Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle

 (Luettu 19250 kertaa)

Jando

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Hepsan!

Intian reissu edessä kaverin kanssa 4.12 - 23.12. Lennot ovat Delhiin, mistä on tarkoitus suunnata todennäköisesti Goan suuntaan. Suunnitelmissa on käynti myös Mumbaissa, jossa on ilmeisesti vilkkaampi yöelämä ja paremmat ostospaikat? Kannattaisiko Delhi unohtaa kokonaan ja ottaa suoraan jatkolento esim. Mumbaihin ja sieltä junalla Goalle? Junat ovat ilmeisesti kokemisen arvoisia Intiassa?

Onkohan Goalla tai muualla Intiassa mahdollista vuokrata vesijettejä ja missä hinnassa ne liikkuvat? Entä Royal Enfieldit ja muut prätkät? Goan ympäristössä on varmasti hyvä tehdä päiväretkiä vuokraprätkällä?

Entä hyvät, sopivan rauhalliset rannat ja majoituspaikat Goan lähettyvillä? Vai onko Goan ympäristö yhtä pakettimatkahelvettiä?
Mistä löytyisi Bungaloweja riippumatto-terassihengailu-merinäköala-optiolla? 8)

Rantakohteita löytyy varmasti myös Goasta etelään? Niin ja missähän olis parhaimmat snorklausrannat? Thaimaan veroisia koralleja ja rantoja ei taida Intian länsirannikolta löytyä, vai löytyykö? Jos tiedät kerro toki mistä! :D

Kertokaa ihmeessä, jos mieleen tulee muita vinkkejä! Kaikki otetaan kiitollisena vastaan.

helri

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« Vastaus #1 : 27.10.2006, 09:54:03 »
(Netti stn pätkäisi just kun olin lähettämässä vastausta... Sinne meni bittiavaruuteen)

Kyselin samaa täällä jokin aika sitten. Sain vastaukseksi, että Intian mantereella ei varsinaista kunnon snorklauspaikkaa ole. Andamaaneilta ja Nikobaareilta kai sitten löytyy. Sinne pääsee laivalla, ainakin opaskirjani (LP) mukaan.

Me olemme reissussa juuri ennen teitä, paluulento 5.12. Koska meillä on aikaa vain surkeat kaksi viikkoa ja lennot Delhiin, ajattelimme ottaa maan sisäiset lennot jonnekin etelään. Kerala oli ykkösvaihtoehto, mutta sinne ei näytä saavan suoria lentoja. Lento vaihdolla onkin sitten tuplasti kalliimpi suoraan verrattuna.

Toinen vaihtoehto meillä on Chennai. Sinne näyttää saavan halvimmillaan meno-paluulennon vähän yli 100 eurolla. Chennain lähellä oleva Pondicherry vaikuttaa sekin oikein mielenkiintoiselta paikalta.

Goa taitaa todellakin olla ihan turistihelvetti. Me hylkäsimme ajatuksen mennä sinne.

Katariina72000

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 008
  • Profiili
Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« Vastaus #2 : 27.10.2006, 10:44:19 »
Kannattaa kokeilla hakua tai lukea vanhojakin viestiketjuja. Löytyy paljon asiaa Intiasta.

Itse en jättäisi Delhiä väliin:
Paljon nähtävää :arrow: Nähtävyyden hankalasti eripuolilla joten siirtymiin menee aikaa.
Paljon ostettavaa :arrow: Pasminat ym kannattaa ostaa Delhistä, ne ovat maaseudulla kalliimpia ja valikoima huonompi. Monet paikat tekevät tukkukauppaa ja palvelevat turistit siina sivussa.Tinkiminen on helppoa ja kankaat eivät paina paljoa. Tarkasta että saat aitoa villaa tai silkkiä. Viskoosista ei kannata maksaa.
Paljon koettavaa. Delhi on töykeä, likainen ja ahdas paikka, mutta jollain lailla kuitenkin OK.

  :!:  Ehdoton must paikka on hotelli Sheratonin ravintola. Se rankattiin maailman 100 parhaan ravintolan joukkoon ja siellä illallinen maksaa n. 40 euroa, eli tasoon nähden sika halpaa. Vierailin siellä ekan kerran jo vuosia sitten ja taso vaan nousee.

Mumbai on kliinisempi ja eurooppalaisempi paikka. Itse en ko. kaupunkiin tykästynyt.

helri

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« Vastaus #3 : 27.10.2006, 10:54:28 »
Niin, mitä sieltä sitten kannattaa ostaa? Tekstiilejä varmaan ainakin. Millainen on hintataso? Jos jossain Indiskassa/Mokossa maksaa Intiasta tuotu päiväpeitto 300 euroa, niin mitä se maksaa Intiassa?

Jonkunlaista hintatasoa olisi kiva tietää juuri noiden pashminojen ja muiden kanssa :) Se että on halpaa, ei oikein kerro kovin paljon.

Katariina72000

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 008
  • Profiili
Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« Vastaus #4 : 27.10.2006, 12:21:39 »
No mä ostin 6 yksiväristä isoa villa/silkki pasmiinaa. kpl hinta lienee joku 8 euroa kpl, kun vastaavat Stockalla 40-60 euroa/ kpl. Aitoja pasmiinoja sieltä saa myös. Siis niitä, jotka täällä maksaa satoja euroja. Mä en niitä ostanut, koska niissä koot oli pieniä ja kaikki noin mitä mä ostin oli ns. double malli, eli leveä ja pitkä. Se miten ne muuten esittelee tulitukkujen kanssa hapsujen polttamista todistaakseen, että ei ole tekokuitua, ei ole minkään väärti todiste aitoudesta. Hyvän laadun tuntee käteen. Se ei tartu ihoon karheana kiinni vaan hyväilee kuin pehmeä untuva.

Lainaus Wikibedia:Pashmina on Himalajan vuoristolla elävien chyangra-vuohien pehmeintä mahanalusvillaa, kashmiria. Pashmina tulee persian sanasta "pashm", joka tarkoittaa villaa.

Aidot pashmina-huivit ovat yleensä seuraavanlaisia:

100% pashmina
70% pashminaa ja 30% silkkiä
50% pashminaa ja 50% silkkiä.

Todellisuudessa 100-prosenttista pashminaa ei ole olemassa. Pashmina-kuitu on nimittäin niin herkkää ja hajoavaa, että täyspashminassakin on yleensä 10% tavallista villaa tukirakenteena.

Voitot saivat maailmalla väärentäjiä kutsumaan muitakin pashmina-shaalien ulkonäköä matkivia tuotteita pashminaksi. Väärennetyt pashminat tehdään yleensä viskoosista.


Sitten hommasin kolme ihanaa kirjottua juhla huivia. Yksi niistä on kirjottu täyteen helmiä, toinen on käsin kirjottu kauttaaltaan ja yksi on konetekoinen, mutta siihen on tikattua turkista mukaan. Noiden hintoja suomessa en tiedä, koska en ole missään putiikissakaan nähnyt vastaavia. Kalleimmasta maksoin n.50 euroa. Mun mittapuun mukaan se oli ilmainen. ...Se oli niin ihana että toin sen varmuudeksi käsimatkatavaroissa, jotta ei vaan katoaisi mihinkään.(Tähän on nyt turha heittää mitä älypää juttuja jatkoksi siitä miten joku huivi voi maksaa noin paljon... )

Sitten mattoja. Ollaan tuotu silkki/silkki ja silkki/villa mattoja aiemminkin,ja oletan tietäväni niiden laadusta jotain. Laatuja on moneen lähtöön, mutta ihan hyvä laatuinen silkki/villa koossa 180x260 olisi irronnut muutaman tunnin tinkimisen jälkeen n 1300 euroa hintaan. Tämä oli alin hinta mihin päädyimme. Osa ei tiputtanut hintaa kovinkaan paljon, vaan selkeästi testasi ostajan tietoutta. Laadullisesti aivan upea matto olisi sitten maksanut tinkimisen jälkeen edelleen 7000 euroa, mutta se olikin aivan kertakaikkisen uskomaton. Emme tuoneet tällä kerralla mattoa.

Ostin myös silkkistä mm. kahvimyssyjä ( 700 ränkylää) ja muutaman tyynynpäällisen. Ne on just sitä laatua mitä Moko ja Indiska myy, eli ei kovin kummoisia, mutta OK. Eivät ilmeisesti maksaneet kovin paljoa, koska en muista hintaa....hymm...

Lakkatöitä toin paljon. Ihania rasioita ja pieniä kelloja jne. Hinnat 100-800 ränkylän välissä. Teetä suoraan viljelmiltä, kumipuusta tehtyjä marakasseja ja hyrriä ipanoille jne.

StGermain

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Intia
« Vastaus #5 : 27.10.2006, 13:19:40 »
Kyllähän niitä suoria lentoja taitaa olla, Googlettamalla vain etsimään..

Olimme viimevuonna Pondicherryssä about 6 päivää ja ihan kiva persoonallinen paikka! Siellä on paikka nimeltään Auroville, joka on joogaajien mekka ja eräänlainen itsehallinnon omaava paikka. Meillä oli muuten siitä rantakadulta hotelli ja käsittämättömän halpa sekä siisti. Lisäksi hemmottelimme itseämme olemalla siellä yhden yön hotellissa jonka ranking oli 5 tähteä deluxe, todella siisti, mutta 80 egeä yö. Kyllä Pondicherry on ehdottomasti käymisen ja näkemisen arvoinen paikka.

Menimme muuten taksilla Chennaista Pondicherryyn ja hinta oli noin 26 egeä.

Jos Keralaan menette niin ihmeessä kärsikää vähän lompakosta ja ottakaa asuntovene siellä sisävesillä. Kokemisen arvoinen!! Olemme itse menossa Keralaan uudenvuoden jälkeen kunhan Goalta pääsemme moikkaamasta tuttuja ja uudenvuoden vietosta.

Prätkän vuokraaminen on okei Goalla ja pienemmissä kaupungeissa, mutta isoissa jättäisin väliin, jos vähänkään tykkää hengestään. Hauska juttu minkä huomasin, kun vaaleaihoinen ajaa pratkällä siellä niin saa kyllä paljon enemmän tilaa liikenteessä. Ovat kai oppineet varomaan tumpeloita eurooppalaisia  :D

helri

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« Vastaus #6 : 28.10.2006, 13:07:44 »
Iso kiitos taas neuvoista!

Nuo mattojen hinnat on melkoisia, ainakin kun tällaisessa koirataloudessa saattaa sattua kaikenlaisia vahinkoja...

Taitaa kannattaa lähteä reissuun mahdollisimman kevyellä rinkalla ja ostaa viimeisinä päivinä Delhistä toinen laukku kaikille ostoksille. Jos 19 kg on ruumaan menevän matkatavaran raja, niin siihen menee helposti kaksi laukkua. Ovatkohan ne Finskillä miten tarkkoja muutaman kilon ylityksestä?

Rapa-Ripa

 • Vieras
Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« Vastaus #7 : 28.10.2006, 13:21:46 »
Lainaus käyttäjältä: "helri"


Taitaa kannattaa lähteä reissuun mahdollisimman kevyellä rinkalla ja ostaa viimeisinä päivinä Delhistä toinen laukku kaikille ostoksille. Jos 19 kg on ruumaan menevän matkatavaran raja, niin siihen menee helposti kaksi laukkua. Ovatkohan ne Finskillä miten tarkkoja muutaman kilon ylityksestä?


Jos kertyy paljon tuliaisia eikä jaksa aina raahata niitä paikasta toiseen olen lähettänyt niitä Intiastakin postitse kotiin. Oma operaationsa on tämäkin, paikalliset ykstyisyrittäjät postitoimiston ulkopuolella Kalkutassa neuloivat oman amatöörimäisen pakettini kankaaseen ja sinetöivät vielä lakalla.

huruu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Goaan tammikuussa
« Vastaus #8 : 28.10.2006, 20:59:40 »
Tervehdys,

Ollaan kaverin kanssa matkaamassa pariksi viikoksi Goaan omatoimisesti tammikuussa. Lennot Delhistä Goaan ja takas on hommattu Kingfisher Airlinesilta netin kautta.

Onkos kellään suositella sieltä Goasta jotain guesthoussia Anjuna beachilta tai siitä läheltä? Ranta sais olla hyvin lähellä, majotuspaikka siisti ja rauhallinen, mutta ei kaukana pippaloista. Ja tietty mahollisimman rento ja ystävällinen :}

Rapa-Ripa

 • Vieras
Re: Goaan tammikuussa
« Vastaus #9 : 29.10.2006, 10:29:16 »
Lainaus käyttäjältä: "huruu"

Onkos kellään suositella sieltä Goasta jotain guesthoussia Anjuna beachilta tai siitä läheltä? Ranta sais olla hyvin lähellä, majotuspaikka siisti ja rauhallinen, mutta ei kaukana pippaloista. Ja tietty mahollisimman rento ja ystävällinen :}


Mermaids Guesthouse on ihan mukava. Sijaitsee n. 100 metrin päässä Anjuna Becahin bussin kääntöpaikasta biitsille päin vievän polun varrelta. Omistaja on säilytellyt arvotavaroitani, lainannut rahaakin ja antanut elää velaksi kun unohdin nostaa sitä juhlien alla.
Tosin Anjuna biitsillä melkein joka talosta saa huoneita vuokralle ja mukavia ihmisä löytyy.

Bileet löytyvät parhaiten kysymällä motskaritaksien kuljettajilta. Kirjoittakaa sitten millaisia ne pippalot nykyään on, kun pääsette sinne.

Jando

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« Vastaus #10 : 30.10.2006, 16:50:26 »
Kertokaas Goan kävijät löytyyky sieltä vesijettien vuokraus mahdollisuutta? Muitakin vinkkijä otetaan kiitollisena vastaan, esim. rauhallisista rantamestoista, joissa ei tarvi olla jettejä :) Olisi mukava päästä jossain kokeileen niitäkin kulkineita.. 8)

Jando

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« Vastaus #11 : 02.11.2006, 19:21:42 »
Itse itselleni vastaten: Kyllä niitä Jettejäkin tuntuis löytyvän :lol:

huruu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Re: Goaan tammikuussa
« Vastaus #12 : 03.11.2006, 12:22:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Rapa-Ripa"
Lainaus käyttäjältä: "huruu"

Onkos kellään suositella sieltä Goasta jotain guesthoussia Anjuna beachilta tai siitä läheltä? Ranta sais olla hyvin lähellä, majotuspaikka siisti ja rauhallinen, mutta ei kaukana pippaloista. Ja tietty mahollisimman rento ja ystävällinen :}


Mermaids Guesthouse on ihan mukava. Sijaitsee n. 100 metrin päässä Anjuna Becahin bussin kääntöpaikasta biitsille päin vievän polun varrelta. Omistaja on säilytellyt arvotavaroitani, lainannut rahaakin ja antanut elää velaksi kun unohdin nostaa sitä juhlien alla.
Tosin Anjuna biitsillä melkein joka talosta saa huoneita vuokralle ja mukavia ihmisä löytyy.

Bileet löytyvät parhaiten kysymällä motskaritaksien kuljettajilta. Kirjoittakaa sitten millaisia ne pippalot nykyään on, kun pääsette sinne.


Kiitos vastauksestasi ja vinkeistä

Eipä tunnu löytyvän Mermaidsille oikein mitään yhteystietoja googlettamalla. Tänään ollaan vissiin menossa varailemaan Kilroylta jotain majotusta... Vai löytyyköhän tuolta paikanpäältä hyvin majotuksia sesonkiaikaankin tammikuun lopussa?

Pippaloista näyttää löytyvän ennakkotietoja myös eräältä ulkom. trancefoorumilta kohtuuhyvin.

Narada

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« Vastaus #13 : 08.11.2006, 19:42:11 »
Laittelen tähän väliin aiheesta vähän ns. ohi kysymyksiä, mutta kuiteskin koskien Intiaa...aattelin,et sopisivat kyssärit tähän keskusteluun jatkoks....

Onko kukaan käynyt Delhistä käsin seuraamassa Ganges joen rannassa polttohautausmenoja? Vinkkejä, miten, mihin aikaan ja mihin menit?

Entä onko kukaan käynyt ns.rottatemppeleissä? Missä kävit ja millaista siellä oli?

Tattis!

Saniainen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Suositelkaa hostellia Chennaista
« Vastaus #14 : 09.11.2006, 16:41:22 »
Osaako kukaan suositella mukavaa hostellia tai halpaa hotellia chennaista? Mennään vuodenvaihteeksi sinne ja pitää varmaan varata etukäteen. Bed bug -ketjun sekä muitakin pelotteluketjuja täällä lukeneena en uskaltaisi varata ihan ummikkona. Onko Lonely Planetissa esitellyt majoitukset kaikki hyviä vai voiko sielläkin olla sattumia seassa. Majoitustietokannasta en löytänyt yhtäkään majoitusta chennaista.

snufkin

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • MSN Messenger - liquidflit@hotmail.com
  • Profiili
Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« Vastaus #15 : 10.11.2006, 18:55:10 »
Kuulisin mielelläni kokemuksia pohjois-Intian (Delhi, Agra, Jaipur, Varanasi...) suunnilta hauskoja jä jännittäviä paikkoja, missä kannttaa käydä. Just jotain erikoisempien luostareita, luontoretki madollisuuksia jne?
olen optimisti - en tiedä, minne olen menossa, mutta olen matkalla"

Urashi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« Vastaus #16 : 28.12.2006, 16:10:07 »
Lainaus käyttäjältä: "Rapa-Ripa"
Lainaus käyttäjältä: "helri"


Taitaa kannattaa lähteä reissuun mahdollisimman kevyellä rinkalla ja ostaa viimeisinä päivinä Delhistä toinen laukku kaikille ostoksille. Jos 19 kg on ruumaan menevän matkatavaran raja, niin siihen menee helposti kaksi laukkua. Ovatkohan ne Finskillä miten tarkkoja muutaman kilon ylityksestä?


Jos kertyy paljon tuliaisia eikä jaksa aina raahata niitä paikasta toiseen olen lähettänyt niitä Intiastakin postitse kotiin. Oma operaationsa on tämäkin, paikalliset ykstyisyrittäjät postitoimiston ulkopuolella Kalkutassa neuloivat oman amatöörimäisen pakettini kankaaseen ja sinetöivät vielä lakalla.


Muistatko yhtään paljon oli postikulut, kun lähetit?

lisbeth

 • Reissaaja
 • Viestejä: 46
  • MSN Messenger - hook88@hotmail.com
  • Profiili
Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« Vastaus #17 : 28.12.2006, 19:00:42 »
Me maksettiin keskimäärin 20e alle viiden kilon paketeista. Kirjapaketit huomattavasti halvempia. (asiasta puhetta jo jossain ketjussa aiemmin tällä kuulla)

iltsu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 175
  • Profiili
Kohde- ja aktiviteettivinkkejä Intian reisulle
« Vastaus #18 : 30.12.2006, 01:46:56 »
Nyt taas tänään aloin näitä sivustoja selailemaan (kuten näkee aiemmista vastauksista), mutta samallaisen reissun tehneenä kannattaa ehdottomasti harkita pysymistä kultaisen kolmion alueella. Autokuskin saa 20€ / päivä (ajaa minne vaan). Sillä näkee agran (Taj Majal), johon todellakin kannattaa uhrattaa vaikka pari päivää, Jaipurin, Pushkarin... En tiedä Goasta, mutta olen nähnyt rantaelämää (vain) parissa paikassa ennenkin.. Ehdottomasti suosittelen jättämään aikaa oikeaan tutustumiseen Intiaan. Itse tulen palaamaan maahan siviilityöni häiritsemäni tai sen suostumuksella..

TahtooReissuun

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Delhi-Jaipur-Agra
« Vastaus #19 : 04.01.2008, 16:40:16 »
Hei,

Lisään tämän tänne kun aiheeseen liittyen näköjään on keskustelua ollut eli:

Miten Delhistä pääsee nopeimmin Jaipuriin? Katselin juna-aikatauluja ja vaikutti aika hitailta. Agraan pääsee ilmeisesti 2,5 tunnissa Taj Expressillä, mutta miten Jaipuriin? Kolme päivää olisi aikaa kiertää Delhiä, Agraa ja Jaipuria. Kannattaako ottaa joku valmis "paketti"? Onko kellään kokemusta? Matka on siis omatoimimatka. Lento Delhiin helmikuussa ja sitten "Kultainen kolmio"-kierros, jonka jälkeen matka jatkuu Delhistä Chennaihin. Kannattaako Delhistä käydä päiväseltään Jaipurissa ja Agrassa? (molemissa siis kiertelis päivän ja illalla takasin Delhiin, kun kumminkin sieltä lennetään Chennaihin). Olipas monimutkaista, mutta toivotaan, että täältä löytyy viisaita neuvoja siitäkin huolimatta  :D  Kiitos!