Köyhien avustaminen lomakohteissa.

 (Luettu 26654 kertaa)

Dela

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 311
  • Profiili
  • Sähköposti
Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #60 : 01.03.2007, 10:36:13 »
Itse en välittömästi avusta köyhiä reissussa kun aivan poikkeustapauksissa. Syyt eivät ole omasta mielestäni niinkään egoistisiä, vaan enemmänkin yleisluontoisia.

Varsinkaan lapsille pyrin välttää antamasta rahaa, koska se polku jo nuorena opittuna ei johda hyvään. Hyvin harva lapsista kuitenkaan on sellaisessa poikkeusasemassa etteivät saisi esim. ruokaa tai puhdasta vettä, sen sijaan avustusten käyttökohteesta ei ole mitään takeita.

Jos avustan jotakuta, syyn täytyy olla persoonallinen ja tilannekohtainen, sillä kaikkia en kuitenkaan voi auttaa, tekipä mitä tahansa - aina kulman takaa löytyy entistä enemmän avun tarpeessa oleva ihminen.

Yleensä näen asian niin, että jo köyhässä maassa matkailu ja siellä kuluttaminen tukee paikallista infrastruktuuria tavalla tai toisella.
Ilmaisia matkoja ja majoitusta käyttäjien välillä: www.freetrippers.com

Nallis03

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 643
  • Profiili
Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #61 : 01.03.2007, 11:26:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Rapa-Ripa"
Lainaus käyttäjältä: "Nallis03"
Kaverini palasi juuri Kuubasta ja siellä oli kyselty kovasti huulirasvan ja deodorantin perään. Tämä kaverini on menossa uudestaan Kuubaan käymään syksymmällä ja päättikin lastata matkalaukun täyteen hygieniatuotteita. Tällainen toiminta menee samaan kategoriaan jalkapallojen roudaamisen Afrikkaan kanssa ja on minusta ihan toimiva idea sinänsä.


Oliko tuo nyt varmasti sarkasmia?
Huulirasva ja deodorantti eivät olisi minun avustuslistallani aivan ykköstuotteina. Niitä ilman moni tulee melko hyvin toimeen. Mieluummin yhä avustan lasten koulunkäyntiä, puhtaan juomaveden saantia, rokotuskampanjaa, jne.


Eipä ole sarkasmia ei vaan totista totta.
Kuubassa on mm. ilmainen koulu ja terveydenhoito (tasosta en lähde tässä väittelemään) ja vettä tulee hanasta. Siellä ihmiset olivat nimenomaan pyytäneet tältä kaveriltani näitä tuotteita, koska niitä ei kaupoissa myydä. Samoin mm. tamponeista ja kuukautissiteistä on puutetta.

Antropologi Julie Mertus on mm. tehnyt tutkimusta pakolaisleirillä asuvien naisten keskuudessa ja oli kysynyt heiltä, mitä nämä naiset toivoisivat saavansa mikäli heillä olisi mahdollisuus hankkia tavaroita. Useat naiset mainitsivat haluavansa hankkia meikkejä. Tämä saattaa kuulostaa meistä oudolta, ottaen huomioon että useasti näillä naisilla ei ole edes riittävästi ruokaa. Ilmeisesti kuitenkin meikkaus nähdään pakolaisnaisten keskuudessa tärkeänä ja se voidaan jopa priorisoida muiden tarpeiden edelle. (Lähde Refugees and forced Displacement: International security, human vulnerability, and the state, Newman & Van Selm (eds) 2003.)

Rapa-Ripa

 • Vieras
Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #62 : 01.03.2007, 13:52:27 »
Hjaa. No Kuubassa ei varmaankaan ole kovin akuuttia hätää ravitsemuksen, terveydenhoidon ja koulutuksen suhteen. Suunitelmataloudessa kun ovat, niin niissähän ei välitetä noista pikku turhuuksista jotka kuitenkin ovat elämän suola.

Kokemukseni mukaan ainakin afrikkalaisten naisten arvojärjestyksessä kampaamossakäynti on aivan yläpäässä. Väittäisin että heiltä menee kuukaudessa pari päivää pelkästään hiusten ojennuksessa pitämiseen. Samoin jos rahaa tulee, ensimmäisiä hankintakohteita ovat nimenomaan meikit, korkokengät ja muodikaat vaatteet, kännykät ja muut releet.
Kaipa tämän logiikana on se että näillä saadaan pyydystettyä rikas ukko joka hoitaa sitten rahan tuomisen talouteen. Naisen arvostus muiden naisten keskuudessa myös riippuu hyvin paljon siitä millainen on ulkoasu. Afrikkalaiset ovat suurimpia materialisteja joita tiedän.

ande

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 113
  • Profiili
  • Sähköposti
Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #63 : 01.03.2007, 14:14:50 »
Lainaus käyttäjältä: "Rapa-Ripa"
... Suunitelmataloudessa kun ovat, niin niissähän ei välitetä noista pikku turhuuksista jotka kuitenkin ovat elämän suola...


Suunnitelmatalous tai ei, jonkun suola voi olla toisen syanidi.

LCHawk

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 106
  • Profiili
Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #64 : 01.03.2007, 18:49:48 »
Yksi hyvä vinkki, jota kehitysmaissa matkatessa kannattaa noudattaa on se, että tekee esim. pieniä maissijauhopusseja ja jakaa niitä rahan asemasta kerjäläisille. Ne jotka ovat oikeassa avun tarpeessa, ottavat näitä kiitollisina vastaan.

hapan korppu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Veijo Esson baarin filosofiaa
« Vastaus #65 : 05.03.2007, 12:41:20 »
Todella viihdyttava ketju - ja taynna veijoesson baarin tasoista filosofiaa. Lasse Kämärin sanoja lainatakseni: "Pakolaisissa arsyttaa erityisesti kaksi asiaa: Se, etta ne eivat tee tyota ja se, etta ne vievat kaikki tyopaikat".

Yleistyksia on aina kovin vaikea soveltaa yksittaistapauksiin. Siina missa kyyninen miettii, etta on turha antaa rahaa koyhille, kun se luo vain lisaa ongelmia, voi yltiopositiivinen ajatella, etta on sama kenelle rahani annan, koska rahan luonteeseen kuuluu sen liikkuminen... muutoin se on arvotonta.

Jos kuitenkin siirrytaan sanojen halkomisesta kaytantoon, niin itse suhtaudun suurella varauksella kerjalaisten suoraan avustamiseen; paradoksaalisesti juuri samoista syista, milla nimimerkki Bella sita puolustaa. Samoin ihmettelen Suomessa ja lansimaissa vallalla olevaa kauhistelua siita, etta osa avustusrahoista todellakin kuluu hallinnon pyorittamiseen, tyontekijoiden palkkoihin jne. Valistunut arvaukseni on, etta kyseessa ovat luultavasti samat ihmiset, jotka myos kauhistelevat sita, kuinka rahaa "syydetaan" kehitysmaihin ilman tietoa, kuinka apua kannattaisi oikeasti antaa...?

Siina olen kuitenkin samaa mielta, etta rahaa hukataan talla hetkella kehitysyhteistyossa liikaa ns. "hallintokuluihin" - byrokratiaan, evaluointeihin jne... Tama on tosin luonnollista seurausta siita, etta Suomen ja lansimaiden (ilta)paivalehdet ovat vuosien ajan kirkuneet tukien vaarinkaytoksesta. Mika on rahoittajilla talloin luonnollinen reaktio? No tietysti se, etta tukien valvontaa kiristetaan entisestaan joka taas tarkoittaa, yllatys, lisaa rahaa hallintokuluihin. Ympari kaydaan yhteen tullaan... Kaytannon tasolla tama puolestaan tarkoittaa sita, etta pienia hankkeita ja projekteja - usein vapaaehtoistyohon perustuvia - ei kannata edes aloittaa, koska sellaisen hallinnointi on liian raskasta.

Jokainen on tietysti vastuussa omista rahoistaan, mutta toivoisin, etta jokainen kerjalaisia avustava miettii kuitenkin kerran jo kahdestikin, ennen kuin antaa rahansa kerjaaville lapsille. Se tarkoittaa monessa tapauksessa sita, etta sama lapsi pysyy poissa koulusta. Esimerkiksi Nepalista (varoitus: kyseessa kaytannon esimerkki - ei voida sellaisenaan yleistaa kaikkiin maihin, kaikkiin olosuhteisiin eika kaikkiin yksiloihin) tiedan - en siis arvaa tai luule - etta monilla katulasten auttamiseen suuntautuneilla avustusjarjestoilla on vaikeuksia saada katulapsia pysymaan koulukodissa. Koulukodissa nimittain joutuu tekemaan kaikkea inhottavaa, kuten opiskelemaan, opettelemaan ja noudattamaan kayttaytymis- ja muita saantoja jne. Nama katulapset jarkeilevat, etta kadulla paasee paljon "helpommalla" kun saa vetaa paihteita, rahaa saa tavalla tai toisella kasaan sen verran, etta silla tulee toimeen jne... Ja nokkelia kavereita ne todellakin ovat - ei ole pula ainakaan mielikuvituksesta sen suhteen, kuinka hyvauskoiselta matkaajalta kotiutetaan rahat parempaan talteen...  8)

shantigiri

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 85
  • Profiili
Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #66 : 05.03.2007, 12:53:22 »
Toimin täysin intuition mukaan. Jos minusta tuntuu siltä, että nyt minun kuuluisi antaa rahaa tälle ihmiselle, teen niin. Usein olen antamatta, mutta silloin tällöin annan. Esim. Intiassa matkustaessani tavallinen frekvenssi on se, että annan rahaa kerran päivässä jollekin ihmisille.
i] Elämän kutsu loputon on meissä...  
Siis tyynny, sydän, hyvästele, lähde!
- Herman Hesse [/i]

minnam.

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 406
  • Profiili
  • http://www.minnam.org/
Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #67 : 05.03.2007, 12:58:14 »
kuten edellä olen ehkä jo sanonut, en anna rahaa kerjäläisille. Mutta jos tehtään jotakin sen eteen, voin antaa ja annakin joskus. Esimerkiksi katusoittajille annan joskus.  Toki on tapauksia, joissa kerjäävä ihminen ei voi/osaa tehdä mitään, mutta on mukavampi nähdä tapauksia, joissa rahan eteen tehdään työtä.

Rapa-Ripa

 • Vieras
Re: Veijo Esson baarin filosofiaa
« Vastaus #68 : 05.03.2007, 13:06:58 »
Lainaus käyttäjältä: "hapan korppu"
Todella viihdyttava ketju - ja taynna veijoesson baarin tasoista filosofiaa.


Tervetuloa vain mukaan. Me Veijo Esson baarin filosofit huolimme joukkoomme sinutkin.

Heloriina

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 538
  • Profiili
Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #69 : 05.03.2007, 13:08:07 »
Minulla on myös periaate, etten palkitse kerjäämistä. En epäile, etteikö kerjääjissä ole myös hädänalaisia, mutta varsinkin Euroopassa kerjääminen voi olla organisoitua toimintaa, jonka takana on rikollisuutta. En myöskään katso hyvällä, jos kerjäämässä ollaan lasten kanssa. Totta kai tunnen myötätuntoa lapsia kohtaan, mutta en voi vain hyväksyä vanhempia, jotka tulevat hakemaan lapsien avulla sympatiapisteitä ja lisätienestejä karuihin paikkoihin, joissa lasten ei tosiaankaan pitäisi olla. Samalla lapsille opetetaan hankkimaan tienestäjä täysin muulla kuin mielestäni hyväksyttävällä tavalla.

kaukomatkailija

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 622
  • Profiili
Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #70 : 05.03.2007, 13:27:54 »
Tilanne on aivan erilainen riippuen siitä olemmeko kehitysmaassa vai rikkaassa länsimaassa tai jossain siltä väliltä. Euroopassa ei kukaan kuole nälkään ja jokaisella on mahdollisuus terveydenhoitoon. Siksi Euroopassa suhtaudun yleisesti ottaen kielteisesti kerjäämiseen, enkä avusta kuin hätätapauksessa. Kehitysmaa on asia erikseen, kyllä helposti tulee ainakin lantti annettua esimerkiksi vammautuneelle kerjääjälle.
Jengi ryysää suuhun ja sieraimiin, leijuu ruumissavut yllä Gangesin, döfis tuo mieleen vanhan Folk-Fredin laulun, skene kuin Riipisen kadonnut taulu
-Pelle Miljoona

Mizzoni

 • Vieras
Re: Veijo Esson baarin filosofiaa
« Vastaus #71 : 05.03.2007, 13:44:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Rapa-Ripa"
Lainaus käyttäjältä: "hapan korppu"
Todella viihdyttava ketju - ja taynna veijoesson baarin tasoista filosofiaa.


Tervetuloa vain mukaan. Me Veijo Esson baarin filosofit huolimme joukkoomme sinutkin.


Tervetuloa tosiaan, kyllä tänne mahtuu. Ja myös keittiöpsykologiset lausunnot ja muut arvokkaat ajattelun helmet otetaan suurella arvostuksella vastaan.

--

Yleisesti ketjuun vähän lisää veijoesson kaverit kertoi -mututietoa: Euroopassakin on taitaa olla oikeasti avustuksen tarpeessa olevia ihmisiä. Pohjoismainen sosiaaliturva ei päde esimerkiksi Italiassa tai Espanjassa. Vaikkapa työtön ja kouluttamaton nuori voi siellä olla todella huonossa tilanteessa mikäli vanhemmat eivät sponssaa ja jos ja kun tuet eivät juokse, työpaikkoja ei ole avoinna eikä opiskelemaan pääse kun ei ole varaa maksaa siitä. Samoin monet yksinhuoltajat ja ihan tavalliset työttömätkin näyttävät olevan aika ahdingossa, kun ei valtio automaattisesti elätä kuten Suomessa.

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Re: Veijo Esson baarin filosofiaa
« Vastaus #72 : 05.03.2007, 14:02:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"

Pohjoismainen sosiaaliturva ei päde esimerkiksi Italiassa tai Espanjassa


Juu ei pade ei! Moni ei varmasti tule ajatelleeksi juurikin esim. Italian "koyhyytta".

Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
Vaikkapa työtön ja kouluttamaton nuori voi siellä olla todella huonossa tilanteessa mikäli vanhemmat eivät sponssaa ja jos ja kun tuet eivät juokse, työpaikkoja ei ole avoinna eikä opiskelemaan pääse kun ei ole varaa maksaa siitä. Samoin monet yksinhuoltajat ja ihan tavalliset työttömätkin näyttävät olevan aika ahdingossa, kun ei valtio automaattisesti elätä kuten Suomessa.


Aivan. Perheet sitten auttavat sen mita auttavat. Sosiaali yms. muiden etuuksien puuttuminen nakyy taalla ja ei tarvitse pitkalle menna nahdakseen elaman kaantopuolia. Tukien puuttuminen johtaa kylla sekin pahaan tilanteeseen, ei oravanpyoraan joutuneella taida olla ollenkaan mahdollisuuksia sielta piankaan takaisin kavuta. Ongelmat vain kasaantuvat ja sitten niita kierratetaan. Italialla nyt on ikuisen pitka sekasotkuinen historia, mutta kylla sen huomaa ihmisista, etta valtio ei anna, ei avusta. Se nakyy kadulla, sen nakee nuorisosta, ihmisista muistakin. Ihmiset eivat ole ikina luottaneet hallitukseen, jotenka useimmat kokevat saavat itsekin kayttaytya kuinka lystaavat vastapalveluksena ei mistaan.
i]Sapere aude![/i]

aarre

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 165
  • MSN Messenger - aarrerinne@hotmail.com
  • Profiili
  • AarreRinne.com
Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #73 : 05.03.2007, 15:46:08 »
Kambodzassa jututimme kerjääviä lapsia Killing Fieldsin lähistöllä. He ilmaisivat lopulta melko selvästi että koulupäivä olisi meneillään, mutta olivat valinneet turisteilta kerjäämisen. Ehdotimme että eikö kannattaisi vaikkapa tehdä iltaisin jotain piirustuksia joita voisi sitten myydä. Vekarat totesivat että ei huvita.

Tämä on tietty vaan yksi esimerkki ja Kambodzassa on todellista äärimmäistä köyhyyttäkin paljon.

Kerjäläisiin ja varsinkin kerjääviin lapsiin suhtautuminen on matkoilla ikuisesti ristiriitaisia tunteita herättävä asia. Yleisesti en anna mitään, koska pelkään että sillä vain edesautan ongelmia ja kohta on sata muuta jonossa. Ja liian usein on nähty miten lapsi kiikuttaa lanttinsa kadunkulman "mafiosolle".

Kannatan silti suoraa tukea, mutta paikallisiin pitäisi voida tutustua sitä kohdistaakseen muuta reittiä kuin kerjäämisen välityksellä.

hapan korppu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Re: Veijo Esson baarin filosofiaa
« Vastaus #74 : 06.03.2007, 07:25:01 »
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
Lainaus käyttäjältä: "Rapa-Ripa"
Lainaus käyttäjältä: "hapan korppu"
Todella viihdyttava ketju - ja taynna veijoesson baarin tasoista filosofiaa.


Tervetuloa vain mukaan. Me Veijo Esson baarin filosofit huolimme joukkoomme sinutkin.


Tervetuloa tosiaan, kyllä tänne mahtuu. Ja myös keittiöpsykologiset lausunnot ja muut arvokkaat ajattelun helmet otetaan suurella arvostuksella vastaan.


Kiitos kiitos kutsusta. Omieni joukkoon ja silleen... Tosin tulin jo enneaik...  siis kutsumatta. Vaimon mukaan mulle ihan normaalia kaytosta  :shock:

Veijoessolla tarkoitin juurikin tata " verot alas ja yhteiskunnan tarjoamat palvelut ylos" ajattelutapaa, joka yleensa liittyy myos kehitysyhteistyosta/avustamisesta kaytavaan keskusteluun. Se, etta kehitysyhteistyorahoja todella kaytetaan oikein, vaatii resursseja & asiantuntemusta, eika siihenkaan valitettavasti tule rahat "taivaallisesta kassasta". Mutta ei siita sen enempaa.

Nimimerkki aarre osasi kaytannon esimerkillaan tuoda julki sen, mita varsinaisesti halusin sanoa itse aiheeseen, kerjalaisten avustamiseen.

HeiPPa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 85
  • Profiili
  • http://www.rinkallinenajatuksia.blogspot.com
Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #75 : 06.03.2007, 08:35:25 »
Aika vaikea aihe..

Monta hyvää pointtia tullut suuntaan jos toiseen, mikä mun näkökulmastani johtaa siihen, että jokainen voi vaan tehdä sen mikä itsestä parhaimmalta (ja toivottavasti kunkin tapauksen erikseen arvioiden) tuntuu.

Kannatan auttamista järjestöjen kautta, koska monella järjestöllä on paljon hyvää osaamista mihin yksittäin ihminen ei (yksin) kykene ja vaikka ehkä kuulostaa yllättävältä järjestöjen keräämistä varoista menee myös apu perille. Joku täällä mainitsikin siitä kuinka tarkkaan nykyään täytyy valvoa rahankulkua ja nimenomaan siksi, että me länsimäiset (tekisi melkein mieli sanoa "penninvenyttäjät") emme ole valmiit avaamaan kukkaron nyörejämme millään, vaikkei se lopulta olisi meiltä mistään pois. Tai toki on niin kauna kuin ajattelemme, että yhden vuokra DVD:n tai parin stoben puuttuminen muuttaa elämäämme.
Anyways, minuunkin on saattanut  törmätä kerjäämässä Lahden kaduilla. Joskus parinkympin alapuolella se tuntui olevan erittäin hyvältä idealta kerjätä kaljarahat (silloiseen) päivittäiseen juopotteluun. muistelisin harrastaneeni tätä muutamia kuukausia. Näin jälkeenpäin ajateltuna oli yllättävän helppoa tuo.

Myöskin tässä elämän polkuja tallatessa on tullut törmättyä mitä erilaisempiin ihmisiin (niinkuin varmasti me kaikki!)  :)  ja siinä joukossa myös niihin ketkä itseään elättävät kerjäämällä. Joillain siihen kuuluu myös tietynlaisen vapaudentunteen hakeminen. kumpi sitten parempipahempi: Nostaa vuosia sossusta ilmaista rahaa tekemättä mitään vai tehdä jotain sen rahan eteen ja kerjätä, jolloin tuloista ei ole varmastikaan mitään takuita, mutta siinä sivussa saatetaan päästä vaikka jakamaan elämäntarinoita, joka ei tietysti sinällään monen ihmisen arvomaailmassa mitään merkistse vai merkitseekö? Mä en tarvitse vastauksia, tiedän oman tämän hetkisen mielipiteeni ja sekin muuttuu elämän polun kaarrellessa sinne tänne.

Se mistä itse nautin (loppujen lopuksi me tehdään kaikki itsekkäistä syistä kuitenkin. Ollaan auttamatta tai autetaan.) siitä, että ostan jollekin sitä pyytävälle ruokaa lähimmästä kojusta ja joskus lapsien kanssa ystävystyttyä on niiden kanssa tullut istuttua jossain syömässä.
Ei elämä, kerjääminen, auttaminen tai auttamatta jättäminen lopulta niin hankalaa ole. Ne on valintoja mitä meistä jokainen tekee elämässään päivittäin. :D
rinkallinenajatuksia.blogspot.com

"Kaikkea ei näe silmillään. Ainoastaan sydämellään näkee hyvin."
(Antoine de Saint-Exupery)

pekkapoks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 498
  • Profiili
Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #76 : 06.03.2007, 11:34:36 »
Pääasia on kai se että auttaa jos siihen on mahdollisuus. Mutta kun täällä joku kirjoitti että mieluummin antaa rahaa sellaiselle joka tekee asian eteen jotain. Ymmärrän hyvin tuon pointin, mutta toisaalta myös ihmettelen millaisia pelle temppuja pitäisi tehdä, tai myydä väkisin jotain hevosenpaskasta tehtyjä koruja... :)

Lähtökohtaisesti minusta riittää se että toinen osapuoli on köyhä ja minä en. Tietysti on plussaa jos nyt joku tekee sen rahan eteen jotain mitä osaa. Mutta en kaipaa sitä että kerjääjä jotenkin lunastaa oikeutuksensa kerjäämiseen (toki riippuen siitä onko ko tyyppi vain pikkurahan tarpeessa, tarkoitan siis oikeasti köyhiä).

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Vs: Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #77 : 12.12.2012, 20:54:35 »
Heh, sama meno jatkuu. Euroopassa autetaan ihmishenkiä ja jopa heidän perheitään pysymään hengissä eurolla. Samaan aikaan itse pistetään haisemaan 900 euroa viikonlopussa matkojen ja majoituksen päälle.  ;D

london86

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 616
 • Älä uneksi elämääsi, elä unelmasi.
  • Profiili
Vs: Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #78 : 12.12.2012, 20:56:51 »
En nyt sanoisi, että korruption ruokkiminen on mitenkään hyvä juttu, vaikkakin joissain tilanteissa ei muutakaan voi, mutta on niitä parempiakin tapoja auttaa köyhiä.

NomansLand

 • Vieras
Vs: Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« Vastaus #79 : 13.12.2012, 01:15:28 »
En ole varma asiasta. Ehkä kerjäläisbisenestä pyörittää joku mafia, mutta ehkä ei...En tosin voinnut olla antamatta hieman rahaa Vietnamissa biitsillä kun hemmolla oli kummatkin jalat amputoitu...