rokotukset+malarialääkitys kambodza?

 (Luettu 7881 kertaa)

faye

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
rokotukset+malarialääkitys kambodza?
« : 11.07.2007, 12:32:07 »
Tsau! Pahoittelen kovasti että aiheesta todennäköisesti löytyy jo keskustelua, mutta nyt alkaa kiire painaa päälle ja apua kaivattaisiin pikaisesti kokemuksesta viisastuneilta reissaajilta.!!!

Eli suuntana on Thaimaa+Kambodza ja ongelmana että mitä pilleriä sinne nyt tarvitaan mukaan ja paljonko pitää tankata itseensä rokotuksia ettei tule pää kainalossa kotia.  :?

Valmiina on nyt A+B hepatiitit ja muut perusrokotukset. Nyt tuo japaninaivokuume kuitenkin alkoi mietityttämään...alunperin lekuri sanoi ettei sitä tarvita ja funtsasin itsekin, mutta koska se monsuunikausi siellä nyt kuitenkin jyllää niin ötökätkin tykkää lennellä. Thaimaa nyt ei niinkään huoleta, mutta mites tuon Kambodzan kanssa on? Kambodzassa tarkoitus olis suunnistaa perus Angkor + Phnom Penh ja mahdollisesti koilliskulmaan Siem Pangiin maisemia kattelee. Onko joku muuten sattunut käymään paikassa? Tuo Laosin rajaseutu kun ei taida olla kaikkein pöpövapainta aluetta...

Eli, kannattaisko tässä vielä tykittää itseensä japaninkuumeen esto + jotain muuta? Kiirettä alkaa pitää kun lähtöön on enää vajaa kuukausi... :D Ja lariam ilmeisesti on malarian puolesta "suositeltavin" nappula tuonne alueelle?

Auttakeehan naista mäessä, kun Suomen lääketieteen ihmeistä ei tässä tunnu olevan paljon apua...

sixtus

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 785
  • Profiili
rokotukset+malarialääkitys kambodza?
« Vastaus #1 : 11.07.2007, 14:21:08 »
Ottaisin kylla japanin aivokuumeen. Itsella on se juuri Etela-Laosin ja Pohjois-Kambodzan alueiden takia otettuna, jossa ko. tautia esiintyy erityisesti juuri sadekauden aikana.

Ja malarian estoon: unohda Lariam ja vaihda se doksisykliiniin.

Noilla olin itse juuri pari viimeista kuukautta samoilla seuduilla ja ilman tauteja selvittiin.
Better to burn out than fade away

trilobiitti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 217
  • Profiili
rokotukset+malarialääkitys kambodza?
« Vastaus #2 : 11.07.2007, 14:42:30 »
Doksisykliinin käyttöön liittyy lukuisia ongelmia. Lariamin (meflokine) sijaan suosittelisin malariasuojaksi Malaronea (yhdistelmälääke: atovaquon + proguanil). Vähemmän haittavaikutuksia ja suoja on vähintään yhtä hyvä kuin Lariamilla. Malarone on myös mukavampi käyttää sikäli, että sitä ei myöskään tarvitse syödä niin pitkään reissun jälkeen kuin Lariamia. Ainoa miinuspuoli on oikeastaan korkeampi hinta.
...and as all travelers I never was longing for arrival...

kookaburra

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 619
  • Profiili
  • http://my.opera.com/kookaburra82/albums/
  • Sähköposti
Lista rokotuksista maittain
« Vastaus #3 : 11.07.2007, 15:20:30 »
Lainaus käyttäjältä: "faye"
Tsau! Pahoittelen kovasti että aiheesta todennäköisesti löytyy jo keskustelua

Jep :wink:. Suositeltavaa on malttaa postata vanhaan ketjuun jonon jatkoksi, kyllä sinne vastauksia tulee.
Tässä aikalailla kaikenkattava linkkivinkki KTL:n Matkailijan terveysoppaasta:
Rokotukset maittain
Kesyt linnut kaipaavat, villit lentävät...

faye

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
rokotukset+malarialääkitys kambodza?
« Vastaus #4 : 11.07.2007, 15:20:46 »
Vihkiydyttyäni asialle parin viimeisen tunnin ajan, päädyin itsekin siihen että japaninaivokuume rokotteen otan ettei tarvitse katua (hieman kiire tosin tulee pistämisten suhteen). Siitäkin voi ilmeisesti saada jonkun tehostetun version jos oikein kiire on, onko joku tällaisen saanut?

Mutta malarian suhteen ajattelin kyllä sittenkin kääntyä doksisykliinin puoleen...sivuvaikutuksinahan on ihonpalamista (mikä tällä suomalaisella ihotyypillä kyllä voi olla ongelma) mutta mitään muuta merkittävää ja yleistä en tiedä sillä olevan...? No naisille se antibiootti pohjaisena tietty voi olla hiukan kurjempi...Onko jollain käytöstä huonoa sanottavaa? Koska sekä malaronea ja doksisykliinia pitää syödä anyway 1tbl/pvä ja kummatkin ovat suositeltavia lääkkeitä resistenteille seuduille (doksisykliini kai vielä enemmän), mutta malarone huom. kalliimpi, ajattelin ajatella maalaisjärjellä... :) Ja toisaalta mietin et jos toi doksisykliini kuitnekin on antibioottipohjainen, vois se samalla vähän ehkäistä muitakin tulehduksia...Onkos tästä kokemuksia?

trilobiitti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 217
  • Profiili
rokotukset+malarialääkitys kambodza?
« Vastaus #5 : 11.07.2007, 15:47:18 »
Tästä on tosiaan keskusteltu ennenkin:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?p=85023&sid=ce5f17d443785bfc5d87f40ae9acfaea

Lainaus käyttäjältä: "faye"
Onko jollain käytöstä huonoa sanottavaa?


Tässä alkuun:
-ylipäätään mielestäni antibioottien käyttöä silloin, kun muitakin vaihtoehtoja on, pitäisi välttää (tämä on mielestäni tärkein peruste)
-valoyliherkkyys, iho voi palaa helpommin
-mahdolliset allergiset reaktiot
-oma bakteerikanta menee sekaisin pitkistä laajakirjoisista antibioottikuureista
-mahdolliset mahaongelmat
-hiiva/virtsatietulehdukset
-e-pillereiden teho heikkenee
-alkoholi heikentää antibiootin tehoa

Doksisykliinikuuriahan pitää jatkaa vielä kuukausi riskialueelta poistumisen jälkeen (vrt. Malarone: 1 viikko). Antibioottikuurien yleiset ongelmat korostuvat, kun kuurit ovat pitkiä. Stydin laajakirjoisen kuurin jälkeen oman bakteerikannan toipumisessa voi mennä jopa vuosia.

Kerettiläinen ajatus: Itse uskaltaisin noille alueille kyllä lähteä ilman malarialääkitystäkin, välttäisin vain hyttystenpistoja sen verran kuin on järkevällä vaivalla mahdollista (pitkähihaiset- ja lahkeiset vaatteet + tymäkät hyttyskarkoitteet, hyttysenpistoja on fiksua välttää muutenkin, ainakin vuodenvaihteen tienoilla Siem Reapissa oli dengue-epidemia). Malariariski kun ei noilla alueilla ole mitään hurjan suuri ja ymmärtääkseni kyse oli lyhyehköstä oleskelusta.
...and as all travelers I never was longing for arrival...

Illusion

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 732
  • Profiili
rokotukset+malarialääkitys kambodza?
« Vastaus #6 : 11.07.2007, 17:07:14 »
Keskustelu jatkuu trilobiitin linkittämässä keskustelussa. (vastasin sinne.)