaa vinkkejä, niin antakoon palaa.

partakati

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • MSN Messenger - katipuustinen@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #4 : 06.08.2008, 00:01:36 »
Heippa, itse tähtäimessä Nepal ja reitti jota olen ajatellut olisi Delhi-Varanasi-Gorakhpur/Sunauli-Nepal, päämääränä Kathmandu. Ensin ajattelin, että Varanasista bussilla (vai junalla?) Sunauliin, mutta jossakin varoiteltiin, ettei siellä yksin matkaavan tytön kannata todellakaan yöpyä. Totta? Vaihtoehtoina olisi siis Gorakhpur tai Bhairawi? Onko Sunauli siis ainut rajanylityspaikka tuolla päin? Jos on, kannattaisiko yöpyä esim. Bhairawissa ja sitten aamulla jollain keinoin Sunauliin rajaa ylittämään?

Bussi Varanasista Sunauliin kestää lähteeni mukaan n.9h, eli jossakin olisi pakko yöpyä ja jatkaa matkaa Nepalin puolelle vasta seuraavana päivänä. Kaipaisin siis kipeästi neuvoja, missä yöpyä ja mihin mennä, kuinka helppoa päästä Nepalin puolelle yms. Saman lähteen mukaan bussi Sunaulista Kathmanduun 9-12h, pitääkö paikkansa? Hurjaa suunnitella tämmöstä ku aika kokematon vielä matkailun suhteen olen ^^

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #5 : 06.08.2008, 07:22:31 »
Se bussi Sunaulista Kathmanduun kesti joitakin vuosia sitten ilmoitetun 9 tunnin sijasta 18 tuntia, olin aika kypsää tyttöä aamuystä Kathmandussa hotellia etsiessä, majoituksen hinnan tinkaaminen onnistui siinä raivossa yli odotusten! Ota siis riittävästi evästä mukaan.Muistaakseni mentiin junalla Gorakhpuriin, sieltä bussilla Sunauliin, josta siis Kathmanduun. Taisi olla yöjuna Gorakhpuriin (reissusta on aikaa, joten jos puhun 50km matkoista Intian puolella niin sitten muistan väärin ja toivon suotavan anteeksi). Intiassa ja Nepalissa oli noin yleisesti ottaen mielestäni varsin turvallista, meitä oli tosin 2 naista reissussa.
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

juujaa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #6 : 15.08.2008, 12:03:04 »
Hei. Menin huhtikuussa saman reitin aika lepposasti ottamalla Varanasissa hostellista paketin johon kuuluu kyyti rajalle(ei kaikkein viihtyisin 8h jeeppimatka kyl), yöpyminen sunaulissa ja aamulla taas bussikyyti kathmanduun(joku 7h, ja nää matka-ajat saattaa kyl vaihdella päivästä riippuen!). Hinta oli 600 intian rupiaa, mikä ei kyllä tuntunu pahalta(samal hinnal vaihtoehtosesti myös pokharaan). Sumplimisella saatat saada pari euroo pois jos hommaat kyydit ja yöpymiset ite erikseen tai otat rajalta yöbussin. Mut tossa on kyl turvallinen ja aika mukava meininki koska Varanasista lähtee täys autollinen(länkkäreitä) ja jengi yöpyy samas hostellissa siin rajalla. ja paketin saa hommattua vähintään joka toisesta Varanasisssa olevasta hostellista. Mut hauskaa reissua! Tammikuussa varmaan itekkin siellä rajaa ylittämässä!

partakati

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • MSN Messenger - katipuustinen@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #7 : 19.08.2008, 00:22:37 »
Juujaa:

vau kiitti, vierähtipä kivi pois sydämeltä :D tommosen matkan otan ehdottomasti, en yksin kyllä halua alkaa siel harhailemaan tai löydän itteni vielä ihan jostain muualta ;D ja 600 kuulostaa kyllä ihan ok summalta mun korvaan siitä ilosta että pääsen sinne mihin olin menossakin ! Hyvää reissua myös sulle :)
« Viimeksi muokattu: 19.08.2008, 00:27:39 kirjoittanut partakati »

Edwin

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #8 : 03.09.2008, 16:50:16 »
Tietääkö kukaan miten paljon maksaa Intian viisumi Nepalista ostettuna? Onko halvempi kuin Suomesta(50e/6kk). Ajatuksena on, että jos lentäisi suoraan vaihdolla Delhistä Katmanduun niin ettei tarvitsisi Intian viisumia vaan odottelisi loungessa koneen vaithoa johon ei viisumia ilmeisesti tarvitse ja sitten pois tullessa ottaisi Intian viisumin Nepalista ja katselisi Delhin ympäristöä vähän aikaa kunnes jatkaisi eteenpäin osana maailman ympäri lippua.

Skoll

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
  • http://www.routamc.org
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #9 : 04.09.2008, 11:32:37 »
Ajatuksena on, että jos lentäisi suoraan vaihdolla Delhistä Katmanduun niin ettei tarvitsisi Intian viisumia vaan odottelisi loungessa koneen vaithoa johon ei viisumia ilmeisesti tarvitse ja sitten pois tullessa ottaisi Intian viisumin Nepalista ja katselisi Delhin ympäristöä vähän aikaa kunnes jatkaisi eteenpäin osana maailman ympäri lippua.

Ton kanssa kannattaa olla hyvin tarkka. Saattaa olla että joudut kuitenkin viisumintarkastukseen, vaikka et lentokentältä poistuisikaan. Jonka lisäksi ne tarkistaa Suomessa koneeseen astuttaessa, että onko Intian viisumi kunnossa. En tiedä, saako niille selitettyä tilanteen.

Anyway, kertaviisumi Intiaan maksa yhtä paljon kuin 6kk monikertaviisumi, joten jollet viivy Nepalissa puolta vuotta, ei oikein ole mitään syytä olla hankkimatta Intian viisumia Suomesta.

Edwin

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #10 : 04.09.2008, 23:19:26 »
Jossain toisessa viesti ketjussa joku kertoi että oli mennyt Nepaliin ilman Intian viisumia ja vaan ootellut siellä kentän transit alueella ja laukut oli hoitunut virkailijoiden toimesta eteenpäin. Ja siinä sääsäisi turhat passien lähetteleyt ja kaavakkeiden täytöt ja ehkä vähän rahaa jos sen voisi tarvittasessa Nepalita hommata sen viisumin jos sielät Intiaan menee. Tai sitten toinen vaihtoehto jota olen miettinyt on että ei mene Intiaan ollenkaan vaan jatkaisi Delhin kentältä taas matkaan, jolloin ei myöskään luulisi viisumia tarvittavan, tai korkeintaan Transit viisumi joka näyttää olevan jotain 24e.

Jos se henkilö joka ilman viisumia on mennyt voisi tähän myös kommentoida jos sattuu viestin näkemään niin olisi kiva, että jos tietäisi tämän hetken tilanteesta ja tuosta koneeseen pääsemisestä lähtömaassa.

Luke_

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • MSN Messenger - mika6r@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #11 : 05.09.2008, 09:19:47 »
24e transit visa vai 50e 6kk? Jokainen tyylillään mutta _minun_ mielestä tuo ei olisi kovin vaikea valinta. Ei se budjetti siihen kaadu ja sitten on ainakin valmiina viisumi Intiaan jos sitä reissun aikana tarvii.

annipurna

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 397
  • Profiili
  • http://nomadin.vuodatus.net
  • Sähköposti
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #12 : 06.09.2008, 09:04:37 »
Kunhan muistatte etta Intian viisumi on voimassa 6 kuukautta MYONTOPAIVASTA alkaen ( niinkuin onkin jo mainittu)...ei siis siita paivasta kun maahan saapuu.

Ja niin...voisin mainita nyt kun taalla Kathmandussa olen. Olen kaynyt keskusteluja muutamien Intian viisumin hakijoiden kanssa ja tuntuvat hiostavan suurlahetystolla viimeisen paalle viisumia hakevia. Kaikenmaailman kysymyksia. Yhdelle birttipojalle olivat sanoneet mm. etta "kirjoitit tanne olevasi opettaja....mutta ethan sina nayta yhtaan opettajalta??!!" WTF? Joillekin on myos myonnetty vain 3kk viisumi. Osalle 6kk. Ei tunnu olevan logiikkaa kaytannossa kuitenkaan....Mutta siis kaytannossa sen kuitenkin saa kaikella todennakoisyydella.
« Viimeksi muokattu: 06.09.2008, 09:11:08 kirjoittanut annipurna »
..asemalla kaikuivat, kuulutukset. kutsuna jota pakoon ei paase. nouset kyytiin kerran, oot kyydissa aina....om shanti.

http://nomadin.vuodatus.net

Edwin

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #13 : 06.09.2008, 20:10:06 »
Kiitos Annapurna hyvistä vastauksista! Mahdatko tietää mitään tuosta Nepaliin menoista, kun kerran siellä olet, ilman, että on mennessä Intian viisumia Suomesta hankittuna? Kyselläänkö tai estetäänkö koneeseen pääsy ilman? Ja miten se mahdollinen e-lippu jatkolennolle todistetaan ko. tapauksessa jos ei ole sitä lippua paperilla ole vaan pelkkä oma tuloste? Käyköhän se...

annipurna

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 397
  • Profiili
  • http://nomadin.vuodatus.net
  • Sähköposti
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #14 : 07.09.2008, 10:20:10 »
Kuulin tanaan hammentavan tarinan yhdelta saksalaistytolta. Jos lentojen valinen vaihtoaika on YLI 4 tuntia, pitaa sinulla olla Intian viisumi vaikka et poistuisikaan kentalta! Tama kannattaa nyt vahvistaa suurlahetystolta koska en tieda voiko asia tosiaan olla nain.

Eikos nuo omat printit nykyaan ole kaypia lentolippuja, juurikin niita e-lippuja? Ainakin nain muistelisin...en sitten tieda mita Intian byrokratia siita sanoo...
..asemalla kaikuivat, kuulutukset. kutsuna jota pakoon ei paase. nouset kyytiin kerran, oot kyydissa aina....om shanti.

http://nomadin.vuodatus.net

homeri

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #15 : 07.09.2008, 16:33:11 »
Moro! Reilu vuosi sitten meni näin:
Ostin finnairilta halpaliput Delhiin. Sitten päätin että en mene Intiaan vaan Nepaliin. Ostin EBookersilta liput Delhistä Kathmanduun. Odottelin siellä Delhin Kentällä 13 tuntia ja hyppäsin Nepalin koneeseen, ilman minkään valtakunnan viisumia. Nepalin viisumin hankin vasta Kathmandun kentältä.
Muutama vinkki:
-Pidä huoli että Helsinki-Vantaalla Finnair ymmärtää että rinkka on SIIRRETTÄVÄ jatkolennolle Delhissä, koska et pääse Delhissä käsiksi omaan rinkkaan, ellei sinulla ole INTIAN VIISUMIA.
-Ota Intian rahaa tai DOLLAREITA mukaan helsinki-vantaalta, koska Delhin transfer loungessa ei ole AUTOMAATTIA, ja siellä ei euroja hyväksytty, eikä kortin käyttökään ollut muistaakseni suotavaa. Muista myös että paluumatkalla Nepalin rupi ei käy siellä Delhin transferissä, mukaan siis dollari tai pari.
-Muista myös ottaa Helsinki-vantaalta reissuun lähtiessäsi tulostettu lippu paluulennosta välille Delhi-Helsinki. Kathmandun kentällä ei e-lippu käy, pitää siis olla mustaa valkosella että sinulla on jatkolento Delhistä Helsinkiin. Muuten rinkan siirtäminen delhissä helsingin koneeseen voi olla vaikeaa.

Edwin

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #16 : 07.09.2008, 22:30:07 »
Kiitos homeri hyvinkin tyhjentävästä vastauksesta. Ilmeisesti jos ostaa noita vähän erikoisempia lentolippuja ebookersista niin pitää asioida puhelimitse tai sähköpostitse kun ei tuosta online varausten lähtökenttä valikossa ole kovinkaan paljon kaupunkeja eikä lontoon kielisen ebookers.com sivunkaan kautta tunnista delhi-kathmandu väliä.

homeri

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #17 : 08.09.2008, 17:09:30 »
Kiitos homeri hyvinkin tyhjentävästä vastauksesta. Ilmeisesti jos ostaa noita vähän erikoisempia lentolippuja ebookersista niin pitää asioida puhelimitse tai sähköpostitse kun ei tuosta online varausten lähtökenttä valikossa ole kovinkaan paljon kaupunkeja eikä lontoon kielisen ebookers.com sivunkaan kautta tunnista delhi-kathmandu väliä.

Kyllä se tunnistaa. Juuri äsken huvikseni kattoin. DEL-KTM-DEL kustantaa 229 puntaa. Jet Airways

Tycho

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #18 : 23.09.2008, 19:42:08 »
Moro! Reilu vuosi sitten meni näin:

Onko kenelläkään ajankohtaista tietoa tuosta Intian viisumin tarpeellisuudesta? Tarkoituksena olisi ottaa joulukussa Finnairin lento Helsingistä Delhiin ja jatkaa Delhistä kuuden tunnin odottelun jälkeen Jet Litellä Kathmanduun. Nepalin viisumi sitten perillä. Ei viitsisi maksaa turhaan Intian viisumista kun en lentokentältä kuitenkaan Delhiin ehdi tutustumaan. Paluumatkalla tosin Delhin kentällä pitäisi tappaa aikaa 20 tuntia...

Jatkokysymyksenä: Delhi - Kathmandu - Delhi maksaa Jet Litellä 157 euroa. Lieneekö tuo halvin väliä operoiva lentoyhtiö? Kyseessä on ymmärtääkseni Jet Airwaysin "halppisyhtiö" ja Jet Airwaysin omat lennot välille maksavat yli 200 euroa.

merjah

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 137
  • Profiili
Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« Vastaus #19 : 23.09.2008, 20:46:07 »
Et tarvitse Intian viisumia, jos transit-matkustajan jatkat matkaa toisella koneella toiseen maahan.