Kanada?

 (Luettu 77220 kertaa)

inkjet

 • Vieras
Kanada?
« : 24.07.2003, 11:44:52 »
tulipa vaan eilen töissä mieleen, että millastakohan on kanadassa matkailu? täällä en muista nähneeni yhtään topikkia kanadasta, onko siellä kukaan käynyt? en ole itse sinne lähdössä, ainakaan vielä tänään, mutta ihan uteliaisuuttani kyselen... onkohan siellä muuta kuin erämaata? (eikös ne south parkin pierupojat olleet kanadasta? ;))
« Viimeksi muokattu: 20.11.2009, 05:50:26 kirjoittanut Juzt »

Berlin

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 739
  • Profiili
Re: kanada?
« Vastaus #1 : 24.07.2003, 11:55:31 »
No, mä vietin pari viikkoa Montreal-Toronto akselilla ja ei siellä ainakaan ollut erämaasta tietoakaan :) Montreal on mahtava kaupunki ja tekemistä riittää, Torontosta en kovin innostunut (kai sekin ihan kiva voisi olla, jos viettäisi tarpeeksi aikaa), Quebec City oli suht viihtyisä "turistirysä" (ainut paikka, jossa meinasi tulla ongelmia ilman ranskan taitoja).

Ja Niagaran putouksista semmonen vinkki, että jos meinaat sinne mennä, niin mene aikaisin aamulla!! Toisin sanoen yövy Niagaran kaupungissa niin ehdit putouksille ennen daytrippaavia jenkkilaumoja. Sen huudon, kirkunan ja älämölön keskellä ei nimittäin kuule koko putouksen pauhua edes. Nimim. kantapään kautta opittua >:(

Chica

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 129
  • Profiili
Re: kanada?
« Vastaus #2 : 26.07.2003, 13:24:43 »
Olen myös kuullut että Montreal on loistava kaupunki, joten jos itään päin suuntaat, suuntaa sinne...
Jos taas länsi kiinnostaa niin Brittiläinen Kolumbia on ehdoton... Vancouverin miljoonakaupungin lisäksi löytyy mahtavat Rannikko- ja Kalliovuoret ja muutenkin upea luonto: kuumia lähteitä ja nättejä maisemia. Pääkaupunki Victoria ja muu Vancouver Island on multa vielä näkemättä mutta kaunista sielläkin kuulemma on!
ife is not measured by how many breaths we take, but by the amount of moments that take our breath away.

ieva

 • Vieras
Kanadasta
« Vastaus #3 : 14.08.2003, 23:15:40 »
Heippa vaan,


Itse olen reissannut Kanadassa useampaankin otteeseen. Sukulaiset asuvat Albertan Edmontonissa (aika tylsä kaupunki) josta pääsee Kalliovuorille. Siellä olenkin käynyt sekä kesällä että talvella. Maisemat ovat todella kauniit, kuin Alpeilla ikään! Jasper, Banff, Kananaskis County ja Peter Lougheed National Park tarjoavat paljon: Patikoimista, koskenlaskua, telttailua, kalliokiipeilyä... Talvella paljon laskettelupaikkoja (suosittelen Sunshine Villagea). Lake Louise on todella kaunis järvi, Canmore on mukava pikkukaupunki. Tosin siellä sekä Jasper-kaupungissa on paljon turisteja. Kävin myös Athabasca-jäätiköllä, jännä kokemus! Mitä lännemmäksi menee, sen erikoisemmaksi maisemmat muuttuvat. Kalliovuorilta löytää myös luonnollisia kuumia lähteitä, kuten esimerkiksi Radium Hot Springs. Googlesta löytää varmasti paljon tietoa.

Vuosi tuli vietettyä Montréalin lähistöllä Sherbrooken pikkukaupungissa. Eteläisen Québecin (provinssin) maaseutu on todella kaunista ja vehreää. Montreal taas on suuri metropoli jossa on paljon nähtävää, kuten aikaisemmista kommenteista käy ilmi. Québec City taas on jenkkien suosima turistirysä, Pohjois-Amerikan vanhin kaupunki, jonka vanha keskusta on pittoreski ja idyllinen, kuin joku Ranskan pikku-village ikään. Ja ranskaa on tietysti hyvä osata, québeciläiset kun eivät ole järin innostuneita englanninpuhujia..

Mainittakoon vielä, että Québec on ainoa Kanadan provinssi, jossa anniskeluikäraja on 18 vuotta. Hyvät ovat bileet!

Nick

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 712
  • Profiili
kanada?
« Vastaus #4 : 16.08.2003, 01:54:06 »
Montreal. Vermont (laskettelukeskus alue...).
Kanada on kyllä käymisen arvoinen, vaikken tosin oo ite siellä montaa kertaa ollut, enkä kertaakaan nyt pitkään aikaan, että ois tuoreita muistikuvia :)

Ready

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
kanada?
« Vastaus #5 : 18.08.2003, 09:17:20 »
Minä olen lähdössä ensi lauantaina USA:aan ja Kanadaan kolmeksi viikoksi. Menemme mm. Vancouveriin ja Victoriaan. Voin kirjoitella tarkemmin sitten palattuani!
It's a dangerous business
going out your door.
You step on to the road
and if you don't keep your feet,
there's no knowing where you might be swept off to.

Anonymous

 • Vieras
kanada?
« Vastaus #6 : 07.10.2003, 15:53:09 »
No niin. Takaisin ollaan oltu jo jonkin aikaa sitten. Matkamme suuntasi Länsi-Kanadaan British Columbiaan. Täytyy kyllä ihan kehua seutua. Tykkäsimme siitä enemmän kuin USA:n puolen Pacific Northwest-alueesta.

Vancouver on kaunis kaupunki merenlahtien ja vuorten ympäröimänä. Keskusta on elävä, ei pelkkiä toimistotorneja vaan myös paljon korkeita asuinkerrostaloja. Illallakin elämää riittää. Paljon ravintoloita, baareja ja yöelämää. Tosin myös paljon pummeja ja asunnottomia kadulla hengaamassa. Upea Stanley Park keskustan kupeessa tuo luontoa lähelle ja beachejä löytyy myös kävelyetäisyydeltä montakin. Näkötornista aukeaa hienot maisemat kaupunkiin ja samalla lipulla saa vielä palata illalla katsomaan kaupunkia yövalaistuksessa. Vancouverin Chinatown on muistaakseni kolmanneksi suurin Kiinan ulkopuolella.

Liikuimme autolla joten kolusimme seudun melko läpikotaisin. Pistäydyimme pohjoisessa Whistlerissä, jossa pidetään osa v.2010 Vancouverin talviolympialaisista (hiihto tms.lajit).  Matkan varrella on hienoa "vuonomaisemaa", lumihuippuisia vuoria ja upeita vesiputouksia. Itse laskettelukeskus oli vähän hyytynyt +34 C:n lämpötilassa...

Lautalla menimme yli Vancouver Islandille, joka on yli 500 km pitkä saari British Columbian rannikolla. Provinssin pääkaupunki Victoria sijaitsee sen eteläkärjessä. Sieltä löytyy komeaa brittityyppistä arkkitehtuuria, mm. parlamenttitalo...Valaankatseluretkillekin sieltä pääsee. Tosin valaat vaeltavat määrättyinä aikoina siitä ohi., eikä ikävä kyllä ollut juuri se aika.

Ja Kanadassa on metrinen järjestelmä mittayksiköissä, mikä helpottaa kaikessa. Kanadassa on myös suhteessa halvempaa kuin USA:n puolella...Suosittelen!

Ready

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
kanada?
« Vastaus #7 : 08.10.2003, 09:59:29 »
Hmm. Eilinen viesti oli siis minulta. Olin unohtanut kirjautua...
It's a dangerous business
going out your door.
You step on to the road
and if you don't keep your feet,
there's no knowing where you might be swept off to.

Esmeralda

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
  • Profiili
kanada?
« Vastaus #8 : 31.10.2003, 10:59:19 »
Reissasit siis kolme viikkoa Kanadassa ja USA:ssa. Voisitko ystävällisesti kertoa paljon sulla meni rahaa tuolla matkalla, missä yövyit ja millainen hintataso majoituspaikoissa oli? Kaikki informaatio tervetullutta. Ja sit vielä perään yks kysymys, eli minkä lentoyhtiön koneella lensit, oliko monta koneenvaihtoa ja mitä lennot tulivat maksamaan?

Anonymous

 • Vieras
kanada?
« Vastaus #9 : 31.10.2003, 12:07:52 »
Reissasit siis kolme viikkoa Kanadassa ja USA:ssa. Voisitko ystävällisesti kertoa paljon sulla meni rahaa tuolla matkalla, missä yövyit ja millainen hintataso majoituspaikoissa oli? Kaikki informaatio tervetullutta. Ja sit vielä perään yks kysymys, eli minkä lentoyhtiön koneella lensit, oliko monta koneenvaihtoa ja mitä lennot tulivat maksamaan?

Ready

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
kanada?
« Vastaus #10 : 31.10.2003, 16:01:42 »
Lensimme SAS:illa Seattleen. Välillä oli koneenvaihto Kööpenhaminassa. Lennot maksoi n.650€+alv, olikohan yhteensä jotain 740€/nuppi. Meitä oli neljä. Matkan kokonaishinta oli jotain 1600€ hengeltä, mutta säästimme jonkin verran koska saimme yösijan viikoksi sukulaisten luota. Sieltä käsin kiertelimme Oregonin puolta. Ja saimme heiltä auton käyttöön, kunhan maksoimme bensat.

Yövyimme halvoissa motelleissa, jotka olimme yleensä varanneet etukäteen netistä. Ilmeisesti varaaminen ei olisi ollut välttämätöntä, mutta halusimme varmistaa majapaikat edullisesti mahdollisimman läheltä Seattlen ja Vancouverin keskustaa. USA:n puolella oli kallliimpaa yöpyä. Ihan tarkkaan en hintoja muista, mutta oli jotain 60 USdollarista ylöspäin.(+ osavaltioilla on kullakin omat verot) Halvin ketju on Motel6, mutta niitä ei ole kovin lähellä keskustoja. Jos autolla kiertää, tien päältä huoneen sellaisesta voi napata halvalla. Seattlessa on suht lähellä keskustaa paljon kohtuuhintaisia hotelleja, mm Travelodge ja Days Inn. Alueella on kyllä tosi huonosti ruokapaikkoja ja palveluita mutta keskusta on kävelyetäisyydellä. Vancouverissa yövyimme Dufferin Hotel-nimisessä hieman nuhjuisessa hotellissa. Huoneet olivat kuitenkin ihan ok, liikenteen melu kuului vain kadulta. Ja noissa oli ilmainen pysäköinti.

Liikkuminen tuolla kyllä vaatii auton vuokrausta. Näkee paljon enemmän. Julkiset kyllä toimii, mm. Seattlen ja Portlandin keskustassa on ride free-zone jossa voi matkustaa ilmatteeksi päiväsaikaan busseilla tms.

Budjetista vielä: Bensahan on halpaa, tosin oli reissumme aikaan kalleinta melkein sitten öljykriisin. Se oli jotain 0.90$/gallona (=n.3 litraa)-muistinkohan oikein kun minä en juuri tankannut- Kanadan puolella oli jonkin verran kalliimpaa, mutta suomen mittakaavassa halpaa. Ruoka on aika halpaa, käytimme usein pikaruokaloita koska siellä niitä on kymmeniä eri ketjuja ja helppoa ilman että tarvii maksaa tippejä. Sitten kaikki sisäänpääsymaksut tms, voivat olla yllättävänkin kalliita, mm. Seattlen Space-needle näkötorniin maksoi jotain 10 $. Amerikastahan ei saa yleensä hotelleista aamiaista, paitsi lisähintaan, joten aamu- ja välipalatarpeet voi ostaa marketeista.  

Kysy lisää jos jokin askarruttaa...
It's a dangerous business
going out your door.
You step on to the road
and if you don't keep your feet,
there's no knowing where you might be swept off to.

Esmeralda

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
  • Profiili
kanada?
« Vastaus #11 : 05.11.2003, 09:09:38 »
Millaiset tiet ja millainen liikennekulttuuri on Kanadassa?
Mulla on tarkoitus matkustaa Kanadaan tässä joskus, sukulaisia siellä asuu jossain päin Ontariota...eli sinne suunnalle pitäis kai yrittää joskus jos vaikka sukulaisten tapaamiseen kuluttais muutaman päivän.

Onko kenelläkään kokemuksia Ontariosta? Eli mitä nähtävää siellä on ja missä päin kannattaa reissata?

Ready

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
kanada?
« Vastaus #12 : 05.11.2003, 10:43:46 »
Tiet ovat ihan hyviä ja leveitä. Autoilukulttuuri on aika samanlaista kuin Suomessakin. Tosiaankin mittayksikköinä on kilometrit toisin kuin USA:ssa mikä tekee etäisyyksien hahmottamisesta helpompaa. Ainakin Vancouverissa jalankulkijoille annetaan tietä, jos vilkaiseekin suojatielle päin, se lähinnä poikkeaa Suomeen verrattuna.
Ontariosta  minulla ei ole kokemusta.
It's a dangerous business
going out your door.
You step on to the road
and if you don't keep your feet,
there's no knowing where you might be swept off to.

Syd

 • Vieras
kanada?
« Vastaus #13 : 05.12.2003, 09:12:56 »
Itse olen asunut British Columbiassa aikoinaan. Vancouver on kaunis, sykkivä suurkaupunki. Sen läheisyydessä sijaitseva Whistler, talviurheilukeskus, on mainio paikka harrastaa kaikkea talviurheilua. Se on kallis urheilukeskus, mutta maisemat ovat upeita! Vancouverista pääsee lautalla Vancouver Islandille.  Se on käymisen arvoinen paikka! Maisemat ovat upeita sielläkin. Tosin jos matkustat talvella, vettä sataa kovin usein. Ota siis sateenvarjo mukaan.

Anonymous

 • Vieras
Readylle
« Vastaus #14 : 06.12.2003, 20:49:16 »
Terve. Nyt kolahti oikeaan, sillä parin kaverin kanssa olemme suunnitelleet juuri tälle alueelle kohdistuvaa matkaa. Eli Vancouver-Seattle. Tarkoitus tosin olisi matkustaa Nykistä bussilla sinne. Mutta itse kysymys kuuluukin, että mitenkäs tuon luottokorttibisneksen kanssa? Tarvitsitteko niitä varatessanne motelleja ja hotelleja? Se voi vielä muodostua ongelmaksi....

Toisaalta jos sanoit, ettei olisi periaatteessa tarvinnut varata niin voisiko siitä oletuksesta lähteä liikkeelle, että touko-kesäkuussa hotellit eivät ole täynnä? Ajattelimme muuten yöpyä joka paikassa näissä Days Inn-hotelleissa. Ne ovat halpoja ja hyviä. Kokeiltu on vuosi sitten, kun kävimme Torontossa, joka muuten on aivan helvetin siisti paikka. Upea suorastaan. Vancouveriinkin kohdistuu suuria odotuksia.

Mitenkäs Seattle? Siitä voisi joku kertoa lisää...saavumme alustavan suunnitelman mukaan sinne yöllä, joten siitä pitäisi jotenkin suunnistaa hotellille...onko kaupunki turvallinen? Minkälainen taksihinnoittelu- ja kulttuuri?

Paljonko nämä Vancouverin nähtävyydet yleensä maksavat?

Ready*

 • Vieras
kanada?
« Vastaus #15 : 08.12.2003, 10:26:02 »
Uskoisin että luottokortti olisi aika "välttämätön", sillä ainakin varatessa sen numeroa aina kysytään. Ei voi kai varata ilman. Ainakin jos vuokraisitte auton, ilman sitä ei vuokraaminen onnistu. Muuten joutuu maksamaan valtavia takuita, näin olen kuullut. Mutta ilmeisesti aikeenanne on liikkua bussilla?

Touko-kesäkuun tilanteesta hotelleissa en ikävä kyllä osaa sanoa. Sukulaisemme sanoivat että tienvarsimotelleissa olisi yleensä aina tilaa paitsi juhlapyhinä, mutta luulisin että keskustoissa voisi olla täydempää?
Itsekin olemme Days Innejä käyttäneet aiemmalla Teksasin reissulla. Jos vähän halvemmalla haluatte, ainakin Travelodge on Seattlessa vähän halvempi ja ihan Days Innin vieressä. Eihän se Travelodge mikään hieno ole, mutta ihan riittävän hyvä, aamupalakin sisältyy (tosin lähinnä muffinssia ja bakelseja, jotka usein loppuivat kesken). Huoneessa on kahvinkeitin. Ja todellakin sieltä kävelee sekä keskustaan että Space-needlelle ym. nähtävyyksille.

Seattlen takseista ei ole kokemusta kun henkilöautolla liikuimme. Seattle oli meille vähän pettymys. Iltaisin viikolla keskusta oli melko kuollut.  En tiedä sitten viikonloppuna. Keskustassa on paljon toimistopilvenpiirtäjiä.  Kannattaa käydä mm. Pike Place Marketilla, joka on eräänlainen kauppahalli jonka kupeesta löytyy paljon kohtuuhintaisia ravintoloita, liikkeitä, pubeja tms. Paikallisen "slummin" piti olla sen kupeessa ja illalla autosta näkyi joitakin maksullisia naisia, mutta Vancouverin keskustassa oli mielestämme paljon enemmän epämääräistä porukkaa kuin Seattlessa. Joku ilta kävelimme liikekeskustaan siihen ainoaan siistimpään pubiin jonka löysimme, niin silloin oli kyllä ihan turvallinen olo.
Suosittelen että käytte myös Queen Anne Hillillä katsomassa upeaa kaupunkisilhuettia jossa taustalla näkyy kirkkaana päivänä myös Mt. Rainierin sokeritoppavuori. Space Needle-näkötornista näköala ei ole läheskään yhtä upea kuin sieltä, ja Queen Anne hillin näköalapaikkakin on ihan ilmainen.
Tosiaankin julkisia saa määrätyllä alueella käyttää ilmatteeksi päiväsaikaan. Rannassa kulkee Waterfront Streetcar, joka on eräälainen raitiovaunu. Sillä voi ajella rantaa pitkin ja katsella maisemia. Se kyllä on maksullinen.
Rannasta löytyy myös hieno akvaario, jossa on mm. saukkoja, merileijonia, suuria kaloja, meritähtiä saa jopa koskettaa...

Kannattaa hankkia Lonely Planetin loistava matkaopas Pacific Northwest, siinä on kartat ja kaikki oleellinen ko. seudusta.

Vancouverista ei löydy niin paljon näitä samoja ketjumotelleita, kuin USA:n puolelta. Mutta netistä löytyy paljon, kannattaa kahlata erilaisia Vancouver-sivustoja netissä. Halpoja ovat mm. testaamamme Dufferin-motel, Burrard Motor Inn... Kauempaa keskustasta löytyy Jerico Beach Hostel, joka oli ainakin ulkopuolelta komeassa vanhassa talossa. Se sijaitsee ihan hiekkarantojen vieressä, jos rantaelämää haluaa. Eiköhän sinne bussilla pääse.

Muutenkin uskon että Vancouver olisi keväällä vielä hienompi paikka, kuin syksyllä ainakin maisemallisesti: ympäröivillä vuorilla on varmasti enemmän lunta jäljellä joka tekee maisemasta varmaan todella upean.

Kannattaa muuten varoa Chinatownin pohjoispuolen seutuja Hastings streetin ympärillä, siellä on todella epämääräistä jengiä, näytti olevan kaikkea huumeidenkäyttäjistä ja ilotytöistä lähtien. Chinatownissa käydessämme siinä slummin lähellä viereiseemme autoon oli murtauduttu. Alueesta varoitettiin myös LonelyPlanetissa.  Keskustassakin näitä pummeja hengaa, mutta ei niin pelottavassa määrin kuitenkaan. Kuitenkin rannan lähellä oleva Gastownin alueella kannattaa käydä.

Lähellä Stanley Parkia on Denman Street jossa on jos jonkinlaista ravintolaa, pubia, pikkuliikettä ym. jos iltaelämää kaipaa. Illalla siellä oli tosi vilkasta. Tosin keskustassakin oli iltaisin paljon elämää.

Mutta kysy vaan lisää. Voisin kirjoittaa ilmeisesti vaikka romaanin siitä minne kannattaa mennä...
 Ja olen kirjoittanut myös Soneran Matkalaukku-sivustolle Pohjois-Amerikka osioon matkakertomuksen reissultamme. Mutta varmaan suurin osa asioista onkin tullut jo täällä Pallontallaajissa esille...

Ready

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
kanada?
« Vastaus #16 : 13.12.2003, 20:19:29 »
Lisäys vielä edelliseen viestiini: Tänään osui Akateemisessa kirjakaupassa matkakirjahyllyssä silmiini uusi Eyewitness Travel Guiden matkaopas Pacific Northwest ja vaikutti päällisin puolin selattuna vieläkin paremmalta kuin aiemmin mainostamani Lonely Planetin opas. Siinä kun on paremmat kuvat tms. Ja hintakin oli kai suunnilleen sama. (=kalliihko, muistaakseni 30 euron paikkeilla, mutta kannattava sijoitus silti) Tässä olisi varmasti uutta päivitettyä tietoa.
It's a dangerous business
going out your door.
You step on to the road
and if you don't keep your feet,
there's no knowing where you might be swept off to.

Chica

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 129
  • Profiili
kanada?
« Vastaus #17 : 26.12.2003, 00:20:09 »
Tuo bussimatka Nykistä Länsirannikolle kuullostaa kyllä aika hurjalta... Tai siis matkustaisin kyllä itsekin mielelläni Amerikan mantereen halki mutta jos se ei ole matkanne itse tarkoitus harkitsisin kyllä lentämistä. Kuullostaa tylsältä omissakin korvissa, mutta kyllä toi bussissa istuminen saattaisi käydä puuduttavaksi. Ja veisi aikaa ja on kallista. Tosin niin ovat lentoliputkin...
ife is not measured by how many breaths we take, but by the amount of moments that take our breath away.

Anonymous

 • Vieras
kanada?
« Vastaus #18 : 17.03.2004, 18:52:15 »
Hei!

Suunnittelen kovasti vaihto-opiskeluvuotta (tarkemmin kahdeksaa kuukautta) Thunder bayssa. Lähtö on elokuun lopussa. Mielelläni kuulisin kokemuksia vaihtovuosista kanadassa ja käytännön järjestelyistä matkaa varten. (Pitäisi hommata viisumi, neuvoja?)
Muutoinkin olisi mukava tietää ihan tavallisia asioita kanadasta (tyyliin: saako kaupasta rasvatonta maitoa ja onko se juotavaa, minkälaisia pankkiketjuja siellä on...)

Onko kellään kokemuksia suurten järvien seuduista? Missä kannataa käydä, miten kannattaa liikkua?

Avalon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 120
  • MSN Messenger - s_evita@yahoo.com
  • Profiili
  • http://students.oamk.fi/~m3riso00
  • Sähköposti
kanada?
« Vastaus #19 : 22.03.2004, 17:01:32 »
Itse olin Kanadassa muutama vuosi sitten. Vermontista USA:n puolelta tehtiin semmonen vajaan viikon reissu autolla. Ensin käytiin Ottawassa. Se oli kiva kaupunki, jossa yövyimme sellaisessa vankilassa, joka on nykyään hostellityyppinen. Siellä sai yöpyä aidoissa vankilan selleissä. Kokemus oli mahtava ja hinnat oli aika halvat. Suosittelen tuota paikka muillekin yöpymiskohteeksi, jos yhtään kiinnostaa. En vaan muista sen vankilan nimeä, mutta löytynee googlella..  :?:

Ottawasta jatkettiin matkaa Torontoon, jossa yövyttiin tuttujen luona keskustassa. Tämä oli kans kiva kaupunki, josta tykkäsin. Sieltä ei nyt tule mieleen mitään erityisiä vinkkejä, mutta kaikille löytyy varmasti jotakin..  :)

Niagaran putouksilla käytiin telttailemassa. Joku jo totesikin, että päivisin siellä käy todella paljon väkeä. Tuo telttailu siinä vieressä olevalla leirintäalueella oli hyvä vaihtoehto. Päästiin näkemään Niagara sekä yömyöhällä että aamuvarhaisella. Silloin ei väkeä ollut paljonkaan liikenteessä, joten näkymät oli hienot!

Tällainen reissu meillä siis pääpiirteissään oli. Tarkoitus oli käydä myös Montrealissa, mutta muutamien vastoinkäymisten takia hukattiin yksi kokonainen päivä meidän reittisuunnitelmasta.. Kanadassa on varmasti paljon nähtävää, siellä voisi käydä toistekin. Calgaryssa asuu ainakin sukulaisia, joten niitä vois joskus käydä katsomassa! :)
quot;A ship in a harbor is safe but that is not what ships are built for."