Kenia (ja ympäristö)

 (Luettu 48275 kertaa)

Anonymous

 • Vieras
Kenia (ja ympäristö)
« : 19.05.2003, 19:05:41 »
Onko jollakulla kokemuksia Keniasta? minkälainen ilmasto heinäkuussa? kaikkee aiheeseen liittyvä tervetullutta!

Nick

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 712
  • Profiili
Re: Kenia!!!
« Vastaus #1 : 22.05.2003, 21:34:24 »
vuonna 96 olin kenias, mut toisin ku yleensä, ni sillo se oli semmone pakettimatka tyyppinen, ite hankittii liput yms, mut oltii sellases turistihotellis ja sillee... eli siis semmone lomamatka millasii ei yleensä tuu harrastettuu... Suurin osa aja vietettii mombasast mut nairobi tuli nähtyy tosi lyhyesti, ja sit safaril käytii... Iha mielellää menisin toistekki, mut tosiaa sitä "aitoo" keniaa ei ehkä niin paljoo nähny... Nairobist jäi se mielee että se on ISO =) Ja ei ehkä oo iso yllätys, mut siel on kuuma =) ite oltii muistaakseni lokakuussa...

Anonymous

 • Vieras
Re: Kenia!!!
« Vastaus #2 : 03.06.2003, 11:28:18 »
Olin pikaisesti keniassa viime elokuussa kahteen otteeseen. Matkan määränpäänä oli kylläkin tansania, mut lennot tapahtu nairobista joten tuli siellä yövyttyäkin. Sää oli tuolloin kuuma ja aurinkoinen. Nairobista voin sanoo vaan sen verran että en menisi siellä yksin ulos :-/ Saattaa vaikuttaa se etten todellakaan ollut millään pakettimatkalla, kuljetus tuli hommattua vasta nairobin kentälle saavuttaessa ja hotellin edessä oli iso tappelu kun päästiin sinne (jatku koko yön poliiseista huolimatta). Toi kokemus keniasta oli kyllä hyvin pikainen mutta itse menisin tansaniaan, ihan muidenkin tuolla reissanneiden ihmisten mielipiteet on ollu saman suuntasia, iihana paikka ;D Mutta tosiaankin, keniasta en omalta kohdalta voi puhua kuin parin päivän kokemuksella...

Lume

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 73
  • Profiili
Re: Kenia!!!
« Vastaus #3 : 31.07.2003, 17:12:14 »
Hain ihan mielenkiinnosta ebookersin hakukoneella Hki-Nairobi-Hki -hintoja lokakuulle, ja halvin oli British Airwaysin 505 euroa! Jos tollaseen hintaan pääsee sinne ja takaisin niin tässähän joutuu tosissaan haaveilemaan niistä safareista. Jos haluais vaikka N'gorongoron ja kaikki muut asiaan kuuluvat kohteet siellä Kenian ja Tansanian suunnalla nähdä, mitenhän majoitus ja kyydit kannattaa hankkia paikan päällä? Jos vaikka jollain olis kokemusta...  :)

(Ei sillä että tässä vähän aikaan Afrikkaan olisin lähdössä kun ihan tarpeeksi saa säästellä rahoja ens kesän olympialaisia varten ( :( ), mutta onhan se kiva ottaa ajoissa selvää asioista.)

Mimi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Kenia (ja ympäristö)
« Vastaus #4 : 21.02.2004, 16:03:39 »
Pitkästä aikaa pääsen kauemmas matkaan  :D  ja ajattelin kysäistä olisiko kukaan täällä käynyt Keniassa? Tuossa aiemmin oli hieman keskustelua tästä, mutta eipä kovin laajalti, oliskohan nyt enemmän?

Lähinnä kokemuksia hyvistä/huonoista paikoista siellä... Nairobiin en pitkäksi aikaa jää, joten mikä vain sen ulkopuolella, josta jollain olisi henk.koht. tietoa olisi kiinnostavaa.

Saatan myös käydä jossain sopivassa maassa siinä lähistöllä, ehdotuksia?

Päätin vähän lisätä... :

- Kannattaako Kenian/Tansanian viisumit hankkia etukäteen?
- Kuinka kallista/turvallista on maiden sisäinen/välinen liikenne?
- Miten onnistuu matkat rannikolla ja saarilla? Onko edes idyllistä vai kannattaisiko käyttää kaikki aika elukoiden bongaamisen sisämaassa?
- Niitä kivoja/mielenkiintoisia paikkoja (joita ei turistikirjasista löydy :) ) ?

Shallow

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Kenia (ja ympäristö)
« Vastaus #5 : 22.02.2004, 09:40:20 »
Offtopic:

Keniastahan en mittään tiedä, mutta tämän takia sinne pitää kyllä joku kerta vielä mennä käymään  :P
Jos enemmän vain oikeutta nähdä saan, voin verhoutua vaikka lumenvalkeaan.
Mutta jos maailma jatkaa pimeän matkan taivallusta, ylläni on surupuku, ja surupuku on musta."
- Trio Niskalaukaus

Cachorro

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 567
  • Profiili
Kenia (ja ympäristö)
« Vastaus #6 : 04.03.2004, 15:11:46 »
Älä ainakaan sammu Nairobissa sarvi kainalossa..! :D

Keniassa en ole käynyt, ehkä vielä jokin kaunis päivä. Tansaniassa kävin vuonna -97.

Viisumia sinne ei tarvinnut etukäteen hankkia - lentokentältä se piti ostaa, muistaakseni jotain 25 USD.

Sisäinen liikenne ei varmaan suomalaisen mittapuun mukaan liene turvallista. Busseissa, joissa matkustin oli kuskeina ihmisiä, joilla ei tuntunut olevan mitään itsesuojeluvaistoa. Urku auki vaan mutkaan ohi hitaammasta kun toisella puolella on vuori ja toisella puolella 200m syvä rotko. Ainahan niitä uutisia sieltä tulee, että 100 hlöä kuoli kun bussi meni rotkoon. Tosiaan, niissä busseissa on sitten paljon porukkaa, eivätkä ne liikahda asemalta minnekään ennenkuin bussi on täynnä. Yhdellä pitkällä matkalla bussista hajosi rengas kaksi kertaa ja toisella matkalla bussi alkoi savuttamaan jo alkumatkasta. Kun totesin kuskille tämän savuttamisen, hän totesi paikalliseen tyyliin "Hakuna matata"... tietenkin! Ja perille päästiin.

Ja tottakai täytyy käydä safarilla (matkalla) kun menet Keniaan/Tansaniaan. Se on jotain aivan muuta kuin Avarassa Luonnossa. Hinnat ovat hullun kalliit, mutta hommaa jonkunlainen porukka, jolla teette safarin. Itä-Afrikan luonnonpuistoista on olemassa mainio Suomenkielinen (!!!) kirja "Kilimanjarolta Serengetiin". Selaile sitä. Serengeti ja Ngorongoro lienevät ne tunnetuimmat luonnonpuistot - eivätkä suotta.

Pemba, Mafia ja Zanzibar ovat saaret Tansanian edustalla. Zanzibarilla kävin samalla reissulla. Sukelluspaikat ovat mainiot saaren edustalla. Siellä oli jo silloin paljon turisteja - en tiedä miten nyt - tuskin yhtään sen vähempää. Saaren pohjois osassa oli miellyttävän rauhallinen pikkukylä nimeltä Kendwa Rocks, joka oli edullinen ja mukava.

Sitten ei kun Swahilin kieltä opiskelemaan!
quot;Cachorro sem vergonha"

Mimi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Kiitos
« Vastaus #7 : 04.03.2004, 20:32:30 »
Kiitti, erityisesti kirjavinkistä, pitää katsella.

Olen kuullut (niiltä/joiltain/salaperäisiltä lähteiltäni), että sisämaan lennot olisivat suht edullisia (ja turvallisempia kuin nuo bussimatkat...)pitääköhän paikkaansa?

Tällä hetkellä suunnitelmissa olisi suurempien ja pienempien luonnonpuistojen kiertelyä ja vierailut Nairobissa ja Mombasassa. Toisaalta, aikarajoitteet on pistäneet miettimään, että pitäisikö jättää Mombasa väliin ja mennä Tansaniaan (Kilimanjaro...) ja haluaisinko Zanzibarille vai en...

En vaan osaa päättää, että kannattaisiko siellä Tansanian puolella lähteä käymään, vai keskittyä kokonaan Keniaan. Onpahan taas ongelma...

Cachorro

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 567
  • Profiili
Kenia (ja ympäristö)
« Vastaus #8 : 05.03.2004, 07:36:35 »
Se Kilimanjarolta Serengetiin -kirja on muistaakseni Tammen toimittama.

Tiedä noitten lentojen turvallisuudesta. Voi olla juuri näin niinkuin sanoit. Millä noitakin sitten mitataan? Kuolleita/matkustettu kilometri..!??! Bussimatkaa voin kuitenkin suositella jo sen vuoksi, että siinä yleensä näkee aika paljon sitä matkanvarrelle jäävää seutua.

Jos Kilimanjaron mielit valloittaa niin siihen ilmeisesti täytyy varata aikaa vähintään hmm... 3-5 päivää. En tiedä kun en itse ole käynyt, tuon voinee joku täsmentää. Eipä silti, varmasti hieno kokemus, jos pääset kiipeämään Kilille.

Ja eikös se Mombasa ole Itäisen Afrikan "pahin" turistirysä..?!?!
quot;Cachorro sem vergonha"

Anonymous

 • Vieras
Kenia (ja ympäristö)
« Vastaus #9 : 05.03.2004, 10:31:16 »
Hei!

Joo, Marttilan Ollilta (toinen Kilimanja.... kirjan kirjoittajista) on myös ilmestynyt syksyllä uusi kirja, nimeltään "Suuri Savanni", joka vaatimattomasti kattaa kaikki Tansanian kansallispuistot, ja tietoa nimenomaan niistä paikoista, joista tavantallaajilla ei ole hajuakaan.

Kirja on uusi ja ilmeisesti omaa ainutlaatuista tietoa alueista jo kansainvälisestikin, koska se ilmeisesti on parhaillaan käännettävänä englanniksi. Ts. tuskin etsimälläkään ei parempaa löydä. (hm, meniköhän tää nyt jo mainoksen puolelle, antakaa anteeksi...)

ilona

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 298
  • ICQ Messenger - 112101545
  • Profiili
  • Sähköposti
Kenia (ja ympäristö)
« Vastaus #10 : 05.03.2004, 15:22:46 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"

Joo, Marttilan Ollilta (toinen Kilimanja.... kirjan kirjoittajista) on myös ilmestynyt syksyllä uusi kirja, nimeltään "Suuri Savanni", joka vaatimattomasti kattaa kaikki Tansanian kansallispuistot, ja tietoa nimenomaan niistä paikoista, joista tavantallaajilla ei ole hajuakaan.


Samaiselta herralta on ilmestynyt kevyempää luettavaa oleva Norsuja tiellä (toi kansallispuistokirja, kun on enemmän tieteelline tutkimus, joskin suuremmalle yleisölle tarkoitettu myös), joka on enemmän kertomus kokemuksista Tansansiassa ja kansallispuistoissa työskentelystä. (vähän sellanen matkakirjanomainen)
Suosittelen. Ohh Tanganjika, voikunmäkjinjoskuspian

shujaa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 57
  • Profiili
Kenia (ja ympäristö)
« Vastaus #11 : 28.03.2004, 16:27:29 »
"Olen kuullut (niiltä/joiltain/salaperäisiltä lähteiltäni), että sisämaan lennot olisivat suht edullisia (ja turvallisempia kuin nuo bussimatkat...)pitääköhän paikkaansa?"

Olen vähän hidas vastaamaan, mutta vasta nyt löysin tämän saitin. Kenia on tosiaan tuttu maa.

Lentäminen ei ole Eurooppalaisiin halpalentoyhtiöihin verrattuna mitenkään halpaa. Esim menopaluu Nairobista rannikon Malindiin tai Lamuun maksaa yli 100$. Mombasaan voi olla hiukan halvempi mutta sinne kannattaa ehdottomasti matkustaa junalla. Malindiin (suosittelen kohdetta!) taas voi matkustaa Mombasasta matatulla (pikkubussi)  kukkaroa paljon rasittamatta.  Jotkut voi pitää ko matkustusmuotoa vaarallisena, mutta jostain syystä sitä ei koskaan huomaa kun on mzungu kyydissä.

Länsi/Keski-Keniaan matkustaessa bussi on nykyään ehkä paras vaihtoehto, kun noista junien kulkemisista ei oikein tiedä. Busseja on eritasoisia, mutta joka tapauksessa matkustaminen on europpalaisittain halpaa. Akamban bussit on hyvämaineisia ja kulkevat useimpiin kaupunkeihin.  Saman firman Akamba Royal bussit Ugandaan (Kisumun kautta) ja Tansaniaan ovat ainakin varma vaihtoehto, maksaen muutaman euron enemmän kuin tavallinen (eli melkein tuplasti!).
KBS ja Eldoret  Express ovat hiukan halvempia ja kait ihan kohtuulllisia, en ole kokeillut. Pahamaineisimpien firmojen nimet löytynevät matkaoppaasta.

Anonymous

 • Vieras
Kenia (ja ympäristö)
« Vastaus #12 : 02.04.2004, 12:42:16 »
bussilla paasee edullisesti ja turvallisesti. itaisessa afrikassa paras yhtio talla hetkella scandinavien. ilmastoinnit ja kaikki.nairobi-dar jne...

shujaa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 57
  • Profiili
Kenia (ja ympäristö)
« Vastaus #13 : 03.04.2004, 19:35:04 »
En tosiaan maininnut edellisessä viestissäni Scandianavian Express:ia. Ne ovatkin jääkaappeineen + televisioineen jo todellista luksusta. Vertailun vuoksi käyttämissäni Akamba Royalin busseissa ei ole ollut edes vessaa! Pysähdyspaikoissa on jonkinlaiset käymälät, eli välttämättä ei kaikkein puhtoisimmat.

Donitsi

 • Vieras
Kenia (ja ympäristö)
« Vastaus #14 : 23.04.2004, 15:46:53 »
Sen verran, etta esim. Dar - Mombasa -lentolippu taisi maksaa 109 USD plus verot. Ei siis mitaan ihan poskettoman hintaista, tosin tuon matkan nyt menee ihan mielellaan myos bussillakin (jo mainittu Scandinavian, myos Abood ja Hood taalla Tansaniassa ovat ok).

Kyllahan taalla Ita-Afrikassa nakemista riittaa. Kilimanjarolle jos aikoo kiiveta, niin aikaa saa kylla varata vahintaan sen 5 paivaa, ja taaloja taskuunsa tippeineen yhteensa n. 900. Ei halpaa. Budjetilla jos reissaa niin jo Mt. Kenya on paljon halvempi vaihtoehto, puhumattakaan esim. Ugandan mahdollisuuksista.

Ja bussimatkailussahan on tunnelmaa vain.. ;)

koomatti

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Kenia (ja ympäristö)
« Vastaus #15 : 24.04.2004, 11:49:35 »
Lainaus käyttäjältä: "Donitsi"
Kilimanjarolle jos aikoo kiiveta, niin aikaa saa kylla varata vahintaan sen 5 paivaa, ja taaloja taskuunsa tippeineen yhteensa n. 900.


Ollaan tässä alustavasti suunniteltu Kilimanjaro-reissua ensi syksynä / talvena. Ekana hommana pitäisi vaan tehdä jonkinlainen reality-check budjetin suhteen. Mistä kaikesta tuo 900 taalaa koostuu, tyyliin opas, kantaja, joku luonnonpuistomaksu jne? Kuulostaa nimittäin turhan pahalta ;-)

Muutenkin kaikki vinkit ja ideat aiheen tiimoilta ovat enemmän kuin tervetulleita! Tarkoitus olisi pyöriä siellä yhteensä kolmisen viikkoa, joten parille viikolle pitäisi keksiä jotain budjettitekemistä ;-)

Ucee

 • Reissaaja
 • Viestejä: 53
  • MSN Messenger - jjsoini@hotmail.com
  • Yahoo Instant Messenger - jjsoini@yahoo.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Kenia (ja ympäristö)
« Vastaus #16 : 19.05.2004, 03:15:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Mimi"
Saatan myös käydä jossain sopivassa maassa siinä lähistöllä, ehdotuksia?


Ugandaa suosittelen, on ihan erinäköinen maa kuin Kenia ja Tansania.. savannin jälkeen Ugandan vehreys piristää ja ihmiset ovat ystävällisempiä kuin Keniassa. Ssese-saaret ovat hyvä paikka ottaa arskaa ja kalastella Victoria-järvellä, ja Ugandan länsiosan vehreä mäkiseutu, sekä Ruwenzori-vuoret ovat ehdottomasti käynnin arvoisia. Niin ja jos fyrkkaa on niin pääseehän siellä bongaamaan vuorigorilloja.

Lainaus käyttäjältä: "Mimi"
Kannattaako Kenian/Tansanian viisumit hankkia etukäteen?


Ei. Keniaan pitäisi päästä ilmaiseksi kunhan visiitti on alle 3kk ja Tansaniaan saat viisumin rajalta.

Lainaus käyttäjältä: "Mimi"
Kuinka kallista/turvallista on maiden sisäinen/välinen liikenne?


Halpaa 'matatuilla' eli minibusseilla mutta turvallisuus riippuu tietysti kuskista.. kyllä välillä pelotti mutta pelkoonkin tottuu  :lol: ..

Lainaus käyttäjältä: "Mimi"
Miten onnistuu matkat rannikolla ja saarilla?


Mombasa on kyllä aika pettymys, siellä on vaan v..n kuuma. Vanha kaupunki on pieni eikä mitenkään hätkähdytä. Rannat löytyvät kaupungin ulkopuolelta etelästä tai pohjoisesta. Toisaalta Lamu pohjoisrannikolla on kuulemma kiinnostava historiallinen paikka.. eristynyt, mistä johtuen vanha suahili- ("afroarabialainen") kulttuuri on yhä hengissä. Lamuun maitse matkatessa kannattaa tarkistaa turvallisuustilanne, 4 vuotta sitten ainakin oli maantierosvoja. Lamun sijasta helpommin saavutettava kohde on Malindi, josta pääsee myös Tana-joen suistolle kanotoimaan krokotiilien ja hippojen sekaan.

Lainaus käyttäjältä: "Mimi"
... vai kannattaisiko käyttää kaikki aika elukoiden bongaamisen sisämaassa?


Riippuu ihan siitä miten paljon on aikaa :) Kyllä yhden hyvän safarin aikana ehtii jo kyllästymiseenkin asti nähdä elikoita.. mutta onhan sisämaassa paljon muutakin nähtävää, mm.
 - Mt. Kenya (Afrikan 2. korkein vuori) jonka voit käydä kiipeämässä.
 - Kenian Nakuru, Naivasha, Bogoria ja Baringo-järvet, jotka sijaitsevat kaikki Nairobista länteen ja ovat tulvillaan flamingoja sunmuita lintuja.
 - Kagamegan metsä, Kenian ainoa jäljelläoleva läntti sademetsää, joka sijaitsee lännessä lähellä Ugandaa.
- Jos alkuperäiskulttuurit kiinnostavat enemmän niin sitten kannattaa suunnata Mt.Kenyan pohjoispuolelle Samburu-, Turkana- ja Borana-heimojen alueille.

täältähän tätä löytyy infoa: http://www.magicalkenya.com/
ussi Soini
Matkanjohtaja/Aventura

Äärijäbä

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 610
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Kenia (ja ympäristö)
« Vastaus #17 : 19.05.2004, 10:27:31 »
Lainaus käyttäjältä: "Ucee"
Malindi, josta pääsee myös Tana-joen suistolle kanotoimaan krokotiilien ja hippojen sekaan.


Jos mä lähden joskus Afrikkaan, niin siitä olen kyllä melko varma että sellasta kanoottimiestä ei olekaan, joka saisi mut houkuteltua jonnekin krokotiilien keskelle millään isoa kirkkovenettä pienemmällä... :roll:
quot;Life is what happens while you are busy making other plans" -John Lennon

k

 • Vieras
k
« Vastaus #18 : 26.01.2005, 03:57:49 »
kk

jane

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 410
  • Profiili
Kenia (ja ympäristö)
« Vastaus #19 : 31.01.2005, 01:53:49 »
Lainaus käyttäjältä: "shujaa"
En tosiaan maininnut edellisessä viestissäni Scandianavian Express:ia. Ne ovatkin jääkaappeineen + televisioineen jo todellista luksusta. Vertailun vuoksi käyttämissäni Akamba Royalin busseissa ei ole ollut edes vessaa! Pysähdyspaikoissa on jonkinlaiset käymälät, eli välttämättä ei kaikkein puhtoisimmat.


Vessat onkin sitten AIVAN oma lukunsa tuola reissaillessa :) hahahhaaaaa!!

Koskaan en Scandinaviaa käyttänyt, sillä sehän on KALLIS ku piru  :P  varsinkin ku paikalliseen tasoon tottuu. Mutta Akambaa en voi itsekään suositella - sen sijaan voin suositella Regional coachia. Samat hinnat ku Akamballa (bussi Nbi-Kampala n.11 €) mutta bussit hienompia ja luotettavampia. Sekä pysyvät erinomaisesti AJASSA!!! Ei siis 3,5h'n odotteluja (PRKLE!!!!!!  :? )
"Kattele ny se maailma kunnolla ettei tartte toista kertaa lähteä!"