Finnair

 (Luettu 270332 kertaa)

star-crossed

 • Reissaaja
 • Viestejä: 38
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #480 : 19.02.2017, 19:36:41 »
Jeps, pisteet tulivat Finnair Plus -tilille puolisentoista kuukautta kotiin paluun jälkeen.
Can’t keep my eyes from the circling skies
Tongue-tied and twisted just an earth-bound misfit, I.

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 432
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #481 : 19.06.2017, 15:35:46 »
Finskin uutiskirjeessä eilen: palkintopisteiden siirto henkilöltä toiselle on nyt mahdollista 10€ maksamalla. Musta tää oli kiva tieto ja saattaisi helpottaa jonkun upgrademäärän kokoon saamista.

Klose

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #482 : 29.06.2017, 23:30:43 »
Bkk lento tuli hesaa myöhässä tänään , lähti takasin 1.5h myöhässä.
Lähtee huomenna myös  bkk-hesa tunnin myöhässä.

Mitähän tämä tarkoittais ? Ei voi olla niin että tunnin myöhästyminen vaikuttaa seuraaviin lentoihin ja päiviin ?
Myöhästykö tänään finskin hesan lennot laajalti tunnin tai reilusti yli koska venttasivat bkk konetta ? Ei hyvää päivää.

Tiedottaako finski missään mitään yleisesti kaikille näistä myöhästymisketjuista ?
Lentojen tilanteita kertoilevat sivuillaan mutta se on oma tarinansa.
Myöhästymiset pelkästään pitäisi kertoa omalla sivullaan , tekstiviestit matkustajille on oma juttunsa.

cha am fani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 670
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #483 : 30.06.2017, 14:39:05 »
Oletko lentämässä lähipäivinä Bangkokiin, jos tämä ahdistaa? Myöhästymisiin on niin monta syytä. Muilta sivuilta voi kyllä seurata, miten lennot myöhästyy. Itselläni on varattu lennot Bangkokiin Lokakuun lopussa mutta jos sattuu muutaman tunnin myöhästyminen ei haittaa, koska olen Thaimaassa melkein 6 kk.

reflektia

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 76
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Finnair
« Vastaus #484 : 01.07.2017, 10:18:17 »
Bkk lento tuli hesaa myöhässä tänään , lähti takasin 1.5h myöhässä.
Lähtee huomenna myös  bkk-hesa tunnin myöhässä.

Mitähän tämä tarkoittais ? Ei voi olla niin että tunnin myöhästyminen vaikuttaa seuraaviin lentoihin ja päiviin ?
Myöhästykö tänään finskin hesan lennot laajalti tunnin tai reilusti yli koska venttasivat bkk konetta ? Ei hyvää päivää.

Tiedottaako finski missään mitään yleisesti kaikille näistä myöhästymisketjuista ?
Lentojen tilanteita kertoilevat sivuillaan mutta se on oma tarinansa.
Myöhästymiset pelkästään pitäisi kertoa omalla sivullaan , tekstiviestit matkustajille on oma juttunsa.

Jostain syystä kone myöhästyi 28.6 noin 3 tuntia, joka aiheutti pienempiä myöhästymisiä etiäpäin kahdelle seuraavalle päivälle. Tänään näyttäisi olevan jo ihan ajallaan. Samalla koneella lentävät tuota väliä, joten eivät pysty kirimään kuin 1-2 tuntia päivässä aikataulua. Noita voi tarkkailla esim flightradarista jos on kiinnostusta.

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 432
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #485 : 15.01.2018, 18:10:06 »
Matkaraportti Finnairin business-luokasta Helsinki-Phuket

Kirjoitetaanpa muutama sana taannoisesta reissusta, kun pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni Finnairin uuden A350:n business-penkille. Homma hoitui siis pisteillä (50 000 finskin palkintopistettä). bisnesoikeuksiin kuuluu erillinen matkatavarapalvelu ja turvatarkastus. Näistä ei juuri ollut hyötyä, koska jonoa ei ollut muutenkaan (loistava muuten se finavian itsepalvelulaukkujättö!). Tämän jälkeen sitten non-shengenpuolen loungeen ja siellä saunaan. Olin ollut tuolla saunassa aikaisemminkin. Se on saunanakin varsin mainio ja yleensä saa omin päin saunoa. Parien löylyjen jälkeen on erittäin mukava istahtaa G&T:lle ja appeen pariin. Finskin loungehan on upea ja ainakin tuohon aikaan mukavan rauhallinen.

No sitten lennolle. Penkki oli mukava, mutta ei mikään megamiellyttävä laiskanlinna. Mutta se, että saa jalat suoraksi heti on kyllä hienoa. Samppakaljaa tuotiin käteen saman tien, telkkari oli iso ja viihdetarjonta hyvää (oli muuten varsin hyvät oltavat sikaosastollakin tilan ja ohjelmiston osalta, joten uutta finskin konetta voi kyllä kehua). Olin tilannut ruoaksi etukäteen tilattavista poron entrecotea ja tuo safka oli kyllä törkeän hyvä! Siis kerta kaikkisen upea ruoka, jota olisin hehkuttanut missä tahansa paremmassa ravintelissa. Samalla tarjottimella tuli myös alkupala, erilaisia kaloja, mutta siis lämpimän ruoan olemassaolon vuoksi sen joutui syömään ensin ettei jäähdy. Erittäin hyvä tuo graavilohta yms. sisältänyt alkupalakin. Sitten välijuustot: tykkään juustoista silloin kun ne ovat hyviä, mutta usein lautaselle tuodut eivät ole olleet makuuni. No, nämä kaksi olivat varmasti paras juustolautanen, jota olen missään saanut! Kuulostaa hullulta hehkuttelulta, mutta en voinut kuin päätä pyöritellä kun noita lapioin kurkkuuni. Jälkkäriksi oli sitten jotain geishakeksejä ja mäntyjäätelöä, joista jätskin skippasin, koska se on mielestäni heikko esitys (tullut maistettua).

Sitten viinit: huippukamaa kaikki tyynni! Finskin samppanja nyt ei ole mitään kummoista, mutta onhan samppa aina hyvää. Mutta kaksi erilaista valkkaria, jotka molemmat huippukamaa (toinen riesling, toinen ranskalainen 50/50 sauvignon blanc/semillon), kaksi erilaista punkkua (bordeaux st. estephe ja supertoscanalainen) ja jälkkäriviini (ei liian makea sauternes) olivat kaikki itsessään nautintoja ja sopivat mainiosti tarjolla olevien safkojen kanssa. Finnairia on tässä mielessä kehuttu, mutta viinejä harrastaneenakin olin erittäin vaikuttunut.

Ruskeiden viinojen puolelta löytyi maukas konu camus xo. xo-calvados oli myös, ei itselleni niin maistunut. viskit bulkkia. Mutta sitten se, että napue-tonicia tarjoillaan, on kyllä kohtuukovajuttu, kun tuo ei ihan ilmaista ole baarissakaan. Kylmät karpalotkin löytyi drinkkiin, ainoastaan tonic oli sitä perusbulkkia.

Nukkuminen oli 190-senttiselle hiinä ja hiinä. Selällään mahtui olemaan kyllä pitkällään, mutta jalkatila kapeni loppua kohden, joten jalkoja ei juurikaan liikuteltu. Sivuttain ollessa myöskään polvien kohdalla ei ollut liikaa tilaa, joten mitään megahyvää unta ei saanut. Uskoisin kuitenkin, että vähän lyhyempi henkilö voisi kokea tuon hyvinkin miellyttäväksi pediksi.

Summa summarum, bisnes muutti lennon kärvistelystä nautinnoksi. Vähän harmitti kun loppui. Kuinka paljon siitä sitten olisi valmis maksamaan oikeasti? Ehkä 200 € /suunta. Paluumatkalle tuli meiliä, jossa upgradea tarjottiin 336€ hintaan. Se oli meille liikaa. Ja niin oli monille muillekin, koska business oli käytännössä tyhjä (ehkä 6 matkustajaa), mutta sikaosasto täynnä. Eli ehkä tuossa olisi vielä hinnoittelussa petrattavaa.

Menen uudestaankin, jos saumaa joskus tulee.

clubi

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #486 : 16.01.2018, 10:57:41 »
Mielenkiintoinen raportti..sait kuulostamaan jopa niin hyvältä että saatan joskus kokeilla. :)

forssi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Finnair
« Vastaus #487 : 22.02.2018, 13:19:42 »
1.2.2018, lennon AY 021  piti lähteä 19.50 kohti Puerto Plataa, boarding oli ajallaan, mutta sitten istuimme koneessa 5 tuntia lentokentällä Helsinkissä, saaden yhden vesipullon. Kapteeni ilmotti syyksi, ettei ole henkilökuntaa toimittamaan laukkuja koneeseen. Lopulta matkaan 01.05, ja perillä oltiin 05.33 h myöhässä, tein korvaushakemuksen Finnairille, bumerangi tuli, kun kuulemma poikkeukselliset sääolosuhteet, vaikkei ees lunta silloin satanut!!  Pyysin todistuksen lennon myöhästymisestä, siinä ruksit sää, ja tekninen vika.  Mistä nään tuon päivän lentosään?  Laitoin uuden palautteen, kysyen, miksi meidät otettiin koneeseen istumaan, jos kerta oli lumumyrsky, jota siis ei ollut ;)  Ja sanoin antavani asian kuluttajariitalautakuntaan.  Katotaan mitä Finski vastaa.

Unelmojja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #488 : 23.02.2018, 02:46:55 »
Lopulta matkaan 01.05, ja perillä oltiin 05.33 h myöhässä, tein korvaushakemuksen Finnairille, bumerangi tuli, kun kuulemma poikkeukselliset sääolosuhteet, vaikkei ees lunta silloin satanut!!

En tiedä mutta epäilen että moni yhtiö laittaa bumerangina takaisin ihan vaikka perusteet sille vakkarikorvaukselle olisikin. Aika moni varmaan lannistuu jo tuossa vaiheessa kun ensimmäinen kieltävä vastaus tulee. Onhan se yhtiölle iso säästö vuoden aikana jos vaikka puolet tipahtaa pois tuon ensimmäisen reklamaation jälkeen. Sunkin tapauksessa olisi tuo suurin eli 600 e korvaus tulossa.

Itsellä kävi sama juttu toisen lentoyhtiön kanssa. Ekassa reklamaatiossa lentoyhtiölle pahoiteltiin ja seliteltiin. Toisella sähköpostilla sain sitten valita vakkarikorvauksen rahana tai hieman isomman lahjakortin.
« Viimeksi muokattu: 23.02.2018, 02:49:39 kirjoittanut Unelmojja »

forssi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Finnair
« Vastaus #489 : 23.02.2018, 06:23:32 »
Juu, useat ihmiset eivät edes tiedä, että voi korvausta hakea, jos lento myöhästyy. Itse kun suht kovaan ääneen moitin toimintaa koneessa, ja kerroin vieressä istuvalle korvauksesta, niin useampi tuli kysymään, että mikä se on? Viime vuonna Thaikkulasta tullessa, oli kone myöhässä 3h6min. sain valita otanko 300€, vai 400€ lahjakortin.  Eli aina kannattaa valittaa, kun siihen on aihetta. Onhan se 5 tuntia hullua istua koneessa kentällä, ja saa vesipullon kiitokseksi, kuitenkin reilu 11 tuntia lentoa edessä. Finnair on kyllä iät ja ajat ollut hyvä pesemään kätensä näissä asioissa.

kiikaroija

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #490 : 26.02.2018, 16:48:07 »
1.2.2018, lennon AY 021  piti lähteä 19.50 kohti Puerto Plataa, boarding oli ajallaan, mutta sitten istuimme koneessa 5 tuntia lentokentällä Helsinkissä.......  Pyysin todistuksen lennon myöhästymisestä, siinä ruksit sää, ja tekninen vika.  Mistä nään tuon päivän lentosään?  ...
Lentosäät kentille löytyy, sopivilla koodeilla ja ajoilla täyttämällä, vaikkapa täältä: http://www.ogimet.com/metars.phtml.en. Reitille ei ole koskaan tullut jälkikäteen säitä etsittyä, mutta harvemmin niillä on merkitystä. Äkkiä Vantaan säitä kun vilkaisin silloin, ei se kovin hyvä ollut, mutta ei kauhean pahakaan, sellainen nykytalvien suttukeli.

JussiJJ

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #491 : 04.07.2018, 20:34:41 »
Aina olen pitänyt Finnairia luotettavana yhtiönä, mutta nyt on pakko avautua.
Siskontytär sai keväällä opiskelujensa ensi vaiheen päätökseen. Koska tiedossa oli, että haaveena on päästä tutustumaan Japanin arkkitehtuuriin niin ostimme sukulaisten kesken valmistumislahjaksi Finnairin lahjakortin.
Tyttö varasi matkan ja maksoi ylimenevän osuuden pankkikortilla. Maksettavaa jäi noin 200 euroa. Muutamaa päivää myöhemmin tuli pankkiautomaatilla yllätys kun tilin saldo oli reilusti pienempi kuin olisi pitänyt. Tiliotteelta ilmeni, että Finnair oli veloittanut koko kortilta koko summan.

Tyttö soitti Finnairin asiakaspalveluun ja siellä sanottiin että heillä on ollut ongelmia lahjakorttien veloituksessa kun varaus tehdään Finnairin sivuilta. Luvattiin korjata asia, mutta...
Varaus oli tehty yli 24 tuntia aiemmin ja sitäpä ei muka nyt pystykään korjaamaan. Sillä ei ollut mitään väliä, että moka oli Finnairin ja heidän veloituksensa näkyy tilillä vasta kaksi vuorokautta varauksen jälkeen."Virhettä ei korjata, mitään ei hyvitetä, piste!", oli asiakaspalvelun kanta.
Kerrottiin, että voithan sinä käyttää sen lahjakortin myöhemmin.

Ikävä vain, että tuollainen odottamaton 600 euron meno  on opiskelijalle aikamoinen kustannus. Ainakin itselle tuli kyllä täysi kusetus mieleen tuosta touhusta.

Jos joku teistä on käyttämässä Finnairin lahjakorttia, niin varmistakaa ihmeessä että se myös tulee hyväksytyksi.Transitmies

 • Reissaaja
 • Viestejä: 55
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Finnair
« Vastaus #492 : 30.04.2019, 17:40:49 »
Pahoittelut jos tämä tuntuu tyhmältä kysymykseltä - Tyhmät kysymykset -alueella vain ei sattunut silmään tätä vastaavaa topicia enkä viitsinyt alkaa tätä varten uutta tekemään, joten kysytään täältä.

Miten niuhoja Finnairilla ollaan käsimatkatavaroiden koosta? Olisi käsimatkatavaralaukuksi tuollainen aikalailla muuten firman mitat täyttävä löysästä kankaasta tehty laukku, joskin tuo pienin (syvyys)mitta menee äärimmillen pingotettuna yli. Tuo on kuitenkin tosiaan tuollaista löysää kangasta pelkästään kovalla pohjalla, ja uskon saavani tuon pakattua niin, että "löysät puristamalla" laukku täyttää mitat. Pituusmitan pitäisi ainakin minun mittausteni mukaan mennä, joskin tuollaisen ryhdittömän kassin mittaaminen on vähän hankalaa ainakin tyhjänä. Lasketaanko kokonaismittoihin mukaan kahvat tms. mahdollisesti periksiantavat ulokkeet?

Entä miten tarkkoja ollaan tuosta mukaan otettavan henkilökohtaisen laukun (käsilaukku, reppu, läppärilaukku) mitoituksesta? Riitääkö, jos on kasaan puristeltuna mitoissa ja lasketaanko tähän remmejä, kantokahvoja tms. liikkuvia ulokkeita mukaan?

reflektia

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 76
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Finnair
« Vastaus #493 : 01.05.2019, 10:41:49 »
Pahoittelut jos tämä tuntuu tyhmältä kysymykseltä - Tyhmät kysymykset -alueella vain ei sattunut silmään tätä vastaavaa topicia enkä viitsinyt alkaa tätä varten uutta tekemään, joten kysytään täältä.

Miten niuhoja Finnairilla ollaan käsimatkatavaroiden koosta? Olisi käsimatkatavaralaukuksi tuollainen aikalailla muuten firman mitat täyttävä löysästä kankaasta tehty laukku, joskin tuo pienin (syvyys)mitta menee äärimmillen pingotettuna yli. Tuo on kuitenkin tosiaan tuollaista löysää kangasta pelkästään kovalla pohjalla, ja uskon saavani tuon pakattua niin, että "löysät puristamalla" laukku täyttää mitat. Pituusmitan pitäisi ainakin minun mittausteni mukaan mennä, joskin tuollaisen ryhdittömän kassin mittaaminen on vähän hankalaa ainakin tyhjänä. Lasketaanko kokonaismittoihin mukaan kahvat tms. mahdollisesti periksiantavat ulokkeet?

Entä miten tarkkoja ollaan tuosta mukaan otettavan henkilökohtaisen laukun (käsilaukku, reppu, läppärilaukku) mitoituksesta? Riitääkö, jos on kasaan puristeltuna mitoissa ja lasketaanko tähän remmejä, kantokahvoja tms. liikkuvia ulokkeita mukaan?
Yleisellä tasolla (95%+) menee jos näyttää nopeasti oikean kokoiselta ja henkilökohtainen laukku on pieni (kokoluokka käsilaukku, kameralaukku). Ei niitä aleta mittailemaan jossei näytä siltä että on venytetty määritelmiä. Hyvin harvinaista (mulla ehkä joka sadas. lento), että aletaan syynäämään jokaisen laukkua. Jos on bisnes/status matkustaja niin voi venyttää toki määritelmää hyvinkin paljon.

Transitmies

 • Reissaaja
 • Viestejä: 55
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Finnair
« Vastaus #494 : 10.05.2019, 12:59:58 »
Juu, eipä tuo tuntunut olevan mitenkään järin tarkkaa. Varsinaisen käsimatkatavaralentolaukun lisäksi henkilökohtaisena laukkuna eli ns. käsilaukkuna oli tällainen reppu: https://www.varusteleka.fi/fi/product/sarma-rynnakkoreppu/34400 eikä ketään tuntunut kiinnostavan. Näkyipä varsinaisten matkalaukkujen lisäksi joillain muillakin matkustajilla olleen varsinaisten käsimatkatavaralaukkujen lisäksi pienehköjä reppuja.

Pesula

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #495 : 03.10.2020, 00:46:26 »
En muista taas hetkeen koska olis saanu näin huonoa asiakaspalvelua Finnairilta, kun Helsinki-Vantaalla Special Assistance tiskillä vanhempi nainen alkaa korottamaan ääntään, vittuilemaan ja lähes huutamaan kun paperit ei ollu kunnossa lentoa varten.

"Sulla on vanhentunutta tietoa!"
"Nyt säännöt on nämä ja sinä et lennä ilman näitä papereita!"
"Se pitää jokaisen matkaajan olla itse vastuussa omasta matkastaan, se ei ole lentoyhtiön asia ilmoittaa jokaisia matkustusrajoituksia mitä muutetaan koko ajan!!!"

ja tämä ryöpytys alkaa kun kysyn ihan aidosti hämillään että "Ai, mitä papereita tarvitset? Mulla on vaan passi joka viimeksi tarvittiin"

Tää henkilö pitäis kyllä laittaa asiakaspalvelu 1.0. kurssille opettelemaan kuinka asiakkaalle voidaan kertoa huonoja uutisia käyttäen pehmeää ja mukavaa kieltä. Ja ammattilainen osaa kohdella jokaista asiakasta erillisenä ja selostaa vaikka 200 kertaa putkeen ystävällisesti miksi et pääse tai miksi et voi lentää tänään ja mitä voit tehdä tilanteelle.

En muista että koskaan olis jääny näin huono mieli reissupäivästä. On aiemminkin lentoja siirretty, peruttu ja rahaa ja aikaa valunu hukkaan, mutta koskaan aiemmin lentoyhtiön työntekijä ei ole ollut agressiivisesti huutamassa tätä faktaa päin naamaa.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #496 : 04.10.2020, 00:16:37 »
Peruin syysloman (alunperin kesäloman) Dublinin lennot. 13 viikkoa kerrottiin olevan käsittelyaika, että saa rahat takaisin.

Reilussa viikossa tuli tieto, että rahat palautetaan muutamissa päivissä. Tulivat nopeamminkin. Tällä kertaa ei valittamista siis.

Kohti uusia seikkailuja. ja jos valtiollinen sinne lentää, niin kelpaa jatkossakin. Mulle ei kohtelias palvelu ole loppujen lopuksi kovin tärkeää. Kunhan homma toimii.

Pesula

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #497 : 05.10.2020, 00:22:24 »
Mulle ei kohtelias palvelu ole loppujen lopuksi kovin tärkeää. Kunhan homma toimii.

Hauskaa kun itseasias valitsin kalliin Finnairin lentoyhtiökseni juuri siitä syystä että mahdollisissa epäselvyystilanteissa on helpompi kysellä rahoja takaisin ja asioida suomalaisen asiakaspalvelun kanssa - tässä lopputulos: saan tylytystä kotimaan kielelläni :D

Jatkossa vaan suosiolla takas omaan reissutyyliini - mistä halvimmalla irtoaa lentoliput ja Finnair mustalle listalle.

Mutta pidän kyllä omalla asiakaspalvelun 1.0 kurssilla oppimani asiat mielessä: Hyvästä asiakaspalvelukokemuksesta kertoo asiakas eteenpäin keskimäärin 3 ihmiselle. Huonosta kokemuksesta kerrotaan noin 25 ihmiselle.

caledonie

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #498 : 05.10.2020, 13:14:11 »
Mulle ei kohtelias palvelu ole loppujen lopuksi kovin tärkeää. Kunhan homma toimii.

Mutta pidän kyllä omalla asiakaspalvelun 1.0 kurssilla oppimani asiat mielessä: Hyvästä asiakaspalvelukokemuksesta kertoo asiakas eteenpäin keskimäärin 3 ihmiselle. Huonosta kokemuksesta kerrotaan noin 25 ihmiselle.

No tämä. Kunpa tämäkin asia vihdoin sisäistettäisiin Suomessakin.

PHen-X

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 369
  • Profiili
Vs: Finnair
« Vastaus #499 : 15.11.2020, 12:35:12 »
Mitä hiljainen palsta on mieltä Finnairin pistetarjouksesta? Eli ostamalla yli 100 000 palkintopistettä saa tuplamäärän pisteitä sekä bonukseksi 25% tasopisteitä koko pistesummasta. En ole Finnairin mainosasialla tässä, vaan pähkäilen, ryhtyäkö kaupoille nykyisessä matkustustilanteessa.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2020, 15:55:16 kirjoittanut PHen-X »
"vaan minä lähden, on mulle se vahva ja vaativa pakko"