Romania...

 (Luettu 197776 kertaa)

sundance kid

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #40 : 08.10.2004, 13:52:28 »
Moi!

Vietán vaihtarivuotta Szegedissá (Romanian rajan tuntumassa) Unkarissa. Transsylvania kiehtoo, joten jos joku tietáá, miten sinne páásee edes suhteellisen kátevásti, kertokoon sen. Tiedán, támá oli erittain ympáripyöreá kysymys.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #41 : 08.10.2004, 16:32:02 »
Lainaus käyttäjältä: "sundance kid"
Vietán vaihtarivuotta Szegedissá (Romanian rajan tuntumassa) Unkarissa. Transsylvania kiehtoo, joten jos joku tietáá, miten sinne páásee edes suhteellisen kátevásti, kertokoon sen. Tiedán, támá oli erittain ympáripyöreá kysymys.

Junalla...? Kuvittelisin, että saat tästä asiasta huomattavasti paremmin selvää itse siellä paikan päällä ollessasi. Bussien aikataulut löytyvät linja-autoasemalta ja junien rautatieasemalta.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Anonymous

 • Vieras
ilman muuta Romaniaan!
« Vastaus #42 : 13.10.2004, 16:08:26 »
lähe ihmeessä!! se on miun unelmien maa, ja aion kyllä palata sinne, olin just kesällä kaks viikkoo, josta toisen ikään ku vahingossa vietin sitten Sighisoarassa, päivät vähän veny  :wink:  joo, kiertelin lähinnä keskellä maata, rannikolla en käyny, mutta vaikken mennykään sinne Jasiin (mustalaisten asuttama kaupunki) ni kyllä niitä varkaita löyty...henk.koht. kokemusta ei kyllä oo muista ku kerjäläisistä, eikä ne pahoja oo, säälittäviä vaan...

eimutta, maa on taivas!!

anicca

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 507
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #43 : 13.10.2004, 19:54:44 »
Katsopa juna-aikataulut Unkarin "VR:n" hakusivuilta, www.elvira.hu. Haku toimii myös englanniksi. Olin pari vuotta sitten kesällä Romaniassa, silloin ainakin lähti joka iltapäivä yöjuna Romaniaan (Brasoviin), ja Bukarestiinkin varmasti menee junia päivittäin. Szegedistä ei taida kyllä suoraa junaa mennä, mutta ehkäpä voit tulla tänne Budapestiin ja lähteä sitten täältä. Busseista en tiedä (katso www.volan.hu), mutta en kyllä välttämättä suosittele bussimatkaa Romaniaan, vaikka se olisikin mahdollista. Tiet on siellä järkyssä kunnossa ja kaikki ajaa kuin hullut... :shock:
 következö buszon
Rajta leszek én is

Alxity

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 90
  • Profiili
Vama Veche
« Vastaus #44 : 02.05.2005, 19:58:11 »
Oletteko muuten lukeneet siitä Romania & Moldova Lonely Planetista kuvausta Vama Vechestä? Poikkeaa nimittäin aika radikaalisti siitä millaisen kuvan tätä lukiessa paikasta saa. Ensi kesänä tarkoitus olisi sinne itsekin matkustaa. Tuollainen hippimesta kuulostaisi kyllä hyvältä. Lonely Planet vaan väittää sen olevan nykyisin aika turistirysä. Tosin eipä ole ensimmäinen kerta kun Lonely Planet tuntuu kertovan mitä sattuu...

Dela

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 311
  • Profiili
  • Sähköposti
Romania...
« Vastaus #45 : 18.09.2006, 13:00:01 »
Herätetäänpäs tällainen todella vanha topic, mutta sitäkin maukkaampi eloon.

Kahdesti Romaniassa käyneenä olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia Romaniasta talvikohteena. Nyt siis talvikokemuksia, kiitos.

Eli rokkaako Bukarest myös talvella ja hukkuuko Sinaialla lumeen? Kuinka paskaista on lumi Sighiasoran kaduilla?

Tästä saa siis jatkaa. Areena on teidän.
Ilmaisia matkoja ja majoitusta käyttäjien välillä: www.freetrippers.com

cariad

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 94
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #46 : 23.01.2007, 18:27:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Dela"
Herätetäänpäs tällainen todella vanha topic, mutta sitäkin maukkaampi eloon.

Kahdesti Romaniassa käyneenä olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia Romaniasta talvikohteena. Nyt siis talvikokemuksia, kiitos.

Eli rokkaako Bukarest myös talvella ja hukkuuko Sinaialla lumeen? Kuinka paskaista on lumi Sighiasoran kaduilla?

Tästä saa siis jatkaa. Areena on teidän.


Joo, herätetään vaan, vaikkakin vähän myöhässä. :)

Mä kävin tässä kuussa Sighisoarassa, Sibiussa, Brasovissa, Sinaiassa, Bustenissa, Rasnovissa, Branissa ja Prejmerissä ja hauskaa oli. :) Sighisoara ei tosin musta ainakaan talvella ollut niin kaunis paikka kuin ylistetään, Sibiu sen sijaan oli.

Tää talvi on vissiin Romaniassakin ollut poikkeuksellisen lämmin, kun lunta oli vähänlaisesti. Eli Sinaialla ei tällä kertaa hukkunut lumeen, harmi. :) Toisaalta vuoristoteillä oli mukavampi olla autojen kyydissä, kun tiet eivät olleet lumisia tai jäisiä. Hurjimmat vuoristotiet oli kuitenkin suljettu talvella, ainakin periaatteessa.

Talvella matkustamisessa oli se mukava puoli, että muita turisteja ei näkynyt juuri ollenkaan. Branin linnaakaan ei tarvitse talvella välttää, meidän lisäksemme siellä oli vain muutamia turisteja ja nekin taisivat olla romanialaisia.

Myöskään niitä huijareita, joilla tälläkin palstalla on peloteltu, ei nähty yhtäkään. Ystävällisiä ja auttavaisia ihmisiä sitäkin enemmän. Tahtoivat auttaa vaikka vaan elekielelläkin, ja joku kutsui meidät kotiinsakin syömään.

Huonoimmatkin junat olivat poikkeuksetta mukavampia kuin olin kuvitellut ja aina lämpimiä, toisin kuin olin etukäteen lukenut. Hienoimmat junat olivat vähintään yhtä hienoja kuin Suomessa, joskin hitaampia. Mitään ylimääräisiä lisämaksuja meiltä ei kyselty.

Talvimatkustamisen huono puoli oli ehkä ainakin tänä vuonna se, että maisema olisi varmaan ollut vähän kauniimpaa joko vihreänä tai valkeana. Mutta kaunista Romaniassa oli nytkin! :)

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Bukarestista itaan...
« Vastaus #47 : 25.03.2007, 16:16:17 »
Bukarestista  itään…

Bukarestia kutsutaan idän Pariisiksi, ja siitä joko pitää tai siitä ei todellakaan pidä. Lukeudun jälkimmäiseen ryhmään. Se on outo, iso, likainen ja kaoottinen, ainakin niiltä osin, mitä minä kaupungissa koin. Toisaalta kaupungista löytyy puistoja joihin ihmiset pakenevat vilinää. Kävelemme melkein tunnin matkan hostellilta Ceausecun rakennuttamalle nykyiselle parlamenttitalolle. Se on niin iso, että sitä on vaikea edes käsittää. Kuinka tuollainen pytinki seisoo Euroopassa? Kierros sisällä antaa hyvän kuvan Romaniaa vuosikymmenet hallinneen Ceausecun suuruudenhulluudesta. Tällaista villaa ei kyllä ensimmäisillä palkkarahoilla Saimaan rannalle rakenneta. Sisällä on kaunista, salit ovat täynnä aitoja luonnonmateriaaleja ja taidetta. Esimerkiksi Pelesin rinnalla tämä palatsi edustaa jotain aivan muuta, mutta ehdottomasti näkemisen arvoista. Kaupungissa on historian havinaa ja kulttuuria, mutta toisaalta kaupunki tuo auttamattomasti mieleen myös Ceausescun diktatuurin, myöhemmin suuret mellakat ja pariskunnan armottoman teloituksen.
Bukarest ei tosiaan saa minua innostumaan, vaikka ihmiset joita kohtasin, olivat hyvin lämpimiä ja vastaanottavaisia, niin kuin muuallakin Romaniassa. Ehkä minun joskus vielä pitää palata Bukarestiin ja kokea se uudella tavalla, mutta nyt ei tuntunut siltä. Majapaikkakin on suorastaan absurdi. Ihmispaljouden (mukaan lukien kiertävä mustalaissirkus), kosteiden pyyhkeiden ja vanhan viinan tuoksu yhteismajoituksessa on niin luotaantyöntävä, että päätän ottaa lentävän lähdön Mustallemerelle.
Jos lähtö oli lentävä, niin kyllä sitten menokin. Ensimmäistä kertaa elämässäni luulen kuolevani kiskoilla kulkevassa kulkuvälineessä. Juna paahtaa menemään noin kaksisataa kilometriä tunnissa lähes piikkisuoraa rataa kohti Constantaa. Enkä muuten ole missään suomalaisessa pendolinossa. Painan kannettavan soittimeni napit korville, niin että sattuu. Poltan paikalliseen tapaan tupakkaa ketjussa. Vaunut pomppivat raiteiden vaihteissa. Toisinaan se joutuu himmaamaan vauhtia, josta kuuluu hirvittävä ääni. Polttoöljy lemuaa, jarrut kirskuvat ja haisevat voimakkaasti palaneelle. Olen enemmän kuin onnellinen päästessäni elävien kirjoissa määränpäähän. Tosin kääpiö taksikuskini meinaa ajaa kolarin heti alkumetreillä, mutta pystyy juuri vielä väistämään. Kuski on kyllä aika vekkuli, mutta ei edes yritä kiskoa tuplahintaa. Mukava heppu.


Ote opinnaytetyostani

Salutare Romania -matkakirja 2005
i]Sapere aude![/i]

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #48 : 25.03.2007, 16:21:51 »
Bukarest

Romanian pääkaupunki Bukarest sijaitsee Dimbovitajoen soisilla tulvatasangoilla. Sen perusti Bucur-niminen lammaspaimen, jonka mukaan kaupunki on myös nimetty. Valakian herttuat alkoivat Vlad Tepesin johdolla kehittää kaupunkia 1400-luvulla, koska turkkilaiset uhkasivat sitä. Bukarestista tuli tärkeä karavaanareiden kauppa-asema ennen Istanbulia. 1600-luvun lopulla Bukarest oli Valakian pääkaupunki ja yksi Koillis-Euroopan vauraimmista kaupungeista. Romanian itsenäistyttyä siitä tuli pääkaupunki vuonna 1862. Uusi pääkaupunki laajeni nopeasti ja 1860-luvulla aloitettiin uusi rakennusohjelma, jonka tarkoituksena oli korostaa kaupungin uutta asemaa länsimaisten, lähinnä Ranskasta tulevien vaikutteiden mukaisesti.  1930-luvulla Bukarest tunnettiinkin Idän Pariisina.

Vuonna 1869 rakennettu rautatie vauhditti Bukarestin kehittymistä entisestään. Kaupunkiin rakennettiin uusia bulevardeja, joita reunustivat hienot julkiset rakennukset ja asuintalot. Tulviva Dimbovitajoki ja kaupungin soinen perusta vaikeuttivat rakentamista. Maata piti pengertää ja täyttää rakennusmaaksi. Tämän vuoksi kaupungissa on nykyään vain muutamia avoimia alueita puistoina vanhassa keskustassa. Bukarest laajeni myös pohjoiseen Colentinanlaaksoon, jonne rakennettiin ennen sotia ja niiden jälkeen 16 teollisuuden patoallasta, joiden rannat ja vesistöt ovat nykyään virkistyskäytössä.

Bukarest kasvoi nopeasti sosialistisen teollistumisen myötä. Kaupunkia ympäröivän rautatien varteen rakennettiin teollisuuslaitoksia ja kerrostalokortteleita. Historiallinen keskusta sai olla vielä rauhassa. Nicolae Ceausescun diktatuuri muutti kuitenkin kaupungin keskustaa myöhemmin dramaattisesti. Vuoden 1977 maanjäristyksen tuhottua osia Bukarestista hän teki suunnitelman, joka muuttaisi kaupungin hänen valtakautensa symboliksi.  Rakennustyöt alkoivat vuonna 1984. Sosialismin voiton puistokatu johti uuteen ja mahtavaan hallintorakennukseen, jonka alta tuhottiin kokonaisia kortteleita kirkkoineen, asuintaloineen ja luostareineen. Ceausescun valtakauden päättyminen pysäytti lopulta arkkitehtonisen perinnön ja ympäristön tuhoamisen.

Bukarest on miljoonakaupunki, jonka laajalla alueella on monia historiallisia vierailukohteita, kirkkoja ja erilaisia monumentteja. Kymmenissä museoissa voi tutustua Bukarestin menneisyyteen ja nykypäivään. Vanha ja perinteinen etnografinen Kylämuseo (Village Museum) on perustettu 1936. Se levittäytyy ulkoilmamuseona yli kymmenen hehtaarin alueelle, ja siellä on nähtävillä lähes 300 romanialaista taloa ja maatilaa.  

Keskiaikaista ja modernia taidetta on kerätty Romanian kansalliseen taidemuseoon (National Museum of Art of Romania), entiseen Kuninkaalliseen palatsiin. Sen rakennutti prinssi Dinicu Golescu vuosina 1812–1815, ja siitä tuli virallinen kuninkaallinen residenssi vuonna 1834 prinssi Alexandru Ghican myötä. Rakennus vahingoittui vuoden 1989 vallankumouksessa. Osa siitä avattiin museona yleisölle jälleen vuonna 2000 ja kokonaan keväällä 2002. Museossa on kattava kokoelma keskiaikaisia töitä luostareista sekä Constantin Brâncusin ja Dimitrie Paciuren kuvanveistoksia. Romanialaista maalaustaidetta edustavat muun muassa Theodor Palladyn, Gheorghe Patrascun, Theodor Amanin ja Nicolae Grigorescun teokset. (Ks. myös kappale Taide)

Bukarestissa on useita puistoja, joihin voi paeta kaupungin vilskettä. Lähellä keskustaa sijaitsevan Cişmigiu Gardens -puiston suunnitteli saksalainen arkkitehti Carl F.W. Meyer, ja se valmistui vuonna 1847 yleiseksi puistoksi. Sitä sanotaan rakastavaisten puistoksi, ja siellä viettävät aikaansa sekä paikalliset ihmiset että kaupunkiin saapuneet matkailijat.


Ote opinnaytetyosta

Salutare Romania -matkakirja 2005
i]Sapere aude![/i]

diokenes

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 817
  • Profiili
Re: Bukarestista itaan...
« Vastaus #49 : 25.03.2007, 16:25:21 »
Lainaus käyttäjältä: "Bella"

Bukarest ei tosiaan saa minua innostumaan, vaikka ihmiset joita kohtasin, olivat hyvin lämpimiä ja vastaanottavaisia, niin kuin muuallakin Romaniassa. Ehkä minun joskus vielä pitää palata Bukarestiin ja kokea se uudella tavalla, mutta nyt ei tuntunut siltä. Majapaikkakin on suorastaan absurdi. Ihmispaljouden (mukaan lukien kiertävä mustalaissirkus), kosteiden pyyhkeiden ja vanhan viinan tuoksu yhteismajoituksessa on niin luotaantyöntävä, että päätän ottaa lentävän lähdön Mustallemerelle.

 Ensimmäistä kertaa elämässäni luulen kuolevani kiskoilla kulkevassa kulkuvälineessä. Juna paahtaa menemään noin kaksisataa kilometriä tunnissa lähes piikkisuoraa rataa kohti Constantaa. Enkä muuten ole missään suomalaisessa pendolinossa. Painan kannettavan soittimeni napit korville, niin että sattuu. Poltan paikalliseen tapaan tupakkaa ketjussa. Vaunut pomppivat raiteiden vaihteissa. Toisinaan se joutuu himmaamaan vauhtia, josta kuuluu hirvittävä ääni. Polttoöljy lemuaa, jarrut kirskuvat ja haisevat voimakkaasti palaneelle.


Mitäh ?
Bukarestihan on nasta mesta pyöriä muutama päivä.
Värikästä elämänmenoa ja vähän erilaisempaa elämäntyyliä,
sitäpaitsi "mustalaiset" ovat ihan mukavaa porukkaa.

Junamatkatkin ovat aina elämyksiä, kuten kuvailit.
Omalla kohdallani törmäsin vielä junan vessassa olevaan
ammottavaan reikään, josta raiteet vain vilkkuivat junan kiitäessä
kohti etelää. (Joku oli ilmeisesti pöllinyt koko vessanpöntön)

Miellyttävimpinä muistoina kymmenen Dollarin bussireissut Bukarestista
Turkin Istanbuliin, maantiellä härkävankkureita ja hevoskärrejä ohitellen.
I dont care going nowhere, as long as it´s an interesting path.

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Re: Bukarestista itaan...
« Vastaus #50 : 25.03.2007, 16:34:26 »
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"

Mitäh ?
Bukarestihan on nasta mesta pyöriä muutama päivä.
Värikästä elämänmenoa ja vähän erilaisempaa elämäntyyliä,
sitäpaitsi "mustalaiset" ovat ihan mukavaa porukkaa.

Junamatkatkin ovat aina elämyksiä, kuten kuvailit.
Omalla kohdallani törmäsin vielä junan vessassa olevaan
ammottavaan reikään, josta raiteet vain vilkkuivat junan kiitäessä
kohti etelää. (Joku oli ilmeisesti pöllinyt koko vessanpöntön)


Kyllahan siella Bukarestissa tuli nahtya ja koettua asioita, toisiin suhtautui lahes itkulla, toisiin puolestaan naurulla! Ei siella varmaan tylsaa tule, eika tullut, mutta sitten teki mieli poiskin  :wink: Itsella kuitenkin jai jotenkin vahan ahdistava, tai no ei nyt niin ahdistavakaan, mutta outo kuva Bukarestista. Mutta oikeassa olet: Erilaista elamantyylia ja elamyksia riittaa  :D
i]Sapere aude![/i]

PetraJii

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 714
  • Profiili
  • http://my.opera.com/PetraJii/albums/
Romania...
« Vastaus #51 : 28.03.2007, 15:00:34 »
Arpa on heitetty, eli 6 päivää Romaniassa odottaa kesä-heinäkuun vaihteessa. Buukkasin Hulluilta päiviltä lennot tänään. Tarkoitus oli olla vaan 4 yötä (ti-la)mutta niitä lentoja ei ollut enää joten nyt ollaan sitten ke-ti. Ihan hyvä, ehtii käymään sitten vähän muuallakin kuin vain Bukarestissa.. Oliskohan se sitten se Brasov, vai Sighisoara.. vai..
t's enough for this wide-eyed wanderer
That we got this far

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #52 : 28.03.2007, 19:15:45 »
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"
Oliskohan se sitten se Brasov, vai Sighisoara.. vai..


No se sitten melkein olis Brasov  :wink:

Bukarestin parin paivan jalkeen junalla tosiaan Brasoviin. Sielta voitte ottaa upean linnakierroksen: Rasnov, Bran ja Peles. Varsinkin Pelesin linna on jotain todella sanoinkuvaamatonta! Muuten Brasovissa vierahtaa helposti pari paivaa vain ihmetellen ja katsellen. Poiana Brasovin laskettelukeskus on 15 minuutin bussimatkan paassa. Siella voi nousta kabiinilla ylos ja ihailla ymparoivia vuoria tai vaikka patikoida.

Sighisoaraan riittaa vallan mainiosti yksi paiva, jos sinne paatatte lahtea!
i]Sapere aude![/i]

vompatti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 299
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #53 : 28.03.2007, 20:44:04 »
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"
Oliskohan se sitten se Brasov, vai Sighisoara.. vai..

Tee kiertomatka Brasov - Sighisoara - Sibiu - Brasov/Bukarest! Sighisoarassa saa kivasti vietettyä yhden päivän. Sibiu on tänä vuonna Euroopan kulttuuripääkaupunki, joten sielläkin varmasti on kivaa. Jos liikut autolla tai maastopyörällä, voit matkalla Sibiusta Sigisoaraan katsella UNESCOn maailmanperintölistalla olevia kauniita kirkkoja (tällöin pitää kulkea lyhintä mahdollista tietä, ei siis parasta mahdollista tietä).

Minä en menisi Branin linnaan, jota usein Draculan linnaksikin kutsutaan. Linnassa ei ollut mitään ihmeellistä, mutta  paljon turisteja. Talouselämä-lehti helmikuussa näytti valokuvan Hunedoaran linnasta, joka heidän mukaansa oli Draculan linna. Ennemmin menisin Hunedoaraan kuin Braniin, molemmat ovat yhtä paljon Draculan linnoja!

Bella

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 155
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #54 : 28.03.2007, 21:46:16 »
Linnakierros on matkani yksi upeimmista ja mieleenpainuvimmista kokemuksistani.. Ensin suuntaamme Rasnovin linnoitukselle, jonka käsin kallion läpi louhittu 170 metriä syvä kaivo on aivan uskomaton ihmiskäden saavutus.

Matka jatkuu tietenkin Branin linnalle, Romanian kuuluisimmalle nähtävyydelle, jota kutsutaan Draculan linnaksi.  Itse Vlad Tepes ei kuitenkaan ikinä ole todistettavasti siellä asunut eikä linna myöskään tarjoa aavemaisia kokemuksia tai edes mitään siihen viittaavaa. Linnan ulkopuolella seisovista kymmenistä kojuista voi ostaa aiheeseen liittyvää, ja ennen kaikkea liittymätöntä, romua ja krääsää matkamuistoiksi. Olisihan se pitänyt arvata. Mutta Branin linna itsessään on silti hyvin kaunis ja vaikuttava. Se rakennettiin 1378 ja toimien Walakian ja Transilvanian välisenä tulliasemana ja suojeli solaa.  Linnaa asutti 1920-luvulta alkaen kuningatar Maria. Sisällä on paljon kaunista taidetta sekä massiivisia ja näyttäviä huonekaluja Euroopan maista eri aikakausilta. Valkoiseksi kalkittu linna on niin upea, että sinne voisi vaikka muuttaa!

Pelesin linna on Romanian kaunein ja miksei jopa koko Euroopan kauneimpia rakennuksia. 1800-luvulla kuninkaan kesäpaikaksi rakennettu linna on täynnä totisesti henkeä salpaavia yksityiskohtia ja arkkitehtonisia ratkaisuja sekä erilaista rekvisiittaa aina aseista mattoihin. Linnassa toimii edelleen alkuperäinen keskuspölynimuri ja hissi! Huoneiden erilaiset sisustukset edustavat eri maita: esimerkiksi Italiaa, Intiaa ja Saksaa. Sisustus on hulppeata ja sanoinkuvaamattoman kaunista. Itse linna seisoo ylväänä korkealla laaksossa, josta on upeat maisemat vuoriston vihreille rinteille. Ei ihme, että kuningas ihastui Sinaian kauniiseen alueeseen ja pyhitti sen kesäpaikakseen. Sisällä ei valitettavasti saa valokuvata, mutta toisaalta Pelesin satulinnaa ei kyllä ikinä unohda. Ja se on matkailijan pakko nähdä.


Ote opinnaytetyostani

Salutare Romania -matkakirja 2005
i]Sapere aude![/i]

PetraJii

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 714
  • Profiili
  • http://my.opera.com/PetraJii/albums/
Romania...
« Vastaus #55 : 10.04.2007, 23:34:14 »
Heti ainakii bongasin mieluisan hommelin Bukarestissä. Siellä on isot festarit silloin kun me ollaan siellä. Ajattelin buukata 20 euroo maksavan lipun illalle, jolloin pääesiintyjänä Pink :)

Harmillisesti vaan sattuu tuo festari-ilta just lauantaille, kun sen viikon keskiviikkona ollaan tultu maahan ja seuraavana tiistaina lähdetään pois. Joten en osaa päättää, suuntaisimmeko heti maahan saavuttuamme johonkin toiseen kaupunkiin, ja palaisimme lauantai-illaksi takaisin Bukarestiin, vai toisinpäin..

Majoituksiakin pitäs pikkuhiljaa alkaa vilkuilla vakavasti. Olen vain silmäillyt niitä aiemmin. Isäntä haluaa hotelliin :)
t's enough for this wide-eyed wanderer
That we got this far

hurja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Pidempää oleskelua Bukarestissa tiedossa
« Vastaus #56 : 19.04.2007, 19:05:13 »
Syys-joulukuulla häämöttää hieman pidempi oleskelu Bukarestissa harjoittelun merkeissä.

Miten muuten on opiskelijakortille käyttöä siellä suunnalla? Tunnetaanko opiskeija-alennuksia, jos tunnetaan niin tarviiko ISIC-kortin vai meneekö suomalainen versio hymyn kera läpi? Entäpä Visa Electron, onnistuuko maksut sillä kuinka yleisesti?

Onko tiedossa paikkoja joissa helposti tutustuu muissa vastaavassa tilanteessa oleviin, vaihtareihin tai tms?

PetraJii

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 714
  • Profiili
  • http://my.opera.com/PetraJii/albums/
Romania...
« Vastaus #57 : 21.04.2007, 14:51:05 »
Do dii. Reissu alkaakin jo pikkuhiljaa muodostua...

Ollaan aluksi 4 yötä Bukarestissä (ke-su), treffataan todennäköisesti joku HC-ihminen tuona aikana, ja tsekataan pakolliset nähtävyydet. Lauantai-illaksi menemme Béstival-festareille kattomaan Pinkiä ja sunnuntaina suuntaamme junalla Brasoviin, josta käsin teemme retkiä esim. sinne Branin linnaan. Brasovissa olemme kaksi yötä ja palaamme sieltä Bukarestiin samana päivänä, jolloin iltalennolla lentelemme sitten kotiin.

Brasovissa aiomme majoittua Rolling Stone-hostellin doublessa. Isännän kuorsausongelma estää meidät ikuisiksi ajoiksi majoittumasta dormiin  :lol:

Bukarestissä majoitutaan serviced apartmentsissä. (Mikä ihme tuo on suomeksi? Palveluasunto kuulostaa sellaisilta vanhusten ja vammaisten asunnolta)
t's enough for this wide-eyed wanderer
That we got this far

Markku

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • Profiili
Romania...
« Vastaus #58 : 21.04.2007, 19:24:48 »
Aika läheltä liippaa meidän suunnitelmaa, 17.6. - 7.7. on varattu lennot samaan paikkaan :) Tuo viikko ollaan tosin varmaankin Bulgarian / Serbian puolella.

PetraJii

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 714
  • Profiili
  • http://my.opera.com/PetraJii/albums/
Romania...
« Vastaus #59 : 22.04.2007, 17:28:03 »
Ok.. tuo services apartments ei ollutkaan sitten noin läpihuutojuttu. Noi on kaikki jo buukattu aikoja sitten kuulemma. Nyt muutamassa vastaavassa firmassa varauksia vetämässä. Onpas suosittua, on tässä kuitenkin yli kaksi kuukautta aikaa..
t's enough for this wide-eyed wanderer
That we got this far