Nepal

 (Luettu 169761 kertaa)

ihmeseikkailija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Nepal
« Vastaus #260 : 08.07.2014, 09:18:28 »
Alussa maks yks yö Kathmandussa, ettei flunssa saasteiden vuoksi iske. On vaikka pokharassa 2 yötä ennen trekille menoa. Kun pääsette Kathmanduhun heti loukkarin suosittelemaan matkatoimistoon (älä osta bussifirmalta suoraan hinta saattaa olla kalliimpi) ja lippu pokharaan 550rupiaa oneway. 8 päivää pitäisi riittää. Lenkkareillakin sen tekee hyvin, polut ja portaat pääsääntöisesti hyväkuntoisia. Opasta ei todellakaan tarvitse. Reppuun sitten niin vähän tavaraa kuin mahdollista, iltaisin voi pyykätä tarvittaessa. ABC alkuosassa / puolivälissä paikallinen kylä josta saa esim. suklaata edullisesti lähes samoilla hinnoilla kuin kaupassa mars 70 vs 80rupiaa. Ainakin viime joulukuussa. Pikkuputiikki on kylän alaosassa, polku menee lähes kaupan läpi kun laskeutuu kohti riippusiltaa. Paikallisen kylän jälkeen hinnat hyppää esim. mars 200-250 rupiaa.

Muista vedenpuhdistustabut tai vastaava...

Ainiin pitäähän teidän vaelluslupa ja se ns. turvallisuuslupa myös hankkia. Eli ensimmäisenä se hoitaa, tarvii useamman passikuvan. Kannattaa varmistaa saatteko ne Pokharasta?

Ulkomaisista vakuutusyhtiöistä ei itsellä ole kokemusta.

---

 • Vieras
Vs: Nepal
« Vastaus #261 : 14.07.2014, 21:18:22 »
Opasta ei tarvitse. Kaikki reitit merkitty ja viitoitettu.

Oppaan kanssa trekki voi silti olla melkoisesti mielenkiintoisempi. Ite tein aikoinaan kaverin kanssa lyhyehkön 3-4 yön mittaisen Poon Hill trekin Annapurnan alueella. Oli nuori alle kolmikymppinen opas, joka oli samalla aaltopituudella meidän kanssa. Syötiin teetupien keittiöissä ja rupateltiin paikallisten oppaan kavereiden kanssa niitä näitä kielimuurin salliessa.

Kuumaa rhaksia lampaan sisälmysten siivittämänä myöhään iltaisin muiden oppaiden "salaisessa" kuppilassa kaminan äärellä oli aika siisti kokemus. Erityisesti oppaan rhaksin herkistämiä kyyneleitä kirkaan tähtitaivaan alla en ikinä unohda, kun yön pikkutunneilla sanottiin tämän aidosti olleen yksi meidän suomalaisten nuorukaisten elämän hienoimpia kokemuksia. Vei myös jonkun vuoristokylän rhaksitislaamolle ostamaan tuoreen pullon. Vieläkin on se pullo tallessa ja en aio ikinä raaskia avaamaan sitä... Joku voi sitten joskus kastella sillä mun haudan. Opas taisi myös pelastaa henkemme, kun aamuyöstä vastaan tepasteli kuun loisteessa paikallinen kyläjuoppo mattoveitsi kädessä.

Trekin jälkeen käytiin oppaan perheen luona syömässä vaimon dhal batit ja moikkaamassa lapsia. Koko porukka asui 25 neliön rivitalokämpässä Pokharan laidalla. Kyynel siinä vierähti itse kullakin, kun lopulta piti hyvästit jättää. :'(

Opasta siis itse suosittelen erittäin lämpimästi! Tosin se tulee tuollaisella pidemmällä trekillä kalliimmaksi. Kannattaa etsiä joku samanikäinen ja samanhenkinen tyyppi.

Itse ostaisin jotku halvat vaelluskengät ja trekin jälkeen hankkiutuisin eroon niistä mikäli tarve käytölle ei jatku.


Footye

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Vs: Nepal
« Vastaus #262 : 27.07.2014, 21:47:02 »
...

Ainiin pitäähän teidän vaelluslupa ja se ns. turvallisuuslupa myös hankkia. Eli ensimmäisenä se hoitaa, tarvii useamman passikuvan. Kannattaa varmistaa saatteko ne Pokharasta?

...
Ainakin viime joulukuussa kaikki esim. Poon Hill -trekkiin liittyvät luvat yms. sai helposti ostettua / hankittua Pokharasta. Ja olisi varmasti saanut myös ABC-trekkiin tai muihin alueen trekeille. On tuo sen verran iso bisnes, että ei sitä turhan vaikeaksi ole tehty...

Gee

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 75
  • Profiili
  • Nomadin Blogi
Vs: Nepal
« Vastaus #263 : 18.08.2014, 14:23:26 »
Nepaliin lahto kuukauden paasta, tuskin malttaa odottaa! Mekin suunnataan Annapurna Circuitille, palkattiin kylla ihan suosiolla opas seka portteri Green Valley-firman kautta, jota on kovasti kehuttu seka ekologisesta etta eettisesta kestavyydestaan, joten toivon mukaan kaikki menee hyvin.  :D Ollaan trekkailtu aiemmin Etela-Amerikassa, Marokossa seka Borneossa ja kokemuksesta tietaa, ettei se niin helppoa hommaa ole ja vuoristotaudin oireilukin on mahdollista, joten mieluummin mennaan ihmisten kanssa, jotka tietavat mita tekevat.

Lainaus
-Mistä suosittelette vakuutuksen ottamista? Olen tipahtanut jo pois Suomen sosiaaliturvan piiristä, joten ei ainakaan suomalaiset firmat taida myöntää.

Me otettiin vakuutukset pitkan vertailun jalkeen True Travellers-firmalta, http://www.truetraveller.com/. Tama oli yksi naita firmoja, joilta saa vakuutukset riippumatta asuinmaasta (ollaan talla hetkella asukkaita Espanjassa mutta matkan alettua ollaan kodittomia) ja Adventure packit on suunniteltu just tallasille reissuille. En tietenkaan voi etukateen suositella miten mahdollisten korvausten hakeminen onnistuu, jos jotain sattuu, enka toivottavasti tule sita saamaankaan selville...

Jomsonista lennetaan Pokharaan, jossa on tarkoitus hengailla ehka viikon paivat ja haluttaisiin osallistua jollekin jooga/meditaatiokurssille. Onko kellaan kokemusta, voiko sellasiin vain kavella sisaan paikan paalla vai pitaako varata etukateen?

Pokharan jalkeen on sitten Chitwanin vuoro ja viela vahan yleista hengailua Kathmandun seuduilla. Kaiken kaikkiaan on kuukausi aikaa Nepalissa.

Ai niin, halusin viela kysella kanssavegejen kokemuksia, kasittaakseni kasvisruoan saanti ei ole mikaan ongelma missaan pain Nepalia?

Tasta tuli tallainen sekalainen kysymys-vastaus-sessio  ;D

iltsu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 175
  • Profiili
Vs: Nepal
« Vastaus #264 : 19.08.2014, 00:23:39 »
Lainaus
Jomsonista lennetaan Pokharaan, jossa on tarkoitus hengailla ehka viikon paivat ja haluttaisiin osallistua jollekin jooga/meditaatiokurssille. Onko kellaan kokemusta, voiko sellasiin vain kavella sisaan paikan paalla vai pitaako varata etukateen?

Ai niin, halusin viela kysella kanssavegejen kokemuksia, kasittaakseni kasvisruoan saanti ei ole mikaan ongelma missaan pain Nepalia?

Pokhara on täynnä joogapaikkoja, joista löytyy myös erilaisia meditaatioita. Ei varmaan kannata varata etukäteen ennen reissua, jos ei etsi jotain erityistä, vaan kannattaa mennä haastattelemaan paikan päälle. Silloin löytää todennäköisemmin mieluisan paikan.

Kasvisruokaa löytyy kyllä. Trekillä menee tosin kovin yksipuoliseksi.

ihmeseikkailija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Nepal, paketin lähettäminen Nepalista Suomeen
« Vastaus #265 : 26.08.2014, 12:40:05 »
Pistetään suositus cargo firmasta, kun pitkään mietin ja etsin Kathmandussa luotettavaa tavaran toimittajaa Suomeen.
Eli http://directwaycargo.com/ Thamelissa, Kathmandussa. DIRECT WAY EXPORTERS
directwy googlen maili piste com (wayssä ei ole a:ta eli ihan oikein osoite on).

Erittäin ystävällistä ja toimivaa palvelua managerilta, esitteli myös pakkaustilat. Kävi hyvin läpi eri vaihtoehdot ja hinnat eri kilomäärille.
Käytännössä paras hinta-laatu maksimi 10 kg Suomeen eli jos lähettää makuupusseja yms. mahtuu siihen myös paljon tuliaisia.

Pakkausmateriaalit sisälty hintaan eli homma pelaa. Kannattaa aina kysyä päivän tarjous! Jos oikein muistan niin maksettiin noin 80 usd 10 kilon paketista kaikkineen. Tracking koodin saa myös.Hoitaa myös paperilapun tullille, että tavarat käytettyjä ja omaan käyttöön. Jos lasti myyntiin ja uutta tavaraa voivat olla tullissa kiinnostuneita..  :)

link83

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
Vs: Nepal
« Vastaus #266 : 03.09.2014, 12:30:07 »
Onko kellaan kokemuksia tammoisesta paikasta kuin Chitwan kansallispuisto? Tarkoitus olisi viettaa Nepalissa about viikko, Mikaan himo trekkaukseen ei ole eika tarkoitus ole lahtea mihinkaan monen paivan vaellukselle joten lahinna hakusessa olisi jotain muuta tekemista mita voisi viikon aikana tehda. Vinkkeja?

marsep

 • Reissaaja
 • Viestejä: 42
  • Profiili
Vs: Nepal
« Vastaus #267 : 06.09.2014, 06:20:29 »
Pokharaan. Siellä joku päivän trekkaus. Siitä päivän parin rafting. Ja chitwanin kautta pois. (Itse en kyllä chitwanista pitänyt ollenkaan)

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: Nepal
« Vastaus #268 : 06.09.2014, 07:36:59 »
^^Nepalissa vuoret nyt kuitenkin ovat SE juttu, mielestäni, vaikka niillä ei vaeltaisikaan, voi ymmärtääkseni lyhyitäkin päiväkävelyitä tehdä. Kathmandussa temppelit hienoja ja vuoret siintää horisontissa, Pokharassa vuoret jo lähellä. Chitwan on toki ihan kiva luontoalue, mutta minä en ainakaan nähnyt juuri mitään eläimiä, pelkkää metsää. Tietyssä mielessä jos Kathmandu/vuoret ei kiinnosta, hiukan provokatiivisesti kyseenalaistan oikeastaan koko Nepalin-reissun järkevyyden, vai onko tarkoituksesi vain saada bongattua yksi uusi maa listallesi?
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Nepal
« Vastaus #269 : 06.09.2014, 14:41:18 »
Itse en ylipäätänsä ymmärrä mitään viikon vierailuja. Kannattaako raahautua toisesta maasta mihinkään viikoksi?

Toisekseen, kun kysytään matkasuosituksia, kannattaa aina kertoa, mihin vuodenaikaan ollaan menossa. Chitwanin viehätys riippuu pitkälti vuodenajasta.

Tintinin kanssa olen eri mieltä vuoristokysymyksestä. Itse en käynyt vuorilla ja silti Nepal lumosi minut. Minulle Nepal tarkoittaa rentoutumista. Ennen Nepalia olin  ollut Kaakkois-Aasiassa ja kyllä - minäkin olin luullut, että Kaakkois-Aasian rannoilla sielu lepää. Ei levännyt. Mutta lepäsi Nepalin hiljaisessa talvessa, luonnonrauhassa. Lähinnä Pokharassa ja Chitwanissa. Mitään kummoista ei kummassakaan paikassa tarvitse tehdä. Korkeintaan pyöräillä.

Elina | Vaihda vapaalle

 • Reissaaja
 • Viestejä: 25
  • Profiili
  • Vaihda vapaalle
  • Sähköposti
Vs: Nepal
« Vastaus #270 : 06.09.2014, 15:28:33 »
^Aika erikoista kyseenalaistaa viikon vierailut jossain maassa. Eiköhän viikko taida olla se yleisin matkan pituus suomalaisillekin. Kyllä viikossa ehtii nähdä jo paljon, jos vain haluaa. Olin muutama vuosi sitten Kathmandussa muistaakseni viisi päivää ja kyllä se mielestäni oli kannattavaa. Suomesta asti en tietenkään Nepaliin asti lähtisi noin lyhyeksi aikaa, mutta kävimmekin monessa muussa maassa samalla reissulla. Meitä ihmisiä on niin moneen junaan, etten lähtisi sanomaan kenenkään toisen puolesta mikä on kannattavaa ja mikä ei. Toinen haluaa rentoutua, toinen mennä ja kokea ja siihen väliin mahtaa vielä monta muuta matkaajaa. 

link83

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
Vs: Nepal
« Vastaus #271 : 07.09.2014, 12:34:09 »
En siis asu suomessa joten lentamiseen ei tuhlaudu aikaa. Koska en aio\pysty enka halua viettaa Nepalissa kuin viikon verran ehka max 8pv ei kyseeseen tule mikaan ultimate trekkausreissu .  Loysinkin netista jotain 2pv trekkireissuja, jotka vaikutti ihan mielenkiintosilta ja luultavasti ovat ihan riittavia mulle  ;) jos se tekee musta jotenki huono Nepalin matkaajan nii evvk :D  Jos pidan maasta niin sinne paasee kylla aina uudestaan. Lueskelin myos tuosta kansallispuistosta lisaa ja enimmakseen tuntui ihmisilla olevan surkeita kokemuksia sielta. Huvittavaa joidenkin ihmisten asenne; onko ainoastaan trekkaajilla\wannabi hipeilla tms oikeus menna Nepaliin?


kkarhu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 145
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Nepal 1 viikossa
« Vastaus #272 : 07.09.2014, 14:29:57 »
^ Ehkä Usvalta jäi huomaamatta, että Nepalin matkaa suunnitteleva asuu Thaimaassa eikä ole lähdössä viikoksi Suomesta Nepaliin ja siitä voinee selittyä UsvaAuerin harmillinen sananvalinta. Aikoinaan Suomessa töitä tehdessäni kävin monesti viikon lomalla Espanjassa, Portugalissa ja Marokossa tai 2 viikoksi Sri Lankaan sekä Malediiveille. En tiedä tekisinkö enää yhtä tiheään tuollaisia lentoja kun ajat ovat muuttuneet ja tietoisuus kasvihuonepäästöjen vaikutuksista on kasvanut. Nytkin Kashmirissa on pahimmat tulvat vuosikymmeniin ja paljon kuolonuhreja http://www.rediff.com/news/report/kashmir-flood-toll-nears-100-rescue-ops-on-war-footing/20140906.htm.  Tapasin toissatalvena ranskalaisen kirurgin, joka oli vaimoineen lentänyt viikoksi Sumatralle tapaamaan maailman surffirantoja kiertävää poikaansa hankalien matkojen päähän. Nikottelin lisää kun kirurgi kertoi kerran lentäneensä Ranskasta 4 päiväksi Uuteen Seelantiin tapaamaan sukulaisia. Mies lentää tasasänkyjen luokassa, ottaa aterian jälkeen viinilasin ja nukahtaa lennon ajaksi. Uudessa Seelannissa piti vielä tehdä joku ylimääräinen turistilento. Sumatrallakaan pariskunta ei ollut viikkoa paikallaan, vaan halusi käydä katsomassa viereisen saaren kun kerran oli siellä päin.

Jottei kuitenkaan luisuttaisi liian kauaksi otsikon aiheesta, niin tässä tulee ehdotukseni. Pari päivää vilkkaassa Kathmandun laaksossa ja loput Pokharassa, jos on levon tarpeessa. Pokharasta voi kävellä läheiselle harjulle, josta lumihuippuiset vuoret ovat todella lähietäisyydellä. Jollei halua rasittaa itseään jyrkkässä ylämäessä, niin bussilla Sarangkotiin ja harjulta vaikka riippuliitäen takas järven rannalle. Harjulla voi yöpyäkkin.

Miihkali

 • Reissaaja
 • Viestejä: 38
  • ICQ Messenger - 22031156
  • Profiili
  • http://www.matkakuume.net
Vs: Nepal
« Vastaus #273 : 03.12.2014, 19:19:21 »
Meillä on tätä kirjoittaessa kuukauden päivän verran Nepalia takana. Mukaan on mahtunut Kathmandua, Pokharaa, trekkiä, Chitwania ja kaikennäköistä. Blogista voi lueskella fiiliksiä ja vinkkejä: www.matkakuume.net
"Making a big life change is scary.
But know what's even scarier?
Regret."

www.matkakuume.net - sometimes you just gotta go

Susikoira Roi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Nepal
« Vastaus #274 : 26.01.2015, 14:22:27 »
Ollaan lähdossä maaliskuussa Nepaliin ja kävi ilmi, että ollaan sattumoisin Holin aikaan siellä, eli 6.-7.3. Kyseessä on siis tämä hindujen juhla josta en oikeastaan tiedä muuta kuin että värijauheilla ja värjätyllä vedellä sotketaan kanssaihmisiä. Pienellä aikataulun viilauksella voisimme järjestää aikaa ihmetellä Holia Pokharassa ennen vuorille lähtöä. Olisiko jollakulla jakaa kokemuksia, millaista Nepalissa tai Pokharassa erityisesti on tuon juhlan aikana?

sinimmanuel

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • MSN Messenger - sinisimpukka@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Nepal
« Vastaus #275 : 14.02.2015, 18:33:15 »
Itse juhlistin holia Kathmandussa muutama vuosi sitten. Juhlaan tosiaan kuului, että talojen ikkunoista viskottiin sangoittain vettä ohi kävelijöiden niskaan. Eli parhaimpia juhlatamineita ei kannata päälleen tuolloin laittaa (ja suu kannattaa muistaa laittaa kiinni kun vesiryöppy niskaan pamahtaa). Itse viihdyin holin juhlinnassa. Paikalliset olivat ainakin oman kokemukseni mukaan innoissaan turistien valkoisen hipiän värittämisestä ja aikamoinen väriensekamelska löytyi myös hiuksista ja vaatteista päivän lopuksi. (Vaaleatukkaisten kannattaa öljytä hiuksensa, tai muuten kuontaloa voi jäädä koristamaan pinkkisäväys). Holivärejä saa ostettua katujen varsilta.
Kyllästymiseen asti sai kyllä poseerata paikallisten kameroiden edessä. Jossain vaiheessa joutu jo alkamaan sanomaan ei:täkin, kun muuten koko päivä olisi tosiaan mennyt kameran edessä pönöttämiseksi.

Kathmandussa Thamelin alueella oli turisteja kyllä yllin kyllin, mutta jos lähtee vähän syrjemmälle pääsee myös paikallisten sekaan laittamaan jalalla koreasti katutansseissa! Ehdottomasti hyvin hauska juhla! Uskoisin, että Pokharassa samanlainen tunnelma! Paikalliset ystäväni juhlivat holia perheidensä/sukunsa kesken, jolloin ehkä värien sotkeminen on hiukan rauhallisempaa kuin vilkkaimmilla kaduilla. Mutta jos omat aikataulut passaavat holin kanssa yhteen, niin saa kyllä mukavan kokemuksen.

suhis

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Nepal
« Vastaus #276 : 16.02.2015, 19:20:34 »
Hei!

Löytyiskö täältä ketään, jolla olisi kokemusta Nepalista kesä-heinäkuussa? Mitkä vaellusreitit mahdollisia/järkeviä? Monsuunikausi menossa, mikä rajoittaa aika paljon mahdollisuuksia.. siksi olisi kiva kuulla, jos jollain olisi omaa kokemusta asiasta!

Susikoira Roi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Nepal
« Vastaus #277 : 01.07.2015, 16:48:18 »
Ollaan lähdossä maaliskuussa Nepaliin ja kävi ilmi, että ollaan sattumoisin Holin aikaan siellä, eli 6.-7.3. Kyseessä on siis tämä hindujen juhla josta en oikeastaan tiedä muuta kuin että värijauheilla ja värjätyllä vedellä sotketaan kanssaihmisiä. Pienellä aikataulun viilauksella voisimme järjestää aikaa ihmetellä Holia Pokharassa ennen vuorille lähtöä. Olisiko jollakulla jakaa kokemuksia, millaista Nepalissa tai Pokharassa erityisesti on tuon juhlan aikana?

Täytyypä raportoida kun nyt muistin asian. Vietimme Holin lopulta Pokharassa, koska vuorilla oli satanut paljon lunta ja pikku odottelu vaikutti siinä kohtaa järkevältä (kuten olikin). Ihan hauska juhla, ja ilman muuta kokemuksen arvoinen. Kadulla oli varsinkin alkuiltapäivästä melko kajahtanut meno, hurjasti ihmisiä liikkeellä ja mm. kellaribändi joka soitti paikallisten hittien lisäksi Metallicaa ja Dream Theateria..

Väreiltä olisi ollut ainakin meikäläisen kielitaidolla ja elekielellä todella vaikea välttyä. Osa vaatteista sotkeutui lopullisesti. Heittelyn lisäksi värijauheita hierottiin mm. kasvoihin. Katoilta ja ikkunoista tuli myös välillä kylmää värivettä niskaan. Välillä värien levittämisessä tuntui olevan kyse myös tilaisuudesta hiplata länkkärinaisia, varsinkin myöhemmin iltapäivästä kun liikkeellä alkoi olla jurrissa olevia paikallisia nuoria miehiä. Siinä vaiheessa katsottiin parhaaksi vetäytyä hotellin suojiin.

Sivunmennen sanoen muuten maaliskuun alku ei välttämättä ole parasta aikaa lähteä vaeltamaan. Ainakin tänä vuonna Annapurnan seudulla vuorilla tuli muutamana päivänä todella paljon lunta, ja paikallisten mukaan näin käy usein kun talvi taittuu kevääksi helmi-maaliskuun vaihteen tienoilla. Annapurna Circuitilta kääntyi porukkaa takaisin ja osa oli ollut jumissa Manangissa kun muutamaan päivään ei päässyt ylös eikä alas. Myöskään Annapurna Base Campille ei päässyt lumen takia muutamaan päivään, ja välillä porukka joutui luovuttamaan jo ennen MBC:tä, siinä on muutama lumivyörypaikka matkan varrella. Tavattiin paljon takaisin kääntyneitä trekkaajia molemmilta reiteiltä. Tietty lumet sulaakin siellä nopeasti ja uusi lumi tulee nopeasti alas pahimmista paikoista, eli tilanne muuttuu nopeasti. Mutta tää on hyvä tiedostaa jos suunnittelee tiukasti aikataulutettua retkeä tuohon aikaan.

Tietty sama pätee aina kun vuoret on kyseessä, mutta mulle jäi sellainen käsitys että tuohon aikaan vuodesta lumimyrskyt on melko todennäköisiä.

SunRiseGirl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 474
  • Profiili
Vs: Nepal
« Vastaus #278 : 02.10.2015, 22:00:31 »
Onko Nepalissa kaikki paikat ihan mutavelliä kesä-elokuussa? En ole kiipeemässä Everestille mutta haluaisin trekkailla jossain vuoristokylissä ja uoeissa maisemissa, mutta mietin, että onko tuo ajankohta pahin mahdollinen aika tuollaiselle, tai siis on varmaan, mutta onko kulkeminen kuinka vaikeaa tuohon aikaan?

spirit

 • Reissaaja
 • Viestejä: 43
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Nepal
« Vastaus #279 : 26.10.2015, 16:21:19 »
Onko Nepalissa kaikki paikat ihan mutavelliä kesä-elokuussa? En ole kiipeemässä Everestille mutta haluaisin trekkailla jossain vuoristokylissä ja uoeissa maisemissa, mutta mietin, että onko tuo ajankohta pahin mahdollinen aika tuollaiselle, tai siis on varmaan, mutta onko kulkeminen kuinka vaikeaa tuohon aikaan?
Olin Nepalissa 2012 elokuussa ja ei siellä nyt mitään mahdotonta liikkuminen ollut. Ajoittain sateli ja välillä aurinko paistoi ja oli todella kuuma. 8)