Israel

 (Luettu 152428 kertaa)

Rristo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Israel
« Vastaus #160 : 02.01.2016, 10:50:36 »
Tuohon aikaan sapatti alkaa olla jo lopuillaan, joten junat ym kulkevat jo noihin aikoihin.
Tässä sapatin aikataulusta: https://www.hebcal.com/shabbat/?city=IL-Tel%20Aviv , sekä juna-aikataulusta Tel Aviviin:
http://www.rail.co.il/EN/

En tiedä vaikuttiko se, että saavuin vuoden viisumilla maahan, mutta ainakin kohdallani maahantulokuviot olivat läpihuutojuttu. Mitä nyt koneesta ulos tullessa pikaisesti käytävällä kuumoteltiin matkasuunnitelmista, mistä tulen, minne menen, miksi jne.. On hyvä muistaa että monet pitävät korkeaa turvallisuustasoa hyvänä palveluna, samoin kuin vaikka asiakaslähtöisyyttä ravintolassa, joten kuumotukset ja tarkastukset ovat harvoin tarkoitettu loukkaaviksi tjsp. Maasta lähtiessä saattaa olla tiukemmat tenttaukset, ainakin jos käyt länsirannalla. Tämä siis kuulemani mukaan. Mitä lie salattavaa nyt siellä olisi..

ginger_spice

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
Vs: Israel
« Vastaus #161 : 08.01.2016, 14:15:57 »
Nyt ollaan sitten Israelissa, ja taas kaipaisin lisää neuvoja!  :D

Tuli käväistyä Länsirannalla (Beetlehem + Hebron) ja luonnollisesti muistikortit + puhelin täynnä kuvia alueelta. Lisäksi tuli ostettua muistoksi Hebronista palestiinalaishuivi joka on sinetöidyssä pussissa jossa lukee Made in Palestine ja Hebron. Jouduin jo maahan tullessa kuulusteluihin ja olen 99% varma että lähtiessä sama ruljanssi edessä Ben Gurionin kentällä. Onko kellään  kokemusta vastaavanaisesta tilanteesta?  Jos mun tavaroita tongitaan vähänkään niin käy kyllä heti selväksi,  että Palestiinan puolella on käyty ja reippaasti.  Kannattaako tehdä heti selväksi että joo, tuli käytyä,  vai saanko automaattisesti maahantulokiellon tms? Pahinta on se, jos jää kiinni valehtelusta. Ei olis kovin vakuuttavaa väittää että esim. ostin huivini jostain Tel Avivin torilta  :D Turhauttaa, kun ei ole tehnyt mitään väärää ja silti saa varautua maratonkuulusteluihin kentällä.

Jos on yhtään mitään kokemusta aiheesta tai vinkkejä nii  saa jakaa  :)

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Israel
« Vastaus #162 : 09.01.2016, 15:26:40 »
niin kuin aina maasta tullessa tai lähtiessä vältä pitkiä tarinoita ja varsinkin tekaistuja sellaisia. ja vastaa vain jos kysytään eli ei nyt tarvi ihan ensimmäiseksi ruveta avautumaan reissuistasi palestiinalaisalueille.

jos kysytään että kävitkö palestiinalaisalueilla niin sano että kävit beetlehemissä ja jos kysyvät syytä niin sano että olet kristitty ja halusit nähdä uskontosi pyhiä paikkoja.

itse pääsin johonkin matkatavaroiden erityistarkastukseen kun passistani bongattiin muslimimaiden leimoja. mutta lyhyillä "tourist" / "Christian" -tyyppisillä vastauksilla ei tuossa syynäyksessä kauan mennyt.

eikä kamerani sisältö kiinostanut ketään. toki just in case ei haittaa jos siirrät kuvat hyvissä ajoin johonkin pilvipalveluun (niin kuin anyway kannattaa tehdä matkan varrrella)

Rristo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Israel
« Vastaus #163 : 10.01.2016, 23:01:44 »
Kuten jo itse mainitsit, et ole tehnyt mitään väärää käymällä Palestiinalaisalueilla.. Ja kuten Servechilled jo suositteli, vastaa jos kysytään, lyhyesti, ja puhu totta. Jos joudut kuumotuksiin niin ota se kiinnostavana kokemuksena. :) Länsirannalla käynti itsessään ei varmasti aiheuta maahantulokieltoa.. ainakin erittäin epätodennäköistä. Rohkeutta! Ja ajoissa kentälle :)

spirit

 • Reissaaja
 • Viestejä: 43
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Israel
« Vastaus #164 : 11.01.2016, 00:53:18 »
Viime kesänä rullaluistelin ympäri Israelia ja muun muassa Jerusalemista Ramallahiin. Kotimatkalla Tel Avivin kentällä " kuulustelu" kesti alle kymmenen minsaa ja viran-omaiset lähinnä ihmettelivät moista toimintaa ja kyselivät että eikö Palestiinassa ole vaarallista ja kurjaa vierailla saatikka luistella.
Ei minkäänlaista kuumottelua visiitistä Palestiinaan tullut ainakaan minulle rajaviranomaisten taholta.
Jossain aiemmassa postauksessa kyseltiin sapatin ajan liikkumisesta  paikasta toiseen ja vastauksena tulee että Arabien taxit & minivanit liikkuvat normaalisti ja niitä löytyy kyllä hyvin ja helposti.
Sapatti näyttäytyy reissaajalle vähän kuin sunnuntai Suomessa.
Hiljaista on mutta homma toimii silloinkin. 

ginger_spice

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
Vs: Israel
« Vastaus #165 : 11.01.2016, 18:08:55 »
Nyt on reissu tehty, ja sain täältä niin paljon vinkkejä matkaan että ajattelin jakaa omia kokemuksiani ja vaikutelmiani Israelista, jos vaikka jollekin olisi näistä jatkossa iloa :)

Saavuin Ben Gurionin kentälle sapatti-iltana, ja passintarkastuksesta lähdettiin sitten suoraan kuulusteluihin. Ilmeisesti olin yksin matkustavana blondina naisena Vero Modan muovikassi kädessä liian epäilyttävän näköinen, kjeh kjeh.. Koko homma vei noin kaksi tuntia. Itse "kuulustelut" olivat varsin lempeät, kohdalleni sattui huumorintajuinen ja rento virkailija. Ilmeisesti epäilyksiä herätti eniten se että matkustin _naisena_ yksin ja käytössä oli ihan uunituore passi, kun vanha umpeutui vastikään (oletus virkailijoiden taholta oli selkeästi se, että vanhalla passillani oli ns. huonoa historiaa jota yrittäisin peitellä). Olin lukenut ennen reissua, että yksin saapuvat naiset otetaan aika rutiinilla syyniin, mutta silti oli aika kuumottava kokemus. Pahinta on se, kun istut helposti puolitoista tuntia odottamassa haastatteluvuoroasi tietämättä lainkaan, mistä sinua epäillään. Toisaalta odottelussakin on puolensa: tutustuin samalla tusinaan muuhun reppureissaajaan, jotka oli myös otettu syyniin. Osasta sai ihan matkaseuraakin reissulle.

Lauantai-iltana junia Ben Gurionilta Tel Avivin keskustaan menee noin kerran tunnissa, arkisin sitten noin 10 min. välein. 19nis (n.5eur) lippu on ehdottomasti parempi diili kuin 20e taksimatka keskustaan. Suomen ulkoministeriön kehotukset välttää joukkoliikennevälineitä Israelissa kannattaa unohtaa, jos reissusta haluaa yhtään mitään irti saada.

Jos matkustaa maahan tammikuussa, kannattaa varautua mihin säähän tahansa, minkä opin kantapään kautta. Talvitakki ja sateenkestävät kengät eivät ole liioittelua. Itse kastelin jalkani heti ensimmäisenä päivänä rankkasateessa Tel Avivissa niin pahasti, että tulin kuumeeseen ja pari päivää meni sisällä maatessa. Onneksi olin couchsurffaamassa ja mulla oli maailman mukavin hosti, joka tarjoili lääkkeeksi viskiä. Sää saattaa vaihdella parissa tunnissakin huomattavasti, sellainen kiva 20c ja auringonpaiste voi muuttua hetkessä rankkasateeksi - oma kokemus on että kun Israelissa tulee vettä, niin sitä tulee sitten kuin esterin p:stä. Kivointa talvella matkustamisessa on, että turisteja on todella vähän ja että kaupungeissa jaksaa kierrellä ja katsella ympäriinsä, kun ei ole liian kuuma.

Kaikista suurimman vaikutuksen itseeni teki Palestiinassa käyminen. Kävin muutaman tunnin Beetlehemissä ja couchsurffasin Hebronissa. Beetlehemissä näkyi jonkin verran turisteja, joka puolella tuli vastaan ihan övereitä joulukoristeluja ja viinaa myytiin joka puolella. Suurin ero Israeliin oli kolossaalinen sotilaiden määrä; samalla kadunpätkällä päivysti röykkiö palestiinalaissotilaita konekiväärien kanssa noin 50m välein toisistaan. Beetlehemissä ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa turvaton olo. Hebronissa oli selvästi levottomampaa, ja tein matkaseuralaiseni kanssa sen pommivirheen että saavuimme paikalle pimeän jo tultua. Kun kävelimme couchsurfing-hostimme luo niin kadulla oli meneillään kunnon mellakka, teini-ikäisiä poikia käveli vastaan kommandopipot päässään ja pesäpallomailat ja teräskettingin pätkät käsissään. Tyhmänrohkeina käveltiin mellakan läpi kun muuta reittiä ei ollut ja päästiin onneksi ehjin nahoin pois, vaikka pari uhkaavaa tilannetta olikin. Seuraavaan aamuun mennessä mellakka oli rauhoittunut ja kadulla rauhallista. Oman kokemukseni perusteella Hebronissa oli ihan yhtä turvallista kuin missä tahansa päin Israelia, mutta ennen matkustamista kannattaa kysäistä vaikka jostain paikallisesta hostellista tai couchsurfingin  kautta ajantasainen turvallisuustilanne. Tilanne Hebronissa elää koko ajan ja turvallisuustilanne voi muuttua merkittävästi hyvin lyhyessä ajassa. Oman oleskeluni aikana Hebronissa oli kuulemma meneillään pahoja yhteenottoja paikallisten välillä eri puolilla kaupunkia, mutta mellakan lisäksi en joutunut niitä todistamaan.

Hebron on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Siellä pääsee näkemään konkreettisesti, millaista on elämä Israelin miehityksen alla. Ihmiset ovat uskomattoman sydämellisiä ja vastaanottavaisia ja aidon kiinnostuneita ulkomaalaisista muunkin - tai oikeastaan kaiken muun - kuin rahan vuoksi. Jopa sotilaat tulivat kaduilla täydessä aseistuksessa paiskaamaan minun ja matkaseuralaiseni kanssa kättä ja toivottamaan suu leveässä hymyssä "Welcome, welcome!" Hebronin vanhassa kaupungissa tuli vastaan pari ärsyttävää kaupustelijaa, mutta verrattuna Jerusalemin vanhaan kaupunkiin sai kyllä kävellä todella rauhassa. Jos joku tarjoaa sinulle kojussaan teetä, kannattaa (oman harkinnan mukaan) tarttua tarjoukseen. Minä ja seuralaiseni istuttiin alas Laila-nimisen naisen kanssa juomaan teetä ja Laila kertoi meille elämäntarinansa ja kokemuksiaan Palestiinan tilanteesta eikä yrittänyt kaupitella mitään (ostettiin kuitenkin muistoksi häneltä shemagh-huivit).  Hebronin (ja Palestiinan) hinnat ovat murto-osan Israelin hinnoista ja esimerkiksi yksi pitafalafel maksaa noin 3 shekeliä (alle euron); Israelin puolella hinnat ovat helposti viisinkertaiset. Hebronista pääsee vaivattomasti pois, kun kävelee tarkastuspisteen läpi israelilaisten puolelle kaupunkia ja ottaa bussin 160, joka menee suoraan Jerusalemiin. Toinen vaihtoehto (jota käyttäen saavuttiin Hebroniin) on jaetun taksin eli serveesin ottaminen Beetlehemistä. Infoa enkuksi ei ole yhtikäs missään mutta ihmisiltä kyselemällä pääsee pitkälle :)

Jerusalemia ehdin katsella kunnolla vasta Palestiinassa käynnin jälkeen. Paikasta toiseen liikkuminen on helppoa jalan tai sitten Light Trainilla (meikäläisittäin ratikka) joita kulkee muutaman minuutin välein ydinkeskustassa; kertalippu maksaa noin 7 shekeliä. Jerusalemin vanhakaupunki on lähinnä yhtä valtavaa basaaria, jossa tulee silloin tällöin vastaan erilaisia nähtävyyksiä. Kannattaa varautua loputtomaan huuteluun ja rasittaviin sisäänheittäjiin, asiallinen "no thanks" toimii kuitenkin tilanteessa kuin tilanteessa. Jos kävelet sisään johonkin kauppaan, saat kyllä tehdä ostoksesi rauhassa eivätkä myyjät yritä kaupitella kylkiäisiksi turhaa krääsää. Asiakasta kunnioitetaan, mutta kaupan ohi tallaavaa turistia kuumotellaan sitten enemmän. Vanhaankaupunkiin kannattaa mennä valoisan aikaan siksi, että kaikki sulkeutuu aikaisin ja että pimeällä näkyvyys ei luonnollisesti ole yhtä hyvä. Turvaton olo ei tullut pimeälläkään.  Itkumuuri oli varsin vaikuttava kokemus, vaikken uskonnollinen ihminen olekaan. Jos aikaa on, kannattaa käydä Jerusalemin toisella puolella Yad Vashemilla; kaveri kävi siellä ja oli silmin nähden todella vaikuttunut.

Mitä ruokaan tulee, niin pitkälti falafel- ja hummuslinjalla menin. Suurimman osan ruoasta ostin supermarketista tai torilta, koska ulkona syöminen on vähintään yhtä kallista kuin Suomessa. Kurjin juttu Israelissa on juuri hintataso. Julkisilla matkustamista lukuun ottamatta kaikki on vähintään yhtä kallista kuin Suomessa. Palkat eivät ole lähelläkään Suomen tasoa, joten jos Israelin hintataso hajottaa, kannattaa muistaa, että olet pohjoismaalaisena turistina silti etuoikeutetussa asemassa paikallisiin nähden.

Yövyin Jerusalemissa Jerusalem Hostelissa ja Tel Avivissa Little Tel Aviv Hostelissa. Jälkimmäinen teki todella suuren vaikutuksen: ystävällinen henkilökunta, hyvä hostellin baari, respa auki 24/7 (myös sapattina), hyvä sijainti ja _todella_ hyväkuntoinen ja siisti, suorastaan uutuuttaan kiiltävä hostelli. Jerusalem Hostel oli ok mutta huomattavan nuhjuinen. Israelissa ei saa sänkyä dormista alle 20e/yö. Suosittelen lämpimästi couchsurffaamaan Israelissa ja Palestiinassa, Israelissa jo pelkästään majoituksen hintatason vuoksi mutta ennen kaikkea siksi, että pääsee tutustumaan paikallisiin. Israelilaiset ovat rentoa sakkia ja palestiinalaiset vielä rennompia. Yksi reissuni parhaimpia juttuja oli ehdottomasti paikallisiin tutustuminen. Olipa sitten Israelissa tai Palestiinassa, kannattaa varautua siihen, että politiikka tulee erittäin nopeasti puheeksi, vaikka itse yrittäisi sitä välttää. Varsinkin israelilaisia kiinnostaa paljon, millainen mielikuva suomalaisilla on Israelista ja israelilaisista ja ennen kaikkea Israelin politiikasta. Palestiinan puolella paikalliset puolestaan kertovat hyvin avoimesti ja mielellään ulkomaalaiselle siitä, millaista on elämä Israelin miehityksen alla, sekä Palestiinan sisäisistä ongelmista ja väkivallasta.

Jos tykkää biletyksestä ja oleskelee Tel Avivissa, niin kannattaa lähteä mukaan jonkin hostellin järjestämälle pub crawlille. Klubeille ja baareihin pääsee jonojen ohi ja ilmaiseksi ja erittäin todennäköisesti saa myös ilmaista viinaa. Juomat maksavat klubeilla enemmän kuin Suomessa, joten jos päihtyä tahtoo niin kannattaa hakea juotavansa kaupasta ja kiskaista kunnon pohjat. Kallista sekin, muttei yhtä hintavaa kuin klubeilla.

Israelista lähtiessä en joutunut minkäänlaisiin kuulusteluihin eikä tavaroitani pengottu. Kukaan ei edes kysynyt, missä paikoissa olin vieraillut. Ihmisten kauhukertomuksia lukeneena olin täydellisen häkeltynyt siitä, että kaikki sujuikin helpoimman kautta. Eli vaikka maahan saapuessa joutuisi kuulusteluihin, se ei automaattisesti tarkoita, että sama kohtelu odottaisi lähtiessä. Biometrisellä passilla välttää lähtiessä passikoppijonotuksen ja mahd. haastattelut, painelee vaan automaatille tunnistautumaan ja parin minuutin päästä on jo lähtöportilla.

Yksin matkustavalle naiselle Israel on helppo kohde. Vaalea tukka käänsi kyllä katseita, mutta huuteluita, vislailuja ja kopelointia, ylipäätään epämiellyttäviä tilanteita, en joutunut kokemaan. Olo oli huomattavasti turvallisempi ja rennompi kuin esim. Espanjassa ja Italiassa reissatessa. Palestiinan puolella kävin miespuolisen reissukaverin kanssa, joten sen suhteen ei ole kokemusta yksin matkustamisesta.

Loppuun vielä Israelin plussat ja miinukset pähkinänkuoressa:

+ Jokaiselle jotakin (rannat, biletys, luonto, historia jne.)
+ Todella lyhyet välimatkat + halvat julkiset
+ Voi matkustaa oikeastaan ympäri vuoden, kunhan talvella pakkaa kunnon vaatteet mukaan
+ Rennot ja mukavat ihmiset
+ Hyvä safka Lähi-idän keittiöstä tykkääville
+ Homma toimii vähintään yhtä täsmällisesti kuin keski-Euroopassa: junat ja bussit kulkevat ajoissa, joka puolella on infoa enkuksi ja ihmisillä on kielitaitoa jne.
+ Todella vähän turistien kusettamisen makua missään
+ Sopii yksin matkustavalle, sillä tekeminen ei lopu kesken

- Korkea hintataso
- Mahdollinen kuumotus Ben Gurionin kentällä


Tästähän tuli ihan romaani! Toivottavasti tästä kertomuksesta on jollekin iloa. :)   

Lemmy1976

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Israel
« Vastaus #166 : 12.01.2016, 13:07:03 »

Rristo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Israel
« Vastaus #167 : 19.02.2016, 14:45:58 »
Kiitos Ginger_spicelle kattavasta kertomuksesta! Kävin ystäväni kanssa Jerusalemista Eilatissa bussilla niin lisään tästä ketjuun pari pointtia josko niistä on jollekkin hyötyä.
Eggedin bussi 444 siis huristaa Jerusalemin bussiasemalta kuolleenmeren (matkan varrella mm. Qumran ja Wadi gelt) kautta Eilatiin. Lippu kahteen suuntaan oli n.112nis, opiskelija-alennuksia ei reitille ilmeisesti saa. Nimellisesti matka-aika on kuulemani mukaan 5h, mutta molemmilla matkoilla lähempänä totuutta oli 4h, johon sisältyi kumpaankin vielä 20min stoppi aavikolla huoltsikka/kahvila -asemalla. Kuskien ajotyyli oli siis lähellä Räikköstä, mutta läheltäpiti-tilanteilta vältyttiin.

Majoituttiin Blue Hotelliin, joka oli kahdelta yhteensä n. 50usd yö. Huone 5kerroksessa oli siisti, kaikki toimi, ja kylppärikin hiljattain uusittu. Bonuksena näköala lahdelle sekä Jordaniaan. Henkilökunta auttavaista ja ystävällistä. Kannattaa kysellä alekuponkeja kahviloihin. Hotelli on 10min kävelyetäisyydellä lentokentästä ja 15min rannasta. Vuokrattiin kuluneet mutta toimivat fillarit joilla sotkettiin eväiden kanssa Egyptin suuntaan rantaa pitkin. N.30-40min rauhallisen ajon jälkeen saavuimme ilmaiseen rantaan nimeltä coral beach (sitä ennen on mm. Delfiinipoukama joka saattaa olla eettisesti hieman kyseenalainen, sekä aidattu coral beach, jossa maksusta pääsee snorklaamaan rannan tuntumassa olevien korallien viereen. Jälkimmäistä kokeiltiin ja opiskelijakortin pienellä alella erityisesti suositeltava.). Ilmainen ranta oli rauhallinen, vain jokunen ihminen siellä täällä, ja lähistöltä löytyy myös suklaukseen ja snorklaukseen keskittynyt pieni keskus, joka tarjoaa myös kahvia, purtavaa, sekä mahdollisesti halpaa majoitusta dormissa ja huoneissa. Tälle rannalle, ja rantatietä yleensäkkin, suhaa bussi 16 ja 15 suunnasta riippuen. Kertalippu 4,20nis, jos fillarointi esim ei kiinnosta. Lentokentän lähellä on häiriintyneillä äänimainoksilla koristeltu "Darkness" -niminen kauhutalo tjsp, jota vastapäätä tien toiselta puolelta löytyy pieni ruokakauppa. Ko. Liike oli edullisin näkemistäni, ja sisälsi runsaasti vege,vegaani, ym terveyshuttuja (mm. Mateeta ja propolishunajaa kibbutzilta). Suosittelen.

Fillareilla käytiin myös kasvitieteellisessä, joka löytyy konala-henkisen autoliikekeskittymän takaa. Ilmeisesti maksuton, mutta tarjoavat myös pääsylippua. Hyvää kevyttä ja zenittävää hengailua ja luomukahvia ym. Tarjolla. Bongattiin myös ystävällinen ja kovaääninen taksikuski, joka tarjosi meille kyydin Red Canyoniin kävelylle 100nis hintaan. Halvempi kuin mitä taksikeskuksessa ilmoitettiin hinnaksi, kannattaa siis kysyä kuskeilta suoraan. Ainakin jos on sievä ja vaalea neito, kuten ystäväni joka kyydin järkkäsi. Red Canyon on aivan Siinain holleilla, rajalle rakennettu aita on sinne johtavan tien vieressä. Kannattaa käydä, hiljainen ja kaunis paikka jossa voi bongata mm kauriita. Vettä runsaasti mukaan!

Ravintoloita voi bongata tripadvisorista, ainakin omat valinnat olivat kohdallaan. Melko tiukka henkinen harjoitushan tuo turistien viihdytys, shoppailu, ja resorttipaikka on, ellet sitten juuri sitä ole hakemassa. Kuten arvata saattaa, hinnat ovat korkeampia suurten hotellien liepeillä ja laskevat hieman kauempana. Mittarina tästä esim havanas släbäreiden hinta.. Jordaniaan tarvitsee kuulema hintavahkon viisumin, joten visiitit sinne jäi tälläkertaa väliin kun passitkin olivat tallessa Jerusalemissa. Aavikkoluonto sekä vesielämöinti sujui Eilatissakin silti mainiosti ja tämä se auringon lisäksi olikin meillä pointtina. Yv:nä voi kysellä lisää josko tulee kysymyksiä!
Laitetaan vielä parit plussat ja miinukset
+vesi ja lämpö
+turvallinen
+helppo
+luonto ja aavikko lähellä
+ystävälliset ihmiset

-kallis
-plussien lisäksi kovin tylsä
-lasinpalasia näkyi rantahiekalla

misja

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Vs: Israel
« Vastaus #168 : 27.02.2016, 19:31:34 »
Onko joku käynyt Galileassa Genesaretin järven ympäristössä? Kiinnostaisi tietää, onko siellä nähtävää (paitsi ilmeisesti loputon määrä kirkkoja) ja mitä siellä kannattaisi tehdä. Pääseekö julkisilla liikkumaan, vai olisiko parempi vuokrata auto?

Quaker

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 343
 • Turistina Milanossa
  • MSN Messenger - mikko@lehtojoki.fi
  • Profiili
  • Lehtojoki.fi
  • Sähköposti
Vs: Israel
« Vastaus #169 : 04.03.2016, 12:08:41 »
Kävin pyörähtämässä siellä pohjoisessa ja... jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut fiksumpaa viettää ne päivät länsirannalla. Olin jouluna, eli vettä satoi. Olin Tiberiaksessa. Kaupunki ei tähän vuodenaikaan ollut kovinkaan kiinnostava, fiilis oli että paikka oli jumahtanut 60-luvulle ja siltä siellä näytti. Retroilusta jos pitää niin varteenotettava kohde. :)


Kirkkoja löytyy kiertämällä järvi mutta.. empä tiedä suositellako vaiko ei.. riippuu miten paljon nämä kiinnostava? Oma suositukseni olisi vaikkapa Acre.. mutta tätä ei toki kysytty. :)
Do I need a reason? Matkailublogia osoitteessa www.lehtojoki.fi

misja

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Vs: Israel
« Vastaus #170 : 05.03.2016, 12:57:52 »
Kiitos! Acre on myös ollut vähän mietinnässä, joten siitäkin saa kertoa lisää  :)  Eli kannattaako siellä käydä esim. päiväseltään Haifasta?

Ilana

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Israel
« Vastaus #171 : 06.03.2016, 18:48:36 »
Kannattaa ehdottomasti. Se on kiva junamatka ja junia menee melko usein. Akossa pärjää kävellenkin.

Tveria (Tiberias) on turistirysä. Akko myös. Jos haluat vain katsella paikkoja ja syödä hyvää ruokaa niin sinuna valitsisin Akon Haifasta.

Galileassa on kaunista ja mielenkiintoisia paikkoja  ja pääsee ympäriinsä autolla/bussilla/taksilla.

Trampas

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Israel
« Vastaus #172 : 10.12.2016, 16:01:30 »
Moro

Onko Israelista mahdollista matkustaa päiväksi naapuriin Egyptiin tai Jordaniaan ja päästä vielä illalla takaisin? Olen ymmärtänyt että maksua vastaan maihin pääsee, mutta vaatiiko viisumia tms,. vaikka  olisi n. puolipäivää? En ole ajatellut mitään kiertomatkoja/reissuja, vaan hiukan lenailla ja käppäillä Aqabassa ja mahdollisesti Tabassa. Eilatissa olisi tarkoitus viikko olla ja lyhyestä reissusta johtuen ei aika riitä pitkiin käynteihin tai Israelin kiertämiseen.

Rristo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Israel
« Vastaus #173 : 12.12.2016, 00:53:02 »
Moro

Onko Israelista mahdollista matkustaa päiväksi naapuriin Egyptiin tai Jordaniaan ja päästä vielä illalla takaisin? Olen ymmärtänyt että maksua vastaan maihin pääsee, mutta vaatiiko viisumia tms,. vaikka  olisi n. puolipäivää? En ole ajatellut mitään kiertomatkoja/reissuja, vaan hiukan lenailla ja käppäillä Aqabassa ja mahdollisesti Tabassa. Eilatissa olisi tarkoitus viikko olla ja lyhyestä reissusta johtuen ei aika riitä pitkiin käynteihin tai Israelin kiertämiseen.

Ymmärtääkseni Jordaniaan vaatii viisumin, eikä ns. Päiväreissuja Israelista muuten voi sinne tehdä. Saatan olla väärässä. Kun Eilatissa ollessa harkitsin visiittiä, olisi viisumi ollut noin 50€. Ilmeisesti saa pakettialennusta jos on ainakin yhden yön Jordanian puolella hotellissa tjsp. Näin minulle Eilatin hotellissani kerrottiin.

Trampas

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Israel
« Vastaus #174 : 21.01.2017, 11:36:36 »
Rristo:lle kiitos tiedosta jälkikäteenkin, ei käyty ku rajalla rajalla kääntymässä. Aika ei olisi kyllä riittänyt vierailuihin, kyllä se 10-14pv vaatis.
Meillä oli lennot Tel aviviin ja sieltä bussilla etelään. Sisämaalentoja olis ollu halvalla n.22€/henkilö, ei vaan sattunu kohdalle.

Bussimatka Tel avivista Eilattiin 17€/henkilö. Kentältä lähteminen meni Sunnuntainpuolelle joten odoteltiin ensimmäistä junaa (05:30) Ha-haganaan josta 5min kävely matka Tel Avivin bussiasemalle (CBS). Tää olikin mielenkiintoinen rakennus. Iso ja autio, kuitenki samalla täysi ja eläväinen. Ennakointi kannatti ja saatiin kyyti kuten pitikin. Toi Tel aviv- Eilat vuoro on sellainen joka pitää varata etukänteen ainakin sunnuntain aamun ensimmäinen. Johtuen työmatka liikenteestä yms. Varaaminen netistä hebreaksi(http://www.egged.co.il/Article-809,1423-Tickets-to-Eilat.aspx) tai puhelimella. Soitto paripäivää ennen lähtöä ja liput oli tulostettavissa EGGEd yhtiön lippuautomaateista. Asemalta saa tottakai ostettua lippuja, mutta todennäköistä on että joutuu odottamaan muutaman tunnin omaa bussiansa. Lähtevät bussit, automaatit ja lippuluukut löytyvät kaikki aseman 6 kerroksesta.

Eilat kun on pienipaikka, niin kävellen ja pyörällä pääsi mukavasti. Vuokrapyöriä löytyi Suset inn hotelli/hostelli:sta. On vastapäätä Sea Princes motellia lähellä bussiasemaa. Bussiaseman yläpuolelta ympyrän vierestä löytyy hyvä pikaruokapaikka, palvelu oli erinomaista.  Paikalliset suosi erittäin laajasti sähköpyöriä. Kuten edellä moni sanonut niin hotelli alueella kallista ja muualla hieman halvempaa. Lähellä majapaikkaamme Soho hotellia löytyi ruoka ja kahvipaikkoja. Täältä Rriston mainitsemaan kasvipuistoon oli matkaa n. 5min pyörällä, ehkä vähemmänkin.

Jookoskookos

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 94
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Israel
« Vastaus #175 : 06.01.2018, 04:00:01 »
Joo täälläkin suunnitteilla lyhyt Israelin (ja Jordanian) reissu tuohon toukokuulle ja hyviä neuvoja jo tullutkin. Ajatuksena Tel Avivissa pari päivää nähtävyyksiä ja rannalla tsiluttelua, josta sitten bussi Jerusalemiin. Pari päivää siellä ja näillä näkymin siitä sitten Ammania ja Jordaniaa kohti. Pohjois-Israelin nähtävyydet jäävät nyt väkisinkin seuraavaan reissuun sen verran lyhyt reissu ja pohjoisessa niin paljon kuitenkin mielenkiintoisia paikkoja  :(

Olen vielä vähän kahden vaiheilla menenkö ihan etelään (Eilat/Aqaba) asti ja kysyisinkin onko kenelläkään kokemusta noissa kohteissa sukeltamisesta? Hintaa ja lähinnä onko mitään oikeasti mielekästä nähtävää jos on sukeltanut paljon.  Nähtävyyksiltään tuskin kumpikaan tarjoaa kummoista joten jossei ole hyvää dyykkiäkään niin sitten Petran ja Wadi Rumin jälkeen paukin takaisin kohti Tel Avivia...

Michael_as_Mike

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Israel
« Vastaus #176 : 17.01.2018, 16:21:30 »
Israelissahan on kuuma, joten tatuoinnit näkyvät. Joo varmasti monella turistilla on tatuointeja, mutta itselläni on sellaisia, jotka saattavat nimenomaan Israelissa aiheuttaa närää eli löytyy esim. pentagrammia ja skandinaavisia/germaanisia riimuja. Varsinkin jälkimmäisenä mainitut voivat juutalaisille olla epämieluisia, koska valitettavasti myös natsi-Saksa käytti riimuja. Osaisiko joku tähän kommentoida?

Suunnaton

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
  • Suunnaton-matkablogi
  • Sähköposti
Vs: Israel
« Vastaus #177 : 17.01.2018, 18:24:21 »
Me oltiin toissa vuonna Israelin ja Jordanian reissulla ja käytiin sekä Aqabassa että Eilatissa. Oon aika pitkälti samaa mieltä, että jos vesiaktiviteetit ja rantalomailu ei kiinnosta, nuo kaupungit voi jättää väliin.
Aqabassa käytiin sukeltamassa parina päivänä. Oli kummallekin ensimmäinen sukellus, joten en osaa ottaa kantaa, kuinka hyviä sitet on. Kyllähän siellä kaloja ja värikkäitäkin koralleja näki, mutta osa oli myös vähän pliisuja. Ehkä jotain osviittaa voi saada näistä kuvista, vaikka juuri ne parhaat paikat jäivät kuvaamatta: http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2017/07/06/ensimmaista-kertaa-sukeltamassa/
Rannan spesialiteetteja on upotettu tankki (näkyy noissa kuvissa) ja vähän syvemmällä uppeluksissa oleva laivan hylky.

Hintoja voi vilkaista esim. Aqaba's Anchorin sivuilta: http://www.aqabasanchor.com/prices

Michael_as_Mike

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Israel
« Vastaus #178 : 26.04.2018, 17:07:53 »
Israelissahan on kuuma, joten tatuoinnit näkyvät. Joo varmasti monella turistilla on tatuointeja, mutta itselläni on sellaisia, jotka saattavat nimenomaan Israelissa aiheuttaa närää eli löytyy esim. pentagrammia ja skandinaavisia/germaanisia riimuja. Varsinkin jälkimmäisenä mainitut voivat juutalaisille olla epämieluisia, koska valitettavasti myös natsi-Saksa käytti riimuja. Osaisiko joku tähän kommentoida?

Vastaan itselleni, koska jotakuta saattaa tämäkin aihe kiinnostaa. Eli Israelissa tuli pyörittyä Jerusalemissa, Betlehemissä ja Juudean aavikolla. Pyhissä paikoissa tietysti ympäri maailman pitää pukeutua peittävästi, joten tämä pätee toki myös Israelissa. Tämä lienee selvää, joten se siitä. Mutta kuten arvelinkin, tatuointini aiheuttivat närää, etenkin juutalaisten keskuudessa. Juutalaisuushan ei ylipäätään salli tatuointeja. Kadulla siis tultiin useammankin kerran iholle ihmettelemään ja kyselemään, että mistä olen ja kun ystävällisesti kerroin niin ylimielisiä tuhahduksia ja jotain heprealaista murinaa tuli koettua. Eli jos sinulla on paljon tatuointeja, niin suosittelen reissua sellaiseen aikaan vuodesta, että voit peittää ne vaatteilla, mikäli haluat välttyä tältä.

gardaani

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Israel
« Vastaus #179 : 20.10.2018, 17:13:09 »
Onko kukaan käynyt Israelin puolelta vierailemassa Jordanian Petrassa? Oisko vinkkejä matkan järjestäjistä ja kannattaako ottaa yhden vaiko kahden päivän reissu.

Onko nuo Israelin sisäiset lennot yhtä kuumottavia ja mahdollisesti aikaa vieviä kuin nuo maahan tulo/lähtö lennot? Ajattelin jos menis koneella Tel Avivista Eilattiin ja sieltä varais paketti matkan Petraan.