pummit.org

 (Luettu 9640 kertaa)

Berlin

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 739
  • Profiili
pummit.org
« : 25.06.2003, 09:06:14 »
Mitäs tästä sanotte?

www.pummit.org

Kaikkea ne keksii juu...

Pera

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 434
  • Profiili
Re: pummit.org
« Vastaus #1 : 25.06.2003, 09:42:36 »
Eli pummilla matkustaminen on sitten vissiinkin ok jos tekee sen hyvän asian puolesta, eikä pelkästään itsekkäästi omaa lompakkoa ajatellen. Ei oikein uppoa mun kovaan maalaispäähäni tuo ajatus.

Idea on sinällään aika kätevä. Tällainen pitäisi perustaa myös myymälävarkaille!
id�tteleminen on ep�rehellisyytt�.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: pummit.org
« Vastaus #2 : 25.06.2003, 09:59:25 »
Vielä kun ne reppanat tietäisivät, mistä puhuvat. Ei Britannian rautateiden tila johdu siitä, että liikenne on yksityistetty, vaan siitä, että rataverkon hoito yksityistettiin. Eli siis jos Ratahallintokeskus yksityistettäisiin ja vietäisiin pörssiin, niin samoja tuloksia saattaisi esiintyä Suomessakin.

Ja hohhoijaa, YTV ei ole koskaan itse ajanut yhtäkään bussivuoroa ja nyt nämä pelkäävät, että YTV yksityistetään. Kaikki YTV:n liikenne hoidetaan jo nyt alihankintana.  Epäselvää minulle on, miten pummilla matkustamisen lisääntyminen parantaisi tilannetta.  :o Oliko pääkaupunkiseutu olennaisesti parempi paikka silloin, kun YTV omisti kaikki roska-autot? :D
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Manna

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 77
  • Profiili
Re: pummit.org
« Vastaus #3 : 25.06.2003, 11:33:10 »
Joo hienoa. Metrot on kivoja, mutta jos niitä ei olisi kyhäilty HKI:in niin joukkoliikenteessä pääsis tänäänkin jollain 30sentillä varmaan. Silti nuo HKI:n joukkoliikenteen hinnat on mielestäni melkoisen naurettavan halpoja jos esmes kertalippu palikkaan on 1,70 euroa, jossain muualla Suomessa aikuinen saa maksaa 6km matkalta 2,30€ + ahdistua "linjuriauton" ah niin ihanasta tunnelmasta kitisevine lapsineen ja haisevine spurguineen. ::) Vähän kans ihmetyttää se kuinka ahdistutaan jostain muutaman minuutin odottamisesta vaikka talvella kun muualla 20-30min myöhästelytkään ei ole mitenkään järin harvinaisia.

Sit takas asiaan...
Minusta tuo on aivan naurettavaa, tai itkettävää. En osaa sanoa kumpaa enemmän. ;D Jos kerran on kalliilla hankitut metrot niin kai niistä nyt joutuu maksamaan. Olisihan se kaunis idea, ettei tarvitsisi maksaa mistään ja kaikki tekisivät töitä toisille pelkästä auttamisentahdosta.
Sitten kun tuosta tulee liikaa vahinkoa joukkoliikenteelle, alkaa lippujentarkastuksessa natsilinja ja se ei sitten ole välttämättä niillekään, joilla yleensä on tapana maksaa palveluista niin mukavaa. Miksi se ei riitä, että on verrattaen moniin muihin halpa joukkoliikenne jolla pääsee helposti haluamaansa paikkaan joutumatta kävelemään pitkiä matkoja (jos se ahdistaa) ja vielä sellainen joka ei myöhästele kohtuuttomia aikoja? :o Ei tartte edes kauaa odottaa seuraavaa, ei ainakaan puolesta tunnista tuntiin.
quot;Yksi kahvipannu sinne tai tänne - ei kai se suuria merkitse kun ollaan etsimässä pyrstötähtiä." - Nuuskamuikkunen

uuge

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 183
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: pummit.org
« Vastaus #4 : 25.06.2003, 11:47:01 »
Huhu!! Ei uppoo tää munkaan pieneen päähän ja ahtaaseen kotikasvatukseen. Saakohan tän ajatusmallin mukaan varastaa naapurin auton/moottoripyörän jos ei ole omaan varaa mutta pitäis päästä ajelee? (Tätä oli ainakin joku kusp** soveltanut omaan prätkääni)

Manna

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 77
  • Profiili
Re: pummit.org
« Vastaus #5 : 25.06.2003, 11:56:54 »
Lainaus
Saakohan tän ajatusmallin mukaan varastaa naapurin auton/moottoripyörän jos ei ole omaan varaa mutta pitäis päästä ajelee?
Mitä? Onko se nykyisin jo varastamista, eikä enää "luvaton käyttöönotto"? ;D Nojoo. Ei ehkä liittynyt tuohon, mutta siltä tuo pummihomma aika vahvasti vaikuttaa. Ilmeisesti ei voi hyväksyä, ettei rahaa ole tai että se onkin käytettävä joskus johonkin tylsään asiaan kuten joukkoliikenteeseen ja asumiseen pe- ja la-iltojen sijasta. :)
quot;Yksi kahvipannu sinne tai tänne - ei kai se suuria merkitse kun ollaan etsimässä pyrstötähtiä." - Nuuskamuikkunen

Markus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 388
  • Profiili
Re: pummit.org
« Vastaus #6 : 25.06.2003, 12:33:32 »
"Osana tätä valmistelua jokaiselle palvelulle on määriteltävä hinta, jokainen työtoimi on mitattava, jokainen asiakas on rekisteröitävä vaikka se merkitsisi hänen yksityisyytensä loukkaamista."
Jos on niin epäluuloinen yksilö, ettei uskalla ostaa lippua sen takia, että isoveli valvoo, niin tuskin uskaltaa myöskään matkustaa linja-autossa, joka on täynnä tuntemattomia ihmisiä, joista ainakin tuo musta takkinen mies on SuPon agentti ja seuraa minua...  :P

"Julkiset kulkuvälineet mahdollistavat sujuvan liikkumisen ympäristöä säästävällä tavalla. Tämä mahdollisuus on tarjottava kaikille varallisuudesta riippumatta. Valitettavasti tilanne ei nyt ole tämä - kaikilla ei ole varaa maksaa joukkoliikennemaksuja."
Kun meillä suomessa sosialismi on jo niin pitkällä, että toimeen tulo turvataan valtion puolesta teki työtä tai ei, niin minusta on todella käsittämätön väite, ettei kaikilla olisi varaa käyttää joukkoliikennettä. Ympäristökysymys on tässä varallisuus asiassa täysin epärelevantti: Tuskin ihmisillä, joilla ei ole varaa bussilippuun, on varaa yksityisautoiluun.  

"Britannian rautateiden alennustila on hyvä esimerkki julkisen liikenteen yksityistämisen vaaroista: onnettomuuksien lisääntyminen ja työntekijöiden ahdinko johtuvat voittomarginaalien asettamisesta ihmisten edelle."
Kuten Jouni sanoikin tässä on asiavirhe, eli rataverkon yksityistäminen aiheutti ongelmat jo valmiiksi kaaoottisessa Brittien junaliikenteessä.

" Tällaisessa järjestelmässä kukaan ei joudu maksamaan enempää kuin oman osuutensa - tai niin meille ainakin väitetään. Mutta tosiasiassa emme ole kaikki keskenämme tasavertaisessa asemassa, kun jokaiselta otetaan sama euromäärä samasta matkasta. Pienituloiselta matkalaiselta kuukausilipun - tai matkakortin - hinta vie paljon suuremman osuuden tuloista kuin suurituloiselta."
Tämä ajatusmalli vie meidät lähelle kommunismia. Jos palvelut ja jopa tuotteetkin hinnoiteltaisiin progressiivisesti tulojen mukaan, niin periaatteessa kaikki tienaisivat saman verran.

juhok

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 485
  • Profiili
  • http://www.resedagboken.com/person.asp?id=21399
  • Sähköposti
Re: pummit.org
« Vastaus #7 : 25.06.2003, 13:13:43 »
Nyt tulee varmaan vihaisia kommentteja kunniallisilta kansalaisilta, mutta voi tunnustaa että olen matkustanut varmaan joku 2 vuotta pummilla tai lastenlipulla HKL:n kulkuneuvoilla, eikä siihen mitään rahastoja ole tarvittu. Toisaalta en ole vielä kertaakaan jäänyt kiinni. Ainoa tappio on huono omatunto sillon tällön, mutta kyllä pari pysäkki sporalla voi ihan rauhassa huristella ilman sen suurempia omantunnon tuskia.
Niin tosta sivusta vielä et, ihan kiva idea, mut niikun markus jo sanokin niin vähän haiskahtaa tollaselta Marxismilta.
yynnissä Lonely Planet, New York City. Kts. Osta ja myy osasta!

hile

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 379
  • MSN Messenger - reija20_00@hotmail.com
  • Profiili
  • http://spaces.msn.com/members/brxtnrabbit/
  • Sähköposti
Re: pummit.org
« Vastaus #8 : 25.06.2003, 13:31:36 »
'Joukossa on myös meitä pummeja, vapaamatkustajia. Me emme ole maksaneet matkastamme. Sanotaan, että me matkustamme muiden siivellä. Mutta metron tulisi olla kenen tahansa käyttöön.'

'Metrot, bussit, junat ja ratikat ovat yhtä lailla meidän kuin muidenkin. Me otamme ne haltuumme, ja meillä on siihen oikeus.'

Noh, missäköhän nää pummit asuu? Antaisivat asuntonsa asunnottomien käyttöön. Mihin ne pukeutuu? Antaisivat vaatteensa Venäjän katulapsille. Mitä he syövät? Ruoka jakoon, se on yhtä lailla meidän kuin heidänkin. Kaikki kaikkien käyttöön. Joo.

Jos se on niin vaikeeta maksaa se pari euroa, niin kävelisivät tai menisivät pyörillä (eivät ehkä ole huomanneet, mutta stadista saa pyöräillä ihan ilmatteeks ilmasilla citypyörillä ;D)

p.s.tosin emmäkää voi kieltää joskus menneeni lastenlipulla
 love to see my people living in love ,
I 'ate to see dem fighting an' swimming in blood.

I-Wayne -Living In Love

KristiinaE

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 839
  • Profiili
Re: pummit.org
« Vastaus #9 : 25.06.2003, 14:05:32 »
Hämeenlinnan julkisen liikenteen tuntijana (kiskurihinta ja huono aikataulu) rakastuin suorastaan Helsingin julkiseen liikenteeseen pari vuotta sitten, kun tänne muutin. Tästä matkustamisen ilosta maksankin ihan mielelläni - ainoana mustana hetkenä viime vuoden kevät jolloin rahapulan vuoksi matkustin kuukauden vanhalla kuukausilipulla.

Ei pitäisi valittaa, jos näinkin loistava systeemi on. Tulkoot Dubliniin katselemaan kuinka siellä mennään. Illallakin mulla lähtee yksi ruhtinaallinen bussi kerran tunnissa  >:(

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: pummit.org
« Vastaus #10 : 25.06.2003, 16:05:22 »
Jos joku tuolla todella uskoo, että joukkoliikenne muuttuu maksuttomaksi siksi, että jotkut kulkevat protestiksi pummilla, saa tämä henkilö todennäköisesti odotella sitä tapahtumaa ainakin sata vuotta. :) Omaa tekopyhyyttä...

Maarianhaminassa on todella maksuton joukkoliikenne, mutta kysymyksessä ovat hieman erilaiset järjestelmät. Maarianhaminassa liikenteen hoitaa neljä bussia, pääkaupunkiseudulla noin tuhat, päälle vielä sata raitiovaunua, metrot ja lähijunat. Neljän bussin (joista kaksi vain ruuhka-aikoina) ajattaminen ei kovin paljoa Maarianhaminan kaupungin taloutta lovea, oli se ilmaista tai ei. Tai no, en sanokaan mitään, ei siellä ole varaa ajaa sunnuntaisin ollenkaan. Mutta mistä muualta otetaan pois vuosittain pääkaupunkiseudulla se rahasumma, joka nyt saadaan lipputuloista? Terveydenhuollosta vai koulutuksesta?

(Pitäisiköhän kohta pyrkiä eduskuntaan... :D )

En tiedä yhtäkään suurkaupunkia, jossa olisi ilmainen joukkoliikenne. Joku joskus yritti väittää, että Budapest olisi sellainen, vaan ei: siellä on käytössä Helsingin ratikoiden, metron ja lähijunien tyyppinen avorahastus kaikissa liikennevälineissä ja vastaavasti tehokkaampi tarkastusjärjestelmä. Helsingin seudullahan tarkastajat eivät liiku siviilivaatteissa, mikä on kyllä harmillista. >:(
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: pummit.org
« Vastaus #11 : 25.06.2003, 16:14:01 »
Lainaus
Joo hienoa. Metrot on kivoja, mutta jos niitä ei olisi kyhäilty HKI:in niin joukkoliikenteessä pääsis tänäänkin jollain 30sentillä varmaan.
Hmm, oletko kuullut, millaiset ruuhkat Itäväylällä ja Sörnäisten rantatiellä oli 1970-luvulla ennen metron tuloa? :) Eikä henkilöautojen määrä ole tainnut niistä ajoista ainakaan vähentyä. Ja miksi lipun hinnat vaikkapa Turussa ja Tampereella eivät sitten juurikaan eroa Helsingin hinnoista, vaikka niissä ei metroa olekaan?
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

hile

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 379
  • MSN Messenger - reija20_00@hotmail.com
  • Profiili
  • http://spaces.msn.com/members/brxtnrabbit/
  • Sähköposti
Re: pummit.org
« Vastaus #12 : 25.06.2003, 16:19:16 »
Lainaus
En tiedä yhtäkään suurkaupunkia, jossa olisi ilmainen joukkoliikenne.

En väitä, että olisi kokonaan ilmainen, mutta joissakin Ateenan lähiöissä (pohjois-Ateenassa ainakin) on busseja, joissa matkustaminen on ilmaista.
 love to see my people living in love ,
I 'ate to see dem fighting an' swimming in blood.

I-Wayne -Living In Love

juhok

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 485
  • Profiili
  • http://www.resedagboken.com/person.asp?id=21399
  • Sähköposti
Re: pummit.org
« Vastaus #13 : 25.06.2003, 17:07:29 »
Lainaus
Jos se on niin vaikeeta maksaa se pari euroa, niin kävelisivät tai menisivät pyörillä (eivät ehkä ole huomanneet, mutta stadista saa pyöräillä ihan ilmatteeks ilmasilla citypyörillä ;D)

Kun tuo helsingin joukkoliikenne ei nyt niin kattava ole että pääsisin puoli kaksi yöllä töistä kämpille, niin aattelin et huomenna otan citypyörän ja meen sillä töihin ja jemmaan sen duudin varastoon ja ajelen sitten yöllä pois.
Nii joo voisinha mennä tietty omalla(tai siis kaverin) pyörällä, mutta kun joku saakelin nuorisokriminaali oli vienyt siitä takafillarin niin helmi sillä sit on ajella.

Ja jos joku kansalaisaktivisti tulee nyt sanomaan että ei niitä citypyöriä saa jemmata tai lukita niin saa sitten ite tulla heittämään mut töistä pois. ;D
yynnissä Lonely Planet, New York City. Kts. Osta ja myy osasta!

Äärijäbä

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 610
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: pummit.org
« Vastaus #14 : 26.06.2003, 09:37:02 »
Lainaus
Tämä ajatusmalli vie meidät lähelle kommunismia. Jos palvelut ja jopa tuotteetkin hinnoiteltaisiin progressiivisesti tulojen mukaan, niin periaatteessa kaikki tienaisivat saman verran.

Heh, minullakin kävi vähän sellainen deja vu -tunne pääkopassa, ihan niin kuin tällaista olisi joskus itänaapurissa kokeiltukin.  :D Itse asiassa siellähän mentiin vieläkin pidemmälle, kun oli vesikin (ja sähkö?) täysin ilmaista. Vesi kun oli yhteistä omaisuutta, niin väärinhän se olisi ollut jo siitä jotain olisi joutunut maksamaan. Hienoa oli köyhän elää maassa, jossa ei ollut rikkaita kuin muurien sisällä (pois näkyvistä) ja yhteistä omaisuutta sai vapaasti tuhlata. Eipä käynyt kenelläkään mielessä, että ilmaisuus johti tuhlaukseen ja siten luonnonvarojen haaskaukseen ja yleiseen tehottomuuteen. Eipä siellä tosin tainnut viime kädessä toimia siviilipuolella oikein mikään...
quot;Life is what happens while you are busy making other plans" -John Lennon

Pablo

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 751
  • ICQ Messenger - 64924128
  • MSN Messenger - samjeric@hotmail.com
  • Profiili
Re: pummit.org
« Vastaus #15 : 26.06.2003, 09:54:20 »
Verovirastokin on kiinnostunut tästä palvelusta. Eivät vielä tiedä pitääkö pummienkin maksaa veroa vai ei, mutta ovat luvanneet tutkia asiaa.
http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/artikkeli/1056447871586

Veikkaisin, että toiminta kaatuu tämän jälkeen aikan nopeasti.
ämä on minun totuuteni.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: pummit.org
« Vastaus #16 : 26.06.2003, 13:36:19 »
Lainaus
Itse asiassa siellähän mentiin vieläkin pidemmälle, kun oli vesikin (ja sähkö?) täysin ilmaista. Vesi kun oli yhteistä omaisuutta, niin väärinhän se olisi ollut jo siitä jotain olisi joutunut maksamaan.
Ja asunnon hinta / vuokra oli kuulemma sama, asuipa sitten 1700-luvun talossa keskustassa tai 70-luvun talossa lähiössä. Jotenkin kuitenkin osa väestä oli tasa-arvoisempaa kuin muut ja pääsi asumaan niihin 1700-luvun taloihin...
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Berlin

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 739
  • Profiili
Re: pummit.org
« Vastaus #17 : 26.06.2003, 14:04:20 »
Lainaus

Jos se on niin vaikeeta maksaa se pari euroa, niin kävelisivät tai menisivät pyörillä (eivät ehkä ole huomanneet, mutta stadista saa pyöräillä ihan ilmatteeks ilmasilla citypyörillä ;D)


Toi mullekin tuli ekana mieleen kun tuota etusivua luin. Taitaa vaan toi porukka olla niin hemmoteltua citykansaa etteivät edes osaisi käyttää jotain ihme fillari-landekalua. Arvatenkin samat heput kuuluu myös niihin elämäntapatyöttömiin, joiden mielestä on ihan oikein, että joku mystinen "yhteiskunta" pohjattomine kaivoineen kustantaa heidän muunkin elämänsä... tai siis käytännössä viinan, pilven ja cd-levyt, kun mikään muu ei kerran saisi mitään maksaa. Sinänsä kyllä tosi viihdyttävää paatosta toi teksti...

"Kuka siis vie ja tuhlaa yhteisiä varoja? Me olemme vapaamatkustajia. Metrot, bussit, junat ja ratikat ovat yhtä lailla meidän kuin muidenkin. Me otamme ne haltuumme, ja meillä on siihen oikeus. Ajamme vapautta liikkua ilmaiseksi yhteisillä kulkuvälineillä, ilman valvontaa ja rangaistuksia - kaikille. Meitä on liikkeellä. Emme alistu kontrolliin ja kohtuuttomiin maksuihin, vaan toimimme itse oman etumme vuoksi. Rahaston avulla voimme jakaa riskit. Lisää pummeja liikkeeseen!"  ::)

ilona

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 298
  • ICQ Messenger - 112101545
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: pummit.org
« Vastaus #18 : 26.06.2003, 14:13:07 »
Mun mielestä on/olisi kyllä ihan oikein, että valtio omistaa/omistaisi vesi- ja sähkölaitokset ym! Tavallaan ajattelen nimenomaan, että vesi on yhteistä omaisuutta...
En tiedä onko se sitten hyvä idea esim. ympäristön kannalta jos vesi on ilmaista, kun en ole vielä niin cheguevaralainen idealisti, että luottaisin ihmisten moraaliin. Tai todennäköisesti ihmiset käyttävät edes vähän vähemmän/järkevämmin vettä jos joutuvat siitä jotakin maksamaan.

ilona

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 298
  • ICQ Messenger - 112101545
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: pummit.org
« Vastaus #19 : 26.06.2003, 14:18:53 »
Lainaus
Eipä käynyt kenelläkään mielessä, että ilmaisuus johti tuhlaukseen ja siten luonnonvarojen haaskaukseen ja yleiseen tehottomuuteen. Eipä siellä tosin tainnut viime kädessä toimia siviilipuolella oikein mikään...

No jos Neuvostoliitossa ei olisi laitettu jotain 50%:a BKT:sta asevarusteluun, niin moni asia olisi voinut tomia paljonkin paremmin. Ja ei pidä väheksyä NL:n koulutusjärjestelmää, Venäjällä on oikeasti sen ansiosta vieläkin hirveä määrä eri alojen asiantuntemusta. Ongelma on nykyään kai se, että motivaatiota tehdä työtä ei löydy, kun valtio ei pysty maksamaan palkkoja esim. noille vesihuollosta vastaaville...

p.s. Kuulostankohan nyt tarpeeksi pikkupioneerilta?  ;) hihiii ¡hasta la victoria!