Goalle lähes rahattomana

 (Luettu 26515 kertaa)

Jake_

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« : 06.02.2007, 10:37:08 »
Hey!

On näitä Suomen talvia nähty ja monesti tultu tulokseen että kamalia ovat. Nyt on kuitenkin alkanut niin pahasti pännimään sää, ihmiset ja pimeys että pois ois päästävä. Matkakuume polttelee hyvin infernomaisin liekein selän takana.

Matkustushan nyt yleisesti vaatii paljon rahaa ja siihen 'pitäisi' valmistautua huolella, suunnitellen ja vatvoen. Ellei sitten ole pientä seikkailijan vikaa ihmisessä. No minussa ei ole, oikeastaan.
Tästä kaikesta huolimatta olisin nyt suurinpiirtein myymässä koko maallisen omaisuuteni ja nostamalla vaatimattomat säästöni lähössä matkaan. Budjettina huikeat 1000 euroa!  :)

Intiahan on pidemmän aikaan kiinnostanut, niin kulttuurin osilta kuin huipputarinoiden. Koko maassahan nyt on paljon nähtävää ja en siitä rupeakkaan väittelemään, siltin hiekkarannat kiinnostaisi kaikista eniten eli legendaariselle Goalle oisi päästävä.

Budjetin pienoudesta johtuen varaamassa olisin pelkän menolipun, takasin päästään jos päästään.  :D Eli Delhille lentäen, sieltä junalla Goalle ettimään parhaimpia ja _halvimpia_ mestoja.
Eli SIIS olisiko kellään suosituksia majapaikoiksi, mitään prinssin palatsia en etsi vaan kunhan olisi jonkinlainen katto päänpäällä ja paikka johon ripustaa hammokki, eli siis halvinta mahdollista etsimässä, mahdollisesti rannalta.

Sitten vielä kysymys, että paljonko tuolta päin maailmaa löytyy tietokoneita ja missä jamassa ne mahtaa olla, kädentaitoja tietokoneille löytyy tarpeeksi ja näitähän voisi fiksailla ja ehkä tienata hieman ruokarahoja. Jos täältä sattuu joku bungalowin tai hostellin omistamaan niin ilomielin olen kunnostamassa koneesi tahi tekemässä pikaiset nettisivut.   :)

Kiitoksia näin etukäteen vastauksesta ja kaikki vinkit on tietenkin tervetulleita!

Didi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 25
  • Profiili
Intiaan
« Vastaus #1 : 06.02.2007, 11:36:42 »
Hienoltahan tuo kuullostaa!  :D
Matkabudettisi on vaan erittäin pieni niin kannaattaa todella katsoa jos sitten paikan päältä saisit töitä. Kannattaa katsoa jos saisit halvempia lentoja esim. Viron, Lontoon tai venäjän kautta. Mutta joskus pelkkä menomatka on kalliimpi kuin menopaluu. Mene vaikka kilroy.fi kattelemaan hintoja ja muutenkin netistä löytyy aika helposti verrattavia lentoja.
Intian viisumi maksaa n. 50€ ja vaaditaan jokaiselta.

Oikeaa Intiaa ei Goalla näe. No tosin riippuu siitä minkä oikeaksi Intiaksi tuntee. Olen matkustanut Intiassa aika paljon ja en itse niin Goasta pitänyt koska nautin enemmän vanhemman tyylisestä Intiasta esim. Jaipur, Kolkata, Varanasi, Rishikesh.. Goalla on todella paljon turisteja ja erittäin paljon kalliimpi kuin muu Intia. Hostellitkin paljon kalliimpia. Goalla kannattaa ottaa hostelli kävelymatkan päästä rannasta koska rannan viereiset ovat usein paljon kalliimpia.
Gaolle pääset erittäin helposti junalla Delhistä, maksaa alle 20€. Halvin nukkumaluokka taisi olla 11€.


Intia länsimaalaistuu ja paljon tietokoneita on käytössä ja erityisesti turistipaikoissa nettikahviloita. Harvemmalla hostellilla on kuitenkaan omia nettisivuja niin voisivat olla ehkä kiinnostuneitakin jos sellaiset heille tekisit.  :D

Hyviä ja halpoja hostelleja löydät esim matkakirjoista. Kannattaa etukäteen kattoa pari paikkaa ja sitten paikan päällä lähteä kiertelemään ja kyselemään halpoja paikkoja hostelleista ja muilta matkailijoilta.. ne tietävät aina parhaiten!

Kysele lisää jos tulee muita juttuja mieleen.

undertaker

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #2 : 06.02.2007, 11:55:33 »
Jos aiot Goalle suunnata, kannattaisi ottaa lennot Delhin sijasta lähemmäksi Mumbaihin. Lennot Mumbaihin ja Delhiin ovat yleensä keskenään samanhintaisia. Mumbaista junamatka Goalle (noin 12 h) ei maksa kun muutaman euron verran 2. luokan sleeperissä. Ja kuten edellinen vastaaja sanoi, usein yhdensuuntainen lento voi olla kalliimpi kuin menopaluu. Halvimpia lentovaihtoehtoja Suomesta Mumbaihin on esim.  venäläinen Aeroflot, jolla pääsee noin 600 - 700 euroa menopaluu Helsinki - Mumbai - Helsinki. Välilasku on Moskovassa. Kannattaa katsoa toki muitakin lentoyhtiöitä esim. Finnairin tarjoukset tai Myjetin kautta Airindian lähdöt.

Matkabudjetista vielä. Kymmenellä eurolla / päivä pärjää Intiassa mainiosti, toki halvemmallakin pystyy elelemään. Tsemppiä reissulle, toivottavasti pääset Intiaan.
Atlantaan lähtiessä päätin, että en perkele puhu koko matkalla englannin sanaa - suomella on pärjättävä."
- Seppo Räty

sanela

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 274
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #3 : 06.02.2007, 12:28:05 »
Ruoka ja paikallisbussit eivät maksa Goalla juuri mitään ja majoitustakin varmaan löytyy aika halvalla, varsinkin jos on pidemmäksi ajaksi vuokraamassa huonetta eikä ole turhan tarkka laadusta + siisteydestä. Parasta vain mennä paikanpäälle, alkaa siellä tutustumaan muihin expatteihin (niitähän riittää) ja katsomaan tarkemmin miten homma toimii. Aloita esim. Arambolista tai Vagatorista/Chaporasta/Anjunasta.

Niin ja lennot saa varmasti halvimmalla jos on valmis lentämään esim. Lontoon kautta, Suomesta tuntuvat maksavan maltaita ainakin näin talvisaikaan.

Luulenpa muuten että itsekin viettäisin loppuelämäni talvet juuri Goalla, jos en typeryyttäni olisi mennyt sitoutumaan työhön ja parisuhteeseen Suomessa  :D

LateX

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 465
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #4 : 06.02.2007, 12:47:51 »
Lainaus käyttäjältä: "undertaker"
Myjetin kautta Airindian lähdöt.


Myjet kyllä kuuluu niihin firmoihin joita kannattaa välttää.
Mm. edelleen ilmoittavat lainvastaisesti hintansa ilman
veroja ja maksuja jolloin halvalta näyttävään hintaan tuleekin
200-300e lisää. Air Indian lentoja saa kyllä kaikilta muiltakin
matkatoimistoilta.

Rapa-Ripa

 • Vieras
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #5 : 06.02.2007, 13:53:18 »
Meno-paluulippu maksaa varmaankin saman kuin pelkkä meno tai ehkä vähemmänkin. Vaikka Intiassa on halpaa niin rahat loppuu jossain vaiheessa sielläkin. Töitähän siellä ei turistiviisumilla saisi tehdä mutta esim. kampaajina ja tatuoijana voi elättää itsensä.

Jake_

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #6 : 06.02.2007, 16:52:38 »
Kiitos kaikille vastauksista!  :)

Kilroyn kautta tässä aikasemmin jo lippuja haeskelinkin, halvin menolippu minkä löysin olisi suora lento Finnairin kanssa Delhiin, hintana 346 euroa verojen kanssa. Mielestäni ei laisinkaan pahanhintainen lento, ei todellakaan.

Kyllähän varmasti tota oikeaa Intiaa löytyisi paljon enemmän sisäisimmistä kaupungeista, ja ainahan voi ottaa hatkat jos ei tykkää. Ja onhan Goalla paljon turisteja, mutta ainahan voi etsiä sen pienemmän kaupungin josta löytyy varmasti enemmän lokaalia ihmiskuntaa.

Tekeeköhän tuolla paljonkin länkkärit ilman työviisumia hommia? Voisihan sitä tietenkin katsoa jos saisi työviisumia tai vastaavaa, ikäväähän se olisi jos kiinni jäisi ja maasta ulos lentäisi. Töitähän olisi pakko jostain kuitenkin löytää, ei tänne kotisuomeen haluaisi samantien takaisin tulla.  :D

Rapa-Ripa

 • Vieras
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #7 : 06.02.2007, 17:35:08 »
Goalla olen nähnyt muutaman länkkärin juuri kampaajan ammatissa ja tatuoijana hankkivan rahaa. Hekin ovat vain sesongin ajan ja häipyvät sitten kotimaihinsa. Eräät kanadalaiset pitivät psyke-bailaajille erikoisesti suunniteltujen vaatteiden putiikkia. Jos on jotain erikoista kädentaitoa voi yrittää tuotoksia kaupata Anjunan markkinoilla. Tarjoilijan tms. ammatissa on turha kuvitella saavansa rahoja joilla voisi pitää yllä edes länkkärireppumatkaajan elämäntyyliä.

Paratiisia maan päällä ei tietääkseni ole ja rahojen loppuessa ei Goakaan varmaan enää tunnu mukavalta.

psycho

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 464
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #8 : 06.02.2007, 17:54:41 »
Sanoisin, etta Goalla elannon hankkiminen turistien varoista on kohtuullisen kilpailtu keino hankkia rahaa.

Sama kuin lahtisi amerikan ihmemaahan perustamaan hampurilaisketjua.

Rapa-Ripa

 • Vieras
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #9 : 06.02.2007, 17:58:38 »
Lainaus käyttäjältä: "psycho"
Sanoisin, etta Goalla elannon hankkiminen turistien varoista on kohtuullisen kilpailtu keino hankkia rahaa.


Totta on. Kaikkein varmin keino on kiltisti soitella isille ja äitille ja pyytää rahat paluulippuun. Rahojen loppuessa ja esimerkiksi sairastuessa voi Intiassa olla tosi liemessä.

lisbeth

 • Reissaaja
 • Viestejä: 46
  • MSN Messenger - hook88@hotmail.com
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #10 : 06.02.2007, 20:47:17 »
Sinne vaan nautiskelemaan elämästä! Tosin tienestin makuun siellä voi olla hankala päästä. Palkkataso on todella alhainen, vaikkakin sen palkan saisi pääasiassa turisteilta. Siellä missä on turistit on tietty korkeemmat elinkustannukset jne... Mutta toki tonnillakin siellä jo tovin elelee ja todellakin nautiskelee kaikesta siitä mitä Intialla on tarjota. Jos sua kiinnostaa vaan oleilu niin siihen täydellinen ja halpa biitsi on Gokarnan Kuttle beach (monta eri kirjoitusasua olemassa)

Kexie

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 281
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #11 : 09.02.2007, 02:58:44 »
Ota nyt kerralla meno paluu, jos pelkkä meno on sen 350e.  Meinaan jos saat vaikka helkkarimmoisen mahataudin, laihdut useita kiloja ja olet aivan poikki sekä ei ole fyrkkaa palata kotiin, se olisi painajaiuni!:)

Töihin Intiaan? Ei tulisi aivan ensimmäisenä mieleen, ainakaan mikäli haluaisi päästä ns. palkoille, vaikka kyllä siellä Anjuana hippimarkkinoilla ns. "länkkäreitä" näki työskentelemässä.

No joo, en tiedä mitä meno-paluu Intiaan nytten maksaa, mutta muutama tuttuni (+niiden kaverit)  hyödynsi sen 399e hullut päivät tarjouksen, meno-paluu Delhiin, Finnair. Omista kavereista voin kertoa sen verran, että moni ei halua Intiaan palata, tai jotkut ei ainakaan ihan heti. Jotkut taas ovat hullaantuneet ja ovat jo useamman kerran käyneet Intiassa. Intiasta tulee usein yliromantisoinut kuva, kun kattelee vaikka kuvia dokkareita yms. Intian "ihana haju", saasteet ym ei valitettavasti tule sen kuvan mukana. Mutta hyvää matkaa, kyllä Goa on ihan hyvä paikka, varsinkin jos tykkäät ns. pitää hauskaa ja ottaa rennosti. Hyvä paikka startata Intian matka!

Nakke

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 867
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #12 : 09.02.2007, 09:16:42 »
Lainaus käyttäjältä: "Rapa-Ripa"

Totta on. Kaikkein varmin keino on kiltisti soitella isille ja äitille ja pyytää rahat paluulippuun. Rahojen loppuessa ja esimerkiksi sairastuessa voi Intiassa olla tosi liemessä.


Budjettiin kannatta laskea kunnon vakuutus, jota ilman en Intiaan lahtisi(enka paljoa muuallekaan). Lansimaalaisen tason sairaalat ovat kohtuu kalliita, oletan.
ไม่เป็นไร

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #13 : 09.02.2007, 15:17:00 »
Lainaus käyttäjältä: "psycho"
Sanoisin, etta Goalla elannon hankkiminen turistien varoista on kohtuullisen kilpailtu keino hankkia rahaa.


Jep jep. mielummin sitten pysyy koto-Suomessa ja hankkii pikkuisen ylimaaraista rahaa ennen matkaan lahtoa. Jos Intiassa haluaa rahaa saastaa, niin ei ainakaan Goalla. Siella kun on viisikymmenta reppureissaajaa kyselemassa toita joka ravintolasta.

Ihan muuten vaan, hyvassa sairaalassa kaynti Intiassa maksoi 150 rupiaa (alle 3 euroa). Ihan hyvat antibiootit sain. Tietty yksityinen olisi voinut olla arvokkaampi.
She rides rollercoasters but never screams

lasol

 • Reissaaja
 • Viestejä: 45
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #14 : 10.02.2007, 06:03:28 »
Jos sinne haluat pidemmäksi aikaa, niin täältä tulee seuraavanlainen ratkaisuehdotus: First-stop-goa äkkilähtö finnmatkoilta missä on lennot edestakas + eka yö majotus. pari-kolme-neljä viikkoo sellasta ens hätään ja sitten keräilet ensi talvea varten hieman enemmän pätäkkää sukanvarteen. Niinku muut jo todennu ni ei siellä työntekijöistä kovasti pulaa ole, eikä tontulla pitkälle pötkitä. Samalla voisit katsastaa mestan ja tietäsit enemmän minne haluut ja millä lailla sitten ens talvena. tutkimusmatka tjsp.

Rupee kevään lähestyessä olemaan melko sietämättömän kuuma suomalaisella tuolla goalla. ei vielä helmikuussa, mutta maalis-huhti on jo tosi kuumaa. eli ens talvena kannattaa se lähtö ajottaa aikasempaan ajankohtaan.

himoreissaajat voi korjata jos olen väärässä, olenhan vasta aloittelija.

edit: Se perusturistiviisumi on nykyään vaan 4vk max. mutta raha ratkasee ja pidempi natsaa saletisti jos on fyffee.

Sinner

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 66
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #15 : 10.02.2007, 10:49:03 »
Lainaus käyttäjältä: "lasol"
edit: Se perusturistiviisumi on nykyään vaan 4vk max. mutta raha ratkasee ja pidempi natsaa saletisti jos on fyffee.

Hetkinen, ehkä ymmärsin väärin, mutta kyllä minä ainakin sain kuukausi sitten 6kk viisumin Intian lähetystöstä.

lasol

 • Reissaaja
 • Viestejä: 45
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #16 : 10.02.2007, 12:27:23 »
jostain matkatoimiston sivulta luin tosta viisumista. voivat tottakai kusettaakkin. maksimoidakseen voitot.

oliko turistiviisumi se 6kk?

. MaZa .

 • Reissaaja
 • Viestejä: 34
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #17 : 10.02.2007, 21:33:29 »
Turistiviisumi 6kk, 50€.

http://www.indianembassy.fi/
ilanteet elää ja suunnitelmat muuttuu.

Matt

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 027
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #18 : 11.02.2007, 12:09:43 »
Kävin just viisumihakemuksen jättämässä ja single ja multientry näytti olevan samanhintaiset 50e :D

sheep

 • Reissaaja
 • Viestejä: 40
  • Profiili
Goalle lähes rahattomana
« Vastaus #19 : 24.09.2007, 20:40:49 »
Laitanpa tänne nyt pari kysymystä kun Goasta tuli puhetta ja olen jo lopen uupunut netissä surffailusta.

Elikkä, olisin joulun tienoilla Goalle mahdollisesti matkustamassa ja nyt haluaisin vähän taustatietoa siellä käyneiltä. On melko peruskysymyksiä, anteeksi häiriö. :P
1. Mitä junamatka Mumbai-Goa maksaa suunnilleen? Saako liput ihan luukulle menemällä vai pitääkö varailla etukäteen?
2. Tärkeä kysymys: minne Goalla? En haluaisi pahimpiin turistirysiin vaan johonkin rauhallisenpuoleiseen paikkaan josta sitten voisi tutkia seutua. Tää nyt kuulostaa ehkä vähän tyhmältä mutta jos joku on käynyt vastaavassa paikassa niin kertokaa ihmeessä :) Tai lähinnä suosituksia "kävin siellä, hyvä paikka"/"kävin täällä, en suosittele".
3. Löytyykö helposti majoitus? Oletan niin. Mitähän asuminen kustantaisi per yö jos jossain melko kämäsessä guesthousessa asuisin?

Kiitoksia etukäteen jos joku viitsii vastailla. :)