Pariisi

 (Luettu 392299 kertaa)

Nokkasiili

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 61
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #500 : 20.03.2011, 17:39:45 »
Heippa, tässä iso liuta kysymyksiä :)

olemme lähdössä Pariisiin pääsiäiseksi. Tästä olikin joku jo aiemmin kysynyt, mutta vastauksia ei kuulunut.. Mitä pitäisi pääsiäisen aikaan ottaa huomioon? Miten esimerkiksi kaupat ja ravintolat ovat auki pyhäpäivinä? Onko pääsiäispyhinä meneillään jotain erityistä, mitä kannattaisi mennä katsomaan, mitä taas kannattaisi välttää?

Ketkä ovat oikeutettuja alennettuun hintaan joukkoliikenteessä (10 kerran lippu, alennuksella 6e). Koskeeko alennus opiskelijoita? Olemme Pariisissa viikon, ke-ke, joten se kalenteriviikoksi ostettava lippu ei käy. Mikä lienee edullisin lippuvaihtoehto?

Tarvitseeko Pariisissa kansainvälistä opiskelijakorttia (esim. ISIC), vai kelpaako suomalainen yliopiston kortti? Saako esim. RER-juniin opiskelija-alennusta (kun lentokentältä joutuu ostamaan erillisen lipun kaupunkiin).

Osaisiko joku suositella kivoja luontokohteita, jotka ovat päiväretken päässä Pariisista? Metsiä?

Entä tietääkö joku ekologisia vaatteita myyviä liikkeitä Pariisissa?

Täällä suositeltiin edulliseksi lounaaksi täytettyjä leipiä tms. Mieheni ei sellaisella pitkälle pötki ja alkaa kiukkuilla. Mistä siis saisi edullisesti isoja, tuhteja annoksia? Täytyykö tyytyä etnisiin? Onko Pariisissa mitään buffet-meininkiä? Entä tietääkö joku hyviä kasvisruokapaikkoja?

Täällä tunnutaan koko ajan suosittelevan samoja kohteita (jotka ovat ne perusnähtävyydet). Itse haluaisin nähdä kauniita puistoja, pikkukujia, hassuja tavaroita myyviä putiikkeja, vintage-kauppoja, romanttisia kahviloita jne. Ja tietenkin välttää ne muut turistit. Suosituksia (Marais'n korttelin lisäksi)? Montmartre on kai nykyään aikalailla täynnä turisteja?

Tuhannet kiitokset vinkeistä!

ps. ketjussa paljon hyödyllistä tietoa (kiitos!), mutta hirvittävästi toistoa varsinkin Louvresta, Eiffelistä ja alle 26-vuotiaiden ilmaisesta sisäänpääsystä museoihin. Huhhuijaa.

zetzi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 32
 • Carpe Diem
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #501 : 20.03.2011, 17:56:36 »
Paras vastaus tuohon nähtävyyksiin/tekemiseen on harhailla ympäriinsä eikä niin kartan mukaan aina,sillon löytää ne parhaimmat paikat :) Itse kun olin Pariisissa kävin usein syömässä juurikin kiinalaisissa ravintoloissa,mutta vaikka ne olivat buffet tyylisiä niin ei ruokaa saanut itse ottaa vaan kassa poimi lasivitriinistä. Se on vielä syytä huomioida että annokset usein maksettiin painon perusteella.

tinksu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 207
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #502 : 20.03.2011, 21:21:16 »
Latinalaiskortteleista löytyy vähän vastaavaa meininkiä kuin Maraisista. Bastillen alueella kans, kunhan eksyy oikeille sivukaduille.

Suomalainen opiskelijakortti ei välttämättä käy joka paikkaan, kansainvälinen on varma veto.

Le Paradis du Fruit ravintolat ei ole vegepaikkoja, mutta niistä saa ihania kasvisruokiakin. Kokeile! :)

Jos miestäsi kiukuttaa tyhjä vatsa vielä ruokailun jälkeen niin osta sille parilla eurolla kadunkulmalta semmonen täytetty crepe, piisaa sekä kaloreita että vatsantäytettä :D
To live would be an awfully big adventure.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Pariisi
« Vastaus #503 : 21.03.2011, 00:38:38 »

Osaisiko joku suositella kivoja luontokohteita, jotka ovat päiväretken päässä Pariisista? Metsiä?


Bois de Boulogne on Pariisin länsiosassa. Tämän metsän voisi myös liittää sarjaan outoja nähtävyyksiä Pariisissa, kansallinen instituutio omassa lajissaan. Puiden ja kukkasten sijaan katse metsässä kannattaaa suunata tien varsille parkkeerattuihin pakettiautoihin ja puiden varjoihin kyhättyihin majoihin. Niissä tapahtuu yhtä sun toista.  :P

Metsä on valtava, joten sinne kannattaa suunnata ehkä pyörällä. Maisema-arvollisesti ei kovin kummoinen.

Lainaus

Mistä siis saisi edullisesti isoja, tuhteja annoksia? Täytyykö tyytyä etnisiin? Onko Pariisissa mitään buffet-meininkiä? Entä tietääkö joku hyviä kasvisruokapaikkoja?

Intialaisissa näin lähinnä buffet-pöytiä. Parc des Buttes Chaumontin (19. kaupunginosa) sisäänkäynnin edustalla on yksi intialainen, muistaakseni nimeltä Ganges tai Gandhi, jossa tarjoiltiin lounasbuffeta. Vuokraisäntäni suosittelema paikka. Puisto itsessään on Pariisin puistoista erikoisin, ehdottomasti vierailun arvoinen.

Intialaisia ravintoloita on paljon La Chapellen metroaseman tienoilla (18. kaupunginosa). Niin ikään vähemmän tunnettua Pariisia.

Lainaus
Itse haluaisin nähdä kauniita puistoja, pikkukujia, hassuja tavaroita myyviä putiikkeja, vintage-kauppoja, romanttisia kahviloita jne. Ja tietenkin välttää ne muut turistit. Suosituksia (Marais'n korttelin lisäksi)? Montmartre on kai nykyään aikalailla täynnä turisteja?

Suosittelin aiemmin 11. kaupunginosaa peruspariisilaiseen, ei-turistimaiseen menoon.


skavoovie

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 212
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #504 : 21.03.2011, 10:43:03 »
Heippa, tässä iso liuta kysymyksiä:
Ketkä ovat oikeutettuja alennettuun hintaan joukkoliikenteessä (10 kerran lippu, alennuksella 6e). Koskeeko alennus opiskelijoita? Olemme Pariisissa viikon, ke-ke, joten se kalenteriviikoksi ostettava lippu ei käy. Mikä lienee edullisin lippuvaihtoehto?

Ei koske opiskelijoita, edes ranskalaisia. Joukkoliikenteessä ei taida olla ulkomaisesta opiskelijakortista mitään hyötyä, museoihin yms. suomalainen toiminee usein ja ISIC lähes aina.

Halvin lippuvaihtoehto riippuu siitä, kuinka paljon matkustaa, johon vaikuttaa sitten majoituksen sijainti sekä tottumukset. Päivälippu Mobilis (6,10) on kertalippuvihkoa (a 1,20) halvempi jos matkustaa vähintään kuusi matkaa päivässä. Paris visite ei kannata, jos on opiskelijakortti jolla saa jo alennuksia.

Jos tykkää kävellä, niin kertaliputvihkot ovat varmaan keskimäärin halvempi vaihtoehto. Kalenteriviikon lippukin kannattaa jos siitä saa viisi päivää (ke-su) käyttöä irti.

Lainaus

Osaisiko joku suositella kivoja luontokohteita, jotka ovat päiväretken päässä Pariisista? Metsiä?

Tosiaan helppoja piipahduksia voi tehdä Pariisissa oleviin puisto/metsäalueisiin. Jo mainittu Bois de Boulogne on hyvä, samoin toisella puolella oleva Bois de Vincennes. Kauempana olevista Fontainebleaussa olisi linna ja metsää, jossa paljon retkeillään, mutta en osaa sanoa poluista yms. Tuskin kannatte mukana ihan vaellusvarusteita, mutta täällä on retkeilyreiteistä infoa.

Lainaus
Mistä siis saisi edullisesti isoja, tuhteja annoksia? Täytyykö tyytyä etnisiin? Onko Pariisissa mitään buffet-meininkiä? Entä tietääkö joku hyviä kasvisruokapaikkoja?

Syö niin paljon kuin jaksat -buffetit ovat Pariisissa harvinaisia, lähinnä jotain etnisiä löytyy. Ruoka-annokset saattavat muutenkin olla pienenpuoleisia miehesi makuun. Ravintolassa on yleensä tapana syödä useampi ruokalaji, ja suomalaisittain pelkkä pääruoka ei varmaan riitä miehellesi, eli kannattaa katsoa esimerkiksi bistrojen lounasmenuja. Alku+pää+jälki vaikkapa 15e on ihan edullinen ja täyttänee vaativammankin vatsan.

Kasvisruokaa suosittelen maailman parhaasta kansainvälisestä falafelketjusta Maozista, latinalaiskortteleista löytyy pari.

Lainaus
Itse haluaisin nähdä kauniita puistoja, pikkukujia, hassuja tavaroita myyviä putiikkeja, vintage-kauppoja, romanttisia kahviloita jne. Ja tietenkin välttää ne muut turistit. Suosituksia (Marais'n korttelin lisäksi)?

Satunnaista vaeltelua kaupunginosissa 3, 4, 10, 11 ja 19. Yksi oma vintagesuosikki on Noir Kennedy.

Nokkasiili

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 61
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #505 : 30.03.2011, 12:56:23 »
Kiitos, tässähän tuli paljon hyviä vinkkejä!  :)

Itärajan Ilpo

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 210
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #506 : 30.04.2011, 20:21:00 »
Tietääkö joku hyvää retkeilyvälinekauppaa Pariisista?
Entä mitenkäs kyseisten välineiden hintataso Suomeen verrattuna?
I'm just a extraordinary guy

Long-term travel changes people, almost always for the better

kirjastotäti

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #507 : 20.05.2011, 09:34:34 »
Osaako joku kertoa, voiko Pariisissa juoda kraanavettä? Tästä olen kuullut ristiriitaista tietoa. Toisaalla sanotaan, että kraanavettä voi juoda ympäri Eurooppaa, mutta toisaalla suositellaan käyttämään pelkkää pullovettä.

Kannattaako ostaa Paris Visite -passi, jos meinaa liikkua RER:llä tai metrolla:
- Lentokentältä ja lentokentälle (CDG)
- Disneylandiin
- Versaillesiin.
- Montmarten alueelle
- Todennäköisesti Eiffelille
- Majoitus on ihan keskustassa, 15 min Louvrelta.

Mietin tuota Paris Visiteä viideksi päiväksi, mutta tuo 50€ ja rapiat pistää miettimään, josko olisi sittenkin edullisempaa ostaa esim. yksittäisiä lippuja. Nuo RATP:n sivut ovat vain aika hankalat käyttää, enkä löydä yksittäisten lippujen hintoja. Olisin siis kiitollinen jos joku vastailisi. :)

Tepa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #508 : 20.05.2011, 13:00:54 »
Kraanavettä voi juoda Pariisissa ja muuallakin Ranskassa. Kalkkimainen sivumaku siinä saattaa olla, itse en sitä enää huomaa...

Metron kertalippu on 1,70 €. Kymmenen kertalippua 12,00€.

Retkeilytarvikekauppoja on etenkin Latinalaisessa korttelissa. Siellä on ketju nimeltä Au Vieux Camper, jolla on alueella useita liikkeitä. Jokainen liike on erikoistunut tiettyihin tuotteisiin, joku myy vain karttoja ja toinen vaatteita yms. Sijainnit voi tarkistaa heidän nettisivuiltaan http://www.auvieuxcampeur.fr/adresse_parisql

kirjastotäti

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #509 : 20.05.2011, 18:09:17 »
Kiitos Tepa!

Tuo kymmenen kerran lippu vain ei taida käydä noille pidemmille reissuille, esim Versaillesiin.

RATP:n sivut hajoittavat ihan totaalisesti. Oma ranskantaitoni rajoittuu perusteisiin, mutta vihdoin löysin sivuilta laskurin, jolla voi katsoa paljonko matka maksaa kauemmas. Nyt vain iski epäilys, voiko se olla todella noin edullinen, jos oikein ymmärrän, niin Versaillesiin hinta olisi 3,05€ suuntaansa. Tässä linkki, jos tämä jotakuta auttaisi suunnittelussa: http://www.ratp.fr/informer/tarifs_idf/tarifs_idf.php

Omassa tapauksessa tuo Paris Visite ei siis olisi kannattanut. Nyt koko 7 päivän reissun liikkumisen hinnaksi pitäisi tulla noin 45€, kun Paris Visiten 5 päivän lippu olisi maksanut 51€. Ja mahdollisimman edullisestihan on tietysti tarkoitus päästä. :)

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #510 : 21.05.2011, 07:21:22 »
Versaillen lippu maksaa tuon kolmisen euroa suunnilleen. Lentokentälle on kalliimpaa kuin samalla etäisyydellä olevat muut kohteet, kun sinne on lisämaksu (sis. hintaan).

Salmisen Simo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #511 : 16.06.2011, 09:47:40 »
Itellä Paris visite 5 päivää tuntui tosi kätevältä ku tuli matkailtua keskustaa kauemmaksikin lentokentälle ja disneylandiin.

mikros

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 81
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #512 : 18.06.2011, 18:51:17 »
Pari kysymystä:

1. Miten Pariisissa on kaupat, museot, versailles, eiffel, Notre-dame yms. sunnuntaisin auki? (Onko juurikaan mitään "pyhäpäiviä" jolloin melkein kaikki olisi kiinni kuten suomessa. Louvrehan on tiistaisin kiinni.

2. Minä ja tyttöystävä ollaan kumpikin alle 26v, joten päästäänkö museoihin, versaillesiin yms. ilmaseksi? Joku tälläinen käytäntö ainakin oli pari vuotta vanhojen viestien perusteella... onko näin vielä 2011?


Tepa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #513 : 18.06.2011, 19:30:56 »
Museot, Versailles ja muut nähtävyydet ovat avoinna normaalisti myös sunnuntaisin. Suurin osa museoista on suljettuna joko maanantaisin tai tiistaisin, kuten mainitsemasi Louvre tiistaisin ja esim. Orsay maanantaisin. Alle 26-vuotiaat pääsevät museoihin ja Versaillesiin maksutta. 1.1. ja 1.5. on päiviä, jolloin lähes kaikki on suljettuna.

Tavaratalot, vaatekaupat ym. ostospaikat ovat pääsääntöisesti sunnuntaisin suljettuna. On kuitenkin muutamia poikkeuksia, esimerkiksi Louvren maanalainen ostoskeskus Carrousel ja La Defensen ostoskeskus Quatre Temps ovat avoinna sunnuntaisin. Myös muutamilla alueilla kuten Montmartrella on sunnuntaisin kauppoja avoinna, lähinnä matkamuistoputiikkeja.

marika_

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 105
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #514 : 05.07.2011, 16:37:18 »
Ollaan miehen kanssa ensiviikolla lähdössä taas vuosittaiselle kesälomareissulle. Tällä kertaa kohteita on useampi (eri maissa) ja yks näistä on Pariisi, jossa viivytään 5 päivää.

Nyt hyvissä ajoin ( :D ) rupesin vähän suunnittelemaan matkaa. Hotellimme on 15. kaupunginosan reunamilla, ilmeisesti siis kuitenkin Pariisin ulkopuolella Issyn puolella (lähin metro on Corentin Celton linjalla 12). Lento tulee Orlylle, josta siis pitäisi päästä keskustaan. Ei viittittäis ihan taksista maksaa (koska takaisin kentälle mennään taksilla, kun lento lähtee niin aikaisin aamulla ettei jaksettas oikeen sillon yhtään seikkailla), joten julkisilla siis, kuitenkin mahdollisimman helposti. Katselin että Orlybussilla pääsisi Denfert-Rocheraulle, josta yhdellä vaihdolla metrolla tuonne hotelliin. Vai olisko joku helpompi tapa?
Niin ja kauankohan tuolta "perämetiköstä" mahtaa kestää metromatka keskustaan?

Sitten toinen juttu, eli mikä vois olla lähistöllä sopiva kohde pienelle päiväretkelle? Ei mitään kovin kallista, ehkä jotain historiallista tai luontoa tai kulttuuria. Mikään Disney ei nyt siis tällä kertaa tule meiän reissusuunnitelmaan kuulumaan, ehkä matkustetaan sinne joskus sitten erikseen kun on lapsia.
Tietysti ton 5 päivää saa kyllä varmaan aika näppärästi kulumaan ihan kiertelemällä kaikki perusnähtävyydet, molemmat kun ollaan Pariisissa ensimmäistä kertaa.

Uskon että nää on täällä kysytty 100 kertaa ennenkin, mutta jos joku kokenut Pariisin kävijä osais nopeesti heittää jotain vinkkiä, ni arvostaisin :)

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #515 : 05.07.2011, 16:57:00 »
Kukaan tuskin tuntee noita dösä- ja metroreittejä ulkoa, muutkin siis joutuvat hakemaan netistä.

Toiseen kysymykseesi haluat vinkin, joita on ketju täynnä, mut nopeasti. No, nopeasti heittäisin Reimsin tai Givenchyn.

marika_

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 105
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #516 : 05.07.2011, 17:24:16 »
^Niin, en todella tarkoittanut että jonkun muun pitäisi lähteä aikatauluja puolestani hakemaan, eikä viestistäni tälläistä kuvaa missään nimessä ollut tarkoitus saada. Ajattelin vain, että jos joku täällä on sattunut joskus matkaamaan Orlylta samoille seuduille ja osaisi vinkata jotain kätevämpää reittiä. Tälläinenkin on mahdollista, eikö?
Itsekin olen tässä nyt jo muutaman tunnin "perehtynyt" kohteeseen ja siitä aika ison osan käyttänyt noihin julkisiin perehtymiseen ja selvittänyt kyllä monenlaisia vaihtoehtoja, ajattelin nyt vain jos jollain olisi lonkalta heittää vinkkiä johonkin helpompaan tapaan. Pahoittelut, jos tälläisten vinkkien kyseleminen on sittemmin nykyisin palliksella muuttunut jotenkin paheksuttavaksi.

Ja kiitos noista kahdesta viimeisestä vinkistä. Kuten sanoin, niin ketju on varmasti täynnä erilaisia vinkkejä, mutta koska päivät ennen reissuja ovat vähissä ja kohteita meillä on useampi (kaikkiin muihin perehtyminen siis vielä edessä, aloitin tästä Pariisista), niin sen takia en millään ehdi enää koko ketjua lukemaan ja pyysin jos joku ehtisi heittää ilmoille jotain ideoita :) Tässäkään en toki odota kenenkään tekevän "työtä" puolestani.

PHen-X

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 369
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #517 : 05.07.2011, 19:16:02 »
Tuo kymmenen kerran lippu vain ei taida käydä noille pidemmille reissuille, esim Versaillesiin.

Lentokentälle (CDG bussilla 350/351) ainakin kävi. Kolme tikettiä oli matkan hinta, eli 3.6€ siis.
"vaan minä lähden, on mulle se vahva ja vaativa pakko"

pompidou

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 110
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #518 : 06.07.2011, 13:05:00 »
Lento tulee Orlylle, josta siis pitäisi päästä keskustaan. Ei viittittäis ihan taksista maksaa (koska takaisin kentälle mennään taksilla, kun lento lähtee niin aikaisin aamulla ettei jaksettas oikeen sillon yhtään seikkailla), joten julkisilla siis, kuitenkin mahdollisimman helposti. Katselin että Orlybussilla pääsisi Denfert-Rocheraulle, josta yhdellä vaihdolla metrolla tuonne hotelliin. Vai olisko joku helpompi tapa?
Niin ja kauankohan tuolta "perämetiköstä" mahtaa kestää metromatka keskustaan?

Sitten toinen juttu, eli mikä vois olla lähistöllä sopiva kohde pienelle päiväretkelle? Ei mitään kovin kallista, ehkä jotain historiallista tai luontoa tai kulttuuria. 

Julkisten lippu Orlylta Pariisiin on jotakuinkin 9-10 euroa per henkilo, riippuen meneeko bussilla+metrolla vai lentokenttajunalla+junalla+metrolla. Taksi Issyyn on jotain 30-35 euroa. En lahtisi julkisilla kantamaan matkatavaroita noin pienen hintaeron takia, taksilla aikaakin saastyy ainakin tunti.

Issysta keskustaan ei mene mahdottomasti aikaa, mutta keskustan kasite on aika laaja. Suuntaa-antavana ohjesaantona voi laskea 3 metropysakkia/5 min. Vaihtoon kuluu 5-10 minuuttia lisaa.

Versailles voisi olla ihan hyva kohde tuolta 15. kaupunginosasta kasin, varsinkin jos jaksatte kavella RER C junalle Issyn pysakille (noin 1km teidan hotellilta).

mikros

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 81
  • Profiili
Vs: Pariisi
« Vastaus #519 : 13.07.2011, 13:35:56 »
Nyt on 8 yötä Pariisissa takana ja olihan se upea kaupunki. Kokonainen viikko ei kyllä riittänyt kuin duracell-pupu meinigillä paikasta toiseen juoksemiseen joten en käsitä miten jotkut edes vaivautuvat menevään viikonlopuksi tai muutamaksi päiväksi kaupunkiin... toisaalta aika on rahaa näissä hommissa.

Mitä paikallisten töykeyteen tulee niin yhteenkään "töykeään" paikalliseen ei törmätty lähinnä päinvastoin mulkkuihin jenkki -ja saksalaisturisteihin kylläkin. Paikalliset eivät useimmiten vain yksinkertaisesti osanneet englantia, mutta pienellä elekielellä ja joillain vähäisillä ranskan alkeilla homma sujui mukavasti ja muutama myyjä vielä innostui opettamaan kuinka pitää sanoa jos sanoimme väärin.  :D Toki löytyi myös muutamia myyjiä jotka puhuivat myös erinomaisesti englantia.

Champs-Elyseellä ei oikeastaan ollut juuri mitään kiinnostavaa paitsi näki kuinka ilman rahaa ihminen ei ole mitään. Louis Vuittonin edessä käveli kodittomia pelkissä kalsareissa etsien vissiin jotain syötävää sekä lisäksi noita perus romanikerjäläisiä..

Les Hallesin alueella oli sitten jo oikeasti monenlaista kauppaa ja asiallista hintatasoa, naisille ja miehille housua, paitaa, laukkuja, mekkoja, kenkiä 5-35€. Suosittelen.

Itse turistikohteista hienoimmat olivat ehkä katakombit ja Pére-lachaisen hautausmaa. Muissa helvetilliset ihmismassat latistivat tunnelmaa aika pahasti mutta tuli niissäkin käytyä kun aikaisin aamulla mentiin jonoon, kaikki oli näkemisen arvoista joka tapauksessa.

Sadas vinkki asiasta muille matkaajille: välimatkat ovat törkeän pitkiä vaikka näyttäisivät kartalla lyhyiltä. Metrolla/RERllä pääsee kyllä todella kätevästi joka paikkaan joten kävellä ei tarvitse jos ei halua. :)

Lisäksi toisin kuin esim. Wikitravel väittää, Pariisissa ei ollut ilmaista Wifiä tarjolla. Orangella on kyllä hyvinpitkälti kaikenkattava Wifi, mutta maksullinen... olisko ollut 5€/1h, 25€/kuukausi tms.


« Viimeksi muokattu: 14.07.2011, 11:46:30 kirjoittanut mikros »