Lentometsästyksen ABC

 (Luettu 1072249 kertaa)

Juzt

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
Lentometsästyksen ABC
« : 28.10.2006, 00:42:02 »
Tämän viestin on tarkoituksena auttaa löytämään edullisia matkustusvaihtoehtoja etupäässä lentomatkustusta käyttäen. Viestissä esitetty etsintätapa ei suinkaan ole ainoa oikea tapa lähteä metsästämään halpaa matkaa, mutta se toimii hyvänä pohjamallina lentometsästysnoviisille. Kaikkea ei voi kertoa yhdessä viestissä, mutta kun hakukoneiden kanssa tuskastelee syntyy itselle kyllä hyvin pian rutiini halvan lennon metsästykseen.

1.   Mitä kannattaa maksaa?

Ensimmäisenä kohteen X ja Y välille kuljetusta etsittäessä kannattaa etsiä edullinen ”perushinta”, eli hinta jolla pääset ”perinteisillä lentoyhtiöillä” omalta lähikentältäsi tai Helsingistä määränpäähäsi (ja mahdollisesti takaisin) mitä vastaan voi muiden monimutkaisempien vaihtoehtojen kannattavuutta verrata. Jos et ole valmis ”kikkailemaan” ja/tai uhraamaan halvemman lennon edestä aikaa ja vaivaa, voi tämä vaihe olla myös ainoa tarvittava.
Kun olet useamman kerran tottunut etsimään halvinta lentoa ja vertailemaan hintoja, muodostuu sinulle myös ”perstuntuma” siitä mihin hintaan mikin matka on mahdollista saada, jolloin opit myös milloin kannattaa vertailla lisää ja milloin tyytyä jo löydettyyn hintaan.

Halvinta lentoyhtiötä ei ole olemassakaan. Ainoa tapa löytää halvin hinta on vertailla, vertailla ja vertailla olkoonkin että kokemuksen myötä oppii mistä yhtiöstä tai palveluntarjoajasta kannattaa milläkin reitillä aloittaa. Jos sinulla ei tälläistä tuntumaa ole (ja muutenkin), ovat tarkoitukseen kehitetyt hakurobotit oiva apu (Ks. linkki viestin lopussa) Syötä yksinkertaisesti haluamasi reitti ja aika mieluiten mahdollisimman moneen hakumoottoriin, ja katso halvin hinta. Tämän jälkeen kannattaa ainakin tarkistaa löytyneen halvimman lennon hinta suoraan ko. lentoyhtiötä ostettuna. Jos halvin lento on Finnairin, menet Finnairin sivuille ja syötät lennon sinne, jos KLM:n, menet vastaavasti KLM:n sivuille. Halvimman perushinnan saa yleensä olemalla liikkeellä mahdollisimman aikaisin, mutta tarjoushinnat eivät tietenkään tätä kaavaa noudata.

Hakukoneetkaan eivät kuitenkaan löydä kaikkia mahdollisia lentoja, tai lentoyhdistelmiä, joten enemmänkin on tehtävissä jos et ole hintaan tyytyväinen. Tyypillisimpiä pois jääjiä ovat halpalentoyhtiöt, jotka eivät ole normaaleissa varausjärjestelmissä mukana. Suomesta lähtiessä tälläisiä yhtiötä on on mm. Tampereelta lentävä Ryanair, Helsinkiin lentävä easyJet ja Turkuun lentävä Wizzair.
Hyvä tapa varmistaa omalta kentältä eri kohteisiin lähtevät yhtiöt on myös lentokentän omat sivut. Niiltä löytyy tiedot lähtevistä ja saapuvista koneista, joista voi päätellä mihin kentältä lennetään suoraan. Helsinki-Vantaan sivuilta löytyy myös aikatauluhaku, jolla voi hakea valittuun kohteeseen lähteviä suoria yhteyksiä. Samaan aikaan samaan kohteeseen lähtevät lennot ovat yleensä ns. Codeshare lentoja, eli kyseessä on yksi lento, jolle useampi yhtiö myy paikkojaan omana lentonaan.
Mikään ei kuitenkaan takaa ”perinteistenkään” yhtiöiden lennoissa halvan tarjouksen näkymistä lentohakukoneissa, joten jos hinta tuntuu korkealta, on vain jaksettava syöttää hakua eri yhtiöiden omiin hakukoneisiin. Eri nettimatkatoimistoilla on myös osittain poikkeava tarjonta, joten näissäkin useamman kokeileminen kannattaa.

2.   Mistä…
Helsinki-Vantaa (HEL) on monelle suomalaiselle itsestään selvä lähtökenttä (riippumatta siitä asuuko sielläpäin), mutta halpaa lentoa metsästävän kannattaa miettiä muitakin vaihtoehtoja, asui sitten kummalla puolella Kehä III:tä hyvänsä.


Oma kenttä (muualla kuin pääkaupunkiseudulla asuvat):
Ensinnäkin lentohintaa selvitettäessä muiden kuin pääkaupunkiseutulaisten kannattaa aina huomioida myös lähempänä olevat pienemmät kentät. Lento Helsingistä ei läheskään aina ole kokonaiskustannuksiltaan edullisin vaihtoehto.
 Vaikka lento olisi Helsingin kautta, ei ole mitenkään harvinaista että esim. Finnairilla lento esimerkiksi Tampereelta tai Turusta Lontooseen (via Helsinki) maksaa vähemmän kuin pelkkä lento Helsingistä Lontooseen. Tähän kun vielä huomio matkakustannukset kentälle, ei ole välttämättä järkevää maksaa ylimääräistä siitä, että saa tehdä pidemmän ja kalliimman matkan lähtökentälle. Pysäköinti on myös tyypillisesti halvempaa pienemmillä kentillä.
Vaikka lento olisikin kalliimpi, kannattaa aina laskea kokonaiskustannukset matkasta, ei vain lentolipun hintaa. Jos meno-paluulento Oulusta kohteeseen X on 50€ kalliimpi kuin Helsingistä, on se todellisuudessa opiskelijastatuksesta ja Oulu-Helsinki siirtymätavasta riippuen n. 20-200€ halvempi.

Muut vaihtoehdot:
Jos omalta kentältä ei miellyttävää yhteyttä löydy, kannattaa muistaa myös, että Helsinki ei ole ainoa oikea kenttä tällöinkään. Alla on listattu tyypillisimpiä vaihtoehtoja. Haku lennoille näistä eteenpäin suoritetaan kuten yllä, hakurobotteja käyttämällä ja lentosivujen sivuilta vertailemalla.

Tukholma (ARN):
Tukholmassa erityisesti Arlandan kenttä tarjoaa runsaasti niin kotimaan kuin ulkomaanlentojakin, ja lisävalikoimaa Helsinkiin verrattuna löytyy niin perinteisiltä kuin halpalentoyhtiöiltäkin. Tukholma-Skavsta (NYO) puolestaan on Ryanairin hubi, josta on kohtuullinen valikoima edullisia lentoja eripuolille Eurooppaa. Huomioitavaa kuitenkin on, että Tukholma-Skavsta ei nimestään huolimatta sijaitse Tukholmassa, vaan Nyköpingissä. Kenttä on syrjässä, joten sinne meneminen maksaa ja kestää Arlandaa enemmän. Tukholmasta on myös mahdollista saada edullisia äkkilähtöjä lomalentojen ylijäämapaikoille erittäin kilpailukykyisellä hinnalla. (ks. linkit).

Yhteydet: Tukholma on erityisen houkutteleva vaihtoehto Vaasan, Turun ja Tampereen seudulta kotoisin oleville pallontallaajille.. Blue1 lentää kaikista kaupungeista suoraan Tukholmaan, tyypillisesti ajoissa olemalla lipun saa alkaen reilulla 40€ lentokenttäkuljetukset mukaan lukien. Tarjolla on aikaisia menoja ja myöhäisiä paluita, joten yhteys suhteellisen jouheva ilman yöpymistarvetta on hyvin todennäköinen.
Huomaa kuitenkin että vaihdettaessa Ryanairin lennolle on kenttää vaihdettava Skavstalle, ja tähän pitää varata aikaa.
Turusta on myös lauttayhteys, josta voi jatkaa joko bussilla tai Arlanda Express junalla kentälle. Helsingistä on myös lentoja ja lauttayhteys. Tornion seudulta saavutettavissa bussilla/junalla.

Tallinna(TLL): Tallinnasta lentää Berliiniin ja Lontooseen  (Stansted) easyJet, joka on Ryanairin kaltainen halpalentoyhtiö. Finnairin kaukolennot saattavat olla edullisempi Tallinnasta aloittaen (via Helsinki), kuin suoraan Helsingistä, olkoonkin että ero on kaventunut viimeaikoina. Lisäksi Tallinnasta on tarjolla luonnollisesti ”lisää sitä samaa” eli vaihtoehtoja vertailtavaksi normaaleilla lentoyhtiöillä.
Houkutteleva vaihtoehto PK-seutulaisille

Tampere(TMP): Tampere on Ryanairin Suomen kenttä. Ryanair lentää tällähetkellä Lontooseen (Stansted) Frankfurttiin (Hahn), Bremeniin, Milanoon, Riikaan ja Dubliniin. Varsinkin ne, jotka asuvat siedettävän matkan päässä Tampereesta voivat käyttää lisäksi näitä välieppina, alla tietoa vielä ko. yhteyksistä. Ota kuitenkin huomioon että Ryanair on point-to-point lentoyhtiö, eikä vastaa esim. koneiden myöhästymisestä johtuvista jatkolennonnolta myöhästymisestä. Toisin sanoen suunnitelma B, matkavakuutus ja reilu vaihtoaika ovat kaikki hyviä olemassa.
Lisäksi Tampereelta lentää AirBaltic Riikaan tarjoten myös vaihtoyhteyksiä sieltä eteenpäin. Blue1 syöttää SAS:n Tukholman hubia, Arlandaa.

Turku (TKU)
Turusta on lentää halpalentoyhtiö Wizzair Puolan Gdanskiin. Lisäksi SAS/Blue1 syöttää Turusta Helsingin tapaan omia hubejaan Tukholmassa (Arlanda) ja Kööpenhaminassa.

Riika (RIX):
Riika on AirBaltic yhtiön kotikenttä. Yhtiö on tavallaan Blue1 tavoin ”halpalentoyhtiön ja perinteisen lentoyhtiön välimuoto”. Se tarjoaa One-way hinnoittelulla suhteellisen edullisia lentoja (etenkin sopivalla ennakkovarauksella), mutta on tarjoaa silti vaihtomahdollisuutta ja muita ei varsinaisille halpalentoyhtiöille ominaisia asioita.
Riian kautta Air Balticilla on edullisia yhteyksiä etenkin (joskaan ei ainoastaan) Itä-Eurooppaa ja Lähi-Itään aikoville (Israel/Egypti). Lisäksi mm. Ryanair tarjoaa yhteyttä Suomen kohteiden lisäksi Skavstaan (Tukholma) ja Glasgowiin ja Easyjet lentää Berliiniin.
Riikaan pääsee myös Helsingin kautta (Lautta Tallinnaan+bussi)

Frankfurt/Hahn (HHN)&Lontoo/Stansted(STN): Sekä kentät että kaupungit ovat omalla tavallaan lentoliikenteen solmukohtia. Hahn ja Stansted tarjoavat lukuisia (aivan liikaa lueteltavaksi) vaihtoyhteyksiä etenkin Euroopan sisäisillä halpalentoyhtiöillä. Kaukomatkaajille pääkentät (Frankfurt am Main =FRA ja Lontoo Heathrow=LHR) tarjoavat Euroopan kattavimmasta päästä olevia vaihtoehtoja. Huomioi kuitenkin että kummaltakin kentältä (HHN&STN) vie aikaa ja rahaa siirtyä pääkentille)
Jatkoyhteyttä Frakfurtin pääkentältä havittelevan kannattaa tarkistaa myös Lufthansan tarjonta Helsingistä: ajoissa varaten väliä saa meno-paluuna alkaen 99€.

3.   Minne
Lähtökentän sijasta (tai sen lisäksi) voi myös tulokenttää vaihtaa toiseen, josta on edelleen hyvät jatkoyhteydet varsinaiseen kohteeseen. Matkakohteita on niin paljon, ettei jokaiselle sopivia ”yhteyspisteitä” voi alkaa luettelemaan, mutta niidenkin löytämiseen on apuvälineitä.
Esim. Whichbudget.com (ks. linkit) palvelusta näkee mitkä halpalentoyhtiöt lentävät kysytylle kentälle, ja linkkiä edelleen seuraamalla voi tarkistaa hintoja. Pääasiallisesti kannattaa katsella josko listalta löytyisi kohteita, jotka ovat sinua (eli useimmiten Suomea/Eurooppaa) lähellä, tai suuria kenttiä, jonne yhteyksiä on (ja kilpailun kautta tarjouksia) on runsaasti tarjolla. Jälleen kerran myös (kohde)lentokentän sivuja voi hyödyntää, ja katsoa mistä sinne saapuu lentoja ja millä yhtiöillä. Maalaisjärjen mukaisesti myös välimatkan perusteella voi arvioida siirtymisen kannattavuutta (vaikkapa 200km matkan pääsee yleensä jotenkin siedettävään hintaan)
Myös tarjoukset kannattaa huomioda, jos Finnairilla on tarjouslento Bangkokiin 399€, on hyvin todennäköistä että halvin tie koko Kaakkois-Aasiaan kulkee tällöin Bangkokin kautta.

EU:n ulkopuolella kannattaa kiinnittää huomiota valtionrajoihin. Ne eivät ole välttämättä ollenkaan ylitettävissä (esim. Kiina- Etelä-Korea maitse ei tule onnistumaan), ja vaikka olisivatkin, viisumimaksut (ja viisumin hankkiminen) yms. pitää ottaa huomioon.
Hyvä tapa on myös lainata kirjastosta matkaopaskirja (Lonely Planet, Let’s Go…) ja katsoa sieltä mistä kaupunkiin on yhteyksiä.
Luonnollisesti jos matkustat kaukomaille, etkä tunne itseäsi kovin varmaksi paikallisten jatkoyhteyksien kanssa pelaamisessa, kannattaa säätää mieluummin sitä lähtöpistettä tutussa Euroopassa.

4.   Älä säästä väärässä paikkaa

Lennoissa pihistely voi olla palkitsevaa ja pahimmillaan riippuvuutta aiheuttavaakin, mutta kohtuus kannattaa tässäkin säilyttää.
Kun matkailet enemmän, lähestyy todennäköisyys sille, että joku lentosi perutaan, aikataulut muuttuvat, taksikuski eksyy matkalla kentälle, kone on ylibuukattu, turvamääräykset muuttuvat kesken matkan, tai jotain muuta yllättävää tapahtuu, väistämättömästi yhtä. Tämän takia kannattaa paitsi tehdä normaalit varotoimenpiteet (matkavakuutus, pelivara matkakassassa), myös miettiä arvo matkasuunnitelmien joustolle ja yllätystenkestolle. Esim. Ryanair huolehtii asiakkaistaan poikkeus tilanteissa ”hieman” eri tavalla kun ns. ”perinteiset” yhtiöt, joten säästö väärässä paikkaa saatta kostautua, kun joudut jatkolentosi missattuasi koneen myöhästymisestä johtuen ostamaan listahintaan uuden kalliin lipun. Jos hintaero on pieni, kannattaa miettiä myös onko säästö riskin arvoinen tai vielä kehitellymmin, onko ”odotusarvo” säästölle enää positiivinen.
Erilaisten poikkeustilannepolitiikkojen lisäksi kahden vaihdon Ryanair lentosuma uusien check-innien kanssa on varmasti herkempi menemään metsään kuin suora yhteys Finnairilla.

Vaivalle tai ainakin ajalle kannattaa myös laskea arvoa. Jos joudut yöpymään lentokentällä piirun halvemman jatkoyhteyden takia, ota huomioon että todennäköisesti syöt kentällä jotakin, ja mahdollisesti missaat vielä pari matkapäivää, toisen nuokkuessasi Hahnilla, toisen nuokkuessasi kohteessa liian väsyneenä tekemään mitään edellisen unettoman yön jälkeen.

HUOM:
Laske kokonaiskustannukset, älä lentolipun hintaa (kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta moni tekee juuri toisinpäin). Erilaiset lisämaksut (esim. Ryanairin lisämaksu ruumaan menevästä tavarasta), matkat muilla kulkuvälineillä (siirtymä HHN-FRA), viisumit (tapaus Macaon kautta Hong Kongiin), rajanylitysmaksut, tai muut sivukulut (esim. myöhään saapuva lento voi pakottaa taksiin bussin sijasta), ruuat matkan aikana yms. saattavat hyvinkin tehdä sen halvemman lentolipun vaihtoehdon todellisuudessa kalliimmaksi.
Älä ikinä laske matkakustannuksia etusivun tarjoushintojen mukaan, se että etusivulla mainostetaan ”New York 410€ tai Riga alk. 9.99€” ei tarkoita, että lentoja olisi tarjolla silloin kuin sinä haluat lentää. Varmista myös että saamasi hinta sisältää verot ja matkustajamaksut (taxes and fees included)

5. Jos jää kysyttävää
Tämä on edelleen keskustelupalsta, joten apua saa lennonmetsästykseenkin pyytää. Pelkkä "Miten halvalla Malesiaan!!??" ei kuitenkaan ole suotavaa.
Ensinnäkin perushakurutiini on ihan yhtä vaivalloinen muillekin, sillä vertailun tärkeyttä ei voi ohittaa, joten älä turhaa oleta että muut ovat valmiita muitta mutkitta tekemään työt, jotta sinä saisit halvemman matkan. Oma-aloitteisuus kannattaa.
Vaikka halpalentoyhtiöt ovat kovasti lisääntyneet, pidä silti kohtuus mielessä. Jos löydät lennon Keski-Eurooppaan Tampere-Helsinki junamatkan hinnalla, niin kannattaako oikeasti enää tulla kyselemään miten pääsisi halvemmalla?

Jos kuitenkin kysyttävää on, kerro mitä olet jo ottanut selville. On huomattavasti helpompi vastata kysymykseen (eli toisinsanoen huomattavasti useampi auttamaan kykenevä auttaa), jos ilmoitat selkeästi minkä hinnan olet jo löytänyt (ja minkä tuotteen sillä saa), koska olet matkustamassa, onko sinulla mitä vaatimuksia lennolle ja kuinka vaivalloiseen reittiin olet valmis (eli kiinnostaako sinua yhteys jossa pitää vaihtaa kenttää Lontoossa ja yöpyä Stanstedissä)
Kerro myös mistä olet lähdössä liikkeelle. Kaikki eivät asu Helsingissä, ja luonnollisesti lähtöpaikka vaikuttaa siihen, mikä edullisin tapa on.
Ei näin:
"Miten New Yorkiin halvalla??!!"
Vaan näin:
"Hei, tarkoituksenani olisi matkustaa Oulusta New Yorkiin. Matkan pitäisi alkaa 14-16.12 ja paluun olla pian uudenvuoden jälkeen.
Tähän mennessä halvin löytäni hinta on 790€ menopaluu Finnairilla Helsingistä, suoraan heidän sivuiltaan varattuna.
Vaihdot eivät matkalla haittaa, mutta en ole reissannut paljoa, joten arvostaisin jos lennot saa ostettua yhtenä pakettina, eikä matkalla tarvitse esim. vaihtaa kenttää.

Minulla ei ole luottokorttia käytettävissäni, joten matkat pitäisi pystyä maksamaan joko nettipankista, käteisellä tai VisaE:llä

Tietääkö joku kuinka päästä halvemmalla perille?"


Linkit:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/lennot.php?t=yhtiot
Pallontallaajien oma linkkikokoelma lentomatkustukseen liittyviin sivustoihin. Täältä löydät mm. tekstissä mainitun Which budget palvelun ja lentohakurobotteja

http://www.boarding.no/art.asp?id=22363
Lentoyhtiökoodit, lentokenttien sivuilta lentoja tarkastellessa tunnistetaan yhtiö yleensä kaksikirjaimisesta koodista (esim. Finnair AY, American Airlines AA jne.) Tällä koodikartalla pystyt yhdistämään lennon ja yhtiön, ja näinollen etsimään lippuja ko. lennolle.

http://www.pallontallaajat.net/pt2/lennot.php?t=lahdot
Linkkejä eri äkkilähtösivustoihin. Tekstissä mainittuja ruotsin äkkilähtöjä löytyy (mm.) reseguiden.se sivuistolta.

E: Pientä päivitystä reittiverkkoihin.
« Viimeksi muokattu: 21.11.2011, 23:44:37 kirjoittanut Juzt »
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani

Swingbream

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 542
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #1 : 28.10.2006, 01:21:54 »
Linkkivinkkeihin suositan lisättäväksi Skyscanneria, jolla löytää Euroopan ja Aasiankin halpoja lentoja varsin näppärästi. Tuonne olen kirjoittanutkin jo aiheesta opastusta:
http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?p=121126&highlight=%2Askyscanner%2A#121126

Hieman sekavaksi tuo selostus kyllä jäi, joten saa vapaasti muokata ja lainata tänne, jos haluaa.

Tinja

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 437
  • Profiili
  • Tintin oma hostelli
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #2 : 28.10.2006, 09:16:12 »
www.whichbudget.com löytää halpalentoyhtiöt kätevästi maittain -> kaupungeittain.

hani

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 448
 • Have a nice day :D
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #3 : 29.10.2006, 16:41:30 »
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Hakukoneetkaan eivät kuitenkaan löydä kaikkia mahdollisia lentoja, tai lentoyhdistelmiä, joten enemmänkin on tehtävissä jos et ole hintaan tyytyväinen. Tyypillisimpiä pois jääjiä ovat halpalentoyhtiöt, jotka eivät ole normaaleissa varausjärjestelmissä mukana. Suomesta lähtijälle oleellisin tarkistettava on Tampereelta lentävä Ryanair.


Toinen yhtiö, joka ehdottomasti kannattaa tarkistaa, on AirBerlin. He lentävät Helsingistä Düsseldorfiin ja Berliiniin (Tegel) halvimmillaan 29 euroa / suunta (luottokorttimaksusta 6 euron lisämaksu). Vaihdollisia lippuja voi ostaa myös muualle.
Rauha Bakersin muistolle. Sniif.

Juzt

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #4 : 29.10.2006, 18:50:54 »
Lainaus käyttäjältä: "hani"

Toinen yhtiö, joka ehdottomasti kannattaa tarkistaa, on AirBerlin. He lentävät Helsingistä Düsseldorfiin ja Berliiniin (Tegel) halvimmillaan 29 euroa / suunta (luottokorttimaksusta 6 euron lisämaksu). Vaihdollisia lippuja voi ostaa myös muualle.


AirBerlin (samoin kuin esim. Blue1) näkyy hakukoneissa, jonka takia en maininnut sitä tuossa yhteydessä.

Linkkivinkit hyviin palveluihin jotka ovat unohtuneet mainita ovat tervetulleita, mutta huomautan kuitenkin että halpalentoyhtiölista löytyy tuolta linkin takaa, joten niitä ei tarkoituksenmukaisesti ole lähdetty luettelemaan yksittäin uudelleen. (samoin linkin takaa löytyy tuo tekstissäkin mainittu Whichbudget.com).
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani

hani

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 448
 • Have a nice day :D
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #5 : 29.10.2006, 20:51:42 »
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
AirBerlin (samoin kuin esim. Blue1) näkyy hakukoneissa, jonka takia en maininnut sitä tuossa yhteydessä.

Linkkivinkit hyviin palveluihin jotka ovat unohtuneet mainita ovat tervetulleita, mutta huomautan kuitenkin että halpalentoyhtiölista löytyy tuolta linkin takaa, joten niitä ei tarkoituksenmukaisesti ole lähdetty luettelemaan yksittäin uudelleen. (samoin linkin takaa löytyy tuo tekstissäkin mainittu Whichbudget.com).


Toki toki. Mutta tuon "koko Suomen parhaana halpalentoyhtiövaihtoehtona" mainitun Ryanairin lisäksi tarjolla on Helsingistä lentävä erinomainen vaihtoehto - joka mielestäni ansaitsee tulla mainituksi Ryanairia parempana eli Suomen parhaana halpalentovaihtoehtona.
Rauha Bakersin muistolle. Sniif.

Juzt

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #6 : 14.11.2006, 12:51:48 »
Lainaus käyttäjältä: "hani"


Toki toki. Mutta tuon "koko Suomen parhaana halpalentoyhtiövaihtoehtona" mainitun Ryanairin lisäksi tarjolla on Helsingistä lentävä erinomainen vaihtoehto - joka mielestäni ansaitsee tulla mainituksi Ryanairia parempana eli Suomen parhaana halpalentovaihtoehtona.

Vastaan hieman viiveellä:
Mikään yhtiö ei ansaitse tulla mainituksi Suomen parhaana halpalentoyhtiövaihtoehtona, mainostilaa ostosta on erikseen ohjeet foorumin säännöissä.
Ryanairiä ei missään vaiheessa ole väitetty "koko Suomen parhaaksi halpalentoyhtiövaihtoehdoksi" (ja jos minulta kysytään niin se ei todellakaan sellainen ole). Sen sijaan se on niistä yhtiöistä joita lentohaut eivät löydä ("puolihalppikset" kuten Blue1, AirBerlin ja AirBaltic löytyvät) hyvin oleellinen tarkistettava kun etsitään halvinta hintaa (petustuen ennenkaikkea tarjonnan määrään ja keskimääräiseen taksaan, toki riippuen kohteesta, mutta tekstin on tarkoitus olla mahdollisimman yleispätevä).
Mikään yhtiö ei ole paras, eikä halvin, kuten tekstissä jo mainitaankin.

Kaikilla varmasti on omia suosikkiyhtiöitään, mutta tämä ei ole "paras lentoyhtiö" vertailu. Linkkejä eri yhtiöihin löytyy tuolta alhaalla listatuissa sivuissa. Jos sieltä puuttuu jotakin oleellista, voi asiasta toki manita.
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani

maanma

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 534
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #7 : 30.11.2006, 13:27:16 »
Lipun hinnat ovat edullisimmillaan monella yhtiöllä, kun matkaan on yli 6kk. Eli kannattaa suunnitella etukäteen

Toisinaan kannattaa monopoliyhtiöiltä katsella kansallisilta sivuilta tarjouksia, jotka saattavat olla vain 30% kytkynä ostettujen liittymälentojen hinnoista. Itse olen törmännyt 400e vs. 80e samat lennot.

Erityisesti tilanne kannattaa tarkastaa kun kytky on allianssien välinen.

hani

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 448
 • Have a nice day :D
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #8 : 01.12.2006, 20:59:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Mikään yhtiö ei ansaitse tulla mainituksi Suomen parhaana halpalentoyhtiövaihtoehtona, mainostilaa ostosta on erikseen ohjeet foorumin säännöissä.
Ryanairiä ei missään vaiheessa ole väitetty "koko Suomen parhaaksi halpalentoyhtiövaihtoehdoksi" (ja jos minulta kysytään niin se ei todellakaan sellainen ole). Sen sijaan se on niistä yhtiöistä joita lentohaut eivät löydä ("puolihalppikset" kuten Blue1, AirBerlin ja AirBaltic löytyvät) hyvin oleellinen tarkistettava kun etsitään halvinta hintaa (petustuen ennenkaikkea tarjonnan määrään ja keskimääräiseen taksaan, toki riippuen kohteesta, mutta tekstin on tarkoitus olla mahdollisimman yleispätevä).
Mikään yhtiö ei ole paras, eikä halvin, kuten tekstissä jo mainitaankin.

Kaikilla varmasti on omia suosikkiyhtiöitään, mutta tämä ei ole "paras lentoyhtiö" vertailu. Linkkejä eri yhtiöihin löytyy tuolta alhaalla listatuissa sivuissa. Jos sieltä puuttuu jotakin oleellista, voi asiasta toki manita.


Olen täysin samaa mieltä.

Toivonkin, että myös herra moderaattori ymmärtää ettei Ryanair ole oleellisin tarkistettava, kuten tekstissä on mainittu. Jos tekstissä lukisi oleellinen tarkistettava, voisin hyvin allekirjoittaa sen. Silloin mukana listassa voisi olla muitakin oleellisia yhtiöitä.

Nyt alkuperäisessä tekstissä on nimenomaan haluttu listata paras lentoyhtiö (vaikkakin eri sanamuodolla) ja tuota jyrkästi vastustan. Silloin katson oikeudekseni vastata ja kertoa oman suosikkini :)
Rauha Bakersin muistolle. Sniif.

Juzt

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 911
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #9 : 01.12.2006, 21:12:46 »
Lainaus käyttäjältä: "hani"


Olen täysin samaa mieltä.

Toivonkin, että myös herra moderaattori ymmärtää ettei Ryanair ole oleellisin tarkistettava, kuten tekstissä on mainittu. Jos tekstissä lukisi oleellinen tarkistettava, voisin hyvin allekirjoittaa sen. Silloin mukana listassa voisi olla muitakin oleellisia yhtiöitä.

Nyt alkuperäisessä tekstissä on nimenomaan haluttu listata paras lentoyhtiö (vaikkakin eri sanamuodolla) ja tuota jyrkästi vastustan. Silloin katson oikeudekseni vastata ja kertoa oman suosikkini :)

Muutin nuo kaksi kirjainta ehdotettuun muotoon jos ne kerran aiheuttivat epäselvyyksiä.

Silti en kyllä ole kanssasi samaa mieltä siitä, että oleellisin tarkistettava olisi sama asia kuin paras lentoyhtiö. Omasta mielestäni Ryanair ei todellakaan ole paras Suomesta lentävä lentoyhtiö tai halpalentoyhtiö, päinvastoin kehottaisin välttämään aina kun järkevänhintainen vaihtoehto on, mutta reittivalikoimansa takia pitäisin sitä matkustuskohdetta tietämättä oleellisempana tarkistettavana kuin vaikkapa Germanwingsiä, jolla kyllä mieluummin lentäisin jos sille suunnalle olisin menossa.
Tai jos minulta kysyttäisiin mikä on oleellisin yhtiö, jonka tarjonta tarkistaa Helsingistä ulos lennettäessä, vastaisin ehdottomasti Finnair heidän reittiverkostonsa perusteella.
Jos taas kysyttäisiin oleellisinta yhtiötä Budapestiin lennettäessä, olisi asia ihan toinen.

Lisäksi vielä kerran, kyse oli yhtiöistä jotka eivät näy hakukoneissa, ja tässä joukossa ei Blue1 tai Germanwings kilpaile sen enempää kuin Finnairkaan.
"I bet we could get videos of all the sites, get a VCR in our hotel room...
we'd never even have to go outside!"
- Joseph Francis Tribbiani

hani

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 448
 • Have a nice day :D
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #10 : 01.12.2006, 21:43:14 »
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Silti en kyllä ole kanssasi samaa mieltä siitä, että oleellisin tarkistettava olisi sama asia kuin paras lentoyhtiö.


Ei se tietenkään sanatarkasti tarkoitakaan samaa, mutta se helposti luetaan tarkoittamaan samaa.

Kiitos muutoksesta :)
Rauha Bakersin muistolle. Sniif.

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 224
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #11 : 02.12.2006, 02:09:49 »
Ihan ensimmäiseksi pyytäisin Juztia oikolukemaan vielä kerran tuon ensimmäisen postauksensa.

Siellä lukee mm. ainakin kolme kertaa "Tukhoma", kerran "Tukholmaa", kerran "Stuttgardiin", viisi kertaa "Stanstead" ja kerran "Livepool". Sitten myös "AerLingus" on vääntynyt "AirLingusiksi" tai "Air Lingusiksi". Ja tässä listasin vaan pikaisesti huomaamani virheet nimissä, muita mahdollisia kirjoitusvirheitä en jaksanut luetella, enkä alkaa listaamaan erilaisia yhdyssanavirheitä.

En missään nimessä väitä kirjoittavani itse täydellistä suomea (edes lähelle), mutta kun noista virheistä suuri osa on ihan puhdasta huolimattomuutta, niin suosittelisin niiden korjaamista, kun tarkoituksena on ollut ilmeisesti kuitenkin tehdä vakavasti otettava "FAQ/UKK"?!

Niin ja itse asiaan sen verran, että koko jutussa ei ollut mainittu Estonian Airia lainkaan, vaikka se on varmasti yksi yhtiö mikä kannattaa tarkistaa, varsinkin jos Keski-Eurooppaan mielii.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #12 : 03.12.2006, 09:53:42 »
Lainaus käyttäjältä: "maanma"
Lipun hinnat ovat edullisimmillaan monella yhtiöllä, kun matkaan on yli 6kk. Eli kannattaa suunnitella etukäteen


Kylla, jos on kyse halpalentoyhtioista.

Itse olen huomannut, etta monet perinteiset lentoyhtiot (ulkomailla) myyvat jaljelle jaaneita paikkoja halvemmalla. Nain toimitaan lahinna hiljaisina vuodenaikoina ja useimmiten kaukolentojen ollessa kyseessa. Finnairkin myi viime kesana jaljelle jaaneita kaukolentojaan tarjouskampanjalla.

Halvan lennon metsastyksessa kannattaa aina myos mietti vuoden aikaa ja joskus jopa viikonpaivaa. Kun matkustaa lomasesongin ulkopuolella ja keskella viikkoa on todennakoisyys saada lento halvimmillaan.

Off-topickina: Miten joku jaksaa laskea, kuinka monta kirjoitusvirhetta on viestissa?

Tasmanian tuholainen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 259
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #13 : 06.12.2006, 23:34:42 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"


Off-topickina: Miten joku jaksaa laskea, kuinka monta kirjoitusvirhetta on viestissa?


Jos krjoitusvirheitä on tosi pljon, niin ne vain pisttävät silmään, vaikkei niitä varsnaisesti laskisikaaan. Pitkässä tesktissä tulee luonnolllisestikin keksimäärin enemmän vihreitä enemmän kuin lyheyssä...

Ai niin, varsinaista asiaakin minulla oli. En tiedä onko tätä mainittu jo jossain kohtaa, mutta kannattaa usein myös tarkistaa olisiko tarjolla välilaskullisia vahtoehtoja. Esim. Blue1:n kohdalla se usein kannattaa, sillä koukkaus jonkin Pohjolan pääkaupungin kautta voi säästää kymmeniä tai jopa satoja euroja. Valikosta siis valitaan matkakohde yhdyslentojen listasta. Näin voi päästä sellaisiinkin paikkoihin, jotka eivät ole Blue 1:n kohteiden joukossa ja huomattavasti halvemmalla kuin esim. Finnairin suorilla lennoilla ja luultavasti jopa edullisemmin kuin suoraan SAS:n sivuilta varaten, vaikka Blue1:n yhdyslennot ovat nimenomaan skandiyhtiön reittejä.

maanma

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 534
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #14 : 07.12.2006, 09:22:07 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Halvan lennon metsastyksessa kannattaa aina myos mietti vuoden aikaa ja joskus jopa viikonpaivaa. Kun matkustaa lomasesongin ulkopuolella ja keskella viikkoa on todennakoisyys saada lento halvimmillaan.

Oma havaintoni viikonpäivistä on, että kannattaa yleensä ajoittaa matkan (haun)aloitus tiistaiksi.

Ei tyypilliseen loma-aikaan saa yleensä paremmin edullisia lentoja.

Myöskin Äkkilähtöjen kohdalla tämä on pop. Varmimmat äkkilähtöajankohdat on
1. toukokuun loppu/kesäkuun 2 ekaa viikkoa
2. elokuun 2 viimeisintä viikkoa, joka yleensä jatkuu ainakin syyskuun ekan viikon
3. joulukuun itsenäisyyspäivän ja jouluaaton välinen aika.
4. tammikuun 2 viimeistä viikkoa.

Testailija

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 803
 • 137 lentoa takana, mutta vain kaksi Ryanairilla.
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #15 : 07.02.2007, 00:46:45 »
http://www.skytours.fi/matkaehdot.htm kertoo tällaista:

Lentohinnat ovat sitä edullisempia mitä aikaisemmin varauksen suorittaa. Se, kuinka edullinen lentohinta on riippuu siitä, varaako matkan 42 päivää, 30 päivää, 21 päivää, 14 päivää tai 7 päivää ennen matkaa. Toisin sanoen lentolippu on myönnettävä 24 tunnin kuluessa, kuitenkin viimeistään määrätyn ennakkovarausajan kuluessa. On siis mahdollista, että jos teet varauksen myöhään illalla esim. 14 päivää ennen matkaa, me saamme varauksen vasta seuraavana päivänä, jolloin matkaan on enää 13 päivää. Tällöin lippua ei voida enää myöntää, koska ennakkovarausaika on mennyt umpeen. Tällaista tosin tapahtuu hyvin harvoin, mutta riski on aina olemassa.
Donde el viento me lleve... ja reppua en kanna, enkä rinkkaa omista, mutta kodissani on vieraillut 21 eri kansallisuutta.

trsqr

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 125
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #16 : 18.02.2007, 23:22:04 »
Jos onpi lentämässä Eurooppaa kauemmas, niin ainakin saksalaisen Skyways-puljun (http://www.skyways.de) hintahaku tuntuu löytävän kohtuu edullisia hintoja - tosin Saksan kaupungeista. Sivu ei ole kaikkein kätevin käyttää, mutta pienellä yrittämisellä (sekä saksankielen taidolla) pääsee pitkälle.

-o

Johnny Buzz

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #17 : 01.08.2007, 15:24:00 »
Jaetaanpa oma kokemus lentojen metsästyksestä Etelä- / Väli-Amerikkaan. www.lentokeskus.com osoittautui hyväksi lähtökohdaksi. Sieltä löytyi ihan kohtuu hyviä hintoja, vaikka onhan noi tuon suunnan lennot kyllä joka tapauksessa hirveen hintasia. Anyway, saitti hakee halvimpia hintoja Super Saverista, ebookersista, Seat24:sta, Töölön matkatoimistosta jne.

Muutamalle reitille osui sitten American Airlinesin lentoja ja ajattelin tsekata heiltä suoraa lentoja, koska dollarin kurssihan on nyt kovin houkutteleva. Sieltä sitten löytyi erinomainen hinta yhdelle meidän matkakohdevaihtoehdoista. Säästöä halvimpaan Lentokeskuksen hintaan verrattuna noin 300 € per lippu. Tämä kertaa kaksi ja kas siinä on oikeastaan koko reissun budjetti säästetty lennon hinnoissa. Eli Super Saverin hinta oli halvin ennen tuota tsekkausta ollen 1 400 € ja American Airlinesin hinta oli 1 100 €. Molemman hinnat veroineen. Halpaahan tuo ei ole edellekään, mutta eipä sitä parempaakaan vaihtoehtoa ole osunut kohdalla. Etenkin, kun matkustuspäivien venkslaamiseen ei ole hirveästi varaa. Okei, lentoon tulee kolme välilasku ja kesto vajaa 30 h, mutta eipä se mitään, kun säästö on tota luokkaa.

Eli American Airlinesilta kannattaa aina tsekata noita tuon suunnan lentoja. Voi tehdä hyviä löytöjä juuri suotuisasta kurssikehityksestä johtuen. Heillä on paljon paljon kohteita Etelä- & Väli-Amerikkaan New Yorkin ja Miamin kautta.
Viimeisin reissu: Palestiina lokakuussa
Seuraava reissu: Uusi-Seelanti joulukuussa

A.K.

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #18 : 02.12.2007, 23:27:39 »
Kyselisin sitä, että voiko Helsinki-Vantaan lentokentältä ostaa suoraan sieltä vapaita jämäpaikkoja? Eli voinko mennä tyyliin kentälle ja kyselen mikäli sen päivän Lontoon koneeseen olisi vapaita paikkoja ja sitten ottaa sellaisen? Ja jos tälläinen luonnostuu, paljonko he rokottavat lipusta siinä tapauksessa?

Bulkhead

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 399
  • Profiili
Vs: Lentometsästyksen ABC
« Vastaus #19 : 03.12.2007, 00:26:42 »
Lainaus käyttäjältä: "A.K."
Kyselisin sitä, että voiko Helsinki-Vantaan lentokentältä ostaa suoraan sieltä vapaita jämäpaikkoja? Eli voinko mennä tyyliin kentälle ja kyselen mikäli sen päivän Lontoon koneeseen olisi vapaita paikkoja ja sitten ottaa sellaisen? Ja jos tälläinen luonnostuu, paljonko he rokottavat lipusta siinä tapauksessa?


Voit mennä ja ostaa lipunkin. Mutta järkeä siinä ei ole sillä netistä saat sen saman lipun halvemmalla koska tiskiltä ostetusta lipusta menee korkeampi palvelumaksu.

Joten lippu netistä ja sitten kentälle.
Nettikauppa on se missä tänäpäivänä myydään tarjousliput, kentälle laukun kanssa meno ja sitten lipun ostoon, on sitä aikaa kun Sonny Crockett ajoi telkkarissa Ferrarilla pastellinvärinen pikkutakki päällä ja ilman sukkia.   :D
Ei yhtään turhaa reissua tehtynä.