bulgariasta turkkiin?

 (Luettu 9736 kertaa)

martsu

 • Vieras
bulgariasta turkkiin?
« : 16.04.2005, 11:24:44 »
mikä on halvin tapa juna/bussi/laiva reissata sunny beachiltä istanbuliin?kauanko matka kestää tms?Kertokaa mitä vaan mitä tiedätte :)

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #1 : 17.04.2005, 17:37:44 »
Matkanjärjestäjät järjestävät retkiä Sunny Beachilta Istanbuliin. Voisit kokeilla liftata kyytiin; en tiedä meneekö seudulta muita suoria yhteyksiä, eli matkasta voi olla kannattavaa jopa maksaa pyydetty hinta. Huonolla ilmastoimattomalla minibussilla matka vie noin kuusi tuntia, oikealla bussilla ehkä vähän vähemmän (oiskohan karkeasti arvioituna 400 kilsan matka). Joskus näiden pitäjien välillä on ollut myös laivayhteys, itse harkitsisin vakavasti sitä jos haluaisin siirtyä kyseisen matkan.

Nimimerkillä parasta Bulgariassa on Istanbul...
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

snoop

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 102
  • Profiili
bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #2 : 30.05.2005, 19:05:48 »
Varnasta pääsee ainakin bussilla Istanbuliin joka maksaa noin 20€. Myös junalla luultavasti pääsee mut suosittelen bussia, joka on nopeampi ja samalla näät maisemia. Sofiasta pääsee myös helposti Istanbuliin, joko junalla tai bussilla.
For the born traveller, travelling is a besetting vice. Like other vices, it is imperious, demanding its victim's time, money, energy and the sacrifice of comfort.'
- A. Huxley, Along the Road

ihmeseikkailija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Liikenne yhteyksistä?
« Vastaus #3 : 05.05.2007, 02:09:36 »
Varnasta - Istanbuliin on tarkoituksena tässä muutaman viikon päästä suunnistaa.

Onko mahdollisista laivayhteyksistä uutta informaatiota?

Bussi lienee sitten se järkevin vaihtoehto, jos ei vesiteitse pääse...

Neeneh80

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
  • MSN Messenger - piia_annika@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #4 : 07.05.2007, 13:47:52 »
Hei ihmeseikkailija, laita ihmeessä tänne reissun jälkeen kokemuksiasi ko. bussi/laivamatkasta ja mahdollisesti aikatauluja/firmojen nimiä/nettiosoitteita josta löytyisi lisätietoa. Meillä sama matka suunnitteilla syyskuussa, tosin järjestyksessä Istanbul - Varna - Istanbul.

Onnea matkaan!

lssu

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 73
  • Profiili
bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #5 : 07.05.2007, 21:52:03 »
Pari vuotta sitten lähdimme miehen kanssa juurikin Sunny Beachia pakoon Istanbuliin (on nimittäin maailmaa hirvein turistiloukko mihin oon ikinään eksynyt!) Mutta asiaan siis, me mentiin eka paikallisbussilla Sunny Beachilta lähimpään isoon kaupunkiin eli Bourgasiin ja siellä bussi jätti linja-autoterminaalille, josta ostettiin liput Istanbuliin. Junaakin selviteltiin, mutta (syystä, jota en enää muista) todettiin bussi parhaaksi vaihtoehdoksi. Hintaa en muista, mutta edullistahan se tuolla on.

Lähettiin Bourgasista muistaakseni 8-9 aikaan illalla, rajalla oltiin puolilta öin ja Istanbulissa aamuyöllä neljältä. Rajalla meni oma aikansa, kun kaikki nousi bussista, käveli tullikoppiin leimauttaan passinsa, kaikki laukut purettiin bussista ja avattiin, tullimiehet tsekkas. Meidän laukkuja vaan kurkkasivat, paikallisten laukkuja syynäsivät tarkemminkin. Meidän aikataulu oli kyllä siinä mielessä perseestä, että oltiin perillä yöllä Istanbulissa ilman mitään majotusta/suunnitelmaa ja bussiterminaali on kaukana kaupungista. Kukaan terminaalilla ei myöskään puhunut englantia, ei edes taksikuskit. Miehen venäjän taidoista oli apua, sitä ne ymmärsi edes vähän (myös muuten Bourgasissa kuten tietty missä vaan turistikohteiden ulkopuolella Bulgariassa on kaikki viitat kyrillisin aakkosin, eli niiden hallitsemisesta on apua, että löytää oikeen lippuluukun, jolta saa Istanbulin lipun).

Mutta busseja Bourgasin ja Istanbulin väillä on useilla firmoilla ja useita lähtöjä päivässä, eli kannattaa otta joko myöhään lähtevä, että on aamusta ihmisten aikaan perillä, tai istua päivä, sillä tuo aamuyöstä saapuminen oli kyllä tympeää. Väliä liikennöi sekä turkkilaiset, että bulgarialaiset firmat. Me mentiin yhdellä halvimmista ja siellä ei ollut montaakaan turistia meidän lisäksi. Kun ostettiin Istanbulissa paluulippua, ne yritti väkisin myydä kalliimpaan autoon ja painottivat sitä että se ois paljon turvallisempaa. Palattiin kuitenkin samalla firmalla kuin oltiin mentykin, kun ei se mitenkään turvattomalta ollut tuntunut. Firman nimi näyttäis olleen NISIKLI (turkkilainen firma, en tiiä löytyykö googlettamalla lisätietoa).
Luota elämään niinkuin lintu luottaa ilmaan

ihmeseikkailija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Varnasta Istanbuliin
« Vastaus #6 : 15.06.2007, 00:10:20 »
Reissun aikana Varnassa käytiin pieni mutka, mutta Istanbuliin ei kuitenkaan ikinä menty...

Hostellin seinällä oli kuitenkin lappu busseista Varna - Istanbul. Lähtöajat Varnasta: aamuisin 10.30 ja iltaisin 9.30

Edellämainitut asiat pistin muistiin vihkoon...
Vesiyhteyksistä ei ole varmuutta mutta jäi mielikuva ettei niitä ole kyseiselle välille.

Kleopatra

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Istanbuliin Sunny Beachilta
« Vastaus #7 : 26.07.2007, 12:21:13 »
Olimme kesäkuussa kaksi viikkoa Sunny Beachilla (oli ehdottomasti väärä valinta, mutta tulipa sekin koettua..). Menimme matkanjärjestäjän (Finnmatkat) järjestämälle retkelle Istanbuliin. Lähdimme aamulla viideltä Sunny Beachilta. Ajoimme pari tuntia rajalle, josta oli vielä nelisen tuntia Istanbuliin. Taukoja pidimme tunnin-kahden välein, joten matkustaminen ei käynyt liian rankaksi. Istanbulissa kävimme ensin lounaalla, jonka jälkeen menimme Hippodromelle (Sultanahmet). Sieltä kävelimme Siniseen Moskeijaan ja tutustuimme siihen sekä ulkopuolelta, että sisäpuolelta. Sen jälkeen kävimme Hagia Sogiassa (Aya Sofia). Päivän päätti vierailu suuressa basaarissa, jossa oli omaa aikaa kierrellä. Kävimme vielä vierailulla mattokaupassa, jonka jälkeen suuntasimme hotellille. Saavuimme hotellillemme kahdeksan aikaan illalla (hotellimme sijaitsi Taksimissa, aivan suuren ostoskadun vieressä, nimi oli Residence) ja meille kuului myös illallinen.

Aamulla lähdimme kahdeksalta taas liikenteeseen, ensin kävimme Bosborinsalmen risteilyllä ja tämän jälkeen Topkapin palatsissa. Söimme jälleen lounaan ja sitten olikin taas aika lähteä Bulgariaan. Hotellillamme olimme illalla seitsemän jälkeen.

Vapaa-aikaa ei jäänyt kuin illalla, mutta retki oli kaikin puolin erittäin antoisa ja hyvä. Suosittelen Istanbulia ja sen upeita nähtävyyksiä ihan kaikille! :)

Itse olen menossa syyskuussa sinne nyt neljäksi päiväksi.. :)
. one moment can change everything ..

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Re: Istanbuliin Sunny Beachilta
« Vastaus #8 : 26.07.2007, 12:45:38 »
Lainaus käyttäjältä: "Kleopatra"
Menimme matkanjärjestäjän (Finnmatkat) järjestämälle retkelle Istanbuliin. -- Suosittelen Istanbulia ja sen upeita nähtävyyksiä ihan kaikille! :)


Tutulta kuulostaa. Retki on siis supistunut kaksipäiväiseksi? Mitenkäs matkalaisten vatsat kestivät, tuliko pakollista turistiripulia?
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

Kleopatra

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #9 : 27.07.2007, 11:21:37 »
Jeps, kaksipäiväinen oli retki. Pitempäänkin tosin ainakin minä olisin viihtynyt :D kaikkien vatsat taisivat hyvin kestää, en ainakaan kuullut että kenelläkään olisi ollut ongelmia.. tai sitten kukaan ei vain kehdannut tunnusta..  :D
. one moment can change everything ..

Anreea

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #10 : 19.03.2008, 09:07:25 »
Löytyykö joltain kokemeusta yöjunasta välillä Sofia - Istanbul? Meillä olisi siis tarkoitus tulla bussilla Skopjesta Sofiaan, ja jatkaa siitä suoraan illalla/ yöllä Istanbuliin. Ainoa ongelma on nyt se, että emme tiedä tarviiko makuuvaunu varausta tehdä etukäteen. Olen lähetellyt spostia vaikka mihin, mutta ketään ei vastaa tiedsuteluihini.

Istanbulista taas aiotaan lähteä bussilla kohti Romaniaa. Sekin reitti vielä auki, mutta kyllä me varmaan ainakin Sunny Beachille asti päästään  :D

Pumbae

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Vs: bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #11 : 19.03.2008, 09:36:00 »
Itse kävin Varna-Istanbul-Varna -akselilla viime kesänä ja oli kieltämättä oikein mukava reissu kunhan valmistautuu moneen tuntiin bussissa. Liput sai helposti Varnan pääbussiasemalta (ei ole ihan keskustassa, mutta pääsee helposti monella ratikalla) ja maksoivat noin 40 e menopaluu. Varna-Istanbul osuus sujui oikein mukavasti, vaikka matka-aika olikin noin 10 h kuuden tunnin sijasta. Bussissa tarjoiltiin vähän väliä erilaisia pullia ja juotavaa sekä ilmastointi toimi erittäin hyvin. Kerrassaan mukavaa bussimatkailua. Rajalla tietenkin kesti jonkin verran, erityisesti koska ensin suurin osa jonotti passintarkastukseen jossa heille kerrottiin, että ostakaa viisumi, jonka saikin sitten vain paikallisella rahalla, eli ensin sitten kolmannen luukun kautta takaisin viisumijonoon josta sitten passintarkastukseen.

Suomalaisten kohdalla vain passintarkastus riitti eikä viisumeita tarvinnut ostella (toisin kuin esim. tanskalaiset...). En ole vieläkään varma syystä. Ehkä joku tietää?

Istanbulista Varnaan matka olikin hieman rasittavampi. Ilmastointia ei laitettu päälle, bussissa näytettiin paikallisia musiikkivideoita melko kovalla volyymilla ja eräät polttivat sitten vielä sikaria bussin sisällä. Ei mitenkään erityisen miellyttävää, mutta sekin kyllä sitten sujui ihan mukavasti. Tarjoilua ei muistaakseni jostain syystä ollut niin paljon kuin Varna-Istanbul osuudella.

Suosittelen Istanbulia lämpimästi. Kaupunki oli mielestäni esim. Bulgariaan verrattuna paljon "eurooppalaisempi" kuin olin odottanut.

desmo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
 • matkalla
  • Profiili
Vs: bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #12 : 19.03.2008, 10:41:32 »

Istanbulista taas aiotaan lähteä bussilla kohti Romaniaa. Sekin reitti vielä auki, mutta kyllä me varmaan ainakin Sunny Beachille asti päästään  :D

Romania on hyvä mesta, vaikka en olekaan siellä julkisilla liikkunut. Itse suosittelisin Mustanmeren rannikon sijaan Transylvanian keskiaikaisia kaupunkeja, e. Timisora, Sibiu ja ennen kaikkea Brasov.
Kaikki mikä ei tapa, niin ainakin vituttaa!

Anreea

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #13 : 19.03.2008, 13:14:35 »
Romania on hyvä mesta, vaikka en olekaan siellä julkisilla liikkunut. Itse suosittelisin Mustanmeren rannikon sijaan Transylvanian keskiaikaisia kaupunkeja, e. Timisora, Sibiu ja ennen kaikkea Brasov.

Tuo meillä on tarkoituksenakin. Eli Istanbulista Constantaan, sieltä Bukarestin kautta Transylvaniaan. Brasovissa käydään varmasti (ainakin tällä hetkellä suunnitelma on tällainen), mahdollisesti myös Sibiussa. Sitten poiketaan Timisoarassa ja jatketaan siitä sitten taas Belgradiin :)

Mutta eikö kellään siis ole kokemusta Sofia - Istanbul yöjunasta ja paikkojen varaamisesta?

sunshineen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • Profiili
Vs: bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #14 : 04.09.2014, 14:54:34 »
Onko jollain tietoa siitä, meneekö tällä hetkellä yöjunaa välillä Veliko Tarnovo - Istanbul? Junan lähtöasema olisi siis Bukarest, mutta Veliko Tarnovosta olisi tarkoitus hypätä kyytiin.

Olen löytänyt vain hyvin ristiriitaisia tietoja asiasta. Joillain sivuilla lukee, että kyseinen juna menee ja toisilla lukee, että tällä hetkellä ei mene, kun on jotain radan kunnostustöitä tms. ja että osa matkasta pitäisi mennä bussilla. Bahn.de sivuston mukaan menee tämä suora yöjuna, mutta kun kysyin VR:ltä, niin heidän mukaansa junaa pitäisi vaihtaa neljä kertaa. Jos joku asiasta tietävä osaisi siis valaista tässä asiassa?? Jos suoraa yöjunaa ei kulje, niin Veliko Tarnovo vaihtuu Plovdiviin.

Lech

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 315
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #15 : 04.09.2014, 16:24:11 »
Viimeisimmän itselläni olevan tiedon mukaan ratatöiden oli määrä jatkua vuoden 2014 loppuun jona aikana tuolla välillä liikennöi osan matkaa junan korvaava bussi. Tuoreimmista käänteistä en tiedä mutta harvemmin kai nuo ainakaan etuajassa valmistuvat. Käsittääkseni ratatöiden vaikutukset koskevat kaikkea liikennettä eikä vain yhtä tiettyä junaa, Plovdivista ei pääse siis sen paremmin jos se oli tarkoituksena.

surffausmänis

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 94
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #16 : 04.09.2014, 17:01:16 »
Bussi ainaki menee
« Viimeksi muokattu: 04.09.2014, 17:03:29 kirjoittanut surffausmänis »

sunshineen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • Profiili
Vs: bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #17 : 04.09.2014, 17:15:42 »
Ah so... Onkohan nuo kunnostustyöt sitten millä osuudella? Mulla oli kyllä tiedossa radan kunnostustyöt Turkin puolella ja että siellä joutuis vaihtamaan junan bussiin, mutta onko kunnostustöitä siis Bulgariankin puolella? Jos joutuu vaihtamaan bussiin matkan loppupuolella, niin se ei paljon haittaa, mutta jos joutuu vaihtelemaan monta kertaa kulkuvälinettä matkan aikana, niin siinä ei paljon nukuta enää yöllä. Jälkimmäisessä tapauksessa bussi on sitten jo parempi vaihtoehto ylipäätään. Joka tapauksessa vaivattomin vaihtoehto olisi tällä kertaa paras ja sen mukaan valikoituu myös joko V T tai Plovdiv lähtöpaikaksi Bulgarian puolelta.

Lech

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 315
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #18 : 05.09.2014, 00:46:31 »
Kyllä joo, ratatyöt ulottuvat Bulgariankin puolelle ja ilmeisesti jossain Dimitrovgradin tietämissä on tällä hetkellä stoppi. Kaksi eri bussiosuutta mahtunee siis matkaan.

sunshineen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • Profiili
Vs: bulgariasta turkkiin?
« Vastaus #19 : 05.09.2014, 16:01:11 »
Ok, kiitos tiedosta. Tämä muuttaakin asiaa niin, että on varmasti järkevintä ottaa vaan bussikyyti. Välttää sitten sen vaihtoruljanssin. Harmi, junalla olisi muuten ollut mukavampi matkustella.