Yöpyminen parkkipaikoilla

 (Luettu 6050 kertaa)

seija piironen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • ICQ Messenger - 123
  • AOL Instant Messenger - THEBA
  • Profiili
Yöpyminen parkkipaikoilla
« : 16.03.2007, 21:41:44 »
8) Hei Pallontallaajat!
Kuka tietää Ranskan ja Espanjan käytäntöjä parkkipaikoilla yöpymisestä? Mennään Espanjaan syksyllä as.autolla. Viime syksynä oltiin Alpeilla ja Itävalta, Sveitsi ja Italia olivat maita, joissa katsotiin vähän hitaasti yöpymistä muualla kuin kampparilla. Saksassa suhtauduttiin sallivasti. Pitkiä matkoja ajellessa on helpompi kallistaa pää jossain parkkipaikalla tai kirkon pihalla omassa autossa.
NKH Ikiliikkuja

Filias Folk 80

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Yöpyminen parkkipaikoilla
« Vastaus #1 : 06.04.2007, 18:43:53 »
Kyllä vain ei ongelmia sujuu kuin tanssi!!
ilias Folk

annupas

 • Vieras
Yöpyminen parkkipaikoilla
« Vastaus #2 : 01.11.2007, 16:35:09 »
Tämä nyt ei varsinaisesti vastaa kysymykseen, mutta aiheeseen liittyy kuitenkin.
Eli ainakin Italiassa matkatessa näkee varsinkin suuremmissa kaupungeissa parkkipaikoilla asuntoautoja, asuntovaunuja jne.  Roomassa ei ainakaan kannata tunkea sekaan, sillä usein on kyseessä mustalaisten majoituspaikka, missä voi päästä aika äkkiä kamoistaan. Esim Saxa Rubra-nimisen aseman edessä parkkipaikalla on jatkuvasti yli kymmenen asuntoautoa, ilmeisesti asuvat siellä, itse en menisi mistään hinnasta samalle alueelle nukkumaan. Ja älkää syyttäkö rasistiksi, Italiassa ei ole sosiaaliturvaa ja jos ihmiset eivät töissä käy, kai se elanto kuitenkin jostain revitään.

Tess

 • Vieras
Yöpyminen parkkipaikoilla
« Vastaus #3 : 02.11.2007, 19:05:26 »
En tieda onko tasta ollenkaan apua, kun ei asuntoautolla liikuttu, mutta:

Ei se meilla taysin ongelmitta sujunut Ranskassa ja Espanjassa (muissa maissa kylla). Ajeltaessa yolla ja etsiessamme parkkipaikkaa, niin joidenkin ostoskeskusten parkkipaikoilla pyori vartijoita koiran kera. Kun oltiin sinne ajamassa, niin viittoilivat lahtemaan. Ja Marseillessa nukuimme jossain hieman syrjemmalla olevan kaupan pihassa, kun klo 6 (tasan) vartija tulee koputtamaan ikkunaan ja tuli kasky lahtea.
Mutta kylla parkkipaikkoja loytyy, se on eri asia kuinka turvallisia (ja rauhallisia) ne ovat. Espanjan kaupungeista loytyi aika hyvia parkkipaikkoja, mutta ne voivat olla asuntoautolle ahtaita. Sallivuudesta en tieda. Lukuunottamatta edella olevia tapauksia, ei kukaan meille mitaan tullut sanomaan. Tosin olimme liikkeella ihan normiautolla, etta asuntoautolla voi olla eri. Meidat toisinaan kylla huomattiin kun piti laittaa pyyhkeita ikkunan eteen valon esteeksi.

T-musu

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 546
  • Profiili
Yöpyminen parkkipaikoilla
« Vastaus #4 : 03.11.2007, 11:44:40 »
Me nukuttiin Irkuissa yks yö autossa jonkun kirkon parkkiksella. Sai olla aika rauhassa, välillä kuului vain korkokenkien kopse kun joku käveli ohi.. :)Larppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 563
  • Profiili
Yöpyminen parkkipaikoilla
« Vastaus #5 : 08.11.2007, 15:28:12 »
Mikäli asuntoautolla/asuntovaunulla on liikkeellä, kannattaa etelä-Ranska-pohjois-Espanja-akselilla olla varuillaan kaasuryöstöyritysten vuoksi. Työkaverini joka on vuosia kuljeskellut loma-aikoina euroopassa asuntovaunun kanssa kertoi heidän yöpyneen parkkipaikalla jossa oli muitakin karavaanareita. Seuraavana aamuna paljastui että läheisestä vaunusta oli ovi murrettu ja kaikki mahdollinen irtaimisto viety mukana. Ja vaunun omistajat siis nukkuivat vaunussa  :shock: Eli homma menee niin, että vaunun kattoluukun tai pohjan jostain pienestä raosta suihkutetaan vaunuun sisälle kaasua joka takaa sikeät unet sisällä olijoille. Sitten ilmastointireiät, kattoikkunan raot yms. tukitaan kaasun sisällä pysymiseksi... Eikä ollut kuulemma ainut tapaus niillä seuduilla, työkaverini oli tavannut muitakin jotka olivat kokeneet/kuulleet näistä ryöstöistä  :? Paras tapa valmistautua on ostaa kaasuhälytin, tunnistaa kuulemma nämä yleisesti käytetyt kaasut ja alkaa pitää melkoista mekkalaa kaasuhavainnosta :) Sitä en tiedä jaksavatko nämä kaasurosvot innostua pelkistä autossa nukkujista (ehkä sitten jos on arvotavaraa näkyvillä).

Ohops, onkin ketjun aloituksesta jo aikaa, mahtaakohan enää hyödyttää kysyjää  :oops:
 All work and no play makes Jack a dull boy -