Välipäiväreissu Venäjälle (SK)

 (Luettu 6581 kertaa)

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Välipäiväreissu Venäjälle (SK)
« : 14.12.2006, 00:48:38 »
Joops, tarkoitus on tehdä 27.12.-1.1. hiukan pidempi reissu Venäjälle, tosin kovin kauas ei nytkään ehditä. Aluksi Sibeliuksella Pietariin, siellä päivä ja illalla Laatokan asemalta Vologdan yöjunaan. Jo pitkään on ollut suunnitelmissa käydä Vologdassa ja nyt haave viimein toteutuu. Aikaa tutustua kaupunkiin on yöjunamatkan jälkeinen päivä.

Hotelliyön jälkeen aikainen nousu ja näillä näkymin puupenkkijunalla Daniloviin, jossa on vaihdettava toiseen puupenkkijunaan jo pelkästään siksi, että virtajärjestelmä junan yläpuolella vaihtuu ja matkan jatkaminen ensimmäisellä junalla ei ole teknisesti mahdollista. :wink: Iltapäivällä lienemme Jaroslavlissa.

Jaroslavliin on varattu ilta ja seuraava päivä. Illalla lähtee juna suoraan Jaroslavlista takaisin Pietarin Laatokan asemalle. Juna kiertää kaikki ruuhkakeskukset, jos Kirishi ei sano mitään, niin Jaroslavlia seuraava isompi paikka on Pietari. :)

Osa porukasta jatkaa saman tien vastaanottamaan uutta vuotta Suomen puolelle, itse jään ihastelemaan tapahtumaa Pietariin. Tiedossa on, että baareihin on turha yrittää tuona iltana mahduttaa itseään ja jos mahtuu, niin saa maksaa itsensä kipeäksi. Keräämme porukan, otamme pohjat kämpillä ja lähdemme katsomaan riemua kaduille.

Kotiinpaluu on vielä epäselvä, kun venäläisten lomat alkavat ja Sibelius on myyty täyteen 1.1.2007. Taas joutuu improvisoimaan. ;)
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

katjab

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 149
  • Profiili
  • http://www.flickr.com/photos/katjafin/
Pietarista kotiin
« Vastaus #1 : 18.12.2006, 20:31:11 »
Eilen kysyin 1.1. Sibeliusta Pietarista Jyväskylään ja täynnä oli tosiaan joo. Katsoi ihan koneelta VR:llä, kun ostin muita lippuja. Tänään taas kaveri soitti sinne ja sanoivat, että muutama hajapaikka on. Kävi sitten ostamassa lipun, eli ilmeisesti vielä joku lisävaunu on tullut tänään mukaan??

Itselleni varasin tänään Savonlinjoilta 1.1.07 klo 15.45. bussikyydin Lappeenrantaan (lähtö Moskova-hotellilta, hinta 31 €...). Siinä on kuulemma vieläkin tilaa  :P  Puhelinnumero, josta piletit varasin oli 0201415700.

Lähtö olisi perjantaina ja uudenvuoden aattoa mennään juhlistamaan venäläiseen tuttavaperheeseen  :wink:

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Välipäiväreissu Venäjälle (SK)
« Vastaus #2 : 19.12.2006, 17:11:57 »
Kaveri onnistui nyt sitten kuitenkin varaamaan minulle lipun Sibeliukseen 1.1. VR taisi laittaa junaan vielä lisävaunun. Saas nähdä, millainen sillipurkkitunnelma junassa oikein onkaan.

Autorajanylityksessäkin on sellainen pikku riski, että Suomeen pyrkivät venäläiset ruuhkauttavat tien henkilöautoillaan, eikä bussi pääse etenemään. Venäläisiä on vuodenvaihteen jälkeen tulossa lomalle Suomeen enemmän kuin koskaan ennen. Rajan läheisyydessä toinen kaista on usein jo muutenkin täynnä rekkoja.

No mutta verrataan kokemuksia vasta jälkeenpäin! :)
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

katjab

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 149
  • Profiili
  • http://www.flickr.com/photos/katjafin/
Välipäiväreissu Venäjälle (SK)
« Vastaus #3 : 19.12.2006, 23:25:16 »
Varasinkin vain pelkät 2 € paikkaliput välille LPR-JKL, ettei suututa niin kovasti kyydistä jäädessä ja yösydännä kotiin (ja töihin) liftatessa :lol:

Saapa nähdä, miten Pietarissa on aattoiltana ruuhkaa, jos on näin lämmintäkin. Pari vuotta sitten ajeltiin aattoiltana "taksilla" monta tuntia Vasilinsaarelta hotellille. Seuraavana päivänä taas oli hiljasta. Hotellissakin alkoi aamupala vasta klo 12 ja joka kuppilan ovet oli lukossa ennen sitä. Yksi pienen pieni ruokakauppa sentään löydettiin ja siellä olikin sitten 6 myyjää töissä  :shock:

Mutta ei muuta kuin C Новым Годом vaan ja mukavaa reissua!

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Pietari-Vologda
« Vastaus #4 : 02.01.2007, 17:40:28 »
No niin, reissu meni loistavasti, mitä nyt joutui palaamaan tänne vesisateeseen, kun Jaroslavlissa oli jo kaunis talvisää.

Matka siis alkoi Sibeliuksella 27.12. Pietariin. Perillä oli sopivasti aikaa syömiseen ja pieneen pyörimiseen ennen jatkojunan lähtöä. Urautuminen uhkaa: suunnistin jälleen kerran ulitsa Pravdyllä olevaan Hameleoniin, jossa tuli käytyä useasti vaihtoaikana keväällä 2005.

Olin varustautunut paljon kylmempään säähän - untuvatoppatakki nollakelissä kasteli kävellessä vaatteet hiestä melko nopeasti. Vielä kun se ei hengitä oikeasti yhtään. No, eipä tule myöskään kylmä, vaikka paita on märkänä.

Matkakumppaneiden matka oli hieman mutkikkaampi: viime tinkaan jääneen viisumin hakemisen vuoksi heidän täytyi luopua paikoista Sibeliuksessa ja tulla perässä 9.00 lähtevällä bussilla. No, kun itse otin muutamat matkaoluet Plostshad Vosstanijan Sfinks-ravintolassa, ehtivät muut jo ennen minua Laatokan asemalle. Jatkojuna "Valkeat yöt" Vologdaan löytyi vaivattomasti ja sujahdimme sisään.

Yön aikana havaitsimme, ettei kaluston uusiutuminen aina muuta mukavuutta parempaan suuntaan. Uudessa platskartnyvaunussa päätylooshin (paikat 33-36) tiloja verottavat monet tekijät. Ikkunaan on laitettu uusi pimennysverho, joka vähentää tilaa molemmilla yläpedeillä. Päätyoven suojaksi on laitettu pätkä väliseinää, joka kutistaa paikkojen 35 ja 36 tiloja. Yläpunkat on varmistettu vinoilla ketjuilla, jotka niistävät oman osuutensa. Paikka 36 ei todellakaan ole tehty kaksimetrisille matkustajille. Olin toisella yläpedillä, muttei sielläkään nukkumisesta tullut oikein mitään, kun jatkuvasti joku töni jalkoja. :evil:

Vologdaan on matkaa noin 600 km ja perille saavuttiin aikataulussa. Asukkaita kaupungissa on noin 300 000. Venäläiset tutut pilkkasivat Vologdaa Pietarissa sanomalla, että se on vain iso kylä. Noh, kyllä siellä yhden päivän sai mukavasti kulumaan talvellakin. Kesällä on luonnollisesti vielä astetta mukavampaa, mutta pidän myös talvimatkailusta. Huono puoli on vain päivän lyhyys.

Jotenkin Vologdasta jäi mieleen se, että kauniita vanhoja puutaloja löytyisi vielä, mutta kiinnostusta niiden säilyttämiseen ei. :( Monet olivat lähestulkoon romahduspisteessä. Vanhat puutalot edustanevat nykyvenäläiselle isoäidin aikaista askeesiasumista, joka ei ole mikään toiveuni. Eräs pietarilainen ystäväni vahvisti epäilykseni kesällä Porvoossa sanomalla, ettei hän kyllä haluaisi tuollaisissa puutaloissa asua.

Majoituimme Vologdassa yksinkertaisesti hotelli Vologdaan. :) Se on hyvin lähellä rautatieasemaa ja melko edullinen. Maksoin yhden hengen huoneesta 837 ruplaa eli noin 24,2 €. Kylpyhuone oli remontoitu huippukuntoon, mutta itse huone oli siistiä perusneuvostotasoa. Hintaan kuului maittava aamupala. Lähtö olikin 29.12. jo kello 8.10 kohti Jaroslavlia. Matkalla täytyi vaihtaa junaa. Vologdan ja Jaroslavlin välillä kulkee useita kaukojunia, mutta vain yksi lähijuna päivässä. Matkustimme juuri sillä ainoalla. Puupenkkijunalla matka luonnollisesti kestää hiukan kauemmin kuin kaukojunalla.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Jaroslavl
« Vastaus #5 : 14.01.2007, 21:46:52 »
Perjantai 29.12. oli oikein mukava ja talvinen päivä. Aurinko kultasi aamulla pilvenreunat ja puoleenpäivään mennessä taivas oli täysin pilvetön. Matka Vologdasta Danilovin kautta Jaroslavliin hoitui suunnitellusti kahdella eri paikallisjunalla. Jaroslavliin saavuttaessa näin ensimmäistä kertaa päivänvalossa Volga-joen. Monet Siperian joet ehti nähdä ennen tätä Euroopan puolen kuuluisinta virtaa.

Asemalta haahuilimme epätietoisina kohti oletettua edullista hotellia. Eteen osui raitiovaunupysäkki, joten päätimme nauttia päivän viimeisistä valoisista tunneista matkustamalla raitiovaunulla niin pitkälle kuin se menee. Noh, linja oli vain linkki rautatieaseman ja keskustan välillä ja matka oli ohi 20 minuutissa. Majapaikka, hotelli Kotorosl bongattiin vaunun ikkunasta.

Jaroslavl on aikoinaan perustettu Volga- ja Kotorosl-jokien risteykseen. Keskustasta löytyy kreml, kuten monesta vanhasta venäläisestä kaupungista. Kreml oli tosin hiukan remontissa samoin kuin Vologdassa, joten joka rakennukseen ei ollut pääsyä. Lippukoppi kauppasi lippuja erikseen jokaiseen, mutta tyydyin ostamaan vain lipun ulkoalueelle. Kaverit kävivät tällä välin sulattelemassa hyytyneitä ruumiinosiaan ja syömässä.

Illalla suuntasimme takaisin hotellille. Jälleen kerran aula ja käytävät on remontoitu, mutta huoneille ei oltu tehty juuri mitään. Noin 1300 ruplaa yhden hengen huoneesta oli jonkinasteinen ylihinta etenkin kun aamupalasta täytyi maksaa vielä lisää. Kaiken huipuksi aamupala oli selvästi huonompi kuin hotelli Vologdan vastaava ja siellä se kuului vielä huoneen hintaan. Suosittelen siis yöpymistä Jaroslavlissa jossain muualla kuin hotelli Kotoroslissa. Hyvä puoli on kuitenkin rautatieaseman läheisyys.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Ipi

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Välipäiväreissu Venäjälle (SK)
« Vastaus #6 : 14.01.2007, 22:35:41 »
Kuinka paljon tuo junailu Suomesta (Helsingistä) Pietariin maksaa?

Tume

 • Reissaaja
 • Viestejä: 58
  • Profiili
Välipäiväreissu Venäjälle (SK)
« Vastaus #7 : 15.01.2007, 13:24:19 »
Hintaesimerkkejä normaalihintaisista meno ja meno-paluulipuista 10.12.2006-26.05.2007

Tuollaisia hintaesimerkkejä ainakin löytyi tuolta VR:n sivuilta. Ilmeisesti sesonkiaikoina noihin hintoihin voi tulla muutoksia, mutta muutoin nuo pitäisivät paikkansa.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Jaroslavl-Pietari
« Vastaus #8 : 24.01.2007, 17:43:22 »
Lauantai 30.12. oli myös kaunis aurinkoinen päivä. Kävelimme halki keskustan Volgan varteen katsellen samalla nähtävyyksiä. Volgan länsirannalla on korkea penger, jolta avautuu hienot maisemat. Itse joki ei ollut vielä jäässä, mutta jäälauttoja ajelehti kyllä vedessä. Joenvarsitien varressa oli kaikenlaisia pikku kahviloita varustettuna saksan- ja englanninkielisillä teksteillä kesän jokiristeilyvieraita varten. Turistimassat loistivat poissaolollaan joulukuun lopun kymmenen asteen pakkasessa. ;) Kävimme myös kaupungin historian museossa, joka sijaitsee jokirannassa. Oli melko hiljaista - melkomoinen armeija vartijamummoja pitäisi ruokkia meidän kolmen pääsymaksuilla (yht. noin 100 ruplaa).

Jatkoimme matkaa joenvarsitietä takaisin keskustaan. Kävimme syömässä ja kohta olikin aika suunnata takaisin hotellille hakemaan tavarat ja edelleen rautatieasemalle junaan. Laitoin matkaan postikortteja ja virkailija erikseen kysyi, haluanko ne lentopostiin. Kyllä kiitos. Taisivat tulla kirjekyyhkyillä, kun lentopostiinkin meni kaksi viikkoa aikaa. :lol:

Junamatkasta valtaosa taittui pimeässä. Jaroslavlista lähdettyä mennään jonkinmoisen kaupungin nimeltä Rybinsk läpi. Sen jälkeen ei olekaan juuri mitään isompia ruuhkakeskuksia ennen Pietaria. Pestovossa taitaa olla UPM:n omistama saha, mutta muuten en tiedä seudusta mitään. Joimme muutamat oluet ja kävimme nukkumaan.

Aamulla herätessä huomasin, että hieno talvisää oli taas tämän reissun osalta historiaa. Suomen lähestyessä lämpötila kiipesi nollan tienoille ja Pietarissa oli tarjolla loskaa. Menimme vielä porukalla syömään ennen hajaantumista. Yksi porukasta halusi syödä vielä ennen Suomeen paluuta edullista sushia. Tshernyshevskajan metroaseman liepeillä olikin tiedossa yksi paikka ja otimme isot sushilajitelmat, jotka maksoivat 800 ruplaa per nenä (noin 23,3 €), mutta oli se sen arvoistakin. Sushiasiantuntijamme arvioi, ettei samanlaista ateriaa olisi Suomesta alle 40 euron saanut.

Matkakumppanit palasivat Sibeliuksella Suomeen uudenvuodenaatoksi, itse jäin juhlistamaan tapahtumaa Pietariin. Kaverini oli kutsunut minut kotibileisiin, jonne olisi kuulemma tulossa 11 venäläistä ja minä. :) Ennakkoaavistukseni kävivät toteen: niin isossa porukassa ei venäjän taitoja juuri ehtinyt harjoittaa: kun joku jotain kysyi ja itse mietti vastausta, oli keskustelu jo menossa kaukana. :oops: No, hauskaa oli silti. Isäntäväki latasi pöydän täyteen herkkuja ja jokainen vieras oli tuonut paikalle jotain. Menin sekaisin nautittujen votkapaukkujen lukumäärässä, mutta nähtävästi samaan aikaan syödyt ruoat takasivat pirteän olon myös seuraavaksi päiväksi. :D

Putinin puheen aikoihin puoliltaöin minulta kysyttiin, pitääkö Suomen presidentti myös puheen samaan aikaan. Kävi niin nolosti, etten oikeasti tiennyt oikeaa vastausta: olen varmaan kymmenen viimeistä vuotta ollut H-hetkellä jossain aivan muualla kuin TV:n ääressä. Jälkeenpäin kuulin, että Tarja taisi sanoa painavat sanansa puoliltapäivin uudenvuodenpäivänä. :oops: Siihenkin aikaan on oltu eri syistä jossain aivan muualla kuin TV:n ääressä viime vuosina.

Puolenyön jälkeen mentiin ulos ampumaan raketteja. En ollut vielä riittävän humalassa tunteakseni oloani turvalliseksi, kun ympärillä läheteltiin raketteja taivaalle kädestä. :shock: Peruspaukut kajahtivat melko komeasti 15-kerroksisen, puolikaaren muotoisen kerrostalon sisäpihalla ammuttuina. :)

Maanantain ohjelmaksi jäi enää sitten paluu koti-Suomeen. Ehdin ennen junan lähtöä ihmettelemään uudenvuodenpäivän Pietarin lähes tyhjiä katuja. Ikinä ennen en ollut nähnyt esimerkiksi Zagorodnyi Prospektia niin, ettei kummassakaan suunnassa näy liikkuvia autoja.

Tämä olikin kuluvan vuosiviisumini viimeinen pidempi matka. Helmikuussa tullee käytyä vielä kerran, ehkä kaksi Pietarissa. Varasin helmikuun 23.-25. päiväksi lentoliput Helsingistä Pietariin ja takaisin hintaan 150 €. Tuleepa testattua sekin tapa matkustaa Pietariin. Saatan tosin suunnata saman tien Pihkovaan ja Petseriin.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

andr

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 542
  • Profiili
Re: Jaroslavl-Pietari
« Vastaus #9 : 24.01.2007, 21:43:54 »
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Putinin puheen aikoihin puoliltaöin minulta kysyttiin, pitääkö Suomen presidentti myös puheen samaan aikaan. Kävi niin nolosti, etten oikeasti tiennyt oikeaa vastausta: olen varmaan kymmenen viimeistä vuotta ollut H-hetkellä jossain aivan muualla kuin TV:n ääressä. Jälkeenpäin kuulin, että Tarja taisi sanoa painavat sanansa puoliltapäivin uudenvuodenpäivänä. :oops: Siihenkin aikaan on oltu eri syistä jossain aivan muualla kuin TV:n ääressä viime vuosina.

No mutta, jos vastaat tuollaiseen kysymykseen, että et tiedä, koska et katso uutena vuotena telkkaria, niin eikö se sitten tarkoita, että olet kova menijä :D Luulisi venäläisten innostuvan sellaisesta vauhtihirmusta :wink:

SuMaKo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Välipäiväreissu Venäjälle (SK)
« Vastaus #10 : 10.04.2007, 14:41:23 »
Minkälainen kokemus lentomatkustaminen Pietariin oli? Harmi, että finskillä on tarjouslentoja Pietariin todella harvoin!
lämä on liian lyhyt, jotta kaikkea kannattaisi ottaa turhan vakavasti!