Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa

 (Luettu 9272 kertaa)

_jantsa_

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 130
  • Profiili
Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« : 27.11.2006, 21:28:29 »
Keväällä tulee ajankohtaiseksi pidempi reissu opiskelijaporukalla. Kohteet ovat mietinnän alla. Nyt kaipaisinkin apuja teiltä arvon reissaajat. Etsin kahta käymisen arvoista paikkaa Etelä-Amerikasta. Mitään järjetöntä HC:ta en välttämättä listalle tarvitse, vaan ennemminkn paikkoja joissa pärjää isommallakin porukalla. Mieltymyksiä löytyy varmasti niin monta, kuin on lähtijöitäkin joten toinen paikosta voi olla enempi chillailu tarkoitukseen ja toinen mielenkiintoinen kohde esim. historiansa asiosta.

Tasmanian tuholainen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 259
  • Profiili
Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« Vastaus #1 : 07.12.2006, 00:31:52 »
En jaksa yleensä vastailla kovin yleisluonteisiin kysymyksiin, joihin tämäkin mielestäni vielä kuuluu. Tarkoitetaanko kahdella kohteella esim. kahta maata vai kaupunkia? Toisekseen, Etelä-Amerikka on iso ja voisihan sitä suositella vaikka yhtä kohdetta Atlantin puolelta ja toista Tyynenmeren rannikolta, mutta ihan siihen ei kovin moni ole varmaankaan valmis. No, jos jotain kuitenkin ehdottaisin niin sanotaan vaikka Buenos Aires ja Bariloche.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« Vastaus #2 : 07.12.2006, 16:26:59 »
Hieman vahanlaisesti annettiin tausta-apua miettijoille. Jos ajattelen kaytannon tasolla, niin ilmeisesti ensimmainen kohde on se, johon mantereella lennetaan, sitten vuorossa mantereen sisainen lento ja kotiin tasta kohteesta.

Jos vain kaksi kohdetta, niin sitten mielellaan toisistaan taysin erilaiset. Joten:

1) Rio de Janeiro, Brasilia. Kevaalla parhaimmillaan saiden puolesta, tarjoaa klassista lattarimeininkia. Kauniita rantoja, letkeaa katuelamaa, klubbailua. Aarikokemuksia metsastaville on tarjolla favela-kierroksia ja maailman kauneimpia transseksuaaleja. Riosta pitaa muistaa tehda retki Ilha Grandelle, jossa voi hengahtaa paratiisimaisten rantojen taydellisessa luonnon rauhassa.


2) Uyunin suola-aavikko, Bolivia. Reppureissaajien suosikkimatka Etela-Amerikassa. Jeepilla huristetaan lapi suola-aavikon Salvador Dalimaisten maisemien aina viiden kilometrin korkeuteen Andeille. Flamingoja, laamoja, laguuneja ja geysiireja. Boliviasta kannattaa lentaa kotiin Santa Cruzista La Pazin sijaan.

Tasmanian tuholainen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 259
  • Profiili
Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« Vastaus #3 : 07.12.2006, 22:41:06 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"

Jos vain kaksi kohdetta, niin sitten mielellaan toisistaan taysin erilaiset. Joten:Naulan kantaan! Nuo omat ehdotukseni vain sattuivat tulemaan ensimmäisenä mieleen toisiaan suhteellisen lähellä ja vieläpä samassa maassa olevista paikoista, mutta totuuden nimessä täytyy sanoa, että Buenos Aires on varsin eurooppalaishenkinen paikka ja oikeastaan sitä Barilochekin on maisemiltaan ja tyyliltään.

Rio on varmasti latinalaisamerikkalaisempi kaupunki kuin Buenos Aires, ja Uyunin suola-aavikot ovat epäilemättä mantereen surrealistisin luontokohde, ehkä jopa koko maailman. Jos suurkaupungit eivät kiinnosta, niin sitten Rion tilalle voisi harkita myös jotain pienempää ja rauhallisempaa siirtomaatyylistä paikkaa, kuten Potosí, Sucre tai Cartagena.

unkkatkumiankka

 • Vieras
Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« Vastaus #4 : 07.12.2006, 22:55:54 »
Salvador, Brasilia.

Ei niin turistipaikka kuin Rio, upeat rannat sekä mukavan lämmintä!

iramaria

 • Vieras
Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« Vastaus #5 : 08.12.2006, 21:56:39 »
Lainaus käyttäjältä: "unkkatkumiankka"
Salvador, Brasilia.

Ei niin turistipaikka kuin Rio, upeat rannat sekä mukavan lämmintä!


Oikeassa olet, taisi olla toisena suosituimpien kohteiden listalla, Rion jälkeen :)

Kyllä mäkin Rioon tulisin jos en täällä jo olisi. Kaikesta rikollisuudesta ja muusta kurjasta huolimatta, kuten eräs Rion sydämessä (Lapassa) asuva ystäväni totesi, "Rio is a goddamn mess - and that's the way we love it".

Maantieteellisesti hyvin pienellä alueella pystyy näkemään ja tekemään todella paljon erilaista. Jos tykkää rannoista, löytyy pieniä ja isoja. Jos tykkää yöelämästä, klubeja, baareja ja yleisiä hengailumestoja riittää. Jos haluaa shoppailla, löytyy halpaa ja kallista. Ja löytyy museot ja muut. Muualla Brasilia- ja Riojutuissa on tästä juttua paljon.

Ja jos sattuu tutustumaan muutamaan paikalliseen jotka tuntee muutakin kuin Zona Sulin, reissu värittyy kummasti.

Ja tämä vinkkinä kaikille Rioon ennen karnevaaleja tuleville: menkää pe-la-su sapucaílle katsomaan teknisiä harjoituksia! Ei niissä pukuja ole eikä "autoja", mutta tunnelma on aivan loistava, parhaina päivinä (harjoittelemassa Mangueira, Portela, Salgueiro...) porukkaa on enemmän kuin itse karnevaalin aikana - eikä ne maksa mitään. Sieltä voi sitten sujuvasti jatkaa Lapaan :D

Edit. eilen Mangueira ja Tijuca harjoitteli 50 000 katsojan edessä. Enkä minä ollut siellä, dämmit!!  :?

ThimzonThomzon

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« Vastaus #6 : 13.12.2006, 20:42:20 »
Buenos Aires Ja mm. Santiago ovat kyllä silmiinpistävän eurooppalaisia. Bolivia on jo sitten ihan eri maata. Sinne on pakko päästä joskus uudestaan. Mä vaan niiin tykkään noista Andien maisemista ja onhan siellä viidakkoakin kontrastina jos se kiinnostaa. Bolivia on tosi halpa, siellä voi pienellä rahalla tehdä kivoja retkiä! Itse kävin La Pazista semmoisella päiväretkellä Chacaltaya vuorella jossa pääsi käymään 5450m korkeudessa, tais maksaa 5e ja oli mun mielestä tosi kiva! Siellä olis mahdollisuus myös koittaa valloittaa >6000m vuoria muutaman päivän kiipeilyretkillä, eikä varmaan maksa maltaita. Semmoselle pitää joskus vielä päästä!

Sit toinen on Perun Machu Picchu jossa maisemat oli älyttömän hienot! Okei olihan siellä paljon porukkaa, mutta löytää sieltä rauhallisenkin paikan mietiskellä, jos vähän kävelee sivummalle. Vielä jos kapuaa Wayana Picchun huipulle ja jos pilvet eivät ole edessä niin HUH mitkä maisemat.

Eikä Florianopoliksen rannat Brasiliassa ole ollenkaan hullumpia myöskään!

Electra

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 711
  • Profiili
Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« Vastaus #7 : 30.12.2006, 14:02:37 »
Mites olisi Ouro Preto Brasiliassa? Taitaa olla Unescon nimeämä heritage-paikkakin. Ei liikoja turisteja ja kaunis kaupunki. Tästä voi käydä Marianassa hylätyllä kaivoksella, jossa on iso järvi, jne.

t0ma

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 70
  • Profiili
  • http://www.thirdclasstravel.com
Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« Vastaus #8 : 09.01.2007, 18:13:08 »
1) Taganga ja Tayronan luonnonpuisto Karibian rannikolla Kolumbiassa.

2) Parque de Noel Kempff Mercadon luonnonpuisto Boliviassa

3) Salar de Uyuni

Aikataulu tuossa varmaan sanelee mihin mennä. Santa Cruziin lennot Boliviassa, josta Potosin kautta Uyuniin ja sieltä suoraan Chileen ja niin eespäin. Onhan noita siistejä mestoja isommalleki poppoolle.
ikaisemman reissun blogi E-Amerikasta - ThirdClassTravel

pelokas

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 343
  • Profiili
La Platalla
« Vastaus #9 : 08.02.2007, 03:31:56 »
La Platalla on sellainen paratiisi kun Colonia! Pieni kansainvälinen kaupunki. Olisko tääkin niitä hippilöytöjä, niin kuin Katmandu ja Goa? Sinne pääsee laivalla (halvalla) niin Buenos Airesista kuin Montevideosta. Ihan paikka mennä pariks päiväää näiden suurkaupunkien puristksesta relaan!!!

viatonsilli

 • Reissaaja
 • Viestejä: 40
  • Profiili
Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« Vastaus #10 : 19.02.2007, 16:30:51 »
1) Roraima (ja sinne vaellus) Venezuelassa. Kyseessä siis huikea pöytävuori, jonka huipulla kasveja ja eläimiä, joita mistään muualta löydä. Koko ympärillä oleva Gran Sabana on suorastaan spektaakkelimaineen Angelin putouksineen kaikkineen.

2) Tayrona Kolumbiassa. Mitkä biitsit! Mut joo, suosittelen menemään joskus muulloin kuin paikallisten joululomalla -->liikaa jengiä!

Katapulted

 • Vieras
Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« Vastaus #11 : 02.03.2007, 06:57:34 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"

1) Rio de Janeiro, Brasilia. Kevaalla parhaimmillaan saiden puolesta, tarjoaa klassista lattarimeininkia. Kauniita rantoja, letkeaa katuelamaa, klubbailua.


Rion suosittelisin minakin lahtemaan. Tosin se on taysin unikki paikka Etela-Amerikassa, enka kylla ymmarra mita UsvaAuer tarkoitti tuolla, etta Rio (kaupunki) voisi tarjota "klassista lattarimeininkia". Mielestani Brasilia kokonaisuudessaankin on kaukana "klassisesta lattarimeiningista", puhumattakaan Riosta. Kulttuurillisesti Rio on jo Brasiliankin sisalla ihan oman lukunsa. Riippuu silti varmaan mita tuolla termilla tarkoitetaan. Upea paikka joka tapauksessa!

Testailija

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 803
 • 137 lentoa takana, mutta vain kaksi Ryanairilla.
  • Profiili
Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« Vastaus #12 : 12.11.2007, 08:08:28 »
Ei ole mikään suosikkipaikkani, mutta löytyykö ketään tallaajaa, joka on Kolumbiasssa ollessaan käynyt paikassa, jonka nimi on Club Naútico Cartagena?
Donde el viento me lleve... ja reppua en kanna, enkä rinkkaa omista, mutta kodissani on vieraillut 21 eri kansallisuutta.

semimatkaaja

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« Vastaus #13 : 20.11.2007, 21:22:18 »
argentiinassa ushuaia, maailman etelaisin kaupunki, joka on kaunis ja siella nakee valaita, merileijonia ym, mutta toisaalta voi myos bilettaa (siis tulimaassa, etelakarjessa). toinen paikka voisi olla vaikka pucon chilessa. tulivuoria, upea jarvi yms yms.
jos rannalle haluaa niin ehka ecuadoriin ( montanitas) tai peruun (esim. mancora tai zorritos). brasiliassa salvador de bahian lahella on myos kaunis saari nimeltaan morro de sao paulo ( 2h veneella salvadorista).
quot;linja-autossa ompi tunnelmaa, linja-autossa matka katkeaa"