E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?

 (Luettu 16229 kertaa)

madrugada

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« : 08.04.2007, 19:24:07 »
Mikä olisi hyvä palanen Etelä-Amerikkaa haukattavaksi noin 3 kuukauden matkalle aikavälillä tammikuu-kesäkuu? Tarkoituksena olisi pitää päiväbudjetti niin lähellä nollaa kuin mahdollista :D Kuinka alas voi toivoa pääsevänsä?

Matkaan siis kaksi henkeä, majoitus halvoissa majapaikoissa. Mukavuuksista ei ole niin väliä, kunhan toiveena olisi pysyä terveenä. Säästääkö telttailemalla, tai onko se ylipäänsä tavallista? Olisi kiva viipyä yhdessä paikassa tai sen lähistöllä aina 2-4 viikkoa, eli käydä 3-6 paikassa rennolla tahdilla. Etsitään kauniita maisemia, meren rannalla olis mukava viipyä ja käydä joissakin isommissa kaupungeissa. Ei tarvitse päästä harrastamaan mitään erityistä eikä nähdä mitään kuuluisaa ja kallista...

Haussa olisi siis pari kolme maata, jotka olisivat halpoja ja joiden välillä/sisällä pääsisi matkustamaan suht kätevästi ja edullisesti (mielellään ei lentäen). Suositelkaa paikkoja! Lähtö- ja paluupaikan ei tarvitse olla sama. Kalleinta sesonkia olisi hyvä välttää, milloinkohan ovat?

sinirahja

 • Reissaaja
 • Viestejä: 21
  • Profiili
Etela-Amerikan turneesta
« Vastaus #1 : 08.04.2007, 19:42:54 »
heips!
Itse palasin juuri puolen vuoden kierrokselta, ja teille suosittelisin esimerkiksi Argentiinaa ja uruguayta. Lento Buenos Airesiin, aivan loistava kaupunki, vilkas yoelama, hauskaa tulee olemaan varmasti! Sielta on paasee tunnissa lautalla Uruguayn puolelle ja sen tosi tosi upeille rannoille. Siella rannikolla kannattaa kayda esim, punta del diablossa, lahella Brasilian rajaa, La Palomassa seka Punta del Estessa. Hipahtavaa rantameininkia, mahdollisuus telttailla turvallisesti ja elaa halvasti, silla maa on halpa. Etaisyydet Uruguayssa eivat ole pitkat. Sielta takaisin Argentiinaan, missa on suosittua ja turvallista asustella teltassa leirinta-alueilla. Voitte toki kierrella ja keskittya enemman Argentiinaan jos otatte vain kaksi maata, sielta kandee nahda esim. Iguazu, Mendoza, Tucuman, Salta. Myos Atlantin rannikolla on muutamia kauniita rantakohteita. Toki voitte myos edeta Chileen, missa Tyynenvaltameren rannat on aivan uskomattomia!!! Ja sielta sitten lento Santiagosta takaisin pohjolaan. Chile hieman kalliimpi, mutta teistahan se riippuu miten levesti elelee. Paivabudjettina uruguayssa noin 15e, telttailemalla paasette toki vahemmalla. Isot kaupungit luonnollisesti kalliimpia, mutta Buenos Aires on suht hella lompakolle. Koko tama mahdollisuus tehda bussilla, kunhan vain harjoittaa istumalihaksiaan. Uruguayssa kannattaa kokeilla myos liftausta. Sesonki on aina kalleinta aikaa, eli heilla se alkaa joulusta ja loppuu maaliskuun paikkeilla. Paras aika olisi menna ehka Helmikuusta eteenpain, silla paikat autioituu huhtikuussa eika sekaan ole mukavaa.

bl_pixel

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 64
  • Profiili
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #2 : 16.04.2007, 23:15:19 »
Mantereen halvimmat maat ovat Bolivia ja Peru. Molemmissa jollain pikkupaikkakunnalla selviää alle 10 € päivä, jos tietää mitä etsiä. Vaikkapa majapaikka,hostelli, 2€, ruuat 5 € ym. pientä. Paikalliset köyhät toki sinnittelevät vähemmällä. Sitten se retkeily on asia erikseen...viidakkoon ei ihan ominpäin voi suomalaismetsän kokemuspohjalta lähteä, eikä vuoristoretkillekään. Pakko sinne on joku opas saada. Ja ne yleensä haluaa siitä palkkaa. Halvimmillaan retket maksavat jotain 10/pv, vaikeammat tai paremmin järjestetyt enemmän.
Sitten se yksi vähän parempi ateria, punaviinin kera, pilaa koko budjetin.
Kahvikupista saatat joutua maksamaan euron.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #3 : 17.04.2007, 01:22:03 »
Mä rakastan näitä Miten halvalla kauas - kysymyksiä!  :D

LENNOT

Parhaiten säästää jo lentolippua ostaessa.

Oletteko opiskelijoita? Tällöin teillä on mahdollisuus valita yhden suuntaiset lennot: voi palata eri maasta kuin on tullut. Hyvä tapa säästää.

Lentohinnat vaihtelevat rajusti. Bolivia on halvin maa - mutta lennot Boliviaan ovat mantereen kalleimmasta päästä. Itse uteliaisuudesta tutkin Ebookersin hakukoneen vertailutuloksia. Esim. Saksasta lähtevistä lennoista halvimmat kohdekaupungit olivat Sao Paulo, Rio de Janeiro ja Bogota.

Poikkeuksetta säästöä on luvassa, jos suostuu ensin ketkuttelemaan itsensä halpiksilla hieman kauemmaksi. Ebookers näyttää esim. Buenos Airesiin pääsevän 210 euroa halvemmalla Madridista kuin Helsingistä.

Mantereelle lentävistä halpisyhtiöistä halvin on valitettavasti tippunut pelistä. Jäljellä on onneksi vielä Air comet plus http://www.airpluscomet.com/, joka lentää Espanjasta ja saksalainen lomalentoyhtiö Condor (Brasiliaan ja Venezuelaan.) AirPlusComet näyttää lennättävän Kolumbiaan reilulla 700 eurolla ensi keväänä (meno-paluu)! Halpisyhtiöt ovat siitä hyviä, että ei-opiskelijoille tarjoavat käytännössä ainoa mahdollisuuden ostaa yhdensuuntaisia lippuja normaalihintaan.

AJANKOHTA

Peak-seasoneita joita tulee välttää:

- Tammikuu Argentiinassa, Chilessä, Kolumbian ja Venezuelan rannikolla.
- Helmi-maaliskuu Brasilian rantakohteissa. Kolumbiassa maaliskuu eurooppalaisten lomakuukausi rantakohteissa.
- Pääsiäinen kaikkialla (paitsei ehkä suurkaupungeissa).
- Karnevaalit. Etenkin Rion karnevaali helmikuussa, mutta myös kaikki suurkarnevaalit Perussa, Boliviassa, Ecuadorissa ja Kolumbiassa. (Perussa itse saavuin ennen karnevaalia Cajamarcaan ja sain huoneen neuvoteltua normaalihintaan karnevaalien ajaksi.) Karnevaalit sijoittuvat lähinnä helmikuulle, Cuscon kuuluisa karnevaali kesäkuun lopussa.

Huomattavaa on, että eurooppalaisten lomakaudet ja lomailut eivät nosta samassa määrin hintoja kuin paikallisten lomat.

Tammi-kesäkuun välille osuvat low-seasonit:

- Tammi- ja helmikuu Perussa ja Boliviassa. Perussa ja Boliviassa on tällöin vuoden sateisin aika, joka vaikeuttaa liikkumista vuoristoteillä. Toisaalta vuoristoilla on tähän vuoden aikaan myös lämpimintä. Kyseinen sesonki on myös vuoden kiivainta festivaaliaikaa.

- Helmikuu Kolumbiassa (ja Venezuelassa?) Karibian meren rannikolla. Tuulinen, paikallisittain kylmä kuukausi.

- "Joskus keväällä" (maaliskuu?) Ecuadorin rannikolla: Sadekausi. Ikävä!

- Maalikuun loppupuolelta - kesäkuuhun (ja pidemmällekin)  Argentiinan ja Chilen eteläosissa. Maaliskuu saattaa olla ihanteellisin kuukausi etelässä (syksyn väreissä loimuavat vuoret ja metsät! Vähätuulisin kuukausi!), mutta mitä pidemmälle edetään sitä varmemmin ollaan jo off-seasonissa. Kesäkuussa moni matkailulaitos on jo sulkenut ovensa ja kulkuvälineet lopettaneet liikennöinnin.

- Brasilian etelän suurkaupungeissa hiljaisinta on huhtikuusta  lähtien lämpötilojen laskettua ja karnevaalien mentyä. Ristiriitaisesti kyseinen ajanjakso on ihanteellisin sääoloiltaan: sopivan lämmintä eikä sateita.

- Kesäkuussa Perun ja Chilen rannikolla mm. Limassa ja Santiagossa alkaa jo olla kylmän kosteaa.


Ihanteellisimmat (lämmintä, kuivaa, tyyntä) ajanjakso sääoloittain:

- Argentiinan ja Chilen eteläosat: tammi-maaliskuu
- Argentiinan ja Chilen pohjoisosat: maalis-huhtikuu
- Andit Boliviasta ylös päin: maalis-toukokuu
- Brasilia: huhti-kesäkuu
- Paraguay: kesäkuu
- Kolumbian Karibian rannikko: huhtikuu

Ecuadorissa ja Kolumbian Atlantin rannikolla on oudot säävaihtelut, joista en ole oikein tietoinen. Ecuadorissa saattaa samanaikaiset olla ihanteellinen sää toisessa osassa maata kuin toisaalla on sadekausi.


MAJOITUS

Telttaileminen on varsin varteenotettava vaihtoehto ja paikallisten nuorten keskuudessa hyvin suosittua. Leirintäpaikat voivat siis itse asiassa olla hauskoja paikkoja solmia tuttavuuksia. Leirintäalueita ei tosin ole kuin Brasiliassa (etelässä ainakin), Argentiinassa ja   Chilessä. Muualla en ole kuullut telttailusta. Ehkä Uruguayssa?

Leirintäalueita ei ilmeisesti ole kaupungeissa vaan luonnonkauniissa, turistien suosimissa paikoissa ja rannoilla tietenkin. Esim. Saltan (Argentiina) lähellä on leirintälueita, samoin San Pedro de Atacamassa (Chile). SPdA ja Brasilian rannikolla leirintäalueet ovat itse asiassa hostellien takapihoja, joihin saa tökätä teltan.

Kolumbiassakin (ja ehkä Ecuadorissa, Perussa) voi telttailla - majapaikan omistamassa teltassa! Tällaisia majoitusvaihtoehtoja löytyy vain rantakohteista. Halvemmallakin pääsee: riippumatossa. Jopa paikalliset suosivat tätä majoitusta ja se on todella halpaa.

Jos aiotte aivan törkeän halvalla selvitä, suosittelen siis Kolumbiassa riippumattoilua tai Boliviassa Copacabanassa (Titicaca) euron huoneita. Copacabanan ja järvellä sijaitsevan saaren yksinkertaisat huoneet maksavat todella vain euron!

Bolivia ja Peru ovat omaa luokkaansa, kallistumaan päin oleva Argentiina oli vielä toissa talvena halpa; Kolumbia, Ecuador ja Paraguya himpun verran kalliimpia. Brasilia on kieltämättä kallis, mutta Uruguay ja Chile jakavat pystin maan kalleimmasta maasta.

Brasiliassa voi säästää välttelemällä hostelleja. Totta! Jopa halpishotelleista saa halvella oman huoneen kuin hostellista sängyn.

Hintoja:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=13182&highlight=

Vinkki: omasta kokemuksesta voin sanoa, että vuoristoja ei kestä kolmea kuukautta. Hengitysähky, lämmittämättömät huoneet ja koleus alkavat ajan myötä ottaa nuppiin.

Muoks. Itse matkustin Sao Paulosta Andien kautta Cartagenaan Kolumbiaan kolmessa kuukaudessa. Tosin oli melkoista haipakkaa, vain Limassa, Putouksilla ja Cartagenassa hengähdin viikon, muualla vähemmän.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #4 : 17.04.2007, 02:38:57 »
Mulle tuli ihan pakkomielle tästä teidän reissun suunnittelusta :D !

Yritin miettiä sellaisia hengailupaikkoja, joissa olisi paljon erilaista nähtävää pienellä alueella. Kaksi on yli muiden...

- Karibian rannikko Kolumbiassa: Cartegenasta Santa Martaan, kaksi historiallista kaupunkia, yhden päivän matka. Cartagena on kauniisti entisöity, Kolumbian turismin ykköskohde, Santa Martassa taas sijaitsee Kolumbian kuuluisin backpacker-ranta (nimi unohtunut). Väliin mahtuu maan kakkoskaupunki, turistien kiertämä, Barranquilla ja kuuluisa Playa Blancan ranta saarella, jolla voi viettää luonnonläheistä elämää yksinkertaisissa puitteissa. Vastaavanlainen relauspaikka on Tayronan rannat Santa Martan lähellä. Pienimuotoista backpacker turismia ja paikallisia. Kyseessä on luonnonpuisto, joten rannoilla ei ole yhtään kunnollista hotellia - eikä sähköäkään (generaattorit illalla).

- Brasilian rannikko Rion ja Sao Paulon välillä. Kaksi erilaista kaupunkia, kummatkin suuria ja ihmellisiä, välimatkaa vain puolipäivää. Mantereen parasta bailausta ja shoppailua. Väliin mahtuu mm. Ilha Granden autoton paratiisisaari, jossa turismi on varsin maltillista. Myös Paratyn kolonialistinen pikkukaupunki on romanttinen hengailupaikka. Läheinen Trindaden ranta taas on halvimmasta päästä Brasilian rantakohteita ja tunnelmaltaan eniten backpacker. (Brasilian etelärannikko olisi ehkä ykkössuositukseni hengailualueeksi yleensä)

- Titicaca ja La Paz. Titicacan rannalla sijaitseva Copacabana on turistirysä etelä-amerikkalaisittain, mutta boheemilla tapaa. Etelä-Amerikan hippein paikka! La Paz taas on suurkaupunki suurkaupungin menoineen muutaman tunnin päässä.

- Ecuador. Ecuador maana itsenään voisi nimetä hengailupaikaksi: mikään ei ole kaukana. Rannalta vuorille pääsee puolessa päivässä. Itse en tunne rannikon rantakohteita, mutta menoa ilmeisesti riittää. Maan kakkoskaupungista GQ paikalliset tulevat viikonlopuiksi bailaamaan rannalle. Pääkaupungissa elää vahvana gringo-kulttuuri Quiton ollessa mantereen suosituin espanjankurssikaupunki. Itse en ihastunut Ecuadorin tunnelmaan, mutta maalla on omat ystävänsä. Valitettavasti ei turvallisimpia maita (Kolumbia parempi).


Santiago- Valparaiso: Kaupungeista Chilen Valparaiso oli minulle ehkä rakkain: merimiesromantiikan, taiteilijaelämän, opiskelijabileiden ja puutalojen kaupunki. Kesällä (tammikuu, helmikuu) viereissä Vina del Marin kaupungissa voi viettää rantaelämää, vaikka meri kylmä uimiseen onkin. Santiago puolestaan on suurkaupunki, jossa sykkii vilkas baarikulttuuri.

Myös Buenos Aires ja Lima olivat suosikkejani. Tiesittekö, että Liman Barrancossa sijaitsee mantereen kehutuin hostelli? Barranco itsessään on kuin pikkukaupunki suurkaupungissa.

Tasmanian tuholainen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 259
  • Profiili
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #5 : 19.04.2007, 04:19:18 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
M

LENNOT


Mantereelle lentävistä halpisyhtiöistä halvin on valitettavasti tippunut pelistä. Jäljellä on onneksi vielä Air comet plus http://www.airpluscomet.com/, joka lentää Espanjasta ja saksalainen lomalentoyhtiö Condor (Brasiliaan ja Venezuelaan.) AirPlusComet näyttää lennättävän Kolumbiaan reilulla 700 eurolla ensi keväänä (meno-paluu)! Halpisyhtiöt ovat siitä hyviä, että ei-opiskelijoille tarjoavat käytännössä ainoa mahdollisuuden ostaa yhdensuuntaisia lippuja normaalihintaan.Air Europa http://www.air-europa.com myy myös yhdensuuntaisia lentoja halpisyhtiöiden tapaan ja sillä pääsee neljään kohteeseen Etelä-Amerikassa. Esim. toukokuun alussa olisi 400 euron lippuja Madridista Buenos Airesiin, ei lainkaan paha hinta. Kesällä hinnat tosin nousevat näköjään reippaasti, mutta niinhän käy yleensä muillakin.

Viimevuotisen kokemuksen perusteella sanoisin, että tammi-helmikuu ovat ihan hyviä aikoja matkustaa Kolumbiaan ja Boliviaan, tietyin varauksin. Kolumbiassa en muuten havainnut paikallisten lomakauden vaikutusta, mutta rannikolla se varmasti näkyy. Boliviassa sadekausi ei liiemmin haitannut, vaikkakin uutisissa oli juttua tulvista, jotka eivät kuitenkaan näkyneet siellä päin missä liikuin, eli maan eteläosissa

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #6 : 19.04.2007, 07:35:30 »
Suosittelisin kanssa tuota Kolumbia-Ecuador-Peru tai Ecuador-Peru-Bolivia akselia. Chilen ja Brasilian jattaisin pienella budjetilla kaymatta, ja Argentiina on taas luku yksinaan- vaikka BsAs onkin yksi lempipaikoistani!

Vitsi, UsvaAuer, haluatko suunnitella minunkin matkani E-Amerikkaan? Eihan tassa mitaan Footprintia tarvitsekaan ostaa (ne onkin ausseissa ihan ryostohintaisia)  :wink:
She rides rollercoasters but never screams

viatonsilli

 • Reissaaja
 • Viestejä: 40
  • Profiili
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #7 : 19.04.2007, 11:22:45 »
jos kolumbiaan päädytte (etenkin rannikkoreitille), kannattaa tehdä venezuelan rundi samalla. rajanylitys saattaa olla hieman hermojaraastavaa, mutta kyllä siitä selviää. Venezuelan puolella voi sitten jatkaa rannikkoa pitkin ja lopulta mennä Meridaan Andeille, nauttia tunnelmasta siellä ja sitten palata Kolumbiaan.

madrugada

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #8 : 20.04.2007, 00:43:41 »
Kiitoksia hurjasti kaikille jo tähän mennessä! Hirmu mielenkiintoisia vinkkejä, kiitos yksityiskohtaisista vastauksista, etenkin UsvaAuer, mieletön tietopaketti! Ei kyllä tunnu yhtään helpommalta vielä tehdä päätöstä kun on niin paljon vaihtoehtoja... Pitänee katsella noita lentoja, vain toinen meistä on opiskelija ja yhdensuuntaiset lennot olisivat pop, pääsisi laajemmalle alueelle, jos ei tarvitse palata takaisin. Säätäminen ei koskaan ole ongelma, kunhan halvalla pääsee!

Kun Kolumbiaa on suositeltu, niin mitä mieltä olette Ulkoministeriön matkustustiedotteen varoituksista: "Aseellisten välikohtausten ja kaappausriskin vuoksi matkustamista maaseudulla ja Kolumbian ja Venezuelan sekä Kolumbian ja Ecuadorin välisellä raja-alueella kehotetaan välttämään. Maassa on edelleen alueita, jotka ovat sissiryhmien hallinnassa hallituksen ponnisteluista huolimatta." ja "Matkat kaupunkien välillä on suositeltavaa tehdä lentäen."

Koskeeko tämä kaikkia vai ovatko vaarassa pelkästään rikkaat valkoiset turistit? Pääseekö rähjäinen omaisuudeton pariskunta pälkähästä :D Uskaltaako niitä rajoja siis ylittää, entä onko Kolumbia-Peru ongelmattomampi? Periaatteesta en tykkää lentää, ja mieluiten suunnittelisin matkan maateiden varaan.

Brasilia kiinnostaisi, mutta kielen takia muut maat saattaisivat ehkä antaa enemmän, ellen innostu nopeasti opettelemaan myös portugalia... Toisaalta tuonne sao paoloon näyttää olevan runsaasti lentoja. hmhmhm... No keksin tässä varmaan pian jo lisää kysymyksiä.

sinirahja

 • Reissaaja
 • Viestejä: 21
  • Profiili
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #9 : 20.04.2007, 03:08:31 »
Nythan meni hieman pieleen eraan kirjoittajan high season jutut.. Venezuelassa kannattaapi valttaa tuota tammikuuta myoskin, silla paikallisilla juhlaa juhlien peraan. Jos tuleepi ongelmia, kuten tuli, mahdoton majoittua mihinkaan ilman varausta. esim ryoston jalkeen suojan haku puhtaalla onnella seka uudestaan onnella.  Puhutaan toki maan rannikosta.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #10 : 20.04.2007, 03:09:45 »
Lainaus käyttäjältä: "madrugada"
yhdensuuntaiset lennot olisivat pop, pääsisi laajemmalle alueelle, jos ei tarvitse palata takaisin.


Täytyy yksi tärkeä yksityiskohta lisätä. Jos harkitsette ykhdebsuuntaista lentoa, muistakaa katsoa, mitä lentoyhtiön säännön sanovat yhdensuuntaisten lentojen myynnistä. Jotkut yhtiöt ovat tarkempia ja vaativat lentokentällä näytettäväksi jatkolippua toiseen maahan. Näin kävi minulle kun lensin Buenos Airesiin yhdensuuntaisella. (Tosin minulla oli ostettuna halpa laivalippu Uruguayihin, joten ei ongelmia.)

Lainaus

Kun Kolumbiaa on suositeltu, niin mitä mieltä olette Ulkoministeriön matkustustiedotteen varoituksista: "Aseellisten välikohtausten ja kaappausriskin vuoksi matkustamista maaseudulla ja Kolumbian ja Venezuelan sekä Kolumbian ja Ecuadorin välisellä raja-alueella kehotetaan välttämään. Maassa on edelleen alueita, jotka ovat sissiryhmien hallinnassa hallituksen ponnisteluista huolimatta." ja "Matkat kaupunkien välillä on suositeltavaa tehdä lentäen."


Useimmissa mantereen maissa matkustaminen on riskialtista ja tuskin Kolumbia tästä on poikkeus. Totta, Kolumbiassa on alueita, joille turisteilla ei ole asiaa, mutta toisaalta eipä siellä Brasilian vastaisessa sademetsässä mitään nähtävää olekaan.

Tieturvallisuus on parantunut maassa. Pääkaupungin turistineuvonta kertoi, että jopa yöllä voi nykyään matkustaa busseilla pääteillä! Rajanylitys Ecuadoriin on mutkaton enkä oikein tiedä, mitä vaarallista raja-alueella olisi. Ecuadorin ja Perun rannikon vastainen raja sen sijaan vaatii enemmän varovaisuutta (ryöstöriski).

Viime vuonna seurasin tiiviisti ulkomaalaisia matkailufoorumeja ja niillä keskustelijoiden keskuudessa vallitsi yksimielisyys siitä, että Kolumbia on turvallisempi matkustaa kuin Ecuador, Peru ja Bolivia. Turistit eivät ole silmätikkuna Kolumbiassa jo siksi, että maassa ei juuri käy turisteja. Sen sijaan Ecuadorissa, Perussa ja Boliviassa operoi ammattirikollisia, jotka pyrkivät ryöstelemään nimenomaan turisteja.

Muuten, tuo Tasmanian tuholaisen lentoyhtiölinkki oli mahtavaa, uutta tietoa! Elämää Air Madridin jälkeen!

sinirahja

 • Reissaaja
 • Viestejä: 21
  • Profiili
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #11 : 20.04.2007, 03:12:57 »
P.s Kolumbiassa toki osat alueista sissien omistuksessa, mutta eihan sinne juuri kukaan vahingossakaan eksy.. Vaarassa enemman nuo paikalliset rikkaat maan kansalaiset seka armeijan urheat taistelijat. Joten jos Kolumbia kiinnostaa niin ehdottomasti kannattaa vierailla!!! Perusta puhumattakaan!!!!

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #12 : 20.04.2007, 03:15:06 »
Lainaus käyttäjältä: "sinirahja"
Nythan meni hieman pieleen eraan kirjoittajan high season jutut.. Venezuelassa kannattaapi valttaa tuota tammikuuta myoskin, silla paikallisilla juhlaa juhlien peraan.


Kiitos. Venezuelassa en käynyt, heitin sen lonkalta.  :oops:  Edition kohdan antamiesi tietojen mukaan.

Koska on muuten ihanteellisin vuodenaika matkustaa Venezuelassa? Ja koska Venezuelan rannikolla on sateet? Onko myös Venezuelan rannikolla tuulinen kausi kevättalvella? Kolumbiassa tuulla pöllytti niin kovasti, että rannalla silmät olivat hiekkaa täynnä!

viatonsilli

 • Reissaaja
 • Viestejä: 40
  • Profiili
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #13 : 20.04.2007, 12:12:39 »
Venezuelassa matkustaminen yleisten lomien aikaa voi olla jossain määrin haastavaa. Esim. joulusesonki (joulukuun puolesta välistä kk eteenpäin) tukkii bussit ja majapaikat totaalisesti. Tuolloin varaukset posadoihin ja hotelleihin on tärkeä muistaa tehdä ajoissa, jos tahtoo tietää missä seuraavan yönsä nukkuu! Myös bussiliput myydään käsistä, asemalle saapuessaan saada tietää, että kohteeseen x on tilaa vasta vaikka kolmen, neljän päivän päästä ja ihmiset jonottelevat lippuja hulluna varhaisista aamuntunneista asti.

Ns.sadekausi vaihtelee hieman ympäri Venezuelaa, kuivakausi on about lokakuusta kevääseen saakka, mutta kyllä silloinkin saattaa vettä tulla, ei kuitenkaan mitenkään harmiksi asti. Noista tuulista en  osaa sanoa kamalan hyvin, mutta ollessani Kolumbiassa iltatuulet rannikkokaupungeissa olivat tosiaan aikamoisia ja kaivelin jatkuvasti hiekkaa silmistäni, Venezuelassa en havainnut moista.

Kolumbiassa juttelin jonkun verran paikallisten kanssa näistä turvallisuusjutuista. Sain sellaisen käsityksen, että turistit eivät ole missään erityisessä vaarassa - onhan paljon hyödyllisempää kaapata joku rikas paikallinen, jonka sukua voi sitten kiristää suurten lunnaiden toivossa kuin ryöstää reppureissaajalta pari satasta. Järki kannattaa kuitenkin pitää päässä eikä levitellä rahojaan ja huipuelektroniikkaa ympäriinsä, koska kyllä ne aina jotakuta kiinnostavat köyhässä maassa... KÖyhiä ja kerjäläisiä näkyi katukuvassa ja rannoilla paljon enemmän kuin Venezuelassa, jossa ryöstöriski toki on aika korkea. Ja tosiaan, itse harrastin bussimatkustusta vain päivisin, yöbusseilua ei suositella. Venezuelassa puolestaan bussiliikenne on toimivaa ja turvallista, ja vähemmänkin pidemmät etäisyydet taitetaan juuri öisin.

Kolumbia-Venezuela raja Maicaon kohdalla ei ole mikään kuolemantuomio, mutta voi olla huonolla tuurilla kyllä aika hermoja raastavaa. Suosittelen rajalle saapumista mahd. aikaisin. Passinleimaukseen voi olla parinkin tunnin jono ja korruptio kukkii! Venezuelan puolella lisäksi kymmenisen militaarikontrollia, joissa yleensä vilautetaan vain passia, mutta voi joutua purkamaan matkatavaransakin. Jos tuon rajan ylittää, kantsii mieluummin ottaa por puesto taksi (hinta hyvin neuvoteltuna) kuin bussi, voin vain kuvitella kuinka kauan kestää kaikki nuo kontrollit bussilastilliselle ihmisiä!

Kolumbian ja Ecuadorin rajalla lienee enemmän levotonta. Kaverit lensi Cartagenasta Pastoon, lähelle rajaa siis, ja menivät siitä ihan ehjin nahoin Ecuadorin puolelle, mutta samana päivänä oli kai jossain rajan tuntuman metsiköissä ollut joku kahakka jossa oli kuollut niin sotilaita kuin sissejäkin. Omaa kokemusta ei ole, mutta jos suosii ns. turistipaikkoja niin tuskinpa Kolumbiassa mitään hätää on.

Tasmanian tuholainen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 259
  • Profiili
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #14 : 20.04.2007, 17:44:25 »
Joo, kyllä Kolumbiassa on ihan "turvallista" matkustaa. Siis, ei se mikään lintukoto ole, mutta erittäin todennäköisesti mitään ei käy jos noudattaa yleisiä varotoimenpiteitä, kuten melkein missä tahansa muuallakin. Valtaosa Kolumbiassa matkustavista selviää reissusta täysin ongelmitta. Puhuin monen kolumbialaisen kanssa tuosta turvallisuusasiasta ja maan maineesta ja heidän mielestään se pohjautuu pitkälti 1980-luvun tilanteeseen, jolloin sissisota ulottui ajoittain jopa kaupunkeihin asti. Tilanne on kuitenkin siitä parantunut ja nykyinen presidentti Uribe varsinkin on panostanut rajusti turvallisuuden parantamiseen, joidenkin mukaan muiden asioiden kustannuksella. Varsinkin Bogotassa sotilaiden ja poliisien määrä kaduilla hätkähdytti, mutta he ovat siellä pääasiassa terrorismia vastaan, eivät sen takia että perusturisti olisi muuten erityisessä vaarassa. Ecuadoriin ja sekasortoiseen Venezuelaan en muuten itse kovin mielelläni matkustaisi, mutta Kolumbiaan voisin lähteä uudestaan milloin tahansa.

viatonsilli

 • Reissaaja
 • Viestejä: 40
  • Profiili
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #15 : 23.04.2007, 17:20:50 »
protestoin kyllä hieman tuota väitettä, että venezuela olisi sekasortoinen. enpä usko, että sen sekasortoisempi kuin muutkaan lattarimaat keskimäärin. :!:

Merlina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • Profiili
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #16 : 11.05.2007, 15:47:59 »
Sen kummemmin en laiskana lukenut edellisiä vastauksia, mutta jotain omia kokemuksia.

Halvimmalla selvinnee vuokraamalla viikoksi-kahdeksi (tai pidemmäksi aikaa) kämpän (asunnon), jossa ruoan laittomahdollisuus. Jääkaappi jo yksinään helpottaa kummasti. Asuntoja löytää kyselemällä paikallisilta. Hinnoissa huimia eroja, mutta kannattaa tinkiä ja varata pari päivää katseluun. Etenkin sesongin ulkopuolella erittäin edullista. Säästöä syntyy, kun ei joka nälkään/janoon tarvitse lähteä etsimään sapuskapaikkoja.

Suosittelen lämpimästi Perua ja Ecuadoria. Maiden välillä pääsee matkustamaan mukavasti bussilla.

bl_pixel

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 64
  • Profiili
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #17 : 13.05.2007, 01:21:26 »
Toisaalta halpoja ruokapaikkoja löytyy ainakin Perusta , Boliviasta, siis näistä "halpamaista" niin hyvin ettei ruuanlaitto itse juuri kannata, ei siinä paljon säästä. Jos päivän 3 ateriaa ravintolassa maksavat vaikkapa 4 euroa niin paljonko sitä voi säästää tekemällä ne itse. välipaloihin tietysti kuluu rahaa.
Yksi mahdollisuus on "pension". Monet ruokapaikat tarjoavat sopimuksella esim. kuukausihinnalla ne 3 ateriaa päivässä. Perussa paikoitellen 150 solella saa kuukauden ruuat. Mistään gulinaristisesta nautinnosta ei kuitenkaan ole kysymys.

Merlina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • Profiili
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #18 : 07.09.2007, 03:19:24 »
Okei, unohtui mainita, että meitä on viisi  :D . Isommalla porukalla säästöä olikin jo jonkin verran. Etenkin jos joskus halusi nauttia olusen (jos toisenkin) ruoan kanssa tai vaikkapa viiniä. Tai muuten vaan puraista/juoda jotain "kotona". Suosittelen sitä jääkaappia kuitenkin, siitä on yllättävää iloa. Ravintolassa liikuttiin siis hintatasolla 5-25 solea/per turpa + juomat. Ihan halvimpiin kun ei lasten kanssa uskaltanut (3 kpl). Ja matkaaika n. 6kk minibudjetilla. Eli ruoanlaitto (+kylmä neste jääkaapista) oli aikamoinen säästö meille. Kukin taaplaa tavallaan.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
E-Amerikka 3kk minibudjetilla, minne/milloin?
« Vastaus #19 : 08.09.2007, 23:45:42 »
Merlina, missä kaikkialla vuokrasitte asuntoja? Oliko asunnot hyvinkin varusteltuja?

Itse en tällaista majoitusvaihtoa ole tullut ajatelleeksikaan. Muistatko millaisia hintoja maksoitte?

Keiltä paikallisilta kyselitte asunnoista? (Ravintoloitsijat, taksikuskit jnekö?)