Kalifornia

 (Luettu 172054 kertaa)

Anonymous

 • Vieras
Kalifornia
« : 24.03.2003, 12:34:24 »
Moi!
Täältä löytyikin yllättävän mukavat foorumit matkailusta  :D pari viime päivää onkin kulunut näitä selailemalla...
USA:sta on kuitenki ollu yllättävän vähä tietoo  ??? Mä olen kaverini kans lähdös ensi heinäkuus Californiaan neljäks viikoks. Tarkoituksena on lentää Los Angelesiin, vuokrata sieltä auto ja kierrellä Californiaa. Täällä tuntuu olevan paljon matkustelevia ihmisiä, että oliskohan kenelläkään sieltä päin kokemuksia? Neljäs viikos ei varmaan hirveesti ehdi, eli varmaanki tarvis kiertää ainaki ne 'turistirysät'... Meistä kumpikaan ei ole aikaisemmin käyny Jenkeis vaikka muuten on tullu aika paljon reissattua, eli olisko jotain erityistä mitä pitäis ottaa huomioon? Kertokaa ihmeessä paikkoja missä kannattais käydä ja kaikki muutkin vinkit on tervetulleita  :-*

Yada

 • Reissaaja
 • Viestejä: 55
  • MSN Messenger - nixita@yahoo.com
  • Profiili
Re: California
« Vastaus #1 : 24.03.2003, 12:57:12 »
Matkapäiväkirjat topicissa on Markuksen matkapäiväkirja useamman kuukauden matkalta. Eihän se kyllä kauheasti varmaan pelkästään USA:sta kerro mutta ajattelin nyt vain vinkata jos Amerikka yleensä kiinnostaa.  :D
Mens sana en compore sano*

californiagirl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: California
« Vastaus #2 : 24.03.2003, 16:34:27 »
Heips!
Vai ootte Californiaan menos, oon tosi kateellinen!!
Oletteko jo tehnyt jonkinlaista matkasuunnitelmaa? Onko tarkotus käydä esim. Meksikos Tijuanan puolella tms.? Olis vaan vähän helpompi kertoo ku tietäis että minne päin olette matkalla, liian tarkkoja suunnitelmia ei tietenkää kannata tehdä!
Tosta viestistäsi sai sellasen kuvan että Losi olis teidän 'tärkein' kaupunki, se on niistä kolmesta suuresta kaupungista (Los Angeles/San Diego/San Francisco) mun ehdoton suosikki, hyvä valinta!! Laitahan tänne jotain tarkempia paikkoja jotka kiinnostaa, ni voin mahdollisuuksien mukaan kertoo niistä! Neljän viikon aikana ehtisitte hyvin käydä myös Las Vegasis jos se kiinnostaa, vaikka onki Nevadan puolella...
I'll always love my home, it's California ;-)

californiagirl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: California
« Vastaus #3 : 24.03.2003, 16:37:13 »
Nii ihan unohdin äsken et tietysti kannattaa myös muistaa että Jenkeis on vallan käytös mailit eli unohda kilometrit.... Litroista ei kukaan tiedä mitään, kaikki on vaa gallonissa ja jos lämpötila yhtään kiinnostaa ni kannattaa vähän opiskella Fahrenhait-asteita... Kyllä niihin kaikkiin nopeesti tottuu :-)
I'll always love my home, it's California ;-)

Chica

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 129
  • Profiili
Re: California
« Vastaus #4 : 24.03.2003, 19:20:33 »
Täällä myös yksi kateellinen! :) Neljässä viikossa ehtii mielestäni jo vaikka mitä, ite pari vuotta sitten ehdin kahdessa viikossa tosi paljon. Vegas on tosiaan näkemisen arvoinen, kaikki on täyttä feikkiä mutta onhan se hienoo nähdä miten rikkaat ja kuuluisat elelee :P Varmaan ainoo matkakohde maailmassa jossa hotellit (ja niiden kasinot totta kai...) on se juttu jota mennään kattoo!
Itse suosittelisin myös Yosemiten kansallispuistoa, ainakin jos UPEAT maisemat yhtään kiinnostavat. Ja jos aikaa tuntuu riittävän niin Grand Canyon on myös must vaikka sinnekin vähän matkaa ainakin tuolta Losista on. Silti kanjonin pohjalle ja sieltä takaisin ylös patikoiminen oli ehdottomasti yksi upeimmista asioista joita matkan aikana koin. Maisemat oli kuin jostain toiselta planeetalta, ilma mukavan lämmin ja se fiilis joka reissun jälkeen oli... upeeta!
ife is not measured by how many breaths we take, but by the amount of moments that take our breath away.

Anonymous

 • Vieras
Re: California
« Vastaus #5 : 25.03.2003, 10:01:14 »
Kiitos vastauksistanne!!
Aivan kuten Californiagirl arvasiki matkan 'tärkein' kaupunki on tuo Enkeltenkaupunki. Tarkoituksena on ajella etelään San Diegoon ja pohjoiseen San Franciscoon asti. Etenki nuo vähä pienemmät kaupungit Losin lähellä kiinnostaa kovasti.... Las Vegasia ei oltu vielä ajateltukaan, mutta sinne kyllä varmasti mennään, kiitos teidän  :-* Mitenkähän kauan/pitkä matka sinne on? Grand Canyon otetaan harkintaan... Yosemiteen on vähän liian pitkä matka, ikävä kyllä, eikös se Wyomingissa sijainnut muistin mukaan?
Kiitos hyvistä vinkeistä girlille, ei osattu ajatellaan fahrenhaitteja ja gallonia, maileja on tullu jo vähä kauhulla mietittyä  :o

Chica

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 129
  • Profiili
Re: California
« Vastaus #6 : 25.03.2003, 16:59:53 »
Yosemite on Kaliforniassa, San Franciscosta pikkasen etelään ja reippaasti sisämaahan päin... No onhan se silti aika kaukana esim. Losista vaikkei ihan Wyomingissa asti sentään :)
ife is not measured by how many breaths we take, but by the amount of moments that take our breath away.

californiagirl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: California
« Vastaus #7 : 26.03.2003, 07:45:23 »
Californiasta löytyy niin paljo upeita paikkoja ettei tiedä mistä aloittais... Siellä on upeita rantoja, ostoskeskuksia, elokuvateattereita, ruokapaikkoja jne. Jokapaikassa riittä ihmettelemistä. Jo hampurilaispaikkojen jättilimsamukit tai jätskibaarien kymmenet kylmät ja kuumat kastikevaihtoehdot saa melkein haukkomaan henkeään suomalaiseen verrattuna :-)
Jos ensin sanon jotain San Diegosta, itsellä ei ole sieltä hirveesti kokemuksia, (oon ollut siellä vain pari kertaa) mutta Sea Worldissä kannattaa ehdottomasti käydä kattomas ainaka kuuluisa Shamu Show. Diego on biitseistä pitävän paratiisi, esim. Belmont Beach... La Jollassa täytyy tietenkin käydä, koko kaupunki on tosi rento paikka!
San Franciscoa ei turhaan kutsuta Kultaiseksi kaupungiksi. Sen lukuisat kukkulat, romanttiset cable carit, Golden Gate Bridge, vehreät puistot ja sumun ja sinitaivaan vaihtelu tekee siitä varmasti yhden maailman kauneimmista kaupungeista! Kannattaa käydä illalla Fisherman Warfilla, ja China Townissä tietysti pitää vierailla (vaikka ihmiset siellä on aika epäystävällisiä), Alcatrazia ei saa unohtaa se on aivan uskomaton paikka... S.F. tarjoo upeita maisemia, ostoksia, kulttuuria ja tietty hyvää ruokaa ;-) Friscon lähellä olevissa Oaklandissa, San Josessa, Santa Cruzissa ja Berkleyssä kannattaa käydä!!
Californiasta löytyy tietysti myös Disneyland, joka on Anaheimissa, mutta luulen että se ei teitä kauheesti kiinnosta... Jos tykkäätte huvipuistoista niin menkää ehdottomasti Magic Mountainille (aika lähellä Losia)!!! Se on maailman suurin extreme huvipuisto, josta löytyy 'vain' vuoristoratoja. Varatkaa koko päivä aikaa sillä jonot on tosi pitkiä varsinki viikonloppuina ja perjantaisin... Menkää ehdottomasti De Ja Wu-rataan, se on paras :-)
Mun täytyy nyt lopettaa, mutta keron myöhemmin lisää ainaki Losista!
I'll always love my home, it's California ;-)

californiagirl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: California
« Vastaus #8 : 27.03.2003, 07:40:25 »
Mä lupailin kertoo jotain vielä ainaki Losista, tuo Enkelten kaupunki on tosiaan mun suosikki, niin ku varmaan sanoinki jo aikaisemminkin... Pakollisia 'turistirysiä' niin ku sä, Jasu, niitä kutsuit on tietenki Hollywood-kyltti, Melrose Avenue, Rodeo Drive, the hollywood Chinese Theater (just sen edessä on ne kuuluisat käden ja jalan jäljet), Beverly hills, ehkä kannattaa käydä kuuluisan UCLA:n campuksella. Paikka on tosi hieno ja iso, mutta ei kylläkään yhtä upea kuin yksityiset yliopistot. Hyvänä esimerkkinä vaikka Peperdine, joka on Malibussa, mutta niihin on tosi vaikee päästä käymään... Tietenki pitää käydä Santa Monicassa (siellä on mm. se kuuluisa laituri, siellä tapasin kerran yhden suomalaisen naisenki :-)), Santa Barbarassa (siellä kannattaa vuokrata pyörä, niitä on niin yhdelle kuin kahdeksalleki hengelle tarkoitettuja, ja ajella rantakatua pitkin, Malibussa pitää tietysti käydä, se on toiseksi varmin paikka nähdä filmitähtiä (itse näin joskus Pamela Andersonin), Hollywood on tietysti se otollisin paikka nähdä niitä. Jos olette yhtään kiinnostuneita urheilusta, niin menkää ihmeessä Dodgers Stadiumille katsomaa joku niiden peli, siellä on mahtava tunnelma :-) Jos elokuvat yhtään kiinnostaa, ni menkää ihmeessä Universal Studiolle, ja käykää samalla kävelemässä mm. City Walk, siellä on esim. Hard Rock Cafe Hollywood. Kun on menos Californiaan ni tietenki pitää käydä Venice Beachillä, aivan mahtava paikka!!! Yks Losin alueen suosituimmista rannoista, paljo rullaluistelijoita, lahjatavarakauppoja, t-paita kauppoja yms., ikävä kyllä siellä on tosi paljo huumeita ja niitä voidaan tullaan kauppaamaan... Jos jatketaan rannoista ni tietysti yks kuuluisimmasta on tietysti Zuma, joka oli Baywatchissakin, se on mun suosikki beach, jos harrastaa surffausta tai boogie boardingia sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla zumassa joka on monta kilsaa pitkä. Tietenkää ei sovi unohtaa Long Beachiä, siellä kannattaa käydä rannan lisäksi myös Aquarium of the Pacificissä. Rannoista vois sanoo vielä sen verran että niillä ei tosiaankaan aina ole niin aurinkoista ja lämmintä ku mitä vois kuvitella!
Hienoja pienempiä kaupunkeja on tietysti vielä vaikka kuinka esim. Santa Ana, Pasadena, ja tietenki Thousand Oaksin alue (muista käydä!!!!!!).
Kirjottelepa tänne jos olis vielä jotain mitä haluisit tietää!
I'll always love my home, it's California ;-)

Anonymous

 • Vieras
Re: California
« Vastaus #9 : 27.03.2003, 16:59:33 »
Mä sekotin sen Yosemiten Yellowstoneen...  :-[ Kiitti girl ku olet viitsiny kirjotella näin paljo!! Sä olet tainnu viettää siellä aika paljo aikaa? ajattelin vaan ku tunnut olleen käyny vähä joka puolella ja vielä tietävänki niistä ja tietty toi nimimerkkikin...
Viittisitkö kertoo vielä jotain tarkempaa tietoo Las Vegasista? Sinne mennään ehdottomasti...  8)

californiagirl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: California
« Vastaus #10 : 27.03.2003, 17:37:40 »
Kiva jos noista mun viesteista on löytyny jotain hyödyllisiä paikkojaki  :D Jep jep, Californiassa on tullu vietettyy vuosien aikana tosi paljo aikaa, viimeks olen käyny jouluna. Normaalisti aina kun on vähintään kaks viikkoa lomaa ni täytyy päästä sinne... Kauhulla odottelen ens kesää ku ei ole aikaa mennä sinne, se on eka kesä moneen vuoteen ku ei tule siellä käytyy... Seuraavaan kertaan menee ainaki kaks vuotta  :'(
Tottakai Vegasista pitää kertoo jos se kiinnostaa! Las Vegas on nykyään kaikkea muuta kuin mafia kaupunki. Mikä on meidän monen mielikuva, jonka on saanu elokuvista. Vegas muistuttaa Disneylandia tai muuta vastaavaa teemapuistoa vuoristoratoineen. Jokainen hotelli on erikseen oma pieni kaupunki esim. Paris, Venetsia, New York jne... Vegasin suuruutta ei ymmärrä ennen kuin sen näkee. Parkkipaikalta casinolle voi viedä viisitoista minuuttia jaloin, josta osa matkasta kuljetaan ilmajunalla. Hotellihuoneesta casinolle voi viedä toiset viisitoista minuuttia. Jenkeis kaikki on suurta, mutta etenkin Las Vegasissa. Jokaisessa suuressa hotellissa (ei ole muuta kuin suuria hotelleja) on omat ostoskeskukset. Kokoa voisi verrata Helsingin itäkeskuksen kokoiseen ostariin. Pääkatu on loputon. Kävelet katua pitkin yhteensuuntaan tunnin. Lopusta ei ole tietoakaan. Pääkadulla on vierivieressä hotelleja, Las Vegas on kaupunki joka ei nuku koskaan. Casinoilla on yötä paivää toivekkaita ihmisiä uhkapalaamassa ensimmäisen miljoonan toivossa, casinossa menettää tosi helposti ajantajun! Jos tosiaan olette menossa vegasiin ni ottakaa rento olo ja paljon aikaa. Nähtävää on niin paljon, että et pysty keskittymään mihinkään. Kaikki pitäisi nähdä samalla kertaa, mikä on mahdottomuus. Hermo tai rentolomaa kaipaaville en suosittele Vegasia. Jos kaipaat toimintaa ja uhkapelejä vegas on oikea paikka. Toivottavasti ikää löytyy ainaki 21 v.  ;D
Las Vegasissa on siis kaikkea, voit käydä niin Egyptissä, Lontoossa kuin katsella Eiffeliä. Veneziana hotellin aulassa kannattaa käydä, se on rankattu maailman 10 parhaan hotellin joukkoon ja joka puolella on marmoria ja kaikki mikä kiiltää on kultaa ja kristallia. Venetsiassa ku istuu gondolin kyydis ja kuuntelee sen soutajan laulua samalla ku gondoli lipuu romanttisten kaarisiltojen alta pystyy hyvin kuvittelee, että on Venetsias. Muutenki kannattaa käydä mahdollisimman monen hotellin auloissa kattomas erilaisia kulttuureita. New York New York on maailman suurin (lue: pisin) vuoristorata, se kannattaa käydä testaamassa. Jos on koskaan haaveillu limusiini ajelusta, se kannattaa tehdä just Vegasissa, muualla on vielä kalliimpaa... Sieltä löytyy myös maailman suurin hotelli, nimeä en just nyt saa päähäni... Itse olin viime kesänä Mandalaya Bayssa, se on kans tosi upee hotelli (lue: kallis), me valittiin se koska sillä on niin upee uima-allas alue, kaikilla hotelleilla kun ei ole kunnon altaita...
I'll always love my home, it's California ;-)

californiagirl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: California
« Vastaus #11 : 27.03.2003, 17:41:51 »
Unohdin äsken sanoo tosta Grand Canyonista sen verran et se on tosi mahtava paikka ja kannattaa varata sitä varten mieluiten ainaki kaks kokonaista päivää. Tuo Yosemite jäi multa vallan mainitsematta, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Tietysti Yellowstonekin on tosi upee puisto buffaloinen ja geysireineen, mutta sinne on tosiaanki liian pitkä matka...
I'll always love my home, it's California ;-)

Anonymous

 • Vieras
Re: California
« Vastaus #12 : 27.03.2003, 20:21:43 »
Tuo Las Vegas alkoi kiehtomaan meitä vielä entistä enemmän  :D Onneks molemmilta löytyy ikää 22 vuotta ;D
Vaikuttaa tosiaan siltä että sä olet asiantuntija tässä asias, tarkotan Californiaa ja Vegasia...
Voisitkos vielä kertoa jotain ilmastosta ja lämpötiloista?
tuossa aikaisemmin sanoit jotain noista yliopistoista, kiinnostais tietää, että miten sä olet onnistunut ujuttautumaan esim. tuonne Peperdineen?
Mä ymmärrän kyllä jos sua alkaa jo kyllästyttää tää mun jatkuva kysely ja utelu...  :-/

californiagirl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
  • Sähköposti
:DRe: California
« Vastaus #13 : 27.03.2003, 22:18:18 »
Älä todellakaan pelkää et MÄ kyllästyisin tähän aiheeseen, California on sellanen asia mihin mä varmastikaan koskaan kyllästy... Asiantuntijuudesta en tiedä, mutta kun sydän aina päässyt unohtumaan sinne, niin onhan se ollut aina pakko hakea sieltä poiskin  :D Tosta 'I'll always love my home, it's CA' voi päätellä sen että mä tosiaan tunnen sen kodikseni. (lue: kysele ihan niin paljon ku haluat mä YRITÄN vastata kaikkiin asioihin)
Ku olette menossa heinäkuus ni ilma on just lämpimimmillään, eli Diegossa ja Losissa vois odotella jotain 25'-35' celsiusta. Las Vegasissa oli viime kesänä 48'... Sehän sijaitsee käytännössä aavikolla, matkalla sinne Mojaven aavikolla oli korkeimmillaan 53'!! Yllättävin asia on et Vegasissa ilma on yölläkin melkein yhtä lämmin kuin päivällä... Hotelleissa taas on niin hyvä ilmastointi että t-paidassa ei tarkene... täytyy vaan löytää joku kompromissi...
San Francisco on KYLMÄ, siellä on oikeestaan aina tuulista, puolipilvistä ja usein sumuista. Paikalliset käveli viime kesänäkin toppatakit päällä kesäkuun lopus  ;D ihan oikeesti!! Eli ottakaa lämpimiäkin vaatteita mukaan!
California tarjoo tosi paljo kaikkee erilaista viime kesänä päätettiin lähtee aikasin aamulla liikkeelle, käytiin laskettelemassa vuorilla ja iltapäivällä mentiin surffaamaan  ;D
I'll always love my home, it's California ;-)

californiagirl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: California
« Vastaus #14 : 27.03.2003, 22:20:23 »
Ai niin, unohdin sen Peperdinen äsken... Sinne on tosiaankin vaikee päästä käymään, mutta meidän naapurin mies on siellä lakitieteen proffana, eli mä oon käyny sen kans siellä.
I'll always love my home, it's California ;-)

Anonymous

 • Vieras
Re: California
« Vastaus #15 : 28.03.2003, 07:20:29 »
'meidän naapurin mies'  ??? ???
Mä en oikee tajuu, mutta eikai se mitään... Nyt ku tarkemmin mietin tota et sä kerroit käyväs siellä niin usein, et saatko sä lentoliput jotenki halvemmalla tai jotain, sillä ne mitä me löydettiin oli tosi kalliita? Tai tietty jos sulla on varaa ni mikäs siinä  ;)
olen muuten kuullu yhdeltä kaveriltani et siellä on PALJON hienoja, kalliita, upeita autoja, pitääkö paikkansa?
Toivottavasti sä ymmärrät et mä tosiaan olen sulle kiitollinen siitä et viittit vastailla kaikkiin tyhmiin kysymyksiin.
Nuo Vegasin lämpötilat saa mut haukkomaan henkeä, apua!! Miten siellä pystyy edes hengittämään  :o

californiagirl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: California
« Vastaus #16 : 28.03.2003, 17:06:48 »
Tyhmiä kysymyksiä ei olekkaan, et lopeta tuo ja kysele kaikkee mitä haluut!
Vegasin lämpötilat on tosi huikeita, missään muualla kuin siellä ja Israelin Kuolleella merellä on ole törmänny yhtä lämpimään  :) Se ilma on tosiaan niin kuuma et ei todellakaan tee mieli lähtee vaikka lenkille  :P
Californiassa on enemmän loito/urheiluautoja ku mitä mä olen nähny koko Euroopas yhteensä... Eli TOSI paljon, autot on UPEITA. Siellä on mm. tosi paljon jeeppejä ja kaupunkimaastureita, perheiden keskuudes seittämän hengen tila-autot on tosi suosittuja.
Nii tosta 'meidän naapurin mies'... Mun isä siis asuu Californias, eli siellä meidän naapurissa asuvan perheen isä on proffana Peperdinellä...
I'll always love my home, it's California ;-)

Anonymous

 • Vieras
Re: California
« Vastaus #17 : 28.03.2003, 19:07:46 »
Sä kehotit kyseleen kaikkia mitä mä haluun ja utelias persoona ku satun olemaan ni ajattelin käyttää sitä hyväkseni ja tiedustelen et mitäs isäsi tekee siellä californias? Käsittääksenä hän on kuitenki suomalainen?

californiagirl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: California
« Vastaus #18 : 29.03.2003, 18:36:13 »
Mun pitäs varmaan kirjottaa tähän koko sukuhistoria et ymmärrät  ;)
Nii, mun isä ei ole suomalainen vaan californialainen. Tai siis eihän kukaan voi olla 'jenkki' kaikki on kotoisin jostain muualta, isän isä on Armeniasta ja äiti Irlannista elikkäs mäkin oon 25% irlantilainen ja 25% armenialainen... Tää menee kyllä vähä ohi sun kysymyksen, mutta voisin vielä kertoo et äidin äiti oli Belgiasta eli mä olen vain 25% suomalainen   :o Sitä ei kyllä kukaan usko kun sen kerron, ihan tavalliselta perussuomalaiselta kuulemma näytän  ;D
Isä on töissä Hollywoodissa filmiediittorina ja asuu noin 45 minuutin päässä (about 50 kilsaa)Hollywoodista Thousand Oaksin alueellla Oak Parkissa. Asian vierestä voin sanoo et Oak Park ja läheiset Agoura Hills, Oxnard, Ventura, Camarillo, Westlake village yms. on tosi kauniita 'pieniä' kaupunkeja.
Sitte voisin kertoo vielä ku niistä lentolipuista kyselit, että isä ostaa mulle niitä niin usein ku vaan mulla on aikaa ja suostun meneen sinne, kaipa se tuntee huonoo omaa tuntoa kun näkee vanhinta tytärtään niin vähä... Mulla on siis jenkkisiskopuolet californias. Voin vielä sanoo et mä tosiaan pidän sitä perhettä ihan yhtä paljon omana perheenäniki kuin äitiiniki jonka kans asun täällä suomes. On upeeta ku tiedän et oon koska vaan tervetullu californiaan ja mua kohdellaan siellä ihan yhtä paljon perheenjäsenenä ku mun siskojaniki ja Kathy (isän vaimo) on mulle ku toinen äiti.
Niistä autoista ku sillon kysyit ni tähän voin lisätä et kaikilla jotka tulee hyvin toimeen on yleensä joku upee auto. Isällä on punanen avo-Mustang, jota mä jumaloin  8)
I'll always love my home, it's California ;-)

Anonymous

 • Vieras
Re: California
« Vastaus #19 : 30.03.2003, 11:54:27 »
Sä oot siis tasapuolisesti armenialais-belgialais-irlantilais-suomalainen  :o Wau... Mä en tunne ketään muuta joka olis tasapuolisesti neljää eri kansalaisuutta...
Oletkos koskaan harkinnu muuttavas pysyvästi Californiaan? Tai menemään opiskeleen sinne? ainaki sulla olis hyvä tilaisuus...