Reitti Intiassa / Kommentteja, vinkkejä jne.

 (Luettu 10429 kertaa)

Hepe

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Reitti Intiassa / Kommentteja, vinkkejä jne.
« : 19.03.2007, 14:18:08 »
Moi,

olen aika perusteellisesti tutustunut sivustolla oleviin kirjoituksiin koskien Intiaa ja nyt kaipaisin hiukan keissikohtaisempia kommentteja. Olemme naispuolisen ystäväni kanssa lähdössä Intiaan 12.6. ja palaamassa 28.6. eli perilläoloaikaa on reilut kaksi viikkoa. Olemme suunnitelleet seuraavanlaista reittiä: Delhi-Agra-Jaipur-Ranthamboren luonnonpuisto (täältä yritämme kyllä suoraan Udaipuriin, kunhan keksimme jotain)-Jaipur-Udaipur-Ahmadabad-(lento)Goa-(lento)Delhi. Onkohan liian mutkikas suunnitelma noin lyhyelle ajalle? Toisekseen haluaisimme vähän tietää sopivista varusteista. Mitä nyt olen Intiasta lukenut säiden suhteen, niin tuo kesäkuu ei paras mahdollinen aika ole matkustaa. No, lähdössä ollaan kuitenkin. Mitä sinne kannattaa ottaa vaatteiden suhteen mukaan? Paikan päällä aiomme ostaa intialaisnaisen vaatetusta, mutta jotain kuitenkin pitää olla mukana omastakin takaa. Ja yksi kysymys vielä, tälläkin sivustolla on vähän kritisoitu noita luonnonpuistoja sekä sitä, että ei siellä niitä tiikereitä kauheasti tule näkemään. Mitä kokemuksia on tästä nimenomaisesta luonnonpuistosta? Kiitos kaikille jo etukäteen vastauksistanne.

ate

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • Profiili
Reitti Intiassa / Kommentteja, vinkkejä jne.
« Vastaus #1 : 19.03.2007, 15:05:32 »


Moro.

Tuossa olis tuollanen alustava suunnitelma, joka ollaan kaverin kanssa lähössä kiertämään. Aikaa oon kuukausi, ja stopit (siis että ollaan useampi päivä mestoilla) on Varanasi, Pushkar, Goa, Srinagar ja Delhi. Jotenki tuntuu, että tuossakin tulee jo kiire. Eli melkeinpä sanoisin, että karsikaa tuota reittiä jotenki. Tää on tietysti vaan mun mielipide, mutta teille tulee todella kova kiire tuon reitin kanssa. Kannattaa miettiä, että kannattaako lähteä Intiaan asti juoksemaan pää kolmantena jalkana paikasta toiseen ja sitten katsella Suomessa kamerasta, että mitäs sitä oikein nähtiin.Tuossa on aika hyvä kartta siitä miten monsuuni etenee. Voi siitä sitten katsella, että tuleeko niskaan. Tietty nuo päivät ei mitään kiveen kirjoitettuja ole, mutta jotain suuntaa tuosta saa. Näyttäs siltä, että monsuuni pyyhkii teidän päältä, joten hyvä sadesuoja rinkalle voi pelastaa monelta harmilta; kuivat vaatteet kun ovat jostain syystää mukavammat päällä.

Miten ikinä reissun toteutattekaan, niin ei muuta kuin hyvää matkaa. Toivottavasti/varmasti tulee ikimuistoinen reissu.

EDIT: Niin ja saa tuota meidänki reittiä kommentoida. Nuo päivät on suuntaa antavia, eikä niinkään minuuttiaikataulu, mutta reitti tulee olemaan näillä näkymin tuo.
quot;Don't listen to what they say. Go see."-Chinese proverb

snufkin

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • MSN Messenger - liquidflit@hotmail.com
  • Profiili
Re: Reitti Intiassa / Kommentteja, vinkkejä jne.
« Vastaus #2 : 19.03.2007, 16:05:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Hepe"
Ja yksi kysymys vielä, tälläkin sivustolla on vähän kritisoitu noita luonnonpuistoja sekä sitä, että ei siellä niitä tiikereitä kauheasti tule näkemään. Mitä kokemuksia on tästä nimenomaisesta luonnonpuistosta?


Itse matkasin Intiassa tammikuussa, jolloin kävimme ko. luonnonpuistossa. Sawai Madhopur oli ehdottomasti yksi parhaista paikoista, joissa matkallamme käytiin ja tämä Ranthamboren luonnonpuisto siinä kyljessä oli mahtava elämys! Tiikerisafareita tehdään kahdesti päivässä (aamulla klo 05.45 ja iltapäivällä klo 13.45).
Saavuttuamme kylään varasimme hotellista safarin seuraavalle aamulle.
Vähän ennen kuutta, pilkko pimeässä nousimme safariautoon täydessä vaatetuksessa, koska sillon oli tajuttoman kylmä! Puistoon päästyämme aurinko alkoi pikku hiljaa nousta ja pelkästään auringonnousu puistossa oli mahtavaa.
Puisto on jaettu 5 zoneen, joihin kuhunkin on autokiintiö, jotta ympäristö- ja meluhaitat eivät nousisi liian suuriksi yhdellä alueella.  Nämä zonet eivät kata läheskään koko luonnonpuistoa, mutta tiedettävästi jokaisella zonella asuu yksi tiikeri.
Meidän matka kävi zone 3:lle, joka kuulemamme mukaan (ja myöhemmin kokemamme mukaan) on paras reiteistä. Sillä alueella on paljon nähtävää, sillä maasto on vaihtelevaa. Savannimaisilla aavoilla heinikoilla oli mahtava kuvata peuroja, intian antilooppeja, sambar hirviä jne. Lintukanta on todella rikas koko puiston alueella,, näimme papukaijoja, pöllöjä, haukkoja ja lukemattomia vesilintuja (mm. kuningaskalastaja). Zone 3 on ainoa alue, jossa on vesistöä reittien varrella, siksi siellä eläimistö on nähtävissä niin rikkaana. Lammen toisella puolella näimme myös krokotiilin!

Jokaisessa autossa on mukana paikallinen opas, joka meillä sattui olemaan todella asintunteva ja mukava kaveri. Hän puhui hyvin englantia ja osasi kertoa paljon sellaista, mitä ei pelkällä katselulla tullut ajatelleeksi. Meidän aamusafari alkoi lupaavasti tuoreilla tiikerin tassunjäljillä, joista kävi ilmi, että alueella on naaras kahden pennun kanssa. Odotukset olivat korkealla, puolessa välissä matkaamme kuului laakson pohjalta sambar hirven alarm call, joka tarkoittaa sitä, että eläin on nähnyt tiikerin ja varoittaa muita metsän asukkeja. Päivystimme passissa melkein puoli tuntia tuloksetta. Tiikeriä ei nähty.
Zone 3 on niin moninainen ja mahtava kokemus ilman tiikeriäkin, joten olimme todella tyytyväisiä safariin. Matkalla hotellille heitin miehelleni, että taidan lähteä iltapäiväsafarillekin tiikerin toivossa ja niinhän siinä kävi, että maksoimme itsemme uudestaan iltapäiväreissulle. Ajattelin, että kun on Intiaan asti itsemme pykätty, niin pitäähän sitä kaikkensa tehdä, että näkisi sen elukan.

Iltapäivällä opas oli vaihtunut ja hänen mukaansa olimme menossa 3 zonelle, mikä oli ihan hyvä, sillä aamulla tiikeri oli niin lähellä - mutta niin kaukana. Puiston porteilla virkamiesten tarkastuksessa reittimme yllättäen vaihtuikin 1 zonelle, joka osottautui kapeaksi töyssytieksi laakson pohjalla. Näkymät olivat todella kehnot verrattuna 3:lle, sillä metsä oli niin tiheää, ettei siellä saanut edes kunnon kuvia sorkkaeläimistä ja lintuja näkyi harvakseltaan. Reitti oli muutenkin yksitoikkoisempi, sillä siellä pystyi kulkemaan vain tietä eteenpäin ja kääntymään kotimatkaan varten takaisin samaa reittiä.

Kyllä sapetti siinä vaiheessa, kun oltiin palaamassa ja valokuva saalis eläimistä oli todella kehno ja muutenkin reitti oli aika mitäänsanomaton.
Opas oli juuri pahoittelemassa, kuinka vaikeaa tämä tiikerin metsätys on ja läheskään kaikki sitä eivät tosiaankaan näe. Naama mutrussa siinä sitten matkattiin, kun yht'äkkiä rupesi edestä päin kuulumaan kamalan kovaa sambarin alarm call, jolloin nostimme vauhtia ääntä kohti ja lähestyesssämme ääntä apinakin rupesi huutamaan järkyttävän kovaa. Sydän takoi rinnassa viimeistä päivää, sillä äänet kuulostivat aivan kamalalta. Aivan kuin jotain olisi tapettu.
Takaa-ajomme päättyi sambarin (tai apinan) hypätessä tien yli vasemmalle puolelle metsään, jolloin vauhdissa mieheni huomasi tiikerin oikealla puolella noin 3 metrin päässä tiestä!! Auto pysäytettiin nopeasti ja kaikki olivat kuoleman hiljaa (jopa aussikakarat, jotka koko alkumatkan kuuntelit mp3-soittimiaan ja opas joutui useaan kertaa pyytämään hiljaisuutta). Jäimme odottamaan tiikerin aikeita, eläin nousi ylös, löntysti hiukan ylemmäksi maastoon ja laittoin maahan noin 7 metrin päähän. Peruutimme hiljaa tiikerin kohdalle ja katselimme vain häkeltyneinä otusta. Tusinan verran kameroita kävi kuumina koko ajan (salamaa ei saanut käyttää). Kyllä siinä kyyneltä puski silmään ja jalat sekä kädet tärisi, kun katselit sen kokoista ja niin valtavan komeaa eläintä silmästä silmään.
Harmillisesti maasto oli niin puskainen, ettei kovin hyviä kuvia voinut saada, mutta kyllä niistä tiikerin löytää.  :wink:
En tiedä, onko sovelista laittaa tänne kuvia, mutta poistakoon joku ne jos parhaakseen näkee.
 


Kaikkineensa koko reissu oli mahtava, mutta kyllä tuo luonnonpuisto ja kylässä asuminen olivat Intian huippukohtia!
olen optimisti - en tiedä, minne olen menossa, mutta olen matkalla"

Hepe

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Reitti Intiassa / Kommentteja, vinkkejä jne.
« Vastaus #3 : 20.03.2007, 09:59:30 »
Helou,

ja kiitos kommenteista. Tiedetään, että kastutaan ja tajuttiin, ettei ainakaan luonnonpuistoa jätetä pois matkasuunnitelmasta ja että varataan aikaa useampaan safariin :D . Uusi plääni on seuraavanlainen: Delhi-Agra-Luonnonpuisto (en ikinä muista miten se kirjoitetaan oikein...) - Kotan kautta Udaipuriin- Udaipur-Ahmadabad(jossa ei viivytä vaan otetaan lento Goalle)-Goalta lentäen takaisin Delhiin.

shantigiri

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 85
  • Profiili
Reitti Intiassa / Kommentteja, vinkkejä jne.
« Vastaus #4 : 20.03.2007, 10:35:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Hepe"
Uusi plääni on seuraavanlainen: Delhi-Agra-Luonnonpuisto (en ikinä muista miten se kirjoitetaan oikein...) - Kotan kautta Udaipuriin- Udaipur-Ahmadabad(jossa ei viivytä vaan otetaan lento Goalle)-Goalta lentäen takaisin Delhiin.


Suunnitelmasi vaikuttaa jo paljon paremmalta. Jos olisin tekemässä tuon matkan, korvaisin vielä Kotan Bundilla. Kota on ruma teollisuuskaupunki mutta Bundia sen lähellä kehutaan (en ole käynyt).
i] Elämän kutsu loputon on meissä...  
Siis tyynny, sydän, hyvästele, lähde!
- Herman Hesse [/i]

tuukka

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 568
  • Profiili
  • http://niinku.tky.hut.fi/~tjantika/vietnam/
Re: Reitti Intiassa / Kommentteja, vinkkejä jne.
« Vastaus #5 : 20.03.2007, 12:18:17 »
Lainaus käyttäjältä: "Hepe"
Moi,
Olemme suunnitelleet seuraavanlaista reittiä: Delhi-Agra-Jaipur-Ranthamboren luonnonpuisto (täältä yritämme kyllä suoraan Udaipuriin, kunhan keksimme jotain)-Jaipur-Udaipur-Ahmadabad-(lento)Goa-(lento)Delhi.


Semmosen vinkin voisin omien kokemuksien perusteella antaa että ei kannata uskoa ketään avuliasta auttajaa tai matkatoimistovirkailijaa kun ne väittävät että junia ei kulje paikasta a paikkaan b tai että ne ovat täynnä tai että seuraava menee vasta huomenna tai lippuluukku on jo kiinni tms. Meille kävi useankin kerran näin, mutta sinnikkäästi suuntasimme aseman lippuluukulle ja kummasti sieltä löytyi aina sopivia yhteyksiä, joista kukaan "auttaja" ei ollut maininnut.

Tuo nimenomainen Sawai Madhopur (Ranthambore)  - Udaipur -pätkä oli yksi esimerkki, josta meille sanottiin kaikenlaista, mutta kuitenkin lippuluukulta saimme makuupaikkaliput 00:40 lähtevään suoraan yöjunaan joka oli perillä Udaipurissa 07:45 aamulla. Tai siis nuo ajat on aikataulusta, käytännössä lähes kaikki junat taisi olla tunnin pari myöhässä :)

Ja vielä tuosta Ranthamboren luonnonpuistosta, aika samanlaiset kokemukset jäi minulle siitä kuin snufkinille, loistopaikka. Käytiin yhdellä safarilla zone 3:lla, nähtiin paljon eläimiä ja bongattiin se tiikerikin lopulta. Ilmeisesti se ei kuitenkaan ole aivan itsestäänselvää että tuon ison kissan siellä näkee. Kuulemma meitä ennen ei pariin viikkoon kukaan ollut nähnyt yhtään tiikeriä ja jotkut oli käynyt kuudella safarilla peräkkäin näkemättä ainoatakaan. Tai sitten tässäkin vaan kaikki taas vedättää että turistit tuntisivat olleensa erityisen onnekkaita :)
quot;Come over here in the shade, have a couple of cold beers and tell me about your travels"

mangostan

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 104
  • Profiili
Reitti Intiassa / Kommentteja, vinkkejä jne.
« Vastaus #6 : 20.03.2007, 20:55:26 »
Lainaus käyttäjältä: "Hepe"
Uusi plääni on seuraavanlainen: Delhi-Agra-Luonnonpuisto (en ikinä muista miten se kirjoitetaan oikein...) - Kotan kautta Udaipuriin- Udaipur-Ahmadabad(jossa ei viivytä vaan otetaan lento Goalle)-Goalta lentäen takaisin Delhiin.


Näyttäisi ihan hyvältä tuo reitti. Intiassa tosiaan kannattaa aina varautua siihen, että lyhyeltä näyttävään matkaan saattaa kulua paljon aikaa. Monsuunin aikaan saattaa vielä olla erityisiä muutoksia junien ja bussien aikatauluissa ja myöhästelyjä yms.

Onko tuo Kota teillä ainoastaan kauttakulkupaikkana Udaipuriin? Mikäli tarkoitus on pysähtyä jossakin, niin komppaan kyllä Shantigirin ehdotusta Bundista. Bundi on viehättävä pieni kaupunki ja sinne pääsee Kotasta bussilla vajaassa tunnissa. Mutta toisaalta en hirveästi lähtisi lisäämään paikkoja tuohon suunnitelmaanne, ettei tule kiire.

Lainaus
Toisekseen haluaisimme vähän tietää sopivista varusteista. Mitä nyt olen Intiasta lukenut säiden suhteen, niin tuo kesäkuu ei paras mahdollinen aika ole matkustaa. No, lähdössä ollaan kuitenkin. Mitä sinne kannattaa ottaa vaatteiden suhteen mukaan?


Vaatteita ottaisin mahdollisimman vähän Suomesta. Mä tykkään itse Intiassa pitää juurikin paikallisia vaatteita, salwar kameez-asuja. Ovat tosi mukavia päällä ja viileämpiä kuin mun omat Suomesta tuodut vaatteet. Mulla tais nyt viimeeksi olla Suomesta lähtiessä yhdet housut ja kaks paitaa, muutaman salwar-asun ostin sieltä ja niitä pidin koko matkan. Monsuunin aikaan kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota hyttysten pistoilta suojautumiseen eli yleensä kai suositellaan vaaleita pitkähihaisia/-lahkeisia vaatteita.

merjah

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 137
  • Profiili
pohjoiseen
« Vastaus #7 : 24.03.2007, 09:58:06 »
Me teimme marraskuussa reissun Delhi - Haridwar - Rishikesh - Agra - Jaipur - Delhi. Hieno reissu ja aivan mahdottomasti nähtiin hienoja paikkoja.

Mutta jos/kun uudestaan sinne menen, niin lähden ehdottomasti pohjoiseen, Uttaranchalin osavaltioon. Reissumme hienoimmat paikat olivat Himalajan juurella ja Gangesin varrella olevat Haridwar ja Rishikesh, molemmat hindujen pyhiä kaupunkeja. Haridwarissa on kymmeniä tuhansia hindupyhiinvaeltajia kylpemässä pyhässä Ganges-virrassa. Rishikesh on upea vihreine Gangeseineen. Matkaa noihin kaupunkeihin on Delhistä vain noin 250 kilometriä.

Vielä pohjoisemmaksi haluan, näkemään Himalajan lumihuippuiset vuoret, vuoristo järvet, vihreät laaksot. Haluan käydä siellä jossain monista luonnonpuistoista (mm. Intian kuuluisin Goebet sijaitsee Uttarancahlissa) vaelluksella norsun selässä. Nyt kun oltiin siellä, niin jäi tuo luonnonpuisto väliin, koska siellä oli lakko.

Agrassa tietysti kannatta käydä, ei itse kaupungin vuoksi, vaan TajMahalin. Se on kieltämättä näkemisen arvoinen.

Sen sijaan Rajastan ei mielestäni ole ollenkaan yleisen hehkutuksen veroinen. Intiassa on lukematon määrä hienompiakin paikkoja. No, kyllä siellä käy, ja on siellä erilaista. Jaipurissa, missä kävimme, oli toki paljon todella hienoja vierailukohteita. Mutta Rajastaniin en haikaile pääseväni, Uttaranchaliin ja tietysti Goalla sen sijaa menen vielä uudelleen.

shantigiri

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 85
  • Profiili
Re: pohjoiseen
« Vastaus #8 : 24.03.2007, 11:49:00 »
Lainaus käyttäjältä: "merjah"
Sen sijaan Rajastan ei mielestäni ole ollenkaan yleisen hehkutuksen veroinen. Intiassa on lukematon määrä hienompiakin paikkoja.


Et ole tainnut käydä Udaipurissa ja Pushkarissa?
i] Elämän kutsu loputon on meissä...  
Siis tyynny, sydän, hyvästele, lähde!
- Herman Hesse [/i]

mangostan

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 104
  • Profiili
Rajasthan ja Goa
« Vastaus #9 : 24.03.2007, 12:40:55 »
Lainaus käyttäjältä: "merjah"

Sen sijaan Rajastan ei mielestäni ole ollenkaan yleisen hehkutuksen veroinen. Intiassa on lukematon määrä hienompiakin paikkoja. No, kyllä siellä käy, ja on siellä erilaista. Jaipurissa, missä kävimme, oli toki paljon todella hienoja vierailukohteita. Mutta Rajastaniin en haikaile pääseväni, Uttaranchaliin ja tietysti Goalla sen sijaa menen vielä uudelleen.


On varmaan makuasiakin, minkä tyyppisestä pitää. Mä pidin Rajasthanista. Vanhoja palatseja, upeita linnoituksia, luonnonpuistoja ja erämaata. Yksi mun reissuni kohokohtia oli Chittorgarhin linnoitus Rajasthanissa. En tosin käynyt Jaipurissa, oli ihan tietoinen ratkaisu jättää väliin yksi isompi kaupunki ja valita sen sijaan jotain vähän pienempiä paikkoja. Eli kyllä mun mielestä siellä Rajasthanissa on paljon nähtävää, vaikka niin on tietysti eri puolilla Intiaa.

Goalle mä taas en koe tarvetta palata. Voin kuvitella ohikulkumatkalla siellä pysähtyväni, mutta en mitenkään erityisesti suunnittele reissua sinne. Intiassa on niin paljon muutakin nähtävää ja koettavaa.

Hepe

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Reitti Intiassa / Kommentteja, vinkkejä jne.
« Vastaus #10 : 27.03.2007, 15:06:49 »
Kiitos vastauksistanne. Matkakuume nousee korkeammalle kuin lämpötila Intiassa kesäkuussa  :D

merjah

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 137
  • Profiili
makuasia
« Vastaus #11 : 30.03.2007, 17:59:47 »
Kyllähän se on aivan makuasia, mistä itse kukin pitää. niin myös Rajastanin suhteen. Ei minusta se huono paikka ollut. Todella upeita palatseja ja linnoja. Maisemakin oli omalla tavallaan mielenkiintoinen.

Varmaan se, ettei tuo Rajastan mitenkään erityisemmin kolahtanut, joutui siitä, että olimme ennen sinne menoa pohjoisessa Himalajan juurella ja siellä oli mielestäni niin upeaa. Siellä kun vaikka Rishikeshissä katselee vuorten välissä kirkkaan vihreänä virtaavaa Ganges-virtaa, niin minulle saa olla aika upea paikka, että hienommalta näyttäisi. Haridwarin hindujen pyhä kylpemiskaupunkin oli todella mielenkiintoinen kokemus. Ja sitten etelämpänä Taj Mahal oli kyllä nimensä veroinen.

Rajastan oli jotenkin niin kälyistä, lukuunottamatta noita hienoja palatseja. Pohjoisessa oli vihreää ja kaunista. Pitäisi varmaan mennä kauemmaksi länteen tuolla Rajastanissakin, oikealle aavikolle asti ja viettää siellä yö tähtien valossa. Se olisi varmasti upa kokemus.

En minä toki tarkoita, etteikö Rajastankin ole näkemisen arvoinen paikka, kaikki paikat ovat. Minä vaan lähtisin ennemmin pohjoisen suuntaan - ja tietysti etelään.

Hepe

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
rokotteet
« Vastaus #12 : 04.04.2007, 15:18:46 »
Moi,

sen verran rokotteista, että kun soitin neuvontapuhelimeen, niin seuraavia rokotteita suositellaan Intiaan (Mulla on B-hepatiitti -rokotus voimassa, joten siitä ei ollut puhetta):

a- hepatiitti
jäykkäkouristuksen tehostus
polion tehostus

Ja jos matkaa Goan pohjoisosiin (Panajin pohjoispuolelle) niin malarialääkitystä suositellaan. Viimeisestä tapauksesta on ilmeisesti jo useampi kuukausi, joten tämä saattaa tippua pois hyvinkin pian.

Tässä vähän tietoa niille, jotka on matkaamassa samoille alueille kuin me.

merjah

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 137
  • Profiili
rokotussuositukset Intiaan
« Vastaus #13 : 04.04.2007, 20:53:09 »
"Intia
Keltakuume
Maassa ei esiinny keltakuumetta. Todistus rokotuksesta vaaditaan
kuitenkin yli 6 kk:n ikäisiltä matkailijoilta, jotka ovat olleet kuuden
päivän sisällä keltakuumeen esiintymisalueella (ks. kartassa 5.07
merkityt maat). Maa katsoo esiintymisalueiksi myös Sambian sekä
maat, joissa on raportoitu keltakuumetapaus (WHO:n Weekly Epidemiological
Report). Koska Suomessa ei esiinny keltakuumetta, ei suoraan
Suomesta saapuva tarvitse rokotustodistusta.
Malaria
Malariaa esiintyy ympäri vuoden koko maassa alle 2 000 metrin korkeudella
paitsi pohjoisessa Himachal Pradeshin, Jammun, Kashmirin
ja Sikkimin vuoristoalueilla ja niemimaan eteläkärjessä. 40-50 %
tapauksista on falciparum-malariaa. Klorokiiniresistenttiä P. falciparum
-malariaa raportoitu. Matkailijan malariariski on kuitenkin
pieni. Kaupungeissa ja turistikohteissa ei pääsääntöisesti tarvita estolääkitystä.
Oleskeltaessa Assamissa suositellaan estolääkitykseksi
meflokiinia (Lariam) tai atovakonin ja proguaniilin yhdistelmää (Malarone)
tai doksisykliiniä. Oleskeltaessa muualla maaseudulla useampi
yö, lääke-ehkäisy klorokiini (Heliopar).
Loppuvuodesta 2006 todettiin falciparum-malariatapauksia eurooppalaisilla
Goalta palaavilla turisteilla. Tämän vuoksi estolääkityssuositusta
muutettiin tammikuussa 2007 toistaiseksi Goan osalta.
Voimassa oleva suositus on luettavissa Kansanterveyslaitoksen verkkosivuilta

www.ktl.fi -> matkailijan terveysopas.
Kaikille suositeltava rokotesuoja
Kurkkumätä-jäykkäkouristus (dT), MPR, polio, hepatiitti A
Riskinarvion perusteella harkittava rokotesuoja
Hepatiitti B, Japanin aivotulehdus (esiintyy maan pohjoisosassa
heinä-joulukuussa, eteläosassa eri alueilla touko-joulukuussa ja sadekautena,
useita epidemioita on raportoitu viime vuosina), kolera,
lavantauti."

maisu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 177
  • Profiili
Re: Reitti Intiassa / Kommentteja, vinkkejä jne.
« Vastaus #14 : 24.07.2007, 16:49:18 »
Lainaus käyttäjältä: "snufkin"
Matkalla hotellille heitin miehelleni, että taidan lähteä iltapäiväsafarillekin tiikerin toivossa ja niinhän siinä kävi, että maksoimme itsemme uudestaan iltapäiväreissulle.

Mitä nämä safarit suurinpiirtein maksavat ja montako tuntia kestävät? Yritin etsiä tietoa tuon paikan nettisivuiltakin mutten löytänyt. Entä onko joku kokeillut paikan omia hotelleja, ovatko kovinkin arvokkaita? En nyt millään budjettimatkailumielellä kysy mutta jotain osviittaa olisi kiva saada.  

Sunnuntaina palasin Intiasta ja kova on kiire takaisin...  :D

merjah

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 137
  • Profiili
Hinta riippuu...
« Vastaus #15 : 24.07.2007, 20:30:29 »
Ne safarien hinnat vaihtelevat mahdottomasti, riippuen siitä mistä ja millaisella ohjelmalla safaripaketin ostaa. Meidän oli tarkoitus käydä reittimme varrella olevassa Rajajin-kansallispuistossa, mutta siellä oli islloin lakko. Hinta olisi ollut jotain 350 rupiaa henkilöltä sisäänpääsystä ja 100 rupiaa henkilöltä 2, 5 tunnin norsuratsastuksesta, ja tipit tietysti päälle. Taksi ja majoitushan meillä oli jo muun paketin mukana maksettuna, joten kyydit sinne puistoon tai asuminen eivät olisi maksaneet mitään ylimääräistä.

Löytyy niitä varmaan 1000 dollarinkin useamman päivän paketteja, jos sellaiselle haluaa. DayTipperillä Goalla on 3 päivän tiikerireissuja Karnatakaan. Hinta on 75 puntaa, johon sisältyy lähes kaikki; kuljetukset, ruuat yms. http://www.daytrippergoa.com/tiger-tusker.html

Tuossa alla linkki sivulle, josta löytyy Intian kansallispuistot:

http://www.indiawildliferesorts.com/national-parks/

Ja toinen linkki, josta löytyi jotain hintojakin:

http://www.journeymart.com/Dexplorer/AsiaIS/India/india_addon/wildlife/

Jos paketteja haluat etsiä, niin kokeile Googlella jotain tiger + puistonnimi + trip - tai jotain vastaavia vaihtoehtoja.

maisu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 177
  • Profiili
Re: Hinta riippuu...
« Vastaus #16 : 25.07.2007, 11:38:26 »
Lainaus käyttäjältä: "merjah"
Hinta olisi ollut jotain 350 rupiaa henkilöltä sisäänpääsystä ja 100 rupiaa henkilöltä 2, 5 tunnin norsuratsastuksesta, ja tipit tietysti päälle.

Kävin yhdessä jossa sisäänpääsy oli 250 Rs, polkupyöräriksa 50 Rs/h ja opas toiset 50 Rs/h + tipit.  Ilmeisesti siihen suuruusluokkaan voi siis laskeskella. Paketeista en ole kiinnostunut, pelkästään alueella itsejärjestettynä kuluvasta rahasummasta eli safareista ja majoituksista.

hena89

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • MSN Messenger - henttonenmika@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
intia huhtikuu 2008
« Vastaus #17 : 25.09.2007, 13:53:58 »
moro! tarkotus ois lähteä intiaan huhtikuussa. lennot olisi helsinki-delhi ja mumbai-helsinki. eli koko huhtikuu olisi aikaa ja tarkoitus olla ensin delhissä jokunen päivä, käydä agrassa taj mahalia katsomassa ja siitä eteenpäin suunnitelmat ovat auki. Mumbaissa toki menee jokunen päivä ja pohjois-goalla voisi mumbaista käydä. Olisiko teillä hyviä ideoita missä käydä matkalla delhin suunnalta mumbaihin? mumbai ja delhi ovat jo suurkaupunkeja, joten ei välttämättä tarvitsisi olla enää mitään miljoonakaupunkeja vaan olisi mukava käydä myös rauhallisissa paikoissa missä voisi olla rennosti vaikka veden äärellä.

merjah

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 137
  • Profiili
tänne menisin
« Vastaus #18 : 26.09.2007, 21:42:26 »
Jos itse olisin matkalla Delhistä Agran kautta Mumbaihin, niin kiertelisin Keski-Intiassa. Agrasta voisin ensin suunnata vaikkapa lounaaseen Ranthambhore National Parkiin katselemaan tiikereitä norsun selästä.  Sitten suuntaisin kaakkoon kohti Khajurahon eroottisin patsain kuvitettuja temppeleitä. Sieltä etelään kohti Kanha National Parkia, myös norsun selkään. Sieltä suunta taas kohti lounasta ja Aurangabadin kaupunkia, jonka lähellä päiväretkien päässä on sekä Elloran että Ajantan kalliotemppelialueet. Se onkin jo aika lähettä Mumbaita.

No, kun aikaa on niin voisin ensin lähteä Delhistä pohjoiseen Himalajan suuntaan, vaikkapa Uttaranhalin osavaltioon ja siellä vaikkapa Haridwariin, Rishikeshiin, Nainitaliin jne. Sieltä sitten jostain kautta Agraaan jne.

Toinen lenkkivaihtoehto voisi olla pistäytyä Varanasissa, hindujen pyhimmässä kaupungissa kylpemishommia katsastamassa.

Yksi lenkki voisi olla lähteä Delhistä Rajastaniin, esim. Jaipuriin, Udaipuriin, Pushkariin, Jaisalmeriin jne. ja sieltä sitten Agraan.

Aurangabadin jälkeen voisi mennä Puneen ja sieltä junalla Goaan. Goalta voisi tulla takaisin rantarataa, Konkanrailia, pitkin Mumbaihin.

Ei muuta kuin Intian kartta eteen ja nettisivut eteen ja tutkimaan eri vaihtoehtoja. Se Thai Mahal kannattaa käydä katsomassa. Menkää sinne aikaisin aamulla, niin ei ole vielä ruuhaa ja näette se ensimmäisten auringonsäteiden valossa.

Ihan sama se oikeastaan on, minne päin Intiaa menette. Takuulla erilaista siellä kuitenkin on.