Valtteri Intiassa 7.8.-31.8. 2007 (SK)

 (Luettu 12942 kertaa)

Valzu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Valtteri Intiassa 7.8.-31.8. 2007 (SK)
« : 06.08.2007, 15:09:19 »
Noniin! Huomenna se vihdoin alkaa. Nimittäin kauan odotettu Intian reissu.

Lentoliput ostettiin Stockan hulluilta päiviltä keväällä; 360 e menopaluu Helsinki-Mumbai-Helsinki.
Tässä on kesän mittaan joutunut ostamaan matkaa varten kaikennäköstä kampetta, lääkettä ja rokotetta, että niistä on helposti tullut matkakustannuksiin lentolippujen hinnan verran lisää. Luultavasti enemmänkin.

Alustava matkasuunnitelma:
Mumbaista olisi tarkoitus lähteä jotakuinkin heti (parin päivän sisällä) junalla Chennaihin. Siellä pari päivää, jonka jälkeen käydään tsekkaamassa Mamallapuram ja Pondicherry. Sitten Bangaloreen ja Mysoreen. Sen jälkeen Hampin kautta Goalle, ja sieltä Mumbaihin takas. Täytyy toivoa että Mumbaissa ois sitte elokuun lopulla parempi tilanne tulvien suhteen, että pääsis sielläkin kiertelemään.
Vajaat 4 viikkoa voi olla liian lyhyt tällaseen suunittelmaan, mut mennään ihan fiiliksien ja mahdollisuuksien mukaan ja jätetään jotain paikkoja väliin, jos aika ei tunnu riittävän.

Saa kirjottaa vinkkejä paikoista, missä kannattaa käydä, missä ei, ja muutenkin kaikesta matkustamiseen liittyvästä!

Tää on mun ensimmäinen matka Intiaan, ja toinen Aasiaan (kävin 2005 Guangzhoussa ja Hong Kongissa), joten vähän jo jännittää mitä tuleman pitää. :)
Matkaan lähtee mun lisäksi siskoni Elisa ja hänen saksalainen ystävä Neele.

Tässä siis lähtöasetelmat. Kirjottelen reissun kulusta tänne säännöllisen epäsäännöllisesti, aina kun on tilaisuus.

Nyt pakkaamaan! :D

ReiseReise

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 128
  • Profiili
Valtteri Intiassa 7.8.-31.8. 2007 (SK)
« Vastaus #1 : 06.08.2007, 16:13:07 »
Hips!

Aion seurata suurella mielenkiinnolla ja innolla matkapäiväkirjaasi, joten toivottavasti juttuja tulee! Itse olen lähdössä Mumbaihin 10.10. ja koska oma matka jo niin jännittää niin mukava sitten lueskella sinun... tai teidän seikkailuistanne!

Hauskaa matkaa! :)
 know you believe you understand what you think I said but, I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.

Valzu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Mumbaista Mamallapuramiin
« Vastaus #2 : 10.08.2007, 11:27:54 »
Jeees, mistas alottaisin...

Mumbai oli melkoinen kulttuurishokki! Ilma erittain kostea ja kuuma. Otettiin lentokentalta taksi suoraan Victoria Terminus rautatieasemalle. Matka kesti noin puolitoista tuntia ja maksoi 315 Rs. Liikenne oli erittain kaoottista ja vahan valia kuorma-autot ja bussit kavi sentin paassa meidan taksista. Koyhyys ja kurjuus pisti silmaan myoskin valittomasti. Oli jos jonkin sortin kerjalaisia ja kadut taynna jatteita.
Taksi jatti meidat Victoria Terminuksen eteen ja hetken harhailtuamme asemalla, loysimme turistien lippuluukun. Ostettiin liput Chennain junaan, joka lahti 14.00. Siihen oli 4-5 tuntia aikaa, mutta emme jaksaneet lahtea kiertelemaan, vaan menimme restroomiin lepailemaan, koska lentokoneessa ei saanut oikein nukuttua ja alkoi olla vasy.

Sitten vihdoin kello tuli 14 ja lahdimme kohti Chennaita. Edessa oli 28 tunnin matka..
Kyyti oli aika tarisevaa ja myoskaan junassa ei oikein uni tullut vaikka oli sleeper mestat. Kaytavalla kulki ees taas kauppiaita kaupaten kaikkea mahdollista pikku snackseista leluihin ja kookospahkinoista kaulakoruihin. "Coffee Chai, Chai Coffee"-huudot kaikuivat kaytavalla. Onneksi yolla sain nukuttua muutaman tunnin. Seuraava paiva meni lahes kokonaan junassa, valilla nukkuen ja valilla muuten vaan hyengaten ja syoden.

Noin klo 18.15 oltiin perilla Chennaissa, joka vaikutti miellyttavammalta paikalta kuin Mumbai, tosin kummassakaan emme kierrelleet oikeastaan yhtaan. Yritimme loytaa bussipysakkia josta menisi bussi Mamallapuramiin, mutta sellaista emme loytaneet, kaikki paikalliset neuvoivat eri suuntaan. :roll:
Alkoi hamartya joten paatimme ottaa taksin rautatieasemalta Mamallapuramiin. Matka kesti noin 2 tuntia ja oli jotain 50-60 km. Maksoi 800 Rs, mutta perilla kun ei ollut tonnia pienempaa, annoimme sen eika saatu vaihtorahoja. No, kuski oli mukava ja saatiin kyyti suoraan haluamamme guest housen eteen, joten ihan jees  :)
Siva Guest House oli valintamme, ja huone kylla tosi kiva. Ilmastointi, suihku ja normaali WC-pontto, ei pelkkaa reikaa lattiassa :D
Ja uni maistui. Noin 11 tunnin younien jalkeen lahdimme etsimaan aamiaspaikkaa ja sellaisen loysimme eraan guest housen katolta. Ja nyt taalla nettimestassa.
Tama vaikuttaa mukavalta pienelta paikalta, mutta erittain kuuma taallakin on, ei ehka kuitenkaan yhta kostea kuin esim. Mumbaissa.
Melko paljon travellereita, paljon rafloja ja guest houseja.
Tanaan pitais menna vahan kattelee temppeleita, niita on taalla aika monta. Varmaan vuokrataan tsygat jos on kohtuu hinta.

Niin ja monsuunisateista sen verran, etta ei oo satanu kertaakaan taalla (Intiassa) ollessa kunnolla. Pari kertaa ropissut muutama pisara.

Jeps. Kirjottelen taas joku paiva. :)

peppermint

 • Reissaaja
 • Viestejä: 50
  • MSN Messenger - sartsukka@hotmail.com
  • Profiili
Valtteri Intiassa 7.8.-31.8. 2007 (SK)
« Vastaus #3 : 10.08.2007, 17:07:47 »
Paljonko pulititte junalipuista Mumbai-Chennai?
Ilmasto kuulostaa oikein hyvältä mulle. Oon kohta (13pvä enää) menossa Chennaihin. sitä odotellessa täällä kiva lukea näitä matkapäiväkirjoja :)

Valzu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Mamallapuram
« Vastaus #4 : 11.08.2007, 10:45:14 »
Huh helletta.

Eilen kaytiin vahan kiertelemassa biitsilla ja temppelialueilla. Shore Templeen maksoi turisteilta 250 Rs ja intialaisilta 10 Rs, joten siella ei kayty  :?  Se on joku World Heritage nahtavyys, joten varmaan siks niin kallis.
Illalliseksi soin kalaa ja riisia. Nam.

Muutettiin hieman suunnitelmia. Eli taalta Mamallapuramista ois tarkotus lahtea maanantaina bussilla Kanchipuramiin ja sielta tiistaina Bangaloreen. Pondicherry jaa nyt valiin, ja Chennaihinkaan emme varmaan enaa mee takas.


Ja stogeliput Mumbai-Chennai maksoi 540 Rs johon sisaltyi Emergency seats maksu 150 Rs, koska juna oli "taynna". Mutta kun maksoimme ton lisamaksun ni saatiin mestat. Muuten ois paassy vast seuraavan paivan junaan. Mun kasityksen mukaan Mumbai-Chennai junia menee vain yksi paivassa klo 14 lahto.

Yap, lisaa taas joku paiva.

peppermint

 • Reissaaja
 • Viestejä: 50
  • MSN Messenger - sartsukka@hotmail.com
  • Profiili
Valtteri Intiassa 7.8.-31.8. 2007 (SK)
« Vastaus #5 : 11.08.2007, 12:20:34 »
okei. kiitos hinnoista. hauskaa reissua :)

jsalokan

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Hienot rannat
« Vastaus #6 : 13.08.2007, 16:39:56 »
Moro,

katselin vähän Google Earthistä noita paikkoja ja todella pitkät etäisyydet teillä siellä  :o

Ja Chennain rannat näyttää tosi upeilta, ei teillä sitten ole mahdollisuutta digikuvia sieltä pistää online?

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Valtteri Intiassa 7.8.-31.8. 2007 (SK)
« Vastaus #7 : 15.08.2007, 18:29:09 »
Huh huh, ihan huimaa teidän matkustustahti. Eka matkustuspäivä: Helsinki - Mumbai - Chennai - Mama.

En yhtään ihmettele, jos Mamassa ette jaksaneet rääkin jälkeen vaati sitä 200 rupiaa takaisin. Aivan varmasti sillä olisi ollut! En tiedä taksihinnoista mitään, mutta pikkasen tyyriin kuuloinen oli muutenkin...

Valzu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Bangalore
« Vastaus #8 : 16.08.2007, 16:56:58 »
Morjes taalta Bangaloren "traffic citysta"!

Eipa ollut helppoa loytaa internetia taalta!! :o

Mutta palataanpa ajassa hieman taaksepain ja Mamallapuramiin.
Lauantai ja sunnuntai olivat taysin rentoilu-paivia, kierreltiin kylassa ja aina valilla huilailtiin viileassa hotellihuoneessa.

Maanantaina otettiin taksi ja kuski ja lahettiin kaymaan 60 (?) km:n paassa Kanchipuramissa temppelikierroksella. Temppeleistaan tunnettu Kanchipuram ei tehnyt vaikutusta ainakaan muhun. Temppeleiden edustalla oli aina joku yrittamassa ukottaa jotain "paasymaksua", vaikka kaikkiin temppeleihin oli ilmainen sisaanpaasy. Muuten kaupunki oli tosi likainen ja mitaansanomaton.
Temppelit oli ihan jees, mutta kyl ne kolme missa kaytiin, riitti ainakin mulle. :)
Sitte kaytiin viel silkkitehtaassa ja tehtaanmyymalassa. Enpa oikeen siita mitaan ymmartanyt, tytot ehka tykkas enemman. Tosin  intialainen tyrkytyskulttuuri tuli esiin siella myymalassa. Kaikki mahdolliset vaatteet ja liinat, mita nyt silkista voi tehda, levitettin siihen poydalle ja sitte tyrkytettiin jokaista. No, ostin sitten silkkisolmion sielta, maksoi 600 Rs.  :)

Mamallapuram alkoi olla jo aika nahty paikka. Melkein kaikki paakatujen putiikkien myyjat olivat jo tuttuja, eika voinut kavella kahta metria ilman etta ois joutunu heti juttelemaan jonkun tutun kauppiaan kanssa.

Maanantai-iltana kaytiin Moonrakersissa (ehka kylan suosituin rafla, ja myos yksi kalleimmista :)) illallisella ja sen jalkeen takas guest houseen lataamaan akkuja seuraavan paivan matkustuspaivaa varten.

Tiistaina olikin sitten edessa matka Bangaloreen.
Ensin kymmenen jalkeen Mamallapuramin Bus standilta dosalla Chennaihin. 20 Rs. Matka kesti tietyon takia noin kolme tuntia. Normaalisti kai noin 2 h. Sitten kun paastiin vihdoin Chennain jumalattoman isoon Bus Terminukseen, kavikin bussin vaihto yllattavan katevasti Bangaloren bussiin, joka lahti melkein heti ku loydettiin oikea laituri, eli noin 13-14 aikaan (en muista tarkkaan). Oli yksityinen bussi ja matka maksoi 450 Rs / per nena. Pari kertaa pysahdyttiin 20 minuutiksi matkan aikana. Ensin oli lounastauko, ja sitten vessatauko. Chennai-Bangalore on siis jotain 400km ja matkan piti kestaa noin 6 tuntia, mutta kun paastiin Bangaloren kaupungin alueelle, oli ruuhka ihan kasittamaton ja matka-aika venyi lopulta 7 ja puoleen tuntiin :shock:
Onneks oli sitte hotellihuone jo varattuna joten sita ei tarvinu alkaa enaa siina illansuussa metsastamaan. Hotelli Chandra Vihar, lahella City Marketia (ei mitenkaan verrattavissa suomen vastaavaan  :wink: ), on osoittautunut ihan ok hotelliksi, vaikka aluksi olikin pieni shokki Mamallapuramin hotellin jalkeen. Huone on kuitenkin iso ja kylppari ok.
Alue on hyvin meluisa ja likainen, mutta vahitellen on alkanut tottua.

Lauantaina lahdemme Mysoreen, josta varattiin hotellihuone tanaan.

Kerron viela Bangaloresta lisaa joku paiva. Nyt lahden syomaan jotain. :D

suppakello

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 155
  • MSN Messenger - superbies@hotmail.com
  • Profiili
Valtteri Intiassa 7.8.-31.8. 2007 (SK)
« Vastaus #9 : 18.08.2007, 00:41:56 »
Kohtahan tossa sais slaagin jos meikäläinen tollasta tahtia ravais Intiaa ristiin rastiin....

Ja jotenkin hinnat kuulostavat aika kalliilta. mutta hauskaa matkaa!

Valzu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Bangalore -> Mysore
« Vastaus #10 : 19.08.2007, 06:42:21 »
Bangalore oli kylla todellinen pettymys. Yks kauheimmista kaupungeista missa oon kaynyt, ellei jopa se kauhein.

Ruuhkat olivat ihan alyttomat. 2-tahtibensan karyt muodosti kaupunkiin savuverhon (onneks sentaan Cubbon Parkissa paas vahan eroon pakokaasuista).
Riksakuskeista suurin osa yritti huijata rahaa, eika suostunut laittamaan taksamittaria paalle. Aina sai tapella niitten kanssa. Osa ajoi tahallaan vaaraan paikkaan, etta sais enemman rahaa.
Joka aamu tuli hotellihuoneeseen palaneen kary, kun jengi poltti roskia siina market-kadulla aina aamuisin.
Ja meteli muutenkin oli koko ajan jotain 100 desibelia (yolla ehka pari tuntia vahan rauhallisempaa).

Jos nyt jotain hyvaa voi Bangaloresta sanoa, niin ilmasto oli mukavan viilea itarannikon kuumuuden jalkeen.
Ja The Indian Times tuli hotellihuoneeseen joka aamu :D

Intian itsenaisyyspaivakin sattui juuri viime keskiviikoksi kun oltiin Bangaloressa, mutta eipa sita oikein huomannut mitenkaan. Paitsi etta jotkut paikat oli kiinni. Ja varmaan sita vakeakin oli enemman liikenteessa.


Eilen sitten lahdettiin pois Bangaloresta tanne Mysoreen. Bussimatka kesti noin 3 ja puol tuntia ja maksoi 75 Rs, koska otettiin regular-mallinen bussi. Parempi ja ilmastoitu dosa ois maksanut 200 Rs. Ja matkan pituushan oli noin 130 km.

Mysore tuntui heti paljon mukavammalta paikalta (tosin mika tahansa melkein tuntuis Bangaloren jalkeen), ja bussiasemalta sai pre-paid riksan, ettei tarvinu heti alkaa taas tappelee niitten kuskien kanssa. :)

Hotel Mauryaan paastyamme kaytiin tsekkaamassa huone, joka oli aivan kelvollinen. Hotellin henkilokunta oli erittain ystavallista ja he kertoivat heti miten ja milla kannattaa menna mihinkin ja mita kannattaa nahda Mysoressa. Varoittivat myos huijareista, jotka houkuttelevat turisteja "coffee shoppeihinsa", kertomalla etta marijuana on laillista taalla, vaikka ei tetenkaan todellisuudessa ole. Mullekin tossa aamulla kun kavelin tanne tuli heti joku tyyppi selittamaan "Our coffee shop is over there, do you know, like amsterdam". Olin vaan etta "No, I'm not interested" ni kylla se siita vahitellen sit lahti menee.

Nyt aamupalalle rooftop ravintolaan, missa kaytiin myos syomassa maittava illallinen eilen. Sen jalkeen Chamundi kukkulaa kattomaan.

Taalta ois tarkoitus jatkaa Palolemiin Goalle tiistaina.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Bangalore -> Mysore
« Vastaus #11 : 19.08.2007, 19:43:40 »
Lainaus käyttäjältä: "Valzu"
Bangalore oli kylla todellinen pettymys. Yks kauheimmista kaupungeista missa oon kaynyt, ellei jopa se kauhein.


Voi harmi.

Luulen, että mielipiteeseesi vaikutti majapaikan sijainti. Keskustassa on huomattavasti levollisempaa. Bangalore on sitä paitsi harvoja kaupunkeja, jossa on länsimaalaistyylisiä baareja! Nekin keskustassa tietty.

Palolemista tulette tykkäämään. Jos haluatte pikkaisen luksusta majoittumiseen, menkään rannan eteläkärjessä olevalle niemelle. Neptune's Pointin mökit tarjoavat rauhallisimman ja kauneimman miljöön rannalla. Kukkulan päällä olevista mökeistä on suora näkymä auringonlaskuun!

Valzu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Mysore
« Vastaus #12 : 19.08.2007, 19:49:00 »
Jeps, tanaan kavimme siis Chamundi Hillseilla. Mysoren city bus standilta lahti bussi nro 201 johon kaikki intialaiset rynnivat sisaan heti bussin saavuttua laiturille. Matka maksoi 6 Rs ja kesti noin puoli tuntia Chamundi kukkulan paalle. Maisemat sielta ylhaalta olivat upeat alas Mysoren kaupunkiin. Kukkulan paalla oli muutama temppeli joista isoimpaan oli kasittamaton jono :D 10 Rs ois maksanu etta ois paassy jonon ohi temppeliin, ei kuitenkaan menty.
Alueella oli myos runsaasti kauppakojuja ja aika paljon nakyi myos turisteja. Kierreltiin siella aikamme, otettiin kuvia ja poltettiin itsemme auringossa, jonka jalkeen lahdettiin takas keskustaan ja hotelliin.
Illalla kaytiin katsomassa Maharaja's Palacea iltavalaistuksessaan. Erittain mahtavan nakoinen rakennus. Ja paikka oli tietysti taynna jengia (taalla on aina joka paikassa kauhee ryysis :D). Huomenna taytyy kayda paivanvalossa katsomassa samaista rakennusta.

Tiistaina lahdetaan 16.00 bussilla taalta Mysoresta Goalle. 10 h matka, eli ollaan Goalla joskus ti-ke valisena yona.
Luultavimmin kirjoittelen seuraavan kerran sitten sielta.

KimmoS

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Terveisia Lontoosta!
« Vastaus #13 : 20.08.2007, 02:15:51 »
Moro!

Hurjan kuulonen reissu teilla =) Onko ollut pahoja vatsatauteja?

Mina oon nyt Lontoossa. Lensin tiistaina aikaisin aamulla Dubliniin ja vietin paivan siella. Illalla sitten lautalla ja junalla Lontooseen jossa olin keskiviikkona aamu seitsemalta. Lontoossa on tullut rampattua ees taas Tubella ja nyt viikonloppuna tehtiin autolla pari reissua taalla asuvien kavereiden kanssa. Esimerkiksi Doverin kallioita kaytiin ihmettelemassa. Takaisin Suomeen tiistaina myohaan.

Tahan asti ainakin ollut tosi hieno reissu!


T: Kimmo

Valzu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Mysore->Palolem
« Vastaus #14 : 23.08.2007, 11:06:32 »
Eli lahdettiin tiistaina Mysoren Central Bus standilta klo 16.00 Panajin dosalla kohti Goaa. Bussi oli mallia semi deluxe. Meilla oli liput Margaoon saakka. jotain vahan alle 400 Rs per latty.

Olipas bussimatka :D Kestikin 16 tuntia, vaikka hotellin respassa mies vaitti etta 10 h.
 :shock:
Tiet oli huonoja ja kapeita suurimman osan matkaa, ja bussin jouset ei ollu parhaassa mahdollisessa kuosissa. Bussi tarisi ku viimeista paivaa aina ku oli pienikin kuoppa tiessa :D  Eihan siina meikalainen unta saanut millaan.
Yhessa toyssyssa pamahti sitten rengas. Ajettiin rikkinaisella renkaalla lahimpaan kylaan ja siella alkoi renkaanvaihto-operaatio, joka kavi yllattavan nopeasti (n. puol tuntia).

Menetin toivoni 10 tunnin matkasta jo puolessa valissa matkaa, kun kuski lahti heittamaan jotain matkustajaa pikkuteita pitkin ilmeisesti kotiin. Takas tullessa ei loytanyt takas paatielle ja joutui vetamaan u-kaannoksen ja palaamaan takas samaa tieta. Ihme saatoa  :?

Sit olikin edessa sademetsa tai joku vastaava, kun tie oli erittain mutkainen. Keskinopeus oli jotain 20 km/h korkeintaan. Jos yhtaan pysyin karryilla missa mentiin niin 50 km matkaan kului pari tuntia.

Aamuauringon noustessa alkoi olla aika totaalisen vasynyt olo. Onneks ei sitten tarvinnu Margaoon asti menna, vaan hypattiin Canaconassa veks ja otettii riksa Palolemiin. Mentii suoraan Palolem Guest Houseen, koska oltiin soitettu sinne aiemmin. Jouduttiin pari tuntia oottaa huonetta koska check out oli klo 12.
Siina syotiin aamupala ja kun huone vapautui, paas vihdoin nukkumaan  :)
Erittain kiva hotelli, jossa hyva ravintola/baari. Huone on siisti ja kylppari erittain jees.

Siina sitten kun herailtiin kuuden seitteman aikaan illalla, lahettiin rannalle syomaan illallista. Oli erittain maukkaat falafelit siina ravintolassa (En muista nimea, mut lahimpana rantaa).

Taalla on monsuuni meneillaan, ja sataa paljon ja kovaa. Kaikki mestat ei oo ees auki nyt off-seasonina, mut on taalla silti turisteja.
Mukavan rento paikka. Taalla on hyva nyt ottaa iisisti viikko, etta jaksaa sitte Mumbaissa pari paivaa kierrella lopuks.

Valzu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Re: Terveisia Lontoosta!
« Vastaus #15 : 23.08.2007, 11:08:56 »
Lainaus käyttäjältä: "KimmoS"
Moro!

Hurjan kuulonen reissu teilla =) Onko ollut pahoja vatsatauteja?Kaikilla on ollu vuorotellen jotain mahaongelmia, mut ei mitaan vakavampia. Myos lampoa/kuumetta on ollu jokasella, mutta nekin ihan lyhytkestoisia.

Valzu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Re: Bangalore -> Mysore
« Vastaus #16 : 23.08.2007, 11:14:21 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"


Voi harmi.

Luulen, että mielipiteeseesi vaikutti majapaikan sijainti. Keskustassa on huomattavasti levollisempaa. Bangalore on sitä paitsi harvoja kaupunkeja, jossa on länsimaalaistyylisiä baareja! Nekin keskustassa tietty.


Joo se voi olla. Ei ollut kovin miellyttava alue, missa hotellimme oli, vaikka hotellissa itsessaan ei mitaan vikaa ollutkaan. Ja varmasti oltais siella market-alueella kayty, mut ei sentaan joka paiva kuitenkaan.  :wink:

Emme myoskaan oikein noissa baareissa kayneet, koska kaikki oli vuorotellen vahan kipeina.

Jos nyt meen joskus uudestaan Bangaloreen (en ehka ihan heti), niin tsekkaan kylla sitten tuon baariosaston paremmin.

jsalokan

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Postin kulusta
« Vastaus #17 : 23.08.2007, 14:58:17 »
Ilmeisesti posti kulkee sitten vähän paremmin kuin nuo bussit siellä.
12.8. päivätty kortti tuli tänään perille...

vakisinkastettu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
  • MSN Messenger - vesitie@suomi24.fi
  • Profiili
  • Sähköposti
Valtteri Intiassa 7.8.-31.8. 2007 (SK)
« Vastaus #18 : 23.08.2007, 22:00:46 »
hyvää iltaa.
osaatko sanoa ollenkaan minkälainen ilma siellä voisi olla n. kahden viikon päästä että onko mitään toivoa sateiden loppumisesta?Valzu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Valtteri Intiassa 7.8.-31.8. 2007 (SK)
« Vastaus #19 : 24.08.2007, 17:11:03 »
Lainaus käyttäjältä: "vakisinkastettu"
hyvää iltaa.
osaatko sanoa ollenkaan minkälainen ilma siellä voisi olla n. kahden viikon päästä että onko mitään toivoa sateiden loppumisesta?


Juttelin just tanaan yhen Palolemilaisen tyypin kanssa ja se sanoi, etta taa monsuuni taalla (lansirannikolla)on loppumassa. Kesa-heinakuu on sateisinta aikaa, ja silloin ei ees rannalle oo mitaan asiaa, ku aallot tulee niin pitkalle. Nyt jo rannalla pystyy ihan hyvin makoilemaan. Joka paiva taalla on satanut, mutta ei mahdottoman paljon. Tanaan oli aamusta johonki 15-16 asti lahes pilveton taivas, sit alkoi vast satamaan, tal hetkel ripottelee vahan.

Taisin tos aiemmin vahan liioitella kun sanoin etta sataa paljon ja kovaa. Voisin korjata tan vaikka sellaiseen muotoon,etta sataa silloin talloin ja joskus kovaa ja joskus vahan hiljempaa :)

Veikkaisin et parin viikon paasta aika samanlaista.