Brasilia

 (Luettu 128306 kertaa)

nansikka

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 191
  • Profiili
Vs: Brasilia
« Vastaus #160 : 08.01.2012, 16:57:34 »
Kiitos vastauksista. Luffella näkyy olevan tarjouksia tälläkin hetkellä, mutta valitettavasti en tällä hetkellä pysty vielä lähtemään reissuun. :)

Mitäs seikkoja yksin reissaavana naisena pitäisi ottaa huomioon? Brasilia houkuttelisi hirveästi ja siellä asuu myös muutama hyvä ystävä. Portugalia pitäisi varmaan opetella jonkin verran, jos itsenäisesti aikoo reissata?
Jos sua elämä ahdistaa, siitä ei masentua saa
Voithan ryhtyä pakkaamaan
Kummasti mielikin virkistyy, kun matkaan käy
Vaikka kukkaro ohenee, elonlaatu kohenee
Kun matkustaa

[email protected] maailman y

Kuukkeli

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 93
  • Profiili
Vs: Brasilia
« Vastaus #161 : 22.02.2012, 21:26:48 »
Reissailen tällä hetkellä Brasiliaa itsekseni, ja kokemukseni mukaan naisena tulee lähinnä varautua siihen, että miehiä riittää  ;D Myös kaikenlaiseen huuteluun ja käpälöintiin kannattaa suhtautua suopeasti ja lempeydellä. Ne nyt vain ovat sellaisia...

Portugalia kannattaa tosiaan osata, itse olen aika hyvin pärjännyt espanjalla, joka on ajan kanssa muuttunut "portuñoliksi", eli käytän oppimiani portugalin sanoja espanjan seassa mahdollisimman paljon. Mutta yleisesti ottaen pärjää myös osoittamalla haluamaansa ja sanomalla hymyn kanssa "obrigado" kun homma on selvä. Jokaisesta sanasta on kyllä iloa. Hedelmät, ruuat ja numerot lienevät ne tärkeimmät.

Aika vähän sitä tulee kuitenkaan ihan yksin reissattua. Yleensä ihmiset matkaavat jokseenkin samoja reittejä, ja usein joku muu osaa tarpeeksi portugalia jotta asiat hoituvat.
She’s got her ticket, I think she gonna use it, I think she going to fly away. No one should try and stop her. Persuade her with their power. She says that her mind is made"
-Tracy Chapman-

Pussijamssi

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 182
  • Profiili
Vs: Brasilia
« Vastaus #162 : 03.01.2014, 02:42:59 »
Heipähei,

olen menossa Buenos Airesiin helmikuussa kuukaudeksi ja mietin että sieltähän voisi poiketa myös Brasilian puolella. Katselin lentoja Rioon ja .320e tuntui äkkiseltään melko tyyriiltä, mutta ehkä sen arvoiselta? Tuleeko mieleen muita vaihtoehtoja, vai onko Rio "must"? :)

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 412
  • Profiili
Vs: Brasilia
« Vastaus #163 : 03.01.2014, 03:27:46 »
Rio kuuluu mielestäni "must see" paikkoihin maailmassa, mutta kai se pitää aina miettiä onko kaikkeen varaa. Ikävän kalliita varsinkin kansainväliset lennot tuossa maailmankolkassa. Halvin tapa päästä BA:sta Brasiliaan lienee ottaa bussi (yön yli 15+ tuntia) tai lentää (saattaa olla kohtuuhintaistakin sopivilla päivillä) Puerto Iguazuun Iguassun putousten kupeeseen. Se on ihan käymisen ja muutaman päivän arvoinen paikka muutenkin, ja siinä on joen toisella puolella Brasilia ja Foz do Iguacun kaupunki. Bonuksena voi vielä hakea maapisteen Paraguaystakin. Foz do Iguacusta pääsee tietenkin myös Rioon ja vaihtoehtoina on taas pitkä bussimatka tai lento. Jos jotain lentokikkailuja hakee, niin kannattaa siis pysyä kotimaan lennoilla ja lentää BA:sta Puerto Iguazun kentälle (IGR) ja Rioon taas Foz do Iguacun kentältä (IGU) ja sama systeemi toisin päin. Tuurilla noista voi saada kikkailtua halvemmankin meno-paluun Rioon asti ja siinä sivussa saa toisenkin hienon kohteen. Jos Rioon asti haluaa niin varmaan kannattaa sekoittaa lentoja ja bussimatkoja sopivaksi katsomallasi tavalla, koska pelkällä bussilla edes-takaisin siitä tulee jo aika paljon istumista. Kotimaanlennoilla ainakin Brasilialainen GOL ja varmaan muutkin tarjoavat myös yhden suunnan lippuja sopuhintaan.

Edit: Ja Argentiinasta saa varmaan ostettua ainkin bussiliput pesoilla paikalliseen katukurssiin, jolloin ne tulevat halvemmaksi. Lentojen kanssa moinen voi vaatia enemmän kikkailua ja voi olla, ettei ulkomaalaiselle edes onnistu ainakaan kansainvälisillä lennoilla.
« Viimeksi muokattu: 03.01.2014, 03:34:10 kirjoittanut smee »

Pussijamssi

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 182
  • Profiili
Vs: Brasilia
« Vastaus #164 : 06.01.2014, 01:02:52 »
Kiitos smee! Iguasu onkin jo tuttu aiemmalta reissulta kun asuin vuoden Argentiinassa, ehdottomasti näkemisen arvoinen. Bussilla silloin sinne hurautin ja Brasilian puolella piipahdin myös. Nyt täytyy kuitenkin ehkä vaan alistua noihin 350 euron menopaluisiin, kun bussit tulisi maksamaan lähes saman, ja aikakin tulee vastaan jos köröttelisin siis koko matkan ja takaisin. Täytyy mennä opiskelemaan Rio -ketjua että mitä siellä ihmettelisi. Mua jotenkin jännittää mennä sinne vaikka luult. selviän jos selvisin Argentiinassa, Perussa ja Boliaviassakin, tosin erona etten osaa juurikaan portugalia mutta espanjaa sujuvasti. Huh, jännittävää :)

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 412
  • Profiili
Vs: Brasilia
« Vastaus #165 : 06.01.2014, 02:00:45 »
Mua jotenkin jännittää mennä sinne vaikka luult. selviän jos selvisin Argentiinassa, Perussa ja Boliaviassakin, tosin erona etten osaa juurikaan portugalia mutta espanjaa sujuvasti. Huh, jännittävää :)

Rio on sen verran suosittu turistipaikka, että siellä pärjää kohtalaisen hyvin pelkällä englannillakin ja espanjalla + vähällä portugalilla murtaa varmasti ison osan lopuistakin kielimuureista. Ero muuhun Brasiliaan, jopa Sao Pauloon, on aika selkeä tuon suhteen. Itsehän reissasin siellä päin hyvin vähäisellä kielitaidolla ja se täytyy sanoa, että ihan muutama sanakin oli suureksi avuksi.