Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?

 (Luettu 8213 kertaa)

Dexter

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Hei te kaikkitietävät pallontallaajat :D,

olen tekemässä kaverini kanssa ensimmäistä reppureissua Malesiaan ja Singaporeen, ja kohtasimme jo joitakin ongelmia:

olen lentämässä muutaman viikon päästä ensin Bangkokin ja sieltä suoraan samana iltana Kuala Lumpuriin, jossa olisi tarkoitus olla yötä hostellissa ja lähteä aamulla bussilla(tai millä nyt parhaiten pääsee) Singaporeen. Ongelma on se, että kun saavun Kuala Lumpuriin, kello on jo 23.30 paikallista aikaa, katselin juuri lentokentän sivuilta että viimeiset bussivuorot lähtevät 22.30 Kuala Lumpurin keskustaan, joka on 75 km päässä lentokentästä.

Kysymys kuuluukin, satutteko tietämään mitään hyviä hostelleja lentokentän läheisyydessä(lentokentän hotelli on vähän liian hintava) vai kannattaako ottaa kylmästi taksi kohti keskustan hostelleja, ja mitenköhän kalliiksi taksimatka tulisi? Tai osaatteko suositella mitään hostelleja lähellä bussiasemaa, josta pääsisi  aamulla sitten lähtemään singaporeen, ja onko bussi edes se fiksuin vaihtoehto vai pitäisikö mennä junalla ja kannattaakohan bussimatkaa koittaa varata jo Suomesta? Ainoa yhtiö, jonka tiedän järjestävän KL-SP-bussireissua, on tämä: http://www.journeymalaysia.com/ptasingapore.htm, lähtöpaikka näkyy olevan lähellä Bangsar LRT stationia..

Sivuilta en löydä arviota bussimatkan kestosta, mutta taitaa siinä tovi vierähtää, kartasta silmällä arvioiden väliä kun on vajaa 400 km. Mitenkähän muuten nuo hostellitkaan ottavat sisään enää tuohon aikaan yöstä vai meneekö sitten asemalla nukkumiseksi?

Toivottavasti saitte jotain selkoa ja pystyisitte jotenkin auttamaan miestä mäessä. Muutama vinkki ei tosiaankaan olisi pahitteeksi. Alkaa pientä stressiä jo pukkaamaan..

saiq

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #1 : 03.03.2007, 14:29:22 »
taksi kannattaa noin myöhällä ottaa. eikä sen paljoa pitäisi maksaa. n.10e muistaakseni. ja jos teitä on useampia matkassa, ei se silloin paljoa pussissa tunnu. hintaa kannattaa etukäteen kysyä, mutta tosiaan n.70-80 RM on soppeli hinta.
china townissa on hostelli nimeltä red dragon, johon ainakin itse olin enemmän kuin tyytyväinen. hostelli on myös aivan Puduraya-bussiaseman vieressä, josta mun tietojen mukaan pitäisi lähteä busseja myös Singaporeen. (kannattaa silti tarkistaa tämä tieto)
hostelli löytyy ihan googlettamalla ja muutkin tiedot, että voitte ottaa sinne yhteyden ja kysellä myöhäisistä sisäänkirjausajoista jne.. etteköhän te pääse lakanoiden väliin yöksi. eiköhän se pitkän lennon jälkeenkin ole paras vaihtoehto..
lämys se on paskakin elämys

eeeerja

 • Reissaaja
 • Viestejä: 34
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #2 : 03.03.2007, 17:26:43 »
moikka,

ma oon ite liftannut aika paljon malesiassa. kannattaa jattaa se bussi pois valikoimista ja koittaa peukkukyydilla. Se on helpoin maa liftausken suhteen. siis missa ite oon koittanut. Suuri osa ihmisista on joko malesian muslimeita tai sitten kiinalaisia, joten todella vieraanvaraisia ja auttavaisia.
ortaita on kivempi kulkea ylös kuin alas. ... niin sit voi jännittää, että mitä siellä ylhäällä on!

Elody

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 77
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #3 : 04.03.2007, 13:05:57 »
Kuala Lumpurin kentältä pääsee keskustaan junalla, viimeinen expressjuna lähtee keskiyöllä ja hieman hitaampi juna yhdeltä yöllä. Itse käytin junaa kun lensin Kuala Lumpuriin pari vuotta sitten. En valitettavasti muista enää paljonko se maksoi, mutta matka kestää vain puolisen tuntia. Kannattaa käydä vilkaisemassa kentän nettisivut: www.klia.com.my josta löytyy tietoja kuljetuksista.

Tosiaan keskustassa aivan Puduraya-bussiasemaa vastapäätä on suosittu Pudu hostel joka on auki 24 h. Huone kannattaa varata etukäteen, itselläni ei ollut varausta ja kun saavuin hostellille aamuyöstä niin ei ollut yhtään huonetta vapaana joten lepäilin aulan sohvalla aamuun asti kunnes sain huoneen. Mutta henkilökunta on hyvin ystävällistä siellä. Ja busseja maassa kulkee tiheään joten uskon että Singaporeenkin kulkee useampia busseja päivässä.

Dexter

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #4 : 04.03.2007, 18:37:53 »
Kiitoksia paljon arvokkaista vinkeistä, varasin juuri Red Dragonista huoneen ja pistin sinne viestiä myöhäisestä saapumisestamme. En ollutkaan huomannut KLIA:n sivuilta että juniakin kulkee, ja vieläpä aika tiuhaan. Täytynee koittaa ensisijaisesti mennä junalla keskustaan päin, ja miettiä taksia vasta toissijaisena vaihtoehtona. Pudu Hostellia en jostain syystä löytänyt ainakaan ebookersin hostellilistasta.

Paluumatkalla ajattelimme yöpyä Kuala Lumpurissa Number Eight -hostellissa, jota ainakin kaverini ovat kehuneet. Liftaus Singaporeen kuulostaa sopivan radikaalilta ratkaisulta, mutta ehkä sittenkin päädymme matkustamaan bussilla..

Gnito

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 331
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #5 : 04.03.2007, 19:28:46 »
Juna kulkee tosiaan keskustaan KL:ssä, mut mm. AirAsialla on oma bussiyhteys keskustaan 9RM. Halpaa, mutta en nyt juuri jaksanut tarkistaa, että milloin niillä on vika bussi kentältä pois.

Sit taas Kuala Lumpurista Singaporeen kannattaa mennä Transnational Bussilla. Useita päivässä ja hinta Johor Bahruun 24RM. (Johor Bahru on siis se rajakaupunki, sillan toisessa päässä siis Spore.) Matka kestää n. 4,5 h.
Matka Larkinin bussiterminaalista Sporeen kannattaa mennä bussilla nro 170 (SBS), joka kuljettaa molempien tullien läpi. Toinen vaihtoehto on Causeway.
There's no such thing as talent, cap'n. Only inspiration and ambition.
And mine burn white hot.  - Scrooge

Tomi | Vaihda vapaalle

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 90
  • Profiili
  • Sähköposti
KL-SIN
« Vastaus #6 : 12.03.2007, 12:01:40 »
Millä yhtiöllä lennät Bangkokista Kuala Lumpuriin?

Kannattaa huomioida, että Kuala Lumpurin kentällä on erikseen halpalentoterminaali (KLIA LCC) jota esim. AirAsia käyttää. Halpisterminaalista on ainoastaan bussiyhteys pääterminaaliin, josta esim. Klia Express-juna lähtee. Viimeinen bussi pääterminaalista halpikseen 0.10 ja halpiksesta pääterminaaliin 0.35 ja hinta on 1,50RM.

Halpisterminaalista tosiaan pääsee helposti ja halvalla keskustaan bussilla (9RM), vika bussi lähtee 0.30.

Ja sitten Kuala Lumpurista Singaporeen pääsee tosiaan erittäin helposti bussilla. Firmoja on monen monta hintakin taitaa olla aika samaa luokkaa (n.40RM). Ainakin Puduraya-bussiterminaalin ympäristössä on vieri vieressä bussifirmojen tiskejä mistä saa ostaa lippuja. Niin ja tolla 40RM:llä pääsee sitten ihan Singaporeen asti eikä tarvi vaihtaa bussia kesken kaiken, mikä on hankalaa varsinkin isojen laukkujen kanssa. (tosin Singaporen puoleisella raja-asemalla joudut raahaamaan kaikki tavarasi tullin läpi). Meillä kesti matka kokonaisuudessaan kaikkien rajamuodollisuuksien kanssa n. 7h.

Tosiaan ite pörräsin tuolla suunnalla pari kuukautta sitten, joten kysy jos haluat jotain tarkennusta.

ollisl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 287
  • Profiili
Re: KL-SIN
« Vastaus #7 : 12.03.2007, 12:42:30 »
Lainaus käyttäjältä: "tokoivu"
Halpisterminaalista tosiaan pääsee helposti ja halvalla keskustaan bussilla (9RM), vika bussi lähtee 0.30.
Taksilla pääse myös. En yhtään muista paljonko se maksoi, mutta halpaa se joka tapauksessa oli. Ja pääsee sitten just sinne mihin haluaa myös. Taisi kestää 1½h tankkauksineen taksimatka keskustasta kentälle.

KLIA:sta ehdottomasti näppärin on express juna.

renne

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 161
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #8 : 12.03.2007, 13:05:31 »
Tuo Kuala Lumpurin LCC terminaali on 20 kilsan päässä kansainväliseltä kentältä. Terminaaliin kannattaa ennemmin mennä suoraan keskustasta kuin KLIA:n kautta. Matka on huomattavasti lyhyempi suoraan kuin kiertämällä kansainvälisen lentokentän kautta.

Bussiaikatauluja keskustasta http://klia.com.my/LCCTerminal/LCCgetting-to-terminal.html.

Itse tein virheen taannoin kun ajattelin, että eihän se terminaali nyt voi kovin kaukana olla. Oli tulla kiire kun tajusin, että matkaa on aika reippaasti..

Dexter

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Re: KL-SIN
« Vastaus #9 : 12.03.2007, 20:02:10 »
Lainaus käyttäjältä: "tokoivu"
Millä yhtiöllä lennät Bangkokista Kuala Lumpuriin?


Joo tosiaan, Air Asialla ollaan menossa elikäs laskeudutaan sille halpisasemalle. Näyttäisi siltä että bussi tai juna suoraan keskustaan olisi fiksuin ratkaisu, mutta menevätköhän pudurayan kautta?

En ollut huomannut että busseja menee noin hyvin jos kerran sieltä halpiksestakin pääsee keskustaan vielä 0.30, sehän olis sitten just passeli. Hostellipuoli on vähän vielä auki; varasin sieltä Red Dragonista pudurayan vierestä huoneen yhdeksi yöksi, mutteivät ole vastanneet mitään mun mailiin, kun kysyin pääseekö enää siihen aikaan.. Onko muuten tokoivulla tai muilla tietoa yhtään bussiaikatauluista singaporeen, että kuinka aikaisin pitää herätä? Koitin etsiä pudurayan sivuilta, mutta löysin sieltä vain mistä laiturista bussi lähtee.


Pari kysymystä on herännyt vielä loppureissusta: Singaporesta tarkoitus olisi mennä Tiomanille, Markus Lehtipuun kirjoittaman Suomalaisen matkaoppaan mukaan lautta tai lento taitais olla paras ratkaisu, mutta tosin siinä epäiltiin että lauttayhteys varmaan loppuu piakkoin. Pääseeköhän lautalla vielä ja onkohan se edes parempi kuin lentäen(taitaa olla kalliimpikin)? Lisäksi mietittiin menoa KL:stä Koh Lantalle tai Phi Phille, olisiko viisainta lentää phuketiin ja mennä sieltä veneellä vai Mennä bussilla tai junalle esim. Krabiin ja sieltä paatilla? Päätökseen vaikuttaa lähinnä kesto, hinta ja että täytyykö tehdä ennakkovaraus(ts. ostaa esim. lennot etukäteen netistä)..

renne

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 161
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #10 : 12.03.2007, 20:20:15 »
Tuosta Tiomanista on toinen ihan vasta avattu ketju

http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=13860

Gnito

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 331
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #11 : 13.03.2007, 04:41:15 »
Koskapa nuo Malesian suunnan bussireitit tuntuvat niin kovasti kiinnostavan, niin kaivoin Transnational bussien webbisivut. Oman kokemukseni perusteella Transnational on vähintäänkin puolet halvempi kuin mikään muu.

http://www.nadi.com.my/transportation_routes_express.asp
There's no such thing as talent, cap'n. Only inspiration and ambition.
And mine burn white hot.  - Scrooge

TKK_

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 119
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #12 : 13.03.2007, 06:35:05 »
Koska matkustan mieluummin junalla kuin bussilla, niin suosittelen junamatkaa Kuala Lumpurista Singaporeen. Hintaa en nyt muista, mutta ei se kovin kallista ollut.

Ko. reitillä kulkee myös yöjunia, joista saa makuupaikan kohtuuhinnalla.

Jansky

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #13 : 13.03.2007, 09:18:27 »
Kannattaa jo tiedostaa että metro menee kiinni puolenyön tietämissä eli se on taksi tai jalkapatikka KL Sentral asemalta Pudu raya/Chinatowniin. (~1,5km). Jos siis LCC:ltä Air Asian bussilla ajelet keskustaan...
Keskiyö on kyllä pahin mahdollinen saapumisaika kaupunkiin mutta joskushan sitä on laskeuduttava..  :)

ollisl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 287
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #14 : 13.03.2007, 09:57:44 »
Lainaus käyttäjältä: "TKK_"
Koska matkustan mieluummin junalla kuin bussilla, niin suosittelen junamatkaa Kuala Lumpurista Singaporeen. Hintaa en nyt muista, mutta ei se kovin kallista ollut.

Ko. reitillä kulkee myös yöjunia, joista saa makuupaikan kohtuuhinnalla.

Viimeksi menin yöjunalla, ensi kerralla valitsen bussin =)

edit: Kakkosluokan makuuvaunussa matkustin. Ehkä ykkösluokassa voisi kokeilla, sieltä kun ei tarvitse poistua rajamuodollisuuksia varten. Bussissa joutuu toki aina poistumaan, mutta businessbussi on aika helmi ja hyvin saa siinäkin unta palloon.

Safter

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 439
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #15 : 13.03.2007, 10:49:40 »
Lainaus käyttäjältä: "ollisl"

Viimeksi menin yöjunalla, ensi kerralla valitsen bussin =)

En minä ainakaan valitse :D

Selitys on tässä:
Lainaus käyttäjältä: "TKK_"
Ko. reitillä kulkee myös yöjunia, joista saa makuupaikan kohtuuhinnalla.

Gnito

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 331
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #16 : 13.03.2007, 17:36:16 »
Lainaus käyttäjältä: "Juices"
Lainaus käyttäjältä: "ollisl"

Viimeksi menin yöjunalla, ensi kerralla valitsen bussin =)

En minä ainakaan valitse :D

Selitys on tässä:
Lainaus käyttäjältä: "TKK_"
Ko. reitillä kulkee myös yöjunia, joista saa makuupaikan kohtuuhinnalla.


En ole kuullut kenenkään puhuvan mitään hyvää täkäläisistä junista verrattuna busseihin - eikä tuo ollisl:n tekemä edit juuri anna parempaa kuvaa. Kommenttien vuoksi en sitten ole kokeillut junaa.

Mainittu ykkösluokka maksaisi junassa sitten n. 90RM, mikä on yli kolme kertaa tuon bussilipun hinta. Bussimatka rajan jälkeen 4,5h, mutta junalla menee kokonaisuudessaan 9h. Eli jos junassa tykkää nukkua, niin mikäpä siinä... Itse menisin aikaisin aamulla tai illalla ja nukkuisin kunnon sängyssä.
There's no such thing as talent, cap'n. Only inspiration and ambition.
And mine burn white hot.  - Scrooge

Eliette

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 246
  • MSN Messenger - Tua_totus@hotmail.com
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #17 : 13.03.2007, 23:50:16 »
Matkustin Kuala Lumpurista yöjunalla pohjoiseenpäin ja tykkäsin ainakin kovasti. Samanlaisia taitaa olla junat Singaporeen. Oltiin halvoilla makuupaikoilla, joissa jokaisella oli oma sänky ja sen oman "loossin" sai suljettua verholla. Paljon miellyttävämpi nukkua siellä kuin bussissa ja säästää yhden yön majapaikan hinnan samalla.
Mitä pidempi matka sitä pidemmälle mennään!

Safter

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 439
  • Profiili
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #18 : 14.03.2007, 00:00:57 »
Tein saman matkan. Taitaa olla jopa ihan sama juna, joka saapuu Sinkkulasta ja jatkaa siitä pohjoiseen. Verholla suljettava makuuvaunu oli tosiaan erittäin mukava paikka nukkua. Hintaa ei ollut montaa euroa bussiin nähden. Meikäläisittäin kuitenkin huokeata menoa se on. Suosittelen edelleen. Älkää kuunnelko paikallisia, vaan tallaajia.  :D

Katapulted

 • Vieras
Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« Vastaus #19 : 14.03.2007, 04:22:05 »
Mina myos suosin KL:ssa asuessani junia. Vaikka nuo perusluokan nukkumaloossit ovatkin aika pienia ja pidempi reissaaja joutuu nukkumaan vahan koukussa, mulle junissa on kuitenkin enemman fiilista. Niissa voi hengaa paikallisten kanssa paremmin ja paasee myos helpommin jaloittelemaan. Bussilla esim. KL:sta Bangkokiin toimii aika paljon heikommin varsinkin kyljellaan nukkuvalle... :D  Mutta ei busseissa sinansa mitaan vikaa ole. Malesiassa ne on korkeatasoisia ja tilavia (3 istuinta per rivi), jos suostuu maksamaan ykkosluokasta, mika kylla kannattaa vahankaan pidemmilla matkoilla. Busseissa on kuitenkin lahes aina ilmastoinnit taysilla, joten sinne jaatyy. Kuskillakin on aina talvitakki paalla. :shock: