Libanonista

 (Luettu 70066 kertaa)

inkkap

 • Administrator
 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #40 : 02.12.2013, 14:41:07 »
Muutamia omia vinkkejä Libanonista ja erityisesti Beirutista maassa muutaman kerran vierailleena:

- Kaupunkien sisällä erityisesti Beirutissa pääsee kätevimmin liikkumaan paikasta toiseen serviisillä, jotka erottaa takseista punaisten kilpien perusteella. Ennen kyytiin hyppäämistä kannattaa kuitenkin aina tarkistaa, että kyseessä on todella serviis ja että kuski voi kysellä kyytiin muitakin. Hinta riippuu välimatkasta, mutta yleensä lyhyellä matkalla kuski pyytää 1500-2000 liiraa (noin 1 euro), pidemmällä matkalla hinta tuplaantuu.

- Liikenne on todella kaoottista ja ajaminen hankalaa ja raskasta. Vaikka kaistoja olisi virallisesti kaksi, saattaa huonokuntoisella tiellä ajaa jopa neljä autoa rinnan. Punaisia valoja ei ainakaan oman kokemukseni perusteella juuri noteerattu, ja aika harva käytti vilkkua. Oman säväyksensä jo valmiiksi melko hankalaan liikenteeseen tuo skootterit, jotka ajelevat muun liikenteen joukossa. Itse luovutin melko nopeasti ja annoin paikallisten hoitaa ajamisen.

- Hintataso on yllättävän korkea, ja mihinkään länkkäriputiikkeihin Libanonissa ei kannata mennä, sillä hinnat ovat jopa korkeammat kuin Suomessa. Tarjontaa toki on, mutta ne hinnat... Jos jonnekin on pakko päästä shoppailemaan, suosittelen suuntaamaan Beirutissa Sabraan, joka on paitsi palestiinalaisten pakolaisleiri, myös aivan loistava markkinapaikka, missä myydään paitsi peruskrääsää vesipiipuista sandaaleihin, myös valtavasti kauden hedelmiä ja kasviksia. Ruokatorilla hinnat on merkitty (arabialaisin numeroin), mutta taitava tinkaaja saa niistäkin pudotettua muutaman liiran.

- Libanonilaisten mukaan maa on viimeinen valtio maailmassa, johon tuli internet. Se näkyy muun muassa nettiyhteyksien puutteena. Koska majoituin paikallisessa perheessä missä nettiyhteyttä ei ollut, piti internetin ihmeelliseen maailmaan päästäkseen vierailla joko nettikahviloissa (joita ainakin Beirutissa tuntui löytyvän useita) tai Starbuckissa. Oma kone kainalossa suunta kävi aika usein Starbucksiin, missä netti ei toki tullut kaupanpäällisenä valmiiksi ylihinnoitelluihin kahveihin, vaan siitä piti maksaa ekstraa. Tarkkoja hintoja en muista mutta kallista lystiä se oli. Taidettiin ostaa joku kymmenen tunnin kortti.

- Parhaat sapuskat löytyvät mielestäni Beirutista Amerikkalaisen yliopiston likellä sijaitsevalta Bliss Streetiltä. Oma suokkari oli halalhodari ja useilla herkuilla täytetty crepe, jotka molemmat maksoivat jotain euron-kahden luokkaa.

- Jos Beirutissa haluaa uida ilmaiseksi, kannattaa sinne suunnata joskus toukokuun korvilla. Myöhempänä kesällä julkisten rantojen rannat ja rantavedet on jo niin likaisia kuulema Egyptistä tulevien saasteiden vuoksi, että ripuli on taattu.

- Ruokakauppoja ei ainakaan omaan silmään ole Beirutissa kovin montaa sattunut, ja paikalliset käyvätkin hoitamassa pienet ostokset niissä pienissä kulmakioskeissa, missä myydään melko hyvin perustavaraa. Suurin marketti mitä olen Beirutissa nähnyt on Spinneys, joita on kaupungissa ilmeisesti useita. Siellä ruoka on melko edullista ja kaikeksi ihmetykseksi karkkihyllyltä löytyi jopa Pandan lakritsia. Ihmeteltävää riittää erityisesti hedelmä- ja pähkinäostastolla.

- Parasta libanoninlaista pähkinäsekoitusta eli mahkloutaa myy Al Rifain paahtamo, joita on kaupungissa useita. Muitakin paahtamoita on, mutta Al Rifai on ainakin oman kokemuksen mukaan ylivoimaisesti paras. Sieltä on tapana ostaa tuliaisia.

Siinä muutama oma vinkki. Beirutissa ei ole tullut pariin vuoteen käytyä mutta tarkoitus olisi suunnata sinne uudelleen syksyllä, jos tilanne ei kärjisty kovin pahaksi. Toivotaan parasta!

suhis

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #41 : 06.12.2014, 11:24:34 »
Osaatteko sanoa Libanonin tämänhetkisestä turvallisuustilanteesta? Onko turvallista käydä, mitkä alueet ovat ja mitä kannattaa erityisesti välttää?

Onko Israelista rajan ylitys maitse edelleen mahdotonta? Lennän Tel Aviviin, joten onko minun mahdollista päästä Libanoniin muuten kuin lentämällä Ammaniin ja sieltä eteenpäin tuurilla, vai onko tilanne muuttunut passin leimojen suhteen?


UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Libanonista
« Vastaus #42 : 08.12.2014, 13:10:08 »


Onko Israelista rajan ylitys maitse edelleen mahdotonta?

Aivan varmasti on.

Voisitko vielä peruuttaa liput? On aivan älytöntä lentää Tel Aviviin, jos kohteena on Libanon. Ennen Syyrian-sotaa Israelista Libanoniin olisi  päässyt maitse Jordanian ja Syyrian kautta. Reitti saattaa edelleenkin olla auki, en ole varma, riippuu siitä saako Syyriaan viisumia ja miten. Syyriassa taistelut keskittyvät pohjoiseen.

:)=

 • Reissaaja
 • Viestejä: 45
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #43 : 29.12.2015, 12:34:04 »
Erittäin tyhmä kysymys, mutta eihän Libanonin tullivirkailijat voi mistään tietää että olen käynyt Israelissa, jos passissa ei ole leimoja? Paitsi jos en itse siis puhu ohi suuni  ;D
Mitä voisi pahimmillaan käydä jos saisivat selville, kieltäisivät pääsyn maahan ja passittaisivat kotiin?

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #44 : 29.12.2015, 13:21:08 »
kovaa peliä - wikipedian mukaan "may be subject to arrest or detention". mutta jos sinulla ei ole leimaa passissa niin mistä Libanonin rajaviranomaiset saisivat tiedon aikaisemmasta Israelin visiitistäsi jos et itse rupea siitä höpöttämään? ei mistään. Israel tuskin tällaista dataa jakaa millekään maalle - eikä varsinkaan Lähi-Idän arabivaltioille...

https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Lebanon#Israeli_Stamps

Travelers who hold passports that contain visas or entry/exit stamps for Israel will be denied entry into Lebanon and may be subject to arrest or detention. Even if their travel documents currently do not have Israeli stamps or visas, persons seeking entry into Lebanon who have previously traveled to Israel may still face arrest and/or detention if this travel is disclosed. The Government of Lebanon has the authority to refuse admission to other country's citizens and to detain them for further inspection

Starbucks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 053
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #45 : 29.12.2015, 15:30:10 »
Passissa ei myöskään saa olla leimoja Israelin vastaiselta maarajalta Egyptin tai Jordanian puolelta. Mulla oli aikoinaan passissa Aqaban leima ja sitä kovin Beirutin kentällä tutkiskelivat että onko se Jordanian ja Israelin rajalta. Ei ollu, joten Libanoniin pääsin.

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #46 : 29.12.2015, 22:21:19 »
Erittäin tyhmä kysymys, mutta eihän Libanonin tullivirkailijat voi mistään tietää että olen käynyt Israelissa, jos passissa ei ole leimoja?

No mistapas ne sen saisi selville. Toki sita kysytaan ainakin kymmenen kertaa maahan saavuttaessa.
She rides rollercoasters but never screams

jennikatariina

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • Profiili
  • no more lovesongs
Vs: Libanonista
« Vastaus #47 : 27.02.2016, 19:35:13 »
Hola!

Tarkoitus olis viettää 29-vuotissynttärit jossain lähi-idän maassa ja Beirut on kiinnostanut kaupunkina aina kovasti. Ulkoministeriön matkustustiedote oli karua luettavaa ja siksi kyselisinkin, että onko palliksilta kukaan matkannut Libanoniin viime aikoina? Ilmeisesti pakolaisvirrat Syyriasta Libanoniin ovat aikamoiset ja maan turvallisuustilanne heikko. Silti hotsittais matkata! Kuulisin mielellään joltain foorumilaiselta hieman tietoja, et mitkä on olleet viime aikojen tunnelmat Beirutissa?

- Jenni
Quaker

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 343
 • Turistina Milanossa
  • MSN Messenger - mikko@lehtojoki.fi
  • Profiili
  • Lehtojoki.fi
  • Sähköposti
Vs: Libanonista
« Vastaus #48 : 04.03.2016, 11:56:38 »
En ole valitettavasti viimeisen kahdenvuoden aikana Beirutissa ollut mutta olin siellä kun sota Syyriassa syttyi ja voin kuvitella tilanteen melko hyvin kun tuli kokonaisvaltaisesti maa kierrettyä jokusessa viikossa.


Beirut on melko kaksijakoinen maa, kaduilla näet enemmän Ferrareja kuin.. noh.. eipä tule paikkaa mieleen. heh. Mutta samalla muutaman kilometrin päästä löytyy uusia ja vanhoja "pakolaisleirejä". Kaupungin keskustan tuntumassa näitä lähiöitä on jonkun verran joihin aikanaan palestiinalaiset ja nyt syyralaiset ovat muuttaneet asumaan ja elinolosuhteet ovat hieman erit kuin ferrarilla ajelevilla miljonääreillä. Vaikka pakolaisten keskuuteen eksyisikin siitä tuskin ongelmia seuraa - ja pakolaisleirit ovat viihtyisämpiä ja siistimpiä kuin vaikkapa Kouvostoliitto kotimaassamme.


Yleisesti ottaen Beirut ei ole mikään halpa kaupunki ja itse olenkin sanonut että on mukava leikkikenttä miljonääreille. Itselleni jäi varsin mukava fiilis Beirutista ja sinne haluaisin jonain kesällä vielä palata. Eurooppalainen versio liberaalista islamista oldschool-vivahtein. Vaikea kuvitella että pakolaisvirta näkyisi downtownin kaduilla, kalliissa ostoskeskuksissa tai muilla turistisilla alueilla. Eri toki varmasti on laitamilla ja vaikkapa Syyrian bussiaseman seuduilla.


Beirut on varsin kiinnostava ja näin "offseasonin" aikaan sää on kuitenkin paljon miellyttävämpi kuin vaikkapa Suomessa. Beirutista pystyy kivasti tekemän päivämatkoja koko maahan, toki Baalbek lienee tällä hetkellä hieman hankala johtuen idän tapahtumista..?
Do I need a reason? Matkailublogia osoitteessa www.lehtojoki.fi

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #49 : 04.03.2016, 13:07:24 »
Olin Libanonissa melkein tasan kymmenen kuukautta sitten, ja voisin sanoa etta oikeastaan ainoa varma asia Libanonin turvallisuustilanteessa on se, ettei mikaan ole varmaa. Tilanne vaihtelee paivittain, ja mitaan yleispatevaa siita ei voi sanoa. Jos ostat liput nyt kuukauden paahan, tilanne voi olla jo taysin eri.
Henkilokohtaisesti olen iloinen, etta kavin viime kevaana. Silloin tilanne oli kohtalaisen tasainen, ja turistejakin oli jopa muutamia. Nyt vaikuttaa taas levottomammalta; pakolaisvirta on valtava, marraskuussa Beirutissa rajahti autopommi, ja Isis on ihan rajan tuntumassa. Beirut on hyvin erilainen muuhun Libanoniin verrattuna, ja kuten tuossa jo sanottiinkin, maa on pieni ja Beirutista on helppo tehda paivareissuja. Vuokrasimme auton + kuskin ja kavimme Baalbekissa ja Anjarissa. Baalbekissa oli pari muuta turistia, Anjarissa ei ketaan. Aavemaista, mutta upeaa. Ehka ihan yksin en olisi lahtenyt busseilla koettamaan, silla menimme lapi parista Hezbollahin barrikaadista, ja paikallinen kuski oli kullanarvoinen. Passit syynattiin tarkasti lapi. Eli kylla siella on pingoittunut ilmapiiri, ja jos lahtisin nyt Beirutiin, en ehka vierailisi enaa noissa arkeologissa kohteissa, mika sinansa on saali. Tietty Beirutissa itsessaankin on paljon nakemista ja kokemista, erityisesti ruuan suhteen.
She rides rollercoasters but never screams

fl0yf

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 101
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #50 : 09.02.2017, 09:35:47 »
Tutkin reittejä seuraavalle reissulle ja löysin edulliset lennot Beiruttiin, jossa tarkoituksena olisi olla 4 yötä. Saako tuon viisumin Beirutin kentältä kuinka helposti ja paljonko se maksaa? Tuleeko hotelli olla etukäteen varattuna, vai voiko heittää jonkun random hotellin Beirutista maahantulolomakkeeseen? Olen käynyt viime vuonna Israelissa ja tosiaan leimaa ei ole passissa, mutta kuitenkin Aqaban leima (satamassa leimattu) löytyy. Rupeavatko syynäämään tarkemmin tuota sillä pelkästää Israelissa käynti on näköjään esteenä, että pääsee maahan?
 

Starbucks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 053
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #51 : 09.02.2017, 12:48:39 »
Omasta Libanonin käynnistä on jo vierähtänyt muutama vuosi, mutta passissa ei saa olla edes Israelin vastaisen raja-aseman leimoja. Oletko siis käynyt Aqabasta käsin Israelissa? Mä olin saapunut Aqabaan Egyptistä laivalla ja passi tietysti leimattiin satamassa. Tätä leimaa sitten kovin selvittelivät Beirutin lentokentällä että onko se Israelin vastainen raja-aseman leima vai ei.
 Libanonin visa on arrival muodollisuuksista ei muistikuvia enää. 

fl0yf

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 101
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #52 : 09.02.2017, 13:13:01 »
Oletko siis käynyt Aqabasta käsin Israelissa?

Menin laivalla Omanista Aqabaan ja sieltä matka jatkui laivalla Eilattiin. Ainoat leimat jotka tulivat passiin tuolta Jordania - Israel väliltä olivat Jordanian entry ja exit leimat Aqaban satamasta.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2017, 13:15:41 kirjoittanut fl0yf »

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #53 : 09.02.2017, 13:13:25 »
Israel on Libanonille niin nou-nou, etta en lahtisi yrittamaan. Aqaban leimasta voi todellakin helposti paatella, missa on vierailtu. Multa kysyttiin ainakin kolme kertaa etta ethan ole VARMASTI koskaan kaynyt Israelissa. Jos valehtelet pariin otteeseen ja sitten passista loytyy Aqaban leima, ei nayta hyvalta. Mun passi kaytiin ainakin lapi. Yksi leima oli todella haalistunut (Meksikon) ja sita sitten katseltiin tarkemmin.
Mun mielesta ei ollut mitaan viisumia, vain leima passiin.

Edit: Tuo Oman-Aqaba -vali laivalla on sen verran harvinainen, etten sita lahtisi yrittamaan, etenkin, jos passista ei loydy Omanin leimoja tukemaan vaitetta. Hankkisin siis uuden passin.
She rides rollercoasters but never screams

fl0yf

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 101
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #54 : 09.02.2017, 13:16:48 »
Koitin muokata viestiä, mutta tuli näköjään kokonaan uusi viesti... Eli kyseessä tosiaan oli risteilyalus ja Omanin leimoja matkan varrelta tuli yhteensä 4kpl ja laiva oli lähtenyt Dubaista, josta myös löytyy leimat. En tiedä hoksaisivatko virkailijat sitä, että risteily on kulkenut myös Eilatin kautta...

Edit: Kiitos vastauksista. Näköjään tuosta koituu ainoastaan ongelmia, jos passista löytyy Aqaban sataman enty ja exit leimat eikä ole näyttää seuraavan kohteen leimaa. Täytyy näköjään jättää Libanonin visiitti tulevaisuuteen ja matkustaa sinne sitten "puhtaalla" passilla.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2017, 14:07:21 kirjoittanut fl0yf »

Bird

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 123
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #55 : 29.10.2017, 05:13:07 »
UM pelottelee tähän malliin nyt:

Lainaus
Matkustusturvallisuudessa Libanonissa on suuria alueellisia eroja ja maan turvallisuustilanne on hauras ja voi muuttua nopeasti. Syyrian konflikti heikentää yhä enemmän Libanonin turvallisuustilannetta. Ennakoimattomien pommi-iskujen tai muiden terroritekojen riski on koko maassa korkea. Terroritekoja voidaan kohdistaa myös länsimaalaisia henkilöitä tai heidän suosimiaan kohteita vastaan.

Jotta mikähän mahtaa olla se todellisuus sitten? Kyproksella pitäisi mahdollisesti lähteä käymään, ja logistisesti Libanon olisi hyvin siihen yhdistettävissä - ehkä jopa niin päin, että ottaisi lennot suoraan Beirutiin.

Tiina58

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #56 : 08.12.2019, 03:19:12 »
Anteeksi maalaisuuteni, mutta onko tuolla Beirutissa uimarantoja? Voiko siis yhdistää kaupunkiloman rantakohteeseen?

On, useita.
Beirut rocks

Tiina58

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • Profiili
Vs: Libanonista
« Vastaus #57 : 08.12.2019, 03:34:07 »
Lentää Kyprokselle ja sieltä laivalla Beirutiin. Libanonissa on useita todella hienoja nähtävyyksiä. Vesipuisto Wave, tippukiviluolat, Jounieh, Faryahin laskettelukeskus, Baálbeck, vuoristo ja sieltä löytyvät historialliset kohteet. Viinitila Baálbeckiin  mennessä. Auton vuokraus kannattaa, ei se ajaminen siinä maassa mitään ihmeellistä ole. Turvallinen maa, kuten Eurooppakin. Hintataso normaali ja tippuu heti Beirutin pääkadulta lähtiessä. Kesävkl Beirutissa hienoja, jos kaipaa menoa. Olen tuossa maassa asunut lähes 2 vuotta, mutta viimeksi 2004, joten kannattaa tarkistaa tarkat tiedot. Rannikko on mukava ajettava. Välillä Libanonista pääsee Israeliin, välillä ei. Rannikolla on raja. Yritäppä Syyriasta Isreliin, ainut raja oli YKlla. Damascus-Beirut väli on mahtava ajaa, vuoristot, jotka laskevat Beirutiin. Bekaan laakso, yes. Välillä kulkee myös mahtavat keltaiset jenkki taksit, jotka 100 dollaria auto. Isolohko autoja, yes. Myös esim Radisson SAS hotellin taksipalveluja kannattaa käyttää, ovat mahtavia oppaita ja päivän makustus oppaalla ei paljoa kustanna. Beirutin rantakatu on kesävkl hieno kokemus ja alkupäässä olevat laituriravintolat kokemisen arvoisia. Myös blues ja jazz clubeja kannattaa käyttää, kuten Blue note cafe.
Beirut rocks