Perun lähetystö/viisumi

 (Luettu 9400 kertaa)

Tasmanian tuholainen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 259
  • Profiili
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #20 : 16.08.2006, 15:23:04 »
Ihan tavallista tuo jatkoyhteyden vaatiminen on kai joka paikassa, maasta ja lentoyhtiöstä riippuu pitääkö olla jatkolippu suoraan kohdemaasta vai jostain toisesta. Myös luottokortti tai muu todistus riittävistä rahavaroista voi riittää. Euroopassa matkustavat eivät sitä ehkä tule ajatelleeksi, mutta kyllä EU:n ulkopuolisiin matkustajiin sovelletaan täällä luultavasti yhtä tiukkoja kriteereitä. Miksi näin? No, ainakin sen pitäisi vähentää laitonta siirtolaisuutta ja pimeää työtä.

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 224
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #21 : 16.08.2006, 20:23:16 »
Lentoyhtiöiden vaatimista paluu/jatkolipuista on keskusteltu Aasia-osiossa useamman kerran. Mutta kerronpa nyt vielä täälläkin.

Eli lentoyhtiöön vastuulla on oikeasti vaatia nähdä paluu/jatkoliput ennen kuin päästävät lennoille, jos määränpäämaa niitä vaatii; lähes poikkeuksetta kaikki vaativat, Suomi muiden muassa. Jos lentoyhtiö päästää matkustajan lennolle ilman kyseisiä lippuja ja määränpäämaassa matkustajalta niitä kysytään, eikä niitä löydy, niin lentoyhtiö on silloin vastuullinen kuljettamaan henkilön takaisin lähtömaahan; ja niitä lippuja oikeasti myös kysellään (Helsinki-Vantaallakin liki poikkeuksetta kaikilta EU:n ulkopuolelta tulevilta, varsinkin köyhempien maiden kansalaisilta). Ja koska lentoyhtiölle on pirun huonoa bisnestä lennättää liputtomia matkustajia lipun maksaneiden paikoilla ilmaiseksi takaisin! AirMadridkin on mm. Finnairin ohella varmasti joutunut jokusen matkustajan lennättämään takaisin, koska ainakin nämä kaksi niitä niin tarkkaan tarkkailee. Sellainen pitää myös vielä huomioida, että jatko/paluulento pitää olla bookattu mahdollisen viisumin voimassaoloajaksi tai viisumivapaan ajan puitteissa. Eli summa summarum: Kyseessä ei siis ole mikään lentoyhtiöiden salaliitto myydäkseen näin väkisin edes-takaisia lippuja, vaan ennen kaikkea tähän vaikuttaa paikalliset lainsäädännöt.

Ja mitä keltakuumerokotukseen tulee, niin viimetipassa lentokentältä hommattu rokotus ei sitten välttämättä kelpaakkaan, koska yleisesti rokotuksen jälkeen pitäisi olla kahden viikon "karenssiaika" ennen kuin se lasketaan tehokkaaksi. Eli jos hankalaksi haluavat heittäytyä, niin tuokin riittää vallan hyvin syyksi lennolta eväämiseen.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Perun lähetystö/viisumi
« Vastaus #22 : 16.08.2006, 22:41:02 »
Lainaus käyttäjältä: "Bones"
Lähetin Air Madridille kyselyn asiasta, saa nähdä mitä vastaavat aikanaan


jos vastaavat. Air Madrid ei ole erityisen ansioitunut asiakaspalvelussa.

Mutta hyvä juttu tuo perulainen ystävä. Jos hän ostaa teille bussiliput Ecuadoriin tms. niin siinähän se jatkolippu on. Perussa tosin lippuihin laitetaan asiakkaan nimi, mutta ehkä niitä lippuja voi ostella toisten puolesta. Ja passiakin ne kysyvät bussilipun oston yhteydessä...