Autossa yöpyminen Australiassa

 (Luettu 3780 kertaa)

mt

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Autossa yöpyminen Australiassa
« : 07.11.2006, 13:58:07 »
Tarkoitus olisi lähteä kiertämään Australiaa omalla autolla ensi kuun alussa.

Onko kenelläkään tietoa, onko Australiassa mitään säädöksiä autossa majoittumisen suhteen?

Entä sen turvallisuus? Kellään mitään kauhutarinoita yöllisistä rosmoista?

Turvallisinta olisi tietysti majoittua leirintäalueilla, mutta kun niilläkin perivät (ymmärtääkseni) suht tuntuvat maksut.

joohannes

 • Vieras
Autossa yöpyminen Australiassa
« Vastaus #1 : 27.11.2006, 19:25:00 »
lerintä alue maksut kasi henkilöä big 4 garavan parkeissa pelti mökissä omaalla vessalla tai sitten ei  keskimäärin 40 $ aussin dollaria vrk. 8)  :P  3 vuotta sitten.  aussit on matkaaja ystävällinen maa. kulut oli 2 henkilöltä sapuska majotus bensa 1170 euroa 2kk. :)  n, 10000 km + vuokra auton vuokra ja siitä turvallisuudesta no viikossa opiin maan tavoIlle :roll:  niin sieltä sai ostaa sellasta vapaiten levähtyspaikojenkartaa. niin ja mitä reissaajalla sit voi olla pöllitävää :lol:  sulla on tietenkin elegtron visa ja pieni käteiskassa. :wink:  ja meitä reppureitahan se maa on pullollaan.

Ogatnaa

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 177
  • Profiili
Autossa yöpyminen Australiassa
« Vastaus #2 : 02.12.2006, 06:54:50 »
Kun vasytti parkkeerattiin auto tien poskeen ja unta palloon.. kolmen viikon aikana kerran poliisiseta ajoi poies parkkipaikalta nukkujat.
Kenguroiden maassa et ole ainoa turisti joka koisii autossaan..

jona

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Autossa yöpyminen Australiassa
« Vastaus #3 : 09.01.2007, 12:43:13 »
Israelilaiset kaverit asu vuoden autossa reissatessaan ausseissa. Sakkoja ne sai aika monet, mutta yksiäkään ei maksaneet, eikä ongelmia tullut. Ja vaikka joskus maksaiskin sakot, niin halvemmaksi se tulee kuin yöpyä hostelleissa. Jos aiotte yöpyä autossa, niin helppo on silti käydä ottamassa suihku hostelleissa. Harvoin kukaan muistaa minkänäköistä tyyppiä siellä on asumassa kun väki vaihtuu tiiviisti.

lssu

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 73
  • Profiili
Autossa yöpyminen Australiassa
« Vastaus #4 : 07.03.2007, 22:07:06 »
Tienvarsilla yövyttiin mekin, eikä kertaakaan tullut sakkoja saati rosmoja. Varsinkin outbackissa se on huippuhelppoa, sinne vaan jonnekin puskaan parkkiin, kun ei autoja tuu muutenkaan vastaan kun muutama päivässä. Sen sijaan mm. villihevosia ja -kameleita tuli yöllä leirimme liepeille... Autossa nukkumisen lisäksi usein laitettiin reippaasti kyllä teltatkin pystyyn. Isojen kaupunkien lähellä ei tienvarsipysäkeille enää uskaltanut parkkeerata (nyrkkisääntönä siis varmaan ettei ainakaan katuvalo-alueella). Kaupunkien lähellä usein etitiin joku pikkutie, jonka varteen parkeerattiin auto ja nukuttiin siellä.

Ainoa kommellus oli Darwinin lähellä juuri tuollaisen pikkutien varrella, jota autioksi luultiin. Nukuttiin miehen kaa autossa ja toinen pariskunta laitto teltan auton viereen. Aamulla herättiin moottoripyörien ääneen ja oltiin varmoja, että nyt rapsahtaa sakot, mutta ei. Oltiin vaan satuttu majottuun paikalle, jossa oli sinä sunnuntaiaamuna jotkun moottoripyörien ja mönkijöiden kokoontumisajot ja väkeä kuin pipoa alko kerääntynyt ympärille. Noloina kerättiin teltta ja ajettiin tiehemme aussien naureskellessa vieressä :)
Luota elämään niinkuin lintu luottaa ilmaan