Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?

 (Luettu 178065 kertaa)

Demon

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Eli haaveissa olisi suunnistaa Kanadaan töihin. Hoitoalan hommista etenkin haluaisin kuulla kokemuksia. Minkä hintaista asuminen ja miten helppoa löytää omakotitalo vuokralle? Miten helppoa on siellä koirien kanssa asua? Ja millaisella kielitaustalla olette sinne lähteneet? Kun pelottaa miten ruosteessa olevalla englannillani siellä pärjäisin... :roll:

alpakka

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 183
  • Profiili
Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #1 : 12.01.2008, 15:01:36 »
Kielitaidosta en olisi huolissani. Ainakin Vancouverissa osa aasialaisperäisestä väestöstä puhuu englantia tuskin ollenkaan, mutta silti pitävät omia putiikkeja jne. pystyssä. Tosin kun kaupungin väestöstä 45% on aasialaisperäistä, niitä oman kielen puhujiakin varmasti löytyy. Mutta kyllä suomalaisen perusenglannilla pärjää varmasti. Siellä kulmalla on niin paljon eri kulttuureita ja kieliä sekasin että paikalliset ovat varmasti siihen tottuneet. Jopa British Columbian takamailla minut otettiin ystävällisesti vastaan :)
What a lovely day. The trees are singing, the birds are swaying." -Dylan Moran

Leeni

 • Reissaaja
 • Viestejä: 28
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #2 : 25.08.2008, 14:54:39 »
Moi,

Jatkan nyt keskustelua vähän eri suuntaan...
Näin Allianssi-järjestön sivuilta ilmoituksen Swap Canada-ohjelmasta, eli mahdollisuudesta mennä Kanadaan töihin puoleksi vuodeksi. Eli periaate on sama kuin noilla Work&Travel -jutuilla Ausseihin. Mietinkin nyt eri vaihoehtoja työskennellä Kanadassa. Lähinnä mietityttää tuo työluvan saanti. Mahtaako se onnistua, jos työpaikkaa ei ole jo ennen lähtöä tiedossa... Onkos kenelläkään mitään kokemuksia työskentelystä Kanadassa ja mitä kautta olet sinne mennyt, miten työlupa-asiasi ovat hoituneet ja minkälaista työtä on ollut tarjolla?
Kiitos jo etukäteen. :)

tommii

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 127
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #3 : 10.09.2008, 07:40:58 »
Itse asun ja olen tällä hetkellä töissä Kanadassa Montrealin lähellä. Asuminen on edullista verrattuna Pohjoismaihin niin myös peruskulut kuten ruoka, bensa jne. Omakotitaloja on paljon vuokralla ja varsinkin tällä hetkellä niitä on myös paljon myynnissä edullisesti. Koiran kanssa ei ainakaan täällä päin Kanadaa ole mitään ongelmia, enkä usko että muuallakaan.

Kanada on kaksikielinen maa ja itse asun Quebecin osavaltiossa, joten täällä suurin osa ihmisistä puhuu Ranskaa. Kaikki asukkaat eivät edes osaa Englantia, mutta se ei ole mikään ongelma. Sen verran kannattaa omaa kielitaitoaan prepata, että pystyy perusasiat ymmärtämään ja hoitamaan. Varsinkin paperihommia on jonkun verran, kun tänne muuttaa.

Työlupaa tänne ei saa, jos työpaikkaa ei ole tiedossa ennen kuin tulee, mutta turstiviisumin aikana työpaikkaa voi etsiä. Työtä on tarjolla laidasta laitaan, mutta kanadalainen firma ei saa palkata ulkomaalaista työntekijää jos saman työn voi hoitaa paikallinen. Niin ja jos sitten käy niin hyvä flaksi, että löytyy sopivaa duunia ja on siihen kelvollinen, niin työlupaa haetaan ja jos myöntävä vaustaus tulee, niin sitten käydään papereitten kanssa mutka Yhdysvaltojen puolella ja tullaan takaisin Kanadaan.

Lisätietoja mm. http://www.canadavisa.com/canadian-temporary-work-visa.html

Itse voin vastailla kysymyksiin, jos jolla kulla tulee jotain mieleen. Vasta on kolmas viikko menossa elämistä ja työntekoa Kanadassa, mutta mukavasti on jo tänne kotiutunut.
« Viimeksi muokattu: 10.09.2008, 07:43:32 kirjoittanut tommii »

isa03k

 • Reissaaja
 • Viestejä: 23
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #4 : 16.09.2008, 09:20:41 »
Hei! Olis tosi kiva Tommi lisaa sun kokemuksia Kanadasta. Olin vahan ihmeissani kun oletin etta hankin vaan ex-tempore tasta working holidayn sinnekin Australian ja Uuden-Seelannin jatkoksi.. No Suomella ei sita Kanadan kanssa ole joten sitten pitais tulla turistiviisumilla maahan ja ettia toita, joka on mulle ollu kylla aika helppoa seka ausseis etta taal uudes-seelannis, mulla on baarityosta managerin "paperit" (semmonen taalla vaadittava lisenssi) mutta kuinka tarkkoja siella ollaan tosta paikallisen saannosta? Ausseissa pitais olla periaatteessa ihan sama vaikka se koskee enemman sitten pysyvampaa tyoviisumia.

Olen reissannu nyt 15kk ja olen melkolailla jumissa taalla Uudes-Seelannissa koska taalla on palkat ihan sikahuonot (verojen jalkeen 4,5-5e) ja lentolippua kotiin yrittaa tas saastaa.. :D (n.800e menolippu..) Sikali jarkeilin et siel saastais sitten nopeemmin kun palkat on paremmat. No tietysti menotkin on kovemmat, taalla on ruoka tosi halpaa ja asuminen kans. Mites toi "sufficient funds" syynataan rajalla? Eli kun periaatteessa vaaditaan tietty summa, en ole matkustanut turistiviisumilla ennen joten kun wh:lla rajaa ylittany 100 dollaria tililla niin ei mtn kyselty ;)

Tammosta, yritan tassa paattaa jahka jatan tan kevaisen maanosan taakse ihan rahan takia, pohjois-amerikkahan on tyyliin yhta paha talvella ku suomi!! Tietty se on iso maanosa mutta silti ;)

Kukko

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #5 : 20.09.2008, 20:54:17 »
Terppa, minä palasin tuossa kuukaus sitten Kanukeista ja hieno reissu oli. Kuten tuossa edellä on jo todettu ei työluvan saaminen ole välttämättä kovin helppoa. Itse valitsin tuon Nuorisovaihdon Swap Canada-ohjelman menolipuksi sinne.

Kokemuksia ja kuvia reissusta voi lukea reissublogistani:
http://arantsu.blogspot.com/

Tommi, herää kysymys.. onko mahdollista, että oltiin samassa mestassa duunissa?:)

tommii

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 127
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #6 : 21.09.2008, 20:23:52 »
Tommi, herää kysymys.. onko mahdollista, että oltiin samassa mestassa duunissa?:)

Kyl, sama mesta Antti! :) Ollaan just Montrealissa ensimmäistä viikonloppua toisen suomalaisen kaverin kanssa ja mukana myös tanskalaisvahvistus Kaspar, joka tais olla myös jo sun aikaan duunis.

Squinty

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Miten paasen kanadaan toihin ?
« Vastaus #7 : 20.01.2009, 03:54:06 »
Eli olen talla hetkella australiassa ja tarkoitus olisi menna kanadaan toihin. Olen 21 vuotias, puhun hyvaa englantia ja minulla on putkimiehen paperit. Pitaisiko minun hakea viisumia netin kautta ja minkalaista viisumia? Mita papereita pitaisi nayttaa rajalla etta saa sen viisumin? esim ausseissa kun ei pyydetty nayttamaan yhtaan mitaan vaikka pitaisi olla tililla rahaa yms. Eli jos vissumi hakemuksessa liioittelee niin kyseleeko ne rajalla sitten koulutodistuksia ? Kiitos kaikille jotka jaksaa auttaa. :-[
The best is yet to come

tommii

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 127
  • Profiili
Vs: Miten paasen kanadaan toihin ?
« Vastaus #8 : 20.01.2009, 05:52:04 »
Valitettavasti putkimies ei taida täyttää helpolla työviisumin kriteereitä Kanadassa. Tänne työluvan saanti on vaikeata ja suurin osa ulkomaalaisista tulee töihin Temporary Work -viisumilla, johon vaaditaan jo valmis työpaikka Kanadasta.

Voit yrittää Internetistä katsoa työpaikkailmoituksia, joissa etsitään työvoimaa muualta, mutta Kanadaan pääsääntöisesti otetaan ulkomailta porukkaa duuniin, jota kukaan kanadalainen ei voi tehdä tai alalle jossa on työvoimasta pulaa.

Voit kuitenkin tulla Kanadaan turistiviisumilla ja samalla yrittää etsiä itselle työpaikkaa, ja jos sellainen löytyy, niin sitten haetaan lupaa CIC:ltä, joka ratkaisee kelpaatko työskentelemään täällä. Muista kuitenkin sanoa rajalla, että tulet turistina tai muuten voi olla nopea paluu lentokoneeseen edessä.

Skilled work -viisumin saa myös helpommin vasta, kun on asunut Kanadassa ja työskennellyt Temporary Work Permit -viisumilla. Lisää tietoa Kanadan viisumiasioista löydät täältä http://www.cic.gc.ca/.

Jos on lisää kysymyksiä niin mielellään vastailen.
« Viimeksi muokattu: 20.01.2009, 06:23:26 kirjoittanut tommii »

Börstä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Miten paasen kanadaan toihin ?
« Vastaus #9 : 12.02.2009, 11:13:54 »
Joo, kannattaa tosissaan ostaa sinne ensin liput ja mennä turistina sisään. Sillon sulla on ainakin 6kk aikaa etsiä duunia. Ite tein ton saman. Menin Vancouverii laudan kans ja sanoin, et tulin laskee kolmeks kuukaudeks. Tykästyin mestaan ja sit hommasin itelleni duunin ja olin siel 7kk. Se on kaikist helpoint tätä tiet. En usko et kukaa palkkaa sua netin kautta. Parempi olla paikanpääl ja hoitaa duuni sielt.

Vancouveris o ainaki himmee rakennus setti pääl, ni voisit kyl varmaa saada duunii. Siel on paljo jengii pimeenäki duunis, et vaihtoehtoi on moneks, jos vaan kiinnostaa. 

bjorkerer

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 100
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #10 : 22.03.2009, 16:03:37 »
Miten freelance -työn kanssa Kanadassa?
Käännöstyöt näyttävät lyövän sen verran hyvin leiville, että olemme puolisoni kanssa pyöritelleet ajatusta ulkomaille muutosta, erityisesti Kanada mielessämme. Miten helposti onnistuu pankkitilin avaaminen ja sinne palkan maksu eri firmoista, (pääsääntöisesti Yhdysvalloista ja Kanadasta). Onko freelancer työ laitonta ilman työlupaa, vai tarvitseeko freelancer edes tällaista lupaa. Joka tapauksessa, turistiviisumilla olisi tarkoitus mennä maahan.
**resfeber***

tommii

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 127
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #11 : 23.03.2009, 06:07:58 »
Miten freelance -työn kanssa Kanadassa?
Käännöstyöt näyttävät lyövän sen verran hyvin leiville, että olemme puolisoni kanssa pyöritelleet ajatusta ulkomaille muutosta, erityisesti Kanada mielessämme. Miten helposti onnistuu pankkitilin avaaminen ja sinne palkan maksu eri firmoista, (pääsääntöisesti Yhdysvalloista ja Kanadasta). Onko freelancer työ laitonta ilman työlupaa, vai tarvitseeko freelancer edes tällaista lupaa. Joka tapauksessa, turistiviisumilla olisi tarkoitus mennä maahan.


Kanadassa freelancerhommia varten tarvitset myös työluvan ja pankkitilin avaaminen vaatii yleensä resident (vakinaisesti asuva) statuksen.

markiisei

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Miten paasen kanadaan toihin ?
« Vastaus #12 : 29.04.2009, 00:24:16 »


Voit yrittää Internetistä katsoa työpaikkailmoituksia, joissa etsitään työvoimaa muualta, mutta Kanadaan pääsääntöisesti otetaan ulkomailta porukkaa duuniin, jota kukaan kanadalainen ei voi tehdä tai alalle jossa on työvoimasta pulaa.

Voit kuitenkin tulla Kanadaan turistiviisumilla ja samalla yrittää etsiä itselle työpaikkaa, ja jos sellainen löytyy, niin sitten haetaan lupaa CIC:ltä, joka ratkaisee kelpaatko työskentelemään täällä. Muista kuitenkin sanoa rajalla, että tulet turistina tai muuten voi olla nopea paluu lentokoneeseen edessä.Jos on lisää kysymyksiä niin mielellään vastailen.

Eli voin tulla turistiviisumilla Kanadaan ja jos löydän sopivan työpaikan, niin anon vaan CIC:ltä luvan. Kuinka helpolla se lupa CIC:ltä saadan? Jos saan heiltä myöntävän vastauksen, niin voinko aloittaa työnteon heti vai pitääkö jotain asioita vielä sen jälkeen hoitaa?


tommii

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 127
  • Profiili
Vs: Miten paasen kanadaan toihin ?
« Vastaus #13 : 29.04.2009, 01:27:34 »
Eli voin tulla turistiviisumilla Kanadaan ja jos löydän sopivan työpaikan, niin anon vaan CIC:ltä luvan. Kuinka helpolla se lupa CIC:ltä saadan? Jos saan heiltä myöntävän vastauksen, niin voinko aloittaa työnteon heti vai pitääkö jotain asioita vielä sen jälkeen hoitaa?

Sun työpaikan pitää anoa lupaa CIC:ltä. Se voi viedä myös pitkän ajan, jopa kuukausia (keskimäärin tais olla 6 viikkoa). Lupaa ei välttämättä helpolla heru jos duuni ei ole jokin sellainen mitä kanadalainen ei voi tehdä, jos sitten sen alan työntekijöistä ei ole huutavaa pulaa ja täytät muutkin vaatimukset. Varmimpia aloja on esimerkiksi kielihommat täällä.

Kun CIC:ltä sitten saadaan paperit niin niiden kanssa mennään johonkin toiseen maahan (yleisimmin USA) ja sieltä tullaan takaisin niiden kanssa Immigrationin kautta mistä sitten saadaan tarvittavat paperit ja työnteon voi aloittaa.

Valitettavasti myös työviisumit jne. voi viedä todella pitkän ajan ennen kuin ne saa, mutta esim. tuo temporary work permit vie sen 4-6 viikkoa yleensä riippuen minkälaiset ruuhkat virastossa on.

Minkä alan töitä olisit muuten etsimässä?
« Viimeksi muokattu: 29.04.2009, 01:34:25 kirjoittanut tommii »

leego

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Miten paasen kanadaan toihin ?
« Vastaus #14 : 15.05.2009, 21:47:42 »


Minkä alan töitä olisit muuten etsimässä?

moi! hyppään tähän väliin kysymään, oisko mtn aavistusta mitä ne tuumais jos on etukäteen työlupaa hakiessa esittää työtarjous hiihdonopen hommaan? whistlerissä olis työpaikka pedattu, mutta nyt alan huolestua saanko ikinä mtn työlupaa tuonne.. :-[ 

vähän hirvittäis lähtee turistiviisumilla ja toivoen että työ heltiää...kysyttäköön nyt vielä sellanen laittomuus että onko kanadassa tarjolla pimeitä pikkuduuneja yhtä helpolla kuin ausseissa?  ;) (en oikein usko..)

jaanamaria

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #15 : 04.08.2009, 19:48:45 »
Hello! Lueskelin noita Canada immigrationin sivuja. En löydä mistään mitään infoa, mitkä ammattialat ovat sellaisia, joissa on työvoimapulaa. USA:n immigration-sivuilta löysin joskus listan, jossa lueteltiin "työvoimapula"töitä.

Eli miten helpolla löytyy työ korkeakoulutetulle IT-asiantuntijalle? Tai työ voi löytyä toki, mutta miten tuollainen menee läpi työlupaviranomaisilla?

En ole varmaan vielä aikoihin lähdössä, mutta joskus silmäilen ulkomailla työskentely -sivuja ja keskusteluja :-)

Poppa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #16 : 29.09.2009, 00:17:14 »
Pystyisikö Tommi tai joku muu vielä vääntämään rautalangasta: onko saumaa lähteä siis tuonne Canadaan tekemään mitään hanttihommia, koska toiveissa olisi mennä sinne vain muutamaksi kuukaudeksi ennenkuin yliopisto-opinnot alkavat (10 kk päästä)? Vai enkö saa töitä mäkkäristä turistiviisumilla koska joku paikallinenkin pystyy työn tekemään? Toisaaltahan sitä voisi vain lähteä reissaamaan mutta ois kiva tienata vähän siinä ohessa ettei vaa menen ihan löysäilyksi koko homma.

Itse nimittäin kävin siellä viikon tripillä äskettäin ja huomasin että varmaan jokaisen H&M:n ja riisiravintolan ikkunassa lukee että "Now hiring!". Enkä ehkä viitsisi pimeitäkään töitä ottaa...

Ja onkohan se minun äskettäinen lomamatkani sinne este uudelle turistiviisumille, epäilevätkö viranomaiset että olen naittamassa itseäni maahan tai vastaavaa? (Tämä siis ei ole homman nimi, vaan yleisesti ihastuin paikalliseen menoon ja ihmisiin)

Systa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #17 : 01.10.2009, 13:25:41 »
täällä työlupaa odotellessa...nyt kulunnut jo kohta 4vko, eikä vieläkään mitään.
heti kun/jos lupa kilahtaa postiluukusta, seuraavalla lennolla Torontoon. Siellä odottelee jo asunto, työpaikka ja ehkäpä yksijokin ;) ja liuta isäpuolen sukulaisia...
ja koko paperisota alkaa alusta kun pääsen Torontoon...sitten haetaan jatkoja työluvalle, tai tuleva avokkini sponssaa mut sinne...
paperisotkua paperisotkun perään, mutta on se sen arvosta...kun täältä suomesta nyt pääsis poies vaan nopsasti :)

Adia

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #18 : 28.01.2010, 16:53:24 »
Täällä myös yksi, joka haaveilee Kanadaan muutosta. Aika vaikealta tuntuu olevan tuo työluvan saaminen täältä Suomesta käsin, joten taidan minäkin päätyä siihen ratkaisuun et turistina lähden sinne ensin.

Kesäkuussa ois tarkoitus lähteä seuraavan kerran Torontoon neljän viikon lomalle ja etsiä asuntoa yhdessä poikaystäväni kanssa, joka jo Torontossa asuu. Jos sitten viimeistään loppuvuodesta pääsisin muuttamaan sinne itse.

Kiva ois lukea enemmänkin kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä.  :)


faidros

 • Vieras
Vs: Kokemuksia Kanadassa asumisesta ja työskentelystä?
« Vastaus #19 : 30.01.2010, 12:19:08 »
Mitenkäs kanukit suhtautuvat jos maahan tulee pelkällä menolipulla? Jos tuonne lähtee koittamaan onneaan, niin ei tunnu järkevältä ostaa meno-paluuta kun ei tiedä milloin tulee takaisin.

Kanadan Lontoon suurlähetystön sivuilla mainitaan, että valmista työpaikkaa ei tarvitse olla, jos maahan saapuu Working holidaylle:

Lainaus
Do you need a job offer from a Canadian employer?

In most cases you will need a written job offer or contract of employment from your employer in Canada before you apply for a work permit. You will also need to provide evidence that you meet the requirements of the job offer.

If you are applying for an open work permit you do not need to provide a written job offer with your application. Open work permits can only be issued to:

    * participants in International Youth Programs (working holiday),

http://www.canadainternational.gc.ca/united_kingdom-royaume_uni/visas/work-who_qui-travailler.aspx

Ymmärtäisin, että työviisumia näissä tapauksissa täytyisi anoa Kanadan Lontoon suurlähetystöstä, onko kukaan hakenut tuota viisumia ennen lähtöä? Miten tuo prosessi menee? Allianssihan tuota myös tarjoaa, mutta en haluaisi maksaa ns. ylimääräistä.

Olisin kiitollinen vastauksista.
« Viimeksi muokattu: 31.01.2010, 20:07:58 kirjoittanut faidros »