ecuador, galapagossaaret ja machu picchu

 (Luettu 13142 kertaa)

Laurah

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
 • Reissu-blogi: Urbaani viidakkoseikkailijatar
  • Profiili
  • Urbaani viidakkoseikkailijatar-blogi
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« : 03.10.2007, 12:33:04 »
Heippa!Tarkoitus olis lähteä helmikuussa kuukaudeksi Ecuadoriin. Vielä ei tiedetä matkasta juurikaan mitään, joten kaikki vinkit otetaan vastaan!! Galapagossaarille haluaisin ehdottomasti, joten onko jollakin kokemusta, miten sinne parhaiten pääsee( laiva, lento..)ja onko hyvistä matkanjärjestäjistä tietoa? Noi pitää ilmeisesti varata aika hyvissä ajoin..? Sit täs tuli myös innostus yhdistää Perun Machu Picchu matkaan..Eli mitenköhän sen fiksuiten tekis? Varmaan on olemassa ainakin jotain valmispakettejakin suoraan Ecuadorista. Kaikki vinkit yleisesti matkaa varten ois erittäin tervetulleita! Kiitos!!
-Not all who wander are lost-
www.city.fi/urbaaniviidakkoseikkailijatar

penikka

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
  • http://www.brutus.fi
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #1 : 04.10.2007, 02:07:09 »
Termos. Galapagos saarelle tultiin pari paivaa sitten. ja 25.syyskuuta rantauduttiin quitoon madritista. Madritin kentalla air comet vaati paluulipun, tai emme olisi saaneet nousta koneeseen. Ystavallisesti he tekivat varauksen meille, joten paasimme astumaan koneeseen.

Saarille ainakin me paastiin kavelemalla matkatoimistoon Quitossa ja hommattiin liput sita kautta. Ne on aina meno-paluu muotoa. Taman hetkinen tilanne oli se, etta 2 paivaa ennen lahtoa piti varata lento. Isic kortilla pitaisi saada alennusta, siita en tieda, koska en omista. Toinen vaihtoehto on hommata lippu suoraan Tamen sivuilta ( http://www.tame.com.ec ) esimerkiksi suunnalle Guayaquil - Galápagos /Baltra. Guayaquilista on hieman edullisempaa lentaa saarille. Quitosta paasee katevasti bussilla sinne. Siihen paalle viela 100 dollarin luonnonpuistomaksu. Ei kannata havittaa kuittia. Ilmainen bussikuljetus kanaalille ja sielta sitten kanaalin yli lautassa ja bussilla kylille. maksaa noin 3 dollaria yhteensa. Jos haluaa nahda jotain muuta kuin kilpikonnia tai iguaaneja, pitaa ostaa retki, koska suurin osa paikoista vaatii oppaan mukaan. Taalta Santa Cruz saarelta siirtyminen esim Isabella saarelle maksaa sen 30 dollaria, jos ottaa menopaluun niin saattaa saada alennuksia. Ja paikka on taynna "mahtavia" viime-hetken tarjouksia. En tieda koska en ole ottanut. Mutta niita tuntuu ainakin talla hetkella olevan. Emme meinaa ottaa risteilya, vaikka se tuntuukin olevan se ainoa ja oikea tapa hengailla taalla. Pari paivaretkea ja sukelluksia. Gordon Rocks (parhain?) sukellukohde vaatii sen 30 sukelluksen kokemuksen. hinnat pyorivat siina 130 dollarin nurkilla sisaltaen kaiken (aamupala, geari, 2 dyykkia, safkat yms....)

Saarilla voi hengailla maksimissaan sen 21 paivaa ja paluulipun voi aina muuttaa taalla paikanpaalla johonkin toiseen ajankohtaan, jos vaan tilaa on. Ja mika parasta, sen pitaisi olla ilmaista. Hotelli kuumalla suihkulla tassa kylassa maksaa 20 dollaria, eli kympin naama, jos matkustatte kahdestaan. Lounaspaikoista saa 2.5 dollarin hintaan 3 ruokalajin lounaan (keitto, paaruoka + jalkiruoka).

Quitossa kannattaa ehdottomasti kavuta Cotopaxi-tulivuoren perusleiriin (4800m). eli auto vie 4500 metriin ja siita sitten trekkaamaan. Taman jalkeen viela paalle piristava 35kilometrin fillarointi luonnonpuistossa niin tietaa tehneensa jotain. Retki taisi maksaa siina 45 dollaria. Jos viihdytte Quitossa kauemminkin, niin tsekatkaa pesuloiden seinilta edullisia majoitustarjouksia. Haukansilmainen matkustus-toverini bongasi ilmoituksen, jossa tarjottiin asuntoa uudesta kaupungista 120 dollarilla kuussa.

Olen turisti ja minua kusetetaan kokoajan, niin halvemmallakin tosin saattaa paasta. Niin, ja espanjan taito katsotaan taallapain suureksi eduksi=). Itse en puhu sanaakaan, joten humoristisia hetkia on syntynyt paljon.

Osoitteesta www.brutus.fi voi kayda lukasemassa blogiani, jos kiinnostaa.
Alcohol, coffee and tobacco are not drugs, and certainly not problems.

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #2 : 04.10.2007, 21:19:26 »
Cusco ja Machu Picchu ovat kaukana Ecuadorista. Lennot Quitosta Limaan ovat kalliita, halvin jota katselin oli yhdensuuntaisena noin 320 dollaria. Limasta Cuscoon paasee edullisesti ihan lentaenkin, ja "alternative" inca trailille saa luvan talla hetkella noin 4-5 paivassa. Toki sinne itse Machu Picchulle paasee ilman trekkaamistakin, joten sinne vain.... Kannattaa kysella paikanpaalta matkatoimistoista, silla tokihan myos ecuadorilaiset itsekin matkustavat Peruun lomailemaan.
Varaisin kylla tuohon Machu Picchun lenkkiin kuitenkin ainakin 5 paivaa aikaa, Cuscokin on hieno kaupunki ja siella on paljon nahtavaa.
She rides rollercoasters but never screams

Laurah

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
 • Reissu-blogi: Urbaani viidakkoseikkailijatar
  • Profiili
  • Urbaani viidakkoseikkailijatar-blogi
suunnitelma selvenee...
« Vastaus #3 : 10.10.2007, 10:42:40 »
moikka!Alkas nyt sit näyttää, et joudutaan kuitenkin toi Perun reissu jättää väliin. Taitaa sit kuitenkin tulla liian kiire ja kuulin myös, että helmikuu ei oikein ole paras mahdollinen kuukausi mennä sinne.Ilmeisesti aika sateista ja saattaa olla mutaista..Toisella reissulla se sitten. Eli taitaa siis olla, et galapagokselle voi hyvinkin mennä myös ominpäin ja sieltä käsin sit ottaa jotain retkiä muille saarille..?Onkohan niissä aina hyvin tilaa ja onko suosituksia järjestäjistä?Tai hyviä laivareissuja? Sit vielä kysymys ecuadorin rannoista.Onko siellä mitään ns. rantakohteita, missä voisi kaiken aktiiviloman keskellä rentoutua?Ei ilmeisesti ihan mitään esim. meksikon veroisia, mutta edes jotain jota voisi suositella?
-Not all who wander are lost-
www.city.fi/urbaaniviidakkoseikkailijatar

trilobiitti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 217
  • Profiili
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #4 : 10.10.2007, 14:33:34 »
Kaveri oli viime helmikuun Perussa, mm. siellä Machu Picchulla. Sadekausi ei siis missään tapauksessa ole mikään este sinne matkustamiselle, ellei suunnittele aivan pienimpiä teitä liikkuvansa, ne kun tosiaan saattavat sitten olla turhan mutaisia ollakseen ajokunnossa. Hyvänä puolena on se, että turisteja ei tuohon aikaan ole liikkeellä niin paljon, sesonkina kun poluilla mennään sitten tosiaankin jonoissa. Toisaalta jos aikaa on vain se kuukausi, riittää Ecuadorissakin aivan varmasti nähtävää. Hyvää matkaa joka tapauksessa ja jaa toki high lightit reissun jälkeen!
...and as all travelers I never was longing for arrival...

Miqel

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #5 : 10.10.2007, 19:29:36 »
Galapagosta kehun vähän omatoimimatkailukohteena. Niin suuri osa alueen turismista on pakettimatkoja ja erityisesti niitä "nukutaan veneessä" -retkiä että omatoimimatkailemalla voi päästä yllättävän tyhjiin ja käymättömiin paikkoihin. Kapasiteetti ja kävijämäärät (retkien ulkopuolella) ovat todella pieniä. Isabelilla hengailua suosittelen, siellä on rauhallista ja myös hyviä erittäin autioita rantoja ja tekemistä. Halpaakin jos haluaa, 4 dollaria per nuppi per yö teltassa rannalla. Reilu kymppi per nuppi niin saa jo ilmastoidun huoneen tai oman töllin. Paratiisisaaren tunnelmaa!

Olen aiheesta tänne tänävuonna kirjoittanutkin, joten lyhennän vain näin: aika galapagoksella ei ole pois ajasta Ecuadorissa. Ihmiset, elämänmuoto, maanviljelyselämä, musiikki, jne ovat useimmissa paikoissa yhtä mielenkiintoisia kuin mantereellakin. Kallistakaan ei tarvitse olla, ja varmasti autioita paikkoja löytynee jopa helpommin kuin mantereen puolelta. Lisäksi kokoajan jaloissa juoksee liskoja tai pyörii merileijonia. Eli suosittelen matkan painopistettä Galapagokselle, monta plussaa puolella. Miinuksena on vain lennon hinta sinne, mutta senkin saa "kuoletettua" paremmin pysymällä paikanpäällä vaikka pari viikkoa. Siinä ajassa voi halutessaan tinkiä halvahkon laivaretkenkin jos vielä siltä tuntuu, ilmankin saa paikasta erittäin paljon irti.

HT

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
  • Sähköposti
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #6 : 11.10.2007, 14:47:59 »
Lainaus käyttäjältä: "Laurah"
Sit vielä kysymys ecuadorin rannoista.Onko siellä mitään ns. rantakohteita, missä voisi kaiken aktiiviloman keskellä rentoutua?Ei ilmeisesti ihan mitään esim. meksikon veroisia, mutta edes jotain jota voisi suositella?


Ei varmaankaan mitään Meksikon veroisia, mutta kyllähän niitä löytyy. Moni paikallinen suositteli pohjoisen rantoja, varsinkin Esmeraldasin aluetta, mutta itse en ajan puutteen takia sinne asti ennättänyt. Mitään "löhöily" paikkoja en pysty suosittelemaan, mutta jos surffaus kiinnostaa, niin esim. etelärannikon Montanita on vierailemisen arvoinen. Jos hyvät aallokot ja hippi-meininki on lähellä sydäntä, niin Montanita on silloin must paikka. :) Viikonloppuisin on täyttä, kun ihmiset tulevat viettämään vapaataan kaupungista, mutta viikolla sitten hiljaisempaa (ja edullisempaa). Esim. Guayaquilin kautta pääsee bussilla aika kätevästi yhdellä vaihdolla. Viereisestä Puerto Lopezin kylästä järjestetään valasretkiä Isla de la Platan läheisyyteen (n. 30$), suosittelen!

No, nämä olivatkin sitten vähän yleisluontoisempia vinkkejä, ei niinkään perinteisiä rantakohteita.

pami2

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #7 : 14.10.2007, 14:12:31 »
P. Lópezia minäkin suosittelen, muuten hiljainen, mutta paikallisten lomien aikaan rantakylissä on enemmän menoa.

Valasretkistä sen verran että se valaiden "kutemisaika", eli paras bongausaika, siellä rannikolla taisi olla muistaakseni touko-elokuussa. Me oltiin elokuun lopussa ja nähtiin kyllä useita valaita. Oppaan mukaan oli onnea mukana, vähään aikaan ei ollutkaan näkynyt niin paljon.

HT

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
  • Sähköposti
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #8 : 15.10.2007, 16:58:15 »
Jep, mekin oltiin elokuussa silloin liikenteessä ja ainakin silloin nuilla valasretkillä riitti kyllä näkemistä ihan riittämiin. Tuo kesäaika on juuri parasta aikaa näille retkille.

Laurah

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
 • Reissu-blogi: Urbaani viidakkoseikkailijatar
  • Profiili
  • Urbaani viidakkoseikkailijatar-blogi
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #9 : 01.11.2007, 18:51:26 »
moi!Helmikuu ollaan sit kokonaan Ecuadorissa reissussa eli kuukauden päivät ois aikaa tutkia paikkoja..Lonely Planetia olen jonkun verran selaillut ja yrittäny reittiä vähän suunnitella...Vielä otetaan suosituksia vastaan:)!!

Mutta jokatapauksessa Galapagos-saarilla varmaan n. 10 päivää ja muu aika sit mantereen puolella. Osaisko joku suositella hyvää viidakkoreissua?Tai hyviä sukelluskohteita (takana muutama sukellus eli aika aloittelija olen..). tai muita suositeltavia paikkoja mitä kannattaa ehdottomasti nähdä?

Mites turvallisuus?Paikkoja mitä kannattaa välttää?Kuulema ainakin jotkut raja-alueet. Sit lääkitystä, malaria-kuuri ois varmaan tarpeen ainakin joissain paikossa ja ilmeisesti keltakuume?
-Not all who wander are lost-
www.city.fi/urbaaniviidakkoseikkailijatar

HT

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
  • Sähköposti
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #10 : 01.11.2007, 21:42:01 »
Laurah: Keltakuume rokotuksista ehdottomasti, mutta tuota malariaa kannattaa kyllä harkita. Jos viidakkoon on menossa, niin ehkä sitten ihan järkevä, muuten ei. Turvallisuudesta, maaseudulla voi liikkua täysin vapaasti. Ainakin itsellä oli jopa turvallisempi olo siellä kuin Suomen kaupungeissa öisin. Suurissa kaupungeissa (Quito, Cuenca, Guayaquil) kannattaa tietysti käyttää sitä perinteistä maalaisjärkeä, mutta kyllä nekin suht turvallisia öisinkin ovat. Quitossa kannattaa iltaisin välttää Mariscalin aluetta, jossa suurin osa turistipalveluista on. Tulimme kaverin kanssa illalla bussilla Quitoon ja ennen bussiasemaa kuski antoi taksirahaa ja jätti ennen asemaa sanoen ettei asemalle ole enää turvallista tulla. :) No, 2 taalalla sitten ajettiin LP:sta katsomaamme hostelliin. Mutta kyllä Quiton keskustassakin voi iltaisin aika rauhassa liikkua, poliiseja näytti olevan melko paljon. Jos Otavalon markkinoille on menossa ja siitä jatkaa vielä pohjoisempaan, niin sitten on syytä olla tarkkana. Ecuadorin ja Kolumbian välinen raja on todellakin turvaton. Omaa kokemusta raja-alueelta ei tosin ole.

Galapagoksella varmasti tulee reissun sukelluskiintiö täyteen. Eiköhän siellä melkein jokainen lafka tarjoa sitä mahdollisuutta. Harmittaa, ettei viimeksi itsellä ollut tarpeeksi rahaa Galapagoksella käyntiin, mutta kyllä siellä mantereen puolellakin nähtävää riitti.

P.S. Ja jos jossain paikassa on mahdollisuus maistaa marsua, niin kannattaa ehdottomasti. Cuencassa tuli ravintolassa sekin erikoisuus koettua. Moni paikallinen suositteli! :D

penikka

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
  • http://www.brutus.fi
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #11 : 02.11.2007, 02:18:47 »
Guayaquil oli vaarallisemman tuntuinen kuin quito. Yhtena yona kuului laukauksia. Paivalla tosin toimii yhta hyvin kuin mika tahansa muukin suurkaupunki ja tuntuu turvalliselta. Huomattavasti vahemman myos lankkareita siella kun quitossa, joten jos espanja ei taivu, niin saattaa tulla hetkittain yksinainen olo. Viikko oltiin jumissa siella kun eivat Salinaksessa kelit suosineet. Turhia paineita/pelkoja ei turvallisuudesta kannata ottaa, maalaisjarjella tuntuu parjaavan varsin mainiosti.

Galapagoksella kannattaa ottaa sukelluspaketti suoraan, jos haluaa enemmankin dyykkailla. Saa huomattavasti edullisemmin kuin ostaisi joka kerta sukelluksen erikseen. Niin tekisin itse, jos menisin takaisin. Nautidivingin (http://www.nautidiving.com/) oma vene oli hajalla kun olimme siella ja lafkasta jai muutenkin vahan huonot vibat. Buddylla tayttyi bcd itsestaa joten safety-stopin tekeminen oli vahan hankalaa. Itsellani lahti jaloista kokonaan tunto, kun oli sen verta viileaa. Scuba-iguana (http://www.scubaiguana.com/) hoiti homman hyvin homman kotiin meidan kohdalla. Kysy aina, etta minkalainen vene on, katso minkalaisella gearilla sukeltavat ja kysy nakyvyytta jonka jalkeen vahenna siita 5 metria. Vesi saattaa tuntua kylmalta. Meilla se oli 16 asteista. Saattaa se kylla olla 24 asteistakin, kun menette sinne. bcd-liivin konsoli on myos monessa paikassa jenkkiversio, eli psi ja jalka on mittayksikko. Virtauksia on, mutta ei hairitsevasti. Santa Cruzin laheisyydessa oleva gordon rock oli paras kohde, mutta se vaati muistaakseni 30 sukelluksen kokemuksen johtuen virtauksista. Pienilta ne virtaukset tosin tuntuivat, mutta eri ihmiset kokevat asiat eri tavoin. Darwin ja Wolf saaret ovat kuuluisia valashaistaan(kehuivat, etta 2-3 nakyi joka sukelluksella), mutta sinne paasee ainoastaa liveboardilla ja 70 dyykin kokemuksella. Virtauksia. Galapagoksella saat varmasti sukeltaa enemman kuin tarpeeksi. Mene mielummin vaikka surffikouluun mantereen puolella.

Ota suomesta paljon hyttysmyrkkya mukaan jos menet viidakkoon. Quitosta niitakin retkia voi varailla. Vievat 3-5 paivaksi vaeltelemaan ja katsomaan intiaaneja. Itsellani ei malaria-laakitysta ole ja olen hengissa edelleen. En tosin kaynyt viidakossa.
Alcohol, coffee and tobacco are not drugs, and certainly not problems.

Linnunlahti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 320
  • Profiili
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #12 : 03.11.2007, 14:39:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Laurah"
moi!Helmikuu ollaan sit kokonaan Ecuadorissa reissussa eli kuukauden päivät ois aikaa tutkia paikkoja..


Onnelliset, helmikuun lopussa ja maaliskuun alussa on karnivaaliaika. Kannattaa valita tuolloin paikka aika tarkkaan :wink:

Lainaus käyttäjältä: "Laurah"
Osaisko joku suositella hyvää viidakkoreissua?


Naita loytyy joka lahtoon. Quitosta voit varta Pohjois-Ecuadoriin retket. Niin kuin edella mainittiinkin. Nain tekevat aika moni muukin. Sitten toinen vaihtoehto on lahtea itse vaikkapa Macasiin ja etsia sielta opas. LP Ecuadorissa on muutaman nimi (yllattavasti olivat oikein). Itse menin trekille Macasista ja oli juurikin sellainen mista pidin, matkakaverini ei.

Itse soin paikallista malarialaakitysta viidakossa. Yllattavan halvalla sai koko kuurin :wink: . Eli kylla kunnon vaatetuksella ja offilla pitaisi parjata, ainakin etelaisessa Ecuadorin viidakossa.
"Lahjakkaat muumipeikot ovat usein rauhattomia. Siksi minäkin ikävöin yhä uusia paikkoja ja uusi tuttavuuksia."
-Muumipappa

Laurah

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
 • Reissu-blogi: Urbaani viidakkoseikkailijatar
  • Profiili
  • Urbaani viidakkoseikkailijatar-blogi
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #13 : 16.11.2007, 16:47:38 »
moido!Saakohan Galapagos-lentoja varmasti vielä paikan päältä vai kannattaako varata netistä jo etukäteen?Onko hinnassa eroa?
-Not all who wander are lost-
www.city.fi/urbaaniviidakkoseikkailijatar

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #14 : 16.11.2007, 17:48:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Laurah"
moido!Saakohan Galapagos-lentoja varmasti vielä paikan päältä vai kannattaako varata netistä jo etukäteen?Onko hinnassa eroa?


Saa Quitosta ja ihan muutaman päivän varoitusajalla. Kun itse katselin, näytti että olisivat olleet jopa halvempia Quitossa, kun koetetaan täyttää viimeiset paikat. En tiedä onko sidonnaista vuodenaikaan tms. Muista, että tuollaisilla retkillä saat mitä maksat- jos hinta tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se luultavasti on. Tarkista mitä hintaan kuuluu, majoituksesta, ruuan laadusta yms.
She rides rollercoasters but never screams

Evita

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • Profiili
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #15 : 17.11.2007, 02:22:46 »
Lensin Galapagokselle 16.9. hintaan $350. Low season alkoi kyseisenä päivänä ja ennen tätä hinta oli $400. Käsittääkseni tuo high season alkaa taas joulukuun paikkeilla. Kyselin lippuja eri yhtiöiltä, mutta kaikki tarjosivat samaa hintaa. Opiskelukortilla olisi saattanut saada jotain alennusta. Varasin lipun kahta päivää ennen, eikä tunkua ollut koneeseen.
Lentolipun lisäksi Galapagokselle maksetaan $100 jotain kansallispuistomaksua.

Terv. kateellinen Elli

P.S. Koska olit sinne Galapagokselle menossa?
quot;Eihän sitä matkusta perille tullakseen, vaan matkustaakseen"

Lisbet

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
  • Sähköposti
Ecuadorin turvallisuus??
« Vastaus #16 : 20.11.2007, 18:39:25 »
Nyt kolmatta kertaa matkailevana ja Guayaquilissa asuvana tyttösenä voin kertoa seuraavaa.

Muutaman kerran olen nahnyt taskuvarkaita tyossaan. Ei kannata kulkea pimeilla kaduilla illaalla. Olkapalla huolettomasti roikkuva kasilaukku hyvinkin helposti loytaa uuden omistajan. Ainakin paikallisilta usein varastetaan kannykka. Iltaisin ei kannata kulkea pimeita ylikulkusiltoja. Vastassa voi olla joukkio, joka ottaa kaiken mika irtoaa.

Joten vinkki. Ecuadorissa ei kannata jaada yksin pimeassa. ei kadulla ei rannalla.

Quitossa olen kuullut enimmakseen tarinoita, etta turisteja huumataan baareissa. Voi myos olla tuttu huumaaja. kaverin ecuadorilainen poikaystava huumasi kaverini ja vei hotelihuoneesta lapparin. Mitaan lappusia ei kannata kadulla ottaa. voivat olla huumattuja.

No nama ovat nyt vain esimerkkeja mita voi kayda. Silmat auki ja nauttikaa olostanne ecuadorissa. ihana maa kaikesta huolimatta!

ja Guayaquil on huippukaupunki.. paljon tekemista ja nahtavaa!

Lisbet

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
  • Sähköposti
Guayaquil-tietäjä
« Vastaus #17 : 20.11.2007, 22:13:10 »
Asustelen tällä hetkellä Ecuadorissa, Guayaquilissa aina toukokuun loppuun asti. Olisi mukava tavata myös suomalaisia vierailijoita. Kaupunki ei sillä tavalla ole turistiystävällinen, että moni reppumatkailija tähän kaupunkiin ihastuisi. Keskustassa on mukavia paikkoja kuten Malecón ja Cerro Santa Ana (mahtava illalla), mutta guayaquilin matka minun sydämeen on käynyt ihan muiden paikkojen kautta.

Eli jos olet tulossa Guayaquiliin ja haluaa vinkkejä tai ilmaisen oppaan kaupungin sokkeloihin, voipi ottaa meikäläiseen yhteyttä pallontallaajissa.  8)

kinos

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Ecuador para mi!
« Vastaus #18 : 27.11.2007, 19:35:32 »
Ecuadorissa riittää katsottavaa 4:ksikin viikoksi. Perun matka samaan syssyyn kuulostaa kunnianhimoiselta.
Olin Ecuadorissa lokakuussa 3 vkkoa, josta 5 pv Galapagossaarilla. 5pv reissu päivä tai 1/2-pv retkineen täyshoidon kera (lennot, kuljetukset, retket: 2 veneretkeä, loput Santa Cruz saarella, ateriat x3/pv) maksoi ehkä n. 500 $, matkaseuranani vain ecuadorilaisia turisteja. Matkatoimisto oli  Islas de Fuego, matka ostettu Guayaquilista. Monet Quitosta lähtevät lennot lentävät saarille Guayaquilin kautta (= lisää lentoaikaa). 2 lentoyhtiötä lentää saarille: Tama ja Aerogal, joka on uudempi lentoyhtiö.
Tein yhden sukellusretken (päivä) Gordon Rocksille (ei kuulunut matkapakettiin), 120 $ ja sama 4 muulle myöhemmin ilmoittautuneelle oli 110 $. Kaikki varusteet kuuluivat hintaan, paitsi ei kompassia eikä sukellustietokonetta/kelloa. Sukelluksen järjestäjä ei oikeasti välittänyt/vaatinut minkälaisen sukelluskokemuksen omaa: sukellustaso kirjattiin ja allekirjoitettiin paperi ettei matkanjärjestäjä vastaa mistään. Ehkä kaikki sukellusten järjestäjät eivät ole yhtä huolettomia. Hieno kohde.
Ecuadorilainen ystäväni valisti ettei kaulakoruja kannata Guayaquilissa pitää. Quiton 3000 m korkeus saattaa väsyttää. Otavalo ympäröivine alueineen on hieno - jos tykkää vuoristosta. Ecuadorin itäosassa on myös laaja Amazonin sademetsäalue, jonne lähinnä pääsee lentämällä (jäi retki seuraavaan kertaan).  Vähäinenkin espanjankielentaito on eduksi. Lonely Planet tietää paljon.

Lisbet

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
  • Sähköposti
ecuador, galapagossaaret ja machu picchu
« Vastaus #19 : 28.11.2007, 19:52:12 »
"Olen turisti ja minua kusetetaan kokoajan, niin halvemmallakin tosin saattaa paasta. "

Ecuadorissa on silloin tällöin eri hinnat turisteille kuin paikalliselle väelle. Galapagos matkailu on n. 200-250 $ kalliimpaa turistille kuin paikalliselle. Mm. Galapagoksen luonnonpuistoon astuminen maksaa turistille 100$ per henki (myös aikuiset ja lapset) ja ecuadorilaisille vain 6$/3$). Ymmärrettävää tuo on mielestäni, koska suurin osa saarilla kävijöistä on ulkomaalaisia ja luontoa pyritään säästämään tällä "maksurajoitteella". Matkalippuihin tuo eri hinnoittelu ei päde.