Pariisi

 (Luettu 387808 kertaa)

pfr

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 143
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #600 : 11.04.2013, 14:21:13 »
Kylläpä taas palkitsee nuo Pariisin liikennelaitoksen sivut. Hetki aikaa kun olen Pariisissa käynyt ja käytänteet ovat näköjään muuttuneet. Yritän kaivaa tietoa mikä olisi järkevin matkalippu neljän päivän visiitille ti-pe Pariisiin, kun edestakaiset CDG- ja Disney -matkat RER:llä pitäisi sisältyä pakettiin. Vaikuttaisi siltä että järkevin on viikon Navigo Decouverte zoneille 1-5, mutta tiedot tästä on kyllä hienosti piilotettu ainakin englanninkielisiltä sivuilta. Kortti on kuitenkin merkittävästi halvempi kuin Paris Visite, jonka muut alennukset eivät ole kummoisia. (34,40 euroa + 5 euron hankintakustannukset vs 57,75 euroa!)

Onko kellään kokemusta Navigosta ja sen hankkimisesta, ilmeisesti kuva tarvitaan... saako kuvat otettua CDG:llä tai riittääkö itse tulostettu kuva? eli lähinnä miten tuo kuva korttiin tehdään?
« Viimeksi muokattu: 11.04.2013, 14:33:10 kirjoittanut pfr »

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #601 : 11.04.2013, 14:36:22 »
navigo-kortteja on kahdenlaisia. Pariisin seudulla asuville tai siellä työskenteleville ja sitten muille. Muiden kortti maksaa vitosen.

Le passe Navigo Découverte :

Pour tous, utilisable immédiatement

Il est disponible immédiatement au guichet et chez les commerçants agréés sans avoir à remplir de dossier, il coûte 5 euros.
Il est ouvert à tous (pas d’obligation de résider ou de travailler en Île de France.
Le possesseur de ce passe n’est pas inscrit dans un fichier client.
Il permet de charger des forfaits Navigo Mois ou Navigo Semaine.
Passe accompagné d'une carte nominative avec photo (format 25x30mm)
En cas de perte ou de vol, le forfait  chargé et le passe ne sont pas remplacés gratuitement.
Depuis le 1er septembre 2012, le « dézonage » pendant les week-ends et jours fériés s’applique sur le forfait Navigo Mois. Les samedis, dimanches et jours fériés, il est utilisable dans la totalité de la région, quel que soit  le nombre de zones de votre forfait.
 

pfr

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 143
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #602 : 11.04.2013, 14:56:46 »
Sen verran itsekin olen Google Translaten avulla kaivanut selville. Englanninkielisiltä sivuilta tuosta ei saa mitään tietoa. Tuossa mainitaan minkä kokoinen kuvan tulee olla, mutta ei sitä miten kuva siirretään korttiin (riittääkö itse tulostettu). Lähinnä tuo siis askarruttaa kun ei nuo passikuvat ole ilmaisia, ja lisäksi tuo koko ei edes ole tavallinen passikuvakoko.

tammineN

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #603 : 15.04.2013, 16:11:25 »
Sen verran itsekin olen Google Translaten avulla kaivanut selville. Englanninkielisiltä sivuilta tuosta ei saa mitään tietoa. Tuossa mainitaan minkä kokoinen kuvan tulee olla, mutta ei sitä miten kuva siirretään korttiin (riittääkö itse tulostettu). Lähinnä tuo siis askarruttaa kun ei nuo passikuvat ole ilmaisia, ja lisäksi tuo koko ei edes ole tavallinen passikuvakoko.
Découvertiin kuva kiinnittyy kontaktimuovin tapaisen alle. Voi vaikka leikellä siitä omasta passikuvasta siihen miniversioon sopivan palan. Osa korvista tai päälaesta saattaa jäädä pois, mutta eipä tuo menoa haittaa. ;)
"Ceux qui savent où ils vont ne vont jamais bien loin." - Napoléon

Satua

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 169
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #604 : 01.08.2013, 19:59:35 »
Lueskelin tätä ketjua ja sain jo paljon vinkkejä, mutta kysytään vielä varmuuden vuoksi. Eli, olen menossa Pariisiin ensimmäistä kertaa lokakuussa kahdeksi yöksi, aikaa jää aika lailla tasan kaksi vuorokautta. Louvreen menen, mutta mitkä muut kannattaa ehdottomasti tsekata tuona aikana? Toisen päivän meinasin käydä turistipaikoissa, toisen päivän enemmänkin harhailla ja syödä (toivottavasti) hyvin. Toisena iltana mielellään ottaisin lasin viiniä jos toisenkin joidenkin ihmisten kanssa, joten osaisiko joku suositella hostellia, jossa pääsee helposti kanssa käymisiin (on olemassa baari/kattoterassi/tms., missä on luontevaa jutella tuntemattomalle) muiden vieraiden kanssa? Muuten matkustan yksin. Vierailuni lyhyyden takia olisi kätevää, jos hostelli olisi "huudeilla" eli kävelymatkan päässä must-see nähtävyyksistä. Paljon taas vaadittu, mutta ainahan sitä saa kysyä, eikö? Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon, jonojen suhteen tai muuta? Jos haluan Eiffeliin, niin sinne ilmeisesti kannattaa ostaa etukäteen lippu?

Fisu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • Profiili
  • Matkajuttuja
Vs: Pariisi
« Vastaus #605 : 01.08.2013, 21:41:12 »
Lueskelin tätä ketjua ja sain jo paljon vinkkejä, mutta kysytään vielä varmuuden vuoksi. Eli, olen menossa Pariisiin ensimmäistä kertaa lokakuussa kahdeksi yöksi, aikaa jää aika lailla tasan kaksi vuorokautta. Louvreen menen, mutta mitkä muut kannattaa ehdottomasti tsekata tuona aikana? ...

Tässä olis helppo neuvoa kaikille kliseisimmille turistipaikoille, mutta kaikkea ei voi saada kerralla, Pariisissa riittää nähtävää vaikka kymmeniksi käyntikerroiksi. Sopivalla taustatyöllä löytyy joka makuun jotain nähtävää, ilmaista, halpaa tai vähän hintavampaa. Mitä suositumpia paikkoja kierrät, sen enemmän aikaa poltat jonoissa.
Parissa päivässä ehtii nähdä Mona Lisan Louvressa, käydä Eiffelissä, Notre Damessa ja vaikka Riemukaarella sekä silmäillä katujen vilinää kuppilasta. Eri asia on haluatko kiiruhtaa koko ajan tukka putkella.
Omien reissujen kokemuksia olen kirjoitellut tänne http://matkajutut.blogspot.fi/2013/04/pariisi-eraanlainen-opas.html
Juttuja reissuilta: http://matkajutut.blogspot.fi/

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Pariisi
« Vastaus #606 : 01.08.2013, 22:28:07 »
Jos aikaa on kaksi vuorokautta, jättäisin suosiolla väliin kaikki museot - jollei sitten todellakin olen taiteiden harrastaja. Louvre on läkähdyttävä paikka kokonsa takia. Suurin osa Louvressa vaeltavista ei ole siellä taiteen takia vaan siksi, että saisi otettua itsestään ja sfinksistä (tms.) Facebookin (tms.). Pariisin taidemuseoista Louvre on minusta vähiten mielenkiintoinen.

Kun itse olin Pariisissa ensimmäistä kertaa, että muuta tehnytkään kuin vaeltelin. Kaupunki on yksi suuri ulkoilmamuseo! Tuntui älyttömältä tuhlata aikaa seinien sisällä etenkin kun kevät kukki hehkeimmillään. Lokakuussa aurinkoisina, kultaisina päivinä, saattaa tulla sama ongelma. :)

Ymmärrän halusi jakaa matkaa toisten matkaajien kanssa, mutta saanen antaa pienen vinkin: Pariisi on ihana kaupunki tuntea urbaania, boheemia sivullisuutta.

savorau

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 252
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Pariisi
« Vastaus #607 : 04.08.2013, 01:24:57 »
Pariisi eka kertaa.. mentiin menomatkalla tuonne yhdeksi yöksi lähelle CDG terminaalia. Kenttä äkistään suhtkoht sekava, ja vihdoin päästiin T1:stä ulos taksipaikoille. Mentiin sillä ibis hotelliin  joka 6km päässä. Ibiksiä tuolla 2kpl joten kävin kattoo hotellin respassa enne kuin otin takakontista romppeet pois..nämä kun sain ulos niin kuski paino kaasua ja yks kassi jäi sisään..jossa kaikki arvokas.
Tarinan opetus se,että ottakaa se sivuikkunassa näkyvä taksin numero muistiin ennen kuin kyyti pysähtyy!
Takseja Pariisissa n,15000 joten jälkeenpäin et tavaroita löydä!
 
..joo ja just laskettiin että lentoja 60kpl 6 vuoden aikana, ja eka kerta kun onnistutaan kusettamaan..

pfr

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 143
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #608 : 07.08.2013, 09:40:07 »
Onko kellään kokemusta Navigosta ja sen hankkimisesta, ilmeisesti kuva tarvitaan... saako kuvat otettua CDG:llä tai riittääkö itse tulostettu kuva? eli lähinnä miten tuo kuva korttiin tehdään?
Ai niin tästäkin kyselin. No, hyväksi ratkaisuksi osoittautui tuo Navigo Découverte. Tulostin suomessa itse sopivan kokoiset kuvat ja marssin CDG:llä paikallisliikenteen lipputoimistoon, jossa virkailija tiesi heti mistä on kyse. Ei minkäänlaista nihkeilyä, jota jotkut nettikertomusten perusteella ovat kokeneet. Kortti on kovamuovinen, melko paksu viritys, joten kovin helposti se ei lompakossa kulje, mutta muuten ehdottoman hyvä systeemi. Taitaa olla voimassakin viitisen vuotta, joten kannattaa säilyttää. Ei tule ikävä paperilippuvihkoja. 

PHen-X

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 369
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #609 : 20.08.2013, 03:15:22 »
Mistäköhän päin Pariisia löytyisi kohtuuhintainen liike, joka myy samankaltaista sisustuksellista tavaraa kuin esim.  Design Toscano tai Statue.com?
"vaan minä lähden, on mulle se vahva ja vaativa pakko"

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 432
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #610 : 20.08.2013, 11:10:42 »
Juuri Pariisista saapuneena pari kommenttia (varmasti käytyjäkin asioita, mutta toisto voi virkistää):

Kaupunkipyörät: Aivan huippusysteemi kaupungilla liikkumiseen! Telineitä ja pyöriä on joka puolella, rekisteröinti tapahtuu luottokortilla (150 € pantti) ja homma maksaa 1,70 € / päivä. Tämän jälkeen pyörällä voi ajaa aina puoli tuntia kerrallaan ilmaiseksi. Seuraava puolituntinen maksaa n. euron. On siis mahdollista liikkua puoli tuntia, parkkeerata pyörä sitten johonkin ja jatkaa vaikka uudella pyörällä siitä tai kävellä välillä. Pyörät ovat hyvätasoisia, rullaavat hyvin. Toi on vielä megapaljon parempi systeemi turistin kannalta kuin vuokrapyörä, koska noi voi jättää mihin vain ja sitten esim. jatkaa metrolla. Me ei tosin juurikaan käytetty metroa, koska noilla vaan pääsi niin kätevästi. Lokaalit pörrää noilla myös tosi paljon.

Ruokailu: Etukäteisskauttailu kannattaa. Se, että pyörii kaupungilla ja etsii hyvää ruokapaikkaa, on varsin vaikeaa, koska paikan ulkonäkö ei aina korreloi ruoan kanssa. Meidän ainoa etukäteen varattu rafla oli http://www.lepetitprincedeparis.fr/, joka olikin loistava. Kiva vähän orientaalisisusteinen rafla (terassi ja katu tosin tylsiä), omistajat iran-usbekistan-akselilta (ruoka tosin siis ihan ranskalaista). Söin 12 etanaa ja pääruoaksi vasikkaa ja elämäni parhaat valkosipulikermaperunat. Kolme ruokalajia, maltillinen määrä talon viiniä ja juustolautanen puoliksi maksoi kahdelta 90 €.

Toinen halvempi hieman kahvila/bistromainen suosittelemani paikka on Café de l'Empire: http://www.lempire-paris.com/. Alkupalana vuohenjuustoleipäset ja salaattia 5,5 €, pääruoaksi päivän kala reilun kympin. Varsinkin alkupala suussa sulava ja jos saat paikan auki olevan ikkunan vierestä, niin tämän lähemmäksi autenttista pariisibistrotunnelmaa ei pääse. Lasku kahdelta vajaa 50 €.

Jos haluaa halvempaa etnistä, niin Bastillen alueella näytti olevan potentiaalisia paikkoja ja kiva pöhinä muutenkin.

Alueista muuten: Erityisen kivaksi osoittautui mielestäni Republiquen alue ja esim. R. Jean-Pierre Timbaud: kivoja baareja ja kaffiloita. Myös Canal St. Martinin ympäristö on aika hipsterihenkistä dami/berlin-Pariisia, jossa on paljon nuorisoa piqueniquella.

Liikkuminen Orlysta: Helppoa kuin lapsen hakkaus. Lentokenttäjunalla Antonyn RER-asemalle ja siitä RER-junalla esim. Gare du Nordille. Maksaa yhteen suuntaan n. 11 € ja kestää ehkä 40min.

PSG:n fudismatsit: Kävin katsomassa kauden kotiavauksen Ajacciota vastaan. Järjestelyt toimivat stadikalla hyvin, joskaan kaljaa ei saanut mistään. Pilvi sitten paloikin katsomossa valtoimenaan (eivät tarjonneet turrelle, prkl). Meininkiä ei mielestäni mitenkään mielettömästi ollut, tosin pelikään ei ainakaan kotijoukkuetta erityisesti mairitellyt. Turvallista tuolla kuitenkin perustallaajalle ilman muuta oli.

tammineN

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #611 : 21.08.2013, 11:13:58 »
Mistäköhän päin Pariisia löytyisi kohtuuhintainen liike, joka myy samankaltaista sisustuksellista tavaraa kuin esim.  Design Toscano tai Statue.com?

Kohtuuhintaista sisustuskrääsää kauppaa mm. Maisons du Monde -ketju ja miksei myös konseptitavaratalo Merci, missä hintahaitari ulottuu laidasta laitaan. Mercin läheisyydessä on myös Côté Temple Côté Cirque, jossa kaupataan vanhojen mallien mukaan tehtyä uustuotantoa, jos sen tyyppistä etsitte. Varsinaisia patsaskauppoja en kyllä oikein tunne, jos juuri sellaisia etsitte.

Muoks. Niin, Merci ja CCC sijaitsevat Pohjois-Marais'lla (Google neuvoo kyllä), Maisons du Mondella on liike esim. Les Hallesin ostarilla.
« Viimeksi muokattu: 21.08.2013, 11:15:29 kirjoittanut tammineN »
"Ceux qui savent où ils vont ne vont jamais bien loin." - Napoléon

PHen-X

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 369
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #612 : 21.08.2013, 15:10:51 »
Kohtuuhintaista sisustuskrääsää kauppaa mm. Maisons du Monde -ketju ja miksei myös konseptitavaratalo Merci, missä hintahaitari ulottuu laidasta laitaan. Mercin läheisyydessä on myös Côté Temple Côté Cirque, jossa kaupataan vanhojen mallien mukaan tehtyä uustuotantoa, jos sen tyyppistä etsitte. Varsinaisia patsaskauppoja en kyllä oikein tunne, jos juuri sellaisia etsitte.

Muoks. Niin, Merci ja CCC sijaitsevat Pohjois-Marais'lla (Google neuvoo kyllä), Maisons du Mondella on liike esim. Les Hallesin ostarilla.

Paljon kiitoksia vinkeistä. Noistakin saattaa hyvinkin mieleistä löytyä, vaikka eivät ainakaan nettisivujensa perusteella juuri varsinaisia patsaskauppoja olekaan. Sellaista kreikkalais-roomalaista pylväs/patsas-krääsää kaikkein eniten siis mieli halajaisi.

Helppoa kuin lapsen hakkaus.

Minun on pakko kommentoida, että tämä on niin iljettävä ja huono vertaus, ettei tällaisia täällä eikä muuallakaan kaivata.
"vaan minä lähden, on mulle se vahva ja vaativa pakko"

Milly

 • Reissaaja
 • Viestejä: 45
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #613 : 27.08.2013, 14:26:40 »
Lokakuista Pariisinreissua suunnittelemassa... Olisiko jollakulla hyviä ehdotuksia lentokentän läheisyydessä olevan hotellin suhteen? (Charles De Gaullen kenttä, Terminaali 2D) Muut hotellit onkin jo varattu, mutta viimeinen yö ennen lähtöä olisi vielä jäljellä.

chicatya-

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #614 : 09.12.2013, 20:37:58 »
Olemme ensimmäistä kertaa menossa Pariisiin joulun jälkeen viideksi yöksi, paluu 1.1. ja 2.1. välisenä yönä.
Onko kenelläkään kokemusta uudesta vuodesta ko. kaupungissa? Ilmeisesti lähes kaikki paikat ovat kiinni 1.1., joten silloin lienee rauhallinen kävelyturnee paikallaan.
Luin myös jostain, että ruokapaikka kannattaa varata etenkin aatoksi, kenties myös 1.1. etukäteen. Olisiko siis suosituksia suhteellisen edullisista paikoista? Aikaisemmissa postauksissa olikin joitakin ehdotuksia, mutta olisiko vielä lisää..
Tarkoitus olisi tuona aikana käydä läpi lähinnä Eiffel, Notre Dame sekä Riemukaari, mahdollisesti myös nykytaiteen museo - onko kenelläkään siitä kokemuksia? Myös Dalin museo voisi kiinnostaa.. Niin ja tietysti Jim Morrisonin haudalla olisi kiva pistäytyä - onko helppo löytää?
Kaikki muutkin vinkit ranskaa puhumattomille olisi tarpeen ;)
Tuohon ajankohtaan kannattaa ilmeisesti myös pukeutua suhteellisen lämpimästi :)

Plaa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 25
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #615 : 10.12.2013, 00:40:46 »
Ranska on paska maa. Ei mulla muuta.

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #616 : 10.12.2013, 07:32:59 »
Huvittavia nämä kaikki on vähän kiinni-postaukset, kun listallasi olevat ovat kaikki varmaankin auki. Ilmeisesti kaikella tarkoitetaan nykyisin kauppoja? Niitäkin on auki Champs-Elyseellä, Louvren galleriassa, Montmartrella jne.

chicatya-

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #617 : 11.12.2013, 16:01:42 »
Jos tuo edellinen postaus oli vähän tännekin suuntaan rykästy, niin enpä ihan suotta kysele, koska esim. Notre Damen torniin (mihin just haluais) ei pääse 1.1. kun ovat kiinni. Ei ole siis itsestään selvää, kyllä tollaset vaikuttaa reissussa ja ainaki mun mielestä on hyvä tietää kun miettii että millon menee minnekin..
No mutta kukin tyylillään.

kultsi

 • Vieras
Vs: Pariisi
« Vastaus #618 : 31.12.2013, 11:31:55 »
Moi, varmaan sama kysymys on kysytty ties kuinka monta kertaa ennenkin täällä, mutta netistä enkä muolta keskustelupalstoiltakaan löytänyt "ajankohtaista" vastausta :o Eli ollaan aateltu lähtöä Pariisin ens syyslomalla mutta askarruttaa lähinnä tuo Orlyn lentokenttä. Eli huomattavasti edullisemmaks tulis lentää norwegianilla orlylle, kun finnairilla charles de gaullelle. Onko orlylta samalla tavalla joku RER-juna/tai metro? Netistä kattoessa näyttää että suoraa yhteyttä ei samalla tavalla olisi? Kyseessä olisi samalla myös ensimmäinen omatoimisesti tehtävä loma, ollaan aikasemmin oltu vaan opastetusti liikkeellä :)

Fisu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • Profiili
  • Matkajuttuja
Vs: Pariisi
« Vastaus #619 : 31.12.2013, 14:14:38 »
Google auttaa kysyvää...

http://www.aeroportsdeparis.fr/ADP/en-GB/Passagers/Access-maps-car-parks/Paris-Orly/Access/public-transport/

"Paris-Orly is linked to the RER C station «Pont de Rungis» by the bus service «Paris par le train»."
"Paris-Orly is linked to the RER B station « Antony » by the ORLYVAL shuttle train."
Eli suoraa yhteyttä keskustaan ei ole paitsi bussiyhteys riemukaaren lähelle.


Juttuja reissuilta: http://matkajutut.blogspot.fi/