Kokemuksia Pietarista?

 (Luettu 246134 kertaa)

ilona

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 298
  • ICQ Messenger - 112101545
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #20 : 18.12.2002, 23:09:05 »
En ole myöskään mikään pakettimatkailija, mutta kyllä tuo hintaero vähän vaikuttaa. Oltiin kaverin kanssa viime vuonna Riikassa Tallinkin viikonloppumatkalla ja oli siinä tilanteessa ihan kätevä, kun oli vaan 3 päivää vapaata. Se olikin hupaisa reissu, meillä oli sellainen eestiläinen eläkeläismies Aku oppaana (ja Hessu kuskina, sarjassamme Ankkalinna ;-), joka matkan aikana kertoili kaikkea Baltian maiden historiasta ja kulttuurista ja ohi vilisevien järvien pinta-aloista. Mielenkiintoista ihan oikeasti. Hauskaa oli se, että kaikki muut matkalaiset olivat vähintään viisikymppisiä ja aina huolehtimassa meistä jos ei oltu bussissa viittä minuuttia ennen lähtöä...
Ei tähänkään matkaan kuulunut mitään pakollista yhteisohjelmaa, joten kannatta tutkia tällaisetkin vaihtoehdot! (itseasiassa etukäteen luulin, että matkan hintaan kuului tasan kuljetukset ja yöpyminen)

Minkälainen kaupunki tuo Viipuri on? Enpä oikeastaan tiedä siitä(KÄÄN) paikasta muuta kuin Alvar Aallon kirjaston (olihan se kirjasto...).
Hyvä muuten Jouni tietää toi bussivaihtoehto! Kun on tapana aina joskus....olla myöhässä. ;-)

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #21 : 19.12.2002, 11:47:51 »
Viipurista on viime aikoina puhuttu paljon pahaa, mutta meille siitä jäi ihan kiva kuva. Tulimme lähijunalla Pietarista puoliltapäivin ja palasimme Suomeen Sibeliuksella. Aikaa jäi siis kuutisen tuntia.

Kävelimme keskustan läpi, rannan kautta linnaan ja kolusimme sen läpikotaisin. Linnan tornista oli hienot (ja kylmät) näköalat auringon mennessä jo mailleen. Tuli myös syötyä halpa ja herkullinen ateria eräässä kellariravintolassa. Lopuksi palasimme eri reittiä takaisin rautatieasemalle.

Ehkä syyt siihen, että saimme olla rauhassa olivat a) emme tulleet turistibussilla, b) lämpötila oli -18  ;) ja c)se, että osuimme kauppatorillekin vasta, kun toriaika oli ohi ja kojuja purettiin.

Vaikka onkin kuullut monenlaisia juttuja Viipurissa tapahtuneista ryöstöistä, tuntuu silti vielä, että kohu on ylimitoitettu. Tai sitten varkaat todella pyörivät vain turistibussien ympärillä.  ???
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

tuukka

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 568
  • Profiili
  • http://niinku.tky.hut.fi/~tjantika/vietnam/
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #22 : 19.12.2002, 14:44:15 »
Valitettavasti kohu Viipurin ryöstöistä ei ole ollenkaan ylimitoitettu, vaan asia on juuri niinkuin epäilit. Varkaat pyörivät siellä missä on turisteja eli torin ja turistibussien ympärillä.

Aina kun olen tullut Suomen rekkarit omaavalla bussilla Viipurin torille, on auton ulkopuolella ollut odottomassa lauma 10-20 vuotiaita poikia. He piirittävät autosta tulijat ja kaupittelevat kaikenlaista tavaraa (lähinnä CD-levyjä, tupakkaa ja viinaa) vaikka todellisuudessa kyttäävätkin tilaisuutta varastaa ihmisten arvotavaroita. Vähän kauempana on mummoja jotka tyrkyttävät villasukkia, tulitikkuja, muovikasseja ja kaikkea muuta ihmeellistä tavaraa. Kerran bussissamme oli venäläiset rekisterikilvet eikä tilanne ollut ollenkaan niin pahan ennen kuin meidät huomattiin suomituristeiksi.

Yleensä joukko poikia lähtee perääsi kävelemään muutaman sadan metrin matkan parkkipaikalta torille ja tässävaiheessa kannattaa olla erittäin tarkkana tavaroidensa kanssa. Olen ollut jopa todistamassa tilannetta, että suomalaiselta varastetaan huomaamatta passi ja sitä tullaan hetkeä myöhemmin myymään hänelle itselleen torilla. Tingitty hinta taisi olla 500 markkaa. Torille päästyä tilanne rauhoittuu hieman. Siellä missä mummot myyvät kristallia ja vaatteita saa olla melko rauhassa, mutta siellä missä on äijien CD-kojut ja -autot alkaa ympärille ilmestyä epämääräisen näköisiä kavereita. Myös kauppahallissa on rauhallisempaa.

Se on totta, mitä Jouni sanoi, että muualla Viipurissa kohu varkaista on ylimitoitettua. Ei tarvitse mennä kuin sata metriä torista johonkin muuhun kuin bussien suuntaan niin saa yleensä olla aivan rauhassa. Muualta Viipurista en voi hirveästi antaa neuvoja, koska minunkin käyntini rajoittuvat muutaman tunnin pysähdyksiin ja epämääräisiin kävelykierroksiin sinne minne nokka osoittaa. Arkkitehtuurista on minusta havaittavissa suomalaisuus. Talot ovat usein ränsistyneitä, mutta jos ne olisivat kunnossa, monet niistä voisi kuvitella jonkin suomalaisen kaupungin keskustaan. Samanalisia mahtipontisia ja valtavan kokoisia palatseja mitä Pietarissa on ei Viipurissa näkynyt lainkaan. (eipä sellaisa kyllä ole varmaan missään muualla maailmassa)

Se on muuten aika ihme että rautatieaseman ympäristökin on suht rauhallista. Pari kertaa olen pysähtynyt siinä matkalla Moskovaan eikä samoja poikia, jotka parveilevat turistibussien ympärillä ole näkynyt missään. Ainakin Tolstoi pysähtyy melkein puoleksi tunniksi ilmeisesti veturin vaihtoa varten, Repinistä ja Sibeliuksesta en tiedä.
quot;Come over here in the shade, have a couple of cold beers and tell me about your travels"

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #23 : 19.12.2002, 15:12:05 »
Joo, ei siellä aseman lähellä ole ollut muuta riesaa kuin rahaa pyytäviä pikkupoikia. Laiturillakin niitä joskus pyörii konduktöörien ilona. Veturi vaihtuu kaikkiin kolmeen junaan Viipurissa ja ne seisovat 20 minuuttia. Tullimuodollisuuksien vuoksi junasta poistuminen siksi ajaksi on usein melko hankalaa.

Jos kävelee rautatieasemalta linja-autoasemalle ja edelleen hotelli Druzhban suuntaan, kohtaa melko varmasti lisää rahanpyytäjiä. Druzhban ja linja-autoaseman välissä on kauppa, jossa on kätevä muuttaa viimeiset ruplat vaikkapa olueksi...

Ilmeisesti todella varkaat pyörivät vain turistibussien ympärillä. Isäni kertoi, että porukka oli ollut laivaa vastassa satamassa ja kun bussi oli vienyt suomalaiset torille, sama porukka oli jo ollut siellä vastassa. Ei tietysti vaadi kovin paljoa kekseliäisyyttä tietää, minne se bussi satamasta suuntaa.

Tuo passin vieminen ja kauppaaminen takaisin lienee valitettavasti melko yleistä. Lompakkoa ilman rahoja voidaan myös tulla kauppaamaan takaisin. Olen kuullut myös, että turistille voidaan näyttää kassissa olevaa tavaraa ja kun hän katsoo, kassi nostetaan silmille ja samalla viedään tavarat.

Onneksi Viipuri on kuitenkin melko nopeasti nähty, eikä mikään pakota menemään sinne uudestaan. Pietarissahan ei vastaavia ongelmia ole.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

tuukka

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 568
  • Profiili
  • http://niinku.tky.hut.fi/~tjantika/vietnam/
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #24 : 08.01.2003, 18:55:09 »
Hesarissa oli juttua Viipurin rikollisuudesta

http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/juttu.asp?id=20030108OL23
quot;Come over here in the shade, have a couple of cold beers and tell me about your travels"

Malla

 • Reissaaja
 • Viestejä: 48
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #25 : 29.04.2003, 14:12:59 »
Pietari on ihan ok paikka, jos vähääkään on maalaisjärkeä ja muistaa käyttää sitä.
Nyt täytyy mainostaa Nevskillä olevaa pitsapaikkaa, ihan vessojen vuoksi. Siellä on paremmat vessat kuin monilla suomalaisilla huoltoasemilla. Eli nimeä en muista mutta italialainen ravintola, nevskin metroasemalta amiraliteetille (?) päin vähän matkaa. Hintataso onkin sitten suomalainen..
Metroa kannattaa välttää ruuhka-aikoina tai ainakin pitää tavaroistaan huolen. Näin omin silmin kun yhdeltä turistilta vietiin käsilaukku todella röyhkeästi. Mutta sellastahan on kaikkialla..
Ja se vielä, että jos hankkiutuu vaikeuksiin ni mieluummin mafian kanssa kuin miliisien. Ainakin tyttölapset selviävät helpommin mafian kanssa selvällä valuutalla. Ja miliisin kyytiin EI KOSKAAN pidä lähteä vapaaehtoisesti..siis taas naispuolisille ohjeita.. ;)

Anonymous

 • Vieras
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #26 : 04.05.2003, 16:32:26 »
On Pietarissa muutakin todella mielenkiintoista, kuin em. palatsit. Mulla tulee ainakin näin nopeasti mieleen eläintieteellinen museo Vasilin saaren rannalla ja sen vieressä oleva Kunstkamera, josta upean eri kansoista kertovan historiallisen kokoelman lisäksi löytyy epämuodostuneita sikiöitä, jotka mielestäni ovat kyllä näkemisen arvoisia. Niistä palatseista musta ihan ykkönen on Katariinan palatsi Suomenlahden rannalla. Jos on kiinnostusta taiteita kohtaan, niin venäläisen taiteen museo on myös hyvä katsastaa Ermitaasin lisäksi. Kirkkoista Kazanin tuomiokirkko on ilmainen, sielläkin kannattaa käydä, löytyy aivan keskustasta.
Kaikista halvin mahdollinen tapa matkustaa Pietariin, on venäläiset bussit, maksaa 10e yhteen suuntaan. Tosin saattaa vierähtää jokunen tovi, ennenkuin ollaan perillä :)
Viipurista sen verran, että siellä ei kyllä nähtävää ole kuin korkeintaan päiväksi. Rosvojen uhriksi ei helpolla joudu, jos järkeään käyttää. Itse olen ollut kymmeniä kertoja Viipurissa ja Pietarissa, eikä koskaan ole sattunut mitään.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #27 : 09.05.2003, 11:54:07 »
Lainaus
Kaikista halvin mahdollinen tapa matkustaa Pietariin, on venäläiset bussit, maksaa 10e yhteen suuntaan. Tosin saattaa vierähtää jokunen tovi, ennenkuin ollaan perillä :)
Noita venäläisiä busseja lähtee ainakin Kiasman edestä Helsingissä.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

tuukka

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 568
  • Profiili
  • http://niinku.tky.hut.fi/~tjantika/vietnam/
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #28 : 09.05.2003, 15:59:56 »
Lainaus
Noita venäläisiä busseja lähtee ainakin Kiasman edestä Helsingissä.
Onko noista busseista saatavissa lisäinfoa jossain? Aikataulut olis ihan pop niin ei tarttis hirveän pitkään siinä Kiasman edessä seisoskella =) Voiko lippuja varata etukäteen Suomesta jostain? Hinta kuulostaa houkuttelevalta.
quot;Come over here in the shade, have a couple of cold beers and tell me about your travels"

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #29 : 09.05.2003, 17:11:28 »
En kyllä yhtään tiedä, missä niistä olisi tietoa. Täytyypä taas surffailla... Luulen kyllä, että lippuja ei Suomesta saa muuten kuin maksamalla suoraan kuljettajalle. ;)
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

leposi

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 720
  • Profiili
  • last.fm
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #30 : 12.05.2003, 13:50:49 »
Miekin vähän olen miettiny tuota Pietarissa käymistä heinäkuun puolen välin tienoilla. Siellä olisi Björkillä keikka. :P Pitäisi tosiaan selvittää todella halpa matka sinne ja takaisin. hmmm, ja tietenkin mistä helvatasta saisi ne itse konserttiliput tilattua/varattua..

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #31 : 17.06.2003, 16:25:25 »
Nämä taitavat tietää siitä Björkin keikasta jotain:

http://www.zerkalo.info/index.php?section=matkat/matkakohteet&page=bjork
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

leposi

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 720
  • Profiili
  • last.fm
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #32 : 17.06.2003, 21:55:27 »
Lainaus
Nämä taitavat tietää siitä Björkin keikasta jotain:http://www.zerkalo.info/index.php?section=matkat/matkakohteet&page=bjork
Jåå, kato homma on jo hanskassa, mutta kiitos kuitenkin. Tuo on hieman liian pitkä reissu minulle...

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #33 : 18.06.2003, 09:22:06 »
Oletko löytänyt jonkin halvemman vaihtoehdon?
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

leposi

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 720
  • Profiili
  • last.fm
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #34 : 18.06.2003, 22:56:44 »
Lainaus
Oletko löytänyt jonkin halvemman vaihtoehdon?
Olis suunnitelmissa lähteä pienellä porukalla. Ei oikein katso kykene poistumaan duunista noin moneksi päivää. Nyt ei tarvitse olla välttämättä yhtään päivää poissa. Keikalle sinne tällä kertaa mennään. Turisteillaan sitten myöhemmin...

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #35 : 19.06.2003, 10:27:08 »
Jaa niin, se on tosiaan torstaista maanantaihin. Tuon matkan hinta on kyllä melko kohtuullinen. Finnsovilta sai keväällä to-su-matkan 145 eurolla. Nyt kesällä hinnat alkavat kakkosella.
Pelkkä meno-paluu-junalippu maksaa jo sata euroa, bussilippu vähän vähemmän. Täytynee yrittää kaivaa jostakin tietoa niistä venäläisistä busseista... :)
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

leposi

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 720
  • Profiili
  • last.fm
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #36 : 19.06.2003, 21:09:42 »
VR ilmeisesti tarjoaa sellaista reilun 100 euron pakettia mihin kuuluu myös hotelli, joten ei paha! EN ole nyt oikein perillä matkan etenemisestä. Pitäisi varmaan lukea sähköposteja paremmin... Millanen mesta se St. Peterburg Arena on? Onko se joku uusi jäähalli tai vastaava?

juhok

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 485
  • Profiili
  • http://www.resedagboken.com/person.asp?id=21399
  • Sähköposti
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #37 : 23.06.2003, 13:57:48 »
Perskeles ne pakottaa mut töistä 2,5viikon palkalliselle kesälomalle, et tarttes varmaan lähtee jonnekin. Pietari se taitaa olla kohteeni. Voitko ISI kattoa mikä se VRn juna+hotelli paketti oli jos ne sulle kerran lähettelee postia.
yynnissä Lonely Planet, New York City. Kts. Osta ja myy osasta!

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #38 : 23.06.2003, 14:54:39 »
Niin, oliko se sadan euron paketti jokin erityistarjous, kun tuolla VR:n sivulla näyttäisi olevan vain näitä kiskurihintaisia paketteja:

Hotelli Oktjabrskaya

1.1.-15.5. + 15.7.-31.12.
Yhden yön paketti sisältäen junamatkat Helsinki-Pietari-Helsinki 160 €/henkilö
lisäyö 77 €

15.5.-14.7.
Yhden yön paketti sisältäen junamatkat Helsinki-Pietari-Helsinki 186 €/henkilö
lisäyö 103 €

Huom! Lisämaksusta viisumi 37 €/henkilö
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

leposi

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 720
  • Profiili
  • last.fm
Re: Kokemuksia Pietarista?
« Vastaus #39 : 23.06.2003, 20:50:43 »
Lainaus
Niin, oliko se sadan euron paketti jokin erityistarjous, kun tuolla VR:n sivulla näyttäisi olevan vain näitä kiskurihintaisia paketteja
Oikeesti en ole vieläkään yhtään mukana. Tässä illalla pitää varmaan lukea uudelleen kaikki mailit jne. On ollu hieman kiiruspiirus... Kerron ehkä kun itse jotain varmasti tiedän.