Kokemuksia Pietarista?

 (Luettu 251278 kertaa)

Äärijäbä

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 610
  • Profiili
  • Sähköposti
Kokemuksia Pietarista?
« : 15.04.2003, 20:14:50 »
Tuli käytyä viime viikonloppuna Pietarissa, ja majoitus oli International Youth Hostellissa. Hostelli oli siisti ja turvallisen oloinen, tosin aamupala oli ankea. Myös sijainti oli todella bueno aivan Moskovan rautatieaseman tuntumassa. Aivan lähistöllä oli myös paljon kauppoja ja kivoja ravintoloita. Hinta (19 euroa dormi / 26 euroa double) ei maailman halvin, mutta puolet siitä mitä halvimmissa hotelleissa. Ja jos on tapana tuoda rajan takaa Vodkaa, CD-levyjä tai muuta sälää, niin rahat saa kyllä siinä takaisin.. (Litra vodkaa 2 euroa, CD-levyt 3 euroa jne.)

Sekin tuli taas opittua, että yökerhon jonossa ei kannata alkaa heittämään läppää paikallisten kanssa. Kun portsari havaitsee ulkomaalaisen => passitus VIP-ovelle ja tuplasti kalliimpi sisäänpääsy. >:(  (esimerkki Metro-klubilta)

Sitten vielä pari vinkkiä, joista ainakin toinen on mun mielestä ihan "must". Antropologisessa museossa on näytillä formaldehydiin säilöttynä mm. epämuodostuneita sikiöitä, vauvojen päitä, epämuodostuneita pääkalloja sun muuta sälää, joka tuo mieleen lähinnä tieteis/kauhufilmit. Muuten kyseinen museo olikin aika tylsä... Toinen mielenkiintoinen ensikokemus oli eläintieteellinen museo. Siellä on uskomaton määrä täytettyjä eläimiä eri puolilta maailmaa, mursuista kirahveihin, ahvenista pelikaaneihin - ihan kaikkea. Jopa Siperian ikiroudasta löytyneitä mammutteja! :)Myös yhdessä salissa oleva sinivalaan(?) luuranko on melkoinen...

Että semmosta... ja Eremitaasia remontoidaan vieläkin, mutta se ei varmaan ole mikään yllätys. :) Ärsyttää vaan kun johonkin huoneisiin päästäkseen pitää kiertää puoli palatsia..
quot;Life is what happens while you are busy making other plans" -John Lennon

Anonymous

 • Vieras
Re: Kokemuksia Pietarista
« Vastaus #1 : 16.04.2003, 12:21:16 »
Itse kävin kaverini kanssa Pietarissa kesällä 1999. Siellä oli juuri silloin kunnon lämpöaalto -> lämpötila huiteli kokoajan yli 30 celsiusasteen. Kaupungilla käveleminen kävi silloin kyllä urheilusta.

Eläintieteellinen museo oli kyllä mahtava paikka. Siellä oli jos jonkinmoista otusta. Parhaita olivat kyllä ne mammutit ja sinivalas. Kävitkös muuten Äärijäbä siellä eläintarhassa? Oli ne eläimet aika velton oloisia silloin lämpöaallon aikaan. Ainoastaan apinat jaksoivat riehua.

Joku asemuseo tms. oli myös erittäin mielenkiintoinen paikka. Siellä oli aseita aivan laidasta laitaan, kämmenen sisälle piiloon menevästä pistoolista aina SS-20 -raketteihin saakka.

Eremitaasissa ei sillä kertaa jaksettu käydä, vaikka sitä kovasti kehuttiinkin. Ei vain aika riittänyt, harmi sinänsä.

Urho_Kekkonen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 554
  • Profiili
  • Kuvia
  • Sähköposti
Re: Kokemuksia Pietarista
« Vastaus #2 : 16.04.2003, 15:16:31 »
Lainaus
Eremitaasia remontoidaan vieläkin, mutta se ei varmaan ole mikään yllätys. :) Ärsyttää vaan kun johonkin huoneisiin päästäkseen pitää kiertää puoli palatsia..

Eremitaasia (ja muita sen kaltaisia paikkoja, esim. British Museum) remontoidaan AINA, eikä siellä koskaan ole kaikki huoneet auki ja kaikki tavarat esillä.

Tämä kuitenkin on vain osoitus siitä, että paikka ja siellä olevat esineet edes yritetään pitää kunnossa. Tahdon siis sanoa, että tällaisissa megamuseoissa jatkuvat remontit ja esineiden puuttumiset ovat välttämätön paha.
http://ihmeellisiaasioita.blogspot.fi/

Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen. Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen.
-Ääntenlaskija 1956

Äärijäbä

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 610
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Kokemuksia Pietarista
« Vastaus #3 : 16.04.2003, 18:57:12 »
Lainaus
Kävitkös muuten Äärijäbä siellä eläintarhassa? Oli ne eläimet aika velton oloisia silloin lämpöaallon aikaan. Ainoastaan apinat jaksoivat riehua.

Eipä tullut käytyä, vaikka mielessä kävi.. Missäs kunnossa ne eläimet siellä noin ylipäänsä on ja missä oloissa? Ei nimittäin oikein tekisi mieli mennä katsomaan jotain kurjissa oloissa viruvia eläimiä ja siten "kannattaa" sellaista toimintaa. Toisaalta, pääsylipputuloilla niiden olosuhteita ainakin teoriassa voisi parantaa... mutta miten lie Venäjällä, toimitusjohtajan taskuun nekin rahat varmaan menisivät. :(

Myöskään Pietarin sirkus ei tuon takia kiinnostanut pätkääkään. Siellä kun kuulemma on paljon eläimiä, ja mun mielestä villieläinten paikka ei todellakaan ole missään sirkuksessa... Säälitti vain sekin karhu(npentu?), joka ketjussa oli siinä Eremitaasin vierellä turistien pällisteltävänä - lienekö ollut sama karhu kuin jo 1,5 vuotta sitten, kun edellisen kerran näin karhun samalla paikalla... :(
quot;Life is what happens while you are busy making other plans" -John Lennon

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista
« Vastaus #4 : 16.04.2003, 19:56:46 »
No minä kävin kyllä Pietarin sirkuksessa tietämättä eläimistä sen enempää. Tuntui kyllä hölmöltä katsoa niinkin komeita eläimiä kuin tiikereitä tekemässä jotain omituisia temppuja. Siellä oli myös norsuja ja hylkeitä.

Yksi karhunpentu oli maaliskuussa käydessäni Nevskin varressa ketjussa, lieneekö tämäkin se sama karhu? En tiedä, olisiko sen katsomisesta pitänyt maksaa jotain ja tekikö se jotain temppuja - jatkoin matkaa sen enempää pysähtymättä.

Taidan seuraavalla matkalla jatkaa Pietarista eteenpäin vaikka Novgorodiin tai Pskoviin, ne varmaankin elävät omaa elämäänsä ilman turistilieveilmiöitä. Nythän Pietarissa jo kohta alkavat juhla-ajan hinnankorotuksetkin. :(
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Anonymous

 • Vieras
Re: Kokemuksia Pietarista
« Vastaus #5 : 17.06.2003, 11:21:33 »
Karhuja on kaksi, pienempi ja suurempi. Suurempi on naaras, pienempi on uros. Pienen karhun nimi on Stepan, hellittelynimeltään "Stjopa".

Anonymous

 • Vieras
Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #6 : 15.12.2002, 14:35:13 »
Heräsi mielenkiintoinen ajatus, että pitäisi päästä Pietarissa käymään junalla, löytyykö siis keltään kokemusta matkustamisesta ja noin kaupungista yleensä? Turvallisuus, menovinkit jne.

tuukka

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 568
  • Profiili
  • http://niinku.tky.hut.fi/~tjantika/vietnam/
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #7 : 15.12.2002, 22:44:24 »
Pietariin pääsee bussilla halvemmalla, vaikka eihän siinä ole yhtä paljon tunnelmaa kuin esim. Repinissä. Nyt talvella voi saada vielä halpoja pakettimatkojakin, mutta kesällä voi olla aika mahdotonta edes kohtuuhintaista majoitusta Pietarista. Silloin on nimittäin kaupungin 300 vuotis juhlat ja hotellit on buukattu täyteen jo nyt ja harvojen vapaiden paikkojen hinnat nostettu pilviin.

Pietari on upea kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Parasta minusta on upeat tsaarinajan palatsit, joita on kaupungin ympäristössä useita. Näistä ainakin Pietarhovissa, Pushkinissa ja Pavlovskissa kannattaa käydä mikäli on aikaa. Kaikkiin järjestetään päiväretkiä. Bussit lähtevät Gostiny Dvorin vierestä Nevsky Prospektin varrelta ja samasta paikasta näkee myös aikataulut ja löytyy lippukioski. Toinen vaihtoehto on mennä lähijunalla, mutta silloin joutuu jatkamana jonkin matkaa vielä bussilla. Voin kertoa tarkemmat ohjeet junalla menemisestä, jos joku kyselee, mutta muuten en jaksa alkaa näpyttelemään.

Tässä pari linkkiä joista voi tutustua noihin palatseihin:

http://www.peterhof.org/
http://www.alexanderpalace.org/pavlovsk/

Myöskään Eremitaasia ei kannata jättää väliin. Sellaista määrää taideaarteita ei löydy varmaan mistään muualta maailmasta. Opiskelijoille on ilmainen sisäänpääsy. Muita käymisen arvoisia kohteita on mm. Iisakin kirkko, Votka museo (5 Konnogvardeisky Bulvar), lukuisat torit (esim. Warehouse market, ul Marshala Kazakova) tai vaikka Pietarin viimeinen puulämmitteinen banja (sauna, Mitninskaya Banya, ul Mitninskaya).

Turvallisuudesta sen verran, että ei Pietarissa varmaan sen vaarallisempaa ole kuin missään muussakaan isommassa kaupungissa. Muutama asia kannattaa kuitenkin muistaa. Miliisien palkat ovat Venäjällä erittäin pieniä ja sen takia joskus saattaa tulla tilanteita että lainvalvojat yrittävät tienata vähän ekstraa höynäyttämällä turisteja. Yleisin tapa lienee periä jotain olematonta sakkoa perustelemalla sitä esim. puutteellisilla papereilla tai vastaavalla. Kannattaakin aina ulkona liikkuessaan pitää vähintäänkin kopio passista mukana sekä hotelikortti tai sen osoite ja yhteystiedot. Kusetuksiin ei kannata mukisematta suostua, vaan hyvä keino on esim vaatia kuittia maksetusta rahasta. Jos vaatimukset tuntuu järjettömiltä, voi myös vaatia että otetaan yhteyttä Suomen konsulaattiin.

Pimeisiin takseihin ei välttämättä kannata lähteä yksin ainakan öisin. Ja tietty se perussääntö pitää muistaa että hinta on aina sovittava etukäteen. Muuten pimeät taksit on kyllä ihan hyvä keino liikkua Pietarissa. Muutaman kilometrin matkasta keskustassa sopiva hinta on noin. 30-70 ruplaa. Pimeä taksihan on tunnetusti se auto joka pysähtyy kun nostat kätesi pystyyn kadulla, usein ränsistynyt ja ruosteinen Lada.

Kannattaa myös käyttää hyväksi Pietarin erittäin toimivaa metroverkostoa. Vuoroväli on yleensä jotain parin minuutin luokkaa joten odotella ei paljon tarvitse. Huonona puolena on se, että asemia ei ole mitenkään hirveä tiheään ja koska kaupunki on rakennettu suomaan päälle on metrosta jouduttu rakentamaan maailman syvin. Aikaa kuluu paljon tunneleissa ja rullaportaissa kulkemiseen. En ole kyllä missään maailmassa nähnyt niin pitkiä rullaportaita kuin Pietarin metroasemilla. Myös ratikoita ja busseja kulkee  Pietarissa ja liian montaa kertaa ei voi muistuttaa pitämään lompakosta huolta niiden väentungoksessa.

Ravintoloista voisin sanoa sen verran että vielä nykyäänkin näkee joskus ruokalistassa hinnat ilmoitettavan "uniteissa". Unitit sattuu olemaan arvoltaa juuri USA:n dollareiden arvoisia eli ateriasta saattaakin hieman odotettua kalliimpi jos ei ole tarkkana. Lasku maksetaan unitti ravintolassakin ruplilla. Eniten tällaista hinnoittelua näkee suosituimmilla turistialueilla Nevski Prospektin läheisyydessä. Muutenkin ravintoloita on paljon eri tasoisia ja eri hintaisia. Hyviä ja halpoja on, mutta aina niitä ei ole ihan helppo löytää. Suosittelen etsimään vähän kauempaa Nevskistä.
quot;Come over here in the shade, have a couple of cold beers and tell me about your travels"

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #8 : 16.12.2002, 09:38:52 »
Majapaikoista voin suositella Puppet Theatre Hostelia ulitsa Nekrasovalla:

http://hostel-puppet.ru/

Tuossa hostellissa olen ollut kolme kertaa, viimeksi marras-joulukuun vaihteessa enkä ole pettynyt. Aamupala sisältyy hintaan. Talvella on melko hiljaista, olimme ainoat asiakkaat torstain ja perjantain välisenä yönä.

Yksi hostelli on erittäin lähellä Suomen asemaa, täytyy vain kävellä aseman edessä olevan Leninin aukion poikki Nevan rantaan ja hieman vasemmalle:

http://www.hostel.ru/

Yövyin tuolla kesällä yhden yön ja paikka oli muuten hyvä, mitä nyt sängyn patja oli melko kova.

Tunnetuin hostelli on varmaankin Moskovan aseman lähistöllä sijaitseva International Hostel:

http://www.ryh.ru/

Itse en ole tuolla vielä yöpynyt, täytynee joskus kokeilla. Yöpyminen maksaa kaikissa kolmessa noin 15-20 e, isommissa yhteishuoneissa voi selvitä halvemmalla. Kesällä yllättävän ongelman muodostavat Pietarin hyttyset, huoneen ikkunaa ei kannata pitää koskaan auki yhtään pidempään kuin tuulettaminen vaatii.

Arkipäivinä ruokaa etsiessä kannattaa haeskella ravintoloiden "Bisnes Lanch" -tarjouksia. Joskus ne löytyvät tosin vain venäjänkielisestä ruokalistasta. Kolmen ruokalajin aterian saa usein 150-170 ruplalla (n.5-6 e).

Metron lisäksi liikkuminen onnistuu trollikoilla, ratikoilla ja busseilla. Hinta on kaikissa sama, viisi ruplaa. Raitiovaunukiskot vain ovat kaikkialla kaupungissa niin surkeassa kunnossa, ettei ajan tasalla olevaa linjakarttaa kai ole olemassa.  :( Metrossa yhden matkan hinta on kuusi ruplaa. Poletteja ostaakseen ei tarvitse osata venäjää, riittää, kun antaa tiskille mielellään kuudella jaollisen ruplasumman, niin kyllä niitä sieltä ropisee.  ;)

Jos haluaa matkustaa Pietariin junalla mahdollisimman halvalla, voi hintaa leikata hyppäämällä pois Viipurissa ja jatkamalla venäläisellä lähijunalla. Meno-paluu Pietariin maksaa 94 euroa ja Viipuriin 74 euroa. Lippu Viipurista Pietariin maksaa 42 ruplaa (1,5 e) eli säästöä jää noin 17 euroa. Tosin matka tietysti myös kestää kauemmin.  :D
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #9 : 16.12.2002, 09:41:39 »
Tulipa vielä mieleen, että ruplia ei kannata vaihtaa Suomessa, kurssi on yleensä huono. Junassa kiertää vaihtokärry, jossa on kohtuullinen kurssi, parhaat löytyvät periltä Pietarista.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #10 : 16.12.2002, 12:30:30 »
Pietarissa (kuten muissakin entisen Neuvostoliiton kaupungeissa) on vielä yksi tapa liikkua julkisesti - reittitaksit. Ford Transitit, sen venäläiset vastineet GAZel:it tai Mercedekset liikkuvat bussien reittejä mutta huomattavasti vauhdikkaammin. Jos autossa on tilaa, se pysähtyy missä vain kättä nostamalla. Hinta on yleensä 10 ruplaa (<50 snt).

Yksi ongelma on se, kuinka päästä ulos haluamassaan paikassa.  :D Itse en ainakaan tiedä, kuinka pysähtymistoivomus sanottaisiin venäjäksi, joten ainoa keino on nousta ylös ja mennä mutisemaan kuljettajalle jotain. Onneksi reittitakseihin ei oteta seisovia matkustajia...

Toinen ongelma on ehtiä lukea taksin reitti siinä lyhyessä ajassa, kun se pysähtyy kohdalle, ellei sitten satu tietämään oikean taksin numeroa. Olen kyllä lukenut jostain, että reittitaksit ajaisivat samalla numerolla ja samaa reittiä kuin bussit.

Pietarissa riittää kyllä nähtävää pitkäksi aikaa. En ole vielä ehtinyt edes noihin Tuukan mainitsemiin palatseihin, kun keskustassakin on niin paljon nähtävää. Viimeksi kävimme sirkuksessa, joka oli varsin hieno kokemus. Otimme kalleimmat liput eturiviin, 8 euroa. Tosin seinällä oli englanninkielinen lappu, että lippu kelpaa vain 300 ruplan (10 e) lisämaksun kanssa! Ei sitä lipunmyyjä vaatinut eikä myynyt, enkä itse osannut (enkä halunnut) kysyä, joten pääsimme sisään perushintaisilla lipuilla.

Nuo lisämaksut ulkomaalaisille ovat ärsyttävä asia Pietarissa. Ainakin Iisakin kirkkoon ja Kirkkoon veren päällä lippu maksaa venäläiselle 50 ruplaa ja ulkomaalaisille 250 ruplaa. Noin moninkertainen rahastus alkaa jo vähän jurppimaan, 8 euroa sisäänpääsystä estäisi menemiseni moneen paikkaan Suomessakin. No, ei olla sentään vielä niin röyhkeällä tasolla kuin Petrassa Jordaniassa, paikallisilta yksi dinaari (1,5 e) ja ulkomaalaisilta 20 dinaaria!  >:(
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #11 : 16.12.2002, 13:35:18 »
Pietarin ja lähiseutujen tunnelmaan voi eläytyä vaikka katsemalla upeita kuvia osoitteessa

http://www.enlight.ru/camera/index_e.htm

Huonoksi onneksi tekijät eivät ole ehtineet kääntää kaikkia tekstejä englanniksi, eli osasta kuvasivuja on vain venäjänkielinen versio. Mutta eihän se tosi Venäjän-koluajaa haittaa...  :)
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

ilona

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 298
  • ICQ Messenger - 112101545
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #12 : 16.12.2002, 17:18:24 »
Tuukka & Jouni, mitäs olette mieltä, ehtisikö Pietarissa nähdä ja kokea mitään jos jonkun 4 päivää viipyisi?
Viisumin kanssa taitaa olla sama juttu, mistä jo Trans-Siperia kohdassa oli puhetta. Että matkatoimiston kautta helpoin hankkia ja maksaa olikohan 50€...
Mitenkäs nuo linja-autoset, onko jotain vinkkejä bussiyhtiöistä? Paljonkohan tulisi säästöä junaan verrattuna? (voisin kyllä itsekin hakukonetta käyttää, mutta jos satutte tietämään)

Ajattelin tällaisena kevennyksenä kaiken arkisen keskelle, kun ei ole mahdollisuutta mihinkään kauaskauas lähteä pitkäksi aikaa. Ja nyt kun tuli puheeksi, niin innostus taas kasvaa. ;-)

tuukka

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 568
  • Profiili
  • http://niinku.tky.hut.fi/~tjantika/vietnam/
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #13 : 16.12.2002, 18:09:35 »
Kyllä neljässä päivässä ennättää jo jotain Pietarista näkemään. Itseasiassa minäkään en ole ollut siellä kertaakaan pidempään, vaan 6 kertaa tuollaisen 4 päivän jakson. Se on kuitenkin niin lähellä että matkoihin ei ihan tolkuttomasti mene aikaa.

Bussimatkat tulee myös sen takia edulliseksi, että matkatoimistoilla on usein aika hyviä sopimuksia hotellien kanssa, jolloin majoituksen hinnaksi ei tule paljon mitään. Vaikka eipä se hostelleissakaan paljoa maksa. Minä olen ollu muutaman kerran Finnsovin järkkäämällä matkalla ja majoitus on ollut hyvätasoisesa hotelli Moskovassa. Vaikka hotelli on ok, niin parasta siinä on varmaan se että samassa rakennuksessa on metroasema alakerrassa. Ainakin seuraavat yritykset järjestävät 2-4 päivän bussimatkoja Pietariin. Hinnat ovat alkaen 115 euroa sisältäen majoituksen mutta ilman viisumia.

http://www.turunnevatours.fi/
http://www.finnsov.fi/

Viisumiasiat poikkeavat tuossa Trans-Siperia viestiketjussa kertomastani jonkin verran, koska Suomen kansalaiset voivat saada Pietarin ja Karjalan alueelle ryhmäviisumin. Minimikoko ryhmälle on muistaakseni 5 henkeä ja se on edullisempi henkeä kohden kuin tavallinen henkilökohtainen viisumi.  Finnsovilla ryhmäviisumin hinta näyttää olevan 25 euroa/hlö (ostettaessa myös matka heiltä) kun normaali viisumi ilman omaa kutsua on 40 euroa hengeltä.

Laskenpa tähän pientä hintavertailua täysin omatoimisen junavaihtoehdon ja paketti bussimatkan välille:

Juna:

junalippu Helsinki - Pietari - Helsinki 94,10 euroa
viisumi 40 euroa
majoitus 3 yötä (Jounin mainitsema hinta) 45 euroa
yhteensä n. 180 euroa

Bussi:

pakettimatka (matka + majoitus) 115 euroa
viisumi 25 euroa
yhteensä 140 euroa

Bonuksena vielä ainakin hotelli Moskovassa kuuluu hintaan aamiainen.

Hmm, mitäköhän näkemistä suosittelisin ensimmäiselle Pietarin matkalle 4 päiväksi. Varaisin ehkä yhden päivän Eremitaasille ja yhtenä päivänä tekisin reilun puolen päivän retken johonkin lähiseudun palatsiin. Talvella Pietarhovista ei saa kaikkea irti kun suihkulähteet ei kai ole toiminnassa, joten valitsisin varmaan Pavlovskin (en kyllä ole käynyt kaikissa joten muitakin hienoja varmaan on). Loppuaika varmaan kuluukin keskustan nähtävyyksiä katsellessa ja vaikka toreja kierrellessä.

ps. Minulla ei ole oma lehmä ojassa noiden matkojen myynnin suhteen.
quot;Come over here in the shade, have a couple of cold beers and tell me about your travels"

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #14 : 17.12.2002, 12:08:21 »
Joo, huomasin itsekin vasta, kun kaikki oli jo valmiina viime reissulle, että olisi kannattanut kysyä Finnsovin pakettihintaa, se olisi varmaan tullut vähän halvemmaksi. Mutta tarkoitus oli katsastaa myös Viipuri paluumatkalla sunnuntaina ja se ei olisi sopinut pakettimatkaan. Junamatkojen hinta putosi 10 euroa kun menimme lähijunalla Pietarista Viipuriin.  :D

Olen niin allerginen kaikelle pakettimatkailulle ja etukäteen järjestetylle, ettei tullut edes koko asia mieleen. Täytyy tehdä seuraava matka tuolla tavalla, eihän kukaan pakota liikkumaan suomalaisessa turistiryhmässä muiden mukana.

Pari kertaa olen yöpynyt ystäväni veljen luona tavallisessa kerrostaloasunnossa "viehättävässä" Kupchinon lähiössä, jolloin majoituksen hinta on jäänyt pois. Mielestäni kannattaa joskus nähdä myös arkinen Pietari eli matkustaa metrolla tai raitiovaunulla lähiöihin, ehkä kuitenkin vasta, kun tuntee nähneensä riittävästi keskustan loistoa.

Matkakuume on ja pysyy korkealla, ei tarvita kovin paljon houkuttelua, kun olen jo taas matkalla Pietariin.  :) Viime kerralla vanha luokkakaveri erehtyi ehdottamaan Pietariin lähtöä ja se oli taas menoa. Minulle reissu oli viides, nyt alkaa jo liikkuminen Pietarin metroilla, raitiovaunuilla, busseilla ja trollikoilla onnistua kuin Helsingissä konsanaan... Voin antaa niistä ja lähijunista vinkkejä, jos joku kaipaa.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #15 : 17.12.2002, 14:16:55 »
Busseista vielä, Ilona, Helsingistä lähtee busseja Pietariin 7.15, 9.00, 12.00 ja 23.00 (Matkahuollon pikavuorohaku). Menin toukokuussa tuolla 9.00 bussilla myöhästyttyäni ensin Sibeliuksesta...  :)

Matkan hinta bussilla on noin 40 euroa, eli hiukan säästää junaan verrattuna. Itse taidan tehdä seuraavan matkan Finnsovin paketilla, kun se todella alentaa viisumin hintaa ja hostellin hinnalla pääsee kuitenkin hotelliin.

Ja lopuksi, minäkään en ole Finnsovilla töissä  :D , mutta siellä ovat vaan asiat hoituneet aina niin kuin on halunnutkin.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

ilona

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 298
  • ICQ Messenger - 112101545
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #16 : 17.12.2002, 14:59:39 »
Voilà! Tehän ootte varsinaisia Pietarin kävijöitä!!
Itse oon ollut Tallinnassakin huikeat 2 kertaa, viime vuonna tunnin ja tänä kesänä yhden iltapäivän/illan bussia odotellessa...

Aways, kiitos taas infoista ja ideoista! (nopea ja hyvä palvelu tällä foorumilla ;-) Aika paljon halvemmaksi näyttäisi bussivalmismatkailu tulevan. Mutta kun se juna näyttää niin mukavalta. sigh.

Täytyy vielä etsiä joku toveri matkalle. Enpä taida kyllä lähteä ennen kun aurinko taas vähän lämmittää. Toissa viikonloppuna palelin Köpiksessä, kun paraskin päiväntasaajalta tullut.  brrrrr. Ottaiskohan toi Hessu mut mukaan, vaikka Pluton seuraksi...
Joo...ehkä olis päiväunien aika. Sitten perehdyn tarkemmin Pietariin ja kyselen taas. (-:

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #17 : 17.12.2002, 16:00:41 »
Junan eduksi voi sanoa, että busseilla on aina pieni riski juuttua rajan jonoihin. Jos Venäjän erottaminen rekkojen TIR-järjestelmästä toteutuu, voi rajoilla olla uskomattomat jonot, kun kaikki lastit joudutaan tarkastamaan. Ei paljoa auta, vaikka bussit pääsevätkin jonoista ohi, jonon ollessa kilometrien mittainen voi ohittaminen olla hankalaa. Molemmilla kerroilla, kun itse olen bussilla mennyt, on rajasta päästy kyllä saman tien läpi.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Anonymous

 • Vieras
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #18 : 18.12.2002, 11:10:46 »
Kiitos hyvistä vinkeistä ja neuvoista, hienoa että löytyy näinkin paljon tietoa, helpompi sitten kesällä sompailla...
pitänee toivoa että hostelli/hotellimajoitus löytyy, liekö 300-vuotisjuhlat silloin huipussaan...

tuukka

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 568
  • Profiili
  • http://niinku.tky.hut.fi/~tjantika/vietnam/
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #19 : 18.12.2002, 14:49:41 »
Lainaus
Olen niin allerginen kaikelle pakettimatkailulle ja etukäteen järjestetylle, ettei tullut edes koko asia mieleen. Täytyy tehdä seuraava matka tuolla tavalla, eihän kukaan pakota liikkumaan suomalaisessa turistiryhmässä muiden mukana.
Viimeks kun mentiin Finnsovin kyydillä, niin meidän porukalla (6hlö) oli yli puolet bussista käytettävänä. Peräpäässä istui sitten muutamaa muu turisti, mutta ei se meidän menoa haitannut. Pietariin ja hotelli Moskovan pihaan kun päästiin, niin saatiin oppaalta hotellikortit ja seuraavan kerran näimme häntä tai muita pakettimatkalaisia bussin startatessa takaisin kohti Suomea. Eli ei tarvinnut hirveästi turistiporukassa kierrellä eikä bussissakaan opas muistaakseni kertaakaan kuuluttanut että "ja oikealla...".

Jounin vinkki käydä katsomassa Pietarin lähiöitä on hyvä. Muutaman kerran olemme käyneet metrolinjojen päätepysäkeillä ja siellä kyllä huomaa missä ne 5 miljoonaa Pietarilaista asuu. Siellä ollaan kaukana palatsien loistosta ja lähellä todellisuutta.
quot;Come over here in the shade, have a couple of cold beers and tell me about your travels"