Sairaanhoitajat Australia!

 (Luettu 9306 kertaa)

elinahxx

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Sairaanhoitajat Australia!
« : 26.03.2018, 10:45:35 »
Heih!

Kaipaisin ajankohtaista tietoa työtilanteesta sekä prosessista
päästä sairaanhoitajan töihin Australiaan.
Eniten kiinnostaa tieto tästä täydennyskurssista mikä ilmeisesti pitää käydä Australiassa ennen kuin voi työt aloittaa? Onko se todellakin pakollinen ja hinta on ilmeisesti  aika huokea? Profco ei ole antanut asiasta minulle varmaa tietoa.

Mielelläni vaihdan ajatuksia privana myös kaikkien kanssa, jotka suunnittelevat työntekoa tai ovat jo paikan päällä  Australiassa  :)

muuvaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 504
  • Profiili
  • http://www.muuvaara.net/blog/
Vs: Sairaanhoitajat Australia!
« Vastaus #1 : 27.03.2018, 00:01:23 »
Suomalaisella sairaanhoitajalla ei ole tarvetta tehdä mitään täydennyskurssia, jos saa oppilaitoksestaan sertifikaatin että suoritettu tutkinto täyttää EU-direktiivin 2005/36/EC ja omaa riittävästi työkokemusta. Kyseisen proopuskan kanssa lähestytään valtiollista akkreditointilaitosta nimeltä ANMAC eli Australian Nursing and Midwifery Accreditation Council. Täydennyskurssit taas on tarkoitettu kolmannessa maailmassa koulutuksensa saaneille hoitajille - tai toki kenelle tahansa: noita kursseja tarjoavat voittoa tavoittelevat yritykset, jotka ottavat kyllä mielellään rahat pois tietämättömiltä.

Huom. jos haluat ryhtyä akkreditointiin itse, niin etsi täältä ja webistä lisätietoa noilla mainituilla hakusanoilla. Aussit ovat byrokratian kanssa todellista pilkunviilaajakansaa, joten akkreditointihakemus täytyy tehdä viimeisen päälle sääntöjen mukaan; se ei ole mikään läpihuutojuttu.
« Viimeksi muokattu: 27.03.2018, 00:09:47 kirjoittanut muuvaara »

arjaOK

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Sairaanhoitajat Australia!
« Vastaus #2 : 25.04.2018, 17:14:39 »
HEIPS!

Täällä yksi SH, jonka tarkoituksena saada jossain hamassa tulevaisuudessa rekisteröintipaperit kuntoon Australiaa varten. Tosiaan, tuota koulutusta ei mainita missään "pakolliseksi", mutta suoranaisesti ei myöskään sanota, että suomalaisilla papereilla saat työluvan. Jäätävä paperirumbahan tässä on edessä. Itsenäni tällä hetkellä eniten huolettaa, kuinka todistaa, että olen tosiaan suorittanut koulussa sekä harjoittelussa lääkehoidon osuuden. NMBA:n nettisivuilla lukee siis seuraavaa:

You must provide evidence that you have successfully completed units of study and been assessed as competent in the administration of medications, including calculations, using all routes of medicines administration (oral, topical, per rectum, per vaginam, subcutaneous, intramuscular, and intravenous, as well as epidural for midwives).

Completing pharmacology unit/s of study as part of a nursing or midwifery program of study may not be sufficient evidence alone.

The type of evidence you need to provide includes:

outline/s of pharmacology unit/s of study that describe the content and assessment of:
pharmacokinetics
pharmacodynamics
administration of medications (including calculations)
successful completion of pharmacology unit/s of study in the following specific areas:
pharmacokinetics
pharmacodynamics
administration of medications (including calculations).
For administration of medications, the documentary evidence you provide must describe both the content and assessments and show that you have satisfactorily completed both theory and applied clinical practice in the administration of medications, including calculations, using all routes of medicines administration to patients.

Opintorekisteriotteessa ei tietenkään noita asioita lue ja katsoin, että oman AMK:n (Laurea) kurssisuunnitelmissakaan ei todellakaan mainita näin laajasti lääkehoidosta ja farmakologiasta. Täytyy varmaan laittaa viestiä koulun opolle ja pyytää, josko he voisivat erikseen kirjoittaa "lausunnon", mikä todistaisi että olen kaikki nuo kohdat suorittanut.. Fingers crossed.