Vinkkejä Mexico-belize-kuuba

 (Luettu 6090 kertaa)

Lada Samara

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vinkkejä Mexico-belize-kuuba
« : 22.01.2008, 18:10:05 »
Elikkä olemme lähdössä matkalla. Ensin lennetään mexico cityyn, josta mennään cuernavacaan kaverin luokse, josta lähdetään sitten kohti Belizeä. Vielä ei tarkkaa kaupunki jakoa belizestä olla tehty, mutta Corozal ja/tai Belize City varmaan eka ja sitten Placenciaan(???), ehdotuksia?. Tämän jälkeen olisi meno Havannaan, josta on siis lento takaisin suomeen.

Mutta nyt olisi vähän kysymyksiä:
- Belizestä ei kai lennetä suoraan havannaan tai edes kuubaan, joten onko kellään tietoa miten esim placenciasta tai Belize citystä pääsisi helpoiten ja myös suht halvalla havannaan. Takaisin Meksikoon ja sieltä vai guatemalan kautta? Onko jotain lauttareittiä jolla pääsisi vesiteitse jonnekin kuubaan tai suoraan havannaan?

-Onko kenelläkään tietoa lennetäänkö esim. guatemalan Tikalista tai Floresista kuubaan päin? Guatemala citystä ainakin ja meksikon cancunista, mutta onko lähempää vaihtoehtoa.

-Mitenkäs bussit sielläpäin? Onko mitään mestaa, josta näkisi miten busseja menee? Meksikosta Belizeen, Belizestä guatemalaan....? Jos ei ole, niin onko kenelläkään antaa jotain infoa esim. hinnoista ja aikatauluista?


Nuo kysymykset ovat nyt "päänvaivanu" kun pitäisi saada hankittua se lippu havannaan. Mutta sitten olis myös kiva tietää jotain perus tietoa belizestä, ja kuubasta ja sen lähi kaupungeista. Missä pitäis käydä, millä liikkua, mitä tehdä....?

nailon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 335
  • Profiili
Vinkkejä Mexico-belize-kuuba
« Vastaus #1 : 05.02.2008, 10:49:52 »
Kuubaan pääsee vain lentämällä, kallista on mutta Cancunista ainakin lennetään sinne päin. Guatemalasta en tiedä.
"En tahtoisi olla yksi heistä.
Tahdon olla vapaa, ja hengittää havun tuoksua.
Täällä olen kuin vanki, lähden Kuusamoon."
Danny, Kuusamo

kiirus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 280
  • Profiili
Vinkkejä Mexico-belize-kuuba
« Vastaus #2 : 05.02.2008, 11:39:30 »
Lainaus käyttäjältä: "nailon"
Kuubaan pääsee vain lentämällä,


Hmm.. jotenkin muistelen vähän toista. Siis mitään vakituista vuoroa sinne kai ei mene.
Ainakin yksi mahdollisuus on löytää "öky"laivoja (rikkaita jenkkejä) Karibian muista rantapaikoista, jotka menee sinne ja pyytää päästä mukaan.

Muistelen myös (tää menee kyl ihan mutulla) jonkin maininneen matkalla et jostain järjestettäisiin kuljetuksia, kunhan löytyy riittävästi maksavia asiakkaita.

nailon

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 335
  • Profiili
Vinkkejä Mexico-belize-kuuba
« Vastaus #3 : 05.02.2008, 22:05:23 »
Niin siis mä oon siinä uskossa että sinne ei mene "reittilaivoja", eli yksityisten ihmisten kyydissä matkustaminen on ihan toinen juttu. Ja kai sinne pääsee vaikka uimalla :D
"En tahtoisi olla yksi heistä.
Tahdon olla vapaa, ja hengittää havun tuoksua.
Täällä olen kuin vanki, lähden Kuusamoon."
Danny, Kuusamo

Saduli

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 75
  • Profiili
Vinkkejä Mexico-belize-kuuba
« Vastaus #4 : 06.02.2008, 19:25:24 »
Tapasin Belizessä muutamia Kuubaan menijöitä, ja he olivat ainakin lentolippunsa ostaneet Cancunista Kuubaan. Sieltä ilmeisesti halvimmalla saa, muistaakseni maksoivat 300 dollarin pintaan. Belize Citysta pääsee bussilla Meksikoon Chetumaliin, josta voi jatkaa Cancuniin. Vastaavasti Guatemalaan on Belize Citysta yhteys ainakin Floresiin (lähtee Belizessä laivaterminaalin luota), muistaakseni myös Guatemala Cityyn. Itse Belizessä en jättäisi saaria väliin, mahtavat snorklaus/sukkelusmahdollisuudet koralliriutalla! Caye Caulkerilla olin itse, mukavan rauhallinen, ei liian turistinen paikka.

Lada Samara

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vinkkejä Mexico-belize-kuuba
« Vastaus #5 : 10.02.2008, 15:09:03 »
nyt on suunnitelmat sillä mallilla, että nyt pitäs saada joku hyvä kaupunki mexico cityn ja chetumalin välistä. Sillä toi matka on niin pitkä, et sitä ei yhteen putkeen jaksa tehdä, joten mikä olis hyvä kaupunki johon kannattais pysähtyä? Oisko jollain jotain suositusta?

Belizessä ollaan orange walkissa ja ambegris cayellä/sen holleilla. Joten infoa ja ehdotuksia ja suosituksia näistä paikoista/matkoista otetaan vastaan.

Myös havannasta ja sen meiningeistä ois kiva saada jotain tekemisen arvosia vinkkejä.

Saduli

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 75
  • Profiili
Vinkkejä Mexico-belize-kuuba
« Vastaus #6 : 10.02.2008, 19:23:36 »
Juu, kyllä siinä useampi vuorokausi vierähtää jos tuon matkan aikoo bussilla tehdä. Itse pysähtyisin varmaankin vähintään kahdessa paikassa tuolla välillä. Oaxaca on varmastikin ehdoton, se on matkan varrella joka tapauksessa ja tunnelmallinen, värikäs intiaanikaupunki. Toinen hieno paikka on San Cristobal de las Casas Chiapasin osavaltiossa. Chiapasissa sijaitsee myös Palenque, jossa on hienot pyramidit viidakon keskellä. Tuxtla Gutierrezin lähellä taas on upea Canyon del Sumidero, missä itse näin mm. kaimaaneja. Jos on aikaa, pysähtyisin tuolla pätkällä monessa paikassa. Belizessä ja Kuubassa ei varmaankaan ole yhtä paljoa mahdollisuuksia noin erilaisiin nähtävyyksiin kuin Meksikossa.

karistys

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vinkkejä Mexico-belize-kuuba
« Vastaus #7 : 22.02.2008, 02:44:33 »
Tuli semmonen vahva ehkä fiilis sellasesta, että vois syksymmällä tehdä matkan hki-nyc-mexico city-havanna-mexico city-nyc-hki (jos työt ja opiskelut antaa periksi)

Pikasesti katselin tuossa lentoja ja näyttäis Finnairilla pääsevän JFK:lle ja takas noin 450 eurolla. Sieltä Mexico cityyn ja takas liput oli 180 taalaa. Mutta paljonkohan on toi viimenen pätkä tonne Kuubaan? Mitä vähän hain joillain hakukoneilla, nii kaikki oli päälle 400 euroa. Ei kai se voi ihan niin kallista olla?

Tarkotus olis pysähtyä nykiin ehkä pariks päiväks katsoon pari broadway showta ja pari museoo, jotka jäi viimeeks vähemmälle ja sit jatkaa siitä Cityyn. Mitäs kaikkea siellä lähimaastossa kannattaa käydä tsekkaamassa? Sit jos vielä jonkun viikon pystyis irrottamaan Kuuban puolelle, niin kannattaako siellä sitten lähteä Havannasta suuntaamaan johonki muuallekin ja jos niin mihin? Ehkä vähän rantalomaakin vois siinä ohessa viettää... Espanja menee sen verran, että Kuubassa varmasti pärjää pahimpien ongelmien yli, mutta vissiin enkulla tulee kans tarvittavan verran toimeen? Vaihteleekohan se sitten Havannan ja muiden paikkojen välillä?

Ja mitenköhän noi viisumijutut toimii tonne Meksikoon ja Kuubaan? Tollasella reissulla, jonka koko pituus olis varmaan maks reilut 2 viikkoa.

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Vinkkejä Mexico-belize-kuuba
« Vastaus #8 : 22.02.2008, 12:42:32 »
Meksikosta en tiedä, mutta Kuubassa käytiin juuri ja palattiin tammikuussa Suomeen.

Kuubaan tarvitset turistikortin, sen voi käsittääkseni ostaa Meksikosta tai sitten Kuubassa maahantullessa. Meillä ne oli hommattuna Suomen suurlähetystöstä Helsingistä.

Havanassa puhutaan englantia suht hyvin, etenkin hotelleissa ja casan pitäjistäkin osa puhuu englantia, osa taas ei lainkaan. Jos pidemmälle maaseudulle lähdet, niin englannilla ei tee mitään. Kuubalaiset eivät myöskään kovin mieluusti puhu enkkua, vaikka sitä jonkin verran osaisivatkin, ainakin meille tuli tällainen mielikuva. Espanjan osaaminen on tosi tärkeää ja Kuuban espanjaahan puhutaan sitten hyvin pehmeästi ja jättäen esim. s-kirjain lausumatta, etenkin Orientessa. Alkuun oli vaikeaa ymmärtää sitä, mutta kyllä siihen tottui.

Häsläreistä pääsee eroon hyvin, kun sanoo aina, että on juuri lähdössä jonnekin eikä ehdi nyt a) ostamaan sikareita, b) ajamaan kaupunkikierrosta c) mitä ikinä nyt satutaan kaupustelemaan.

ralle

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Mexico-belize-kuuba
« Vastaus #9 : 06.05.2008, 19:03:06 »
Häämatkan yhtenä kohteena olisi suunnitelmissa Belize mutta mikä sitten mahtaa olla oikea paikka ko maassa kun tarkoituksena on löhötä biitsillä, sukeltaa ja snorklata?

Caye culker ilmeisesti on jokin turistipaikka mutta onko muita vaihtoehtoja?
Jostain luin mahdollisista aktiviteeteista ja island hopping mainittiin yhtenä vaihtoehtona, onko tästä jollain kokemuksia?

Kiitokset jo etukäteen!

skavoovie

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 212
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Mexico-belize-kuuba
« Vastaus #10 : 08.05.2008, 13:57:57 »
Belizen rantapaikoista on tullut kokeiltua tuo Caye Caulker ja Placencia. Caulkerilta käytiin myös päiväretkellä Ambergris Cayella, suomalaisille tuttu Viettelysten saari -tosi-tvstä :D Nämä kaksi ovat helposti saavutettavat saaret, muut ovat oman muistikuvani mukaan enemmän päiväretkikohteita tai tosi upscale-resortteja. (Siis tyyliin hollywood-tähtien lomapaikkoja.)

Caulker, Ambergris ja Placencia ovat kaikki erinomaisia paikkoja rantalomaan ja snorklaukseen. Caulker on eniten selkäreppuhenkinen, pikkusaari, jossa ei juuri muuta ole kuin hotelleja, ravintoloita ja resortteja. Ambergris'n kylä tuntui Caulkerin jälkeen isolta, kun siellä oli autoja ja kaikkea :) Placencia on paikoista varmaan vähiten tunnettu, pieni kylä kapealla niemellä maan eteläosassa. Useimmat paikat ovat vähän korkeatasoisempia kuin ihan perusbackpackerbungalowit, mutta ei mitenkään hirvittävän kallis näin suomalaisesta vinkkelistä. Leppoisaa hengailua, mutta erilaisia päiväretkiäkin on. Snorklauspaikat on ehkä Caulkerilla vielä vähän paremmat, ja sama taitaa koskea sukellusmestojakin.

Placenciaan pääsee Belize Citystä lentokoneella, joka on upea reissu jo itsessään: potkurikoneella Karibianmeren rantaviivaa pitkin 300 metrin korkeudessa (?), alla sademetsää, pikkusaaria, koralliriutat erottaa meren pinnasta.

IS

 • Reissaaja
 • Viestejä: 23
  • Profiili
Vs: Vinkkejä Mexico-belize-kuuba
« Vastaus #11 : 20.05.2008, 20:55:27 »
Vastauksia esitettyihin kysymyksiin:

Mexico Citystä etelään päin hienot kaupungit ovat juurikin nuo Oaxaca ja San Cristobal, jotka sopivat vielä välimatkoiltaankin pysähdyspaikoiksi matkalla Guatemalaan päin.

Kuubaan (järkihintaiset) lennot lähtevät Meksikossa käytännössä noista Cancunista ja/tai Mexico Citystä.

Cancun-Belize City -matka kestää vajaan vuorokauden ja siinä joutunee tosiaan vaihtamaan bussia rajalla.